Orijinalini görmek için tıklayınız : Evde Isınma Sorunlarımız
free-hifi
07-12-2012, 11:37
***** zamlardan sonra ( aman hükümetimiz zeval görmesin ) doğal gaz fiyatları yüzde 40 lara kadar arttı kombide petekte vs ne gibi tasarruflar ayarlar yapmamız lazım petekleri kısmak hakkında bir sürü yorum var bu işi yapan arkadaşlarımızın tecrübelerine ihtiyacımız var diye düşünüyorum
63owen63
07-12-2012, 11:39
Petek olayı tamamen evi kullanımla alakalı. ben sabah 7 de akşam 5 evde degilim, hatta akşamlarıda icabında arkadaşlarda ,dışarda vs olabiliyorum. Benim gibi kullanıcılar için kısık ayarda kombiyi açık bırakmanın kullanmanın cok avantajlı olmayacagını düşünüyorum,
orhan_guney
07-12-2012, 11:41
6 yıldır kendı evimde kışları pilot modunda yakarım hiç kapatmam en iyi yöntem bu ben cok araştırdım.7/24 acık 30 da yanıyor hem ev devamlı sıcak kalıyor evde olsakda olmasakda acık ama bu sene bıraz ayar verdım ***** bebek var evde. bakalım ne gelıcek doğalgaz bu ay.
Bu ay ki gelecek faturadan sonra yorumumu yapıcam bu konuya.
Her akşam posta kutusuna bakıyorum tırsa tırsa gelmiş mi diye,evin 2 odası boş ısınmıyor arkadaş yaktıkça yakıyorum fena girecekmiş gibi geliyor :)
onursumer
07-12-2012, 11:43
bizde daha dun yaktık ev her cepheden güneş aldığı için ve yalıtım olduğu için soğuk olmuyor
bakalım bir ay sonra nekadar gorucem faturada normalde 200-300 arası geliyordu
gerçi bu sene klimayı yeniledim artık klima takviyesi yapıyorum daha çabuk ısıtıyor :)
muratburunce
07-12-2012, 11:45
kısık ayarda sürekli yakmak en iyi çözüm... kombiyi en düşük olan 40 dereceye ayarladım hiç kapatmam... kapatınca hem ew soğuyor hemen hemde ısıtmak için biraz daha fazla açıyorsun bu sefer daha çok yakıyor... en iisi sürekli açık bırakmak... tabiki uzun süreli ewden ayrılacaksınz kapatın komple :D kısa süreli ewden ayrılamlardan bahsediyorum... :)
Shadow_Dancer
07-12-2012, 11:45
Benim ev merkezi sistem ama, bi zımbırtı taktılar herkes yaktıgı kadar ödeyecekmiş. Bakalım nolacak.
JapanVsGermany
07-12-2012, 11:46
evin en üst kat kuzey cephedeyse ve yokuşta olup önünde başka bina yoksa, izolasyon yoksa...
bir de alt katın BOŞ ise...
çatıdan direk soğuk..
epheden soğuk..
zemin buz gibi...
aylık 400civarı doğaz gaz alıp üzerine de 2 adet ufo yakıyorum, bu şekilde doğuğpu kırıyorum ancak ama ev sıcak değil hala :(
Kutluhan
07-12-2012, 11:49
Bizim evdede (öğrenci) merkezi sistem dediler içerde peteklerin üstünde 1-2-3-4 kademeler var banyolar kapalı salon ve odalar 1. kademede sürekli açık bırakıyoruz şu 3 gündür böyle bakalım ay sonunda neler olacak merakla bekliyoruz :D
free-hifi
07-12-2012, 11:58
Bugün demirdöküm servisi çağırdım eve hem kışlık bakım hem kontrol bu eve ağustosta taşındım petekler ve kombi 2 senelik kombiler sağırdı resmen hemen soğuyordu havalarını aldım ama nafile servisten gelen baca vs temizlemiş bayağı bir pislik çıkmış sonra tesisatın merkezi olan peteği bulmuş annem anlattı musluğa bağlamış girişini peteklerden fena pislik çıkmış o sağır olan petklerde açılmış demiş bu havalarda 55 de yakın anneme dedim ona sor bakalım soba mı yakıyor :D petekler kızınca ayarları kısın demiş peteklerden, benim amca oğlunun bana dediği petekler üzerinde sıcak girişi sonuna kadar aç alttaki soğuk çıkışı sonuna kadar kapat bir tur açtı bunu deneyeceğim
metinmb407
07-12-2012, 12:01
Arkadaşlar kalirofer petekleri kombiye seri bağlı ise hiçbirini kapatmayın. Fakat ana borudan her peteğe ayrı bağlantı varsa kullanmadıklarınızı kapatabilirsiniz. Kullanmadığınız odaların kapıları kapalı olsun kapı altlarına da paspas vs birşeyler koyun aralıktan soğuk gelmesin.
Banyoya girdiğinizde elinizi yüzünüzü yıkamak için sıcak suyu kullanmayın. Hem su ısınana kadar birsürü su harcayacaksınız hem de kombi o suyu ısıtana kadar gazın anasını ağlatacak.
Perdeler muhakkak petekleri kapatmasın. Güneş gördüğünüz günlerde perdeleri açın güneş iyi ısıtıyor. Kısa süreli evden ayrılmalarda (1-2 gün e kadar) kombiyi kısık ayarda yakın sakın kapatmayın evi ısıtmak için daha çok harcarsınız. Bir evde önce duvarlar ısınır sonra ortam.
Geceleri falan kalın perdeleri muhakkak kapatın camdan gelebilecek soğutmaları biraz olsun engeller. Ortam sıcaklığı 18-20 derece olması yeterli. Canım birazda hırka kazak giyin yani :D
Ev kendinize aitse muhakkak termostat taktırın, değilse ev sahibinden rica edin. İki de bir kombinin başına gidip sıcaklık ayarı yapmaktansa termostatı ayarlarsınız 20 dereceye kombi otomatik olarak ayarlar sıcaklığını.
Evlenince tasarruf tedbirleri sağlam oluyor :D
Edit: Bu şekilde bir buçuk ayda ısınma, banyo, ocak 139 lira geldi. Kombi derecesi gündüz 40-45, gece 30-35 :D Sadece tüpe 70-80 lira bayılıyoduk tüp kullanırken.
Blackbird
07-12-2012, 12:03
Kombilerin tavsiye edilen tasaruflu çalışma sıcaklığı 40-55 arası yazıyor çoğu yerde, bende uzun süre denedim 35 derece yaktığımda daha sık aralıklarla yanıp söndüğü için hem ısıtmıyor hemde daha fazla yakıyor.
Oda termostatı çok tavsiye ediyorlar bu evde ilk kışımız olduğu için daha taktırmadık ama önümüzdeki ay taktırmayı düşünüyorum, odayı gündüz 20-23 derece gece 18-19 ayarlayıp hem daha konforlu hemde tasarruf edildiği söyleniyor insan havada 3-4 derece sıcaklığı fark edemiyor ama her bir derece sıcaklık %10 faturayı etkilediği söyleniyor.
ısı kaybını çok azda olsa faydası olması için peteklerin arakasına ısı yalıtım köpüklerinden koyduk, duvarı ısıtmak yerine sıcaklığı içeri vereceğini düşünüyorum.
Evde ısı yalıtımı yok, evin konumu oldukça yüksek ve etrafı açık, evin tamamını ısıtmaya kalkmıyoruz zaten kullanılmayan yerlerdeki petekler kapalı geçen seneye göre %30 dan fazla zam geldiğini düşünürsek 300-400 TL ısınırsak iyi :)
Shadow_Dancer
07-12-2012, 12:03
Adam super mario beyler :) Tesisatı yemişl bitirmiş :D
Day Walker
07-12-2012, 12:06
Walla bizim apartman merkezi ısıtma.Daha dün akşam yönetici 250 tl istedi.
185 geldi 35-40 arası 1 ay boyunca açıktı.
free-hifi
07-12-2012, 12:12
Arkadaşlar kalirofer petekleri kombiye seri bağlı ise hiçbirini kapatmayın. Fakat ana borudan her peteğe ayrı bağlantı varsa kullanmadıklarınızı kapatabilirsiniz. Kullanmadığınız odaların kapıları kapalı olsun kapı altlarına da paspas vs birşeyler koyun aralıktan soğuk gelmesin.
Banyoya girdiğinizde elinizi yüzünüzü yıkamak için sıcak suyu kullanmayın. Hem su ısınana kadar birsürü su harcayacaksınız hem de kombi o suyu ısıtana kadar gazın anasını ağlatacak.
Perdeler muhakkak petekleri kapatmasın. Güneş gördüğünüz günlerde perdeleri açın güneş iyi ısıtıyor. Kısa süreli evden ayrılmalarda (1-2 gün e kadar) kombiyi kısık ayarda yakın sakın kapatmayın evi ısıtmak için daha çok harcarsınız. Bir evde önce duvarlar ısınır sonra ortam.
Geceleri falan kalın perdeleri muhakkak kapatın camdan gelebilecek soğutmaları biraz olsun engeller. Ortam sıcaklığı 18-20 derece olması yeterli. Canım birazda hırka kazak giyin yani :D
Ev kendinize aitse muhakkak termostat taktırın, değilse ev sahibinden rica edin. İki de bir kombinin başına gidip sıcaklık ayarı yapmaktansa termostatı ayarlarsınız 20 dereceye kombi otomatik olarak ayarlar sıcaklığını.
Evlenince tasarruf tedbirleri sağlam oluyor :D
Edit: Bu şekilde bir buçuk ayda ısınma, banyo, ocak 139 lira geldi. Kombi derecesi gündüz 40-45, gece 30-35 :D Sadece tüpe 70-80 lira bayılıyoduk tüp kullanırken.
Ben banyodaki sıcak suyu kapadım mutfaktaki açık bulaşik için vs birader saçma sapan kullanıyordu o sıcak suyu traş olurken dedim bundan sonra ocakta ısıtırsın :D hava soğumadan önce eco 40 ta yanıyordu şimdi bir üst seviyenin 40 ında bakımdan sonra iyi olacak 50 lira verdim bakım için bişey değil aya bölersek 4 TL
darkmoon
07-12-2012, 12:12
bireysel ısınmada ise merkezi değilse pimaşları değiştirin geçen sene değiştirdim kapılarla beraber ısı yalıtımlı pimaş taktırdım çift cam kalın 9lukmu ne diyorlar kalın çerçeveli ahşap görünümlü bu sene bariz fark etti dahada edicek gibi görüntüsüde çok güzel gören pimaş değil ahşap sanıyor..
birde evin kapıları yeni nesil vakumlu kapılarla değiştirdim kullanılmayan odaların kapıları kapalı.. soğuk evin içinde gezinmiyor sıcakda öyle..
birde iç cephede kullanılan bir bez gibi madde varmış duvara boyanmadan önce sürülüyormuş dış cepheden gelen soğuğu emip kendi içinde dağıtıyormuş abzorve ediyormuş bir nevi..
onun üstüne alçı onun üstünede boya çekiliyormuş ama boyacının dediği çok maliyetli bir işmiş malzeme pahalı değilmişde işçiliği masraflıymış.. ama yaptırırsan %70 evin içinde ısıda izalasyon farkı olur dedi..
Evi bu tip öncelikli izalasyon ettikden sonra ısınmayı düşünmek lazım.. yoksa ne kadar ısınsak bir yerden çerçeve altından camdan duvardan ev soğuğu emiyorsa ısındığımız o doğalgaz yada türevi enerjide boşa gidiyor..
Yiğit Ş.
07-12-2012, 12:14
arkadaşlar şöyle bişi önerebilirim. peteklerin hepsini açın sonuna kadar. snra kombiyi açın. ilk hangisi ısınıyor ona bakın. o ilk ısınan peteğin derecesini kısın. son ısınanında yükseltin. bu şekilde tasarruf yapabilirsiniz.
milleti ne hale soktular yaw yazık günah
bizdede merkezi sistem var 20 kat 92 daire *2 blok = 184 daireyiz :D kat ve oda sayısına göre olan aidatın içinde ısıtmada(havuz bahçe asansör bakım , güvenlik vetemizlik elemanlarında dahil) 3300 ile 380 arasında geziyor
Germanian
07-12-2012, 12:20
merkezi sistem ısıtma kullananlar ısıpay ölçer cihazı isteme hakkınız var yöneticilerinizden mecburi tüm apartmana taktırmak zorundalar artık.
kombiyi 45 derece civarı tutun sürekli mutlaka peteklerinizde termostatik vana olsun kullanmadıklarınızı bu vanalar üzerinden tamamen kapatmayın en düşük konuma alın sadece.
sürekli evde birileri varsa kombiyi kapatmamak en sağlıklısı ama uzun süreli ev boş kalıyorsa kapatmanız yararınıza olucaktır (48 saat) ama sabah 9 akşam 5 gibi çalışıyorsanız kapatmayın sadece en düşük konuma alın..
free-hifi
07-12-2012, 12:22
merkezi sistem ısıtma kullananlar ısıpay ölçer cihazı isteme hakkınız var yöneticilerinizden mecburi tüm apartmana taktırmak zorundalar artık.
kombiyi 45 derece civarı tutun sürekli mutlaka peteklerinizde termostatik vana olsun kullanmadıklarınızı bu vanalar üzerinden tamamen kapatmayın en düşük konuma alın sadece.
sürekli evde birileri varsa kombiyi kapatmamak en sağlıklısı ama uzun süreli ev boş kalıyorsa kapatmanız yararınıza olucaktır (48 saat) ama sabah 9 akşam 5 gibi çalışıyorsanız kapatmayın sadece en düşük konuma alın..
40-45 arası uygunmudur ? her peteğe termostat takmak maliyetli olmaz mı ?
erhanarici18
07-12-2012, 12:24
ulan üniversiteyi kütahya simavda okudum :)
ben ömrümde böyle ısınmamıştım
jeotermal enerji peteklere el sürülmüyodu sıcaktan, alttan ısıtma basttığın yer sıcacık
aylık faturam 51 TL idi :D :D :D
palzileri
07-12-2012, 12:26
eve 3 5 battaniye takviyesi yap özgür :)
Germanian
07-12-2012, 12:26
40-45 arası uygunmudur ? her peteğe termostat takmak maliyetli olmaz mı ?
evin konumuna,yalıtımına bağlı olarak değişir o derece biraz şöyle izah ediyim petekler ve borular hiç bir zaman sogumasın tesisat sıva üstü ise bunun tolere durumu daha basit ama sıva altı ise daha zor ..
termostat ise 1 sezonda çıkarmaz parasını ama uzun vadece çıkaracağına eminim..
free-hifi
07-12-2012, 12:30
eve 3 5 battaniye takviyesi yap özgür :)
hafız nüfüs 7 tane :D
free-hifi
07-12-2012, 12:33
evin konumuna,yalıtımına bağlı olarak değişir o derece biraz şöyle izah ediyim petekler ve borular hiç bir zaman sogumasın tesisat sıva üstü ise bunun tolere durumu daha basit ama sıva altı ise daha zor ..
termostat ise 1 sezonda çıkarmaz parasını ama uzun vadece çıkaracağına eminim..
oda içi termostat alsam baktım nete analog 20 TL kablosuz digital 75 TL
Biz hala soba yakıyoruz salonda yanıyor heryer fırın gibi hiçbirşeye değişmem valla
Yiğit Ş.
07-12-2012, 12:41
Biz hala soba yakıyoruz salonda yanıyor heryer fırın gibi hiçbirşeye değişmem valla
üzerinede 2 portakal kabuğu attınmı ohh :) miss
free-hifi
07-12-2012, 12:45
kestane ve o yuvarlak aparatın veya maşanın üstünde ekmek kızartma :(
Boruya takılan fırındanda var bir kek oluyor orada akıllara zarar
pazar sabahları ekmek kızartması yapıyorum yaglı bir şekilde bazende fırına patetes atıyorum
Germanian
07-12-2012, 12:48
oda içi termostat alsam baktım nete analog 20 TL kablosuz digital 75 TL
termostatik vana ile oda termostadı farklı şeyler ..
free-hifi
07-12-2012, 12:53
termostatik vana ile oda termostadı farklı şeyler ..
biliyorum ama oda termostatını soruyorum tasarrufta etkisi olurmu ?
imprezaWRC
07-12-2012, 12:58
Geçen sene radyatör arkası için önü folyolu süngerlerden almıştım bir nebze iş görmüştü. Taşınınca henüz eşimin o süngerleri nereye koyduğunu bulamadım umarım atmamıştır.
Geçen gün praktikerin borşüründe ısıfan diye birşey gördüm 1-2 tane de ondan alıp denemeyi planlıyorum. (ayarlanabilir plastik bir zımbırtı, radyatör üzerine takınca bildiğin subaru'nun scoop'u gibi oluyor :D )
Akşamda eve giderken tesanın kapı altı ısı izolasyon zımbırtılarından alacağım. Haftasonuna ayarlayabilirsem tüm camların fitillerini değiştirteceğim. Sonunda evi nefesle ısıtır hale getireceğim :D :D
Yakmayacağım ulan doğalgaz, bu da sana kapak olsun İgdaş :D :D :D
palzileri
07-12-2012, 13:00
Geçen sene radyatör arkası için önü folyolu süngerlerden almıştım bir nebze iş görmüştü. Taşınınca henüz eşimin o süngerleri nereye koyduğunu bulamadım umarım atmamıştır.
Geçen gün praktikerin borşüründe ısıfan diye birşey gördüm 1-2 tane de ondan alıp denemeyi planlıyorum. (ayarlanabilir plastik bir zımbırtı, radyatör üzerine takınca bildiğin subaru'nun scoop'u gibi oluyor :D )
Akşamda eve giderken tesanın kapı altı ısı izolasyon zımbırtılarından alacağım. Haftasonuna ayarlayabilirsem tüm camların fitillerini değiştirteceğim. Sonunda evi nefesle ısıtır hale getireceğim :D :D
Ahahahah azmine hayran kaldım..
imprezaWRC
07-12-2012, 13:02
Ahahahah azmine hayran kaldım..
Hahah eyvallah, seneyede çatıya güneş panelleri koyacağım :D
Kendi elektriğimi kendim üreteceğim, seneyede ayedaş'a kapak olur :D
Bahsi geçen radyatör üstü scoop
http://images.ticiz.com/344245_w640_h640_isifan_1.jpg
free-hifi
07-12-2012, 13:07
Isıfan bir ara BİM de var dı 16 TL almadık baktım şimdi yatak odası ve oturma odasına almalı bir tane su haznesi felan var STi görünümlü petek :D
Bu ay adam gibi yakmadık 300 tl gelmiş.Geçen senenin rekoru 890 tl bu sene 1200-1300 civarı gelir heralde.
imprezaWRC
07-12-2012, 13:14
Bu ay adam gibi yakmadık 300 tl gelmiş.Geçen senenin rekoru 890 tl bu sene 1200-1300 civarı gelir heralde.
Ohaaa o ne be, evlat acısı gibi :mad::mad::mad:
erhanarici18
07-12-2012, 13:17
senin triplex değilde
fourlex fivelex six...... falan galiba :D :D :D
free-hifi
07-12-2012, 13:18
%40 KOYUNCA o rakamlara geliyor zaten :(
Blackbird
07-12-2012, 13:20
Isıfan benim aklıma pek yatmıyor ya ha 5cm geriden hava yükselmiş ha 5cm ileriden.
top mount intercooler soğutma derdimiz yokya :D
ama peteklere takılan su kapları işe yarıyabilir havadaki nem oranını artırıp hissedilen sıcaklığı yükseltir. :D
lnd_samet
07-12-2012, 13:41
kalorimetre cihazlı evler en kullanışlısı şuanda emin olun.
merkezi sistem cok yüksek-kombi desen alt komşu yakmıyor üst komşu yakmıyor yine yüksek.
dublex evin üst katındayım ... yatak odam teraslı ... bi banyo var yanımda petek yok .. bide salon var 2-3 yılda bir 1 kere kullanılır ... petek yanmaz hiç ... onun önüde teras ... 2 cepheye bakıyoruz ve 2 cephede önü açık ... bir rüzgar geliyor kapı pencere aralarından odamın kapısı acılıyor valla :D odamdaki tek petekle ısınmam mümkün olmuyor ... klima taktırdım full sıcaklıkta acıyorum odayı 3-5 dakikaya sıcacık yapıyor .. en düşük fan hızında sabit açıyorum 25 derece gibi ancak ısınıyorum ... bildiğn kuzey kutbunu yaşıyorum odamda :D
imprezaWRC
07-12-2012, 13:51
dublex evin üst katındayım ... yatak odam teraslı ... bi banyo var yanımda petek yok .. bide salon var 2-3 yılda bir 1 kere kullanılır ... petek yanmaz hiç ... onun önüde teras ... 2 cepheye bakıyoruz ve 2 cephede önü açık ... bir rüzgar geliyor kapı pencere aralarından odamın kapısı acılıyor valla :D odamdaki tek petekle ısınmam mümkün olmuyor ... klima taktırdım full sıcaklıkta acıyorum odayı 3-5 dakikaya sıcacık yapıyor .. en düşük fan hızında sabit açıyorum 25 derece gibi ancak ısınıyorum ... bildiğn kuzey kutbunu yaşıyorum odamda :D
Sen baya İglo'da yaşıyormuşsun :D :D
bizim fatura simdiden 340 lira geldi ama bi sorun var kaç tane teknik ekip cagırdıysak cagıralım hiç biri sorunu bulamadı , arka oda yani benim odam ısınmıyor yahu petek neredeyse soguk gibi ama diger odalar cayır cayır
SOMEONESPECIAL
07-12-2012, 13:57
http://e1212.hizliresim.com/14/7/gnp8z.png (http://bit.ly/c25MCx)
Sen baya İglo'da yaşıyormuşsun :D :D
valla senelerdir klimada taktırmak aklıma gelmedi , güneye yerleşicem açığı kapatıcam abi artık napim :D
yokmu aramızda kombilere chip tunning yapacak biri :D
http://e1212.hizliresim.com/14/7/gnp8z.png (http://bit.ly/c25MCx)
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
siz napıyosunuz hey maşallah fabrika falanmı bu:D
SOMEONESPECIAL
07-12-2012, 14:07
Enes normal o eve...
Yemekte konuşuyorduk, bizim patron da panorama villalarında
ağustos sıcağında 100TL geliyormuş. Kışın ödediği max 1500 TL
geçen sene
B.Aktepe
07-12-2012, 14:11
siz napıyosunuz hey maşallah fabrika falanmı bu:D
Adam duble dublexte yaşıyor fakir mi bizim gibi gecekonduda yaşasın :D
onursumer
07-12-2012, 14:16
aynen enes o rakamları gorursunuz
bizim ust dulexte 600-700den aşağı odeyemiyor :D
Adam duble dublexte yaşıyor fakir mi bizim gibi gecekonduda yaşasın :D
yağ sobası kurdum panpa eve fakiriz.biz:D
SekoLive
07-12-2012, 14:19
konu fayadalı oldu :D
takibe devam
bu arada şununda faydası cok oldu geçen seneki kiracımız taşındı ev boş kalıyordu geç saate kadar çalıştıklarından sadece aksam yakıyorlardı doğalgazı ,
alt kat'a busene taşınan kiracımızın bebeği oldu :)) doğalgaz fora üsttekindede 3tane cocuk var ses gürültü cok oluyor ama kışın yaşattıkları sıcaklık güzel :hehe:
bu ay 314lira. Bakalım.Kış iyice yüzünü gösterdiğinde 800-900 çıkacak ama. :)
demekki bolu ucuz çalışıyorum diye fazla gelmiyor bana 4 ayda 45 lira yakmışım temmuz kasım arası şimdi belli olur bu ay:)
İbrahim33
07-12-2012, 14:36
Ahh ahh nerde o eski odun-kömür sobaları , kemiklerimze kadar ısınırdık valla...
lnd_samet
07-12-2012, 14:38
yağ sobası kuracaksın oy oy hakkaten.
ne güzel ısıtır şerefsizim:D
free-hifi
07-12-2012, 14:43
bizim fatura simdiden 340 lira geldi ama bi sorun var kaç tane teknik ekip cagırdıysak cagıralım hiç biri sorunu bulamadı , arka oda yani benim odam ısınmıyor yahu petek neredeyse soguk gibi ama diger odalar cayır cayır
ya petek sağırdır yada tıkanıktır
free-hifi
07-12-2012, 14:44
yokmu aramızda kombilere chip tunning yapacak biri :D
ahahah :D büyük turbo felan :D
Blackbird
07-12-2012, 14:54
Büyük turbo diyince aklıma geldi :D
Kombi üzerinden su basınç ayarını 1,5 ile 2 bar arası tavsiye ediliyor kullanım kitapçığından bakarsanız basınç haritasını ne kadar su çevire bildiğini görürsünüz, basınç ne kadar fazla olursa daha çok su çevirebiliyor yakıta ne kadar faydası olur bilemiyorum tabi :) 1,8 e ayarlamıştım ben ilk alınca :)
hahaha : D sagi solu nano falanda kapla belki bir faydasi birseyi neyin olur : D
imprezaWRC
07-12-2012, 15:06
hahaha : D sagi solu nano falanda kapla belki bir faydasi birseyi neyin olur : D
Camlarda nano var zaten :D:D:D
ben afyondaki evime 170m2 sabit 12 ay 180 tl yatırıyorum,burda afjet diye bir sistem var,yer altından cıkan sıcak suyu alıp evlere veriyorlar gayette iyi ısınıyor,fakat eskişehir de evimde 130m2 dogalgaz var kışın 300tl 4 ay sonra düşüyor
bende bunu bekliyordum zaten senden hahah : D
SekoLive
07-12-2012, 15:20
abi bu konu kafama takılıyo ciddimsin :D :D :D ev 3 cepheli heryer cam kışın işe yararmı acaba
elektrikle çalışan viessmann marka hava kaynaklı ısı pompası kullanıyorum soğuk aylarda 400-500 civarı elektrik ödüyorum ev içi sıcaklık 23 derece civarı dublex müstakil
Germanian
07-12-2012, 15:25
biliyorum ama oda termostatını soruyorum tasarrufta etkisi olurmu ?
hayır olmaz.
elektrikle çalışan viessmann marka hava kaynaklı ısı pompası kullanıyorum soğuk aylarda 400-500 civarı elektrik ödüyorum ev içi sıcaklık 23 derece civarı dublex müstakil
toprak kaynaklılardan kullandınızmı hiç nasıl acaba bilginiz varmı?
Camlara nano derken,bu yalıtım malzemesı mı?
Ev 230 m2,ısınma derdımız yok ancak ısıyı kaybetmek ıstemıyorum,camdan oradan buradan.
zogundakta üniversite arkadaşım kullanıyor %10-20 civarı benden daha iyi. En iyisi çatıya takılacak bir güneş paneli ile suyu ısıtıp kombiye yollamakmış hem de depodaki ısınan su yaklaşık 4-6 saat soğumuyormuş.
imprezaWRC
07-12-2012, 15:32
Camlara nano derken,bu yalıtım malzemesı mı?
Ev 230 m2,ısınma derdımız yok ancak ısıyı kaybetmek ıstemıyorum,camdan oradan buradan.
Yalıtım için birşeyler buldum ama daha adamlarla görüşmedim. Benim sürdüğüm şey sadece geç kirlenmesini sağlıyor birde yağmurda damlalar boncuk boncuk oluyor kuruduğunda leke ve kir bırakmıyor :D
imprezaWRC
07-12-2012, 15:44
Kış için geçici bir çözüm Tesa'da mevcut.
http://www.tesa.com/imedia/160/1907160,dim:432x512,mode:exact.jpg
Bauhaus'da bundan görmüştüm ama fiyatı aklımda kalmamış :(
hasan çağri
07-12-2012, 15:46
bizdede merkezi sistem var 20 kat 92 daire *2 blok = 184 daireyiz :D kat ve oda sayısına göre olan aidatın içinde ısıtmada(havuz bahçe asansör bakım , güvenlik vetemizlik elemanlarında dahil) 3300 ile 380 arasında geziyor
Bu bildiğin ev kredisi olmuş. Zaytung haberi gibi valla. Allah Sabır versin.
Bunlara bende bir bakayım ya. Nasıl bir sistemleri var acaba.
zogundakta üniversite arkadaşım kullanıyor %10-20 civarı benden daha iyi. En iyisi çatıya takılacak bir güneş paneli ile suyu ısıtıp kombiye yollamakmış hem de depodaki ısınan su yaklaşık 4-6 saat soğumuyormuş.
Sisteme hazır sıcak su yollamak iyi fikir ama kuzey illerde pek mümkün gözükmüyor güzeş az göründüğü için.
Bende hep 30-35 yakıyorumcamlar yeni nesil plastik doğrama camlar dışardan yansıtmalı falan diye sattılar ama ne kadar faydası oluyor bilemiyorum. 180lira geldi hiç kapatmadık bu fatura döneminde 1 hafta kadarda 45-50 civarında yandı. Evde hırka forever :)
Su payolcer mi ne herkes yakmak zorundami yeni kanunu biliomusunuz ? Cok .oktan komsularimiz vat en ust kat dublexiz hicbzamn yillar yili isinmadik.. Ne zmn sikayete gitsek 5kat hirkayla kapi acip alt komsular yoo bziim evler sivak diip durdular..
Simdi bu payolcermi adi herneise ondan takinca ven tum petekleri kapattigim zmn hic para odemiomuyum?? Sabitbi ucreti varsa onun haricinden bahsediyorum?
Gram isinmayarak yillardir min 500max 800oduyoruz. Girdi yillar yili,kanun vs geldi ise ona gore cirlayalim :D
multispace
07-12-2012, 16:18
sobaya devam :)
burkaykalyon
07-12-2012, 16:33
hem alttan hem üstten ısıtma var binada ve hem alt katımda hem de üst katımda yeni doğan bebek var.geçen sene kışın en soğuk olduğu zamanlar doğalgaz faturam 75 TL geldi :D
ama kombiyi açacağım zaman şöyle yapıyorum:
kombiye en yakın petekleri kapatıp, en uzaktaki petek ısınana kadar açmıyorum.ısındıktan sonra kısık açıyorum.ev hamam gibi oluyor...
1. Katta oturuyoruz distan komple binanin yalitimi mevcut
İctende sadece kuzey kismi yalitimli saat6 da aciyoruz saat 9 gibi kapatiyoruz ev hem cok sogumuyo hemde fazla dogalgaz kullanmiyoruz
Daha onceleri yalitim yoktu ve surekli yandigi halde ayni isiyi yakalayamiyoduk.
Yalitim sart. :D
Trance-R
07-12-2012, 17:22
alt komşumuz almanya'ya gidip geliyor kışın evi boş.
üstümüz çatı :(
kışın ısınamıyoruz ... şuan yelekle oturuyorum :D
misery1903
07-12-2012, 17:35
Kombili evi sobalı gibi kullanmanın faydası olduğunu söyleyenler var ama test etmedik henüz. Sobalı gibi derken sadece 1 oturma odası ve yatak odasının kaloriferleri açık diğerleri kapalı halde ısıtılması gereken petek sayısı az olduğundan daha az doğalgaz gidiyormuş. Emin değilim malesef.
Bir akrabamız evlerinin kuzey tarafındaki odalarına içten yalıtım yaptırmışlardı memnunlar şu an.
Çok üşürsem bilg'e bi oc yatmadan birkaç saat önce bi stabilite testi, mis oda sıcacık olur :D
çatı dublexi ev. ortalama 40-50 derecede yakıyoruz. sabah 6.30 gibi açıp gece 11.30 gibi kapatıyoruz genellikle. bu ay 202 lira gelmiş ama toplamda 1 hafta falan açılmamıştır. 40-50 arası bir dereceye sabitlesek hiç kapatmasak verim sağlarız heralde?
alihan_27
07-12-2012, 18:55
Su payolcer mi ne herkes yakmak zorundami yeni kanunu biliomusunuz ? Cok .oktan komsularimiz vat en ust kat dublexiz hicbzamn yillar yili isinmadik.. Ne zmn sikayete gitsek 5kat hirkayla kapi acip alt komsular yoo bziim evler sivak diip durdular..
Simdi bu payolcermi adi herneise ondan takinca ven tum petekleri kapattigim zmn hic para odemiomuyum?? Sabitbi ucreti varsa onun haricinden bahsediyorum?
Gram isinmayarak yillardir min 500max 800oduyoruz. Girdi yillar yili,kanun vs geldi ise ona gore cirlayalim :D
Takmak gibi bir mecburiyet bulunmuyor. Bazı yerlerde haklarını bilmeyen daire sahiplerine polis zoruyla filan takarız diye saçmalayanlar oluyormuş, kanuni olarak hiçbir mecburiyetiniz yok.
Ödeme konusunda site yöneticisinin itirazı olursa, aynı m2 alana sahip benzer daireler içinde en fazla ödeme yapan daire tutarınca ödeme yapmanızı isteyebilirler.
Zemin kat veya en üst katta oturan daire sahiplerinin ısınamama ve çok ödeme konusunda açılmış ve kazanılmış davalar var(İş o raddeye gelirse diye yazıyorum).
Isı pay ölçer sisteminde 15 derecenin altına inilemiyor. O yüzden azda olsa yine 15 derecelik ısınma(ma)nın ödemesi yapılıyor.
Geri kalan şeyler burda yazılmış: Tüketici Hakları Derneği (http://www.tuketicihaklari.org.tr/basin/94)
Tuncer M.
07-12-2012, 19:07
Geçen ay 10 gün kısa süreli olarak elektrikli peteklerden vardı evde onu kullandık. Elektrik faturası 35 euro fazla geldi. Onlardan kullanmayın da ne kullanıyorsanız kullanın.
Not: evimizde ısınmaya dair o elektrikli petek dışında bir sistem yok. Bütün Almeria'da böyle durum.
Takmak gibi bir mecburiyet bulunmuyor. Bazı yerlerde haklarını bilmeyen daire sahiplerine polis zoruyla filan takarız diye saçmalayanlar oluyormuş, kanuni olarak hiçbir mecburiyetiniz yok.
Ödeme konusunda site yöneticisinin itirazı olursa, aynı m2 alana sahip benzer daireler içinde en fazla ödeme yapan daire tutarınca ödeme yapmanızı isteyebilirler.
Zemin kat veya en üst katta oturan daire sahiplerinin ısınamama ve çok ödeme konusunda açılmış ve kazanılmış davalar var(İş o raddeye gelirse diye yazıyorum).
Isı pay ölçer sisteminde 15 derecenin altına inilemiyor. O yüzden azda olsa yine 15 derecelik ısınma(ma)nın ödemesi yapılıyor.
Geri kalan şeyler burda yazılmış: Tüketici Hakları Derneği (http://www.tuketicihaklari.org.tr/basin/94)
Ya mecburiyet bulunmuyosa ne anladım ben o işten,gene zarar eden benim yani en üst katta oturuyo olaraktan..En fazla ödeme yapan daire biziz zaten aptmanda,en yuksek m2 olarakta biziz.15derecenin altına inmeyim hiç sorun degıl en azından max 150-200gelir katlanırız onada napalım..Kısaca gene bize yaramadı desenize..
Bide bizim apt bi garip sabah 10da ykıyolar kaloriferi aksam 9dedimi kapatıyolar kazan dairesinden..Daha petekler kendini yeni ısıtıyo bunlar kapatıyo.Dedim babama kackez dava vs acalım dıyede adam geldi 60yasına ugrasmak ıstemıyo ki.ALLAH'a havale ettim diyo.Ya ona da eyvallah ta parada bizde gidiyo neticede..Neyse artık en kotu dava vs gozkorkutup taktırmak en mantıklısı gıbı gozukuyo.TEsekkur ederım bilgiler için..
ErayCerit
07-12-2012, 19:22
Adana'da daha klima bile çalıştırmadık :) Zaten kaloriferli ev yok denecek kadar az :) Geçen sene en çetin geçen kış günlerinde bile 3 ayrı odada klima açık olması rağmen 200-210 arası elektrik faturası ödedik :) Allah yardımcınız olsun
Baska firmalarindavardir ama viessmannin gunes panelleri gecede calisiyor onla beraber isi pompasi ve kombiyi kaskad baglamak en guzeli sanrim
Bunlari kaskad baglayabiliyomuyduk unuttum yaw
onursumer
07-12-2012, 19:29
Ya mecburiyet bulunmuyosa ne anladım ben o işten,gene zarar eden benim yani en üst katta oturuyo olaraktan..En fazla ödeme yapan daire biziz zaten aptmanda,en yuksek m2 olarakta biziz.15derecenin altına inmeyim hiç sorun degıl en azından max 150-200gelir katlanırız onada napalım..Kısaca gene bize yaramadı desenize..
Bide bizim apt bi garip sabah 10da ykıyolar kaloriferi aksam 9dedimi kapatıyolar kazan dairesinden..Daha petekler kendini yeni ısıtıyo bunlar kapatıyo.Dedim babama kackez dava vs acalım dıyede adam geldi 60yasına ugrasmak ıstemıyo ki.ALLAH'a havale ettim diyo.Ya ona da eyvallah ta parada bizde gidiyo neticede..Neyse artık en kotu dava vs gozkorkutup taktırmak en mantıklısı gıbı gozukuyo.TEsekkur ederım bilgiler için..
olm ev boş dililmi zaten çoğu zaman ?
madem okadar para veriyorsunuz merkezi sisteme geçirin binayı herkes yaktığını odesin :D
olm ev boş dililmi zaten çoğu zaman ?
madem okadar para veriyorsunuz merkezi sisteme geçirin binayı herkes yaktığını odesin :D
kanka ev aslında yılda max 1ay boş kalıyo ***** ben gelıp gıdıyorum ablam anne baba vs derken :D olay o da degıl,sana dıyorum kı kanka bız donuyoruz dıyıp alt katlara ınınce adamlar 5kat hırkayla cıkıyolar karsımıza yooo bızım evlerımız sıcacık dıye,allah askına kım gecer para verıpte merkezi sisteme :) he eger dava ile falan gecılıyosa gecerız(gecırttırırım) onun harici zor kankacım.Kimse cebınden 1lira harcamaz yani kolaykolay..Anca otursunlar hırkayla:ofk:
ulasoztas1
07-12-2012, 19:45
izelasyonlu bina salonun üst katı boş ısınıyor ama yatak odasının üstü çatı istediğin kadar yak ısınmıyor.. geçen sene en soğuk aylarda ortalama 65-70tl gelmişti, bu sene daha kışa tam girmeden 45tl geldi bakalım ocakta ne kadar gelicek.
beyler kalorıfer yok ısınma adına bırsey yoksa eve ızolasyon napabılırız tek bır odaya sıyah o ısı yalıtımından yapsak oda duvarlarına bıraz olsun ıse yararmı
ali_utku
07-12-2012, 20:43
Ben yaklaşık bir haftadır petek bakımları cam fitilleri degisimi vs ile uğraşıyorum.
Evim 2+1 çift cephe.2 cephe de açık yakınında bina yok.hicbir zaman kombiyi kapatmıyorum.daima 35 derecede açık.ust ve alt katim bos sayilir.gecen yıl max 230tl fatura geldi fakat hicbir zaman tam anlamıyla isinamadim.
Bu yıl icin cam fitillerine takviye yaptım,dış kapı etrafını sungerledim.pencere ile duvarın birleşim yerlerini kontrol ettim dışardan.bazı yerlere silikon uyguladım.psikolojik mi bilmiyorum ama sanki ısınıyorum artık :)
imprezaWRC
07-12-2012, 21:38
Tüm eve şu boyadan uygulasam mı diye düşünüyorum.
ISONEM İç-Dış Cephe Isı Yalıtım Boyası, ısı boyası, matolama, ısı yalıtım boyası (http://www.isonem.com/isonem/yapi-kimyasallari/isi-yalitim-boyasi-mantolama)
http://www.isonem.com/upload/urun/isi-yalitim-boyasi-mantolama.jpg
darkmoon
07-12-2012, 21:52
bunlar boyayla olucak iş değil izalasyon başlı başına ayrı bir şey.. iç cepheye ya iç cephe mantolama yada iç izlasyon için yapılan bezimsizi şiltemsi malzemeler var onlardan kullanıp onların üstüne bu tip ısıya duyarlı boya yapılırsa güzel olur betondan gelicek direk soğuğu abzorve etmesi için o soğuğu emicek bir metaryal şart.. aynı malzemeler yer ve tavan içinde var..
çerçevelerde ısıya duyarlı ısıyı içerde tutan çift cam kalın çerçeveli iyi işçilikli pvc yapılırsa baya baya bir ısıda kazanım olur..
imprezaWRC
07-12-2012, 22:01
bunlar boyayla olucak iş değil izalasyon başlı başına ayrı bir şey.. iç cepheye ya iç cephe mantolama yada iç izlasyon için yapılan bezimsizi şiltemsi malzemeler var onlardan kullanıp onların üstüne bu tip ısıya duyarlı boya yapılırsa güzel olur betondan gelicek direk soğuğu abzorve etmesi için o soğuğu emicek bir metaryal şart.. aynı malzemeler yer ve tavan içinde var..
çerçevelerde ısıya duyarlı ısıyı içerde tutan çift cam kalın çerçeveli iyi işçilikli pvc yapılırsa baya baya bir ısıda kazanım olur..
Mantolama var ama ben ısıyı stabil tutmak peşindeyim. Dediğinde haklısın hiç mantolama yoksa boya ile bişrey elde etmek zor.
TolgaEsentepe
07-12-2012, 22:04
gazın inanılmaz pahalandığı şu zamanda, üzerine bir hırka almak ya da otururken ufaktan bir battaniyeyi üzerine almak çok daha akıl karı geliyor.. Onun dışında kombili evde oturduk oturalı, kış boyunca kombiyi hiç kapatmıyoruz. Akşam eve geldiğimizde 4 5 derece artırıyoruz yatarken geri düşürüyoruz..
Bone-crusheR
07-12-2012, 22:09
bende küf sıkıntısı var nasıl keseriz basına gelen varmı
darkmoon
07-12-2012, 22:13
Mantolama var ama ben ısıyı stabil tutmak peşindeyim. Dediğinde haklısın hiç mantolama yoksa boya ile bişrey elde etmek zor.
ben bu yaz kışa hazırlık olarak eski pimaşları komple söktürdüm yeni fırat penden çift camlı 9 luk diyorlar galiba en kalının bir altı kalın çerçeveli pimaş yaptırdım bariz şekilde ısıda bir fark oldu şu anda bile şu soğuk demiyceğimiz havalarda bile geçen yıllara oranla bariz fark var
artı ses izalasyonuda oldu eski pimaşlardan dışarının yol rüzgar insan sesi fazla geliyormuş muş diyorum çünkü onlarda çift camdı ama yalanmış bunları taktırınca anladım şimdi en ufak bir ses gelmiyor..
birde kooperatifden kalma kapılarıda söktürdüm yerine yeni nesil vakumlu kapılar taktırdım gereksiz odaların hepsinin kapıları kapalı buda ısıda tasarruf sağlıyor..
bir duvarlara dokunmadım ama onuda pimaşçıların duvarcı ustalarına sormuşdum bez var abi demişlerdi önce duvarın boyasını kazıyormuşsun sonra o bezi duvara yapıştırıyormuşsun sonra üstüne alçı alçı üstünede boya atıyormuşsun falan dedi işçiliği çok maliyetli dedi benimde o kadarına ihtiyacım yok..ama onu yaparsan çok büyük fark olur ısıda hissedersin falan dedi muhabbet arasında..
konuyu şöyle bir okudum da ben hakaketen cennetteymişim:) ev o kadar sıcak oluyor ki sadece salon ve mutfağın peteği açık ev hamam gibi peştamelle geziyorum ben:D merkezi sistem güvenlik kapıcı yakıt dahil 200 tl aidat...
TolgaEsentepe
07-12-2012, 22:18
neresi orası :) lüksdür kesin :D
300-400 gelıyo kombiye bizim sort tshirt gezıyorum ama kıs oncesı bakım şart kombiye farkediyo baya
İbrahim Erdem
07-12-2012, 22:27
baca sorun olmasa kuzine kurmak lazım.
orhan_guney
07-12-2012, 22:34
evet az önce faturayı aldım apartmandan ilk başda kendımınkini ararken komşularınkıne bakdım önce :) birde gördüm genelde hepsi 230-470 TL arası a.... dıycekdımkı bir bakdım 168 TL gelmiş öptüm başıma koydum :) 1 ay boyunca hıc ayarına dokunmadık 35 de yandı zadece bır kackez 1 saat fılan 50 de yakdım .
imprezaWRC
07-12-2012, 22:45
ben bu yaz kışa hazırlık olarak eski pimaşları komple söktürdüm yeni fırat penden çift camlı 9 luk diyorlar galiba en kalının bir altı kalın çerçeveli pimaş yaptırdım bariz şekilde ısıda bir fark oldu şu anda bile şu soğuk demiyceğimiz havalarda bile geçen yıllara oranla bariz fark var
artı ses izalasyonuda oldu eski pimaşlardan dışarının yol rüzgar insan sesi fazla geliyormuş muş diyorum çünkü onlarda çift camdı ama yalanmış bunları taktırınca anladım şimdi en ufak bir ses gelmiyor..
birde kooperatifden kalma kapılarıda söktürdüm yerine yeni nesil vakumlu kapılar taktırdım gereksiz odaların hepsinin kapıları kapalı buda ısıda tasarruf sağlıyor..
bir duvarlara dokunmadım ama onuda pimaşçıların duvarcı ustalarına sormuşdum bez var abi demişlerdi önce duvarın boyasını kazıyormuşsun sonra o bezi duvara yapıştırıyormuşsun sonra üstüne alçı alçı üstünede boya atıyormuşsun falan dedi işçiliği çok maliyetli dedi benimde o kadarına ihtiyacım yok..ama onu yaparsan çok büyük fark olur ısıda hissedersin falan dedi muhabbet arasında..
Seneye bende camları değiştireceğim, cam değişimi sende kaça patlamıştı ?
darkmoon
07-12-2012, 23:06
Seneye bende camları değiştireceğim, cam değişimi sende kaça patlamıştı ?
ben komple 3 oda 1 salon bir balkon kapısını değiştirdim artı tuvaletleri değiştirdim birde ben normal pimaş taktırmadım dediğim gibi en kalının bir altını yaptırdım ısı ve uv filtreli camlı yaptırdım komple çerçeveler değişdi epey evin içinde inşaat işi oldu birde ekstradan ahşap rengi istedim bir kere yapıcaz tam olsun dedim öncekiler beyazdı hastane rengi gibi hiç hoşuma gitmiyordu böyle daha sıcak oldu
ben 12 taksit yaptırdım toplamda 5 bin tl ye mal oldu küsüratıda varda önemli değil o .. birde no name bir pvc ciye yaptırmadım fırat pene yaptırdım camlar misal çift taraflı açılıyor bütün camlarda kendinden sineklik var raylı inmeli çıkmalıki o çok güzel bir özellik yazları pencereyi açdınmı içeri sivri sinek uçak haşare falan girmiyor..
10 senedir aklımdaydı hep yaptırıcakdım bu yaz ancak fırsat oldu keşke daha önce yaptırsaymışım diyorum önceki pimaşlarda çift camdı ama yalan hikayeymiş onlar no name di 90 lılarda yaptırmışdık bir pvc ciye... eskiden araba sesi kapıda oynıyan çocukların sesi evin içindeydi şimdi hiç biri kalmadı sırf onun için bile iyiki yaptırmışım diyorum ayrıca önceki senelerde yılın bu zamanları evin içi soğuk olurdu kalın giyinirdik şimdi oda kalmadı ama esas sınavı bu kış bir kar yağsın o zaman vericez o zaman anlıycam esas farkı :)
neresi orası :) lüksdür kesin :D
çayyolu oyak 10:)
@darkmoon
evin kacıncı kat abı bılmıyorum ama 5K TL'ye 6 odacıklı yaptıramassın o ztn yalan :D fırat değil noname dahi yapamaz,yaparsa da ıcınde guclendırme U profıl olmaz,olsa bile L profil olur oda dayanıksız olur blabla.Velhasıl kelam 4+12+4 yerine belki 4+16+4 kullanmıslardır vs gibi diyeyim.Camda 6mm kullandıklarını hıc sanmıyorum ,ki öyle olsa gene 5K TL'ye cıkamassın :D he ama şöyle bi durum var genelde kahverengi %50-60 daha pahalıdır beyazdan.Cıkarken uretımde pahalı oldugu ıcın satısada bu yansır.Yoksa pencerelerin kötüdür iyidir bişey demiyorum.Fakat 6odacıklı vs yuksek katlı bınalarda kullanılıyo 70liktir muhtemeln eger yeni bi seri üretmediyse şayet fıratpen..Hayırlı olsun,bu arada eskı no-name'ler ile tek farkı diftungların yeni olmasıdır muhtemelen söyliyim:D(lastik contalar eskidikce aradan üfleme yapar farketmezsiniz:D lastık contalar degısse bıle camlarda dırek farkedılır derecede ses azalımı oluyo:D
Dikkatimi çeken asıl konu Sineklik surgulu vs dedin,iyi yapmışşın abi hayırlı olsun:D ama tekrar söylüyorum extreme bi seri almamışsın bilgin olsun :) Sineklik farkı ve kahve renk farkını düştügün zmn normal standartlarda bi pencere aldıgını sende anlarsın ztn :)
%50fark dussen 2500 yapar. 500lirada sinekliklere düşşen 2lira yapar :)
onursumer
07-12-2012, 23:14
camlar ciddi farkediyor
bizde geçen sene pimapen olarak değiştirdik
3 oda 1 salon + 2 balkon komple kapandı ve 2 balkon kapısı 7 -8 bin tl civarına geldi oda eş dost hatrına :D
ev güneş aldığı için doğru duzgun kombiyi çalıştırmıyoruz bile :)
HHAHA lan biz üretimi türkiyeye açalım fena para var demek :D :hehe: :D
darkmoon
07-12-2012, 23:19
@darkmoon
evin kacıncı kat abı bılmıyorum ama 5K TL'ye 6 odacıklı yaptıramassın o ztn yalan :D
biz inşaat işi yapıyoruz ben muhasebedeyim gerçi fazla şantiye kısmıyla ilgili değilim ama bizim pimaşları yapan firma yapdı benim evi :) yani öyle bir hata yapma şansları lüksleri yok.. :) bana verilen fiyat o tabiki sen gidersen o fiyatı hayatta vermezler :) ben hiç parada vermeden yaptırabilirdim onuda belirtiyim :)
biz inşaat işi yapıyoruz ben muhasebedeyim gerçi fazla şantiye kısmıyla ilgili değilim ama bizim pimaşları yapan firma yapdı benim evi :) yani öyle bir hata yapma şansları lüksleri yok.. :) bana verilen fiyat o tabiki sen gidersen o fiyatı hayatta vermezler :) ben hiç parada vermeden yaptırabilirdim onuda belirtiyim :)
heh böyle de canımı ye abi :D çünkü bahsettiğim durum dediğim gibi yani :D bizde üretim yapıyoruz :) Gülegüle kullanın :) bende yaparım canım hiçpara vermeden nolcak; :D
biz bu işin,ithalatını
ihracatını
yeri geliyor değil bildiğin üretimini yapıyoruz :D
darkmoon
07-12-2012, 23:26
heh böyle de canımı ye abi :D çünkü bahsettiğim durum dediğim gibi yani :D bizde üretim yapıyoruz :) Gülegüle kullanın :) bende yaparım canım hiçpara vermeden nolcak; :D
biz bu işin,ithalatını
ihracatını
yeri geliyor değil bildiğin üretimini yapıyoruz :D
Ama kesinlikle herkes bence yaptırmalı çok fark ediyor çok memnunum.. bizim eski pvc ler pvc diyordukda turşuymuş onu anladım.. kışn ısıdanda çok kar ediceğimi düşünüyorum.. site kapalıdı bir şey yazıcakdım şimdi yazıyım bu iş bir defa yapılıyor ömürlük yapılıyor yani ben şahsen yaptırdım artık ölene kadar dokunmam pimaşlara o yüzden verilen her kuruşu hak ediyor yaptırmışkende bir defada iyi bir şey yaptırmak şart..
Emre Ekrem
08-12-2012, 07:04
6 yıldır kendı evimde kışları pilot modunda yakarım hiç kapatmam en iyi yöntem bu ben cok araştırdım.7/24 acık 30 da yanıyor hem ev devamlı sıcak kalıyor evde olsakda olmasakda acık ama bu sene bıraz ayar verdım ***** bebek var evde. bakalım ne gelıcek doğalgaz bu ay.
:) aynı durum bende, bakalım kısmet.
imprezaWRC
08-12-2012, 10:36
Dün bauhaus'dan şundan aldım tanesi 14 TL
tesamoll® COMFORT Door-to-floor Brush - Saving Energy - tesa SE (http://www.tesa.com/consumer/saving_energy/tesamoll/doors/tesamoll_comfort_doortofloor_brush,c.html)
http://www.tesa.com/imedia/074/1907074,dim:156x512,mode:exact.jpg
İşe yaramaz diye düşünüyorken uyguladıktan sonra kapı altından kaçan havayı tutmasıyla verdiğim paranın karşılığını aldım :)
Gerçi şimdi birde başıma rehau fitil değişimi çıktı, hasbamlar haftasonu çalışmıyorlarmış, Pazartesi arayıp sizin yapacağınız işi... diye giydirip fitil değişimi istieyeceğim çünkü yere kadar olan salon doğramalarında alttan ince ince hava kaçıyor :mad:
Blackbird
08-12-2012, 10:48
[
İşe yaramaz diye düşünüyorken uyguladıktan sonra kapı altından kaçan havayı tutmasıyla verdiğim paranın karşılığını aldım :)
Gerçi şimdi birde başıma rehau fitil değişimi çıktı, hasbamlar haftasonu çalışmıyorlarmış, Pazartesi arayıp sizin yapacağınız işi... diye giydirip fitil değişimi istieyeceğim çünkü yere kadar olan salon doğramalarında alttan ince ince hava kaçıyor :mad:
Bizede lazım bir kaçtane deniyelim tüm evi ısıtmadığımız için kullanılan odaların altından çok ısı kaybı oluyor faydası kesin olur.
Fitilleri değiştirirken camların ayarınıda yaptır abi düzgün kapanmadığı içinde bazen kaçırabiliyor, camı söküp ufak plastik zımpırtılar koyarak ayar yapıyorlar.
Bir sene içersinde doğalgaza %50 zam yapılmış ama olayın hükümetle alakası yokmuş :D önceki hükümetler kalitesiz su kullandıkları için tesisat tıkanmış o yüzden fazla fatura geliyormuş. :agbe::agbe::agbe:
Siyaset konuşmak yasak.:tapedshut
cCc Üşüyoruz Reyiz cCc
ceyhun737
08-12-2012, 10:53
Antalyada daha doğal gaz olmadığı için evde elektrikli kombi kullanıyorduk evde yerden ısıtma sistemi var kışın fatura en az 800 tl geliyordu artık yeter dedim şömine yaptırdık salona şimdi mis gibi oldu hem sıcacık kalıyor hemde fatura aylık yarı yarıya düştü yeter zam üstüne zam
tesamoll® COMFORT Door-to-floor Brush - Saving Energy - tesa SE (http://www.tesa.com/consumer/saving_energy/tesamoll/doors/tesamoll_comfort_doortofloor_brush,c.html)
su an sahadan geldim rockwool ve kapamalara baktim bir yerim dondu proje 74 kat bu arada 30 dan sonrasina cikmiyorum bu ara:)birdahaki moskova tatilinde bekliyorum ince hava kacirmasini tadmak adina:)
Bizim ev yerden ısıtmalı ve ara kat.
O yüzden 20'de devamlı yakıyoruz hem ev her daim sıcak (Şort-t-shirt oturabilecek kıvamda) hemde fatura aç-kapat'tan çok daha az geliyor.
free-hifi
08-12-2012, 11:35
Bizim ev yerden ısıtmalı ve ara kat.
O yüzden 20'de devamlı yakıyoruz hem ev her daim sıcak (Şort-t-shirt oturabilecek kıvamda) hemde fatura aç-kapat'tan çok daha az geliyor.
yerden ısıtma baya faydalı
imprezaWRC
08-12-2012, 11:59
Bizede lazım bir kaçtane deniyelim tüm evi ısıtmadığımız için kullanılan odaların altından çok ısı kaybı oluyor faydası kesin olur.
Fitilleri değiştirirken camların ayarınıda yaptır abi düzgün kapanmadığı içinde bazen kaçırabiliyor, camı söküp ufak plastik zımpırtılar koyarak ayar yapıyorlar.
Bir sene içersinde doğalgaza %50 zam yapılmış ama olayın hükümetle alakası yokmuş :D önceki hükümetler kalitesiz su kullandıkları için tesisat tıkanmış o yüzden fazla fatura geliyormuş. :agbe::agbe::agbe:
Siyaset konuşmak yasak.:tapedshut
cCc Üşüyoruz Reyiz cCc
Valla dün gece yere kadar olan doğramaların altından bir güzel üfürüyordu, bugünde baktım tam yerine oturmuyor, kasasına ettiğimin Rehau'su, 5 yıl garantisi varmış 5 yıl çoktan geçmiştir ama asıl fırtına Pazartesi onları vuracak, açıcam ağzım gelip ücretsiz yapana kadarda düzeltmeyeceğim. Hahah yerleride Beşiktaş'ta, trafik ve mesafe ile kendilerine sağlam kapak olacak :D :D
Bu arada siyasete hakiakten girmeyelim, çünkü girersek bu hepimize faydası olan konu hem sapar hemde beni biliyorsun açarım ağzıma ban alana kadar gider.
Birbirimizi kırmayada gerek yok, herkesin görüşü kendine olsun.
Dediğim gibi Tesa iyi bir marka, ve hakikaten verdiğin paranın karşılığını alıyorsun. Bence al gitsin, do it yourself ayarı ürünler zaten, ama bir tane testere edin, içindeki metali kesmek durumundasın, falçatayla zor oluyor :D
su an sahadan geldim rockwool ve kapamalara baktim bir yerim dondu proje 74 kat bu arada 30 dan sonrasina cikmiyorum bu ara:)birdahaki moskova tatilinde bekliyorum ince hava kacirmasini tadmak adina:)
Kardeşim valla Moskova'ya birde yazın gelmek lazım, seninlede karşılaşamadık zaten :)
Sen asıl İstanbul'a gel :)
Bu sene binaya ısı yalıtımı yapıldı son kat olmasına rağmen alt daire ve yan dairenin sıcaklığı sayesinde neredeyse açmama gerek kalmadı :D
İlk faturam gelmedi sürpriz olmaz inş:D
darkmoon
08-12-2012, 12:26
yerden ısıtma sonradanda yapılıyor elektrikli straforlar var naylon gibi..
cok iyi oldu bunu yazdigin hocam benimde ihtiyacim var. Benim camlarda ahsap o na ne yapabilirim. Kombi 24 east acim
Beyler durumun farkındayız ama siyaset yapmayın, bu aralar başımız ağrıyor bu işten..
imprezaWRC
09-12-2012, 18:10
cfnK0d7D9Ak
Heatkeeper Reflective Radiator Panel - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=cfnK0d7D9Ak)
Energy Saving Radiator Panels - HEATKEEPER Radiator Panels (http://www.heatkeeper.co.uk/)
imprezaWRC
10-12-2012, 14:12
Isonem tehrmal boya ile ilgilenen var ise, and. yakasındaki bayi aha bu adamlarmış.
Malatyallar Yap (http://www.malatyalilaryapi.com/iletisim.htm)
Web sayfalarında ürünler ve e-shop kısmı hata veriyor, o yüzden ürünün fiyatı gözükmüyor. Haftasonu gidip fiyat alacağım, aynı zamanda adamları soru yağmuruna tutacağım :D
imprezaWRC
10-12-2012, 18:20
Bu konuyada bir tek ben mi sardırdım nedir :D
Bugün praktikerden denemek için bir tane ısıfan aldım. Isıfan 75-140cm arası ayarlanabiliyor. Daha küçük ebatlısı ve uygun fiyatlısı (küçük olunca) Bauhaus'da mevcut. Ölçmeden alınca asıl denemek istediğim radyatöre takamadım :D Elimde ısıfan önümde radyatör, ben ısıfana, radyatör bana sonra hepimiz radyatöre bakakaldık :D
imprezaWRC
10-12-2012, 18:56
Isıfan denemesi gayet başarılı :icon_tup: Yarın bauhaus'dan da ölçüye uygun bir kaç tane ısıfan alacağım.
Isonem thermal boya ile ilgilide bir yetkili buldum ona yarın ahiret sorularımı yönelteceğim. Burada da sorduğum soruların cevaplarını ve fiyat bilgisini paylaşırım.
Bu ay ki gelecek faturadan sonra yorumumu yapıcam bu konuya.
Her akşam posta kutusuna bakıyorum tırsa tırsa gelmiş mi diye,evin 2 odası boş ısınmıyor arkadaş yaktıkça yakıyorum fena girecekmiş gibi geliyor :)
Abi sen zengin değilmisin yav :P
ısıfandan bizde deneyelim bakalım
ulasoztas1
12-12-2012, 07:09
Isıfan benimde aklıma yattı kredi kartı dönsün alıcam birtane :D
sabah 7:30 evden çıkışım eve dönüşümde ortalama 19:30 yani 12 saat evde olmuyorum yaklaşık sürekli 40 derece de yaktım 180-190 civarı fatura geldi. artık eve gelince açıyorum sabah çıkarken kapatıyorum yarısı kadar fatura geliyor.. bu arada ev yeni mantolama vs var alt üst komşu da ev hanımı sürekli yakıyorlar dışarıdan eve gelince daha hiç yakmadan yüzüme sıcak vuruyor.. ben şu an memnunum bakalım fatura gelince ne olacak.. :)
free-hifi
12-12-2012, 07:46
güncel ısıfan fiyatları nedir hangi mağazalarda ?
isifanin etkisinin psikolojik olduguna inaniyorum. hatta cuzi miktarda isi kaybi olabilir.
imprezaWRC
14-12-2012, 08:59
isifanin etkisinin psikolojik olduguna inaniyorum. hatta cuzi miktarda isi kaybi olabilir.
Ozan'cım valla psikolojik değil çünkü morg gibi olan odayı adam gibi ısıtmak çok uzun sürüyordu. O zımbırtıyı taktığımdan beri sıcak hava direkt tavana gideceğine önce oda içinde dolanıyor sonra yukarı kaçıyor, böylelikle hissedilir ve fark edilir şekilde oda daha hızlı ısınmaya başladı.
Isonem thermal paint için görüştüm, mantıklı geldi ancak ufak bir sorun var saten boya gibi olmuyormuş. Yani yüzey pürüzsüz olmuyormuş. O yüzden bende onun yerine insuladd'ı buldum. Şimdi diyeceksin buda bir moka yaramaz, olsun be kardeşim ben yinede denemek istiyorum :D
Insuladd Türkiye | NASA ONAYLI ISI YALITIM MALZEMELERI | ALANINDA LİDER FIRMA (http://insuladd.com.tr/)
bunun sarfiyatı daha düşük, ama fiyatını bilmiyorum birde ürün gamında ısı yalıtımlı saten boyada var :)
lucky Jackal
14-12-2012, 09:26
bende sardırdım bu ısıfana,hafta sonu alıp deniyeceğim. İzlenimleri paylaşırım
imprezaWRC
14-12-2012, 09:30
bende sardırdım bu ısıfana,hafta sonu alıp deniyeceğim. İzlenimleri paylaşırım
Koçtaş'tada satılıyor.
Kış için geçici bir çözüm Tesa'da mevcut.
http://www.tesa.com/imedia/160/1907160,dim:432x512,mode:exact.jpg
Bauhaus'da bundan görmüştüm ama fiyatı aklımda kalmamış :(
bunu internette satan varmi?
imprezaWRC
14-12-2012, 09:52
bunu internette satan varmi?
Yabancı sitelerde satışı var ama henüz yurt içinde netten satış yapan yere rastlamadım :(
Isonem thermal paint için görüştüm, mantıklı geldi ancak ufak bir sorun var saten boya gibi olmuyormuş. Yani yüzey pürüzsüz olmuyormuş. O yüzden bende onun yerine insuladd'ı buldum. Şimdi diyeceksin buda bir moka yaramaz, olsun be kardeşim ben yinede denemek istiyorum :D
Insuladd Türkiye | NASA ONAYLI ISI YALITIM MALZEMELERI | ALANINDA LİDER FIRMA (http://insuladd.com.tr/)
bunun sarfiyatı daha düşük, ama fiyatını bilmiyorum birde ürün gamında ısı yalıtımlı saten boyada var :)
bunu bende denemeliyim, isinmayan bir odam var fark hemen belli olur ;)
Hic olmazsa petek sistemi var cin shanghai'da isitmali ev yok gibi beynini sevdigimin cinlisi klimayi isinma araci olarak kullaniyor,
Gecen benzin icip gelmisim sanirim, klimayi 20 derecede unutmusum mukkkemel bir deneyim :))
Elektirik oyle ucuzda degil.
Belki bu devirde çok ilkensin diye düşünen olacak ama dün akşam sobayı kurdum kömürlükte boş kasa vardı bir bastım içine vermişim ateşin gözüne offf be üstünde bir demlik çay demledim bir baktım evde boxlarla dolaşıyorum gözünü sevdiğimin sobası be
Abi sen zengin değilmisin yav :P
ısıfandan bizde deneyelim bakalım
Güzel kardeşim parayı kolay kazanmıyorum.
Yanımda çalışan adamın maaşı kadar olan parayı sadece doğalgaza vermek zoruma gider ki bu adam kira ödüyor evini geçindiriyor ısıtıyor o şekilde yaşıyor.
onursumer
14-12-2012, 10:50
Yabancı sitelerde satışı var ama henüz yurt içinde netten satış yapan yere rastlamadım :(
dun koçtaşta gormuştum 29tl idi bir kutusu ama mantıklı birşeye benziyor arada hava tutarak kesnlikle fark olur sıcaklıkta
CeM öZeR
14-12-2012, 11:06
Binada dış cephe yalıtımı yoksa paraya kıyıp evin dış cepheye bakan duvarlarına iç yalıtım yaptırın derim. Kullanmadığınız odalardaki kalorifer peteklerini kapatın ve o odaların kapılarının altına havlu koyun o odaların serinliği içeri geçmesin. Kombiyi de mümkün olabildiğince 40 derece civarında yakıp hiç kapatmayın. Şu an en iyi tasarruf ve ısınma yöntemi bu gibi görünüyor.
Belki bu devirde çok ilkensin diye düşünen olacak ama dün akşam sobayı kurdum kömürlükte boş kasa vardı bir bastım içine vermişim ateşin gözüne offf be üstünde bir demlik çay demledim bir baktım evde boxlarla dolaşıyorum gözünü sevdiğimin sobası be
soba candır abi ya. yanına bi döşek atıp kıvrılacaksın.. tadını hiçbiyerde bulamazsın o uykunun :)
imprezaWRC
14-12-2012, 11:12
bunu bende denemeliyim, isinmayan bir odam var fark hemen belli olur ;)
Dene abicim 15 TL'den birşey çıkmaz :)
free-hifi
14-12-2012, 11:15
arkadaşlar kızımın rahatsızlığı yüzünden odada buhar makinası açıyorum öksürmeye başlayınca soğukla birlikte tavanlar kararmaya başladı bizim üst kat boş üstü çatı su alması imkansız buhar makinasından olabilirmi sizce ?
Dene abicim 15 TL'den birşey çıkmaz :)
aradim benim hirdavatciyi;
elimde yok diyor burdaki tekzene sordum ilk defa duymus kucuk sehir iste,
bir tane fazla alirsan bana GET acarmisin, komisyon farki sorun degil :)
abı onun ustunde bi de ekmek kızartıcaksın, aksamlarıda kestane :) off diyorummm :D
bızım tekrdag da kı evde de soba duruyor hala, kısın pek gıtmıyoruz ama yınede soba olayı cok guzel :)
bu arada arkdslar bende sabah 8 aksam 8 ewde yokum, kombiyi kapatmakmı mantıklı olur en kısıkta bırakmakmı ?
kömürlü merkezi sistemin gözünü seveyim ne izolasyon ne başka bi şey yılda 1200 tl'ye fırın gibi evde oturuyoruz :)
abı onun ustunde bi de ekmek kızartıcaksın, aksamlarıda kestane :) off diyorummm :D
bızım tekrdag da kı evde de soba duruyor hala, kısın pek gıtmıyoruz ama yınede soba olayı cok guzel :)
bu arada arkdslar bende sabah 8 aksam 8 ewde yokum, kombiyi kapatmakmı mantıklı olur en kısıkta bırakmakmı ?
Yarın cumartesi pazarı var ordan kestane alıcam pazar sabahı kahvaltıyada ekmek kızartıcam üstünde yağlı ekmek demliktede çay fokurayacak off off be
evin en üst kat kuzey cephedeyse ve yokuşta olup önünde başka bina yoksa, izolasyon yoksa...
bir de alt katın BOŞ ise...
çatıdan direk soğuk..
epheden soğuk..
zemin buz gibi...
aylık 400civarı doğaz gaz alıp üzerine de 2 adet ufo yakıyorum, bu şekilde doğuğpu kırıyorum ancak ama ev sıcak değil hala :(
bizim ev aynı yazdığın şekilde ve denizden sadece 500 metre uzaklıkta ve dubleks. Her ay en aşağı 500-600 TL arası geliyor ve ev hala soğuk sabah akşam yandığı halde.
alihan_27
14-12-2012, 11:45
Isıfanın bende ısınmaya katkısı olduğunu düşünmüyorum. Yani havanın yönünü değiştirecek fan filan olmadığından, ısınan hava yine yukarı 5 cm ilerden yükselecek. Ucuz olduğundan ne olacak, denemekten ne çıkar diye alınıyor heralde.
ulasoztas1
14-12-2012, 11:58
arkadaşlar kızımın rahatsızlığı yüzünden odada buhar makinası açıyorum öksürmeye başlayınca soğukla birlikte tavanlar kararmaya başladı bizim üst kat boş üstü çatı su alması imkansız buhar makinasından olabilirmi sizce ?
olabilir.. Bende hasta olduğum zamanlarda buhar makinası çalıştıyorum geceleri ve yere doğru verdiriyorum, sabah uyandığımda parkeler kalının üzeri bariz ıslak oluyor. Sizde de kışın rutubete sebep olup tavanı karartabilir buhar.
imprezaWRC
14-12-2012, 12:40
Isıfanın bende ısınmaya katkısı olduğunu düşünmüyorum. Yani havanın yönünü değiştirecek fan filan olmadığından, ısınan hava yine yukarı 5 cm ilerden yükselecek. Ucuz olduğundan ne olacak, denemekten ne çıkar diye alınıyor heralde.
Yok artık 5cm 'mi? Valla ben üreticisi değilim, komisyonda almıyorum, radyatörün üzerine taktım dedim bu havayı nereye kadar gönderecek, abartmıyorum 2m kadar önünde durdum gayet güzel üzerime sıcak hava geliyordu. O zımbırtıyı takmayınca radyatörün üst kısmından sıcak hava direkt tavana gidiyor.
Şimdi zihni sinir procesi ile ataletiyle dönebilecek iki küçük fanda takarım önüne oh mis. :D
30 senelik betonarme binada komple mantolamanın ne kadar yararı olur bilgisi olan varmı ? Açık olan cepheler sadece binanın ön ve arkası..
imprezaWRC
14-12-2012, 12:47
30 senelik betonarme binada komple mantolamanın ne kadar yararı olur bilgisi olan varmı ? Açık olan cepheler sadece binanın ön ve arkası..
Bu zamlardan sonra faydası şu olur, geçen sene ödediğini ödersin.
Bu zamlardan sonra faydası şu olur, geçen sene ödediğini ödersin.
O kadar kötü olamaz yahu :D
imprezaWRC
14-12-2012, 13:02
O kadar kötü olamaz yahu :D
Dahada kötü olacak, çünkü yeni yılda yeni zamlar var.
Blackbird
14-12-2012, 13:06
Isıfan aklıma çok yatmadı abi öncedende yazdığım gibi ama sen işe yarıyor diyorsan vardır bir fayadası yapı markete yolum düşünce alıp deneyeceğim bakalım, 200cm olanları varmı ?
180 lira geldi.110 m2 4.kat 4 bir yan açık. yalnız 12 den sonra kombiyi kapatıyor bizimkiler. bende mönitörün adaptörüne ayağımı koyuyorum. :D pcnin bir fanını çıkartıyorm ısı üretsinde ısınıyım diye. :D
imprezaWRC
14-12-2012, 13:11
Isıfan aklıma çok yatmadı abi öncedende yazdığım gibi ama sen işe yarıyor diyorsan vardır bir fayadası yapı markete yolum düşünce alıp deneyeceğim bakalım, 200cm olanları varmı ?
Almayın abicim, sonra işe yaramadı adam paramızı çarçur ettirdi dersiniz, başıma gelmedik kalmaz :D :D
Benim dairede işe yaradı, en azından odalar daha hızlı ısındı, elbetteki bir fan olmadığı için sıcak hava bir müddet sonra veya mesafeden sonra yukarı çıkacak illaki kayıp olacak ama benim zımbırtıyı sevmemdeki asıl faktör Subaru'nun scoop'una benzemesinde yatıyor :D :D :D
200 cm'i var mı yok mu bilmiyorum Koçtaş'ın sayfasından bakman lazım. Benim evdeki radyatörler maksimum 80cm. Ben 80cm'liklerden aldım. Şimdilik memnunum.
imprezaWRC
14-12-2012, 13:18
180 lira geldi.110 m2 4.kat 4 bir yan açık. yalnız 12 den sonra kombiyi kapatıyor bizimkiler. bende mönitörün adaptörüne ayağımı koyuyorum. :D pcnin bir fanını çıkartıyorm ısı üretsinde ısınıyım diye. :D
Evet asıl noktada bu, geçen sene yaktığının yarısını yakıp, geçen sene gelen faturanın 2 katını ödüyorsun; korkudan 12'den sonra kombiyi kapatıyorsun, radyatörlerin bazılarını kapatıyorsun.
Ocakta bir zam daha gelecek, o zamdan sonra artık evi ısıtmayı geçip, kendimizi halıya sürtüp sürtünmeden çıkacak ısı ile sadece kendimizi ısıtırız.
Seneye çatıya güneş panelleri, sitenin ortak alanına da rüzgar jeneratörü koyacağım.
mechanic
14-12-2012, 13:20
ısınma, ısıyı kaybettiğimiz zaman problem oluyor. bir de pahalı olduğu için...
önce ısıyı kaybetmeyecek şekilde pencereler, kapılar havalandırmalar gibi yerlerdeki açıklıkları kapatın. i love Silikon :D
tasarruflu bir ısınma için:
öncelikle odanın soğunu kırmanız lazım, 10 dakikalık aşırı ısıtma veya klima kullanın.
sonra da ufak bir soba işinizi görecektir. 700w veya 1000W.
yerler örtülü olmaılı, halı felan kilim ne varsa yerlere serin.
mantolama veya benzeri masraflı kaplamalar uzun vadede karlıdır..
basit ucuz ama tehlikeli bir yalıtım yöntemi önerebilirim, biraz öğrenci işi :D
20-25 mm köpükler var eni 50 santim boyu 1 metre, duvarlara silikonla yapıştırın boşluk bırakmadan.
praktiker gibi yerlerde pahalı olur toptancılarda ucuzdur. baya bi yalıtım olur, nefesinizle bile oda ısınız :D
ama ÇOK YANICI bir maddedir strofor köpük. köpük üstüne de çok ucuz bir duvar kağıdı uygulanabilir...
imprezaWRC
14-12-2012, 13:24
ısınma, ısıyı kaybettiğimiz zaman problem oluyor. bir de pahalı olduğu için...
önce ısıyı kaybetmeyecek şekilde pencereler, kapılar havalandırmalar gibi yerlerdeki açıklıkları kapatın. i love Silikon :D
tasarruflu bir ısınma için:
öncelikle odanın soğunu kırmanız lazım, 10 dakikalık aşırı ısıtma veya klima kullanın.
sonra da ufak bir soba işinizi görecektir. 700w veya 1000W.
yerler örtülü olmaılı, halı felan kilim ne varsa yerlere serin.
mantolama veya benzeri masraflı kaplamalar uzun vadede karlıdır..
basit ucuz ama tehlikeli bir yalıtım yöntemi önerebilirim, biraz öğrenci işi :D
20-25 mm köpükler var eni 50 santim boyu 1 metre, duvarlara silikonla yapıştırın boşluk bırakmadan.
praktiker gibi yerlerde pahalı olur toptancılarda ucuzdur. baya bi yalıtım olur, nefesinizle bile oda ısınız :D
ama ÇOK YANICI bir maddedir strofor köpük. köpük üstüne de çok ucuz bir duvar kağıdı uygulanabilir...
Benim daha iyi bir önerim var, ikeadan battal boy mumlar alalım, her odaya bir tane battal boy mum, soba gibi etrafında konuşlanırız, oh mis. :D:D:D:D
Daha dur sen, ocaktan sonra daha ne cin fikirler çıkar :D
mechanic
14-12-2012, 13:27
Benim daha iyi bir önerim var, ikeadan battal boy mumlar alalım, her odaya bir tane battal boy mum, soba gibi etrafında konuşlanırız, oh mis. :D:D:D:D
Daha dur sen, ocaktan sonra daha ne cin fikirler çıkar :D
strofor köpük olayına cin fikir diyorsun sanırım da ben o uygulamayı stüdyoma yaptım,
kahve makinasıyla ısındım bir de anfi marshall vardı ...
sökmesi de kolaydır bir kat boya atarsınız çıkarken odaya yeter... ayrıca iyi ve sık yapıştırırsan ses yalıtımı da yapar, ohhh yeaaahhh ;)
Blackbird
14-12-2012, 13:30
ısıfanı alıp kapına gelicem abi bu çalışmıyor diye ahahha :D
Haftaya alıp deneyelim işe nekadar yarıyor tecrübe edelim. :)
imprezaWRC
14-12-2012, 13:32
strofor köpük olayına cin fikir diyorsun sanırım da ben o uygulamayı stüdyoma yaptım,
kahve makinasıyla ısındım bir de anfi marshall vardı ...
sökmesi de kolaydır bir kat boya atarsınız çıkarken odaya yeter... ayrıca iyi ve sık yapıştırırsan ses yalıtımı da yapar, ohhh yeaaahhh ;)
Estağfurullah sana demedim, eksik yazınca o anlam çıkmış. Yeni gelecek zamdan sonra cin fikirler ortaya çıkar demek istedim, Türk'ün aklı ya s.....ken ya kaçarken gelir hesabı :D
imprezaWRC
14-12-2012, 13:36
ısıfanı alıp kapına gelicem abi bu çalışmıyor diye ahahha :D
Haftaya alıp deneyelim işe nekadar yarıyor tecrübe edelim. :)
Olm işe yaramazsa en kötü kaputta kullanırsın çakma Subaru'n olur :D :D
darkmoon
14-12-2012, 13:44
arkadaşlar birde bu işler yazdan yapılır.. yani inşaat gerektiricek pimaş mantolama izalasyon kısaca hafriyat gerektiricek işler.. şimdi yumurta ağza gelince ancak mevcut klasik ısınma yöntemleri ile bir çözüm bulmaya çalışıyoruzki bundada pek bir çözüm olmuyor :) sobası ufosu merkesizi yerden ısıtması hepsi bir gider neticede..
Yazdan kışın çok soğuk olan bir eve doğru bir izalasyon projelendirilmesi yapılırsa bana göre kışın ısıda %50-%60 tasarruf olur buda faturanın epey azalması anlamına gelir.
imprezaWRC
14-12-2012, 13:53
arkadaşlar birde bu işler yazdan yapılır.. yani inşaat gerektiricek pimaş mantolama izalasyon kısaca hafriyat gerektiricek işler.. şimdi yumurta ağza gelince ancak mevcut klasik ısınma yöntemleri ile bir çözüm bulmaya çalışıyoruzki bundada pek bir çözüm olmuyor :) sobası ufosu merkesizi yerden ısıtması hepsi bir gider neticede..
Yazdan kışın çok soğuk olan bir eve doğru bir izalasyon projelendirilmesi yapılırsa bana göre kışın ısıda %50-%60 tasarruf olur buda faturanın epey azalması anlamına gelir.
Birde benim gibi yazın taşınan ve kışın üfüren doğramalarla karşılaşanlar var, neyse kısmetse ve atlatmazsa Cumartesi günü pimapen ustası gelip gerekli ayarları yapacak.
Blackbird
14-12-2012, 13:57
Yazın mantolama için fiyat aldım 12-16 bin civarında tutuyordu. :) 6-7 senede ancak amorti ediyor. :)
mantolama bu yalıtım meselesinde en önemli rolü oynar. sizin aldığnız fiyat sanırım içerden yapılan uygulama. biz bina için fiyat almıştık 50 küsür maliyet oluyor, bu fiyat binaya göre değişir ama bizim bina için konuşursak daire başı 3-5 bine mal olan yalıtımlı evin fiyatı yalıtımsıza göre 10 bin oynuyor. dış yenileme vs de cabası. devletin bu konuyla ilgili bankalarda düzenlemesi vardı.tam bilgi sahibi değilim de 8 aya kadar %0 faizle bina adına kredi alınıp mantolama yapılabiliyordu.
imprezaWRC
14-12-2012, 14:12
Yazın mantolama için fiyat aldım 12-16 bin civarında tutuyordu. :) 6-7 senede ancak amorti ediyor. :)
Oha o ne be, nasıl fiyattır o ya. Olm sen evin içine iglo yap ya da arada bir t-shirtle dışarı çık eve tekrar gir, evi psikolojik olarak sıcak zannedersin :D :D
mechanic
14-12-2012, 17:54
aha geldi elektrik faturası, doğru düzgün kullanmadan 270 TL cik. ama diğer faturaya altın vuruş olacak. 400den aşşağı olmaz sanırsam...
darkmoon
14-12-2012, 17:58
Oha o ne be, nasıl fiyattır o ya. Olm sen evin içine iglo yap ya da arada bir t-shirtle dışarı çık eve tekrar gir, evi psikolojik olarak sıcak zannedersin :D :D
Aslında aklıma fantastik bir çözüm geldi evi ısıtıcağınıza kendinizi ısıtın daha pratik thermal içlik çorap eşofman kıyafetler hatta pikeler yorganlar var :D vücut sıcakğılığını hapis ediyor haliyle seni sıcacık tutuyor :)
Aslında aklıma fantastik bir çözüm geldi evi ısıtıcağınıza kendinizi ısıtın daha pratik thermal içlik çorap eşofman kıyafetler hatta pikeler yorganlar var :D vücut sıcakğılığını hapis ediyor haliyle seni sıcacık tutuyor :)
Orası ev değil 'iglo' olur o zaman :)
Blackbird
14-12-2012, 20:28
Güzel çözümler iglo ve termal içlik :D:D:D
S.Özeren
14-12-2012, 20:34
milleti bağlıcaklar kaçağa bu ne zamdır ya
zamımıza damımıza koyuyolar.
Kutluhan
14-12-2012, 22:00
10 gündür yakıyoruz (2+1 sadece salon da 2 petek yanıyor akşamdan akşama) 130 TL. cik sıkışmış peteklerin arasına :) bir dahaki ay nasıl olacak merak ediyoruz...
Bugun fatura geldi 30 gundur yakıyoruz ilk 10 gun ara ara yandı ama son 20 gun surekli ortalama 35 40 gibi yandı
ev dublex, yerden ısıtmalı. Kombi demirdokum ama eski bi tip yogusma falan yok 290 lira geldi. Bakalım gelecek ay ne olacak..
SINIRSIZ ENERJİ (infinite energy) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=scwAiyBwhJc)
ucuna ufo bağlasak ? ? :D çalışır mı ?
emre yeşil
15-12-2012, 18:17
Mantolama yalıtım olmayan bir evde tasarruf yapmak mümkün olmaz
Trance-R
15-12-2012, 18:22
SINIRSIZ ENERJİ (infinite energy) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=scwAiyBwhJc)
ucuna ufo bağlasak ? ? :D çalışır mı ?
o nasıl bişey yau :)
izledim de , bana çok değişik geldi ?
o nasıl bişey yau :)
izledim de , bana çok değişik geldi ?
Bilemedim.Aslında alttan delip kablo geçirmiş olabilirler diyede düşünüyorum.
Ben organik ısıtıcı kullanıyorum gayet memnumum. Televizyon izlerken alıyorum kediyi koyuyorum ayaklarımın oraya oh mis...
Ya beyler kusura bakmayin bu saattede yapilacak is degil ama suanda sobanin ustundeki kestanelerin resimlerini ekleyebilsem keske
Blackbird
23-12-2012, 20:35
ISIFAN deneyen oldu mu?
Bauhaus tan ısıtac markasının aynı işlevdeki ürününden aldım bir adet denemek için, 160cm 25-30 tl gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam, çok fazla işe yaramayacağını düşünerek aldım zaten ama azda olsa faydası oldu; sıcak hava 5-10 cm ileriden yükseldiği için camlardan ısı kaybı daha az oluyor diğer türlü perdeyle cam arasına geçiyor sıcak hava ve daha fazla camlardan ısı kaybı oluyor diye düşünüyorum. :)
baymustang
23-12-2012, 20:42
ben soğuk havalarda kombinin sınırlarını zorluyorum maksimmum ne olursa işte evin 3 cephesi açık ve büyük bu sebeple zor ısınıyor
fazla şekilde yüklenip daha sonra oda sıcaklığna düşürüyorum 30 gün boyunca gelen fatura 170 lira.
tavsiye ederim çok denendi
ben soğuk havalarda kombinin sınırlarını zorluyorum maksimmum ne olursa işte evin 3 cephesi açık ve büyük bu sebeple zor ısınıyor
fazla şekilde yüklenip daha sonra oda sıcaklığna düşürüyorum 30 gün boyunca gelen fatura 170 lira.
Şimdi bunu denemek pahalıya patlayabilir bize evde yalıtım var mı? Alt-üst katlar dolu mu apartman dairesi mi?
skaratas2
23-12-2012, 20:45
termostad vana takdırman en makulü olur bence,
oda etkilese etkilese %10-20 faturada.
Bende ara kattayım altım üstüm dolu içten mantolamam var bosch kombim var yoğuşmalı daire 100 m'2 2+1 bütün odalar yanıyor 22 derece civarı ev in içi 180 tl geldi geçen ay 25 gün falan full yaktık balkon kapılarım eski 2 adet kapım camlar tekli ve alüminyum kasa
baymustang
23-12-2012, 20:49
Şimdi bunu denemek pahalıya patlayabilir bize evde yalıtım var mı? Alt-üst katlar dolu mu apartman dairesi mi?
4. kattayım ev 120 metrekare üstümde 2 kat daha var.
ilk deneme;
- 55 dereceye sabitledik ve ev 2 saate yakın vakitte ısındı 1 ay boyunca bize gelen fatura ise 260 lira idi
- 55 derece yapıp oda oda oynadık yani gün içerisinde oturma odası çalıştı sonrada yatak odası yakıldı oturma odası kapatıldı böylede 220 lira oldu
- ama kombinin ayarını maksumun yapınca 30 dakikada ev ısınıyor oda sıcaklığı iyi olduğunda ise 45 derece çekiyorum ve öylede 150 ile 180 arası geldi hemde3 odanın petekleri açık.
imprezaWRC
23-12-2012, 21:43
Bunu yaparsam, sayaca kürdan, iğne...vs saplamam lazım, geçen gün ısıtma aşamasında baktım da, 0-100'ü 3 sn'miş sayacın, bildiğin wrc gibi hızlı dönüyor :D :D
tolgakaynak
23-12-2012, 21:55
arkadaşlar peteklerin altları neden soğuk oluyor ?? gerçekten bilenler açıklarmı
- Peteklerin içleri pislenmiştir
- su basıncı azdır
- kombi devirdaim yapmıyordur.
Bu tip şeyler duyuyorum ama herkez başka bişey söylüyor bu işin doğrusu nedir bilenlerden yardım istiyorum ??
Allahını seven yardım etsın !!!!! : )))
ustası bıle bır boktan anlamıyor...
doğrumu kullanıyoruz yanlısmı ???
demırdokum kombı var bakımları yenı yapılmış..7-24 çalışıyor.bebek var cunku.
ısınma hanesı 1ile 5 arasında . 1 de bıle calsıtırmıyorum..yarımda calsıyor.ev fena degıl ama fatura 330 tl geldı..... mantolomada var bınada . arkadaşlarım 2-3 de calsıtırıyorlar 150 gelıyo nasıl ıs anlamadımkı.. korkuyorum 2-3 yapıcam bu sefeer 1 mılyar gelır dıye :D ne olur aydınlatsın bırısı:D
arkadaşlar peteklerin altları neden soğuk oluyor ?? gerçekten bilenler açıklarmı
- su basıncı azdır
Bu tip şeyler duyuyorum ama herkez başka bişey söylüyor bu işin doğrusu nedir bilenlerden yardım istiyorum ??
bendede oluyordu havasını alınca duzelıyor. deneyın..
- su basıncı azdır
peteklerde hava var anlamına gelir
1ay elektrikli soba yakalım dedik 170 lira fatura geldi nasıl ödeyecegiz diye kara kara düşünüyoruz eh ***** öğrenciyiz. Alternatif bi yöntem geliştirdik ama pratik zeka olaraktan Sobayı balkondan attık ve 3er kat giyindik sonuç hala üşüyoruz ama paramız cebimizde :D
tolgakaynak
23-12-2012, 22:07
peteklerde hava var anlamına gelir
aldım havalarını yinede gitmedi halen daha altlar soğuk oluyor :S
- su basıncı azdır
Petekler kaç senelik bizde de aynı sıkıntı var geçen gün geldiler içleri pislenmiş dedi bakan arkadaşlar ancak bizim merkezi sistem olduğu için suyu boşaltamıycaklarını yazın temizlenmesi gerektiğini söylediler , kombi olsa sıkıntı değilmiş :)
tolgakaynak
23-12-2012, 22:31
Petekler kaç senelik bizde de aynı sıkıntı var geçen gün geldiler içleri pislenmiş dedi bakan arkadaşlar ancak bizim merkezi sistem olduğu için suyu boşaltamıycaklarını yazın temizlenmesi gerektiğini söylediler , kombi olsa sıkıntı değilmiş :)
bizimki 7 senelik bi sistem. eğerki pislikten ise söküp temizlemek istiyorum. uyuz oldum artık altı soğuk üstü sıcak:(
S.Özeren
23-12-2012, 22:44
petekleri değiştirmekte mantıklı aslında şu demir olanlar çabuk ısınıp , geç soğuyanlar da baya bi tasarruf yaptırıyor
bizimki 7 senelik bi sistem. eğerki pislikten ise söküp temizlemek istiyorum. uyuz oldum artık altı soğuk üstü sıcak:(
Bir denemek lazım belki faydalı olabilir :)
225 m2... 3 cephe acık...merkezi sistem...yazın ne giyiyorsam evde kışında öyleyim...geçen ay ısınma faturası 95 tl
MGövercin
23-12-2012, 23:01
Öğrenciyim eskısehirde ve gelen faturayı gordugumdekı soku daha atlatamadım 260 lıra nedır ya 40 45 arası yanıyor ve bu degerlerı kesınlıkle gecmedı ama nasıl bole geldı anlamadım.Kombiyide 40 derecenın altına alınca petekler buz gıbı oluyo bu nasıl ıs anlamadım.
isinmayan odamin penceresine silikon izolasyon profili kapladim bakalim fark nasil olcak :D
Soğuktan, cereyandan, tozdan ve gürültüden koruma - Her İş İçin Doğru Çözüm - tesa SE (http://www.tesabant.com.tr/consumer/solutions/tesamoll/souktan-cereyandan-tozdan-ve-guerueltueden-koruma,57120,1.html)
225 m2... 3 cephe acık...merkezi sistem...yazın ne giyiyorsam evde kışında öyleyim...geçen ay ısınma faturası 95 tl
Dayı tamda onu konuşuyorduk biz.. Süper ama nasıl oluyor :beuj:
Benim de peteklerin altı başka üstü başka ısıdaydı. Bazılarında sağ-sol farklı ısınıyordu. Havalarını falan da aldım fayda etmedi. Daha sonra kaloriferci çağırdım bi ilaçla peteklerin içini temizlemiş simsiyah su çıkmış. Benim evimin 2 cephesi açık, dış cephe izolasyonu yok. Üst katımda kalorifer var alt katta doğalgaz sobası. Devamlı en düşükte çalıştırırım gayet güzel ısınır. Geçen sene çok soğuk havalarda dereceyi yükselttiğim de olurdu. En fazla gelen fatura 120 falandır herhalde. Bu sene de son gelen fatura 120 küsür. Arada kapattığımız günler olmuştur ama.
En az ısınmak kadar yalıtım da önemlidir. Kayınvalidemin evi konumu itibariyle çok zor ısınıyordu. En düşük derecede yaksa hiç fark olmuyordu orta derecelerde yaktığında da hırka falan giyerdik yine de üşürdük. Peteklerin arkasına konan ısı yalıtım levhalardan koydu fark inanılmaz. En son gittiğimde en düşük derecede yaktığı halde gayet güzel ısınmıştı ev. Ben de bugün praktikerden aldım. Tanesi 6 lira sanırım. Ayrıca pencerelere ve kapılara da sünger bantlardan aldım. Mutfakta aspiratörün borusu dolabın içinden geçerek duvardan çıkıyor. Borunun etrafında herhangi bir izolasyon olmadığından dolabın içi buzdolabı gibiydi ve dolabın duvar tarafındaki kenarında ufak bir boşluk var ordan acayip soğuk geliyordu. Onları da hallettim bugün kendi çabalarımla. Mutfak çok soğuk oluyordu hatta geçenlerde rüzgarlı bir gecede resmen ayaklarımın hizasında rüzgarı hissediyordum :) Şu an gayet iyi. İlerde daha da iyi anlayacağız bakalım...
ben araştırıyorum eve ciddi ciddi yağ sobası kuracam :( Donuyorum Ailem yok kendim kalıyorum ufo kendini ısıtmıyor. :(
binada mantolama, dairelerde enerjimetre, radyotor girişlerinde termostatlı vana var.radyotor çıkışlarınıda hiç bir zaman tam açık bırakmam mutlaka biraz kısarım ki su sıcaklığını radyotore bıraksın(dogrudur yanlıştır...)
Dayı tamda onu konuşuyorduk biz.. Süper ama nasıl oluyor :beuj:
free-hifi
24-12-2012, 08:26
kombiye bakım yaptırdım ama çabuk ısınıp çabuk soğuyor petekler birde peteklerin altı hep soğuk hava mavada yok aldım havalarını sorun ne olabilir
kombiye bakım yaptırdım ama çabuk ısınıp çabuk soğuyor petekler birde peteklerin altı hep soğuk hava mavada yok aldım havalarını sorun ne olabilir
temizlik yaptırdınızmı hiç peteklere bazen tıkalı olduğundan dolayı bu şekilde olabiliyor ama hava olabilir bir ihtimal
Emre Ekrem
24-12-2012, 08:54
aynen benim için de geçerli.
Valla veito aldım geçen sene 50 60 m2 lik o odalar da 10 numara nerdeyse 24 saat yanıyor ama ayda 70 90 tl arası geliyor fatura :)
mr.korhan
24-12-2012, 10:22
arkadaşlar aliminyum peteklerde hava sadece sağ-sol arası ısı farkıdır, alt üst ısı farkı havaya delalet değildir, zaten peteğin altına eğilir bakarsanız su kanalları genelde en altta bi karış kadar yoktur.
ghibli06
24-12-2012, 10:27
ben de isyanlardayım, haftada 200 tl lik gaz yakıyorum, katlardan 2 tanesini komple kapattım kalan 2 katta yaşıyorum ama ne yazık ki UFO takviyesi ile beraber deli doğalgaz harcıyorum :(
63owen63
24-12-2012, 10:32
Hafta içi 7 de çıkıyor akşam 6 da geliyorum. Nasıl ekonomik bir kullanım tavsiye edersiniz ?
Sabah çıkarken komple kısmak ama kapatmamak mı ana üniteyi ? Yoksa tüm gün hafif ılık şekilde yakmak mı ? Yoksa akşam gelince açıp,gece yatarken kapamak mı ? Türlü türlü şeyler söylüyorlar, bu işin dogrusu nedir ?
ghibli06
24-12-2012, 10:35
Hafta içi 7 de çıkıyor akşam 6 da geliyorum. Nasıl ekonomik bir kullanım tavsiye edersiniz ?
Sabah çıkarken komple kısmak ama kapatmamak mı ana üniteyi ? Yoksa tüm gün hafif ılık şekilde yakmak mı ? Yoksa akşam gelince açıp,gece yatarken kapamak mı ? Türlü türlü şeyler söylüyorlar, bu işin dogrusu nedir ?
aynı ikilemdeyim hep... sabah evden 8 gibi çıkıyorum akşam da 7 civarı geliyorum en erken... bence dairede oturuyorsanız evin altı üstü sağı solu doluysa kısık bırakın içerideki sıcak havayı korur ama bendeki gibi evin etrafında bir şey yoksa ayrıca müstakilse ne yapsak fayda etmiyor, açık da bıraksam soğuk tarafa doğru dağılıp gidiyor, iyi bir izolasyon yoksa...
free-hifi
24-12-2012, 11:00
temizlik yaptırdınızmı hiç peteklere bazen tıkalı olduğundan dolayı bu şekilde olabiliyor ama hava olabilir bir ihtimal
evet kombi bakımıyla petek temizliği aynı yapıldı petekler ve kombi tesisat 2 senelik
mr.korhan
24-12-2012, 11:05
arkadaşlar hergün 8 saatten fazla evde yoksanız kombiyi kapatmak en ekonomik çözümdür.
tecrübeyle sabittir, otomatik priz koydum kombi önüne, sabah 7 de kapatıp akşam 5:30 da çalıştırıyor (ben gelmeden bir saat evvel hemen hemen) bu şekilde geçen kış 30 liraya yakın fatura farkettirdi. tabi bu yıl yapamıycam zira hanım ve bebek hep evde olacak :)
63owen63
24-12-2012, 11:18
aynı ikilemdeyim hep... sabah evden 8 gibi çıkıyorum akşam da 7 civarı geliyorum en erken... bence dairede oturuyorsanız evin altı üstü sağı solu doluysa kısık bırakın içerideki sıcak havayı korur ama bendeki gibi evin etrafında bir şey yoksa ayrıca müstakilse ne yapsak fayda etmiyor, açık da bıraksam soğuk tarafa doğru dağılıp gidiyor, iyi bir izolasyon yoksa...
Benim izolasyon iyi aslında ama içeri alınan balkonlar var oralardan hissediyorum biraz soguk. Ama altlı üstlü yakılıyor ara kattayım ev pek sogumuyor.
arkadaşlar hergün 8 saatten fazla evde yoksanız kombiyi kapatmak en ekonomik çözümdür.
tecrübeyle sabittir, otomatik priz koydum kombi önüne, sabah 7 de kapatıp akşam 5:30 da çalıştırıyor (ben gelmeden bir saat evvel hemen hemen) bu şekilde geçen kış 30 liraya yakın fatura farkettirdi. tabi bu yıl yapamıycam zira hanım ve bebek hep evde olacak :)
8 saatlik dilime dahilim,kapatayım ben ozaman
ulasoztas1
24-12-2012, 11:29
yeni apartmanda ufak bir evde yaşıyorum, eve 4 saaten önce gelmiceksem kapatıyorum kombiyi. geldiğimde de ısınması fazla uzun sürmüyor küçük olduğu için hatta tek odayıda kapattım salona yerleştim tamamen geçen ay 45tl civarında gelmişti bu ay bakalım ne gelicek
benim ev kombiyi köklemeden ısınmıyor vazgeçtim artık...
4 bir yanım açık alt kat üst kat boş,evde halıda yok :)
köklediğim zaman güzel oluyor ev,orta koridordordaki fayanslara çıplak ayakla basarsanız en fazla 20 sn tutabiliyorsunuz inanılmaz soğuk geliyor alt kattan :(
aynı şekilde sabah 8de evden çıkıyorum en erken 7 de geliyorum bir ay kombiyi en düşük sıcaklıkta çalıştırarak bir ayda tamamen kapatarak denedim tamamen kapattığımda daha az fatura ödedim
evet kombi bakımıyla petek temizliği aynı yapıldı petekler ve kombi tesisat 2 senelik
hava olabilir bir ihtimal birde kombinin pompasına bakın nasıl normal çalışıyormu
aynı şekilde sabah 8de evden çıkıyorum en erken 7 de geliyorum bir ay kombiyi en düşük sıcaklıkta çalıştırarak bir ayda tamamen kapatarak denedim tamamen kapattığımda daha az fatura ödedim
hava olabilir bir ihtimal birde kombinin pompasına bakın nasıl normal çalışıyormu
abi bizim peteklerde aynı durumda suanda akşam gelicekler bakalım napcaklar yazarım buraya :D
abi bizim peteklerde aynı durumda suanda akşam gelicekler bakalım napcaklar yazarım buraya :D
bende de aynı sorun vardı havasını aldım baya bi ondan sonra düzelmişti geçen sene :)
bende de aynı sorun vardı havasını aldım baya bi ondan sonra düzelmişti geçen sene :)
abi bende alıyorum havasını hatta direk kortapadan temız su gelene kadar su boşaltıyorum sonra tek tek peteklerın havasını alıyorum bi süre altlarada sıcak su geliyp 1 hafta sonra altlar soğuk oluyo gene
RottingChrist
24-12-2012, 14:01
akşamları saat 8 de evde oluyorum ve o satte kombiyi yarıdan fazla açıp ısınana kadar bekliyorum sonra gece 1 e kadar çalışıyor ve yatarken kapatıyorum. geçen sene bu şekilde evde çok rahat ettik ve ısınma sıkıntısı çekmeden en yüksek faturam 180 tl gelmişti. (cumartesi pazar sürekli açık)
bu sene aynı sistemi denedim ama ev bir türlü ısınmıyor. gittim kağuçuk fitil aldım çelik kapı dahil bütün evin cam ve kapılarına uyguladım ama yinede geçen seneki gibi değil. petekleri komple bolşalttım hiç kirli su çıkmadı bildiğin içme suyu gibi.
ev kira olduğu için çok radikal işlemler yapmak istemiyorum ama bu sene doğalgaz faturalarıyla başımız dertte olacak gibi görünüyor.
şu petek arkası konulan malzeme tam olarak nedir acaba varmı link falan?
Timur abi ürün bu eminönünde sobacılarda taplası 7 tl ye satılıyor fiyat büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre değişiyor tabiki
http://image.evidea.com/ProductImages/116074/B211334.jpg
RottingChrist
24-12-2012, 14:46
Aslan, bunu tam olarak ne yapıyoruz? petek ile duvar arasına mı yerleştiriyoruz?
ghibli06
24-12-2012, 14:51
abi bende alıyorum havasını hatta direk kortapadan temız su gelene kadar su boşaltıyorum sonra tek tek peteklerın havasını alıyorum bi süre altlarada sıcak su geliyp 1 hafta sonra altlar soğuk oluyo gene
sistem bir yerden kaçırıyor olabilir, su seviyesini kontrol ediyor musun eksilme var mı?
Aslan, bunu tam olarak ne yapıyoruz? petek ile duvar arasına mı yerleştiriyoruz?
Aynen olay budur Timur abi
http://i.emlaktasondakika.com/Files/NewsImages2/2010/10/28/466x255/6bbe9a74-9ccd-4e6b-b634-4a9bed083f1c.jpg
devil_berk22
24-12-2012, 15:03
kipadan 15-20 tane kapı ve cam süngeri aldım rüzgar alan tüm camlara yapıştırdım perde dahi oynamıyor :)
RottingChrist
24-12-2012, 15:11
eski süngerlerden mi aldınız? ben geçen hafta buzdolaplarında bulunan mıknatıslı fitillere benzeyen ama daha ince mıknatıssız kauçuk olanlarından koydum gayet güzel oldu. özellikle çelik kapıda çok işe yaradı. mercedes vakumlu kapı gibi oldu :)
kipadan 15-20 tane kapı ve cam süngeri aldım rüzgar alan tüm camlara yapıştırdım perde dahi oynamıyor :)
baymustang
24-12-2012, 15:17
valla benim taktiği bir deneyim derim bide şu var
ufo arkadaşlar dış mekanda kullanılması gereken bir ısıtıcı bence çünkü ortamı değil sadece vucudu ısıtır.
ben diyarbakırda askerlik yaparken orduevine geçtim. ve orduevinin ısıtma sistemi bi işe yaramıyordu albay gitti ufo aldı gene isyan var. sonra ben biraz kimyamı konuşturdum ufolara kolanın tenekesini üstten kesitim içine su koyduk sonrada ufoya astık bu sayede odada ne arttığından ortam ısınmaya başladı albay bunu fark edince sana bırakıyorum dedi bende gittim ufoları bahçeye gönderdim eski tip ısıtıcılardan aldım tenekeleri kesitim bide dizayn yaptım sağlamlaştıdım iyice devrilmesin diye doğuda görev yapan komutanlar geceleri çok geziyordu. bende sağlamlaştırdım ve yaktık ve on numara yarım saatte 10 metre kare odalar hamam gibi oluyordu. tabii bizede fatura geliyordu ama ufodan sonra düşmüştü :)
oda içi termostat tavsiye edermisiniz arkadaşlar ?
free-hifi
24-12-2012, 16:38
Arkadaşlar fatura geldi 4 petek açık birde banyo kısıkta 45 te yakıyorum 175 geldi.
Konuya bende dahil oluyum :) 40-45 derece arası kombi evdeki bütün petekler açık sayılır (salon hariç) günlük tüketimim 10-12m3 arası .. Peteklerimde ısınmama problemi var :) yarısı sıcak yarısı soğuk + olarak anlık ısınma ve soguma oluyor petekde..
sistem bir yerden kaçırıyor olabilir, su seviyesini kontrol ediyor musun eksilme var mı?
yok abi aynı hep
Allahını seven yardım etsın !!!!! : )))
ustası bıle bır boktan anlamıyor...
doğrumu kullanıyoruz yanlısmı ???
demırdokum kombı var bakımları yenı yapılmış..7-24 çalışıyor.bebek var cunku.
ısınma hanesı 1ile 5 arasında . 1 de bıle calsıtırmıyorum..yarımda calsıyor.ev fena degıl ama fatura 330 tl geldı..... mantolomada var bınada . arkadaşlarım 2-3 de calsıtırıyorlar 150 gelıyo nasıl ıs anlamadımkı.. korkuyorum 2-3 yapıcam bu sefeer 1 mılyar gelır dıye :D ne olur aydınlatsın bırısı:D
guncelll :D
2 petek 2-3 de çalışıyor genelde 245 TL geldi.. :icon13:
Aynen olay budur Timur abi
http://i.emlaktasondakika.com/Files/NewsImages2/2010/10/28/466x255/6bbe9a74-9ccd-4e6b-b634-4a9bed083f1c.jpg
Kanserojen etkisi olmaz mı bu ürünün ?
coolvtec
24-12-2012, 19:48
şömine yakıyoruz.
çıtır çıtır, ohhh. her akşam kestane, her akşam şarap, ciğerlerim soldu :))) (şaka şaka. romantizm ilk bir kaç kereden sonra kayboluyor.) nerdeyse 1 ton meşe bitmek üzere...
beyler bizim ev alttan ısıtmalı ve dublex, asagıda ana vanalar var 6 tane hepsini tek tek denedim ama hangi vanayı acarsam acayım yukarıya sıcak su gidiyor yukarı ile assagının vanalarının ayrı olması gerekmiyor mu ?
beyler bizim ev alttan ısıtmalı ve dublex, asagıda ana vanalar var 6 tane hepsini tek tek denedim ama hangi vanayı acarsam acayım yukarıya sıcak su gidiyor yukarı ile assagının vanalarının ayrı olması gerekmiyor mu ?
panpa ayrı olması lazım yaw
evde dublexmiş yaptın reklamı ısıtma falan derken hadi çakal:D
vtecmaniaa
24-12-2012, 22:27
https://internetsubesi.igdas.com.tr/Faturamatik.aspx
buraya bilgilerinizi girip fatura gelmeden takip edebilirsiniz
fatura gelince direk şok yaşamaktansa takip iyidir
geçen bi araştırma yaptım en ideal sıcaklık 22 C imiş... odayı o sıcaklığa getirsem heralde igdaştakiler halay çekerler :D
kombiyi kapatmadan en düşükte yakıyoruz yapacak bişey yok çünkü ara sıra kapatılınca hiç ekonomik olmuyormuş
panpa ayrı olması lazım yaw
evde dublexmiş yaptın reklamı ısıtma falan derken hadi çakal:D
tövbe tövbe.. :D
yok abi baska bi vana falanmı varmı cozemedim ki