Orijinalini görmek için tıklayınız : E-5 Üzerine radar
bi ben mi 70'le gidiyorum? birgün direksiyon başında uyuyacağım ama hayırlısı :)
e-5 te en sağ şeritten 70-80 arası sabitleyip gidiyorum herkes beni geçiyor.
kameralar çalışıyor mu çalışmıyor mu anlamadım bi türlü.
gerçi eds, hız kontrolü diye tabelalarla uyarması gerekmiyor mu?
ondertopcu
07-02-2013, 10:52
Ataköy sahil yolundaki kameraları sökmüşler
PiscocuK
07-02-2013, 12:37
Kaynak mevcut mu?Bakabileceğimiz bir yer var mıdır merak ettim doğrusu :eek:
tv ve gazetelerin yalancısıyım..2 gün üst üste tv haberlerinde çıktı hatta radara giren kişilerin resimleri çekildiğinden dolayı evlerinde sorunlarda çıkmış.radar resimleri eve gelince evdeki eşler kim o yanındaki kadın die sormuşlar :) sıkıntı çok büyük.devlet bu yüzden dolayı araç içindeki kişilerin yüzlerinin buzlandırılarak gönderilmesine karar vermiş
boat show var tekneler tırla fuar alanına giderken takılmasın diye söküldü geri takılacak
poseidon
07-02-2013, 13:10
Bu sabah Anadolu yakasından Yeşilköy'e geçtim.
Radar tabelaları var ama gözüm kamera aradı bulamadım.
Şu E5 üstünde noktasal olarak nerede var söyleyebilir misiniz?
okmeydanından halıcıoğluna inerken edirne kapıdan cevizlibağ geçerken son olarakta bahçelievler kadirhas'ın tam önünde var küçükçekmeceye kadar yok daha ilerisinde var mı bilmiyorum
Suleyman
07-02-2013, 20:13
tv ve gazetelerin yalancısıyım..2 gün üst üste tv haberlerinde çıktı hatta radara giren kişilerin resimleri çekildiğinden dolayı evlerinde sorunlarda çıkmış.radar resimleri eve gelince evdeki eşler kim o yanındaki kadın die sormuşlar :) sıkıntı çok büyük.devlet bu yüzden dolayı araç içindeki kişilerin yüzlerinin buzlandırılarak gönderilmesine karar vermiş
Teşekkürler.
Bu arada kameralar hemen yer belirten tabelalarının altında sıralı bir şekilde duran kameralar değil mi?
S.Özeren
07-02-2013, 20:16
onlar olması lazım , başka yerde yok zaten
Suleyman
07-02-2013, 20:17
onlar olması lazım , başka yerde yok zaten
Teşekkürler bu arada bi ara aracınızı park halinde gördüm(b.evlerde) MaşAllah ı var ;)
S.Özeren
07-02-2013, 20:21
teşekkürler muhtelemen yeni sahibinde iken görmüşsünüzdür :)
Suleyman
07-02-2013, 20:49
teşekkürler muhtelemen yeni sahibinde iken görmüşsünüzdür :)
Aydın üni hazırlık okulunun civarlarında park halindeydi :)
oktaymetiin
12-02-2013, 22:53
Vatana millte hayrlı uğurlu Olsun. ;)
S.Özeren
05-03-2013, 17:13
cezamı yedin :D
ceza gelen oldumu hiç çevresine ben kimseden duymadım da henüz
ceza gelebılmesı ve onların aktıf olabılmesın ıcın once EDS vardır uyarılı tabelalar asılmak zorunda kanunen dıye bılıyorum. ( Sabit Radar Olmasından Ötürü )
S.Özeren
05-03-2013, 17:26
radar uyarıları baya bir zamandır e-5 te mevcut
radar uyarıları baya bir zamandır e-5 te mevcut
yok o dedıklerınızı anladım sıyah beyaz olan radar yazılarından bahsedıyorsunuz. Benım dedıgım su sahıl yollarında da sıkca karsımıza cıkan renklı olan EDS uyarı yazısı. Once onların koyulması gerekıyor aktıf olmadan once
ceyhun737
05-03-2013, 19:50
Benim anlamadigim zaten gunduz imkani yok ceza yemenin ancak aksama dogru mesela ben 75 e hizi sabitliyorum ancak herkes benden hizli gidiyor anlamadim bir ben mi gundiyim:D
rahatsız
06-03-2013, 07:46
tekne fuarı için değil sadece, bir de çok sikayet olmuş, malumunuz orası, Ataköy, yesilköy-florya-havaalanı gibi yerlere bağlanıyor. vali, başbakan vsss, çoğu siyasetçinin kullandığı güzergah, korkunç trafik kirliliği oluyordu o hız sınırlaması yüzünden. muhtemel bir saldırı, aciliyet vss gibi seyler dusunulmustur.
tekne fuarı için değil sadece, bir de çok sikayet olmuş, malumunuz orası, Ataköy, yesilköy-florya-havaalanı gibi yerlere bağlanıyor. vali, başbakan vsss, çoğu siyasetçinin kullandığı güzergah, korkunç trafik kirliliği oluyordu o hız sınırlaması yüzünden. muhtemel bir saldırı, aciliyet vss gibi seyler dusunulmustur.
Bu devlet şikayet falan dinlemez ya o kadar nodernleşemedik henüz :)
crazydog
06-03-2013, 10:54
Ya ben bazen unutup basıorum e5 te ama daha gelen bi ceza falan olmadı umarım olmazda :D
hız sınırı 80 e çıkacakmış diye bir şey duydum bende dün , aslı astarı var mı acaba olursa çok iyi çünkü olması gereken hız limitine yaklaşmış olur. 80-88 tolerans fena değil.
Bu devlet şikayet falan dinlemez ya o kadar nodernleşemedik henüz :)
Zaten şikayet kendi keyiflerinden gelmiş vatandaştan değil hemen sökerler öyle oldummu :icon_wack
Anadolu Yakası E5'te radar, kamera vs gören var mı ?
Bruglione
07-03-2013, 11:43
Gezici araç denk gelirse radar yersiniz onun dışında e-5 te sadece ilk söylentiler cıktıgında 70 le gittim. Çok şükür bi ceza gelmedi
emresener
07-03-2013, 15:50
Anadolu Yakası E5'te radar, kamera vs gören var mı ?
anadoludan avrupaya boğaziçi köprüsüne gelmeden çamlıça girişte
avrupadan anadoluya boğaziçi köprüsünü geçince altünizade çıkışında olması lazım..
Ayrıca 2.köprü yolunda anadoludan avrupaya geçince kameralar var sonra GOP girişinde bi daha var o nedir ?
Low-Rider
07-03-2013, 15:51
Bugün 2.köprü yolunda ki kameraları bende gördüm, okmeydanı taksim sapağından ayrılıp haliçe bağlanırken 1 kamera daha vardı.
Her yere diziyorlar arkadaş bu nedir
Suleyman
07-03-2013, 16:18
e 5 te ceza yiyen var mı?
OnurSinanoglu
07-03-2013, 16:56
Bugün 2.köprü yolunda ki kameraları bende gördüm, okmeydanı taksim sapağından ayrılıp haliçe bağlanırken 1 kamera daha vardı.
Her yere diziyorlar arkadaş bu nedir
FSM yolunadamı kamera koymuşlar ? yuh artık
OnurSinanoglu
07-03-2013, 16:58
hayır geçen akşam geçtim takıyolardı yine kameraları
imprezaWRC
07-03-2013, 17:33
Trafikle işi olmayan kayınvalidem dün eşime her yere radar koyacaklar diye anlatmış, dün eşimle eve dönerken bak dedim e-5'te bu hızla gitmemiz gerekecekmiş diye 70km/h sabit hızla en sağ şeritten sürmeye başladım, garibim durduk mu ne oldu bu nasıl bir hız sınırıymış diye isyanlara bağladı. Eşimin ehliyeti sadece kimlik göstermek üzerine yarıyor, eli fazla direksiyona değmiş birisi olmamasına rağmen onun yorumu bile böyley ise gerisini siz düşünün.
70km/h hız sınırı, adeta durmuş hissi verdiğinden insanı uyuşukluğa sürer, keza malumunuz özellikle metrobüs hattının geçtiği yerlerde Allah korusun ama bir metrobüsün olası bir hata ile bulunduğu yoldan sizin seyrettiğiniz yola geçmesi durumundaki panik anında hiçbir halt yapamazsınız, kaçacak delik bile olsa o şok anında en fazla frene basarsınız ve kaçınılmaz son olur.
Bu kadar düşük sınırın sürücüye (bana göre) bir faydası yok, ama fidan gibi her yere radar direği saplarlarsa ve toleransta tanımazlarsa, korkarımki hepimiz bu cezalardan bir şekilde yemek durumunda kalacağız.
Ayrıca, 70km/h hız sınırına tolerans tanımazlarsa da, çoğunluk korkusundan bırak 70km/h'ı 50-60km/h hızla seyreder ki, zaten muhteşem bir trafiğimiz var, hepten durma noktasına gelir.
Tabi birde işin bir başka boyutu da, beylerimiz bir ordu ile bir yerden bir yere yetişmek istediklerinde, sırf metrobüs yüzünden, arıza şeridi kaldırılmış e-5'te, hepimiz 70km/h ile seyrederken acaba neremizden geçmeye kalkışacaklar, bana denk gelirlerse yol mol vermem, paşa gönülleri olacak diye de yol vermek uğruna radarada girmem. (onlarda yol vermedi diye cezayı itelerler, iki ucu otlu değnek)
P.S : Sırf radar var, sınır 70km/h diye, ne e-5'i ne de sahili kullanıyorum. Gideceğim yere Tem'den gidiyorum.
70 de tolerans var zaten %10
Low-Rider
07-03-2013, 19:51
Bu sistem hız yerine zaman üzerine değil mi? O zaman geçilmesi gereken süre üzerinde bir toleransı olması lazım
bu sistemi simdi okudum burada; gecen ay ve ondan oncekı ay bakırköye gitmiştim ve bu günde gittim trafiğe göre 10 20 :D 100 120 karısık yanı anlıcagınız kontrol ettım vergı daıresınden bı ceza gorunmuyo başladıgına daır resmı bı acıklama geldımı acaba
PiscocuK
08-03-2013, 06:36
Itiraf ediyorum 70 ile giderken araci sabit tutamiyorum :) saga sola kayiyor acemi gibi oldum
Low-Rider
08-03-2013, 07:08
Itiraf ediyorum 70 ile giderken araci sabit tutamiyorum :) saga sola kayiyor acemi gibi oldum
ahahah o bende de oluyordu da alıştım :D
çok yavaş giderken dikkat kaybı oluyor çok
çok doğru tespit. bende de oluyor. şerit tutturmaya çalışıyorsun.
PiscocuK
08-03-2013, 07:36
yüreğime su serptiniz arkadaşlar kendimden şüphe etmeye başlamıştım :)
imprezaWRC
08-03-2013, 09:34
ahahah o bende de oluyordu da alıştım :D
çok yavaş giderken dikkat kaybı oluyor çok
O hızla gidince, ve gidilecek mesafede uzunsa, haliyle paranoyak gibi göz göstergeye gidiyor, birde yanından geçip gidenler yüzünden psikoloji duman oluyor, sonuç LFS S2 gibi oluyor, sanki yol aracın altında bir bant gibi ilerliyor da sende duruyormuşsun gibi oluyor, o yüzden de aracı yolda tutmak bazen güç oluyor, denemek için yaptığımda ilk sefer bende de olmuştu, sonra bünye alıştı.
mert_leon
08-03-2013, 09:38
Sahil yolundaki kameralar söküldü 1 haftda 3 kaza gördüm. İyimi oldu kötümü bilemedim valla :)
Tholl-ga
08-03-2013, 09:42
Sahil yolundaki kameralar söküldü 1 haftda 3 kaza gördüm. İyimi oldu kötümü bilemedim valla :)
aynen bende fark ettım gecen 4 araba birbirine girmişti yeşilköy girişinde
Acaba bu radar ve yasagı çıkaranlar bu yoldan hiç 70 le gittilermi?
mert_leon
08-03-2013, 09:53
aynen bende fark ettım gecen 4 araba birbirine girmişti yeşilköy girişinde
gerçi ben hala inanamıyorum kalktıgına hala 70 le gidiyorum. içimde sürekli bi yerden kitler bunlar korkusu :)
Tholl-ga
08-03-2013, 09:59
gerçi ben hala inanamıyorum kalktıgına hala 70 le gidiyorum. içimde sürekli bi yerden kitler bunlar korkusu :)
yok la yok rahat ol :D bana ferman gelirdi yoksa :D 180 190 :D
mert_leon
08-03-2013, 10:04
yok la yok rahat ol :D bana ferman gelirdi yoksa :D 180 190 :D
Peki ozaman tın tın geçen günlerini acısını çıkarırım :)
İncirliye koydular sahil yolundaki sistemden ama şöle bişi var orda insanlar istesede hız limiti aşamıyolar sürekli trafik 20 nin üstüne çıkamıyosun ki anca gece gazlayanlar denk gelirse gelir :D
S.Özeren
11-03-2013, 02:17
bunlar radar falan değil ya, başka bişey yada devrede değil hala ceza yiyen yok , 70 le giden araç sayısı 10 tanede 1 tanedir
herkesin dediği gibi bi kere 70 ile gidiyim dedim uyuyordum az kalsın
Kameralar kurulduğundan beri en az 500 kere geçmişimdir, hep 120 130 daha birşey yok şükür :D
Suleyman
11-03-2013, 05:45
Arkadaşlar gaza getiriyorsunuz sonra topluca ceza yiyeceğiz :D.Tahminim, cezalar hemen görünmüyordur?
TBMM de calısan bı abımız war,birisinin şöförlugunu yapıo, dun muhabbetı oldu bu kameralarla ılgılıde, çalısmadıgını soyledı şuanda. aktıf degılmıs yanı.
Low-Rider
11-03-2013, 08:09
2gün önce Barbaros bulvarında yanımda bir accent durdu, ön camda 2 tane kocaman güvenlik kamerasına benzer kamera vardı
gezici radar herhalde
2gün önce Barbaros bulvarında yanımda bir accent durdu, ön camda 2 tane kocaman güvenlik kamerasına benzer kamera vardı
gezici radar herhalde
barbaros bulvarı neresı oluyo hacı? b.evler tarafındamı
PiscocuK
11-03-2013, 08:20
barbaros bulvarı neresı oluyo hacı? b.evler tarafındamı
zincirlikuyu istikametinden beşiktaşa doğru inerken
Az önce tv'de kanallari Gezerken S Haber'de denk geldim. E5 üzerindeki Eds kameralarinin henuz calismadigini ama en yakinnzamanda calismaya başlayacaklarını soylediler.
Ocak 2013'ten beri calismiyormus daha kameralar.
Bu arada Mahmutbey giselere de seyyar egzos emisyon olcum araci kurmuslar. Polislerle birlikte ozellikle dizel ticari araclari çeviriyor ekipler. Cevirdiklerine de cezayi kitlediler. Az buz da degil. 1700 tl ceza kesildi havayi kirletiyor diye..
Para koparacak yeni kapiyi bulmus devlet yine..
Az önce tv'de kanallari Gezerken S Haber'de denk geldim. E5 üzerindeki Eds kameralarinin henuz calismadigini ama en yakinnzamanda calismaya başlayacaklarını soylediler.
Ocak 2013'ten beri calismiyormus daha kameralar.
Bu arada Mahmutbey giselere de seyyar egzos emisyon olcum araci kurmuslar. Polislerle birlikte ozellikle dizel ticari araclari çeviriyor ekipler. Cevirdiklerine de cezayi kitlediler. Az buz da degil. 1700 tl ceza kesildi havayi kirletiyor diye..
Para koparacak yeni kapiyi bulmus devlet yine..
Vallahi avcilar-torium-tuyap uzerindeki radarlar cok aktif sekilde calisiyor :) ceza geldi odedik bile
darkmoon
15-08-2013, 23:58
ben anlamıyroum birisi kameralar çalışmıyor diyor daha geçen gün haberlerde verdiler bilmem kaç bin tane ceza gitmiş milletin evine bu e-5 deki radarlardan bazı cezalar evlere ulaşamamış geri dönmüş ama faizi işlmeye devam ediyormuş falan.. çalışmayan kameradan nasıl ceza kesiyorlar demek ki çalışıyor kameralar.. hatta bir taksici yediği cezaları fotoğrafları gösterdi haberde..
E-5'teki Radarlar ne saçma iştir ! 2-3 Şeritli Sahil yoluna 70 koyuyorsun anlıyorumda , e-5'e nasıl 70km hız sınırı koyuyosun. Benim bildiğim otoyollar 120 e'5 90 kilometredir. Mecidiyeköye giderken haliç'ten sallanıyosun dimdik rampa'ya geliyorsun hop 70'e yavaşlıyorsun rampayı cıkmak için yaktığın benzının ıkı katını yakıyorsun .
Vallahi avcilar-torium-tuyap uzerindeki radarlar cok aktif sekilde calisiyor :) ceza geldi odedik bile
Evet bu güzergahtaki radarlar çalışıyor. Fakat bir garip nedense. Sanki devamlı aktif değiller gibi bir izlenim bıraktı bende. Patronlara ceza geldi 2-3 sefer . Aynı güzergahı kullanmama rağmen ve bazen 100 üzeri hızlarda olmama rağmen bana ceza gelmedi çok şükür
eds cezalarını yazan memur bir arkadaşım ve inatla e-5 üzerindeki radarlar çalışmıyor diyor.
e herkes ceza yediğini söylüyor.
anlamadım ben bişey
muhtemelen günün belli saatlerinde açıyorlar radarları artık piyango kime vurursa misali.
bize piyango vurmuş , ödedik gitti :(
muhtemelen günün belli saatlerinde açıyorlar radarları artık piyango kime vurursa misali.
bildiğim kadarıyla otomatik ceza gitmiyor. yani sistemden açılan bişey yok.
Resimler çekiliyor ve memurun önüne gidiyor. sonrasında manuel olarak memur yazıyor. Ama dediğim gibi inatla henüz faaliyete geçmediğini belirtiyor ki E-5 üzerinde 70'le giden kimse yok. Açıkcası ben yine de olabildiğince riayet etmeye çalışıyorum kabak patlamasın diye
M U R A T
16-08-2013, 09:32
aslında e-5 deki radarlar henüz aktif değilmiş 4 adet gezici radar var sanırım 2 si resmi 2 si sivil ring atıyorlar e-5 te denk gelene yazıyorlar
anadolu yakasındaki köprü yolundakiler aktif i peki bu tarafta hiç ceza yiyen oldumu veya bağdat caddesi üzerindekilerden
BoraÇİFTÇİ
16-08-2013, 10:10
anadolu yakasındaki köprü yolundakiler aktif i peki bu tarafta hiç ceza yiyen oldumu veya bağdat caddesi üzerindekilerden
Bağdat caddesinde hız koridoru sınırı 50km/h iken 65km/h ortalama ile geçmişim farkında olmayarak toplam ceza 300 küsür bir rakkam ceza yediğim tebligatta araç resmi, hangi hız koridoru olduğum yazıyor bu cezayı yediğim saat ise çok ilginçtir sabah 05:30 o saate bile aktifler.
Bağdat caddesinde hız koridoru sınırı 50km/h iken 65km/h ortalama ile geçmişim farkında olmayarak toplam ceza 300 küsür bir rakkam ceza yediğim tebligatta araç resmi, hangi hız koridoru olduğum yazıyor bu cezayı yediğim saat ise çok ilginçtir sabah 05:30 o saate bile aktifler.
ben caddeyi epeydir boydan boya geçmiyorum genelde şaşkınbakkal sonrası caddeye girdiğimden kameralarla pek muhattap olmuyorum ama bir gün giripte radarı unutup hızlı geçicem diye de korkuyorum :D
Yiğit Ş.
16-08-2013, 10:20
caddedekiler çalışıyor. dikkat etmek lazım. dün bende e5 de acaba çalışıyormudur diye 70 e sabitledim. baktım herkes vızır vızır :) trafik akışına uydum. 90-100 le gittim. umarım başım ağrımaz.
yavuz364
16-08-2013, 10:27
Tem de var mı bi bilginiz var mı acaba ??? E-5 i hızdan dolayı kullanmıyorum ama Tem de de ceza yemeyelim :)
ilker_yusuf
16-08-2013, 10:28
Yani ben sattığım arabadan ceza geçen ay elime ulaştı 78 KM Hız ile E-5 Sefaköy Güney Yanyol olarak RADAR cezası... 122,5 tl galiba erken ödeme ile ödedim.
sportwagon
16-08-2013, 10:43
Tem de var mı bi bilginiz var mı acaba ??? E-5 i hızdan dolayı kullanmıyorum ama Tem de de ceza yemeyelim :)
dudulu gişeler 131 km hız ihlali ile 166 tl göndermişler bana az önce ödedim 130 olan hız sınırını 131 ile aşmışım resim yok tabi yine bu işin içindeezası bir iş var ama uğraşmıycam daha bunaldım bu şehirden satıcam arabayıda benzin derdi ile uğraşamam daha bu sene gelen 3 ncü radar cezası
temde bildiğim sabit yok ama sivil araçlarla ve resmi araçlarla gezici radar var
dudulu gişeler 131 km hız ihlali ile 166 tl göndermişler bana az önce ödedim 130 olan hız sınırını 131 ile aşmışım resim yok tabi yine bu işin içindeezası bir iş var ama uğraşmıycam daha bunaldım bu şehirden satıcam arabayıda benzin derdi ile uğraşamam daha bu sene gelen 3 ncü radar cezası
Temde hiz siniri 120 + yuzde 10 = 132 olmasi gerekmiyor muydu ? Orda bir yanlislik var bence