Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanya'da Ambulansa Yol Verme.
poseidon
31-12-2012, 08:46
Türk milleti olarak izleyip izleyip (sağduyulu şöförler hariç) insanlığımızdan utanalım.
Almanyada-ambulansa-yol-verme-goruntuleri.mp4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1tP9kMz1Edk)
Buda Türkiyeden... :D
yol vermiyen kadin sürücü - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=4VWCNQlyoOM)
GokhanRS
31-12-2012, 08:53
çok defa izleyip izlemekten sıkıldığımız videolardan biri artık. zaten ambulansda değil itfaiye gerçi farketmez hepsine aynı şekilde yol veriyorlar. ama video ciddi eski izlemeyen azdır heralde.
utanç verici bir yaşam tarzımız var....trajikomik :/
poseidon
31-12-2012, 09:12
Forumda aratıp konu açtım bu sebeple (konu içi paylaşım hariç) daha önce burada izenildiğini düşünmüyorum. İzlenmişse bile konusu yok. Video sonunda olay yerinde 2 itfaiye aracı olduğu ve ambulans olmadığı için ve video başlığı ambulans olduğu için ambulans diye açtım.
Neyse zaten problem olan ambulans veya itfaiye olması değil. Trafik bilinci.
lethaldoze
31-12-2012, 09:23
Trafikte de çok önemsediğim olay. Yol vermeyince yada vermeyi beceremeyince o ambulansdaki yaralının vebalinin üzerimde olduğunu düşünüyorum.
İsteyipte yol veremeyenler var birde acemilik ve zeka yetersizliğinden, asıl onlara sinir oluyorum.
63owen63
31-12-2012, 09:25
e5 de geçen hafta ambulans arkasına takılacagm diye 2 farklı şeritte araç orta şeritte birbirilerine sürttüler.Böyle bir ülke işte...
GokhanRS
31-12-2012, 09:31
Forumda aratıp konu açtım bu sebeple (konu içi paylaşım hariç) daha önce burada izenildiğini düşünmüyorum. İzlenmişse bile konusu yok. Video sonunda olay yerinde 2 itfaiye aracı olduğu ve ambulans olmadığı için ve video başlığı ambulans olduğu için ambulans diye açtım.
Neyse zaten problem olan ambulans veya itfaiye olması değil. Trafik bilinci.
konu açılmasına bişey demedim zaten. sadece yorum olarak daha önce çok izledik anlamında yazdım. ama ne kadar izlersek izleyelim düzeltemiyoruz şu yol verme olayını.
emniyet şeridi 650 tl dediler gene millet emniyet şeridinde. denetleyip ceza kesen olmayınca cezayı 5bin tl yapsalar ne yazıcak.
poseidon
31-12-2012, 09:32
Bu insanları siz bir de sosyal yaşamda düşünün.
Bencillik öyle tavan yapmış ki ölüm bile adamı etkilemiyor.
Geçenlerde trafikten kurtulmak için kaldırımdan giderken polise yakalanan pikap sürücüsünü görünce Türkiye'de trafiğin bittiğini anladım.
Terörden çok kayıp verdiğimiz bu konuda Allah sonumuzu hayır etsin.
ÜSTÜNERC
31-12-2012, 10:04
yol vermiyen kadin sürücü - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=4VWCNQlyoOM)
bu kadın harbiden küp kafa yani.bide el kol hareketi yapıyor kadına şiddete karsıyım ama bu kadına kafa atasım geldi yani
YavuzNaz
31-12-2012, 10:32
hemen yanı başımızda 112 sağlık birimi şişli noktası var, ambulansı takip ederken arkadan çarpıyor, birde polis gelmeden biryere gidemezsin diyen adamla karşılaşıyoruz diyor :) yazık vallahi.
poseidon
31-12-2012, 10:35
bu kadın harbiden küp kafa yani.bide el kol hareketi yapıyor kadına şiddete karsıyım ama bu kadına kafa atasım geldi yani
Düşünsenize ambulansta anne baba veya akrabayı hastaneye yetiştirmeye çalışıyorsun. Karşına bu kadın çıkıyor.
Allah böyle bir durumla karşılaştırmasın detayına girmeyeyim ama kısa zamanda çok kötü şeyler olur.
JapanVsGermany
31-12-2012, 10:43
benim anlamadığım 1km ötedekiler bile nasıl da görüp durup çoktan durmuşlar???
Bana garip geldi bu olay, kadrajda olan kim varsa durmuş zaten çoktan, bir tane de yavaşlayıp yol veren yok, bana biraz önceden hazırlanılmış gibi geldi...
Kaldı ki bizde (istisnalar) hariç Ambulansa trafikte yol vermeyen yok denecek kadar az, bizde ambulansın hemen ardına girmek rağbet görüyor; yol vermemek değil..
ÜSTÜNERC
31-12-2012, 10:44
Düşünsenize ambulansta anne baba veya akrabayı hastaneye yetiştirmeye çalışıyorsun. Karşına bu kadın çıkıyor.
Allah böyle bir durumla karşılaştırmasın detayına girmeyeyim ama kısa zamanda çok kötü şeyler olur.
vallaha öyle bi durum olsa o kadını öldürüp katil olabilirdim abi.Böyle duyarsız insanlar hala var şaka gibi 2013 giriyoruz hala böyle küp kafalar yaşıyor bu dünyada.Sinir bozucu bi durum ayrıyetten çok üzücü bi durum hala gelişemediğimizin kanıtı işte.
poseidon
31-12-2012, 12:19
Bana garip geldi bu olay, kadrajda olan kim varsa durmuş zaten çoktan, bir tane de yavaşlayıp yol veren yok, bana biraz önceden hazırlanılmış gibi geldi...
Kaldı ki bizde (istisnalar) hariç Ambulansa trafikte yol vermeyen yok denecek kadar az, bizde ambulansın hemen ardına girmek rağbet görüyor; yol vermemek değil..
Muhtemelen kaza olmuş ve arkadan gelen araçlar kaza olduktan sonra ortada 1 şerit bırakarak geriye doğru sıralanmışlar.
Türkiye'de böyle bir durumda ortadaki şeridin boş kaldığını düşünebiliyor musunuz?
Evet duyarlı vatandaşlarımız saolsunlar ama ambulans önünde yolcu almaya çalışan minibüsler de var bu ülkede.
trafikte bile ilk adımı karşısındakilerden bekliyorlar olacak iş değil.:D
şaka bir yana umarım kurgu işidir böyleleriyle aynı havayı solumaktan bile utanıyorum ben olsam geri geri top speed ölçerdim. :mad:
şu almanya videosundaki youtube yorumu;
amk ilerde yol trafiğe kapatılmış zaten, millet itfaiyeye yol veriyor.Sırf Türkleri yericez diye bişeyi de abartmayın.Yardımseverliği, duyarlılığı son öğreneceğimiz ırk Almanlardır herhalde...
İleride yangın vs tarzı bişi var heralde.Yoksa 5 km oteden ambulans sesını duyupta o sekılde yol kenarında beklemek kulak ister.
tabiki Allah kimsenin başına vermesin.
Halt etmiş biraz o.. Bizim millet lama gibi hark hurk hemen belli oluyor..Kreuzberg hariç :p Hem bi *ok yapmayız hemde toz kondurmayız..
poseidon
31-12-2012, 13:53
Şimdi şöyle bir durum var.
Kaza olunca arkdan gelen araçlar muhtemelen tek şerit boş bırakarak sıra oluyor.
Bizimkikler gibi harala gürele 3 şeritli yolu 5 şerit yapmıyorlar.
Biz asla böle bi saygı olayına giremiyces geçen sene dedemi hastaneye kaldırdık ambulansın tamponunda gidiyorum o derece lavuğun teki önüme kırmaya çalışıyo anlamıyo bazı öküzler
Otobanda hiç rastlamadım nasıl yol veriyorlar ama caddeden sirenleri açık polis veya ambulans geçince hepsi anında köşelere kaçıp yol veriyorlar.
AhmetYılmaz
01-01-2013, 11:01
Bizim burdahemen o ambulansın peşine takılmışlardı.
bildiğim kadarıyla sireni duyan açılıyor duymayanda bizim tünellerdeki uyarı sistemi gibi bişey var acil durumda radyoya müdahale edilip itfaiye ambulans vesaire acil bi durumda uyarı yapılıyor güzergah üzerinde. ama ne kadar doğru bi bilgidir bilmiyorum.
edit: sözde bizdede bu videoda olduğu gibi fermuar sistemi kullanılmaya başlandı fermuar sistemi için mecburen emniyet şeridine geçilmesi lazım ee eds var bu nası bi ironidir:) yurdumun sistemi trajikomik :)
dj_batukaan
01-01-2013, 13:04
Sağ Duyu...
evet ambulasın sesini 5 km geriden duymuyorlar ama Yol kapatıldığı ve önde de acil bir durum olduğu için Yol yardım ekipleri ( Ambulans İtfaiye Polis vs. ) geleceği düşüncesiyle araçlar ortada bir şerit acarak beklemeye başlıyorlar..
Yani bizim gibi harala, gürele sıralanıpta Ambulans bi tarafımızda kendini parçalayınca yol verilmiye çalışılmıyor...
evet yol kapatilmis ama yol verme durumu bununla alakali degil,
yol acik olsa bile akan trafikte gayet güzel buna benzer sekilde yol aciliyor ve sonradan herkes yine sirasina giriyor.
buna benzer seyler basima geldigi icin rahatlikla söyleyebilirim,daha önceden hazirlanmis bir sey yok.
diger yandan tam tersi serit sayisi azalan yollarda da gayet saygili bir sekilde fermuar usulü ile herkes cok güzel yolunda ilerliyor.
Türkiye'de ki gibi saygisizlik yok,orman kanunlari islemiyor.
video altina yorum yapan arkadas kabullenmese de, durum bu.
ilkercom
02-01-2013, 09:47
insanlık dersi vermişler. hiç öyle youtube yorumundaki gibi son öğreniceğimiz filan diye zırvalamasın. neticede evine gelen misafire çay ikram etmek ile ambulansa yol vermek aynı şey değil.