Orijinalini görmek için tıklayınız : Rehinli araca satış
Arkadaşlar simdi rehinli bir araç ben bu aracı farzedelim ki alıcam.Ancak tanımadıgın insna güvenilmez borcu kapatip adamın vazgeçmiceğini bilemezsin.Şimdi bazı arkadaşlara sordum biri farklı diyo biri farklı dio simdi bu aracın satışını yasal yoldan almak istiyorm bu işin tek yolu tanımadıgın bir adama mecbur güvenip borcu kapatıp satışını almakmıdır aracın yoksa yasal olarak hani bi kağıt belge imzalatip ben borcu kapatıcam sonra satşı alıcam vb bir durum varmıdır? net olarak bilen birisi bi yardımcı olursa sevnımırm.Hayırlı akşamlar herkese...:icon_tup::icon_tup:
Eray Yümsel
27-11-2012, 18:42
banka kredisinden rehinliyse dert etme parayı bankaya yatır anlaşmalı satış alıcağına dair onlarda blokeli şekilde alıyolar parayı rehini kaldırıyolar sen satışı alıyosun götürüyosun aldım diyosun onlarda ona göre işlem yapıyo ama diğer türlü tanımıyosan risk alırsın
Germanian
27-11-2012, 18:44
aranızda senet yapabilirsiniz biz bu şekilde aldık perşembe günü hala bekliyoruz satışı :D
banka kredisinden rehinliyse dert etme parayı bankaya yatır anlaşmalı satış alıcağına dair onlarda blokeli şekilde alıyolar parayı rehini kaldırıyolar sen satışı alıyosun götürüyosun aldım diyosun onlarda ona göre işlem yapıyo ama diğer türlü tanımıyosan risk alırsın
Aynen hatta krediyi bile sana devredebiliyor sende satışını alabiliyorsun. Ama borçtan yada v.b durumdan rehinliyse ödeyip satışını alabilirsin malesef
timucintt
27-11-2012, 18:46
bu tip bir satış biz yaptık ama önce noterden anlaşma yaptık... sende noterle görüş...
bu tip bir satış biz yaptık ama önce noterden anlaşma yaptık... sende noterle görüş...
anlaşma derken nasıl bişey bu anlaşma yasal bişey mi açarsan konuyu sevınırm
Aynen hatta krediyi bile sana devredebiliyor sende satışını alabiliyorsun. Ama borçtan yada v.b durumdan rehinliyse ödeyip satışını alabilirsin malesef
aaraç bankadan rehibli kredi çekilip sıfır olarak alınmıs ilk sahibi tarafndan bu devir işlemi nasıl oluyo kredi bana devredilse süper olur ama net bir bilgi yok bilen birisi çıkar herhalde
aranızda senet yapabilirsiniz biz bu şekilde aldık perşembe günü hala bekliyoruz satışı :D
saolda senet işi yaş iş ya bende 6 milyarlık senet var çaliştğim yerden verilmişti yalan oldu :D :D
anlaşmalı satış yada kredi kendı ustume alma vb yol varsa ise yasal olarak yane para yattıktan sonra ben satmıyorum arabamı diyip gidicek piyasada ço0k .. var hani yasal olarak ben o borcu kapattığımda adamın vazgeçemiyeceği bir durum söz konusu olursa zaten nıyetlenicem yoksa tanımadıgım etmediğim bir adama güvenmem
bu arada ayiptir sölemesi bi ekmek arasi yapana kadar konu dolmus maşallah yahu:hahaha::hahaha:
Eray Yümsel
27-11-2012, 19:02
benım yazdıgım cevapla senın bana hala aynı soruyu sormanın anlamını çözemedim :)
#6 başka bankalarda varmı tam fikrim yok ama arkadaşım vakıfbanktan kredili aracın kredisini kendi üstüne devr aldı bankada sözleşme imzaladılar. sonra o sözleşmeyi noterde tasdikleyip satışın aldı şimdi o aracın borcunu ödüyor
#6 başka bankalarda varmı tam fikrim yok ama arkadaşım vakıfbanktan kredili aracın kredisini kendi üstüne devr aldı bankada sözleşme imzaladılar. sonra o sözleşmeyi noterde tasdikleyip satışın aldı şimdi o aracın borcunu ödüyor
bunu görüşeyim bir bankayla bu arac YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.İZMİT ŞB. de rehinli gözüküyor
bunu görüşeyim bir bankayla bu arac YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.İZMİT ŞB. de rehinli gözüküyor
yarın yapı kredi bankasına bir sor istersen sızin banakda böyle böyle plakalı bır araç varmıs onun kredisini ben üstüme alabılırmıyım dıye
yarın yapı kredi bankasına bir sor istersen sızin banakda böyle böyle plakalı bır araç varmıs onun kredisini ben üstüme alabılırmıyım dıye
aynen sabah konusucam saolasin ilgin için öyle bişey yok diyorlar ama inşallah vardır
aynen sabah konusucam saolasin ilgin için öyle bişey yok diyorlar ama inşallah vardır
başka bankalarda varmı bilmiyorum ama dediğim gibi arkadaş aracın değerinin yarısını peşin verdi kredisini devr aldı şuan biniyor ama geen yarın arar sorarım cocugu olmadı numaranı pm atarsan onada yonlendırebılırım senı