Orijinalini görmek için tıklayınız : TİAL dump valve
samimi_1983
10-11-2012, 21:38
1,8t aracıma Tial dump valve arıyorum ama nereyi arasam bulamadım. Nerede bulabilirim bu markayı?
tial markasının dump valve mı varmı ? varsa ben hıc denk gelmedım
ama pıaysada forge marka yı daha cabuk ve daha uyguna bulabılırsın
samimi_1983
10-11-2012, 22:35
Forge' nin sesi güzel değil sesi dinleyin hak vereceksiniz
TiAL Blow Off Valve BOV EVO 9 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zhg8cYE5k4E)
Koydugunuz video dump valve degıl Blow Of Valve yanlız :)
samimi_1983
10-11-2012, 22:38
Değil dostum youtube'a yazarsan çıkıyor videolar.Blow off tan sadece çuf diye çıkıyor ses
Fazıl T.
10-11-2012, 22:56
spool sesi değimi bu blow off veya dump valve değil bu
Değil dostum youtube'a yazarsan çıkıyor videolar.Blow off tan sadece çuf diye çıkıyor ses
evet doğru tial ama zaten tial çaf çuf die ses çıkartmaz
Forge' nin sesi güzel değil sesi dinleyin hak vereceksiniz
TiAL Blow Off Valve BOV EVO 9 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zhg8cYE5k4E)
bu videodaki ses blow off yada bov sesi değilki sadece spool sesi
Tholl-ga
10-11-2012, 23:10
surge sesi bu
tial geçimişde de üretmedi şimdide yok siz sesleri karıştırdınız bide tial kalıteli marka dump valfe i vardır tahmın ettiniz ama malesef Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&catalog=0006) buraya bakarsanız sizin aracınıza olanı bulabılırsınız
Cagrı guzel açılamıssın
videodakı seste bow sesı degıl zaten :)
Tolga nın yazdıgı gıbı surge sesı bıldıgım kadarı ıle pek saglıklı bır ses degıl :)
samimi_1983
10-11-2012, 23:19
surge ve spool nedir bilmiyorum?bulabilir miyim ve bunların turboya zararı var mıdır?
surge turbo vacum yapmadan geri tepmesiyle oluşan sesdir pallerin aniden emiş yönü değişmeside diyebiliriz
spool da turbo dolmaya başladığı andan itibaren gelen sesdir standart dizel ve benzınlı turbolu arabaların hepsinde dv yada bow wardır fakat ses yapmayan emmeye tekrar veren bi sistemdir , blow off ve dump valf in amacı ayak gazdan çekildiği anda turbo hattı uzerındeki basıncın geri tepmemesi için bi vanadır takmazsanız zararı turbo kartuşuna ve pallere olabilir ilerleyen zamanlarda , stock internallerle yuruyen bi arabada kesınlıkle olmalı
samimi_1983
11-11-2012, 14:51
teşekkür ederim kardeş sağ olasın :)
ufuk_AEB
31-12-2012, 20:40
ya abi bu benim arabada aem dryflow var 4-5 aydır kullanıyorm bişey yoktu 4-5 gündür hindi gibi ses gelmeye başladı araştırdım surge sesiymiş ne olduğunuda öğrendim turbo pallerini ani şekilde tersine çeviren bi durummuş heralde...turbo neyse zaten değiştiricem ama motora zararı olyr diye okudum bilen varsa yazsın lütfen nedir ne değildir.!!!!
tdipower
31-12-2012, 21:27
ya abi bu benim arabada aem dryflow var 4-5 aydır kullanıyorm bişey yoktu 4-5 gündür hindi gibi ses gelmeye başladı araştırdım surge sesiymiş ne olduğunuda öğrendim turbo pallerini ani şekilde tersine çeviren bi durummuş heralde...turbo neyse zaten değiştiricem ama motora zararı olyr diye okudum bilen varsa yazsın lütfen nedir ne değildir.!!!!
motora bir zararı yok kardeşim surge esnasında gaz kelebeğin kapalı olduğu için acı çeken malzeme turbo oluyor :)
ufuk_AEB
31-12-2012, 21:46
motora bir zararı yok kardeşim surge esnasında gaz kelebeğin kapalı olduğu için acı çeken malzeme turbo oluyor :)
bi konu var 2009 dan kalma orda motora da zararı var diye gördüm o nedenle sordum aslında çok şiddetli ses değil ama sinek bunaltı hesabı....eyvallah serdar içim rahatladı valla :icon_tup:
aracım suan 80 k cıvarlardında ortalama bende 40 k'dan berı kullanıyrum sımdıye kadar masallah dıım bı sorun cıkarmadı manıfold contasını degıstırırken ustama gostertım turboda boşluk vs bı sıkıntı varmı dıe bu sesten dolayı ılk gunkı gıbı dewam gazlamya diye cvp aldım :)
ufuk_AEB
31-12-2012, 21:57
aracım suan 80 k cıvarlardında ortalama bende 40 k'dan berı kullanıyrum sımdıye kadar masallah dıım bı sorun cıkarmadı manıfold contasını degıstırırken ustama gostertım turboda boşluk vs bı sıkıntı varmı dıe bu sesten dolayı ılk gunkı gıbı dewam gazlamya diye cvp aldım :)
eyvallah dostum ya inşallah bendede sıkıntı çıkarmaz ;)
açık hava filtresi kullanıyorsan hızlı hızlı bas çek yapınca o ses (çuf çuf) geliyor ufuk daha önce farketmemiş olabilir misin?
ufuk_AEB
31-12-2012, 23:33
açık hava filtresi kullanıyorsan hızlı hızlı bas çek yapınca o ses (çuf çuf) geliyor ufuk daha önce farketmemiş olabilir misin?
yok reis o sesi biliyom o konuda sıkıntı yok benim bahsettiğim ses farklı hindi sesi gibi nasıl anlatıyım bilemedimki hindilerin bu kötü gecesinde:D pedala basıyosun turbo devire girdikten sonra ayağanı pedaldan çeker çekmez gulugulugulu :D:D yani hava filtresinden çekilen hava geri tepiyo gbi sanki ???
valla şu videodaki sesin çok benzeri benim araçta turbo spool olduğu üst devirlerde bu şekil kullanımda, yani bas çek yapınca geliyor, ama açık filtre kullandığım ilk saniyeden beri gelmeye başladı, böyle mi geliyor ses?
internette yazan bir yorum da senin dediğin gibi, spool olup yüke bindiğinde gaz kelebeği kapanıyor, intaketeki fazla hava turboyu surge ediyor diyor.
ufuk_AEB
31-12-2012, 23:52
valla şu videodaki sesin çok benzeri benim araçta turbo spool olduğu üst devirlerde bu şekil kullanımda, yani bas çek yapınca geliyor, ama açık filtre kullandığım ilk saniyeden beri gelmeye başladı, böyle mi geliyor ses?
internette yazan bir yorum da senin dediğin gibi, spool olup yüke bindiğinde gaz kelebeği kapanıyor, intaketeki fazla hava turboyu surge ediyor diyor.
aynen bu kadar şiddetli olmasada aynı ton da bi ses...!!! ne yani bu ses normal mi ??
valla yabancı forumlarda anladığım kadarıyla intakeden sonra olmasına normal diyorlar.
2 çeşit surge var diyorlar, biri bu intake sebebiyle gelen gaz kelebeği kapandığında fazla havayı filtreye resirküle edemediğinde gelen
1i de normal stock halde dahi olsa gelen
bende bu ses filtreden sonra, o da bas çek bas çek yapınca gelmeye başladı, usta da sıkıntı yok dedi, hatta intercoolerda hortumlarda yağ vs. de çıkmadı ama konuyu görünce tırstım :D
supra forumunda mazda forumunda falan da gördüm konuyu bi incele istersen
Question regarding sound after APS CAI install - Subaru Impreza WRX STI Forums: IWSTI.com (http://www.iwsti.com/forums/2-5-liter-litre-factory-motor/54349-question-regarding-sound-after-aps-cai-install.html)
arada bir orjianali takıp denemek lazım :D
ufuk_AEB
01-01-2013, 00:00
ya dedim ya bende baya tırstım arabada benle kafa buluyo heralde akşam çıktım sıkıştırdım bu seferde gelmedi ses falan çok enteresan!!!ama çok hoş bi ses ;)
Turbo or just Intake flutter - Subaru Impreza WRX STI Forums: IWSTI.com (http://www.iwsti.com/forums/2-5-liter-litre-factory-motor/250571-turbo-just-intake-flutter.html)
şu linkte 9. iletide adam demiş ki üst vites alt devirde gaza abanıp çektiğinde yapıyorsa normal, çünkü turbo manifoldun çekebileceğinden fazla hacimde hava gönderiyor ve fazla hava turbo pallerine vurup chh chh sesini çıkarıyor diyor.
adamda diyor ki uygun viteste gidin, yüksek devirde gazdan çekin yapmaması lazım diyor, yani benim durumun aynısı :D ben de ses güzel diyordum, under-revde kökleyip bırakmak zararlıymış demekki :D
ufuk_AEB
01-01-2013, 00:10
Turbo or just Intake flutter - Subaru Impreza WRX STI Forums: IWSTI.com (http://www.iwsti.com/forums/2-5-liter-litre-factory-motor/250571-turbo-just-intake-flutter.html)
şu linkte 9. iletide adam demiş ki üst vites alt devirde gaza abanıp çektiğinde yapıyorsa normal, çünkü turbo manifoldun çekebileceğinden fazla hacimde hava gönderiyor ve fazla hava turbo pallerine vurup chh chh sesini çıkarıyor diyor.
adamda diyor ki uygun viteste gidin, yüksek devirde gazdan çekin yapmaması lazım diyor, yani benim durumun aynısı :D ben de ses güzel diyordum, under-revde kökleyip bırakmak zararlıymış demekki :D
bende de aynı durum var yüksek devirde yapmıyo ufak devir yüksek vitesde mevcut bu durm içim rahatladı eyvallah :) sami abi bu durumda tial falan aramana gerek yok al bi aem filtre kendiliğinden çıkıyo ses ;)
samimi_1983
01-01-2013, 08:32
DEnemek lazım Aem filtre ile nasıl ses veriyor
ufuk_AEB
01-01-2013, 14:51
ya abi aslında filtrede bi numara yok çuf çuf ediyo bi +'sına da şahit olmadım ama son zamanlarda bu ses çıkmaya başladı muhtemelen oem dv hatlarında bi sıkıntı var oraları kontrol ettiricem çok aşırı olmamasına rağmen aracın içinden sesi alabiliyorum ama yarım gazda