Orijinalini görmek için tıklayınız : Sirkeci - Florya EDS Denetimli Otobüs Yolu
Avrupa yakasında E5'in yoğunluğuna en iyi alternatiflerden biri olan Sirkeci Florya sahil yoluna yapılan EDS li otobüs yolu tepkiler alıyor.
Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde Avrupa yakakasında E5 trafiğinin en iyi alternatiflerinden biri olan ve bir çok insan tarafından da yoğun bir şekilde kullanılan Sirkeci - Florya sahil yoluna yapılacak olan otobüs yolu Radyo Trafik dinleyenlerinden büyük tepki aldı. İETT hatlarının da yoğun olarak kullanmadığı bu güzergaha otobüs yolu yapılmasının planlanması ise yolu kullanan sürücüleri adeta çileden çıkardı.
Gönüllü muhabirimiz Halid ÖZTARLIK' ta fotoğrafları ile birlik konu ile ilgili düşüncelerini aktardı.
İyi günler son bir haftadır Sirkeci Florya hattı çift yönlü EDS li otobüs yolu yapılıyor. Sabah ve akşam saatlerinde bu yola girmek yasak olacak. Bu güzergahta çogu yol iki şerit. Otobüs yolu devreye girdikten sonra sabah Florya - Sirkeci akşamda Sirkeci - Florya hattında bayağı yoğunluk olacak. Bu yoldan her dakika İETT'ye ait otobüs geçmiyor. Tek açık yolumuzuda daralttılar. Akşamları Sirkeci araba vapur sırasıda bu hat içinde kalacak. Yollar ferah hale gelecegine aksine var olan yollar daralıyor. İstanbulun trafik çözümü bumudur.
Halid öztarlık.
http://img585.imageshack.us/img585/3833/20121105120330.jpg
http://img846.imageshack.us/img846/8308/20121105120413.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/2646/20121109102546.jpg
http://img715.imageshack.us/img715/5839/20121113074528.jpg
14.Kasım.2012 || RadyoTrafik Resmi Sitesinden Alıntıdır.
Arkadaşlar bu durumu bende gördüm de bi anlam veremedim ?
Ekstra olarak merak ettigim bir durum var. Florya sahil girişinden itibaren çizilen bu sarı şeritlerde hız radarlarıda var mıdır acaba ?
Not : Resim Boyutlarını yine ayarlayamamıs olabilirim gerekirse yönetici arkadaşlar resimleri kaldırıp link haline çevirebilirler; teşekkürler :)
Hafta içi trafiğin yoğun olduğu 07.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatlerinde gerçekleştirilen uygulamaya göre, toplu taşıma araçlarına tahsis edilen sağ şeridi yalnızca İETT ve Halk otobüsü, minibüs ve taksiler kullanacak.
İlk günde 1000'e yakın araç 'Otobüs Yolu'nda - Genel Bakış- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25378740/)
bu yolda saçma olmuş doğru düzgün otobüs geçmiyor
Bildiğim kadarıyla yeşilköy eminonu otobusu dısında o yollu kullanan toplu tasıma aracı yok
Onurkk06
18-11-2012, 16:47
o yol zaten sıkışık hangi akla hizmet yapıyor bunlar bu işi
o yolda zaten kamera olduğundan dolayı 70km ıle dip dibe gitmiyomu araçlar ? o yolda hiç otobüsde görmedim ben şimdiye kadar..
unkapanınada yaptılar bu ayrımdan araçlar giremediği gibi otobüslerde kullanmıyo ne yazıkki durduk yere yolu tıkıyolar başka hiç bişe değil..
bartubasot
18-11-2012, 16:50
Eve yavaş yavaş giderken bile ceza yicez yani :) hızlı gitsen ceza sag şerit yavaş gitsen ceza ne anladım bu isten. Sanki 4 şeritli yolda bide iett'ye tahsis etmişler :s
onursumer
18-11-2012, 16:52
yıllardır o yolu kullanıyorum hiç otubusle karşılaştığımı hatırlamıyorum dikkatimi çekmedi herhalde :D
geçen hafta okula giderken farketmiştim bu mevzuyu boyle salak birşey olucağı içime doğmuştu
zaten yeterince sıkışık olan bi yol sahil yolu.. ben de orda bugüne kadar otobüs görmeyenlerdenim, mantıksızlık ötesi bi hareket..
darkmoon
18-11-2012, 17:05
Siz yanlış anlamışsınız arabanızı satın iett otobüsü alın diyorlar :)
crazydog
18-11-2012, 17:55
benimde kaç zamandır dikkatimi çekiyor şeritler falan saçma sapan işler yapıyorlar
Siz yanlış anlamışsınız arabanızı satın iett otobüsü alın diyorlar :)
alin degil iett kullanin diyor :)
yucelebeci
18-11-2012, 18:54
aynen ya dun benimde dikkatimi çekti dedim ulan burdan otobüs geçmiyoki otobus yolu yapmışlar şaşırdım :)
Low-Rider
18-11-2012, 18:57
Bu yolu otobüs dışında kimse kullanamıyor mu?
Eyüp sahil'e de yapmışlar aynı sistemi, geçen eve dönerken girmeye korktum valla eds yazar falan diye.
" Sari seritlerin orada henuz eds kameralari yok ama koyacaklar .. 8-10 ve 16-20 saatleri arasi o seridi kullanamayacagiz ... "
Tam olarak suanki durum buymuş :)
darkmoon
18-11-2012, 19:05
Hafta içi trafiğin yoğun olduğu 07.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatlerinde gerçekleştirilen uygulamaya göre, toplu taşıma araçlarına tahsis edilen sağ şeridi yalnızca İETT ve Halk otobüsü, minibüs ve taksiler kullanacak.
İlk günde 1000'e yakın araç 'Otobüs Yolu'nda - Genel Bakış- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25378740/)
Saçmalıktan başka birşey değil. Burası Türkiye.
Simdi bazi yerlerde aslinda guzel mesela umraniyede carsi trafigi.kaldirsinlar sağ seritteki araclari otobus minibu yolu kapatmasin yatmasinlar yatma gibi olaylarida kalmasin ozaman bakin ne guzel oluyor haksizmiyim?
2 şeritli haliç ede yapmışlar eyübün içine kadar öyle bu kadar saçmalık olamaz.
darkmoon
18-11-2012, 19:21
onun yerine bisiklet yollarını çoğaltsınlar daha iyi.. türkiyede obezite artıyor diye reklamlar yapıyorlar spor yapın diyorlar bisikletten güzel spormu var hem ulaşım hem spor..
63owen63
18-11-2012, 19:25
sahil yolunu kullanan kac otobüs hattı var ki ? ciddi soruyorum.
2 şeritli haliç ede yapmışlar eyübün içine kadar öyle bu kadar saçmalık olamaz.
Aynen orasida sacma zaten iki araba yan yana zor geciyorki
Gecen gun yurtdısından misafirim geldi ve sahil yolundan gittim gitmez olaydım sağ seride gecemiyosun vss. çok sacma bir uygulama olmuşş ..
onursumer
18-11-2012, 19:36
sahil yolunu kullanan kac otobüs hattı var ki ? ciddi soruyorum.
aynen ya
ben o yolu çok kullanıyorum hatta günde 3-4 kere geçtiğim oluyor askeriye dışında hiç otobus gormedim
Arkadaşlar şöyle açıklığım yeşilyurt çarşıdan sahile bağlanan yolda 72t - 81 - 96t otobüsleri çıkış yapmaktadır... 72t bakırköy üzerinden e-5'den taksime - 81 sahilden emin önüne - 96t sahilden aksaraydan girerek taksime gitmektedir... bu otobüslerin seferleri 20 dakikada birdir ve karşılaşsa bile otobüsler en fazla ikisi karşılaşıyor buda trafik'te bi problem oluşturmamakta ... Şimdi asıl soru şurda buraya dikkat etmenizi istiyorum yeşilköy kavşaktan sonra - fly ınn caddesi - mez - beşyol shell olan bölge buradan otobüs geçmiyo!!! ama iki şeritlik yolu sağ şeridini eds otobüs için ayırmışlar zaten iki şeritlik yol tek'e düşüyo... Bunun bi açıklaması var mı ciddi olarak merak ediyorum ? Ben yeşilyurtta oturuyorum sürekli bu yolları kullanıyorum insanlar Eds yazısını görüncü heyecanlanıp şerit değiştiriyolar böyle bir sıkıntıda var , bence bu otobüsler için değilde farklı bi amaç için yapıldı
63owen63
18-11-2012, 19:46
eds otobüslerin şerit degiştirmemeleri icin koyulmuş olmasın ? yoksa çok saçma yahu
onun yerine bisiklet yollarını çoğaltsınlar daha iyi.. türkiyede obezite artıyor diye reklamlar yapıyorlar spor yapın diyorlar bisikletten güzel spormu var hem ulaşım hem spor..
Sahil yolundan merter çıkışı istkimatinde yapmışlar bisiklet yolu toplasan 500 Metre yoktur bile :)
Arkadaşlar şöyle açıklığım yeşilyurt çarşıdan sahile bağlanan yolda 72t - 81 - 96t otobüsleri çıkış yapmaktadır... 72t bakırköy üzerinden e-5'den taksime - 81 sahilden emin önüne - 96t sahilden aksaraydan girerek taksime gitmektedir... bu otobüslerin seferleri 20 dakikada birdir ve karşılaşsa bile otobüsler en fazla ikisi karşılaşıyor buda trafik'te bi problem oluşturmamakta ... Şimdi asıl soru şurda buraya dikkat etmenizi istiyorum yeşilköy kavşaktan sonra - fly ınn caddesi - mez - beşyol shell olan bölge buradan otobüs geçmiyo!!! ama iki şeritlik yolu sağ şeridini eds otobüs için ayırmışlar zaten iki şeritlik yol tek'e düşüyo... Bunun bi açıklaması var mı ciddi olarak merak ediyorum ? Ben yeşilyurtta oturuyorum sürekli bu yolları kullanıyorum insanlar Eds yazısını görüncü heyecanlanıp şerit değiştiriyolar böyle bir sıkıntıda var , bence bu otobüsler için değilde farklı bi amaç için yapıldı
Rant işi falan dıcemde oda degıl. Mılletin EDS logosunu gorup panıkleyıp serıt degıstırmesı de ayrı bı olay zaten
darkmoon
18-11-2012, 20:16
Sahil yolundan merter çıkışı istkimatinde yapmışlar bisiklet yolu toplasan 500 Metre yoktur bile :)
Biliyorum bostancıya falanda yapmışlar ama yaygınlaştırmaları lazım ve araba yolundan ayırmaları lazım bostancıdaki yolu minübüsler taksiler falan kullanıyor..
çok sık kullandıgım bir yoldur o yoldan otobüs dogru düzgün geçmiyor, hadi onu geçtim zaten daracık 2 şerit yol bi şeridinide otobüse ayırırlarsa ben öyle mantıga yorum yapmak için kelime bulamıyorum ...
Bu yolu otobüs dışında kimse kullanamıyor mu?
Eyüp sahil'e de yapmışlar aynı sistemi, geçen eve dönerken girmeye korktum valla eds yazar falan diye.
ya ben bikaç kere boş bulunup girdim inşallah ceza gelmez.
çok saçma oldu ya bu olay.
trafiğe herhangi bi katkısı olucağına kesinlikle inanmıyorum ve yokta.
alışamadık daha inşallah ceza gelmez.
Şaka gibi.
ne içiyorlar bunlar idaaya falan mı giriyorlar yaparım yapamazsın diye.
liseli yapmaz bunu :D
Kamera her noktada yok, ara ara var onlari da goruyorsunuz, dikkat ederek kullanabilirsiniz :D
Anadolu yakasi minibus yoluna da yaptilar bunu igrenc bi durum oldu bence cok gereksiz 2 serit yolda otobus yolu yapmak. 3-4 seritli yolda iyi guzel de..
darkmoon
19-11-2012, 01:10
o iş en çok motorsikletlilere yarar :) alabilirse eds kameraları alırlar plakalarını adamların çoğu plakaları kıvırıp geziyor :)
aynen katılıyorum hele florya yolu tam komedi o yolu sadece Galatasaray ın otobüsü kullanıyor :D
Anadolu yakası minibüs yolu da aynı dertten müzdarip :D
onursumer
19-11-2012, 01:29
akşam yeşilkoye gittim ciddi bi çalışma vardı yol kenarlarında :D
Asfalt ustune cizgileri ceken firmayi zengin etmek amac :)
1 ay sonra tekrar beyaza boyayip eds yazilarini da sildirirler.
Otobusun gecmedigi yola toplu tasima seridi yapmak ahmakliktir!
Yiğit Ş.
19-11-2012, 07:26
10 numara 5 yıldız iş valla. tebrik ediyorum. yaygınlaştırmak lazım.
SekoLive
19-11-2012, 08:17
saatlerce otobus beklenen yerde ne den böyle bişi yaptılar akıl erdirmek güç
ve eds koyulmamıstır diye her aksam ordan gidiyorm artık solu bırakmam :D
emresener
19-11-2012, 08:23
hava harp okulu sapağından sonra floryaya kadar o yolu kullanan OTOBÜS Yok :D hepsi yeşilyurt içine giriolar..ama gel gör ki MEZin ordan bile çizgiler başlıyor tamamen ;
iş güzarlık. rant herşey var. Ayrıca kamera yok suan o yollarda ;)
osman_28
19-11-2012, 08:35
bu uygulamayı bir çok yerde yapıyorlar benim görüşüm insanları bu şekilde toplu taşımaya yönlendiriyorlar...
bostancı-erenköy arasına minübüs yolunada yapmışlar bu uygulamayı ama sağ serit kenarına park eden arabalar yüzünden, ne otobüs geçebiliyor nede eds korkusundan araba girebiliyor :D sağ serit bomboş duruyor sol serit zaten duruyor saçma sapan işler Türkiye'ye gitmicek uygulamalar :(
onursumer
20-11-2012, 15:56
valla bugun okula giderken normal o yoldan gittim kısmet artık :D
S.Özeren
20-11-2012, 16:00
mantıklı yapılan yerler var mesela bizim burası (millet caddesi) 3 şeritli yol ve sürekli otobüs var tek şeridi ayırmışlar onlara 10 numara bi hareket olmuş trafikte çok rahatlamış durumda
ancak ;
ben bakırköyde 10 yıl oturdum abartmıyorum o yolda bir kere otobüs bile görmedim saçmalığın ötesi bi hareket olmuş o yola.
Kameralar koyulduktan sonra o yolda sürekli ceza yazılcak diye bişey yok belli saatleri var sabah 7 10 akşam 16.00 21.00 sanırım
timucintt
20-11-2012, 16:04
Amaç otobüs değil yolu boş tutup Atatürk havalimanında inen devlet adamlarının sahilden manzaralı yoldan trafiksiz şekilde merkeze ulaştırmak...
hava harp okulu sapağından sonra floryaya kadar o yolu kullanan OTOBÜS Yok :D hepsi yeşilyurt içine giriolar..ama gel gör ki MEZin ordan bile çizgiler başlıyor tamamen ;
iş güzarlık. rant herşey var. Ayrıca kamera yok suan o yollarda ;)
aynen öyle mezden hava harp okuluna kadar da var çizgilerden ama bu yolu kullanan toplu taşıma yok benimde bildiğim
Embesiller iş başında. Ömrümde o yolda otobüs görmedim. Yol zaten 2 şerit.
Embesiller iş başında. Ömrümde o yolda otobüs görmedim. Yol zaten 2 şerit.
Başkan ee hadi artık sanada bir motor yapalım, vakti geldi artık :D
Ya niye kötü yönden bakıyosunuz kardeşim hökömet belkim bizim bilmediğimiz duymadığımız bir plan procenin içinde ?Belkim yeni tomofüs hatları kyocaklar MORMOR ? Kötü düşünmeyin :D Şaka bir yana kuş uçmaz kervan geçmez yere dağın tepesine Otel yapmakla,otobüs geçmeyen yere hat-yol-şerit adı herneise yapmak,bana aşırı saçma geldi..
Bu arada ben s.yolunda birkez gördüm otobüs :D florya istikametine gidiyodu ama sadece 1kez :D
dün akşam floryadan çıktm sahin yolundan yavaş yavaş gidiyorum sağ şeridi kullanamıyoruz soldan gidiyorum arkamdan gelen taksiciler sellektör kolunu kırıcak sanki, soldan gitsen ayrı dert sağdan gitsen ayrı
34btr1907
20-11-2012, 20:33
otobusler için olabılır o eds (tabı eds varsa)
ben yapıldıgı gunden beri gidiyorum o yoldan 1 2 ay olmustur gelen gıden yok henüz hatta sirkeci yeşiköy güzargahını baştan sona geçiyorum soldakiler hızlı geliyor diye mecbur sağdan sagdan, yardırmak zorundasınız yoksa 2 şeridin 1 şeridini kapamış dangalaklar.
http://i.imgur.com/RbZLg.jpg
CdemireL
20-11-2012, 20:46
abi bu şeritlerden gidince cezalar ne zaman sonra eve gelir:D benim sanırm bayağı bi cezam birikti