PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evde Isınma Sorunlarımız

Sayfa : 1 [2]

MuratCan07
25-12-2012, 00:09
ohh 2 gün önce ev değiştirdim merkezi sisteme çıktım :D çok sıcak oldumu pencere açıyorum :D akşam şort atlet yattım üstüme ince pike aldım terledim yinede :D eski evime 450 veriyordum yakıt içinde, oda merkezi sistemdi ama ev sahibi yakmıyordu doğru düzgün, 2 haftadır elektrik sobası açıyordum üstüne.. sinirlendim cuma evi buldum cumartesi boyattım pazar taşındım, interneti anca bağladılar.. bu eve de 490 veriyorum yakıt içinde.. kafam rahat

yiit
25-12-2012, 00:24
gece gece faturamı öğrenme gibi bi salaklık yaptım bu konuyu görünce bütün enerjim düştü. valla kombiyi kapatıp atkı bere eldiven ne varsa takıp oturucam. fuck you igdaş.

aslan
25-12-2012, 07:18
Kanserojen etkisi olmaz mı bu ürünün ?

Yoo ne alaka dikkat edersen arkada görünen kısım bilkdiğin köpük önüde folyo kaplı kanserle ne işi var köpüğün folyonun

senna
25-12-2012, 07:45
tövbe tövbe.. :D

yok abi baska bi vana falanmı varmı cozemedim ki

vardır vana mutlaka kapatıyordur ama sor istersen belki başka bi yerde olmasın? gidiş ve dönüş vanaları olur genelde 6 taneyse 3 gidiş 3 dönüştür muhtemelen

GökhanO
25-12-2012, 09:52
vardır vana mutlaka kapatıyordur ama sor istersen belki başka bi yerde olmasın? gidiş ve dönüş vanaları olur genelde 6 taneyse 3 gidiş 3 dönüştür muhtemelen

hacı vaziyet su 6 donus 6 gidis var kırmızı ve mavi zaten ama sorun su ki hepsini tek tek denedim tek bırakıyorum yinede yukarıdaki vana ısınıyor anlayamadım..

Dayı
25-12-2012, 10:24
Aşagıda kaç radyator var ?

hacı vaziyet su 6 donus 6 gidis var kırmızı ve mavi zaten ama sorun su ki hepsini tek tek denedim tek bırakıyorum yinede yukarıdaki vana ısınıyor anlayamadım..

GökhanO
25-12-2012, 10:37
Aşagıda kaç radyator var ?

radyator yok hocam alttan ısıtma

Dayı
25-12-2012, 10:40
yukarısıda mı alttan ısıtma ?

GökhanO
25-12-2012, 10:42
yukarısıda mı alttan ısıtma ?

evet hocam yukarısıda

senna
25-12-2012, 11:34

12sinide kapadığında üst kat ısınıyormu?

Alican
25-12-2012, 12:08
guncelll :D

Hacı burda herkez sıkıntılı benım tavsıyem 2 de yakman olucak neden dersen en dusuk konumda calıstırıyorsun ve kombın sureklı devreye gırıp cıktıgı ıcın fazla yakıyor (bu benım görüşüm fazla gelirse sövmek yok :D )

Ulan varya kombici olucam servis gelıyo gıdıyo abı aldık havayı dıyo ortada hıc bısey yok aynı tas aynı hamam..

Alican
25-12-2012, 12:15
edit. aynı mesaj

free-hifi
08-02-2013, 12:56
3 sene 160 metrekare evde oturdum en küçük derecede ısındım bu yeni evde ısınamyoruz 90 metrekare kat araları asmolin çatı var duvarlar yalıtımlı pencereler pimapen ama evde bir soğuk var nerden geliyor kafayı yiyeceğim hele yatak odasında yorgandan ayağı çıkar donuyor resmen çocuk hasta oluyor yok arkadaş böyle bişey

_FrKn_
22-02-2013, 20:26
TEKZEN YAPI MARKET | ECONO-HEAT ELEKTRIKLI PANEL ISITICI 425W/H (http://www.tekzen.com.tr/Product/816218)
Şu ürün hakkında bilgisi olan kullanan varmı?
Kombinin yerini tutabilir mi?
Kabaca bir hesapla aylık tüketim ne olur acaba.faturalar kafiyede yaptırtıyor görüyormusunuz birde zamları kınarız.
TEKZEN YAPI MARKET | ECONO-HEAT ELEKTRIKLI PANEL ISITICI 425W/H (http://www.tekzen.com.tr/Product/816218)
Üstteki linkten bakabilirsiniz.

Nasıl Çalışır?

Econo-Heat panel ısıtıcıları duvara montaj ve düşük maliyetle etkin ısınma sağlar,konveksiyon teknolojisini kullanarak odayı dolaşan ısı yol panel ve duvar arasındaki boşlukta ısıtıcı arkasında oluşturulur. Bu ilkeye gore ısı sadece% 10 panelin önüne yayılırken % 90 panel arkasından gelir. "Background" ısıtma sadece çok ekonomik değil, aynı zamanda güvenli ve verimlidir.
Econo-Heat panel ısıtıcı geleneksel bar ısıtıcılar ve elektriği büyük miktarda kullanan ısıtıcılara alternatif olarak tasarlanmıştır.Isıtıcı yüzey sıcaklığı 75 ? 90°C olup minimal düzeyde elektrik kullanır.
Econo-Heat panel ısıtıcı diğer elektrikli duvar panosu ısıtıcılara gore tasarrufludur, çocuklar ve evcil hayvanlar için güvenlidir, ortama uygun boyanabilir.
Econo-Heat panel ısıtıcılar Uluslararası Güvenlik Standartları (SABS) onaylıdır

Ferroli Garantisi Altında olup Ferroli servisleri yetkilidir.

XSi
22-02-2013, 21:40
kasımda havalar soğuyup kol gibi faturayı görünce (270 tl) koçtaşa gidip izolasyon fitillerinden aldım..

dairenin kapısının altından rüzgar esiyordu onu bi güzel fitilledim, tüm pimapenlerin kendi fitillerini kontrol ettim,yerinden çıkanları taktım, dandik pimapenlerin kaçıran yerlerine fitilleri dayadım, daha soğuk geçen bir sonraki ay hemen hemen aynı fatura, geçen ayda 210 tl fatura geldi

izolasyon önemini gözümle gördüm ,bi dahaki sene son baharda kontrol edip, icap ederse yeniliycem..

birde peteklere termostatik vana takıp, evin fazla ısınmasını engelledim mi faturalar düşer biraz daha..

coastguard
23-02-2013, 00:10
ev 85 m2 en üst kat 40-45 arası açık devamlı ancak geçen ay kar yağdığında dereceyi bir hafta gibi yüksek tuttuk. camlar plastik doğrama çift cam olmasına rağmen geçen ay 345 bayıldık bu ay bakalım kaç gelecek?

GC8 GT
23-02-2013, 00:27
http://i.imgur.com/4VYxdjq.jpg

10 saatte 9 tl yakıyo ama hamam 50m2 evde..

MrtYILDIZ
23-02-2013, 01:06
ev 85 m2 en üst kat 40-45 arası açık devamlı ancak geçen ay kar yağdığında dereceyi bir hafta gibi yüksek tuttuk. camlar plastik doğrama çift cam olmasına rağmen geçen ay 345 bayıldık bu ay bakalım kaç gelecek?

ben bu islerle ugrasiyorum hocam peki petek- kombi bakimlarinizu rutin yaptiriyomusunuz?arti kat,gun icerisinde aldigi gunes, yalitim cok onemli egerki daire sizin ise catiya izocam serdirin en azindan diger yalitimlardan daha ucuz :)

free-hifi
05-10-2013, 08:27
Dün akşam siftah yapayım dedim 3-4 ay sıcak suda olduğu için bakmadım ama sürprizle karşılaştım demirdöküm neva hk 24 dijital ekran sarı yanıyor ama rakamlar gözükmüyor :( 3 senelik kombi ya bu arada termostat buldum alayım mı?

Demirdöküm RF 6001 Kablosuz Oda Termostatı - Gold.com.tr (http://www.gold.com.tr/demirdokum-rf-6001-kablosuz-oda-termostati_u?gclid=COfUpvCE_7kCFQZZ3godiyMAfw)

free-hifi
05-12-2013, 13:49
Bir mucize gerçekleşti kombi garantideymiş kartı garantiden hallettik başka bir sorunum var petek altları soğuk

Geçen sene bakım yapıldı yine soğuktu havaları felan aldım hava sıkıntısı yok bir forumda okudum kombiye yakın olandan itibaren petekleri tamamen kapayım 1. 3 tur 2. 3,5 tur 3. 4 tur şeklinde açın yazıyordu peki petek üzerinde sadece girişte mi yapılacak hem giriş hem çıkışta mı?

free-hifi
05-12-2013, 15:57
benim görev yaptıgım yerde doğalgaz yok kömürle ısınıyo bina.sabah akşam cayır cayır yanıyo ama dogalgazla ısınmak birsıkıntı.30-40 az derece yaksan fatura kabarır az yaksan üşürsün hersey sıkıntı hayırlısıyla bi ölseydim arkadaş sıkıntı çöktü birden

içimi kararttın kardeşim :D

RedSun
05-12-2013, 16:07
Ben eve webasto alicam. En temizi :) cayir cayir yansin 1 lira. 30-40m2 yi cok sicak yapamaz belki ama ilitsin yeter

Serhat
05-12-2013, 16:08
En güzeli kömür yakıtlı merkezi sistem. Kışın shortla geçirmiştim Edirnede koca bi seneyi. :D

luca55
05-12-2013, 16:26
arkadaşlar evinizde odalar müsaitse eğer yazın buyuk odada kışın daha küçük odada oturun bence.ben gecen sene öyle yaptım ve bir öncekı seneye gore 100 liraya yakın daha az ödedim ve ısındım.ayrıca eşimde çalıştıgı için sabah kapatıp akşam geldıgımızde açıyorduk bununda etkisi oolmuştu.(bir önceki sene hiç kapatmıyorduk )

free-hifi
05-12-2013, 16:33
arkadaşlar evinizde odalar müsaitse eğer yazın buyuk odada kışın daha küçük odada oturun bence.ben gecen sene öyle yaptım ve bir öncekı seneye gore 100 liraya yakın daha az ödedim ve ısındım.ayrıca eşimde çalıştıgı için sabah kapatıp akşam geldıgımızde açıyorduk bununda etkisi oolmuştu.(bir önceki sene hiç kapatmıyorduk )

bende öyle yapıyorum bu sene bakalım ilk açılışta soğukta lpg çiğ atıyor gibi girmesin bize :D

luca55
05-12-2013, 21:27
bende öyle yapıyorum bu sene bakalım ilk açılışta soğukta lpg çiğ atıyor gibi girmesin bize :D

ben bir sene hiç kapatmadan yaktım diğer sene ise sabah kapatıp akşam açtım.sabah kapatıp akşam actıgımda daha ucuz fatura geldi bana.ancak evden eve degısebılecegını unutmamak lazım ;)

free-hifi
30-12-2013, 15:06
199 Geldi yeni fatura 44 den 50 yaptım soğuk günlerde sadece, 25 günlük fatura bu gelen demekki hergün 50 de yaksam 400 yapardık yazık

sweap07
30-12-2013, 15:54
odun sobası spec :D

Emre Akçay
30-12-2013, 16:00
Benimde görev yaptığım yerde doğalgaz yok. Lojmana yeni kazan aldık. Atıyoruz ithal kömürü sabaha kadar don atlet geziyoz :D

free-hifi
30-12-2013, 16:16
Benimde görev yaptığım yerde doğalgaz yok. Lojmana yeni kazan aldık. Atıyoruz ithal kömürü sabaha kadar don atlet geziyoz :D

Enezde malkara kömürü yakarlar :D kandırma bizi

Emre Akçay
30-12-2013, 18:06
Enezde malkara kömürü yakarlar :D kandırma bizi

İthal kömür dedi Savcının yalancısıyım :D

free-hifi
30-10-2014, 13:37
Isınmı sorunları zamanı geldi:D

Bu petek üstüne konulan yarım salyangoz gibi aparatı nerede bulabilirim ?

darkmoon
30-10-2014, 13:42
Ofis buz gibi termal çorap termal içlik giyiyorum üstümede kalın giyiniyorum :) içerisi hamam yanıyor ter basıyor dışarısı buz gibi ama etki etmiyor.. :)

free-hifi
30-10-2014, 13:44
Önce ismini buldum konudan sonra kendini adamlar sanalpazardan direk satış yapıyorlar 3 tane sipariş geçeyim bakalım

http://www.sanalpazar.com/Isifan-Petek-Ustu-Yakitta-Tasarruf-Fabrikada__isp6615514**kal%C4%B1n

+soner
07-01-2015, 23:58
Elektrikle ısınıyoruz. Sigortalar eskiden atmazken bugun nedense atıyor ısıtıcılara yüklenince. Çözüm ne olabilir veya sebep nedir? Normalde iki ısıtıcıyı aynı anda sonuna kadar açınca sigorta atmıyordu ama bu akşam nedense atmaya başladı.

TheAce
08-01-2015, 00:04
Elektrikle ısınıyoruz. Sigortalar eskiden atmazken bugun nedense atıyor ısıtıcılara yüklenince. Çözüm ne olabilir veya sebep nedir? Normalde iki ısıtıcıyı aynı anda sonuna kadar açınca sigorta atmıyordu ama bu akşam nedense atmaya başladı.

Sigortalariniz eskidiyse.platinler.erken ayirma yapabiliyor yada daha yuksek kapasiteli sigorta kullanin

+soner
08-01-2015, 00:10
Sadece atan sigortayı güçlü bir sigortayla değiştirsek yeterli olur mu acaba?

ERTAN
08-01-2015, 00:21
Sadece atan sigortayı güçlü bir sigortayla değiştirsek yeterli olur mu acaba?

bu işlemi yapmak çok sağlıksız.O sigorta zaten kablo tesısatınızın kaldırabilecegi Ampere kadar dayanır yükseltmek bir çare değil.

JDM VTİ
08-01-2015, 00:25
Önce ismini buldum konudan sonra kendini adamlar sanalpazardan direk satış yapıyorlar 3 tane sipariş geçeyim bakalım

http://www.sanalpazar.com/Isifan-Petek-Ustu-Yakitta-Tasarruf-Fabrikada__isp6615514**kal%C4%B1n

bu ürün yararlı oldu mu?

Berkan
08-01-2015, 01:05
bu ürün yararlı oldu mu?

gayet mantıklı restorant ve cafelerde tepelerde duran ısıtırcalrın üstlerindede var enfes yansıtıyorlar sıcagı bununda mantıgı odur

HellRot06
08-01-2015, 07:38
bu ürün yararlı oldu mu?

İyiymiş bu bence işe yarayabilir önce 1 tane alıp denemek lazım :)

Mert-
08-01-2015, 08:07
Bir mucize gerçekleşti kombi garantideymiş kartı garantiden hallettik başka bir sorunum var petek altları soğuk

Geçen sene bakım yapıldı yine soğuktu havaları felan aldım hava sıkıntısı yok bir forumda okudum kombiye yakın olandan itibaren petekleri tamamen kapayım 1. 3 tur 2. 3,5 tur 3. 4 tur şeklinde açın yazıyordu peki petek üzerinde sadece girişte mi yapılacak hem giriş hem çıkışta mı?

Bende de aynı problem vardı bu şekilde çözdüm bilginiz olsun.

free-hifi
08-01-2015, 08:28
bu ürün yararlı oldu mu?

Kombi peteklerinin (http://www.turkeyforum.com/satforum/archive/index.php/t-287404.html)

http://forum.donanimhaber.com/m_69068417/tm.htm

soğuttular son anda vazgeçtim :D

İbrahim Erdem
08-01-2015, 11:53

Pek yararlı birşey gibi durmuyor zira kalorifer hava akışı sağlamadığı için gerek yok gibi.

Onun yerine kalorifer ile duvar arasındaki boşluğa xps köpük koymayı düşünüyorum hem orayı doldurur hem de ısıyı soğuk duvara değil içeri verir.

free-hifi
08-01-2015, 12:07
Pek yararlı birşey gibi durmuyor zira kalorifer hava akışı sağlamadığı için gerek yok gibi.

Onun yerine kalorifer ile duvar arasındaki boşluğa xps köpük koymayı düşünüyorum hem orayı doldurur hem de ısıyı soğuk duvara değil içeri verir.

bunu müteahitler olsun doğalgazcılar olsun neden düşünmüyor insanlara söylemiyor mesela bunu yapmak istesem petek ayaklarının olan bölümü nasıl yapacağım diye düşünüyorum

imprezaWRC
08-01-2015, 13:20
Sayfa 5-6'da yer alan EPS'li duvar kağıdından deneyen var mı? Bauhaus'da rulosunu 39 TL'ye satıyorlar (10m uzunluk 50cm genişlik, 5m2 alan kaplıyor)
http://www.climapor.de/nc/service/downloads/?L=1&cid=598&did=508&sechash=37279042

Ben denemek için bir rulo ve bir kutu yapıştırıcı aldım. Olmazsa içeriden 20mm'lik yalıtım levhası kullanacağım.

Birde aluminyum döküm radyatörler var, bunların dezavantajları varmıdır?
NOTA HELYOS | ALÜMİNYUM DÖKÜM RADYATÖR | Notarad (http://www.notarad.com/aluminyum-dokum-radyator/nota-helyos) (nota diye yazmışlar da, marka italyan ragall olması lazım bakınız http://www.ragall.com/eng/prodotti.php/id_cat=2)

Chn53
08-01-2015, 13:22
http://www.ohadiyorumm.com/wp-content/uploads/2014/12/Do%C4%9Falgaz-faturas%C4%B1n%C4%B1-yar%C4%B1ya-indiren-tayt.jpg

Chn53
08-01-2015, 13:31
şaka bi yana :D bizim evinde iki odasının peteklerin alt tarafı soğuk , internette baya araştırdım , tüm sistemin suyunu yeniledim filtreleri değiştirdim soğuk olan petekleri söküp basınçlı suyla içlerini yıkadım felan yok hala o iki peteğin alt tarafları soğuk , nasıl düzeltcez bunu

imprezaWRC
08-01-2015, 13:31
http://www.ohadiyorumm.com/wp-content/uploads/2014/12/Do%C4%9Falgaz-faturas%C4%B1n%C4%B1-yar%C4%B1ya-indiren-tayt.jpg
Geyik için ayrı bir konu var zaten, bu fotorğafın yeri bu konu değil.

Mert-
08-01-2015, 13:46
şaka bi yana :D bizim evinde iki odasının peteklerin alt tarafı soğuk , internette baya araştırdım , tüm sistemin suyunu yeniledim filtreleri değiştirdim soğuk olan petekleri söküp basınçlı suyla içlerini yıkadım felan yok hala o iki peteğin alt tarafları soğuk , nasıl düzeltcez bunu

Kombiye yakın olan peteklerin vanalarını kısın. uzak olanlar tam açık kalsın. ben öyle yapınca düzeldi

Ers
08-01-2015, 14:04

Kombiye yakın olan peteklerin vanalarını kısın. uzak olanlar tam açık kalsın. ben öyle yapınca düzeldi

reglaj ayarı diye bi arat googleda.

egemen
08-01-2015, 15:57
Ne yazikki kombim salonda ve pencerede menfez var. Menfezden cok ciddi soguk iceri giriyor. Menfezi kapamakta tehlikeli cozum oneriniz var mi? Benim aklima hava gecirgenligi olan aspirator kagidi koymak geldi ama? En azindan iceri girenruzgari keser

TheAce
08-01-2015, 16:43
Ne yazikki kombim salonda ve pencerede menfez var. Menfezden cok ciddi soguk iceri giriyor. Menfezi kapamakta tehlikeli cozum oneriniz var mi? Benim aklima hava gecirgenligi olan aspirator kagidi koymak geldi ama? En azindan iceri girenruzgari keser

gaz dedektörü var, otomatik olarak kombiyi durduran. menfezi kapayıp onu kullanabilirsiniz en azından kış için ideal olur.

makif84
08-01-2015, 17:02
gaz dedektörü var, otomatik olarak kombiyi durduran. menfezi kapayıp onu kullanabilirsiniz en azından kış için ideal olur.

Karbonmonoksitten dolayı zehirlenmiş biri olarak bunu sakın yapmayın diyorum.Gaz dedektörleri yanmamış doğalgaz anında alarm veriyo.Onun için karbonmonoksit dedektörüde gerekli.Menfeziz içini aspiratör kağıdı bir nebze keser soğuğu gibi ama onuda araştırın derim.

a.L.i
08-01-2015, 17:34

Aynı sıkıntı bende de vardı. Bebek olmadan once 2 sene önce komple petekleri değiştirdim. Sıkıntı devam ediyordu,usta bunlar ters bağlanmış zamanında dedi.Bağlantıyı değiştirdi ve düzeldi. Bağlantıdan kaynaklı bir problemmiş benimkisi. Aklınızda bulunsun istedim.

exca-
08-01-2015, 17:41
Ya benimde soyle bir sorunum var, evin her yeri sicak fakat salonda bir serinlik var. bir yerden serinlik geliyor ama bulamadim, iki camin alt kisminda aciklik vardi once silikon sonra ustune ici ipli bant yaptim oradan gelen soguk kesildi. Fakat hala bi yer soguk yapiyo, ozellikle gece saati iyice serinliyo oda. Camlardan birinin orada hissedilir bir serinlik var. petekler saglam gayet iyi yaniyolar. Nasil bi cozum bulsam bilemedim. Soguk tam olarak nerden geliyo bi turlu bulamadim :(

+soner
08-01-2015, 18:04
Ya benimde soyle bir sorunum var, evin her yeri sicak fakat salonda bir serinlik var. bir yerden serinlik geliyor ama bulamadim, iki camin alt kisminda aciklik vardi once silikon sonra ustune ici ipli bant yaptim oradan gelen soguk kesildi. Fakat hala bi yer soguk yapiyo, ozellikle gece saati iyice serinliyo oda. Camlardan birinin orada hissedilir bir serinlik var. petekler saglam gayet iyi yaniyolar. Nasil bi cozum bulsam bilemedim. Soguk tam olarak nerden geliyo bi turlu bulamadim :(

Alt veya üst kat yakıyor mu ? Bacadan gelen bir soğuk var mı ?

exca-
08-01-2015, 18:13
Alt veya üst kat yakıyor mu ? Bacadan gelen bir soğuk var mı ?

Alt ust kat yaniyor, merkezi sistem

Le10ur
08-01-2015, 18:25
hocam bızım kombı de de petekler az ısınıyor bunun havasını ve flıtresını hıc ellemedık nerden degıstırcez onu

SekoLive
09-01-2015, 13:40
kombi tavsiyeniz varmı

kombi değişimi yapmam gerekicek evdeki kombi ömrünü tamamladı

aklımda demirdköm nitron ve bosch 6000 hermetik var.

bunlardan kullanan yada başka tavsiyesi olan varmı ? durum biraz acil bu hafta sonu halletmem lazım.

makif84
09-01-2015, 16:52
Serkan ben demirdöküm nitron kullanıyorum yaklaşık 5 yıl önce takıldı.Bir sorun çıkmadı çok şükür eski kombime göre(değişen kombinin markası ıcı diye birşeydi) çok tasarruflu ve çabuk ısınıyor ev,kullanıcı olarak mumnunum tavsiye ederim.

SekoLive
09-01-2015, 16:53
Serkan ben demirdöküm nitron kullanıyorum yaklaşık 5 yıl önce takıldı.Bir sorun çıkmadı çok şükür eski kombime göre(değişen kombinin markası ıcı diye birşeydi) çok tasarruflu ve çabuk ısınıyor ev,kullanıcı olarak mumnunum tavsiye ederim.

tesekkürler

araştırdım demirdöküm nitron'u cok şikayet var forumlarda falan kafamı karıstırdılar.

arfy
09-01-2015, 21:43
valla aylık 430 TL doğalgaz faturası ödeyip kıçım dona dona 2 yorgan ve 1 batteniyeyle yatmaktan gına geldi ... Bütün cam pencere ne varsa aralarını yalıtım malzemeleriyle kapattım .. kombi 60-70 yanıyor resmen ama donduk ya ... Yarın yatak odasına klima takıcam bütün petekleri kapatıp sadece oturma odasını yakmayı düşünüyorum bu ay .. Verdiğim paraya yanmıyorum bari ısınabilsek..

mhuratboz
09-01-2015, 23:01
şu kış ayında sadece 3-4 günde 1 kere açıp evin kırgınlığını aldıktan sonra kapatıyoruz.şuana kadar en yüksek faturam sadece bu ay için 120 lira gerisi hep 59 -ila 70 arasında
evde çocuk yok. he bide bütün bina yerden ısıtma hiç petek namına bişe yok + dış cephenin mantolama olması faturayı fazlasıyla etkiliyor. bu sene yüzüm bi bundan güldü.

makif84
09-01-2015, 23:05
tesekkürler

araştırdım demirdöküm nitron'u cok şikayet var forumlarda falan kafamı karıstırdılar.

Serkan elektronik işi birazda şans işi benden sonra kuzenim ve karşı komşum taktırdı onlarda memnun.

beast
09-01-2015, 23:08
Bizim de peteklerde sıkıntı var. Sadece orta kısımları sıcak, havasını almak için açıyorum kenardan ama su geliyor. Ben mi beceremedim anlamadım.
Bir de ayaklarımı dayayıp oturuyorum mesela bazen soğuyor bazen ısınıyor ayaklarımı dayadığım yer. Çözümlerini veya sebeplerini bilen var mı?

atituti
09-01-2015, 23:17
Emlak konuta tokiye sövduk durduk adamlar bir montolama yapmislar binaya akillara zarar tisortle geziyorum hala kaloriferi yakmadik 2de sabit duruyo 15 dereceye dusunce otomatik yaniyo fakat evin ici 19 dan asagi dusmedi hic

MBuğra
09-01-2015, 23:22
Çanakkale'de ki 3+1 evde şu anda tek başıma yaşamaktayım. Yattığım oda ve mutfak harici tüm petekleri kapattım. Evin dışında yalıtım var. Kombi sabah-akşam genelde en düşük ayar olan 1'de tutuyorum. Birazda yünlü giyinince geçen ay 28 lira fatura geldi. :)

Slammed
09-01-2015, 23:53
En sonunda bi 18lik peynir tenekesi alacam evin içinde ateş yakacam bu olacak :D evde hem dogalgaz sobası hem komur sobası hemde kombi var genellıkle salonda dogalgaz sobası yanıyor gece yatmadanda peteklerı acıyorum bu sekılde devırdaım edıyorum hergun . komur sobası bahcenın gırısındekı odada eger o yanmazsa kısın buzdolabının fısını cekıp yıyeceklerı odada muhafaza edıyorum (saka tabii) ama genellıkle ev soguk oluyor binanın yasındanmıdır bılmıyorum soguk

arfy
10-01-2015, 22:49
Evi peteklerle ısıtamayacağıma ikna oldum .. olmayacak ısınamayacağım yani .. Elektrikli ısıtıcı düşünüyorum .. 300 liralara kadar bana tavsiye verebilir misiniz.. Baş ağrıtmasın,odanın nemini götürmesin ..

free-hifi
12-01-2015, 10:06
Yeni aldığım evin yatak odası ısınmıyor oturma odası güneye bakıyor iki pencere var yatak odasından büyük olmasına rağmen ısınmıyor yatak odam benim yan binayla da bitişik nizam kapıların altını tıkamama rağmen yok arkadaş oda buz gibi peteklerimin de altlı üstlü sıcak çözemedim gitti.

S.Saka
12-01-2015, 10:29
Yeni aldığım evin yatak odası ısınmıyor oturma odası güneye bakıyor iki pencere var yatak odasından büyük olmasına rağmen ısınmıyor yatak odam benim yan binayla da bitişik nizam kapıların altını tıkamama rağmen yok arkadaş oda buz gibi peteklerimin de altlı üstlü sıcak çözemedim gitti.

Aynı durum bende var oturma odasını ısıtamıyorum bir türlü, kombi 55 derecede yanıyor ama oda ısınmıyor ilave ufo yakıyorum sadece soğuğu az kırıyor kapandımı yine soğuk. En son oturma odasını küçük odaya taşıdım kombiyide 40 dereceye indirdim şuan oda fırın gibi. Benim oda çok rüzgar alıyor birde üstü açık dubleksin balkonunun altında kalıyor ben ona bağlıyordum ısınmamasını.

free-hifi
12-01-2015, 10:34
Aynı durum bende var oturma odasını ısıtamıyorum bir türlü, kombi 55 derecede yanıyor ama oda ısınmıyor ilave ufo yakıyorum sadece soğuğu az kırıyor kapandımı yine soğuk. En son oturma odasını küçük odaya taşıdım kombiyide 40 dereceye indirdim şuan oda fırın gibi. Benim oda çok rüzgar alıyor birde üstü açık dubleksin balkonunun altında kalıyor ben ona bağlıyordum ısınmamasını.

Valla kardeşim benim odanın rüzgar alma şansı yok yağmur kar bile vurmuyor çünkü üst katın çıkıntıları var benim 90 üst kat 100 m2 alt kat üst kat boş henüz satılmadı ama tüm ev soğusa anlarım sadece yatak odası böyle saçma bir şey yok oturma odasında yatacağım artık

imprezaWRC
13-01-2015, 10:16
Hazır konu varken, başka konu açmayayım; doğalgaz faturası gelen var mı? Ay/dönem biteli 5 gün oldu gelen giden yok. Rahat 50 TL fazla gelecek. Bilerek yaptıklarından da ağır şüphelerim var.

free-hifi
13-01-2015, 10:42
Hazır konu varken, başka konu açmayayım; doğalgaz faturası gelen var mı? Ay/dönem biteli 5 gün oldu gelen giden yok. Rahat 50 TL fazla gelecek. Bilerek yaptıklarından da ağır şüphelerim var.

29 aralık ta kesilen 8 ocakta ödediğim fatura 150 tl ay içinde bir kaç gün kapadım genelde 40-45 arası kullandım ama 29 dan sonra her gün açık sabah işe giderken 40 akşam 18 de gelip 21 e kadar 60 , 21 den 23 e kadar 50, 23 ten sabah 7 ye kadar 45 de kullanıyorum tahmini 250 gelir Haram zıkkım olsun sakallı bakan dahil...

free-hifi
13-01-2015, 10:43
ARtı evim 90 mt ama tam anlamıyla ısınamıyorum ev bu sene bitti temmuzda taşındım kuzey cephem bitişik nizam olmasına rağmen.

free-hifi
13-01-2015, 10:47
BOTAŞ'ın, almayı taahhüt ettiği ama kullanamadığı doğalgaz için ödediği fatura kabarıyor. Kullanılmayan gaz için Rusya, İran ve Azerbaycan'a üç yılda 2 milyar 999 milyon lira ödendi. En fazla ödeme 1,4 milyar lira ile Rusya'ya yapıldı. İran'a ödenen para 1,3 milyar, Azerbaycan'a ise 186 milyon lira.

Şirket, parası ödenen gazı kontratlarda yer alan sürede tüketmek için İran ve Rusya'dan gaz alımına ağırlık verdi. Zam yapmayarak tüketimi artırmaya çalıştı. 2008'den sonra ise zamlardan dolayı düşen tüketim, 2011'den itibaren artmaya başladı. BOTAŞ'ın Rusya, İran, Azerbaycan, Cezayir ve Nijerya ile 1986-2001 yılları arasında yaptığı alım kontratlarında 'Al ya da öde' maddesi yer alıyor. Anlaşmaya göre, şirket, taahhüt ettiği doğalgazı almasa bile parasını ödüyor.

Sen halkına ucuz yapma doya doya kullanmasın sonra kullanmadığımızın parasını ver faturalarımıza yansısın.

Doğalgazda yanlış planlama ve anlaşmalar, Türkiye’ye pahalıya mal oluyor. Son olarak, Türkiye’nin, 2013’te de Azerbaycan’a almadığı doğalgazın parasını ödediği ortaya çıktı. Resmi verilere göre kamu şirketi BOTAŞ, daha önce İran’a parasını ödediği doğalgazın alımına ağırlık verdi. Ancak şirket, altyapı yetersizliği yüzünden (aynı hattan taşınıyor) Azeri gazını asgari miktarda alamadı ve ‘al ya da öde’ye (take or pay) düştü. Enerji Yönetimi kaynaklarına göre, BOTAŞ cari dönemde Rusya ve İran’dan daha önceki yıllarda parası ödenen fazla gazı çekmiş ve Take or Pay’ler kapatılmış. Ancak aynı dönemde Azerbaycan’da Take or Pay’e girilmiş. Aynı kaynaklara göre altyapı yeterli hale getirilmezse (kopmresör istasyonları, boru hattı gibi) bu sorun yaşanmaya devam edecek. BOTAŞ ‘yeni al ya da öde gazı ile kâr ve zararı’ konulu soruları cevapsız bıraktı. Öte yandan İran, Türkiye’ye fahiş fiyattan gaz satmaya devam ediyor. BOTAŞ halen bin metreküp doğalgaz için İran’a 480 dolar (2014 yılı 3.üncü fiyat dönemi) ödüyor. Aynı miktar gaz için Rusya’ya 417, Azerbaycan’a ise 341 dolar ödeme yapılıyor. İran gazı Rusya’ya göre 63, Azeri gazına göre de 139 dolar daha pahalı. İran, Türkiye’nin ısrarlı taleplerine rağmen doğalgazda indirime yanaşmıyor. Türkiye (BOTAŞ) indirime yanaşmaması nedeniyle İran’ı Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne şikayet etti. Mahkeme süreci halen devam ediyor. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 2008 yılında doğalgaza yaptığı yüksek zamlar sonrası satışları hızla düştü. Satışlardaki azalma nedeniyle şirket; Rusya, Azerbaycan ve İran’dan taahhüt ettiği asgari doğalgaz miktarını alamadı ve anlaşmalardaki al ya da öde maddesi devreye girdi. 2008-2010 dönemlerinde BOTAŞ alamadığı gaz için 2,9 milyar lira ödeme yaptı. Doğalgaz alım anlaşmaları gereği parası ödenen gazın geri alımı Rus (Mavi Akım) ve İran için 5 yıl, Azerbaycan’da ise 4 yıl. Enerji Yönetimi, parası ödenen doğalgazın 2014 yılı sonuna kadar alınacağını açıklamıştı. BOTAŞ, İran ve Rusya gazı geri alımını tamamlarken Azerilerle yeni bir al ya da ödeye düştü. Türkiye ile Azerbaycan arasında 2001’de yıllık 6,6 milyar metreküp gaz alım anlaşması yapıldı. Anlaşmada yıllık asgari alım miktarı 5,2 milyar metreküp. BOTAŞ 2013’te Azerbaycan’dan 3,8 milyar metreküp gaz ithalatı yaparak asgari miktarın altında kaldı.

bayramoglu
13-01-2015, 10:47
fatura donemleri 30 gunluktur her ayin belirli gununde telefon, internet, kredi karti gibi bi donemde kesilir trk farki 1 i ile 7si arasi okuma donemi gibi bi esneklik vardir. eger gun geciktirir 30 gunden fazla fatura cikarirlarsa size atiyorum 45 gunluk fatura cikiyo gidip tuketici haklarina sikayette bulunabilirsiniz. dogalgaz sirketleri ozel oluyo genelde bu sebeple yaptirim saglayabilirsiniz bizzat bunu saglamis arkadasimda var sonra gunu gunune geldiler her ay.

imprezaWRC
13-01-2015, 10:55
fatura donemleri 30 gunluktur her ayin belirli gununde telefon, internet, kredi karti gibi bi donemde kesilir trk farki 1 i ile 7si arasi okuma donemi gibi bi esneklik vardir. eger gun geciktirir 30 gunden fazla fatura cikarirlarsa size atiyorum 45 gunluk fatura cikiyo gidip tuketici haklarina sikayette bulunabilirsiniz. dogalgaz sirketleri ozel oluyo genelde bu sebeple yaptirim saglayabilirsiniz bizzat bunu saglamis arkadasimda var sonra gunu gunune geldiler her ay.
Şikayet edeceğim de, doğru sıralama nasıl olmalı onu bilmiyorum. Yani önce doğalgaz firması mı yoksa heyet mi?
Her sene aynı haltı yapıyorlar, havalar güzelken günü gününe gelirler, havalar soğudumu salla sallayabildiğin kadar.

bayramoglu
13-01-2015, 11:00
Şikayet edeceğim de, doğru sıralama nasıl olmalı onu bilmiyorum. Yani önce doğalgaz firması mı yoksa heyet mi?
Her sene aynı haltı yapıyorlar, havalar güzelken günü gününe gelirler, havalar soğudumu salla sallayabildiğin kadar.
sayac kilitliydi okuyamadik ibaresinin arkasina cok siginiyolar bu sebeple once subeyle gorusmek daha iyi irtibat sonrasinda yine fatura gec okunursa tek yapacaginiz faturalari alip tuketici heyetine ugramak. arkadasim bazen evde olmuyordu ariyolardi abi evde yoksunuz heralde sayac okumaya gelmistik diye :)

johnie
13-01-2015, 11:21
Geçen peteklerin suyunu aldık , ev hamama döndü aynı sıcaklıkta daha fazla ısıtıyor :D Kombi de ufak bir iki arıza var onları da iyileştirdik mi bomba :) Kaçınmayın derim bakımından ve peteklerin suyunu almaktan

aslan
13-01-2015, 11:28
29 aralık ta kesilen 8 ocakta ödediğim fatura 150 tl ay içinde bir kaç gün kapadım genelde 40-45 arası kullandım ama 29 dan sonra her gün açık sabah işe giderken 40 akşam 18 de gelip 21 e kadar 60 , 21 den 23 e kadar 50, 23 ten sabah 7 ye kadar 45 de kullanıyorum tahmini 250 gelir Haram zıkkım olsun sakallı bakan dahil...

Detaylı açıklama için teşekkürler

free-hifi
30-01-2015, 16:13

Fatura 220 geldi, yukarıda yazdığım ayarda 30 gün kullansam demek ki 300+ gelecek, ayın en az 10 günü 40-45 arası kullandım 2-3 gün yakmadım.

Dragger
02-02-2015, 19:04
En üst katta (11) ve çok rüzgarlı etrafı açık biryerde oturmama rağmen ısınma problemi hiç yaşamadık ama bu ay 400 TL fatura gelmiş, çok geldi gözüme...

Bu aya kadar 200 küsürlerde geliyordu, bu ay ne oldu bilmiyorum :)

coolvtec
02-02-2015, 19:48
İzmir urlada ısı pompası ile ısınıyoruz. ev büyük, triblex giriş kat 90m2 mutfak salon komple açık kapı yok. galeri boşlu var, merdivenler açık vb yani hacim çok geniş. 3 tarafı ve açık, kuzeye bakıyor, hiç güneş almıyor. 2 katı ısıtıyoruz, 19 kasım- 19 aralık arası elektirik faturamız 299tl geldi. buna tüm evin elektiriği, şofben, elektrikli mutfak ocağı dahil.

geçen ay ise, 19 aralık -19 ocak, o çok sert havada ki bir hafta artı dereceleri görmedik neredeyse, yine tüm evin elektriği, şofben ocak vb dahil elektrik faturası 688tl geldi.

ısı pompası hakkında merak ettikleriniz varsa memnuniyetle cevaplarım arkadaşlar.

huseyinturk
02-02-2015, 20:22
Geçen ay hep sabit yanan doğalgaz 100 lira geldi. Bu ay yine aynı derecede sabit yanan doğalgaz 287 geldi. Neden fark etti ki bu kadar?

mayday
03-02-2015, 00:39
İzmir urlada ısı pompası ile ısınıyoruz. ev büyük, triblex giriş kat 90m2 mutfak salon komple açık kapı yok. galeri boşlu var, merdivenler açık vb yani hacim çok geniş. 3 tarafı ve açık, kuzeye bakıyor, hiç güneş almıyor. 2 katı ısıtıyoruz, 19 kasım- 19 aralık arası elektirik faturamız 299tl geldi. buna tüm evin elektiriği, şofben, elektrikli mutfak ocağı dahil.

geçen ay ise, 19 aralık -19 ocak, o çok sert havada ki bir hafta artı dereceleri görmedik neredeyse, yine tüm evin elektriği, şofben ocak vb dahil elektrik faturası 688tl geldi.

ısı pompası hakkında merak ettikleriniz varsa memnuniyetle cevaplarım arkadaşlar.

Hocam bu ısı pompası dediğiniz sistemi biraz açıklarmısınız?

lnd_samet
03-02-2015, 11:34
bu kadar olmaz arkadaş yaa, herkesin faturaları x2 katı nedir

arfy
03-02-2015, 14:34
Geçen ay 400 küsürat TL ödemiştim .. Kombi nerdeyse full yandı bir çok gece , ama ısınamadık bir türlü .. Bu ay madem ısınamıyoruz yakmayalım dedik .. Rölantide yandı hep , ama istisnasız .. 1 veya 1.5 da yandı .. 390 TL gelmiş , şimdi eşim aradı da söyledi .. İmkansız dedim ama gerçekten gelmiş.. Kim ne şekilde hak, hukuk yiyorsa boğazında kalsın artık başka diyecek birşey yok .. Yazıklar olsun ..