Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows Phone uygulamam "Cep Para"
İlk yapmış olduğum Windows Phone uygulamam "Cep Para" bugün Microsoft tarafından onaylandı. Microsoft'tan aldığım onay sertifikası ile yüzümde bir tebessüm belirdi. :)
Artık benimde bir mobil uygulamam Windows Phone Market 'de yayınlanıyor.
Windows Phone işletim sistemine sahip arkadaşlar ücretsiz olarak telefonlarına indirip kullanabilirler.
Uygulamamda anlık döviz kurları, imkb endeksleri ve altın borsası piyasa değerlerinin verilerini veriyorum.
link: Cep Para | Windows Phone Uygulamaları+Oyunlar Mağazası (Türkiye) (http://www.windowsphone.com/tr-tr/store/app/cep-para/5b0646e6-6992-4ba9-abc1-d05a7ae9d9ce)
tebirkler bu uyguluma için size bir ödeme oldumu acaba ?
piyasa takibinde lazım oluyor gerçekten
gerçi işlem yapanlar otomatikmen metatrader4 kullanıyor ama tebrik ederim :)
sadece c++ ile uygulama geliştiriyor değil mi ?
ve emeğiniz için tebrikler çok mutlu edici olsa gerek yazdıgınız uygulamanın markete çıkması. :)
0.99 $dan verdiniz mi tamamdır :D
teşekkür ederim.. :)
@Günkut, ödeme oldu mu derken uygulamayı ücretsiz olarak yayınladım. ondan mı bahsediyorsun tam net olarak da anlayamadım.
@rebelh, evet borsa için çok gelişmiş yazılımlar var. ben bunu yaparken düşüncem endekslere bakmadan yapamayanlar için :) kafede, sahilde vs herhangi bir noktadan piyasalara uzak kalmamasını düşünerek geliştirdim. aslında hisse senetlerinide eklemek istiyorum ama ücretsiz bir web servis bulamadım. :)
@bilalMW, teşekkür ederim. :) c++ dışında olan dillerle de geliştirilebiliyor. windows mobile zamanında geliştirmeler kısıtlıydı ama windows phone dan sonra .net teknolojisi ile bir çok dilde geliştirme yapabiliyoruz. ben c# kullandım. arayüzler için xaml denen yeni bir dil var silverlight tabanlı ve temeli xml den geliyor.
Tebrik ederim gurur verici bir durum :)
Tebrik ederim, emeginin karşılıgını görmek cok güzel. :)
63owen63
08-11-2012, 10:27
Tebrikler, başarılarınızın devamını dilerim.
Selamlar..
Öncelikle tebrik ederim. Bu bir başlangıç olur daha fazla uygulama yapmana bir kapı olur umarım.
WindowsStore da ücretli uygulamaların durumu nedir? Free uygulamalar mı çoğunluktadır? App down miktarları ne düzeydedir? Developer lisansı prosedürü nedir? Çok kısa bilgi verebilir misin?
onursumer
08-11-2012, 10:38
tebrikler inş istediğin ilgiyi yakalarsın ve daha fzla eklentili olarak ücretli bir versiyon çıkarırsın :)
teşekkür ederim arkadaşlar. iyi dilekleriniz çok mutlu etti beni sağ olun. :)
@onursumer, evet olabilir. borsa ile ilgilenen arkadaşlara sormak lazım. ihtiyaçları nelerdir. o ihtiyaçlara göre eklentiler yapabilirim. :)
@Quantum, ücretli uygulamalar ile ücretsiz uygulamaların düzeyi hemen hemen aynı. bana kalırsa bir uygulamanın ücretli olabilmesi için kullanıcının isteklerinden daha fazlasını sunmalısın ki ücretsiz emsalini ezip geçesin. ama store da bu bilinç tam olarak bu şekilde değil bence. ciddiye alıp detaylı projelerde yapanlar var onlara lafım yok. :)
uygulamaların indirme oranları düşük sebebi microsoft'un store olayına geç kalması. ama bu durum windows phone 8 ile beraber aşılacak gibi. yeni işletim sistemi phone 8 'in çıkışı ile beraber donanımcılar ile de anlaşma yaparak işletim sistemini piyasaya çıkardılar. lumbia 900, htc 8x vb.. o yüzden gelecekte apple store gibi windows store da canlanacaktır.
developer tarafında ise öncelikle bir live id alıyorsun aynen apple' daki .me hesabı gibi. daha sonra dev center'a kayıt oluyorsun bu live id ile. bu üyelik ile developer kütüpanelerinden ve kaynak kodlarından yararlanabiliyorsun. windows phone SDK erişebiliyorsun. visual studio 2010 indirebiliyorsun (kısıklı versiyon) buraya kadar ücretsiz her şey. eğer uygulamanı windows phone 'da yayınlamak istersen yıllık 100$ karşılığında yapıyorsun. :) developer hesabın üzerinden kredi kartı veya paypal ile satın alıyorsun. ücretli yapmış olduğun uygulamaların kazançlarını almak ise bir dolar hesabın olması lazım. daha sonra şubenden swift kodunu alıyorsun. bu bilgileri developer hesabındaki profil sayfana giriyorsun banka bilgilerinle beraber. kazançların o hesaba geliyor. bunu detaylı bilmiyorum ama ücretli bir uygulamam olduğunda öğreneceğim sanırım :) eğer bu konuda birşeyler yapmak istersen elimden gelen yardımı yaparım.
RottingChrist
08-11-2012, 13:55
tebrikler.
teşekkür ederim arkadaşlar. iyi dilekleriniz çok mutlu etti beni sağ olun. :)
@Quantum, ücretli uygulamalar ile ücretsiz uygulamaların düzeyi hemen hemen aynı. bana kalırsa bir uygulamanın ücretli olabilmesi için kullanıcının isteklerinden daha fazlasını sunmalısın ki ücretsiz emsalini ezip geçesin. ama store da bu bilinç tam olarak bu şekilde değil bence. ciddiye alıp detaylı projelerde yapanlar var onlara lafım yok. :)
uygulamaların indirme oranları düşük sebebi microsoft'un store olayına geç kalması. ama bu durum windows phone 8 ile beraber aşılacak gibi. yeni işletim sistemi phone 8 'in çıkışı ile beraber donanımcılar ile de anlaşma yaparak işletim sistemini piyasaya çıkardılar. lumbia 900, htc 8x vb.. o yüzden gelecekte apple store gibi windows store da canlanacaktır.
developer tarafında ise öncelikle bir live id alıyorsun aynen apple' daki .me hesabı gibi. daha sonra dev center'a kayıt oluyorsun bu live id ile. bu üyelik ile developer kütüpanelerinden ve kaynak kodlarından yararlanabiliyorsun. windows phone SDK erişebiliyorsun. visual studio 2010 indirebiliyorsun (kısıklı versiyon) buraya kadar ücretsiz her şey. eğer uygulamanı windows phone 'da yayınlamak istersen yıllık 100$ karşılığında yapıyorsun. :) developer hesabın üzerinden kredi kartı veya paypal ile satın alıyorsun. ücretli yapmış olduğun uygulamaların kazançlarını almak ise bir dolar hesabın olması lazım. daha sonra şubenden swift kodunu alıyorsun. bu bilgileri developer hesabındaki profil sayfana giriyorsun banka bilgilerinle beraber. kazançların o hesaba geliyor. bunu detaylı bilmiyorum ama ücretli bir uygulamam olduğunda öğreneceğim sanırım :) eğer bu konuda birşeyler yapmak istersen elimden gelen yardımı yaparım.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..
Şu an ben de App Store için program yazıyorum.. To do list imde baya bir iş/app var, hali hazırda ise bir kaç app devam ediyor. Tahmin ediyorum 1 aya kadar program(belki programlarım) yayına girer. Testlerini tam olarak bitirmem gerek çünkü :)
iOS üzerinde çalışan uygulamalar da C++ tabanlı Objective-C kullanıyor biliyorsundur. Gerçi bazı programlar flashda da yazılıyor ama ilgi alanım içine girmiyor)
(Android dünyasına girmemekte ısrar ve inat ediyorum :) Muhtemelen de girmeyeceğim :) )
Uzun zamandır Windows, WindowsPhone uygulamaları ile bana göz kırpıyordu lakin programların kod tarafı ile ilgili bir bilgim yoktu, ta ki sen C# da yazdım diyene kadar.. Birden gözlerim parladı. :)
2013 yılı içinde WindowsPhone uygulamalarına da geçiş yapmak istiyorum. O zaman geldiğinde senden destek alabilme ihtimalim olursa çok memnun olurum. Umarım o zaman geldiğinde senin ücretli programların da yayına girmiş olur :)
Tekrar tebrik ederim.
mustafa-u
08-11-2012, 14:30
öncelikle tebrikler ...
BORSAyı anlık olarak sabah 9 akşam 23 arasında sabit ekran haricinde iphoneda matriks mobile ile takip eden birisi olarak aynı uygulamanın appstore içinde yapılmasını rica etsem nasıl olur acaba ..
ayrıca normal ekran matriks te indikatör ve formül destekli grafik varken matriks mobile versiyonda hazır grafik var .. indikatör formülü girerek kendine ait özel bir grafik oluşturamıyorsun ..
bunlar yapılabilir mi ...
Gerçekten başarıya ulaşmış birşey yapmak sevindirici. Ama önemli olan bunun devamını getirebilmekte, tebrik ederim. İnşallah devamını görürüz.
@Quantum, inşallah sende kısa zamanda uygulamalarını canlıya geçirirsin kardeşim. :) ios ile uzmanlığım yok ama basit bir fiyat listesi yapmıştım. ojective-c 'ye de o şekilde geçtim zaten ama ilerletmedim. kitap listemde objective-c de var. :) bende senden ios üzerine yardım isteyebilirim. :) android ile general mobile 'da çalışırken haşır neşir olmuştum ama kısa sürdü çok da sarmadı beni açıkcası. :) iyi dileklerin için teşekkür ederim. görüşmek üzere. :)
@mustafa-u, öncelikle matriks bu verilerin tamamını imkb den ücretli olarak alıyor. benim uygulamamı yaparken imkb nin bilgi edinme kurallarını çok detaylı okumuştum ücretsiz olarak verdikleri endeksler ve kurlar dışında başka bir şey yok. o endeksleri de kendi sitelerinde verip dış kaynak xml vermiyorlar. ben zar zor mynet finans bölümünden bir kaynak bularak aldım. yani öncelikle imkb ile anlaşma imzalayıp tüm verileri erişim sağlamam lazım ondan sonra mobil üzerinde her taklayı atabiliriz. senin yazmış olduğum "indikatör formülü" gibi teknik terimler hakkında bilgisizim ama eğer bu yapacağımız uygulama ücretli olarak yapılabilecek bir değere ulaşabilirse o zaman bende imkb den ücretli olarak veri almayı göze alabilirim.
@Quantum, inşallah sende kısa zamanda uygulamalarını canlıya geçirirsin kardeşim. :) ios ile uzmanlığım yok ama basit bir fiyat listesi yapmıştım. ojective-c 'ye de o şekilde geçtim zaten ama ilerletmedim. kitap listemde objective-c de var. :) bende senden ios üzerine yardım isteyebilirim. :) android ile general mobile 'da çalışırken haşır neşir olmuştum ama kısa sürdü çok da sarmadı beni açıkcası. :) iyi dileklerin için teşekkür ederim. görüşmek üzere. :)
Her zaman.. Görüşmek üzere
volume81
08-11-2012, 15:17
tebrikler :)
bende bi ara android için uygulama yazacaktım fakat sonradan vazgeçtim :) bu işte eğer para kazanmak istiyorsan hiç ne win nede droid ile uğraşmayacaksın :)
ocj.-c ile app store'a yaz gitsin en güzeli çünkü driod'de apk'yı patlatıp ücretsiz kullanabiliyorlar ki istemesemde bende yapıyorum arada :)
win. gerçekten çok geç kaldı store konusunda ve özellikle eski dönemdeki PDA'larına bakınca insan ister istemez windows'lu bir telefondan soğuyor böyle bir ön yargıda var bakalım 8'de aşabileceklermi :)
kolay gelsin tekrardan tebrikler :) umarım dahada ilerletirsin :)
wp8 bence piyasayı değiştirecek bir işletim sistemi olacak. Pc ile entegrasonu süper... Benim arkadaşım HTC aldı wp8 şahsen çok beğendim. Henüz ülkede kaydettiremediği için detayları inceleyemedm ancak android gibi sistemi kasmıyor.
teşekkür ederim arkadaşlar. :)
@facia, sana katılıyorum. ilk akıllı telefonum benq p50 'i di. ozaman windows mobile 2003 vardı. zaman içerisinde microsoft gelişti geliştirdi ama bu süreci çok yavaş işletti. şuan ki durum temelden yepyeni bir işletim sistemi olan windows phone 8. tamamen microsoft ürünleri ile sekronize olarak çalışıyor. bilgisayarınız, tabletiniz, telefonunuz tam senkronize. aynı zamanda skydrive ile bulut depolama alanınızdaki dosyalara tüm microsoft cihazlarınızdan erişebiliyorsunuz. flash disk veya harici disk taşımanıza gerek kalmıyor. hatta bu dosyalarınızı arkadaşlarınızlada sizin belirlediğiniz yetki çerçevesi içerisinde paylaşabiliyorsunuz. sadece skydrive değil outlook maillerinizi zahmetsizce tüm microsoft cihazlarınızdan erişebiliyorsunuz. sosyal paylaşım ağları ile de tam senkronize çalışıyor. facebook üzerinde bir arkadaşınıza cep telefonuzdan erişip sizin telefon rehberinizde kayıtlı bile olmasa facebook üzerindeki mobile numarasından arayabiliyorsunuz. yada telefon rehberinize onu facebook bilgileri ile kayıt edebiliyorsunuz. daha bir çok şey yapabiliyorsunuz. bu senkronize olayı gerçekten hayatımızı kolaylaştırıyor.
Ozgurr61
09-11-2012, 17:28
Tebrikler devami gelir ins
mynet'den aldığım endeks veri servisi linkini kapatmış. telefonuna uygulamayı yükleyen arkadaşlarda sorun olabilir. forex ile görüşüyorum eğer anlaşırsam hisse senetleri ve fon bilgilerinide koyacağım.