Orijinalini görmek için tıklayınız : Orkun_06 isimli kullanıcıya dikkat !
fthoskay
07-01-2013, 21:06
Arkadaşlar Antalya'dan tanıştığım Orkun_06 isimli üyeden bana orjinal mugen kanat ve mugen ecu aramakta olduğumu bulabilirse alacağımı söyledim, başta bir arkadaşında olduğunu satacağını söyledi daha sonra arkadaşının satmaktan vazgeçtiğini söyleyerek beni aradı. Sonraki konuşmalarımızda :
http://www.techturkey.com/forum/arananlar/140011-ep3-typer-orjinal-mugen-ruzgarlik-on-kule-gergisi.html
bu şekilde bir konu açtı. Daha sonra beni arayarak bulamayacağımızı kendisinin yurt dışı bağlantısı olduğunu parça getirttiğini ve istersem benim parçaları da sipariş geçebileceğini söyledi bende güvendim ve 3000 tl para gönderdim. 1 ayı geçtikten sonra parçaların ne olduğunu sordum ve gümrükte takıldığını falan söyledi takip numarasını sordum ve bana karşı tarafa böyle birşey sorarsa güven konusunda ayıp olacağını söyledi ve geçtiğimiz haftadan için iade ödeme yapacağını paramı yatıracağını söyledi 1.5 haftadır da para iadesi beklemekteyken şuan telefonu kapalı telefonlarıma ve mesajlarıma cevap vermiyor. Benim kimsede param kalmaz, bir şekilde alırım fakat arkadaşlar siz de dikkat edin bu dolandırıcılık yapmaya çalışan arkadaşa istedim, bilginiz olsun istedim.
Saygılar.
mechanic
07-01-2013, 21:16
telefonunu kapatınca bulunamayacağını sanıyor galiba :D
yıl başından önce bende yurt dışından parça siparişi verdim christmas araya girdiği için parça sipariş verdiğim tarihten ancak 1 ay sonra gelmiş olacak. Senin parçada bu sebepten gelmemiş olmasın?
1 haftadır telefonu kapalıysa arkadaşlarına tanıyanlara bir sorsaydınız.. Direk böyle konu açmak bazen hoş olmayabiliyor..
Belki adamın başına birşey geldi.. Allah korusun sağlık durumu vs bişeyler oldu.. Biraz araştırmakta fayda var..
Dipnot : Tanımam etmem.
fthoskay
07-01-2013, 21:19
telefonunu kapatınca bulunamayacağını sanıyor galiba :D
öyle sanıyor galiba :), adresi şuan elimde.
fthoskay
07-01-2013, 21:20
yıl başından önce bende yurt dışından parça siparişi verdim christmas araya girdiği için parça sipariş verdiğim tarihten ancak 1 ay sonra gelmiş olacak. Senin parçada bu sebepten gelmemiş olmasın?
1 ayı geçti ama ne takip numarası ne parça ne herhangi bir bilgi.
fthoskay
07-01-2013, 21:22
1 haftadır telefonu kapalıysa arkadaşlarına tanıyanlara bir sorsaydınız.. Direk böyle konu açmak bazen hoş olmayabiliyor..
Belki adamın başına birşey geldi.. Allah korusun sağlık durumu vs bişeyler oldu.. Biraz araştırmakta fayda var..
Dipnot : Tanımam etmem.
adamın gayet sağlıklı olduğu haberlerini alıyorum, bu arada konuyu açmadım ve 'OZ e yazdım durumumu o da konu aç dedi öyle açtım. Pat diye kimseyi ifşa etmem ama hak etti artık emin olun.
adamın gayet sağlıklı olduğu haberlerini alıyorum, bu arada konuyu açmadım ve 'OZ e yazdım durumumu o da konu aç dedi öyle açtım. Pat diye kimseyi ifşa etmem ama hak etti artık emin olun.
Anladım abi. Bazen böyle durumlar oluyorda sonra karşı tarafa ayıp oluyor o yüzden yazmıştım.. Neyse inşallah çözülür sorununuz..
tarantino
07-01-2013, 21:28
ben orkunu tanırım o sıfatta birisi değildir kanımca yurt dışında tatil olayı olduğu için benimde kargolarım askıda kaldı bence bir ara tekrar ve hatta ben şimdi arıyorum...
fthoskay
07-01-2013, 21:31
ben orkunu tanırım o sıfatta birisi değildir kanımca yurt dışında tatil olayı olduğu için benimde kargolarım askıda kaldı bence bir ara tekrar ve hatta ben şimdi arıyorum...
ben ulaşamıyorum telefonu kapalı, en son bugün 17:30 a kadar bana transfer yapacaktı defalarca aradım meşgule alıp beni arayacağını mesaj attı, sonra telefonunu kapattı, umarım siz ulaşırsınız. Benim de bugün için söz verdiğim bana güvenen insanlara beni mahcup etti.
tarantino
07-01-2013, 21:31
telefonu açık aradım açmadı tekrar bir araman da fayda var bence...
aodabasi
07-01-2013, 21:33
Bence en güzeli yaptın buraya yazmakla alışveriş yapacagımız kişilerin adam mı değil mi belli ettiriyo
fthoskay
07-01-2013, 21:33
direk olarak sinyal sesi diyor, sizde çalıyorsa beni engellemiş demek ki, sizce ?
fthoskay
07-01-2013, 21:34
Bence en güzeli yaptın buraya yazmakla alışveriş yapacagımız kişilerin adam mı değil mi belli ettiriyo
aynen insanlar alış veriş yapıp benim gibi sıkıntı sahibi olmasınlar.
tarantino
07-01-2013, 21:38
direk olarak sinyal sesi diyor, sizde çalıyorsa beni engellemiş demek ki, sizce ?
şu noyu versene bi özelden
Millet uc kagit olmus.kesin parayi yemistir denklestiremiyodur.oyle olsa bile adam gibi soylemek lazim.ins sorunu halledersin.paraninda sende acil isi yoktur umarim. Boyle seyler gordukce kimseye borc veresim bile gelmiyor bi tek zamaninda 150 tl carpildim haram zikkim olsun:)
fthoskay
07-01-2013, 21:42
şu noyu versene bi özelden
gönderdim.
fthoskay
07-01-2013, 21:45
Millet uc kagit olmus.kesin parayi yemistir denklestiremiyodur.oyle olsa bile adam gibi soylemek lazim.ins sorunu halledersin.paraninda sende acil isi yoktur umarim. Boyle seyler gordukce kimseye borc veresim bile gelmiyor bi tek zamaninda 150 tl carpildim haram zikkim olsun:)
güzellikle 10 kere sordum sorun varsa söyle bana bekleyim, sıkıntı yaşamayalım yok sorun gönderiyorum ha bugün ha yarın sabah erkenden diye oyaladı bugünden için % 100 dedi ödemelerim vardı bugüne ayarladığım geleceği düşüncesiyle sağdan soldan toparlayıp gönderdim insanlara.
güzellikle 10 kere sordum sorun varsa söyle bana bekleyim, sıkıntı yaşamayalım yok sorun gönderiyorum ha bugün ha yarın sabah erkenden diye oyaladı bugünden için % 100 dedi ödemelerim vardı bugüne ayarladığım geleceği düşüncesiyle sağdan soldan toparlayıp gönderdim insanlara.
Geçmiş olsun işini halledebilmişsiniz ya halledeseydiniz ? Hayırlısı umarım konu çözülür.
fthoskay
07-01-2013, 21:59
Geçmiş olsun işini halledebilmişsiniz ya halledeseydiniz ? Hayırlısı umarım konu çözülür.
Gecmis olsun tekrardan
Sağolun, teşekkürler.
fatih abi geçmiş olsun ,sonucu bizimlede paylaşırmısın rica etsek.
GokhanRS
07-01-2013, 22:02
muhtemelen mesaj atmışsınızdır diye düşünüyorum forumdan. ve dün 21 de girmiş siteye. cevap yazmadı dimi?
fthoskay
07-01-2013, 22:03
fatih abi geçmiş olsun ,sonucu bizimlede paylaşırmısın rica etsek.
Ses yok kardeşim kapalı telefonu hala, bekliyoruz bir açıklama yapsın diye.
fthoskay
07-01-2013, 22:04
muhtemelen mesaj atmışsınızdır diye düşünüyorum forumdan. ve dün 21 de girmiş siteye. cevap yazmadı dimi?
evet mesaj attım forumdan kardeşim yazmak istemiyorum buraya bana ulaş diye fakat cevap yok.
Ön sezili davranmamak lazım ama kendısı hakkında bu şekilde konu açılıp bu hale düşüceğini tahmin etmesı gerekir. İşin kötü yanı sizin kendi çevrenize mahcup olmanız..İnşallah bi sonuca varılır.
GokhanRS
07-01-2013, 22:08
evet mesaj attım forumdan kardeşim yazmak istemiyorum buraya bana ulaş diye fakat cevap yok.
başına geleceği söylediğiniz halde cevap yazmamışsa savunulcak yada birde onu dinleyelim diyecek tarafı kalmamış.
yani bahanesi ne olursa olsun haksız şuanda. foruma girip vakit geçirmeye zamanı olanın 2 satır cevap yazmayada zamanı olurdu.
şu yo kkonu açma bilmem ne diyenlerede ayrı bir hastayım zaten :)
adam zaten son umut konuyu açıyor son umut direk yok 1 gün telefonu kaplı diye konu açmıyor dolandırıldım diye bilip bilmeden atlamamak lazım
geçmiş olsun inşallah halledilir sıkıntınız
KA®ANLIK
07-01-2013, 22:12
bu arada telefon numarasını isteyen arkadaş karşılaştırdı mı numaraları aynı numaralar mı sizi engellemiş mi ?
fthoskay
07-01-2013, 22:14
Ön sezili davranmamak lazım ama kendısı hakkında bu şekilde konu açılıp bu hale düşüceğini tahmin etmesı gerekir. İşin kötü yanı sizin kendi çevrenize mahcup olmanız..İnşallah bi sonuca varılır.
inşallah.
başına geleceği söylediğiniz halde cevap yazmamışsa savunulcak yada birde onu dinleyelim diyecek tarafı kalmamış.
yani bahanesi ne olursa olsun haksız şuanda. foruma girip vakit geçirmeye zamanı olanın 2 satır cevap yazmayada zamanı olurdu.
aynen beni çok yordu 1 haftadır huzursuzum
şu yo kkonu açma bilmem ne diyenlerede ayrı bir hastayım zaten :)
adam zaten son umut konuyu açıyor son umut direk yok 1 gün telefonu kaplı diye konu açmıyor dolandırıldım diye bilip bilmeden atlamamak lazım
geçmiş olsun inşallah halledilir sıkıntınız
sağolun inşallah güzellikle hallolur.
fthoskay
07-01-2013, 22:16
bu arada telefon numarasını isteyen arkadaş karşılaştırdı mı numaraları aynı numaralar mı sizi engellemiş mi ?
arkadaşta olan şirket hattı o numarası da bende var fakat şirketten ayrılmış numaraya başka bir şahıs çıkıyor.
orkunu bende tanırım bu tarz bı hareket yapıcak bı adam deıl bı yanlıslık oldugunu dusunuyorum bende
fthoskay
07-01-2013, 22:19
orkunu bende tanırım bu tarz bı hareket yapıcak bı adam deıl bı yanlıslık oldugunu dusunuyorum bende
öyle olmasını çok isterdim ama bugün 1 ay ve 1 hafta oldu. Çok güvendiğim ve sevdiğim bir arkadaştı ama beni burada konu açma seviyesine getirdi gerisini siz düşünün.
chiefkadir
07-01-2013, 22:20
Orkun cevap yazana kadar beklemek lazım, umarım çözülür..Sıkıntı olmuşsa bile Orkun üstesinden gelicektir.. Bu sıra krismıs ayağına tüm mallar gecikmeli geliyo.. tlf açma kapama olaylarına yorumum yok,bekleyelim
fthoskay
07-01-2013, 22:22
Orkun cevap yazana kadar beklemek lazım, umarım çözülür..Sıkıntı olmuşsa bile Orkun üstesinden gelicektir.. Bu sıra krismıs ayağına tüm mallar gecikmeli geliyo.. tlf açma kapama olaylarına yorumum yok,bekleyelim
bekleyelim ozaman yorum yapmayayım kendisi yazana kadar.
ugurbora
07-01-2013, 22:23
Telefon açmama olayını bilememde arkadaşı bende tanırım az cok.O miktarlarda paraya ihtiyacı olan birisi değil sanmıyorum üstüne yatacagini.Elbet vardır bi açıklaması...
sweatcaptain
07-01-2013, 22:32
Ben bu ortamda bu tarz konular gormekten sıkıldim...dikkat edelim bu tarz durumlarada dusmeyelim en dogrusu bu olsa gerek!...nacizane benim dusuncem
Gecmis olsun umarim en kisa zamanda cozum bulunur...
Yanlış tanımışssın kardeşim bizide 3 ay kanırttı geri ödeme konusunda ve hala alacaklıyız rezil rüsva etti benide arkadaşıma. Buyrun arkadaşımın mesajı;
bana 300 kaldı yok eft yaptım yok hata oldu yok bılmem ne hala verıcek daha bu sabah konustuk
abı benım arkadasa 2500 taktı yazarmısın benım kullanıcı adım yok eger yazman senı sıkıntıya sokmassa tabı
ya abı nası ınsanlar var yaa
yasam sevıncımı bıtıtrıyo bu adamlar
Bizimkiside malesef bir Brembo ticaretiydi Ağustos ayından beri süre gelen :)
Subi-Emre
07-01-2013, 22:34
Orkunu tanırım bende alış veriş yaptım birkeresinde gc8 şanzımanı gönderecekti bir aksilikten dolayı parçayı gönderemedi ama paramı (ikibintl)bir gün sonra iade etti
Bir sorun olduysa paranızı iade edeceğini düşünüyorum
Yanlış tanımışssın kardeşim bizide 3 ay kanırttı geri ödeme konusunda ve hala alacaklıyız rezil rüsva etti benide arkadaşıma. Buyrun arkadaşımın mesajı;
bana 300 kaldı yok eft yaptım yok hata oldu yok bılmem ne hala verıcek daha bu sabah konustuk
abı benım arkadasa 2500 taktı yazarmısın benım kullanıcı adım yok eger yazman senı sıkıntıya sokmassa tabı
walla sasırdım sımdı ne dıyım
fthoskay
07-01-2013, 22:39
kendimden şüphe ettim bir an acaba ben mi arkadaşı yanlış algıladım benim mi hata 1.5 ay bekledim biraz daha mı bekleseydim diye ama haklı olduğumu bir kez daha görmüş oldum aynı yalanlar bankadayım, hesap bloke olmuş, sabah elinde, öğleden sonra kesin...
fthoskay
07-01-2013, 22:48
Orkunu tanırım bende alış veriş yaptım birkeresinde gc8 şanzımanı gönderecekti bir aksilikten dolayı parçayı gönderemedi ama paramı (ikibintl)bir gün sonra iade etti
Bir sorun olduysa paranızı iade edeceğini düşünüyorum
inşallah edecek.
Bulut Y.
07-01-2013, 22:54
Ben orkuna egzoz sattim 500 tl gibi bir rakama parasini dedigi gun getirdi elime Saydi.
Ticaret Bu 20 tl 20 bin tl farketmiyor. Isler herzaman planlandigi gibi gitmeyebiliyor.
fthoskay
07-01-2013, 22:58
Ben orkuna egzoz sattim 500 tl gibi bir rakama parasini dedigi gun getirdi elime Saydi.
Ticaret Bu 20 tl 20 bin tl farketmiyor. Isler herzaman planlandigi gibi gitmeyebiliyor.
planlandığı gibi gitmese bile bir açıklamayı ticaret yaptığı insan hak ediyor düşüncesindeyim 3000 tl veriyorsun 1.5 ay bekliyorsun sonra oyalanıyosun bugün-yarın.
eger ticaret yapıyorsan durumun olmayabilir aksilik olabilir ama telefonlara cevap vermeyip devamlı sallıyorsa adam bende şüphelenirim 3.000tl az para değil insan arar özür diler durumunu bilirir her ne hikmetse bu tarz konu açılınca iligili kişi hemen cevap yazıyor savunmaya geçiyor yazık
planlandığı gibi gitmese bile bir açıklamayı ticaret yaptığı insan hak ediyor düşüncesindeyim 3000 tl veriyorsun 1.5 ay bekliyorsun sonra oyalanıyosun bugün-yarın.
İşin gerçeği bulut kardeşimde haklı sende haklısın
fthoskay
07-01-2013, 23:31
eger ticaret yapıyorsan durumun olmayabilir aksilik olabilir ama telefonlara cevap vermeyip devamlı sallıyorsa adam bende şüphelenirim 3.000tl az para değil insan arar özür diler durumunu bilirir her ne hikmetse bu tarz konu açılınca iligili kişi hemen cevap yazıyor savunmaya geçiyor yazık
ben herşeye açık olarak sordum bir ara ulaşamadım 2-3 gün kardeş sorun mu var varsa söyle beraber çözelim dedim yok ne sorunu dedi, yalansa yazsın buraya para kolay kazanılmıyor emek veriliyor yazık.
bence yazar dediğin gibi sıkıntı varsa söyle ona göre care aransın idare edilsin bu tarz olaylardan sonra insan kime güveneceğini şaşırıyor
fthoskay
07-01-2013, 23:40
bence yazar dediğin gibi sıkıntı varsa söyle ona göre care aransın idare edilsin bu tarz olaylardan sonra insan kime güveneceğini şaşırıyor
güven çok kötü kırılıyor bu saatten sonra alacağımı elden alırım mal bir yana para bir yana o derece güveniniz kalmıyor kimselere.
valla böyle konular açılması gerçekten iyi oluyor eğer böyle birşey yaptıysa haketmiş herkez tanısın kişiliğini bilsin.
ben sahsen öyle yapıyorum sehir dısından jant alacagım ona bile çekiniyorum 50-100 pahalı olsun ama görerek olsun diyerek bildiğimizi gördüğümüzü alıyoruz
sanmıyorum ama inşAllah bir aksilikten dolayı sizinle irtibata gecememiştir ve magduriyetinizi giderecektir en son nezaman online olmus baktınızmı
fthoskay
07-01-2013, 23:57
ben sahsen öyle yapıyorum sehir dısından jant alacagım ona bile çekiniyorum 50-100 pahalı olsun ama görerek olsun diyerek bildiğimizi gördüğümüzü alıyoruz
sanmıyorum ama inşAllah bir aksilikten dolayı sizinle irtibata gecememiştir ve magduriyetinizi giderecektir en son nezaman online olmus baktınızmı
dün 21:00 da online olmuş, inşallah giderir.
fthoskay
07-01-2013, 23:58
valla böyle konular açılması gerçekten iyi oluyor eğer böyle birşey yaptıysa haketmiş herkez tanısın kişiliğini bilsin.
aynen katılıyorum.
valla bravo 5 hafta iyi sabretmişsiniz ben sizin kadar efendiliğimi koruyamam açıkçası.
fthoskay
08-01-2013, 00:23
valla bravo 5 hafta iyi sabretmişsiniz ben sizin kadar efendiliğimi koruyamam açıkçası.
hala sabrediyorum inşallah sonu selamet olur. Efendiliğimin sınırlarındayım açıkçası hayırlısı olsun bakalım.
HondatugraL
08-01-2013, 02:51
insanın para için yapmayacağı yok :(
Bu tür durumlarda en kötü şey , alacaklının paranın geleceğine inanarak kendi ödemelerini yapma planı , kendisinini başkalarına söz vermesi.
1 kere yaşadım , param gelecek direk kendi borcuma yatıracaktım ama param gelmediği için yatıramadım ve çok mahçup duruma düştüm arayıp yatıramıyorum bile diyemedim sağdan soldan da bulamadım , alacaklı aradığında konuşurken yerin dibine girmiştim hiç unutmam..
İnsanın başına heran herşey gelebilir dünya hali fakat yatıramayacaksan yatıramayacağını söylemek gerekiyor , telefonu açarsın şuan durumum kötü dersin ki karşındaki adamda başkalarına rezil olmasın..
Arkadaşlar fatih abinin ne kimsede parası kalır ne de onun başkasında, adam 1 aydır bekliyor kanat ile ecu'yu birde şöyle düşünün adam başka parçalar sipariş etti başka yerlerden gelecek paraya güvenerek belkide? Orkun_06 yüzünden başka insanlara mahçup düşmesi normalmi sizce?
+olarak fatih abi zaten anlayışlı biridir adam desin kardeşim şu gün şu saatte şu dakikada şu hesapda para elinde 1 hafta sonra ya tarih versin gerekirse ama yatıracağı parayı o tarihdede yatırsın, ama bi saat sonra aman 10 dakika sonra olmaz.Ben esnafım ve forumun çoğu esnaf ticarete yakısır bi durummu bu?
fthoskay
08-01-2013, 08:45
Arkadaşlar fatih abinin ne kimsede parası kalır ne de onun başkasında, adam 1 aydır bekliyor kanat ile ecu'yu birde şöyle düşünün adam başka parçalar sipariş etti başka yerlerden gelecek paraya güvenerek belkide? Orkun_06 yüzünden başka insanlara mahçup düşmesi normalmi sizce?
+olarak fatih abi zaten anlayışlı biridir adam desin kardeşim şu gün şu saatte şu dakikada şu hesapda para elinde 1 hafta sonra ya tarih versin gerekirse ama yatıracağı parayı o tarihdede yatırsın, ama bi saat sonra aman 10 dakika sonra olmaz.Ben esnafım ve forumun çoğu esnaf ticarete yakısır bi durummu bu?
eyvallah kardeşim bilirsin bizde kimsenin parası kalmaz, ama bizim de kimsede paramız kalmaz gereken yapılacak sen rahat ol.
dragon07
08-01-2013, 09:20
Bilader paran kimsede kalmaz verir orkun gereken yapilcak diyosunda napicaksiniz dovcekmisiniz ?
mutlaka adamın bi açıklaması vardır elbet.... o kadar tanıyan bilen var antalyadan bence bi ansilikj olmuştur umarım en kısa zamanda çözülür tatlıya baglanır...
Kıbrıs'taki ***** dallamadan istedide kargo mu takıldı acaba.
Mesele Kıbrıs ise kutudan bol susamlı simit bile çıkabilir.
Bence Orkun çözer bu işi.
dıragon sıfır yedi VS aksaraylı fthoskay
taypaarrrrrr
Bilader paran kimsede kalmaz verir orkun gereken yapilcak diyosunda napicaksiniz dovcekmisiniz ?
aynı şey senin başına gelse kardeşim??? adama ters yapmanın anlamı yok, hatalı karşı taraf çünkü:icon_tup:
arkadaşın tanıyorsun ediyorsun tabiki savuncaksın ama adamın savunucak yönü kalmamış.
telefonlara cevap vermemek vs.'den bahsediyorum.
bi sıkıntı varsa, ki olabilir insanlık hali, bunu izah etmek lazım böyle durumlarda, şu duruma düşmemek için.
şimdi orkun arkadaşımızla kim ticaret yapmak ister böyle konu acıldıktan sonra.
yılbaşından dolayı 1 haftada gelen urunlerım subat bası ocak sonu gıbı gelıcek. Ama yınede kargo numarası vermeden neden alıs verıs yapıyorsunuz sızdede suc var + odemenızı bankadan yada paypaldan yapmaya ozen gosterın guven altında olursunuz
Low-Rider
08-01-2013, 10:12
Efe ortamı germe boşuna, arkadaşı tanıyorsan haber ver senin yerine o yazsın açıklama.
fthoskay
08-01-2013, 10:19
Arkadaşlar gerekeni yazmış ortamı germe önce konuşmayı öğren aramızda 5 yaş var BİLADER.
poseidon
08-01-2013, 10:46
İki tarafı da şahsen tanımıyorum ama eğri oturup doğru konuşalım. Bence sizde de hata var.
Bugün kim kime 3000 tl yi ticaret için karşılıksız gönderiyor?
Hele Türkiye gibi 1 dk dalgınlıkla dolandırılacağın bir ülkede.
Ürünü görmeden veya güvenli ticaret platformalarını kullanmadan karşılıksız para göndermemeniz gerekirdi.
Ha yapmışsınızbir kere inşallah ürünü veya paranızı alırsınız.
Karşı tarafın yaptığı saygısızlıktan (bilgi vermediği ve tel'i açmadığı için saygısızlık demekle yetiniyorum) hiç bahsetmiyorum bile. Savunulacak yanı yok.
Ticarette gecikme olur. Problem olur ama açıp kardeşim böyle böyle oldu bu yüzden gecikti
bak kanıtı da bu yazışmalarım denmeli.
Dun aksam basima gelen uzucu olaydan dolayi tel cvp veremedim elimde olmayan sebeplerden dolayi kimsenin parasi kalmadi herdefasinda tel cvp verdim karsilarinda beni buldular sadece dun basima talihsiz bir olay geldi boyle karalanmaya korulenmeye gerek yok
Kimle skintim varsa bugun cozuyorum
Dun aksam basima gelen uzucu olaydan dolayi tel cvp veremedim elimde olmayan sebeplerden dolayi kimsenin parasi kalmadi herdefasinda tel cvp verdim karsilarinda beni buldular sadece dun basima talihsiz bir olay geldi boyle karalanmaya korulenmeye gerek yok
Tebrik ederim yaklaşım tutum ve uslubunuzdan dolayı
genelde bu konularda suçlanan taraf çıkar ne kardeşim paran mı kaldı 3 kuruşluk adammıyız ver lan hesap numaranı tarzı üste çıkma modellerini çok gördük
Sizi de karşı tarafıda tanımam ticarette bazen aksaklıklar olur günlük yaşantımız bazen ticari kariyerimizi zora sokabilir
( cenaze kaza bela vs. umarım bunlar olmamıştır )
Sorunu en kısa yollu ve kalp kırmadan halletmek en doğrusudur umarım sorunlarınız bir an önce çözülür
fthoskay
08-01-2013, 11:19
İki tarafı da şahsen tanımıyorum ama eğri oturup doğru konuşalım. Bence sizde de hata var.
Bugün kim kime 3000 tl yi ticaret için karşılıksız gönderiyor?
Hele Türkiye gibi 1 dk dalgınlıkla dolandırılacağın bir ülkede.
Ürünü görmeden veya güvenli ticaret platformalarını kullanmadan karşılıksız para göndermemeniz gerekirdi.
Ha yapmışsınızbir kere inşallah ürünü veya paranızı alırsınız.
Karşı tarafın yaptığı saygısızlıktan (bilgi vermediği ve tel'i açmadığı için saygısızlık demekle yetiniyorum) hiç bahsetmiyorum bile. Savunulacak yanı yok.
Ticarette gecikme olur. Problem olur ama açıp kardeşim böyle böyle oldu bu yüzden gecikti
bak kanıtı da bu yazışmalarım denmeli.
Çok haklısınız ama işte güven, bu da bir tecrübe oldu bize
fthoskay
08-01-2013, 11:21
Yoldayım Antalya ya geliyorum yüz yüze görüşürüz kardeşim.
Bana samimi gelmiyor hepte buraya konu açıldığı zaman hastanede olan ogün taurcu oluyor başı beladan olan konu açıldığı an yeri kurtulmuş oluyor vs vs ben bu işin ticaretini yapıyo olsayadım 3 bin 5 bin neyse adam malı teslim alana kadar dokunmaz ondan sonra parayı kendimin sayardım bunuda niye dedim sanırım bazılarıda parayı harcayıp sora iş olmaynca iade için bekletiyo falan o yüzden vs vs böyle bi 10 15 konu takip ettim ilk kez yazıyorum küçücük bi bahaneyle çok kolay sıyrılıyor satıcı
kaanpoyrazoglu
08-01-2013, 11:36
Zaten bu tip konularda diyalogsuzluk sıkıntı oluyor..Belirsizlik insanı deli eder..
Burak E.
08-01-2013, 11:40
cidden uslubunuz için sizi tebrik ederim normalde böyle bir sey oldumu ters cvp lar verilir umarım talih olay kaza felan vb şeyler degildir.
en kısa zamanda cözersiniz durumu.
not:2 tarafıda tanımam etmem.
Birileri mağdur olup üzüldükten sonra birşeylerin düzeltilmeye çalışılması çok doğru değil!Kalp kırılıp güven zedelenmeye görsün..
ank sport
08-01-2013, 11:53
merakla okuyordum bu adam ne zaman yazacak diye geçmiş olsun inşllah sıkın tınız çözülür
ank sport
08-01-2013, 11:55
bu arada ben iki ay oldu sparişlerim gelmedi gümrük çok sıkıntı çıkarıyor anlıcanız bende başka firmayla işimi çözdüm inşllah bu hafta içi mallar elime ulaşır :)
goldbergbrk
08-01-2013, 12:05
fevri davranmamak lazım bu tür konularda ama suç sizdede var hocam ne diye çok iyi tanımadığın insana 3000 lira yolluyosunki bu zmanda kimseye kolay kolay güven olmuyo. telefonunu açmıyosa zaten akla kötü şeyler geliyo ötesi yok bu işin
Merak etme bızım kalıtemiz belli bız dovusle kavgayla ısımızı halletmeyız.dervısın fikri ne ise zikride odur. Bilaaaaaaderrrr
Ek olarak 1 2 kısı dalga gecmıs terbıyesızlıkten baska bısey degıl aynısının basına gelse nasıl tepkı verecek merak edıyorum
uzucu bır durum , tıcaret bu sorun ıllakı cıkabılır kargo gelmez stok beklenır vs. ama telefonlara bakılmaması alıcıya bılgı verılmemesı hıc hos bırsey degıldır , ıkı tarafıda tanımıyorum ama sorunun cozulecegını umıt edıyorum..
fthoskay
08-01-2013, 12:19
Bana samimi gelmiyor hepte buraya konu açıldığı zaman hastanede olan ogün taurcu oluyor başı beladan olan konu açıldığı an yeri kurtulmuş oluyor vs vs ben bu işin ticaretini yapıyo olsayadım 3 bin 5 bin neyse adam malı teslim alana kadar dokunmaz ondan sonra parayı kendimin sayardım bunuda niye dedim sanırım bazılarıda parayı harcayıp sora iş olmaynca iade için bekletiyo falan o yüzden vs vs böyle bi 10 15 konu takip ettim ilk kez yazıyorum küçücük bi bahaneyle çok kolay sıyrılıyor satıcı
Size katılmamak mümkün değil. Arkadaş aradı hesap No istedi tekrardan bekliyoruz bakalım aynı zamanda yoldayım gidiyorum. Bakalım bir görüşelim arkadaşla.
fthoskay
08-01-2013, 12:21
Birileri mağdur olup üzüldükten sonra birşeylerin düzeltilmeye çalışılması çok doğru değil!Kalp kırılıp güven zedelenmeye görsün..
İki kelime ile çok doğru.
Bence bu olayı detaylandırın...
Bir gecelik telefonlara çıkmama problemi ise konuyu açan biraz tezcanlılık yapmıştır derim... Ama olay böyle değil, uzun zaman ulaşamadık durumu falan varsa dün akşam başıma ters bir olay geldi ile çıkılamaz işin içinden...
Normalde beni ilgilendiren bir olay değil lakin insanları binlerce üyesi olan bir forumda afişe etmek çok dikkat isteyen bir durum. Ayrıca böyle bir konu açıldıktan sonra olayın üstü örtülürse "ben paramı aldım, gerisi umrumda değil" olayına dönmemeli. Neticede bu forumdaki bilinirlik ve insanların isimlerinin güvenilirliğini test etmiş ve bu imkanları kullanarak sorununuza bir çözüm bulmuş oluyorsunuz. Buda konunun detaylandırılmasını ve forumun diğer üyelerinin bilgilendirlmesini mecbur kılıyor bana göre.
Sanırım konuyu açan arkadaş Antalya'ya gidecek. Diğer arkadaşlada kontak kurdular. Bence tüm sorunlar bittikten sonra konuyu eğrisiyle doğrusuyla detaylandırmalılar. Dediğim gibi, sorunu çözebilmek ve başkalarına yardımcı olabilmek adına genele bir konu açılıyorsa, yine bilgilendirmenin yapılmasıda elzemdir.
fthoskay
08-01-2013, 12:22
fevri davranmamak lazım bu tür konularda ama suç sizdede var hocam ne diye çok iyi tanımadığın insana 3000 lira yolluyosunki bu zmanda kimseye kolay kolay güven olmuyo. telefonunu açmıyosa zaten akla kötü şeyler geliyo ötesi yok bu işin
Haklısınız ama insan birilerine güveniyor.
fthoskay
08-01-2013, 12:28
Bence bu olayı detaylandırın...
Bir gecelik telefonlara çıkmama problemi ise konuyu açan biraz tezcanlılık yapmıştır derim... Ama olay böyle değil, uzun zaman ulaşamadık durumu falan varsa dün akşam başıma ters bir olay geldi ile çıkılamaz işin içinden...
Normalde beni ilgilendiren bir olay değil lakin insanları binlerce üyesi olan bir forumda afişe etmek çok dikkat isteyen bir durum. Ayrıca böyle bir konu açıldıktan sonra olayın üstü örtülürse "ben paramı aldım, gerisi umrumda değil" olayına dönmemeli. Neticede bu forumdaki bilinirlik ve insanların isimlerinin güvenilirliğini test etmiş ve bu imkanları kullanarak sorununuza bir çözüm bulmuş oluyorsunuz. Buda konunun detaylandırılmasını ve forumun diğer üyelerinin bilgilendirlmesini mecbur kılıyor bana göre.
Sanırım konuyu açan arkadaş Antalya'ya gidecek. Diğer arkadaşlada kontak kurdular. Bence tüm sorunlar bittikten sonra konuyu eğrisiyle doğrusuyla detaylandırmalılar. Dediğim gibi, sorunu çözebilmek ve başkalarına yardımcı olabilmek adına genele bir konu açılıyorsa, yine bilgilendirmenin yapılmasıda elzemdir.
Her anlamda bilgi veririm sıkıntı yok arkadaş tekrardan hesap numarası istedi bu olay 1 günlük deği 1,5 aylık bir olay kendinizi mağdur olanın yerine koyup bekledikten ve kaldırıldıktan sonra son çare konu açmak olduğunu anlamanızı düşünüyorum. Bunun yanında herşey netleşecektir bugün.
dragon07
08-01-2013, 12:32
Her msjda gereken yapilcak yazildi bnde merak ettim .biz gerekli seyleri kendisine soyledik zaten uzatmanin bi alemi yok konu kitlensin para gelmezse tekrar acilir zaten
Her anlamda bilgi veririm sıkıntı yok arkadaş tekrardan hesap numarası istedi bu olay 1 günlük deği 1,5 aylık bir olay kendinizi mağdur olanın yerine koyup bekledikten ve kaldırıldıktan sonra son çare konu açmak olduğunu anlamanızı düşünüyorum. Bunun yanında herşey netleşecektir bugün.
Size fazlası ile hak veriyorum... Yukarıda yazdıklarımda sizin için değildi zaten. Genel anlamda yazdım. Sizin konu boyunca duruşunuz ortada...
Dikkat çekmek istediğim nokta ise, bir çok forumda bu tarz konulara izin verilmez. Burada izin veriliyor. Bu nedenle olayları tamamen detaylandırmak lazım. Bende benzer bir konu açtım Antalya'dan almnaya gittiğim bir araba için. Elimden geldiğince detaylandırdım.
orkunu yıllardır tanırım far stop ticaretinden araba ticaretine kadar bicok ticaret yaptık kendisiyle eminimki çok geçerli bi sebep olduğu için uzamıştır bu iş... Kendiside yazmış zaten bugün halledicem diye...
fthoskay
08-01-2013, 13:16
orkunu yıllardır tanırım far stop ticaretinden araba ticaretine kadar bicok ticaret yaptık kendisiyle eminimki çok geçerli bi sebep olduğu için uzamıştır bu iş... Kendiside yazmış zaten bugün halledicem diye...
Haber bekliyorum halen inşallah halleder.
fthoskay
08-01-2013, 13:37
Arkadaşı aradım buluşalım diye nereye geliyim diye işi olduğunu bana döneceğini söyledi haber bekliyorum. Para iadesi mi hala yok. Bakalım iş nereye gidecek ?
Arkadaşı aradım buluşalım diye nereye geliyim diye işi olduğunu bana döneceğini söyledi haber bekliyorum. Para iadesi mi hala yok. Bakalım iş nereye gidecek ?
Olaya çok sakin ve efendice yaklaşıyorsun tebrik ederim. Diğer arkadaş da gerçekten ayıp etmiş, en azından süreyi bu kadar uzatıp sorun ve sıkıntıya sokmasaydı alıcı arkadaşı....
kelalper
08-01-2013, 14:21
Konu buraya açılınca nedense herkesin amanın dün başıma şu geldi babaannem 3. defa vefat etti demesi ayrı bir komedi. Yaw adam 1 gün 1 hafta değil 1.5 aydır parasını alamıyormuş. İnşallah bu mesajda oyalama taktiği değildir.
devil_berk22
08-01-2013, 14:27
2 tarafta kendisine göre haklı sebepleri vardır. umarım problemsiz şekilde hallolur ben ömrümde 1 kere senetsiz sepetsiz mal verdim parasını 1.5 senede zor aldım anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. insanın düştüğü o psikolojik hal herşeyden çok öte birşey yaşamayan anlamaz.
turco_013
08-01-2013, 14:29
Gecmis olsun insallah en kisa surede cozulur
Tuncer M.
08-01-2013, 14:38
Konu buraya açılınca nedense herkesin amanın dün başıma şu geldi babaannem 3. defa vefat etti demesi ayrı bir komedi. Yaw adam 1 gün 1 hafta değil 1.5 aydır parasını alamıyormuş. İnşallah bu mesajda oyalama taktiği değildir.
Bir de insanlar her şikayet konusunda + alışverişlerini öne sürmek yerine, bu sorunlu alışverişi ya da herneyse onu çözmeye çalışmıyorlar.( daha önceki pozitif alışverişlerinden ötürü satıcıyla hatrı olduğunu var sayıyorum) Daha önce iyi alışverişiniz olması bir şeyi değiştirmiyor ki. Ortada bir aksaklık mevcut, onun da çözülmesi lazım.
Umarım mağduriyettiniz bir an önce giderilir. :icon_tup:
Uslubumu bozmadim konu acmis vs demedim kimseye rezil olmalik bir durumum zaten olamaz
Fatih ile ticaretimi cuma gunu para iadesi olarak konustuk pzts ye kalmisti dun tekrar diyorum altini cizerek soyluyorum talihsiz bir olay basima geldi inandiramadim sonuc bugun yatti parasi
Ve kimsenin alicagi bes kurus para yoktur burdan klavyeden okuyup yazmayin ben durumumu acikladim
Bu da bir ders olsun kimseyle iyligi icin ticarete girmeyecegim .
XOR nickli üyede yazmış onada verecek bi cevap varmı
XOR nickli üyede yazmış onada verecek bi cevap varmı
Bunu bende merak ettim halledildimi acaba ?
Xor un arkadasina 300 lira gecikmeli vardi onuda hallettim
Onlarla olan ticarette brembolar skintili cikti tamir olma vs durumlari oldu parcalarin sahibine odeme yapmistim geri donusunu almakta skintili oldu en son brembo kiti de ben satin aldim parayi ben iade ettim
Hem hesapta olmayan bir odeme cikti iade ettim yoktan yere mal sahibi oldum hemde butcem skisti kalan parayi 300 lirayi bugun gectim zaten dun iade edicektim dunku olayim olmasaydi
Gunes G.
08-01-2013, 16:40
Herkes parasini aldiysa yazsin da konu baglansin bir yere
Bu mesajim ardindan Konunun taraflari disinda yorum yazan herkez ceza alicaktir yanlis anlasilma olussun istemiyoruz .
fthoskay
08-01-2013, 17:54
Paramı aldım
Arkadaşımında hesabına para geçmiştir.