Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW E34 520i 90'
burkaykalyon
28-11-2012, 15:21
Herkese öncelikle selamlar sevgiler saygılar...
Yapılan işlemler 4, 5, 6, 8, 10, 12, 13, 19. sayfalarda...
Öncelikle teşekkür kısmını halletmek istiyorum :)
-Bu aracı almaya karar vermemi sağlayan RT500'e :)
-***** sitedeki tüm ilanlara bakarken her türlü fikrini esirgemeyen kardeşim Burak E.'ye ve OğuzU kardeşime,
-Araçla ilgili her türlü sorumu cevaplayan ve bana motor, şanzıman, yakıt konusunda bilgilerini esirgemeyen fastchild nickli Burak kardeşime,
-Müthiş ilgisi ve bilgisiyle her tecrübesini bana aktaran, daha yüzümü görmeden ''aman arabayı yavaş kullan'' deyip beni düşünen :) ve servis konusunda en kısa sürede yanına uğrayacağım Yusuf Abi'me(yusufbatırel)
-Tabi ki her konuda bana her kararımda yanımda olan kardeşim gibi sevdiğim kuzenim AhmetYılmaz'a,
Çok çok teşekkür ederim.
Gelelim aracımıza,
Aracım 90 model 520i 12V.
Amacım kaliteli şekilde modernizasyon çalışması yapıp kendisini binilebilir ve keyif alınabilir bir araç haline getirmek. Çoğu kişi manyak mısın bu arabayı alıp ne yapacaksın? Çok sorun çıkartır uğraşamazsın diye telkinlerde bulundu ama ben yine bildiğimi okuyup gözü kararttım ve aldım. :)
Bilerek ve uğraşmak istediğim için gittim en masraflısını aldım. Kendisi de zaten hoşgeldin hediyesi yapıp daha 2 km bile gitmeden yağ lambasını yaktı sağolsun :) Neyse ki sorun yağ müşüründen ve yağ filtresinin eski olmasından kaynaklanıyormuş. Şu anda ufak çaplı bir serviste kendisi. Geniş çaplı bir servis için Yusuf Abi'yle iletişime geçip götüreceğim.
Kusura bakmayın çok konuştum ama ahan da bizim BMW :) Yeni güncellemeler oldukça bu başlık altında paylaşacağım...Şimdilik tadımlık birkaç foto:
http://g1211.hizliresim.com/13/w/gcgbs.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1211.hizliresim.com/13/w/gcgcl.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1211.hizliresim.com/13/w/gcgdb.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bu da ilk servise götürdüğümde liftteyken, ''Acaba sorun yağ pompasında mı?'' korkusuyla çekilmiş bir foto :)
http://g1211.hizliresim.com/13/w/gcgf3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
İyi kötü yorumları için herkese çok teşekkür ederim.
S.Özeren
28-11-2012, 15:25
hayırlısı... :D allah kaza bela vermesin cigerim
ensoztrk
28-11-2012, 15:28
Hayırlı olsun Maşallah.:) Biraz uğraştırıcak gibi :)
hayırlı olsun bro.. kazasız belasız agız tadıyla istedıgın gibi binersin inş.
içi falan ne alemde ?
işleri ne zaman biter ne zaman yakıcaz cehennemi ? :D :D
allahtan yağ pompasından değilmiş sorun yoksa şaka yapardı size:) hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın:)
mertkaral
28-11-2012, 15:40
94 model 24V olanı aile aracımız yakından takip ediyorum konuyu allah kolaylık versin :)
burkaykalyon
28-11-2012, 15:43
hayırlısı... :D allah kaza bela vermesin cigerim
Sağolasın canım :D Cümlemize kazasız belasız. Sende al R56'yı da fazla sürmesin hasret :D
Hayırlı olsun Maşallah.:) Biraz uğraştırıcak gibi :)
Valla amaç zaten uğraşmak :) Hondayla çok uğraştık bununla da uğraşıcaz ama daha fazla :D
hayırlı olsun bro.. kazasız belasız agız tadıyla istedıgın gibi binersin inş.
içi falan ne alemde ?
işleri ne zaman biter ne zaman yakıcaz cehennemi ? :D :D
Sağolasın hacım. İçini ne sen sor ne ben söyleyeyim. Dışı daha iyi durumda diyeyim sen anla :D
Burkay hayırlı olsun
Sağol Aslan abicim.
burkaykalyon
28-11-2012, 15:48
allahtan yağ pompasından değilmiş sorun yoksa şaka yapardı size:) hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın:)
Vallahi öyle olurdu. Usta ilk gördüğünde arabayı dedi ki geri verme ihtimalin var mı? :D kaynar sular indi kafamdan aşağıya. İyi ki ondan değilmiş sorun.
94 model 24V olanı aile aracımız yakından takip ediyorum konuyu allah kolaylık versin :)
Uğraştıracak bayağı ama fazla abartmadan en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Teşekkür ederim.
Musti PoweR
28-11-2012, 15:51
benim hiç yardımım olmadı dimi , üzüldüm şimdi kendi adıma..
hayırlı olsun ortağım , getir coillerini yapalım
Bu haline iyi bakın , böyle hiç görmiceksiniz By MustipoweR ;)
S.Özeren
28-11-2012, 15:51
tamam ;) iyi ;) bakarız ;) sen ;) iste ;) yeter ;)
bu nedir hımına
bu nedir hımına
+ 1905....
burkay bey hayırlı olsun mc de bi ıslatırız artık...
S.Özeren
28-11-2012, 15:54
aaa mc'de ıslatıyormuyuz?? yoookk canııımm cumartesi ben gelmeden ıslatmayın :D:D
Musti PoweR
28-11-2012, 15:54
bu nedir hımına
hayırdır bilader benle mi bi sıkıntın var :D
neyse adamın konusunu piç etme :)
@h.savas sende + falan filan yapma sanada gider :D
burkaykalyon
28-11-2012, 15:56
benim hiç yardımım olmadı dimi , üzüldüm şimdi kendi adıma..
hayırlı olsun ortağım , getir coillerini yapalım ;)
Bu haline iyi bakın , böyle hiç görmiceksiniz ;) By MustipoweR ;)
Mustim sen kalbimizdesin :) hele bi toparlayalım konuşuruz yine...
bu nedir hımına
+1907.... :D
+ 1905....
burkay bey hayırlı olsun mc de bi ıslatırız artık...
Sağolasın kardeşim ama mc e bir süre bununla gelmem ben. Beni taşlarsınız bu ne lan diye :D Bir adam akıllı toplayalım, binilecek hale gelsin, en ala ıslatmayı yaparız.
Mustim sen kalbimizdesin :) hele bi toparlayalım konuşuruz yine...
+1907.... :D
Sağolasın kardeşim ama mc e bir süre bununla gelmem ben. Beni taşlarsınız bu ne lan diye :D Bir adam akıllı toplayalım, binilecek hale gelsin, en ala ıslatmayı yaparız.
sen haber ver toplama esnasında işim olmadığı sürece sendeyim...
Nightfish
28-11-2012, 16:00
Maşallah. 5 kasalara sardırdığımdan ben de bi teşekkür isterim :D
Rengi, duruşu 10 numara. Stopları da beğendim ben çok.
burkaykalyon
28-11-2012, 16:02
sen haber ver toplama esnasında işim olmadığı sürece sendeyim...
Sağolasın kardeşim. Herkese uygun olan bir gün ayarlayacam zaten..
aaa mc'de ıslatıyormuyuz?? yoookk canııımm cumartesi ben gelmeden ıslatmayın :D:D
Bir adam akıllı toplayalım, binilecek hale gelsin, en ala ıslatmayı yaparız.
toplanınca ıslatıcaz, bana söz verdi tatlı ısmarlıcak beyler sadece bekleyın biraz..
coming soon... :D :D
burkaykalyon
28-11-2012, 16:07
Maşallah. 5 kasalara sardırdığımdan ben de bi teşekkür isterim :D
Rengi, duruşu 10 numara. Stopları da beğendim ben çok.
Kardeşim sakın başka arabaya bakma :D bak bu ara ML serisine bakıyorsun yapma!ocağımı söndürme :hahaha:
Zaten şimdilik tek güzel yeri ön farlar ve stoplar bence :D çok teşekkürler kardeşim sağolasın.
fastchild
28-11-2012, 16:07
maşallah abi biliyorsun abi herzaman buradayım bu arada şasi nosunun son 7 hanesini isterim bakalım neler var arabada
hayırlı olsun güle güle kullanasın. :)
Nightfish
28-11-2012, 16:09
Kardeşim sakın başka arabaya bakma :D bak bu ara ML serisine bakıyorsun yapma!ocağımı söndürme :hahaha:
Zaten şimdilik tek güzel yeri ön farlar ve stoplar bence :D çok teşekkürler kardeşim sağolasın.
Yok yav, ben insani bişi alıcam sanırsam. ML'i bizim bozuk Cayenne'in yerine bakıyodum patrona :D Ben sanırsam Volvo S40 alıp kurcalıcam biraz, yaza doğru yine sapık salak saçma bi araba alırım :D
Yok yav, ben insani bişi alıcam sanırsam. ML'i bizim bozuk Cayenne'in yerine bakıyodum patrona :D Ben sanırsam Volvo S40 alıp kurcalıcam biraz, yaza doğru yine sapık salak saçma bi araba alırım :D
Burkay; Erçin'in kafadan gidiyosan bi kaç seneye kalmaz batarsın sen :D adamı tanıdıgımdan beri ağır abi, patron car spec takılıyo.. işin sonu bentley'e kadar gider bilesin :D
Day Walker
28-11-2012, 16:13
Maşallah kazasız belasız.
Nightfish
28-11-2012, 16:13
Bentley konusunu açmasak ya hiç, bizim modelci Recep vardı hatırlar mısın bilmem :D Onun arabayla bayağı gezdik bu yaz. Hayattan soğudum :D
burkaykalyon
28-11-2012, 16:14
maşallah abi biliyorsun abi herzaman buradayım bu arada şasi nosunun son 7 hanesini isterim bakalım neler var arabada
tekrardan çok sağol kardeşim.sana yarın haber vereceğim eksikler ile ilgili.bir fiyat araştırması rica edeceğim ;)
hayırlı olsun güle güle kullanasın. :)
sağolasaaannn :D
S40 iyidir candır...hele ki dizeli abov dedirtir.yaza artık senden bir nadir salak saçma bir araba bekliyorum :icon_tup:
Evladın hayırlı olsun Burkay :) Maşallah kazasız belasız :)
burkaykalyon
28-11-2012, 16:17
Maşallah kazasız belasız.
Sağolun teşekkür ederim.
Evladın hayırlı olsun Burkay :) Maşallah kazasız belasız :)
Sağol Melih kardeşim. Hepimize kazasız belasız. Uğraşıcaz bakalım :)
fastchild
28-11-2012, 16:24
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558770_431787520207856_2138468003_n.jpg
Vanquish
28-11-2012, 16:25
Kazasız belasız inşallah. :)
burkaykalyon
28-11-2012, 16:33
[IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558770_431787520207856_2138468003_n.jpg
ohooo neler neler varmış benim arabada yav :D sağolasın kardeşim.
Kazasız belasız inşallah. :)
sağolun teşekkür ederim...
hayırlı olsun , büyük uğraş bekliyor , inşallah rt500 kıvamında olur bittiğinde : )
bide bence acilen arkadaki 520i yazısını sök , yazı stili çok kötü duruyo..
burkaykalyon
28-11-2012, 17:15
hayırlı olsun , büyük uğraş bekliyor , inşallah rt500 kıvamında olur bittiğinde : )
bide bence acilen arkadaki 520i yazısını sök , yazı stili çok kötü duruyo..
daha o yazıya gelene kadar neler var neler. :D çok teşekkür ederim...
Hayirli olsun Burkayim biraderim.
Hayırlı olsun :) Bende omegamı bu niyetle almıştım ama işsiz kalınca arabada bende bittik, :/
Allah daim etsin inşallah ..
burkaykalyon
28-11-2012, 19:11
Hayirli olsun Burkayim biraderim.
sağolasın kardeşim...
Hayırlı olsun :) Bende omegamı bu niyetle almıştım ama işsiz kalınca arabada bende bittik, :/
Allah daim etsin inşallah ..
Allah daha iyilerine binmeyi nasip etsin inşallah. Sıkma canını elbet olur. Sağolasın...
yusufbatırel
28-11-2012, 19:47
derlı toplu yaparız tertemız bınersın hayırlı ugurlu olsun elımızden ne gelıyorsa seve seve
burkaykalyon
28-11-2012, 20:05
derlı toplu yaparız tertemız bınersın hayırlı ugurlu olsun elımızden ne gelıyorsa seve seve
Yusuf Abicim sağolasın. Daha çok başını ağrıtıcam çok :) servisle ilgili ben geri dönüş yapıcam sana...
Burak E.
28-11-2012, 20:17
eger bu bmw adam etmezsen vururum seni bir gun içinde 20 tane bmw baktık istanbul içi 300 km yol yaptık ama bulduk sonunda :D
hayırlı olsun pampa ayrıca cok cok cok işimiz var :D
hayırlı olsun hacı gule gule kullan :)
burkaykalyon
28-11-2012, 20:51
eger bu bmw adam etmezsen vururum seni bir gun içinde 20 tane bmw baktık istanbul içi 300 km yol yaptık ama bulduk sonunda :D
hayırlı olsun pampa ayrıca cok cok cok işimiz var :D
1-2 ay ver bana başka bişi demiyorum... :)
hayırlı olsun hacı gule gule kullan :)
sağolasın enginim...çıkıyoz mu roll'e? :) bak civic varken fitenk ile sapladın ama bunda affetmem :p
Osman Bahadır
28-11-2012, 20:52
Allah bağışlasın :)
Ben de bir zamanlar e34 alıp, stroker + turbo ile binmeyi düşünürdüm.
Ama neden m50 değil de m20?
SekoLive
28-11-2012, 20:55
burkaycım hayırlı olsun umarım en az masrafla toplar keyfini sürersin:)
burkaykalyon
28-11-2012, 20:57
Allah bağışlasın :)
Ben de bir zamanlar e34 alıp, stroker + turbo ile binmeyi düşünürdüm.
Ama neden m50 değil de m20?
Allah bağışlasın? :) evlatlık olur heralde :) sağolun teşekkür ederim...
Ya çok saçma paralar istiyorlar M50'lilere. Uygun olsa bile temizi, zorlanmamışı çok çok zor.
Bende yukarıda dedim ya gözü kararttım gittim aldım. Bütçeyle de alakalı biraz tabi. Benim son hedef zaten stroker. Bakalım kısmet :o
burkaykalyon
28-11-2012, 20:59
burkaycım hayırlı olsun umarım en az masrafla toplar keyfini sürersin:)
Sağolasın abicim. Parçalar ucuz ya sıkıntı yok :) Uğraşmak için aldık uğraşıcaz :)
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın
burkaykalyon
28-11-2012, 21:12
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın
Teşekkür ederim. Hepimize kazasız belasız...
Deepblue
28-11-2012, 23:44
Hayırlı olsun toplanırsa bu alet çık nalet olur..
ProdriveSTI
29-11-2012, 00:00
panpa hayırlı olsun,kazasız belasız inş.
neler yapıcaksın bakim,german style'mı ? dip basık mı gezeceksin :D
Hayırlı olsun, Allahkaza bela vermesin. BMWnin en sevdiğim, en güzel, en sağlam, en sessiz, en keyifli kasalarındandır e34. Çok iyi bir seçim yapmışsınız. Toparladıktan sonra büyük keyif yaşatacaktır. Keşke M50 olsaydı, M20 de olsa en azından 2,5 olsaydı demeden geçemeyeceğim ama olsun M20B20 de sağlam ve önü açık bir motor.
Burak E.
29-11-2012, 08:11
inş pampa halledicez herşeyi beraberce :D
ama hiç unutmıycam arabayı aldıgın dakikalarda beni aradıgını pampa naber iyi sen ya bişi sorcam bu araba yag ışıgı yakıyor
benim cevap moturu stop et :D
yok be olum arada yanıyor servise götürüyorum suan diyip dewam eden bir insansın sen :D
cumartesi gunu ufak bi gezme planlanmalı kanka :D
burkaykalyon
29-11-2012, 08:13
Hayırlı olsun toplanırsa bu alet çık nalet olur..
Teşekkür ederim. Uğraşıcaz bakalım...
panpa hayırlı olsun,kazasız belasız inş.
neler yapıcaksın bakim,german style'mı ? dip basık mı gezeceksin :D
Sağolasın kardeşim. Yok ya German falan yapmicam. İlk önce adam akıllı toplayayım, bir güzel keyfini süreyim ondan sonra ufak ufak yapmaya başlarım bişiler :)
Hayırlı olsun, Allahkaza bela vermesin. BMWnin en sevdiğim, en güzel, en sağlam, en sessiz, en keyifli kasalarındandır e34. Çok iyi bir seçim yapmışsınız. Toparladıktan sonra büyük keyif yaşatacaktır. Keşke M50 olsaydı, M20 de olsa en azından 2,5 olsaydı demeden geçemeyeceğim ama olsun M20B20 de sağlam ve önü açık bir motor.
Amin. Teşekkür ederim. Ya işte kısmet buymuş bu oldu diyebiliriz aslında. Çok baktım M50 ancak deli saçması paralar isteniyor en boşlarına. Millet çözmüş iyice çakal olmuş. Bakalım kısmetse son hedef stroker ile motorda oynamak. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Burkaycım, çok sevindim kardeşim, Uzun süre araba baktın, bulduğunda da bir hayli takas için karşı tarafın hazır olmasını bekledin.
Kafandaki planlar ve şuanki durumlar kapsamında emin ol alabileceğin en iyi ve en güzel arabayı aldın. Bunu en başta da söylemiştim zaten. Ciddi masraf açacağını sanmıyorum lakin keyfe keder 1000-1500 lira masrafla çok daha güzel bir hal alacağına emin olabilirsin.
Yardımcı olabileceğim her konuda bir alo demen yeter.
allah kaza bela vermesin e34 5 serisinin en sevdiğim kasasıdır benimde.
Burak E.
29-11-2012, 08:40
Burkaycım, çok sevindim kardeşim, Uzun süre araba baktın, bulduğunda da bir hayli takas için karşı tarafın hazır olmasını bekledin.
Kafandaki planlar ve şuanki durumlar kapsamında emin ol alabileceğin en iyi ve en güzel arabayı aldın. Bunu en başta da söylemiştim zaten. Ciddi masraf açacağını sanmıyorum lakin keyfe keder 1000-1500 lira masrafla çok daha güzel bir hal alacağına emin olabilirsin.
abi sen zaten ekip in başısın sendeki alet edevat yetenek bize yeter :D ufak tefek şeyleri yapalım komple girişicez abi :D
burkaykalyon
29-11-2012, 09:34
Abicim çok sağolasın. Uzun bi süreç oldu ama sonu mutlu son inşallah.. :) Mutlaka alo diyeceğim.
allah kaza bela vermesin e34 5 serisinin en sevdiğim kasasıdır benimde.
Amin cümlemize kazasız belasız...
fuatozturk
29-11-2012, 10:49
gazaan mübarek olsun kardeşşşş :)
BarışArdalı
29-11-2012, 11:52
vayyy vayy neler olmuş.hayırlı uğurlu olsun kardeşim.
Burkay hayırlı olsun kazasız belasız binmek nasip olsun
Gelişmeleri merakla bekliyoruz. umarım istediğin sonuca ulaşırsın :)
2 gündür aklımda kanka sorcam sorcam unutuyorum hayırlı olsun burkayım allah güle güle binmeyi nasip etsin :)
Burak E.
29-11-2012, 16:25
2 gündür aklımda kanka sorcam sorcam unutuyorum hayırlı olsun burkayım allah güle güle binmeyi nasip etsin :)
sanada teşekkürleri bir borç bilmiş pampa :D
sanada teşekkürleri bir borç bilmiş pampa :D
okudum moruk allah razı olsun bende eşlik edip rahmetli kemal sunal'ın düldülü mü alsam napsam :D
Burak E.
29-11-2012, 16:42
okudum moruk allah razı olsun bende eşlik edip rahmetli kemal sunal'ın düldülü mü alsam napsam :D
rahmetli kemal sunal arabasıda yakında rahmetli olucak hatta jilet olucak :D
burkaykalyon
29-11-2012, 19:12
gazaan mübarek olsun kardeşşşş :)
Teşekkür ederim :)
vayyy vayy neler olmuş.hayırlı uğurlu olsun kardeşim.
Sağol abicim :)
Burkay hayırlı olsun kazasız belasız binmek nasip olsun
Gelişmeleri merakla bekliyoruz. umarım istediğin sonuca ulaşırsın :)
Sağol kardeşim...Ufak ufak yapacağız bişiler işte. Bakalım.
Sağolasın kardeşim. Hep birlikte inşallah...
Eveeett....Gelelim bugünkü gelişmelere. Karakızımı(bundan sonra öyle adlandıracağım :)) bugün ufak çaplı servisten aldım. Değişen parça sadece Yağ filtresi, Yağ müşürü, Hava filtresi ve Bujiler oldu. Birde viteslerde boşluk vardı. Halledildi. Ancak üzücü bir haber alarak elektrik tesisatında sıkıntı olduğunu öğrendik. Halledeceğiz sorun yok. Sadece aklımda olan planları bir süre erteleyeceğim. Pişman mıyım? Hayır :) Uğraştıracak mı? Evet hem de çok fazla. :) Şimdilik birkaç fotoğraf gelsin. Yıkandık sadece. Pis pis binmek olmaz. Değişiklik yok ancak iç fotoları isteyenler vardı.
Buyrun:
http://i.imgur.com/yNaJ1.jpg?1
İşte iç kısmımız. Koltukların hali *****. Halledilecek.
http://i.imgur.com/GBaqO.jpg?1
Pandizotların hali. Halledilecek.
http://i.imgur.com/ASLQL.jpg?1
İşte paslarımız, kırıklarımız:
http://i.imgur.com/Agoqy.jpg?1
http://i.imgur.com/pV8R6.jpg?1
Durum budur. Bir bu kadar daha sorun var. Kulaklarımı tıkadım lafa söze karşı. İnat ettim cebimde 5 kuruş dahi kalmasa yapacağım bu arabayı ve keyfini süreceğim. :icon_tup:
Deli miyim? Evet :D
Burak E.
29-11-2012, 20:50
yanlış cumle kanka delimiyiz evet diyicektin :D rahat ol kanka cumartesi herşeyi halledicez benim arabanın hala kulak takılmadı yarın takıcakmış bakalım ona göre haberleşiriz. ama 1-2 aya kelebek gibi olucak inş :D
banlıydım yazamadım.
oooooo hayırlı olsun. :D inşallah hayırlıysa restore edersen aracı. e34'ün tadı başkadır. :)
AhmetYılmaz
29-11-2012, 21:28
O kapılar kapandımı la acaba :)
Olacak olacak inşallah.
burkaykalyon
29-11-2012, 21:42
banlıydım yazamadım.
oooooo hayırlı olsun. :D inşallah hayırlıysa restore edersen aracı. e34'ün tadı başkadır. :)
Sağol kardeşim...
O kapılar kapandımı la acaba :)
Olacak olacak inşallah.
olm o diilde 4 cam düğmeleri hala yanıyor mu acaba :) oldurtacaz mecbur :)
AhmetYılmaz
29-11-2012, 22:11
Araba orda kalsın sürekli orası işlek hemde gözümüzün önünde hep. :)
Burak E.
29-11-2012, 22:17
ahmet yılmaz ehliyeti al artık dostum :D
cok yakın zmanda guzel bi makina olucak :D
Kanka masallah cok guzel arac 99 jantlari sanirim onlar? :)
Hayirli olsun gule gule kullan kardesim :)
onurdestan
29-11-2012, 22:44
kardeşim hayırlı olsun araban dediğin gibi baya işi gözüküyo ancak parçaları çok çok ucuz elektrik mekanik işlerini hallet kozmetik kolay bende hertürlü yardımcı olmaya çalışırım
burkaykalyon
30-11-2012, 09:47
Kanka masallah cok guzel arac 99 jantlari sanirim onlar? :)
Hayirli olsun gule gule kullan kardesim :)
aynen kardeşim 98-99 kasa jantları. :) Sağolasın. Cümlemize kazasız belasız.
kardeşim hayırlı olsun araban dediğin gibi baya işi gözüküyo ancak parçaları çok çok ucuz elektrik mekanik işlerini hallet kozmetik kolay bende hertürlü yardımcı olmaya çalışırım
Çok teşekkür ederim abi sağolasın. Bakalım elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Kozmetik en son. İlk önce bir yürüyeni sorunsuz yapalım sonra o işler. :)
muratburunce
30-11-2012, 10:33
allah sıkıntısız ve keyifle tamamlamayı nasip etsin maşallah kazasız belasız :)
Kazanız Mübarek Olsun Uğraştırır Ama Herşey Bittikten Sonra Verdiği Keyfi 2012 Araç Vermez ;) Allah Kaza Bela Vermesin Takipteyiz...
burkaykalyon
30-11-2012, 12:50
allah sıkıntısız ve keyifle tamamlamayı nasip etsin maşallah kazasız belasız :)
Amin inşallah. :) Teşekkür ederim.
Kazanız Mübarek Olsun Uğraştırır Ama Herşey Bittikten Sonra Verdiği Keyfi 2012 Araç Vermez ;) Allah Kaza Bela Vermesin Takipteyiz...
Bakalım artık ne keyfi verecek :D Bu bozuk haliyle bile müthiş keyif veriyor şahsen. Arka yaylar falan özellikle, bayağı iyi durumda. Otobüs gibi sekiyor mübarek. :) Motoru halledek bi gerisi çok çok kolay... :)
otomania
30-11-2012, 20:52
hacı hayırlı olsun sonunda erdin muradına:D iyi günlerde bin yardmcı olablcğim bişi olursa tlf kdar uzağım :)
koray ozan
30-11-2012, 21:00
bugün hayvan gibi yağ yakanını kullandım (içi dışı bitik) o haliyle bile zevk aldım :)
Allah kolaylık versin :)
burkaykalyon
03-12-2012, 08:30
hacı hayırlı olsun sonunda erdin muradına:D iyi günlerde bin yardmcı olablcğim bişi olursa tlf kdar uzağım :)
sağolasın kardeşim.düşünmen yeter... :)
Gelelim bu haftasonu neler yaptığımıza. Aslında hiç birşey yapmadık. Cumartesi günü AhmetYılmaz'la gırgırlı, şamatalı, eğlenceli yolculuk sonucunda götürdük Yusuf Abi'nin tamircisine arabayı bıraktık bakalım kısmetimize hangi arıza çıkacak. :)
Sadece arabadaki kötü durumu anlamanız için arka aydınlatmalardaki temizliği! :ofk: görün diye koyuyorum... İyi den iyiye benden önceki sahibine sağlam küfürler etmeye başladım. Bu kadar da pis kullanılmaz ki arkadaş! Torpidoyu herifler konsola vidalayıp sabitlemişler...
Temizlemeden önce:
http://i.imgur.com/XKbcT.jpg?1
Temizledikten sonra:
http://i.imgur.com/b7Bcc.jpg?1
Tadımlık 2 foto göstereyim dicem ama ne tadımlığı tam kahırlık :hahaha: :
http://i.imgur.com/3Nsfe.jpg?1
http://i.imgur.com/PwW1u.jpg?1
favori ve tavsiye konularına e34 aldım diye mesajlar atmaya başladığından beri seni ne zaman görsem profilini kurcalayıp acaba konusunu açtımı diye bakıyordum, biraz önce avatarı görünce bir ümit gene profile baktımki açmışsın. neden bu kadar inceledin dersen, yaklaşık 4 aydır 24v olan modeller 5.25 ve 5.20 lere bakıyorum ama sadece bu ikisine bakıyorum, manuel şanzuman olanlara, tabiki kesinlikle sunroof olacak falan derken çok güzel araçlar düştü ilanlara, fakat favorilerimde ilanların sürekli fiyatları düştü, sonrada arka sayfalarda kalınca yeni ilanlar açtılar. param hazır gibi fakat hala hangisini alacağımı kestiremedim, e36 mı e34 mü e30 mu, birde bursada doğru düzgün araç satan yok birde temizini arıyacam oyki oyyy :D
senin adına çok sevindim, artık forumu açar açmaz bişeyler varmı diye bakacağım topic burası :) kolay gelsin, bol bol eğlenceli araba tamirleri inş :)
AhmetYılmaz
03-12-2012, 20:19
İnşallah sorunsuz çıkacak makinamız. Burdan Yusuf abimede çok teşekkürler. Herşey için.
fastchild
03-12-2012, 20:29
abi kalorifer sistemin nasıl iyi ısıtıyormu
burkaykalyon
03-12-2012, 20:44
favori ve tavsiye konularına e34 aldım diye mesajlar atmaya başladığından beri seni ne zaman görsem profilini kurcalayıp acaba konusunu açtımı diye bakıyordum, biraz önce avatarı görünce bir ümit gene profile baktımki açmışsın. neden bu kadar inceledin dersen, yaklaşık 4 aydır 24v olan modeller 5.25 ve 5.20 lere bakıyorum ama sadece bu ikisine bakıyorum, manuel şanzuman olanlara, tabiki kesinlikle sunroof olacak falan derken çok güzel araçlar düştü ilanlara, fakat favorilerimde ilanların sürekli fiyatları düştü, sonrada arka sayfalarda kalınca yeni ilanlar açtılar. param hazır gibi fakat hala hangisini alacağımı kestiremedim, e36 mı e34 mü e30 mu, birde bursada doğru düzgün araç satan yok birde temizini arıyacam oyki oyyy :D
senin adına çok sevindim, artık forumu açar açmaz bişeyler varmı diye bakacağım topic burası :) kolay gelsin, bol bol eğlenceli araba tamirleri inş :)
çok çok teşekkür ederim. :) sormak istediğin veya yardımcı olmam gereken ne varsa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.inan temizini bulmak çok çok zor.24V çok baktım ama uçuk paralar, dehşet pisler.bende en sonunda sıyırdım kafayı gittim 12V en pisini aldım ama umduğumuzdan daha pis çıktı :D uğraşacağım, değiştireceğim çok ama çok şey var.çok değişiklik olacak.modernizasyon var aklımda önceden de belirttiğim gibi...yine dediğim gibi her zaman yardımcı olmaya çalışırım.tekrardan çok teşekkürler.
İnşallah sorunsuz çıkacak makinamız. Burdan Yusuf abimede çok teşekkürler. Herşey için.
bende tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum Yusuf Abime...
abi kalorifer sistemin nasıl iyi ısıtıyormu
kardeşim hiç ısıtmıyor :D Cumartesi test ettik ahmetle.full soğuk. :D ne yapmak lazım?:soru: açıkçası araştırmaya hiç vaktim olmadı.aklım fikrim motorda...umduğumdan çok daha farklı arızalar çıktı.o yüzden fikir istiyorum senden.
Bu arada bugünkü gelişmeleri de aktarayım hazır yazmışken. Aracın motoru sökülüyor. Motor kulakları, rotiller ve conta takımı A'dan Z'ye değişecek. Vuruntu var. Motor adam akıllı sabitlenecek. Sürpriz oldu bu. Ancak sevindirici bir haber de var. Ustanın dediğine göre görüntüde elektrik tesisatımızda büyük bir sıkıntı yok.
Alper DEMİR
03-12-2012, 21:36
Hayırlı uğurlu olsun yapıldımı çok güzel oluyorlar
m. ali öz
03-12-2012, 21:48
hayırlı olsun güle güle kullan ;) umarım aklınızdakiler gerçekleşir çok güzel bi kasa.
burkaykalyon
03-12-2012, 21:56
Hayırlı uğurlu olsun yapıldımı çok güzel oluyorlar
Teşekkür ederim...Elimizden geldiğince yapacağız bir şeyler işte.. :)
hayırlı olsun güle güle kullan ;) umarım aklınızdakiler gerçekleşir çok güzel bi kasa.
Teşekkür ederim. İnşallah gerçekleştireceğim.. :)
drummer582
03-12-2012, 22:05
Masallah kazasiz belasiz kullanmak nasip olsun guzel arac :)
nitrosystem
03-12-2012, 22:22
Maşallah.heycanınıza saglık
burkaykalyon
04-12-2012, 09:20
Masallah kazasiz belasiz kullanmak nasip olsun guzel arac :)
Amin.. Teşekkür ederim. Cümlemize kazasız belasız.
Maşallah.heycanınıza saglık
Teşekkür ederim. Genç olmanın verdiği heyecan birde kendi başıma birşeyler yapabilme heyecanı daha ağırlıklı.. :)
Bu arada arkadaşlar müsait olduğunuz bir zamanda şu linki bir inceleyin lütfen. Adam şaheser yaratmış E34'te... İdolümsün Kev Reyizzz... :icon_rule
Kev's E34 520i Restoration Project! (http://www.bmwforums.info/projects/235-kevs-e34-520i-restoration-project.html)
Bu arada arkadaşlar müsait olduğunuz bir zamanda şu linki bir inceleyin lütfen. Adam şaheser yaratmış E34'te... İdolümsün Kev Reyizzz... :icon_rule
Kev's E34 520i Restoration Project! (http://www.bmwforums.info/projects/235-kevs-e34-520i-restoration-project.html)
aga fazla takılma inan bunalıma girersin,ben bi ara brezilyadaki tempralara bakıyordum geceleri inan uyku girmiyordu gözüme...
burkaykalyon
04-12-2012, 09:42
aga fazla takılma inan bunalıma girersin,ben bi ara brezilyadaki tempralara bakıyordum geceleri inan uyku girmiyordu gözüme...
kardeşim adam neler yapmış ama. :) hemen hemen hepsi de yapılabilir fazla beceri gerektirmeyen(boya işleri hariç) işler yani benim yapabileceğim işler :)
aklımdaki işlemleri bir bir yapmış Kev reyiz...
yusufbatırel
04-12-2012, 11:09
guzel olucak ınsallah temız temız bınersın
burkaykalyon
04-12-2012, 12:00
guzel olucak ınsallah temız temız bınersın
inşallah abicim sayende olacak..işlemleri tahminimden biraz daha uzun sürecek.az önce konuştum Servet Usta'yla haftasonuna yetiştirmem zor dedi...
valla guzel olaya el attın ama bıraz zorlucak gıbı allah utandırmasın. keyıfle ıcıne sıne sıne bınersın umarum
yusufbatırel
04-12-2012, 13:11
inşallah abicim sayende olacak..işlemleri tahminimden biraz daha uzun sürecek.az önce konuştum Servet Usta'yla haftasonuna yetiştirmem zor dedi...
ben cıkıcam bırazdan ugrar bakarım
fastchild
04-12-2012, 16:29
burkay abi ön camın sol önünde kaputu aşınca sigorta kutusunun yanında elektronik musluk varmı ?
şu parça
http://bmwyedekparca.net/images/6-product-jpg-4c18d07d960ef-700/bmw-kalorifer-muslugu-e34-e32.jpg
bunun içini açınca iki tane pim var klorifer sisteminde elektriksel sorun varsa o pimler açılmıyor ve sıcak su gelmiyor çıkarın o pimleri ben öyle yaptım 5-10dk'lık iş
birde teybin hemen üzerindeki ızgaraların ortasındada bi sıcak-soğuk ayarı var ayrıca
burkaykalyon
04-12-2012, 16:35
burkay abi ön camın sol önünde kaputu aşınca sigorta kutusunun yanında elektronik musluk varmı ?
şu parça
http://bmwyedekparca.net/images/6-product-jpg-4c18d07d960ef-700/bmw-kalorifer-muslugu-e34-e32.jpg
bunun içini açınca iki tane pim var klorifer sisteminde elektriksel sorun varsa o pimler açılmıyor ve sıcak su gelmiyor çıkarın o pimleri ben öyle yaptım 5-10dk'lık iş
birde teybin hemen üzerindeki ızgaraların ortasındada bi sıcak-soğuk ayarı var ayrıca
sağolasın kardeşim.aracı servisten aldığımda ilgileneceğim.sana bilgi veririm mutlaka...
Burak E.
04-12-2012, 16:47
sağolasın kardeşim.aracı servisten aldığımda ilgileneceğim.sana bilgi veririm mutlaka...
kaç zmandır kullanılmaya paslanmıştır bence o yuzden sıcak soguk ayırmıyordur.
burkaykalyon
04-12-2012, 17:00
kaç zmandır kullanılmaya paslanmıştır bence o yuzden sıcak soguk ayırmıyordur.
olabilir....
valla guzel olaya el attın ama bıraz zorlucak gıbı allah utandırmasın. keyıfle ıcıne sıne sıne bınersın umarum
teşekkür ederim..hayırlısı bakalım :)
yusufbatırel
04-12-2012, 19:34
ıcerdeydı araban calısıyorlardı
burkaykalyon
04-12-2012, 19:40
ıcerdeydı araban calısıyorlardı
sağolasın Yusuf Abi. peki tahmini bir süre var mı? Teslimle ilgili :) daha işi var demişti Servet Usta ama gençlik heyecanı işte sabırsızlık var bilirsin :)
yusufbatırel
04-12-2012, 19:44
sağolasın Yusuf Abi. peki tahmini bir süre var mı? Teslimle ilgili :) daha işi var demişti Servet Usta ama gençlik heyecanı işte sabırsızlık var bilirsin :)
hıc sormadım berkay ustanın ısıne karısılmaz
Burak E.
04-12-2012, 19:50
inş guzel olucak e34 kız gibi olucak inş.
burkaykalyon
04-12-2012, 19:52
hıc sormadım berkay ustanın ısıne karısılmaz
Aynen öyle abi...Bilgi için çok sağol tekrardan.
AhmetYılmaz
04-12-2012, 19:57
Yusuf abıcım valla ılgın ıcın tesekkurler. Bulastırdın bızı kendıne daha kurtulus yok. :)
yusufbatırel
04-12-2012, 19:59
Yusuf abıcım valla ılgın ıcın tesekkurler. Bulastırdın bızı kendıne daha kurtulus yok. :)
olum 2 de bı tesekkur edıp durmayın allah allah ne yaptık dur daha baslamadık:)
fastchild
04-12-2012, 20:39
hahaha yusuf abi durmaz ben burkay abiyle mesajlaşırken sürekli teşekkür ediyordu rahatsız ettik uğraştırdık felan bilmem artık herşey bitip hesap yaptığında ne der :D
burkaykalyon
09-12-2012, 17:05
Evet arkadaşlar abiler kardeşler bir süre ara verdik ama karakızım sonunda bana geçti. Motorumuz şimdilik ufak tefek sorunlu yürüyor ama genel olarak kullanılabilir :D Sorun şu: Motor soğukken geç çalışıyor. Sadece bu :)
He birde en kısa sürede el frenini yaptırmam lazım. Tutmuyor. Evim yokuşun en sonunda taa yukarıya bırakıyorum iflahım kesiliyor yokuştan çıkarken :) Halledilecek...
Gelelim gelişmelere. Dün AhmetYılmaz ile birlikte siteden de duyurduğumuz buluşma gerçekleşirken biz sağlı sollu içine Aspi-rin ile giriştik. Foto çekemedim maalesef hiç aklıma gelmedi arabam temizleniyor yuppi heyecanımdan :) Sadece tek bişi söyleyeyim arabanın tavanı ve direk kumaşları beyazmış :D yeni farkettik...
Bugünkü yaptıklarımız ise orjinal teyibimiz takıldı. Bence güzel oldu. Havalandırma içindeki pislikler de temizlenecek vurmayın! :D Dün çok yorulduk yapamadık. Yapacağım...
Teypte tam oturmadı gibi geldi halledicem onu da. İki gündür yorgunluktan ölüyorum desem yeridir.
http://i.imgur.com/obKVQ.jpg?1
Araba demiştim ya sorunlu diye. Sorunlu değil direk problemli :D Komple tesisat yenilendi. Yıllardır hoparlörler çalışmıyormuş ahanda durumu:
http://i.imgur.com/NnGFI.jpg?1
Hoparlör kapaklarının durumu daha vahim. Artık rutubet bağlamışlar. Temizledim hallettim.
Önce:
http://i.imgur.com/FDdvC.jpg?1
Sonra:
http://i.imgur.com/e7wGm.jpg?1
Gelelim zurnanın zort dediği yereeee..***** koltuklarımızda kılıf var iğrenç olsalar da mecbur kullanıyordum. Ancak bugün farkettim ki alttaki orjinal döşemeler daha güzel :) aradaki fark bu. Soldaki kılıf sağdaki orjinal döşeme. Kirli ama halledilmeyecek gibi değil...
http://i.imgur.com/L5Jhf.jpg?1
http://i.imgur.com/vKzJJ.jpg?1
Sadece şoför koltuğunda kıç kısmında orjinal döşemede yırtık var. Bayağı hem de. Benim tercihim orjinal döşemeyi kullanmak ama o yırtık kısmı nasıl hallettiririm? Var mı önerisi olan?
Fotoları birazcık daha küçük yapaydın daha iyiydi kardeşim ya :) Emeğinize sağlık :)
burkaykalyon
09-12-2012, 17:27
Fotoları birazcık daha küçük yapaydın daha iyiydi kardeşim ya :) Emeğinize sağlık :)
Anam!bayağı büyük olmuşlar :D halletim kardeşim...sağolasın.sende satma şu EV'latı ya.ben üzülüyorum yeminlen :D
Anam!bayağı büyük olmuşlar :D halletim kardeşim...sağolasın.sende satma şu EV'latı ya.ben üzülüyorum yeminlen :D
Nasip kısmet kardeşim bu işler. Artık değişiklik lazım :) Hala büyük yalnız :D
burkaykalyon
09-12-2012, 17:35
Nasip kısmet kardeşim bu işler. Artık değişiklik lazım :) Hala büyük yalnız :D
Valla normal forum boyutları yav...daha küçüğü olmuyor ki.biraz daha kurcalayayım.
Senin için de hayırlısı artık...
Bayrampaşalı
09-12-2012, 17:37
anaaa yeni gördüm ya ben ne zaman ıslatıyoruz bakem :D
burkaykalyon
09-12-2012, 17:42
anaaa yeni gördüm ya ben ne zaman ıslatıyoruz bakem :D
hacım istediğin zaman yıkatırız arabayı birlikte ıslanır :D uğricam sana bir ara.
Bayrampaşalı
09-12-2012, 17:54
hacım istediğin zaman yıkatırız arabayı birlikte ıslanır :D uğricam sana bir ara.
sana uğrıcam derken anlamadım :D
burkaykalyon
09-12-2012, 17:58
sana uğrıcam derken anlamadım :D
tükkanında baskın yapcaz sana :D hep birlikte falan :D sen gelemiyorsun biz gelcez sana...
Bayrampaşalı
09-12-2012, 18:01
tükkanında baskın yapcaz sana :D hep birlikte falan :D sen gelemiyorsun biz gelcez sana...
gelin gelib boş gelmeyin salarım ayazı :D :D
AhmetYılmaz
09-12-2012, 18:56
Bu hafta sonu ne çabuk geçti. Ailemi şimdi görüyorum lan. :D
burkaykalyon
09-12-2012, 19:01
olum asıl yorgunluk şimdi çıkıyor bilio musun?gözlerim kapanıyor desem yeridir...annemi 3 gündür görmüorum olum düşün :D
inan_hndn
09-12-2012, 19:41
Valla abi işin zor gibi görünüyor ama yapılmıcak gıbı degıl inş hayırlısıyla üstesinden gelirsin :) Allah kaza bela vermesın hayırlı olsun tekrar :)
Burak E.
10-12-2012, 13:23
olum asıl yorgunluk şimdi çıkıyor bilio musun?gözlerim kapanıyor desem yeridir...annemi 3 gündür görmüorum olum düşün :D
pazar gunu cidden komediydi pampa :D Vertical tuning hahahaha :D teyp takılıyor neden ses gelmiyor bi bakalım aaaa hoporlörler yok :D aaa hiç biri yok hahahahaha :D
Umarım kafanda ki gibi gider her şey dertsiz tasasız toplar keyifle binersin. Benimde başımda var benzer bi bela :D
ben bişey sorucam musadenle. sen arabayı kımden aldın. ulan ınsan hıcmı bı bez surmez arabaya höh be kardeşim.
bırde o kafalık ne oyle ya kac yıldır yıkanmıyosun lan o kafalık nasıl kırlenır oyle.
o arabanın o kadar kırlenıp rutubetlenmesı ıcın yagmurlarda fılan camının acık kalıp su yemesı lazım. o kadar kırlı olması ıcın o camın epey bı acık kalıp toza dumana maruz kalması lazım.
araba elınde guzel olcak allah utandırmasın. ama bence bı yere basladıgında en dıbıne kadar gıt. en azından yaptıgın yerı burası temız dıye bıl. yarın oburgun duzelttın yerın altından baska bısey cıkıp surprız yapmasın.
burkaykalyon
10-12-2012, 14:24
pazar gunu cidden komediydi pampa :D Vertical tuning hahahaha :D teyp takılıyor neden ses gelmiyor bi bakalım aaaa hoporlörler yok :D aaa hiç biri yok hahahahaha :D
neyse ki şu anda ıptıs ıptıs var kardeşim :D
Umarım kafanda ki gibi gider her şey dertsiz tasasız toplar keyifle binersin. Benimde başımda var benzer bi bela :D
sağolasın kardeşim. Allah sana da kolaylık versin.
ben bişey sorucam musadenle. sen arabayı kımden aldın. ulan ınsan hıcmı bı bez surmez arabaya höh be kardeşim.
bırde o kafalık ne oyle ya kac yıldır yıkanmıyosun lan o kafalık nasıl kırlenır oyle.
o arabanın o kadar kırlenıp rutubetlenmesı ıcın yagmurlarda fılan camının acık kalıp su yemesı lazım. o kadar kırlı olması ıcın o camın epey bı acık kalıp toza dumana maruz kalması lazım.
araba elınde guzel olcak allah utandırmasın. ama bence bı yere basladıgında en dıbıne kadar gıt. en azından yaptıgın yerı burası temız dıye bıl. yarın oburgun duzelttın yerın altından baska bısey cıkıp surprız yapmasın.
Ya işte kardeşim iyi niyet ettik adam dedi arabada şu var bu var ama halledilmeyecek gibi bir şey değil bizde tamam demiş bulunduk bir sefer. Arabayı teslim alırken anladım ben nasıl bir durumda olduğunu. Herif sadece benzini koymuş yürümüş arkadaş. Böyle bir pislik yok ama yani.
Asıl elimde 1 fotoğraf var ki koymaya çekiniyorum buraya. Arka koltuğun altının durumu. :ofk: Hafta sonu bütün koltukları söküp girişecem bakalım ama inşallah tetenoz falan olmam :) Her pisliğin sonuna kadar gidicem ve çiçek yapıcam bu arabayı ant içtim çok fena...Başımda ekmek kırsalar bile yeminimden dönmem :D
Arabayı mı temizleyeyim yoksa yenileme mi yapayım bilemedim açıkçası. Allah yukarıda diyorum ve her yaptığım işi severek yapıyorum ama benden önceki sahibine her fırsatta sövüyorum...
Burak E.
10-12-2012, 14:56
kardeşim hafta sonu geliyorum biliyosun bence komple sökelim arabayı sonra supriz olmasın bize.
ayrıca gel komple yalıtım yapalım deneme tahtası bmw 5.20 i :D
burkaykalyon
10-12-2012, 15:14
kardeşim hafta sonu geliyorum biliyosun bence komple sökelim arabayı sonra supriz olmasın bize.
ayrıca gel komple yalıtım yapalım deneme tahtası bmw 5.20 i :D
bi siparişlerim gelsin :D halledicez zaten...
Burak E.
10-12-2012, 15:18
bi siparişlerim gelsin :D halledicez zaten...
ne zman gelicek kardeşim bak gidip yalıtım malzemesi alalım ucuz bir yerden araştır bence yalıtımla nokta olur ve her yerini temizleriz kardeşim. hafta sonu elektirik süpürgesi ile her yerini acalım temizleyelim :D
Allah sabır versin kardeşim işin gerçekten çok meşakatli ama finalde alacağın hazza değer ;)
burkaykalyon
10-12-2012, 22:04
Allah sabır versin kardeşim işin gerçekten çok meşakatli ama finalde alacağın hazza değer ;)
teşekkür ederim..motor düzelince keyif almaya başladım bile.hele ki ufak tefek işlerini de halledeyim tertemiz yapıcam karakızımı inşallah. :)
S.Özeren
10-12-2012, 22:09
yavrum bigün ahmetle falan konuşunda hep birlikte uygun zaman ayarlıyalım detaylı içine bi girelim böyle bi pislik görünce canım çekti :D
Burak E.
10-12-2012, 22:11
yavrum bigün ahmetle falan konuşunda hep birlikte uygun zaman ayarlıyalım detaylı içine bi girelim böyle bi pislik görünce canım çekti :D
bizi niye söylemiyon abi ön safta ben varım :D
S.Özeren
10-12-2012, 22:26
bizi niye söylemiyon abi ön safta ben varım :D
hepinizi sölüyorum da işte şimdi sayarsam bitmez :D
Burak E.
10-12-2012, 22:28
hepinizi sölüyorum da işte şimdi sayarsam bitmez :D
hahahhahaha :D hakketten bitmez ya :D
burkaykalyon
11-12-2012, 07:52
Cumartesi saat 2 de taksimde! :cool:
Hacı şaka maka ama ciddi girelim senin garajda falan :D cila da atıcaz zaten dışına parçalarım gelecek bu cumaya kadar. Onları da takarık. Boya moya halletmemiz lazım. Ön tampon, ön ızgara, ön bıyık :) kapı kolları, çeki demir kapakları sağ-sol kapaklar, Vites körüğü falan filan...
Kısaca bize garaj bul 40 yıl kölen oluruz :D
AhmetYılmaz
11-12-2012, 08:48
Cumartesi saat 2 de taksimde! :cool:
Hacı şaka maka ama ciddi girelim senin garajda falan :D cila da atıcaz zaten dışına parçalarım gelecek bu cumaya kadar. Onları da takarık. Boya moya halletmemiz lazım. Ön tampon, ön ızgara, ön bıyık :) kapı kolları, çeki demir kapakları sağ-sol kapaklar, Vites körüğü falan filan...
Kısaca bize garaj bul 40 yıl kölen oluruz :D
Hahahahahhahah ulan ne adamsın. :) Kapıda yatıyo makina. Ehliyetide aldım dikkat et.
Samet abi uygun bi gün ayarlayın dalarız.
Burak E.
11-12-2012, 10:25
Hahahahahhahah ulan ne adamsın. :) Kapıda yatıyo makina. Ehliyetide aldım dikkat et.
Samet abi uygun bi gün ayarlayın dalarız.
ahmet programı yap :D ortak gunde dalalım arabaya :D
Allah kolaylık versin, hem çok emek isteyen hemde baya zaman gerektiren bi iş. Ama bittiğinde karşısına geçip bakmak tarif edilemez bi duygu kazasız belasız :)
Burak E.
11-12-2012, 10:37
Allah kolaylık versin, hem çok emek isteyen hemde baya zaman gerektiren bi iş. Ama bittiğinde karşısına geçip bakmak tarif edilemez bi duygu kazasız belasız :)
inş guzel olucak sahibi karıkızım desede arabaya aramızda arabanın lakabı İNCİR Agacı dır :D
cok zorlıycak cok hemde :D
burkaykalyon
13-12-2012, 11:03
Güncellenme zamanııı....
Karakızımın komple kaportasını düzeltecek parçaları dün teslim aldım. Cumartesi takılacak hepsi inşallah. Geriye sadece ufak tefek işleri kaldı. Fikirlerinizi de almak istiyorum açıkçası. Aşağıda soracağım sorular mevcut:
Ön sol kapı açma kolu çerçevesi ve arka çeki demir kapağımız:
http://i.imgur.com/b8gjj.jpg?1
M Technic :) El freni körüğümüz. Resimi çekerken ters koymuşum :)
http://i.imgur.com/xanSj.jpg?1
Ön tamponumuz, Ön bıyık sacımız, Ön plakalığımız, Ön çeki demir kapaklarımız, Hoparlör kapaklarımız vs. vs.. :)
http://i.imgur.com/w9FI4.jpg?1
Şimdi soracağım sorular:
-Ön tamponu nerede taktırabilirim veya kendim takabilir miyim?
-Eğer kendim takamayacaksam taktırma ücreti maksimum ne kadar vereyim?(Daha önceden hiç tampon söküp taktırmadım hiç tecrübem yok öpülmek istemiyorum) :)
-Gelen parçaları boyamalı mıyım? Araba zaten siyah hepsi siyah boyaya ihtiyaç yok aslında niyetim kendim boyamak.
-Boyayacaksam da tampon boyası önerileriniz nedir? Akçalı'nın 622 kodlu siyah tampon boyası var onla boyasam olur mu?
Teşekkür ederim herkese :D
TuGaY_TaN
13-12-2012, 12:52
Yanlız kaportaya uygulama yapıp rengını acmanız lazım, Sanırım matlasmıstır bu tampon on bıyık panjur la kaporta rengıyle fark olusabılır dıye dusunuyorum.
SerhatA.
13-12-2012, 12:59
Bu kasaları bende çok seviyorum ama anlaşılan baya zahmetliymiş:) kolay gelsin.
burkaykalyon
13-12-2012, 13:06
Yanlız kaportaya uygulama yapıp rengını acmanız lazım, Sanırım matlasmıstır bu tampon on bıyık panjur la kaporta rengıyle fark olusabılır dıye dusunuyorum.
Kaportamızın boyası bayağı kötü durumda zaten. Cumartesi açacağız rengi inşallah. Parçaları boyama işlemi için ne kullansam? :soru:
Bu kasaları bende çok seviyorum ama anlaşılan baya zahmetliymiş:) kolay gelsin.
Teşekkür ederim. Uğraşıyoruz işte elimizden geldiği kadar...
Burak E.
13-12-2012, 13:10
Kaportamızın boyası bayağı kötü durumda zaten. Cumartesi açacağız rengi inşallah. Parçaları boyama işlemi için ne kullansam? :soru:
Teşekkür ederim. Uğraşıyoruz işte elimizden geldiği kadar...
10 tane adamız hepimizin bir iş yapsak toplarız :D
hayırlı olsun burkayım şuanda içindeki kıpırtıyı tahmin edebiliyorum :D
ghibli06
13-12-2012, 13:21
hayırlı olsun güle güle kullanın, çok özel araçlardır e34 ler...
aldığın parçaları boya koduna göre boyaman lazım, plastik astar üzerine sıcak temiz bir ortamda boyama yapabilirsin...
burkaykalyon
13-12-2012, 14:08
hayırlı olsun burkayım şuanda içindeki kıpırtıyı tahmin edebiliyorum :D
Sorma kardeşim bir an önce gelsin cumartesi :D
hayırlı olsun güle güle kullanın, çok özel araçlardır e34 ler...
aldığın parçaları boya koduna göre boyaman lazım, plastik astar üzerine sıcak temiz bir ortamda boyama yapabilirsin...
Çok teşekkür ederim.
Zaten arabanın boya kodunu alıp boyayı şişeye doldurtup yapacağım.
Ö.öztüRk
13-12-2012, 14:19
maşalah iyi ilerliyorsun kendinde boyuyabilirsin akçalı ile güzel boya , bitmiş halini bekliyoruz hayırlı olsun burkay.
Burkaycım, ufak Tefek yerlere eyvallah, hatta sprey boya koleysiyonumu bile getirebilirim :D
Lakin yanlış mı anladım, tamponu mu boyayacaksın ???
Beceremezsin demiyorum ama en ufak bir hata arabanı çok çirkin gösterir.
Tahmin ediyorum 80-100 liraya boyacı hatır şinaz boyar derim.
Bu arada astarlı mı tamponun şuan bilmiyorum, tampona astar olmadan boya atma. Astar + su zımpara
burkaykalyon
13-12-2012, 14:34
maşalah iyi ilerliyorsun kendinde boyuyabilirsin akçalı ile güzel boya , bitmiş halini bekliyoruz hayırlı olsun burkay.
Teşekkür ederim. Bitmiş hali biraz zaman alacak. Daha yapılacak işlemler var çünkü. Bu işler ile birlikte dış kısmın bir tek cila-parlatma işi kalıyor. Sonra iç kısma geçeceğim. O daha kolay olacak tabiki :)
Burkaycım, ufak Tefek yerlere eyvallah, hatta sprey boya koleysiyonumu bile getirebilirim :D
Lakin yanlış mı anladım, tamponu mu boyayacaksın ???
Beceremezsin demiyorum ama en ufak bir hata arabanı çok çirkin gösterir.
Tahmin ediyorum 80-100 liraya boyacı hatır şinaz boyar derim.
Bu arada astarlı mı tamponun şuan bilmiyorum, tampona astar olmadan boya atma. Astar + su zımpara
Tarık abicim ya herro ya merro diyeceğim boyamaya çalışacağım bakalım :) Eğer olmazsa son ihtimal boyacı :) Cumartesi seni de bekliyoruz he...Sen yine de getir sprey koleksiyonunu bakarsın renk renk yaparız arabayı cafcaflı :D
Teşekkür ederim. Bitmiş hali biraz zaman alacak. Daha yapılacak işlemler var çünkü. Bu işler ile birlikte dış kısmın bir tek cila-parlatma işi kalıyor. Sonra iç kısma geçeceğim. O daha kolay olacak tabiki :)
Tarık abicim ya herro ya merro diyeceğim boyamaya çalışacağım bakalım :) Eğer olmazsa son ihtimal boyacı :) Cumartesi seni de bekliyoruz he...Sen yine de getir sprey koleksiyonunu bakarsın renk renk yaparız arabayı cafcaflı :D
Cmrtesi nasıl bir program yaptınız, saat yer ve ayrıntıları pm atar mısın lütfen.
Öğlen A2 sınavım var, öğleden sonra musaitim.
arabayı boyamayı dusunmuyomusun ?
eger boyayacaksan hepsını bır boyatırsın o zamana kadar kalsın bence. en temızı olur.
burkaykalyon
13-12-2012, 14:56
arabayı boyamayı dusunmuyomusun ?
eger boyayacaksan hepsını bır boyatırsın o zamana kadar kalsın bence. en temızı olur.
Aslında arabanın 3-5 yeri dışında boyası iyi durumda. Şaşılacak şekilde. :) Bir cila ile kendine gelir yani. O yüzden şimdilik komple boya düşünmüyorum.
En nihayetinde boyanacak ama şimdilik dursun hele bi. :)
Yeni parçaların hayırlı olsun kardeşim, bildiğim kadarıyla o siyah parçalar metal ise astarlı olarak geliyor ama tampon astarsız gelir diye tahmin ediyorum. Astar bastırıp boyacıda boya koduna uygun spreyde bastırıp maliyeti düşürebilirsin. Sakın astarsız atma kardeşim uzun süre bincem diyorsan.
burkaykalyon
13-12-2012, 15:05
Yeni parçaların hayırlı olsun kardeşim, bildiğim kadarıyla o siyah parçalar metal ise astarlı olarak geliyor ama tampon astarsız gelir diye tahmin ediyorum. Astar bastırıp boyacıda boya koduna uygun spreyde bastırıp maliyeti düşürebilirsin. Sakın astarsız atma kardeşim uzun süre bincem diyorsan.
Aynen öyle kardeşim astar kesin olması lazım. Bakalım hafta sonu gelsin de yapalım bir an önce :D
fastchild
13-12-2012, 17:46
tamponun yarısından aşşağısı boyanmayacak abi orjinal görüntüsü bozulmasın dersen sislerin üzeri zaten tamponda çizgi vardır
bakalım nasıl çıkacak araba
yusufbatırel
13-12-2012, 18:50
nedir durum resim yokmu
burkaykalyon
13-12-2012, 19:58
tamponun yarısından aşşağısı boyanmayacak abi orjinal görüntüsü bozulmasın dersen sislerin üzeri zaten tamponda çizgi vardır
bakalım nasıl çıkacak araba
hele bir cumartesi olsun kardeşim bakalım :)
nedir durum resim yokmu
Yusuf Abi son durum şu:
Resimlerde gördüğün parçalar Cumartesi takılacak. Arabanın içini temizledik biraz. Adama döndü en azından. Daha detaylı da gireceğiz en kısa zamanda...Cumartesi en ince detayına kadar resimlicem...
Nightfish
13-12-2012, 20:11
Araba zaten siyah diyip geçme, o parçaları mutlaka boyat. Aracın üzerinde inanılmaz sırıtacaktır plastik parçalar.
burkaykalyon
13-12-2012, 20:14
Araba zaten siyah diyip geçme, o parçaları mutlaka boyat. Aracın üzerinde inanılmaz sırıtacaktır plastik parçalar.
Kardeşim kesin boyanacak ta ben mi boyasam yoksa boyatsam mı diye karar aşamasındayım :D
Nightfish
13-12-2012, 20:16
Kendin boyama abi, olmuyor. Ama şimdi de boyatma derim. Madem ki aracın boyanacak parçaları var diyorsun. Kabası olarak şimdi parçaları tak, şu kışın karı yağmuru bitsin kafan rahat boyatırsın bence.
kanka bence ıvır zıvırı geç, ilk önce motor da sıkıntı varsa onları çöz sonra komple boyat ; daytona violet :icon_tup:
burkaykalyon
13-12-2012, 20:21
Kendin boyama abi, olmuyor. Ama şimdi de boyatma derim. Madem ki aracın boyanacak parçaları var diyorsun. Kabası olarak şimdi parçaları tak, şu kışın karı yağmuru bitsin kafan rahat boyatırsın bence.
Tam aklımdaki fikiri söyledin aslında. O yüzden kararsızım işte. Biraz beklesem daha iyi demek ki...
kanka bence ıvır zıvırı geç, ilk önce motor da sıkıntı varsa onları çöz sonra komple boyat ; daytona violet :icon_tup:
Metinim motorda sıkıntı yok. Tek marşta start artık :D Sadece aküyü garantiden değiştireceğim :) Başka hiçbişeyi yok...Komple boyayı da zaten şimdi yaptırmam...
e tamam o zaman bence incik boncuğa para kaçırma, yazın boyat arabayı derim. Daytona Violet çok güzel ya laa :D
Nightfish
13-12-2012, 20:27
Boya halledilir, onun ustasını bulmak da sıkıntı şimdi. Ton falan tutmayacak iyice bunalıma sokacak insanı. Bence sen gerekli parçaların hepsini topla, jant alacaksan janttır, liptir vs. En son boyaya sokarsın.
burkaykalyon
13-12-2012, 20:28
e tamam o zaman bence incik boncuğa para kaçırma, yazın boyat arabayı derim. Daytona Violet çok güzel ya laa :D
olum incik boncuk diosun bak sayayım sana ne sorunlar var?
-ön tampon kırık, çarpılmış kırılmış
-camlar ayarsız
-ön kapı kilit tutmuyor
-iç döşemeler facia paramparça
-koltuklar çok kotü durumda
-kaput ayarsız
daha sayim mi? :D:D hepsi acilen yapılması gerekenler...
Burak E.
13-12-2012, 20:57
olum incik boncuk diosun bak sayayım sana ne sorunlar var?
-ön tampon kırık, çarpılmış kırılmış
-camlar ayarsız
-ön kapı kilit tutmuyor
-iç döşemeler facia paramparça
-koltuklar çok kotü durumda
-kaput ayarsız
daha sayim mi? :D:D hepsi acilen yapılması gerekenler...
ben sana diyorum deneme tahtası spec bazılarını kendimiz yapıcaz bazılarını yaptırcaz 10 tane adamız elbet bi işi yaparız
fastchild
13-12-2012, 21:01
abi iç mekanın fotoğrafı varmı? koltuklar derimi kumaşmı ?
kumaşsa buluruz orjinal döşemesini bu arada kilit işini 100'e kadar düşürdüm senden parça numaralarını bekliyorum abi
burkaykalyon
13-12-2012, 21:04
abi iç mekanın fotoğrafı varmı? koltuklar derimi kumaşmı ?
kumaşsa buluruz orjinal döşemesini bu arada kilit işini 100'e kadar düşürdüm senden parça numaralarını bekliyorum abi
kardeşim bak aşağıdaki linkteki resimlerde kafalıklardaki kumaştan.koltuk kısımlarının desenini bilmiyorum sen bilirsin o kadarını :D
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/139730-bmw-e34-520i-90-a-6.html
kilit konusunda ise haber vericem sana kardeşim...
fastchild
13-12-2012, 21:10
abi E34'ün tamponunu sökmedim ama tampon bantlarını sökünce alttan vidaları çıkması lazım tampon demirine bağlanan o vidaları söküp tamponu değiştirip sökme işleminin tersi uygulanır davlumbazlarda yerleştirilir yerine olay tamam
http://static.bmwfans.info/images/epc/NjAyOF9w.png
http://static.bmwfans.info/images/epc/NjAyN19w.png
fastchild
13-12-2012, 21:12
döşemelerimiz aynı sadece senin döşemelerin kenarları deri sanırım E30 stili ben bi döşemecimle konuşayım
bu arada torpidodan ne istenmiş güzel bir bakım lazım kalorifer düğmelerinin suçu neymiş :D
burkaykalyon
13-12-2012, 21:19
abi E34'ün tamponunu sökmedim ama tampon bantlarını sökünce alttan vidaları çıkması lazım tampon demirine bağlanan o vidaları söküp tamponu değiştirip sökme işleminin tersi uygulanır davlumbazlarda yerleştirilir yerine olay tamam
http://static.bmwfans.info/images/epc/NjAyOF9w.png
http://static.bmwfans.info/images/epc/NjAyN19w.png
eğer dediğin gibi kolaysa ben değiştiririm onu :D
döşemelerimiz aynı sadece senin döşemelerin kenarları deri sanırım E30 stili ben bi döşemecimle konuşayım
bu arada torpidodan ne istenmiş güzel bir bakım lazım kalorifer düğmelerinin suçu neymiş :D
torpido fena durumda onu en sona saklıyorum. :D kalorifer düğmelerimiz ise dillere destan zaten :D onu da bulur musun bana bir ara?
fastchild
13-12-2012, 21:21
böylemi abi
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/230146_175174132535864_2128264_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/250067_175174105869200_3657278_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/250534_175174082535869_3144220_n.jpg
şöför koltuğundaki kilim benzeri şeyin görevi altındaki sökükleri gizlemekti buldum orjinal döşemeyi yaptırdım gerçi bu seferde sırt bölgesinin kenarı söküldü yeni tel tel oldu döşeme
burkaykalyon
13-12-2012, 21:23
yok kardeşim bundan değil yani daha tam açmadım sökmedim kılıfları.yarın akşam veya cumartesi günü sökecem bakalım....
fastchild
13-12-2012, 21:38
bekliyorum fotoğrafı abi tampon sökmek en azından E36'da kolaydı günde 40 kere söker takardık cumartesi hobisiydi E36'yı sökmek
torpidonun en iyi yanı parça parça olması teyipleri üzerinde taşıyan sert plastik kısımı sökmek için köşelerdeki plastikleri sökün altında vidalar çıkar
Burak E.
14-12-2012, 08:22
yok kardeşim bundan değil yani daha tam açmadım sökmedim kılıfları.yarın akşam veya cumartesi günü sökecem bakalım....
buna benzerdi bence yanları deri kaplı sadece pampa
fastchild
14-12-2012, 20:24
Kumaş, Kabarık-Çapraz ( geçerlibaşlangıç01.01.1983 )
Döşeme kodu Adı DR kodu geçerli
0269 Kumaş, Kabarık-Çapraz/Antrasit B2AT başlangıç01.01.1983
0411 Kumaş, Kabarık-Çapraz/Antrasit A2AT başlangıç01.01.1983
senin döşeme kodun 0269 benimkisi 0411 sadece yanlarının farklı olması lazım
burkaykalyon
17-12-2012, 08:45
Güncelleme zamanııı.....
Cumartesi günü AhmetYılmaz ile birlikte dedik girişelim tamponu takmaya çalışalım, en azından eksikleri tamamlayalım dışı güzel dursun.
Talihsizlikler peşimizi bırakır mı? Bırakmazzz...Arabanın başına geldim elimde tampon, poşetler, lokma takımı vs. hevesli hevesli kumandaya bastım kiiii....aha akü yok. Yemişiz aküyü. Zar zor güç bela ayarsız olan sağ arka camımdan tel sokarak açtık kapıları. Kilitlerimiz de facia. Bu hafta halledilecek...
Başladık sökmeye:
http://i.imgur.com/XyprY.jpg?1
http://i.imgur.com/llLGK.jpg?1
Sökülen parçalarımız tampon hariç:
http://i.imgur.com/rhY60.jpg?1
Yalnız şaka maka hiç kırmadan dökmeden eski parçaları söktük. :D
Bonus pis, basıh SUH corsamız :D
http://i.imgur.com/k3U09.jpg?1
Veeee zafeerrrr...Ulan çıkıyo çek çek huuooppp nidalarıyla eski tamponumuz sökülür...
http://i.imgur.com/Pz86M.jpg?1
http://i.imgur.com/O7otW.jpg?1
Kaputuma benden habersiz gece gizlice gelip ''Burkay beni yıka artık .mk'' yazan Burak E. ve UğuzU :) kardeşime en içten dileklerimle sövüyorum.... :)
Yeni tamponumuz sorunsuz sıkıntısız tam raya oturtularak takılır... :)
http://i.imgur.com/zTzwT.jpg?1
http://i.imgur.com/z4iXS.jpg?1
Sislerimizi takamadık çünkü radyatörü tutan alt barı vurmup yamultmuş eski sahibi. O yüzden elimizde kullanıyoruz sisleri :) Sislerin mercek olduğunu farkettik yüzümüzde bir tebessüm oluştu :)
http://i.imgur.com/f9Ntp.jpg?1
Bu arada. Unutmadan söyleyeyim. Bıyık çerçevesini, far çerçevelerini komple siyaha boyadık. Ön tarafı komple kapkara bişi oldu. :D Bence güzel oldu...
http://i.imgur.com/5oZtg.jpg?1
Tamponda hafif bir ayarsızlık var. Ancak tampondan değil o ön bıyıktan kaynaklanıyor. Zar zor en iyi şekilde ayar tutturduk. Bence ilk defa tampon söküp takanlar için iyi bir başarıdır bu :)
Yardımlarından dolayı Tarık abime de çok teşekkür ederim....
burkaykalyon
17-12-2012, 08:46
Gelelim Pazar günününe...
Saat 10.30'daki kaba saba sesli Burak E. kardeşimin ''Bugün bişi yapacak mısın?'' sorusuyla uyanılır. Saat 12'de işe koyulduk. Amacımız koltukların üzerindeki saçma sapan pis kılıfları sökerek orjinal koltuklara dönmek. Ancak bunun iyi bir fikir olmadığını anlamak çok zamanımızı almadı :) Neden mi? Buyrun resimler:
Şoför tarafı koltuk kılıflı hali Burak kardeşimin kafaya dikiz lütfen :) Hırsız beresiyle..
http://i.imgur.com/zcgJn.jpg?1
Söküldükten sonra:
http://i.imgur.com/BQC1A.jpg?1
Yolcu tarafı daha beter:
http://i.imgur.com/Hb0KX.jpg?1
Arka koltuklarımızın oturak kısımları ve sırt kısımlarının iyi durumda olması bizi sevindirdi. Temizlikle kendine gelir...
http://i.imgur.com/Zjga0.jpg?1
Arabayı aldığım günden bu yana hayalini kurduğum arka kol dayamaya da kavuştuk kılıflar sökülünce :D
http://i.imgur.com/fJztN.jpg?1
Sökülen kılıflar...Keşke sökmeyeydik. Bunlar daha temizmiş :)
http://i.imgur.com/ic53X.jpg?1
http://i.imgur.com/fyGGy.jpg?1
Yine eski sahibe küfürler küfürler...Eski sahibi marangozdu biliyorum. İş yerini falan ziyaret etmiştim. Bütün koltuklar olduğu gibi talaş olmuş...Eh be adam madem kılıf yaptırıyorsun insan bi temizletip öyle yaptırır!
Neyse. Moral bozmak yok. Yapılacak dedik çıktık bu yola. Pes etmek yok. Çiçek yapacağım çiçek...Gelelim arabadaki bana göre en güzel kısımlara. Yani farlara :)
Encıllı farlarımız :) Burak kardeşimin sayesinde akü takviyesiyle çalıştırdık arabayı.
http://i.imgur.com/T877U.jpg?1
Bu haftaki çalışmalar bu kadar. Bu Cumartesi günü ise, kapı pandizotları sökülecek. Komple iç kaplama için çalışmalar başlatılacak. Eğer kaplama yetişirse dış kısımda cila mila vs. halledilecek...
Herkese çok teşekkürler...
BarışArdalı
17-12-2012, 09:17
tam gaz devam maşallah deyin aloo :D
AhmetYılmaz
17-12-2012, 09:38
Onden gercekten ıyı oldu. Devammm.
Burak E.
17-12-2012, 09:54
kaba saba kişilik olarak hunharca saldırdım kılıflara :D haftaya daha guzel olucak
burkay kardeşim haftaya lutfen yavaş ol deme bana hunharca dalınca ayrı bi guzel oluyor :D
ayrıca kaputa yazıyı oguz u yazdı ben sadece aracı oldum :D
@ahmet yılmaz @burkaykalyon @oguz u @burak e olarak bu arabayı cicek hale getircez gerek vıda sökmek gerek ara kablo cekip aküyü şarj etmek :D
ayrıca geçen haftalarda h.savaş kardeşim bagajı bir temizlemiş ellerine saglık super temizlik yapmıştı :D
@tarık abiyi unutma olum adam geldi kaç kere yanınıza :D
Burkay, bu Burak la olcak iş değil. Bir işin de ucundan tut be adam. Anca biyerlere yazılar yaz, cms jant tak, yay kes.
:p :D Maşallah beyler güzel gidiyo, kendinizi sıkmadan zevkli bir şekilde yapmaya çalışın. :)
burkaykalyon
17-12-2012, 10:18
tam gaz devam maşallah deyin aloo :D
Bize güzel gelsin yeter abi ya :D emeği geçen herkese teşekkürler...
Onden gercekten ıyı oldu. Devammm.
Daha çok iş var. Önümüzdeki 6 ay boyunca Cumartesi Pazar'ı unut :)
kaba saba kişilik olarak hunharca saldırdım kılıflara :D haftaya daha guzel olucak
burkay kardeşim haftaya lutfen yavaş ol deme bana hunharca dalınca ayrı bi guzel oluyor :D
ayrıca kaputa yazıyı oguz u yazdı ben sadece aracı oldum :D
@ahmet yılmaz @burkaykalyon @oguz u @burak e olarak bu arabayı cicek hale getircez gerek vıda sökmek gerek ara kablo cekip aküyü şarj etmek :D
ayrıca geçen haftalarda h.savaş kardeşim bagajı bir temizlemiş ellerine saglık super temizlik yapmıştı :D
@tarık abiyi unutma olum adam geldi kaç kere yanınıza :D
Olum araba zaten deneme yanılma arabası :D Her şeyi söküp takıyoruz. Daha çok iş var ama yapacağız Allah kısmet ederse..
Tarık Abi'yi unutmak mümkün değil. İlk mesajımda teşekkür ettim zaten olum iyi oku...
Burak E.
17-12-2012, 10:21
kaba saba herif oldugum için tam okumadım :D ayrıca hırsız şapkasındaki laf sokmayı haftaya göstericem alıcam bmw vurucam kırbacı vurucam kırbacı :D
@met izmirden konuşuyorsun oraya gelirsem var ya cms jantlı arabalara ilgin cogalır :D
Gel olum misafir edeyim :) Sana İzmir'i sevdiririm, İzmir'den ayrılamazsın :D ahuaha :D
Burak E.
17-12-2012, 10:28
Gel olum misafir edeyim :) Sana İzmir'i sevdiririm, İzmir'den ayrılamazsın :D ahuaha :D
izmir candır :D olum 2 atar gider yaptırmadın hee içimde patladı :D neyse konuyu hiç etmeyelim :D
maşallah kardesım benımde yapmak ıstedıgım bır projelerden bırı ılerleyen zamanda zewkle ızlıyorum ellerıne saglık umarım ıstedıgın gıbı olur
burkaykalyon
17-12-2012, 11:51
maşallah kardesım benımde yapmak ıstedıgım bır projelerden bırı ılerleyen zamanda zewkle ızlıyorum ellerıne saglık umarım ıstedıgın gıbı olur
Teşekkür ederim kardeşim bakalım uğraşıyoruz elimizden geldiğince. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz...
sen arabayı hırsızdan fılan alsan daha temız cıkardı bak kesın. bı ınsan kendı malına boyle davranmaz. yuh ya o koltukların halı ne. ne pis adammış..
Hayalimi yaşıyorsunuz resmen. :D İstediği kadar pis olsun, sonucunda harika bir araba olacak. Ellerinize sağlık. :)
burkaykalyon
17-12-2012, 12:56
sen arabayı hırsızdan fılan alsan daha temız cıkardı bak kesın. bı ınsan kendı malına boyle davranmaz. yuh ya o koltukların halı ne. ne pis adammış..
Kardeşim değil hırsızdan ahırdan çıkarsan üstüne inek, at, keçi mıçsa bu kadar pislenmez öyle söyleyeyim sana. Keşke İstanbul'da olsan da görsen halini..Herif bu arabaya 2 senedir biniyormuş birde. Ben koltuğuna bile oturmuyorum aldığımdan beri. Mecbur oturacağım zaman ise eski kıyafetlerle falan yani... :)
Hayalimi yaşıyorsunuz resmen. :D İstediği kadar pis olsun, sonucunda harika bir araba olacak. Ellerinize sağlık. :)
İnşallah...bizde ortaya güzel bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz bakalım. Çok teşekkürler...
Burak E.
17-12-2012, 12:58
pampa benim koltuklar daha guzel duruyor la :D
Kardeşim değil hırsızdan ahırdan çıkarsan üstüne inek, at, keçi mıçsa bu kadar pislenmez öyle söyleyeyim sana. Keşke İstanbul'da olsan da görsen halini..Herif bu arabaya 2 senedir biniyormuş birde. Ben koltuğuna bile oturmuyorum aldığımdan beri. Mecbur oturacağım zaman ise eski kıyafetlerle falan yani... :)
valla degıl eskı kıyafet musamba fılan gecırmen lazımmışş..
bence arabanın dısından once ıcıne zaman gecırcegın alana gırısseydın daha ıcıne sınerdı en azından ıcınde huzurlu olurdun. neyse ılerlemelerı takıp edıyorum. elıne saglık.
Emeğinize sağlık kardeşim çok güzel oluyor :)
burkaykalyon
17-12-2012, 13:07
valla degıl eskı kıyafet musamba fılan gecırmen lazımmışş..
bence arabanın dısından once ıcıne zaman gecırcegın alana gırısseydın daha ıcıne sınerdı en azından ıcınde huzurlu olurdun. neyse ılerlemelerı takıp edıyorum. elıne saglık.
Dışarıda cila parlatma vs. dışında bir iş kalmadı zaten. 3-5 rotuşluk yer var onu da Melih-Ö'nün babasının oraya götürmek istiyorum bakalım kısmet..Bundan sonra full içerdeyim..İlk iş kaplamaları yenilemek. 3-5 yer ile görüştüm fiyat bekliyorum. Elimde de 7-8 metre suni deri rulo var. Adam onu vermişti sağolsun :) Gerçi böyle pis kullanan adamın verdiği deri ruloyu da arabaya sokmak istemiyorum ama neyse bakalım...
Emeğinize sağlık kardeşim çok güzel oluyor :)
Sağolasın kardeşim. Melih'im en kısa sürede senle iletişime geçip büyük usta babanın dükkanına uğramak istiyorum. Düzeltilecek rotuş yapılacak bayağı yerler var da :)
Burak E.
17-12-2012, 13:10
melih ö nün dükyana giderken benide almayı sakın unutma la :D
yusufbatırel
17-12-2012, 15:10
2 recaro koltuk bulalım sana
burkaykalyon
17-12-2012, 15:16
2 recaro koltuk bulalım sana
Yusuf abim eğer komple kaplama fiyatıyla aynısına gelecekse Recaro'lar tercihim olur :) arkaların kaplamaya ihtiyacı yok zaten...
fastchild
17-12-2012, 16:46
ön iki koltuk kumaşı için ben yarın bi döşemecime uçayım dediğim gibi içler aynı sadece kenarları deri
bro valla çok heveslenmiştim haftasonu uğraşcaz arabayla diye, hastalık bozdu işi içimde patladı :o
yapılanlar güzel olmuş ;) inş. devamında bizimde yardımımız olur :icon_tup:
melih ö nün dükyana giderken benide almayı sakın unutma la :D
bu herifi Fatih sınırlarına getirirsen çizerim arabanı :D
burkaykalyon
17-12-2012, 21:12
bro valla çok heveslenmiştim haftasonu uğraşcaz arabayla diye, hastalık bozdu işi içimde patladı :o
yapılanlar güzel olmuş ;) inş. devamında bizimde yardımımız olur :icon_tup:
bu herifi Fatih sınırlarına getirirsen çizerim arabanı :D
Kardeşim tekrardan geçmiş olsun. Biz her hafta uğraşıyoruz valla. Beklerim yine seni :)
Burak kene gibi yapıştı bırakmıyor :p :D
Burak E.
17-12-2012, 21:38
Kardeşim tekrardan geçmiş olsun. Biz her hafta uğraşıyoruz valla. Beklerim yine seni :)
2 nizide kınıyorum elimden geldikçe yardım ediyorum etmiyiyorum la fatihede gelmiyorum tipsizler:cool:
eyw. o kadar iş var elbet tutarız bi yerinden :icon_tup: :D
2 nizide kınıyorum elimden geldikçe yardım ediyorum etmiyiyorum la fatihede gelmiyorum tipsizler:cool:
:hahaha: :hahaha: :hahaha: gel la gel yollarına kırmızı gül dökücem :D :D
Burak E.
17-12-2012, 22:10
eyw. o kadar iş var elbet tutarız bi yerinden :icon_tup: :D
:hahaha: :hahaha: :hahaha: gel la gel yollarına kırmızı gül dökücem :D :D
yaaa olum kalk git lan kırmızı gul mu hahahahahhaa :D
Skyhawk34
21-12-2012, 09:35
hayrlısı olsun konustugumuz gibi patron, önce yürütelim cihazı :D
burkaykalyon
21-12-2012, 09:53
hayrlısı olsun konustugumuz gibi patron, önce yürütelim cihazı :D
sağolasın biraderim... :D ufak tefek zımbırtılarını halledeyim ve şu muayeneyi halledeyim yürütürüz evelallah :D
SOMEONESPECIAL
21-12-2012, 10:08
Allah kolaylık versin. Avatardaki gibi olsun emi ?
burkaykalyon
21-12-2012, 12:25
Allah kolaylık versin. Avatardaki gibi olsun emi ?
İnşallah abi..sağolasın...hedefim aynı pozu kendi arabamla çekmek :)
Musti PoweR
24-12-2012, 04:22
cumartesi pazara can sıkıntınıza birebir , koltuk kaplama için bide ben fiyat alıyım. bu arada jantlarını buldum senin çok fena bişi takıcaz , jantcıda gördüm senide götürcem oraya :) 19" suz olmaz :) araba yürümesin görsellik önemli.
bu arada tıs tıs noldu vazmıgeçtin ?
burkaykalyon
24-12-2012, 08:19
cumartesi pazara can sıkıntınıza birebir , koltuk kaplama için bide ben fiyat alıyım. bu arada jantlarını buldum senin çok fena bişi takıcaz , jantcıda gördüm senide götürcem oraya :) 19" suz olmaz :) araba yürümesin görsellik önemli.
bu arada tıs tıs noldu vazmıgeçtin ?
koltuk kaplama için fiyat bekliyorum senden bu 1.ikincisi jantın görselini gönder öle ayağa servis yapmıyorum bu 2 :) tıs tıs olayı en son.onunla ilgili benden haber bekle bu 3. :D
Nightfish
24-12-2012, 08:27
Bulunabilirse E34 M5 jantı çok yakışır. Olmadı şu jant da cidden hoş.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-bmw-5-kasa-e34-ve-e39-m-paralel-18-jant-107462892/detay
burkaykalyon
24-12-2012, 08:35
Bulunabilirse E34 M5 jantı çok yakışır. Olmadı şu jant da cidden hoş.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-bmw-5-kasa-e34-ve-e39-m-paralel-18-jant-107462892/detay
hacım M5 jantı buldum da ***** sitede vardı herif 2400 TL diyor sadece jantlara :D ama bu jantlar da iyiymiş...favorilere eklendi :icon_tup:
Low-Rider
24-12-2012, 08:45
1600liraya vardı baya temiz bir set e34 m5 jantı, 2400TL'den inmişti fiyatı.
Yayından kalkmış ama.
burkaykalyon
24-12-2012, 08:56
Güncellenme zamanııı....
Evet arkadaşlar gelelim bu haftaki gelişmelere. Aslında pek fazla bir şey yapamadık. Kapalı alan sıkıntısını bir kez daha yaşadık ve sadece otomania(Eray) kardeşimin çalıştığı yerde kaçak göçek çalışarak cilalama yaptık :) Sağ ön çamurluğumuz halen cilasız :)
Eray, Mahmut, Berkay, Burak kardeşlerime yardımları için tekrardan çok teşekkür ederim...Fotoğraflar saçma sapan kabul ediyorum :) ama ortam karanlıktı aradaki farkı zor anlaşılır. Önceki hallerine göre bayağı fark var...
Kullanılan malzemeler sırasıyla: M105 ve M205. Ölüyü diriltti desem yeridir. Yine hare kaldı tabi onu da hava güzel olunca dışarda keyifle atacağız Ahmet kardeşimle...
http://i.imgur.com/lcWci.jpg?1
http://i.imgur.com/zEudO.jpg?1
Arabanın genel hali bu şekildeydi :)
http://i.imgur.com/ZY3uN.jpg?1
Aradaki farkı anlatan en iyi resim bana göre. Daha bezle silinmemiş haliydi bu:
http://i.imgur.com/vZTUG.jpg?1
Sağ ön çamurluğumuz yapılmadan önce: (gerçi güvenlikçi baskınından sonra yine yapamadık :) halen aynı)
http://i.imgur.com/3S1P2.jpg?1
Sol ön çamurluğumuz yapıldıktan sonra:
http://i.imgur.com/uHiCa.jpg?1
Bunlarda Cumartesi günkü ufak buluşmamızdan ufak kareler:
http://i.imgur.com/z2I0P.jpg?1
http://i.imgur.com/9YY3B.jpg?1
Fotoğrafçılığı hiç beceremiyorum kabul ediyorum :D
Pazar günü ise hiç bir şey yapamadık adam akıllı. Çünkü hava çok ama çok soğuk. Havalar biraz ılıman olana kadar da bir şeyler yapamam gibi geliyor :D
Herkese teşekkürler tekrardan...
Açık havada fotoğraflarını bekliyorum kardeşim :)
Jant konusuna da gelirsek;
İmkan varsa : http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-bmw-e31-8-kasa-orjinal-m-paket-17-jantlari-throwing-star-98340415/detay/
İmkan sınırlı ise : http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-bmw-e85-z4-orj-17-inc-jant-lastik-takimi-e85-z4-e81-1-serilere-107541547/detay/
burkaykalyon
24-12-2012, 09:15
1600liraya vardı baya temiz bir set e34 m5 jantı, 2400TL'den inmişti fiyatı.
Yayından kalkmış ama.
Aynı ilandan bahsediyoruz sanırım. Bakalım kısmetimize ne çıkacak artık. Satılık 2 tane E34 M5 vardı sordum sadece jantları satar mısınız diye. Jantları sattıktan sonra bu arabanın ne önemi var cevabını almıştım :) Anlaşılan işim bayağı zor...
burkaykalyon
24-12-2012, 09:19
Açık havada fotoğraflarını bekliyorum kardeşim :)
Jant konusuna da gelirsek;
İmkan varsa : http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-bmw-e31-8-kasa-orjinal-m-paket-17-jantlari-throwing-star-98340415/detay/
İmkan sınırlı ise : http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-bmw-e85-z4-orj-17-inc-jant-lastik-takimi-e85-z4-e81-1-serilere-107541547/detay/
M5 jantın fiyata bak arkadaş! Yuh derler... Orjinal ama :o
Diğer jantı sevmedim ya. Aslında janta gelene kadar daha şu döşemeyi halletmem lazım...
Al sana dış ortam damla testi :D
http://i.imgur.com/hRXOX.jpg?1
Aslında yaptığımız cila sadece boyanın durumu görmek içindi. Anlaşılan 2-3 sefer daha adam akıllı girsek cıncık gibi olur :D
Haftada 1 cila, senede 1 pasta. pastanın fazlası boyayı inceltir. Güzel olmuş kardeşim. Maşallah :)
AhmetYılmaz
24-12-2012, 12:49
Maşallah maşallah. :)
burkaykalyon
24-12-2012, 12:52
Maşallah maşallah. :)
İlk fotoda da yaqıon hanyy... :D
Eline koluna sağlık...
yusufbatırel
24-12-2012, 12:56
luff bbs lm baskası hıkaye hesaplıda var
burkaykalyon
24-12-2012, 13:10
luff bbs lm baskası hıkaye hesaplıda var
aynen abi çok iyi jant zaten de daha janta gelene kadar muayenem var 4 senelik :D tahminimce mart gibi falan alırım ben jantı.ufak ufak muayene hazırlıklarına başladım...
Burak E.
24-12-2012, 13:58
olum neden benim araba hep kirli cıkmakta :D cekemiyorsun resim felan hep kirli cekiyorsun benim arabayı :D
S.Özeren
24-12-2012, 14:02
Haftada 1 cila, senede 1 pasta. pastanın fazlası boyayı inceltir. Güzel olmuş kardeşim. Maşallah :)
Allah Allah :D
burkaykalyon
24-12-2012, 14:06
olum neden benim araba hep kirli cıkmakta :D cekemiyorsun resim felan hep kirli cekiyorsun benim arabayı :D
senin arabanın ben ... :D :D sahte renault sport'çu seni :D pis basıh filaşçı seni...
Allah Allah :D
kanka bak haftalık cila yetiyormuş. :D 1 haftada zor biter bunun cilası.ahmetin suyu çıktı cumartesi günü :D
Burak E.
24-12-2012, 14:09
senin arabanın ben ... :D :D sahte renault sport'çu seni :D pis basıh filaşçı seni...
sen bi daha ara kablo beklersin benden :d pis bmw ci döşemesiz bmw ci :D
Mustafa Toprak
24-12-2012, 15:58
Maşallah kazasız belasız :)
fastchild
28-12-2012, 17:40
Z4 jantlarının ET 47imiş orjinal haline gelmesi için bile 22mm Spacer lazım
rotuna balansına baktırılıp alınabilecek güzel ve uygun jantlardan biri
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-18-inc-bbs-jant-fiyat-dustu-ihtiyactan-97409645/detay
Burak E.
28-12-2012, 18:31
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-18-inc-bbs-jant-fiyat-dustu-ihtiyactan-97409645/detay
guzel duruyor ama ben bu zeki arkadaşıma diyorumki alpina jantları alalım yok diyor hala :D not:ekonomi yok o janta :D
fastchild
29-12-2012, 18:39
guzel duruyor ama ben bu zeki arkadaşıma diyorumki alpina jantları alalım yok diyor hala :D not:ekonomi yok o janta :D
yakışan jantlar aslında azçok belli
M paralell
Rondell 58
M System II Throwing Star
BBS LM - LUFF
Ac Schnitzer Type 1
Alpina
HRE 540S - 525
BMW Style 5
Offsetli Style 32 - 101 M - 92 - 65 -
BBS RS
ve benzeri jantlar ve güzel bir konu
Stanced/Flushed E34's pictures thread - Bimmerforums - The Ultimate BMW Forum (http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1624237)
burkaykalyon
30-12-2012, 00:28
olum sana Alpina jantları gösterip aha bunu alıcam diyip Alpina fikrini aklına sokan kim?millete yanlış bilgi verme...sanki biz bilmiyoruz Alpina'nın yakışmayacağını.hiç BMW kullanmadık ya...ekonomi konusuna da bırak ben karar vereyim istersen.çok şükür henüz jantlık bir durum yok arabada...olsaydı emin ol alırdım...
bu jantları sana ilk gönderen ve fikrini soran kim???
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-bmw-alpine-michelin-lastik-103798690/detay/
yakışan jantlar aslında azçok belli
M paralell
Rondell 58
M System II Throwing Star
BBS LM - LUFF
Ac Schnitzer Type 1
Alpina
HRE 540S - 525
BMW Style 5
Offsetli Style 32 - 101 M - 92 - 65 -
BBS RS
ve benzeri jantlar ve güzel bir konu
Stanced/Flushed E34's pictures thread - Bimmerforums - The Ultimate BMW Forum (http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1624237)
sağolasın kardeşim.daha janta kadar çok konu var. :D janta geldiğimizde rahatsız edicem seni :icon_tup:
E34 üzerinde gördüm bu janttan pek güzel durduğu söylenemez. ölçü olarak da yanlış yazılmış. Benim bildiğim arkalar 9" bu jantlarda.
Benimde arkadaşlar tutturmuş jant al jant al diye bi ton eksik var her şey bitti sıra janta geldi onlara göre :D Senin araçta yine çelik jant var ve hiçte fena değil tabi daha iyisi olabilir ama üzerindekilerde berbat leş jantlar değil sonuçta.
S.Özeren
30-12-2012, 01:04
o alpine ne la öyle çok kötü sakın takma
AhmetYılmaz
30-12-2012, 09:46
Boşverin jantı tenekeyle gezin hırsız spec.
burkaykalyon
30-12-2012, 14:18
daha arabanın içi dışı bitmemişken jant bakmıyorum zaten :D tekrar söylüyorum jant konusuna gelene kadar daha önemli işler var. :)
aracn son halının fotosu kacınca sayfada war hacı. yarın sabah işteyken bi bakiim :D
burkaykalyon
31-12-2012, 09:45
Konuyu bir güncelleyelim ve gelişmeleri aktaralım....
Bu haftasonu fazla bir işlem yapmadık. Çünkü benim yapacağım işlerin yavaş yavaş sonuna geliyorum. Ustalara tekrardan merhaba diyeceğiz. Elektrik tesisatı işlerimiz için. Gelelim gelişmelere...
Göstergemizi söktük. Km sayacı çalışmıyordu. Tamir edilebilirse edilecek. Edilemezse tamir için uğraşıcam :D Aynı zamanda yanmayan kısımlar vardı birde komple temizlik yapılacak.
http://g1212.hizliresim.com/14/z/hh9yb.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1212.hizliresim.com/14/z/hh9ys.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Aynı zamanda ilk takıldığında ayarsız olan teyibimizi sonunda sıfıra sıfır konsola oturttuk. Gelen geçenin hırsız bakışları edasıyla Berkay ve Burak kardeşimin yardımlarıyla sonuca ulaştık :D
İlk hali:
http://g1212.hizliresim.com/14/z/hh9zr.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Son hali(Teyp tam oturtulmuş) :
http://g1212.hizliresim.com/14/z/hhb02.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Konsolun kenarlarındaki plastik parçalar da takıldı. Öyle boş durmuyor :)
Kadranı komple söktüm... Arızalı parça böyle bir parçaydı. Anakarta temas eden pinlerinde sıkıntı vardı. Bölge oksitlenmişti ve IPA yardımıyla temizledim.
http://g1212.hizliresim.com/14/z/hhb1m.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1212.hizliresim.com/14/z/hhb1y.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1212.hizliresim.com/14/z/hhb2k.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bu da komple paramparça göstergelerimiz :)
http://g1212.hizliresim.com/14/z/hhb34.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Şimdilik üstün körü temizlik yaptım ve tamiratı gerçekleştirdim. En kısa sürede deneyeceğim. Aynı zamanda göstergede yanmayan kısımlar vardı. Bir baktık ampulleri yok. Ampul böyle birşey.12V gücünde Osram ampul. Bundan bolca ihtiyacım var çünkü yaklaşık 20 tane takılı olması gereken yer boş. Nereden bulabilirim?
http://g1212.hizliresim.com/14/z/hhb4b.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bu haftalık bu kadar. Gerekli ampulleri tamamlayıp aynı zamanda km sayaç kontrolü yapıp eğer çalışmazsa yenisini sipariş edip arabayı komple döşemeye bırakacağım.
Herkese teşekkürler...
Burak E.
31-12-2012, 10:00
ayrıca en önemli parça olan AKÜ yü halledelim pampa :D koskoca bmw yi 72 lik akü nasıl calıştırsın :D
baktımda ampullere yok gibi bence aksaray yolu göründü bize.
Mustafa Toprak
31-12-2012, 10:37
Göstergeler iyi olmuş
Burak E.
31-12-2012, 12:48
bu hafta neler yapıcaz var mı bi plan.
burkaykalyon
31-12-2012, 13:44
ayrıca en önemli parça olan AKÜ yü halledelim pampa :D koskoca bmw yi 72 lik akü nasıl calıştırsın :D
baktımda ampullere yok gibi bence aksaray yolu göründü bize.
Akü Çarşamba veya Perşembe tamam en geç.
Ampul de zibinle var bizim bayilerde bro sıkıntı yok. Karaköy'den alcam yarın ya da öbür gün.
Bu haftaki plan da belirsiz daha :D duruma göre döşemeciye bırakabiliriz.
Göstergeler iyi olmuş
Sağol kardeşim...
Burak E.
31-12-2012, 14:17
bu hafta sonu ayak ısıklandırmasını yapalım :D
Nightfish
31-12-2012, 14:20
Ellerine sağlık, efsane emek var aracın üzerinde. Ampuller konusunda da, bence el atmışken işi tam yap. Üzerindeki ampullerin de ne derece sağlıklı olduğu belli değil, bence tamamını sıfır tak.
Şimdilik üstün körü temizlik yaptım ve tamiratı gerçekleştirdim. En kısa sürede deneyeceğim. Aynı zamanda göstergede yanmayan kısımlar vardı. Bir baktık ampulleri yok. Ampul böyle birşey.12V gücünde Osram ampul. Bundan bolca ihtiyacım var çünkü yaklaşık 20 tane takılı olması gereken yer boş. Nereden bulabilirim?
Bende değiştirdim ampulleri bulunması zor olmasa gerek Kuşadası'nda bile bulduysam ben :D ama yenileyince gerçekten iyi oluyor göstergeler ışıksız çok iğrenç :D
burkaykalyon
31-12-2012, 15:37
Eğer yarın Karaköy'de elektronikçilerde açık yer bulabilirsem ve gerekli malzemeleri alırsam neden olmasın :D
Ellerine sağlık, efsane emek var aracın üzerinde. Ampuller konusunda da, bence el atmışken işi tam yap. Üzerindeki ampullerin de ne derece sağlıklı olduğu belli değil, bence tamamını sıfır tak.
Sağolasın kardeşim. İlk başlarda sağlam olanları temizleyip kullanayım diyordum ancak fiyatlarının 30-40 kuruş olduğunu öğrenince hepsini yenilemeye karar verdim :)
Bende değiştirdim ampulleri bulunması zor olmasa gerek Kuşadası'nda bile bulduysam ben :D ama yenileyince gerçekten iyi oluyor göstergeler ışıksız çok iğrenç :D
Kardeşim ampul konusunda hiç sıkıntı yok. Osram'da zibinle var. 12V 1,2W ampul deyince milyon tane çıkıyor. Hepsini yenileyeceğim zaten...
Beyler patentini aldım ayak aydınlatmasının. Destursuz yaptırmam.
burkaykalyon
31-12-2012, 15:45
Beyler patentini aldım ayak aydınlatmasının. Destursuz yaptırmam.
Bizimki dengişik olacak Tarık abi. Sarı renkte. Patent enstitüsünden gerekli izinleri aldım :D