Orijinalini görmek için tıklayınız : Okullar da serbest kıyafet e EVET mi HAYIR mı
phoenixs
28-11-2012, 21:57
İyi akşamlar okullar da önümüzdeki eğitim yılında itibaren kıyafet ve saç sakal serbest olacak mış siz ne düşünüyorsunuz iyi mi olur yoksa kötü mü ?
orhan_guney
28-11-2012, 21:59
ben kötü olur dıyorum alan var alamayan var öğrenciler şimdi daha çok birbirine özenecekler .
ben kötü olur dıyorum alan var alamayan var öğrenciler şimdi daha çok birbirine özenecekler .
ayynen oyle. unıde bıle bunun ezıklıgıyle yada övüntüsüyle yasayan ınsanlar varken.
lısede ! hele hele ılkokulda fılan cok cok daha kotu hıssettırecek genclere cocuklara.
neden boyle bır caba ıcıne gırılıyorkı ?
dısıplın bıle zorlasıcaktır.
İbrahim Erdem
28-11-2012, 22:04
katılıyorum.
caglargungor
28-11-2012, 22:05
bencede olmamalı herkes eşit olmalı okullar podyuma dönecek gibi geliyor :@
painkller
sakal serbest değil, saç olursa iyi olur hepimiz asker tarzında gidip geliyoruz, ayda 1 berberdeyim nasıl bir saç varsa bende,kıyafette nötrüm, ama yeni başlayanlar için bence daha iyi olucak okul üniforması derken büyüme çağında falan dersek okul değişimi zart zurt 2-3 kez üniforma alınıyorki yaz kış kıyafeti var buda demek en az 6 kez üniforma değişimidir, bence bu meblayı verene kadar günlük bir kıyafet alınsa daha iyi olarak bakıyorum ben, fakat öte yandanda abartıcakları, durumu olan olmayanın kıyafet giyememesi değil özenmesi gibi durumlar olacağından insanlar fazla abartıya kaçmazlarsa iyi olur diye bakıyorum.
ayrı bir etmense üniformanın getirdiği sorumluluklar üzerinde taşıdığın sürece yanlış bir hareketinde okulda başın ağrıyor.
orhan_guney
ayrıca alamayan cocuk ailesine baskı kuracakdır ailesinde cevap alamazsa kötü yollara sapacakdır bu kesin. akp den böyle bişey hiç beklemiyordum açıkcası ve çok ani oldu.
Bende tam bunu yazıcaktım, ayreten sac, sakal yine yasak olacak. Ben karşıyım şahsen.
yorumsuz :)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/154461_419986774741110_46228154_n.jpg
aynen alan var alamayan var..bence çok saçma..üniforma en iyisi
Ludacris
28-11-2012, 22:06
B*k gibi olacak
Saci basi g*tu yamuk tipler mode on..
blumenberg
28-11-2012, 22:07
zaten şuanda okullarda üniforma denen şey altında birsürü şey giyiyor herkes, kimse takmıyor ki üniformayı?
orhan_guney
koltukdan düşüyordum :D
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/154461_419986774741110_46228154_n.jpg
phoenixs
Saç temiz olduğu sürece serbest sakal için net bi bilgi yokmuş
+1 ayrımcılıga yol acar.
Nightfish
28-11-2012, 22:08
Ne demek alan var alamayan var. Asıl üniformayı alan var alamayan var. Zorunlu ayağına geçiriyorlar çatır çatır.
Shadow_Dancer
28-11-2012, 22:08
Valla bencede üniforma en iyisiydi...
Aynen öyle kiminin durumu var almaya kiminin yok çokmu hoşunuza gidiyor evet diyenler cocukların gözünde çoğu şeylerin kalması.
onurdestan
28-11-2012, 22:10
ilk okul ve ortaokulda ne gibi bi özentilik olabilirki burberry yada lv ile gitmez o yaşta kimse okula zaten gidersede diğerleri bunu nekadar anlar ayrıca devlet okulunda okuyan kaç çocuk bunları giyicek ayakkabı desen zaten serbest şuanda isteyen istediğini giyiyodur cep telefonu alan alıyodur okula götüren götürüyodur bizim zamanımızda yasaktı biz kaçak götürüyoduk hala ölemi bilmiyorum bunlar dışında üniforma dediğinde ailelere külfet bikere başta alınmıyoki çocuk düşüyo yırtılıyo kavga ediyo gömleği yırtılıyo ıvır zıvır bence gayet modern ve çağdaş bi gelişme hangimiz istedik o formaları giymek hepimizin hayali değilmiydi filmlerdeki gibi okula serbest gitmek :)
Mesela bizim okulda her çarşamba günü serbest kıyafet ama ben yinede okul elbisesiyle geliyorum, bence çocuklar erken yaşta ileriki hayatları için disiplin edilmesi gerekiyor buda bağırmak kızmakla değil bu tür tek düzen kıyafet gibi şeylerle yapılmalı.
orhan_guney
28-11-2012, 22:11
ulan bizim zamanımızda kara üniformalar vardı mavı kırmızı takım cantası kadar beslemeler vardı kocaman suluklar :(
unutmam hiç bizim zamanımızda CAT botlar yeni bir furya oluşturmuştu, ayağına orj. cat giyen giyemeyene yada sırf o bota özenip gerçeğine para yetiremediği için sahtesini giyene karşı ukalalık taslardı..
Böyle bir kararın hiç bir faydası olmayacağı gibi bir çok ta zararı olacağı aşikar.. şimdi gözümün önüne o günlerin gelmesi bile sinirilerimin katlanmasına sebep oluyor!..
Belki klişe olacak ama, bizim milletimize müstahak. Cidden..
kickbuttowski
28-11-2012, 22:12
Uniforma kalsındı ama en azından öğrencinin saçına başına ne taktığına karışmasaydınız bu kozu dinci zihniyetin eline vermemiş olurdunuz.
Kötü olmadı bence çok iyi hatırlıyorum saçın uzun sakalın var yok içine tshirt giymişsin süveterin yok spor ayakkabın var ayakkabın siyah değil diye okula almadıklarını hatta arkadaşlarının önünde bağırıp çağırıp itip kakarak rencide ettiklerini sınıfları tek tek gezip küpesi kolyesi olan kızları itin götüne soktukları günleri..
Lan bırak! sanane belki ben uzun saç seviyom. O genç yaşımda belki ona özeniyorum belki ben gelecekte rockstar olacam. Ne var yani kolyem küpem varsa derse engel mi oluyo? Dinleyemiyo muyum ? Öğrenemiyomuyum?
driftboy
28-11-2012, 22:14
Gereksiz insanların gereksiz kararları.. Yıllarca önlük giydik masmavi bitarafımızda eksilmedi.
mustafaa_akca
28-11-2012, 22:14
Televizyonlarda okulda n giysem programlari fln baslar artikk..cok yazik olacak genclere askerde tek tipde zorlanacaklar..
ben kırıkkale ünivs. okurken, anGaradan bu tarz arkadaslar gelıyodu bızım okula.
lutfen alınmasın ankaralı arkadaslar :D ama cidden cok vardı bu tarz :)
bence iyi oldu.hiç yoktan okul forması masrafı çıkıyordu son dönemlerde nasıl bilmiyorum ama ben okurken baya pahalılardı bugün isteyen 30-40 liraya çok rahat düzgün giyinir..tabi abartanlar olacakmı mutlaka olacak.oda aile terbiyesiyle alakalı.ben 1.sınıftayken öğretmenimiz kitapları ters kaplatırdı hepimizin kitapları bembeyaz olurdu eşitlik bozulmasın diye :)
ulan bizim zamanımızda kara üniformalar vardı mavı kırmızı takım cantası kadar beslemeler vardı kocaman suluklar :(
one nan cocoukken tamırcı cıragımıydın :D tek defter tamam :D
SekoLive
28-11-2012, 22:18
bu devirde cocuk olmak harbi zor...
kafalarını karıştırdılar...
edit: alp haklı
serbest kıyafet saçma,olmamalı bence.ilkokul çocuklarınıda önlük-yakalığa çevirsinler hatta mümkünse daha güzeldi :) ortaokulda lise gömlek kravat ceket olsun bana kalsa.bi ciddiyeti vardı.şimdi sweatshirtlerle okula gidiyorlar peh...
koltukdan düşüyordum :D
yalan yok şuan lisede okusam bu yasadan sonra böyle bişey olurdum :D:D ama formanın kalkması cidden kötü oldu çünkü özellikle liseler bugün ne giyseme dönücek. liseye giderken soyunma odasından spor ayakkabım çalınmıştı sonradan araştırıp bulmuştuk çalan çocuk bir alt sınıftan. Gariban,köyden okula gidip gelen bir çocukmuş okulda yakalanmamak hiç giyememiş bile çantasında taşımış durmuş bir hafta. Ama o zamanki salaklık işte çocuğu feci dövmüştüm şimdiki aklım olsa helal ederdim halada içimde buruk bır acıdır bu şimdi bu yasadan sonra daha fazla okul içinde hırsızlık olucak emın olun
İbrahim33
28-11-2012, 22:21
Alt yapıyı hazırlıyorlar aslında...Kuranı kerim derslerinde türban takmak serbest olacakmış...Ayrıca okullardaki marka ayakkabılar , iphoneler ile devam eden sınıf ayrımı doruk noktaya ulaşacak...Maddi durumu iyi olmayan öğrenci ailesinden sürekli yeni , marka kıyafetler isteyecek , belki giyecek güzel kıyafeti yok diye okula gitmeyi istemeyecek...Zaten ergenlik dönemindeki çalkantılarla birlikte birde üstüne bunlar birikince , bir tarafta tam psikopat , mal düşmanı , kolay yoldan zengin olma hayalleri kuran bir gençlik yetişirken diğer taraftada , zaten yozlaşmış olan gençliğin hali ortada ve dahada vahim hale gelecek...Okulları podyuma , zenginlik yarışına , hava atma merkezine çevirecekler...Lüksün , markanın , alışverişin sonu yok çünkü...
en guzel cocoukluk 80 lerde :)
Haber ve fikir paylasimi konusunda baska platformlari kullanmanizi oneriyoruz