PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rehinli araca satış

eyup58
27-11-2012, 18:40
Arkadaşlar simdi rehinli bir araç ben bu aracı farzedelim ki alıcam.Ancak tanımadıgın insna güvenilmez borcu kapatip adamın vazgeçmiceğini bilemezsin.Şimdi bazı arkadaşlara sordum biri farklı diyo biri farklı dio simdi bu aracın satışını yasal yoldan almak istiyorm bu işin tek yolu tanımadıgın bir adama mecbur güvenip borcu kapatıp satışını almakmıdır aracın yoksa yasal olarak hani bi kağıt belge imzalatip ben borcu kapatıcam sonra satşı alıcam vb bir durum varmıdır? net olarak bilen birisi bi yardımcı olursa sevnımırm.Hayırlı akşamlar herkese...:icon_tup::icon_tup:

Eray Yümsel
27-11-2012, 18:42
banka kredisinden rehinliyse dert etme parayı bankaya yatır anlaşmalı satış alıcağına dair onlarda blokeli şekilde alıyolar parayı rehini kaldırıyolar sen satışı alıyosun götürüyosun aldım diyosun onlarda ona göre işlem yapıyo ama diğer türlü tanımıyosan risk alırsın

Germanian
27-11-2012, 18:44
aranızda senet yapabilirsiniz biz bu şekilde aldık perşembe günü hala bekliyoruz satışı :D

tylan
27-11-2012, 18:44
banka kredisinden rehinliyse dert etme parayı bankaya yatır anlaşmalı satış alıcağına dair onlarda blokeli şekilde alıyolar parayı rehini kaldırıyolar sen satışı alıyosun götürüyosun aldım diyosun onlarda ona göre işlem yapıyo ama diğer türlü tanımıyosan risk alırsın

Aynen hatta krediyi bile sana devredebiliyor sende satışını alabiliyorsun. Ama borçtan yada v.b durumdan rehinliyse ödeyip satışını alabilirsin malesef

timucintt
27-11-2012, 18:46
bu tip bir satış biz yaptık ama önce noterden anlaşma yaptık... sende noterle görüş...

eyup58
27-11-2012, 19:00
bu tip bir satış biz yaptık ama önce noterden anlaşma yaptık... sende noterle görüş...

anlaşma derken nasıl bişey bu anlaşma yasal bişey mi açarsan konuyu sevınırm

Aynen hatta krediyi bile sana devredebiliyor sende satışını alabiliyorsun. Ama borçtan yada v.b durumdan rehinliyse ödeyip satışını alabilirsin malesef

aaraç bankadan rehibli kredi çekilip sıfır olarak alınmıs ilk sahibi tarafndan bu devir işlemi nasıl oluyo kredi bana devredilse süper olur ama net bir bilgi yok bilen birisi çıkar herhalde

aranızda senet yapabilirsiniz biz bu şekilde aldık perşembe günü hala bekliyoruz satışı :D

saolda senet işi yaş iş ya bende 6 milyarlık senet var çaliştğim yerden verilmişti yalan oldu :D :D

anlaşmalı satış yada kredi kendı ustume alma vb yol varsa ise yasal olarak yane para yattıktan sonra ben satmıyorum arabamı diyip gidicek piyasada ço0k .. var hani yasal olarak ben o borcu kapattığımda adamın vazgeçemiyeceği bir durum söz konusu olursa zaten nıyetlenicem yoksa tanımadıgım etmediğim bir adama güvenmem

bu arada ayiptir sölemesi bi ekmek arasi yapana kadar konu dolmus maşallah yahu:hahaha::hahaha:

Eray Yümsel
27-11-2012, 19:02
benım yazdıgım cevapla senın bana hala aynı soruyu sormanın anlamını çözemedim :)

tylan
27-11-2012, 19:06
#6 başka bankalarda varmı tam fikrim yok ama arkadaşım vakıfbanktan kredili aracın kredisini kendi üstüne devr aldı bankada sözleşme imzaladılar. sonra o sözleşmeyi noterde tasdikleyip satışın aldı şimdi o aracın borcunu ödüyor

eyup58
27-11-2012, 19:10
#6 başka bankalarda varmı tam fikrim yok ama arkadaşım vakıfbanktan kredili aracın kredisini kendi üstüne devr aldı bankada sözleşme imzaladılar. sonra o sözleşmeyi noterde tasdikleyip satışın aldı şimdi o aracın borcunu ödüyor

bunu görüşeyim bir bankayla bu arac YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.İZMİT ŞB. de rehinli gözüküyor

tylan
27-11-2012, 19:13
bunu görüşeyim bir bankayla bu arac YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.İZMİT ŞB. de rehinli gözüküyor

yarın yapı kredi bankasına bir sor istersen sızin banakda böyle böyle plakalı bır araç varmıs onun kredisini ben üstüme alabılırmıyım dıye

eyup58
27-11-2012, 19:15
yarın yapı kredi bankasına bir sor istersen sızin banakda böyle böyle plakalı bır araç varmıs onun kredisini ben üstüme alabılırmıyım dıye

aynen sabah konusucam saolasin ilgin için öyle bişey yok diyorlar ama inşallah vardır

tylan
27-11-2012, 19:24
aynen sabah konusucam saolasin ilgin için öyle bişey yok diyorlar ama inşallah vardır

başka bankalarda varmı bilmiyorum ama dediğim gibi arkadaş aracın değerinin yarısını peşin verdi kredisini devr aldı şuan biniyor ama geen yarın arar sorarım cocugu olmadı numaranı pm atarsan onada yonlendırebılırım senı