Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen C3 1.4 HDI 16V ve Ankara
Merhabalar konu için online moderatör göremedim izin isteyecektim ama yanlış yerdeyse taşınabilir tabi, kusuruma bakmayın.
1 hafta kadar önce "uyurken" arabamı sattım :D Şu an evde araç gereksinimi var ve ben 28 Ocak'ta yurtdışına gideceğim. Çok şükür arkadaşlarım zor zamanlarında araçlarını esirgemedi ve ben araç alamasam bile esirgemezler Allah razı olsun hepsinden.
Haftaya vizemi almaya Ankara'ya gideceğim ve orada bir hiç aklımda olmayan bir araç beğendim. Öncelikle Corsa arıyordum 4 kapı ihtiyacından dolayı vazgeçtim, sonra Polo dedim donanım yoktu, İbiza dedim bugün hüsrana uğradım ve en sonunda cam tavan olması şartıyla 92 Hp'lik C3'te karar kıldım. Hem çok az yakması hem donanımı hem de motorunun yazılımla vs. baya hoş olduğunu öğrenince iğrenç kadranı ve "yumurta kasa" görünümü şu an hiç önemli değil.
Önceliğim, C3'te ve bu motorda kronik sorunlar var mı? Bildiğiniz şeyler nedir? Nelere dikkat etmem gerekir? Eğer koş arabayı al diyor iseniz, bana Ankara'da önceden araca bakabilecek bir abim, kardeşim ve hatta ben Adana'dan birini muhtemelen yanıma alamayacağımdan bana orada araç alırken yol gösterecek, yardım edecek, servise veya güvendiği bir yere götürüp araca baktırabileceğim, kazıklanmamam için de Ankaralı'yı anlayabilecek birine ihtiyacım var. Bu iş için Salı veya Pazartesi'yi düşünüyorum.
Araç Yenimahalle/Gazi Mahallesi'nde görünüyor. Rıza Ulucan Otomotiv. 3 parça boyalı(2'si sağ arka çamurluk ve kapı idi, diğerini hatırlamıyorum),120.000'de, gri.
Linki de burada;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-ilksahibinden-camtavanli-full-plusfull-hatasiz-92-bg-dizel-120000-km-111364200/detay/
O kötü çıkarsa bu da elimiz boş dönmesin şansı...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-tr-tek-beyaz-renk-sanrouflu-hatasiz-boyasiz-c3-dizel-92-bg-111347142/detay
Teşekkür ederim, benden önce davranıp araba almazsanız çok sevinirim:D
Olur da yardım etmek isteyenler olursa numaram 545 264 yetmişüç 47
slowmotion
15-01-2013, 01:15
diğeri kaput doğuş. c3 fiyat donanım olarak bence lider. umarım alternatif gelir...
tdipower
15-01-2013, 01:15
ilk çıktığında sıfır aldık 92lik 180bin km boyunca kullandık tek civatası bile değişmedi hatta debriyaj setini bile yenilemedik servistekiler bile anlam veremedi :D inanılmaz az yakıyor çok iyi yol tutuyor biraz sert konfor olarak ama çok keyifli bence. kesinlikle tavsiye ederim
diğeri kaput doğuş. c3 fiyat donanım olarak bence lider. umarım alternatif gelir...
yanlış hatırlıyor muyum diye düşünmüştüm ama evet öyleymiş. Acaba komple kaput mu yoksa ucu falan mıdır..
ilk çıktığında sıfır aldık 92lik 180bin km boyunca kullandık tek civatası bile değişmedi hatta debriyaj setini bile yenilemedik servistekiler bile anlam veremedi :D inanılmaz az yakıyor çok iyi yol tutuyor biraz sert konfor olarak ama çok keyifli bence. kesinlikle tavsiye ederim
işte siz sıfır almışsınız, bunlar da sıfır almış bazıları otomobil diye bazıları eşek diye biniyor :D bir önceki arabamı da Ankara'dan Speed'den aldım, nolacak benim bu Ankara-Galeri sevdam :D Geçen sefer Umut abi sağolsunlar önden baktı, sonra Mertcan abi, Şeref usta, Kadir abi vs. yardımcı oldu bakalım :)
CasabLanca
15-01-2013, 01:26
haftaya okulum bitmiş olur müsait olursam alım işlerini birlikte halledebiliriz kardeşim sıkıntı değil. eğer fırsatım olursada senin için bakarım araca ama yerini kestiremedim haritadan bakayım yarın sabah bakabilirim belki yol üstündeyse
İbrahim33
15-01-2013, 01:32
Süspansiyonları epey sert , konfor arama , motoru atik ve seri , özellikle ilk 3 viteste çok güzel ivmeleniyor , yol tutuşuda iyi denilebilir fiesta kadar olmasada...Her tarafından ayrı ses geliyor(sinirini bozabilir)...İç hacmi göründüğünden daha ferah...Boyutundan dolayı çok güzel manevra yapılabiliyor , girilmeyecek yerlere giriliyor , sokulmayacak yere kafa sokulabiliyor...Ama en nihayetinde bu araç bir fransız aracı , çabuk dökülüyor fransız araçları...2.elini alırken dikkat etmek lazım , test sürüşüne çıktığında veya araca baktığında anlarsın zaten diriliğini...Ama yinede güvenmem ben fransıza...
haftaya okulum bitmiş olur müsait olursam alım işlerini birlikte halledebiliriz kardeşim sıkıntı değil. eğer fırsatım olursada senin için bakarım araca ama yerini kestiremedim haritadan bakayım yarın sabah bakabilirim belki yol üstündeyse
Abi Emek Mahallesi ne kadar büyük bilmiyorum ama ben ablam orada okurken Atatürk Orman Çiftliği ile Gazi Üniversitesi'nin bir kampüsünün arasındaki yerleri biliyorum. Ben de uğraştım da çıkaramadım yerini :)
Çok sevinirim, eve arabayla dönmek istiyorum açıkçası. Bir tane daha Ankara'da var C3 o çok sinmedi içime ama onun da linki koyayım ilk mesaja.
Süspansiyonları epey sert , konfor arama , motoru atik ve seri , özellikle ilk 3 viteste çok güzel ivmeleniyor , yol tutuşuda iyi denilebilir fiesta kadar olmasada...Her tarafından ayrı ses geliyor(sinirini bozabilir)...İç hacmi göründüğünden daha ferah...Boyutundan dolayı çok güzel manevra yapılabiliyor , girilmeyecek yerlere giriliyor , sokulmayacak yere kafa sokulabiliyor...Ama en nihayetinde bu araç bir fransız aracı , çabuk dökülüyor fransız araçları...2.elini alırken dikkat etmek lazım , test sürüşüne çıktığında veya araca baktığında anlarsın zaten diriliğini...Ama yinede güvenmem ben fransıza...
Valla yürüyen, motor, elektronik sağlam olsun içteki sesleri ben keserim :D
ben şu sıralar manyak gibi eşime araba bakıyorum
c3 lerde full den ziyade kaza boya olmamasına bak nitekim diger donanımlar hemen hemen aynı ama şu var satimi biraz zor micra dan bu yüzden vaz geçtim 206 ya bile bakıyorum lpg li sine agbim 1 senede ankarada 40 bin km de yapti araba banamısın demiyor yagını suyunu eksik etme yetiyor :)
cam tavan avantaj görebilirsin ama bozuldugu zaman yada cok sert cisim düştügü zaman eksisi cok
206 roland cross mu nedir ona bak o da cam tavan cok istiyorsan ama lpg takar mis gibi binersin :)
CasabLanca
15-01-2013, 02:05
haritadan şimdi baktım muhtemel tahmin ettiğim yerdeyse büyük ihtimal bakarım yazarım buraya
bi arkadaşın annede 2004 model hala 40 binde otm. benzinlisi var doğuş, cam tavanlı olanlardan.
tavan ara sıra (genelde soğuk mevsimde çiğ düştüğü gecelerde) sıkışma yapıyor elektronik bi sebepten ama çözemedik, ne zaman baktırcak olunsa sorun görünmedi :D haricinde güzel yol tutar, tatlı-sert süspansiyonu var (seversin bence), konsol - bakalitler sert plastik olduğu için biraz ses yapıyor bozuk zeminli yollarda onun haricinde sıkıntısı olmadı. ha bide otm. şanzıman 3. viteste takılı kalmıştı bigün :D
ben şu sıralar manyak gibi eşime araba bakıyorum
c3 lerde full den ziyade kaza boya olmamasına bak nitekim diger donanımlar hemen hemen aynı ama şu var satimi biraz zor micra dan bu yüzden vaz geçtim 206 ya bile bakıyorum lpg li sine agbim 1 senede ankarada 40 bin km de yapti araba banamısın demiyor yagını suyunu eksik etme yetiyor :)
cam tavan avantaj görebilirsin ama bozuldugu zaman yada cok sert cisim düştügü zaman eksisi cok
206 roland cross mu nedir ona bak o da cam tavan cok istiyorsan ama lpg takar mis gibi binersin :)
1 haftadır artık gözümü kapattığımda sahibindenin logosunu görmeye başladım :D Evet onlara dikkat ediyorum abi, yani aslında mavi boyasız var hem de Antakya'da ama durumum elvermiyor.. 2 senedir lpg li accorda bindim, çok şükür yolda bırakmadı ama bence arabanın orijinalinde ne varsa yakıt onu koyacaksın.. Bir de ben yokken 5 ay ablamlar binecek, hani bir şeye ihtiyacı olsa arabanın anlamazlar.. Dizelde sorun çıkarma biraz daha az gibi lpg ye göre.. Bozulursa kırarım ya kasko yapsın :D Şaka bir yana inşallah olmaz :D
haritadan şimdi baktım muhtemel tahmin ettiğim yerdeyse büyük ihtimal bakarım yazarım buraya
Çok memnun olurum, ben aradım bugün zaten belki hatırlar mesaj da attım gece diye aramadım ***** belki cevap yazmaz..Aslında plakasını ve şasi numarasını alabilirseniz güzel olur hemen sorgulatacağım çünkü.. Eray idi adınız galiba, müsait olduğunuzda bakarken mesaj atarsanız ben sizi arayabilirim numaramı yazdım.
bi arkadaşın annede 2004 model hala 40 binde otm. benzinlisi var doğuş, cam tavanlı olanlardan.
tavan ara sıra (genelde soğuk mevsimde çiğ düştüğü gecelerde) sıkışma yapıyor elektronik bi sebepten ama çözemedik, ne zaman baktırcak olunsa sorun görünmedi :D haricinde güzel yol tutar, tatlı-sert süspansiyonu var (seversin bence), konsol - bakalitler sert plastik olduğu için biraz ses yapıyor bozuk zeminli yollarda onun haricinde sıkıntısı olmadı. ha bide otm. şanzıman 3. viteste takılı kalmıştı bigün :D
Benim bahtımaa tavan kopabilir diye düşünüyorum levo :D Adana'nın da yolları kaymak kaymak..
kopmaz kopmaz, bizim ana caddemiz komple arnavut kaldırımı :) yani c3 ün bolca gezdiği yerler..
206 roland ın cam tavanı var ama komple tek parça, açılmıyor, c3 ünki güzel megane 2 hb gibi direk :)
slowmotion
15-01-2013, 02:23
c3doush@hotmail.com sell :D
kopmaz kopmaz, bizim ana caddemiz komple arnavut kaldırımı :) yani c3 ün bolca gezdiği yerler..
206 roland ın cam tavanı var ama komple tek parça, açılmıyor, c3 ünki güzel megane 2 hb gibi direk :)
Ben zaten 206 gti da görmüştüm öyle açılan aşık oldum :D
c3doush@hotmail.com sell :D
Bi tanıdık ingilizce dersi veriyor abi :D
biz iş yerinde filo olarak göralla çalışıyoruz. ufak sınıf tüm fransızları sıfırdan 50 bin km ye kadar kullandım. bi arkadaşında dediği gibi hepsi 40-50 bin yapınca 150 bin yapmış gibi dökülüyor. sağından solundan ses gelmeye başlıyor.
bizim kullanma şartlarımızda pek iyi değil ama alacağın aracında dikkatli kullanıldığını bilemezsin.
donanımlı, kullanışlı ama bence 2. el fransız bakma
Nightfish
15-01-2013, 08:25
Hafta içi ofisten çıkmam zor ancak Cumartesi günü ben araçların ikisine de bakabilirim istersen. Baktıracak servis vs konusunda da sıkıntın olmasın ben yardımcı olabilirim o konuda.
Mehmet Gazihan
15-01-2013, 08:30
Yapabiliyorsan 1.6 Dizel al, hatta 1.6 ların 110 lukları var , çok az yakarlar ve kroniği fazla yoktur.
1.4 90hp nin turbosu ve enjektörlerinden dolayı tamirci arabası deriz kendisine..
makyajlısının 1.6'sını al, pişman olmazsın. Bu fiyatlara el değiştirir makyajlı 1.6'lar da. Ben kullandım, trafikte ilk ivmelenmede bir çok araca şaka yapıyor :) ayrıca bu meretin en azından makyajlısının amortisörleri inanılmaz yumuşaktır, uzun yolda yandan rüzgar alınca arabanın yattığını hissederdim, yay takmıştım, inanılmaz olmuştu. Yakıt olarak da Ankara'da şehir içi, Cinnah'ı, İncek yolu bol olan bir güzergahta 100 km'de 3.8 lt ortalama tutturmuştum. Cam tavanlı olanından uzak dur, kışın ısınmaz, yazın soğumaz arabanın içi, benim C3 cam tavanlıydı, kesinlikle uzak dur derim. Hele bir de 80-90'ı geçince içeriye aldığı ekstra rüzgar sesi kudurtur adamı.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2006-citroen-c3-1.6-dizel-109206212/detay
ben olsam bunu alırdım :rolleyes:
Tabii ki bakım meselesi önemlidir ama ben 1.4 92'lik olanlarda enjektör problemini duymuştum.Bu konuda daha bilgili üyelerimiz vardır,kronik olup olmadığını belirtirler.Bir de iç tıkırtıları var.
Hafta içi ofisten çıkmam zor ancak Cumartesi günü ben araçların ikisine de bakabilirim istersen. Baktıracak servis vs konusunda da sıkıntın olmasın ben yardımcı olabilirim o konuda.
Sağolun size zahmet olmaz ise olabilir, alttaki yorumlara göre karar vereceğim :D
Yapabiliyorsan 1.6 Dizel al, hatta 1.6 ların 110 lukları var , çok az yakarlar ve kroniği fazla yoktur.
1.4 90hp nin turbosu ve enjektörlerinden dolayı tamirci arabası deriz kendisine..
Hömmm araştırmıştım abi ama 90 lıklardan bir sorun pek görmemiştim.. Bakayım 110'luklara.. Ne gibi sorunlar yaratıyorlar?
makyajlısının 1.6'sını al, pişman olmazsın. Bu fiyatlara el değiştirir makyajlı 1.6'lar da. Ben kullandım, trafikte ilk ivmelenmede bir çok araca şaka yapıyor :) ayrıca bu meretin en azından makyajlısının amortisörleri inanılmaz yumuşaktır, uzun yolda yandan rüzgar alınca arabanın yattığını hissederdim, yay takmıştım, inanılmaz olmuştu. Yakıt olarak da Ankara'da şehir içi, Cinnah'ı, İncek yolu bol olan bir güzergahta 100 km'de 3.8 lt ortalama tutturmuştum. Cam tavanlı olanından uzak dur, kışın ısınmaz, yazın soğumaz arabanın içi, benim C3 cam tavanlıydı, kesinlikle uzak dur derim. Hele bir de 80-90'ı geçince içeriye aldığı ekstra rüzgar sesi kudurtur adamı.
Yapma yav :D cam tavansız C3 benim için çok anlamsız ama :(
Tabii ki bakım meselesi önemlidir ama ben 1.4 92'lik olanlarda enjektör problemini duymuştum.Bu konuda daha bilgili üyelerimiz vardır,kronik olup olmadığını belirtirler.Bir de iç tıkırtıları var.
İç tıkırtıları artık görmezden geleceğiz gibi, çünkü alternatif olarak tüm araçlara baktım..
Yapma yav :D cam tavansız C3 benim için çok anlamsız ama :(
valla anlattıklarım tecrübeyle sabit şeyler ;) bir de arabanın tasarımı gereği zaten araba fazlasıyla rüzgar sesi alıyo, kabindeki gacırtılar da cabası, tavandan ayrıca ses gelsin istemezsin sanırım :) bir de arabanın a sütununa alışmak epey zaman alıyo, diğer arabalardan sonra kaza bile yaptırır adama. Kör noktası çok abuk bir yerde kalıyo. 206 da kullandım, C3 206'dan daha üstün ve daha sorunsuz bir araç, emin ol. Tasarımıı çok tartışmaya açık, onun dışında 1.6 HDi motorun da kronik pek bir sorunu yok. Turbosu biraz nanemolla, düzgün kullanılmamışı can yakabilir. 60-70k km üstüne pek bulaşma, turbodan ötürü. Onun dışında da aklına takılan başka şeyler olursa özelden de yazabilirsin, buraya da yazabilirsin, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım
Annemde C3 var. Bizdeki 1.4 Otomatik benzinli. Dizel olarak tavsite ederim harikadır ama benzinli otomatik tam bir işkence. Hem gitmiyor boguluyor hemde çok yakıyor. Fiyat donanım olarak çok çok iyi duruyor gri olan. Kmsi biraz düşük olaymış bomba olurmuş :)
valla anlattıklarım tecrübeyle sabit şeyler ;) bir de arabanın tasarımı gereği zaten araba fazlasıyla rüzgar sesi alıyo, kabindeki gacırtılar da cabası, tavandan ayrıca ses gelsin istemezsin sanırım :) bir de arabanın a sütununa alışmak epey zaman alıyo, diğer arabalardan sonra kaza bile yaptırır adama. Kör noktası çok abuk bir yerde kalıyo. 206 da kullandım, C3 206'dan daha üstün ve daha sorunsuz bir araç, emin ol. Tasarımıı çok tartışmaya açık, onun dışında 1.6 HDi motorun da kronik pek bir sorunu yok. Turbosu biraz nanemolla, düzgün kullanılmamışı can yakabilir. 60-70k km üstüne pek bulaşma, turbodan ötürü. Onun dışında da aklına takılan başka şeyler olursa özelden de yazabilirsin, buraya da yazabilirsin, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım
1.6 110'luk bulamadım açıkçası hep 90'lık.. Zaman sınırlamam da var en geç 23'ü gibi arabayı teslim almam lazım ki ben 28'inde gidiyorum.. O kadar yoğunluğun arasında falan çok zor..
Kör nokta konusunda sevgili eski accordum'dan alışkınım bir A sütunu yapmışlar sanki gökdelen taşıyor :D
Aracın şasi numarasını aldım baktıracağım napmışlar ne etmişler..
Bu sesi tahminimce 100'de falan alıyor ben ayda 1 kere 100'e çıkıyorumdur heralde :D Perde var değil mi? Onu kapatınca bir değişiklik falan olmuyor mu?
Annemde C3 var. Bizdeki 1.4 Otomatik benzinli. Dizel olarak tavsite ederim harikadır ama benzinli otomatik tam bir işkence. Hem gitmiyor boguluyor hemde çok yakıyor. Fiyat donanım olarak çok çok iyi duruyor gri olan. Kmsi biraz düşük olaymış bomba olurmuş :)
Km düşük pek kalmamış cam tavansız bile..
Bir de özellikle Mehmet Gazihan abi gibi yazılım yapan abilerimden motor konusunda cevap bekliyorum özellikle Erhan abiden.. Yani turbo mu dayanıksız, enjektörler niye sorun veriyor, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Minik bir ekleme yapayım yaklaşık 3-4 saattir durmadan okuyorum diyebilirim..
Genel olarak hep 2002-2004 modellerinde delphi beyinli araçlarda enjektör problemi oluşmuş.. Galiba beyin hangi enjektöre ne zaman yakıt vereceğini karıştırıyor.. Sorun bu.. Çözüm? Şimdiye kadar yok..
Bunun dışında süspansiyon kırılma problemi de belirli yıla kadar olmuş.. Ama Citroen bunun için geri çağırmış.. Bir şasi numarası aralığı var, ki almak istediğim aracın şasi de giriyor içinde ama bunun nedeni tüm üretilen araçların geri çağırılması mı yoksa gerçekten o aralık mı bilmiyorum..
chiefkadir
16-01-2013, 06:58
Abicim bakalimmi arabaya ne diyosun okumadim tamamini :)
1.6 110'luk bulamadım açıkçası hep 90'lık.. Zaman sınırlamam da var en geç 23'ü gibi arabayı teslim almam lazım ki ben 28'inde gidiyorum.. O kadar yoğunluğun arasında falan çok zor..
Kör nokta konusunda sevgili eski accordum'dan alışkınım bir A sütunu yapmışlar sanki gökdelen taşıyor :D
Aracın şasi numarasını aldım baktıracağım napmışlar ne etmişler..
Bu sesi tahminimce 100'de falan alıyor ben ayda 1 kere 100'e çıkıyorumdur heralde :D Perde var değil mi? Onu kapatınca bir değişiklik falan olmuyor mu?
Perde yok, tül var, o da hiç bir işe yaramıyor. 1.6 110'luk dizeller makyajsız olanlar, makyajlılarında Türkiye'ye sadece 90'lık geldi diye biliyorum. Makyajlıların göstergesi de daha şık. 90'lık kullandım ben de, tavsiye ederim. 1.4 dizelden de az yakar, ayağını alıştırdıktan sonra.
Abicim bakalimmi arabaya ne diyosun okumadim tamamini :)
Kadir abi ben bugün servise gidip sorgulatacağım ona göre size haber veririm :)
Perde yok, tül var, o da hiç bir işe yaramıyor. 1.6 110'luk dizeller makyajsız olanlar, makyajlılarında Türkiye'ye sadece 90'lık geldi diye biliyorum. Makyajlıların göstergesi de daha şık. 90'lık kullandım ben de, tavsiye ederim. 1.4 dizelden de az yakar, ayağını alıştırdıktan sonra.
Valla kafam karıştı yahu :(
Gri olan bitik cikti 171.000 de servis kaydi var.. Baska onerisi olan var midir?
slowmotion
16-01-2013, 14:25
Gri olan bitik cikti 171.000 de servis kaydi var.. Baska onerisi olan var midir?
millet sahtekar ya:mad::Deli: birde pişkin pişkin orjinal diyor
benim eski aracın şu anki sahibi arkadaşım, iletişime geçeyim mi satmayı düşünür mü diye?
Araç kül gri diye geçen absürd renk, fümeyle mavi arası. Cam tavan da var üstelik.
benim eski aracın şu anki sahibi arkadaşım, iletişime geçeyim mi satmayı düşünür mü diye?
Araç kül gri diye geçen absürd renk, fümeyle mavi arası. Cam tavan da var üstelik.
Km yuksek degilse olabilir ve bu enjektor turbo suspansiyon sorunu vs yasamadiysaniz..
Adam bi de diyor ki bir yerine anahtar degdiyse masraflarinizi karsilarim falan.. Motor sorunundan surekli gitmis on panjur degismis farlar degismis...
CasabLanca
16-01-2013, 20:43
emekteki arabayı dün sabah aradım araba burda yok felan dedi o yüzden bakamadım ancak yazma fırsatım oldu
emekteki arabayı dün sabah aradım araba burda yok felan dedi o yüzden bakamadım ancak yazma fırsatım oldu
Abi sağolasın da zaten yazdım km düşürülmüş falan bitik yani araba kazalı önden :)
Km yuksek degilse olabilir ve bu enjektor turbo suspansiyon sorunu vs yasamadiysaniz..
Adam bi de diyor ki bir yerine anahtar degdiyse masraflarinizi karsilarim falan.. Motor sorunundan surekli gitmis on panjur degismis farlar degismis...
ben 70k km'de sattım, şimdi ne olmuştur bilemem. 100k'yı devirmiş olma ihtimali var bana sorarsan. 35k km'de hava filtresinin yanlış uygulanması sonucu turboyu kucağıma almıştım, sıfırıyla değiştirdim. Araç bendeyken ip gibiydi. Muhtelif kazası, boyası var, boya takıntın varsa sana gelmez. Benden önceki sahibindeyken hırsızlık için kelebek camlarından birini patlatmışlar, ben de ön camı atermik olanıyla değiştirdim çatlayınca. Hazır aklıma gelmişken söyliyim, ön camları çok çabuk çatlar, uzun yolda gelen taşları tenis raketi gibi karşıladığından. Uzun yolda kullanılan bir C3 yılda 2-3 kere ön cam değiştirir haberin olsun.
ya kardeşimsiniz şu çocuga şöyle şeyler yazmayın :) adam zaten kararsız ne yapacagını bilmiyo bide bu forumları testleri okuyup duruyo her araca aynı muameleyi yapıyo ondan sonra. uzun yola çıkarda ayda 2-3 bin km yaparsa, arabayı çok sert ve bilinçsiz kullanırsa, arabaya iyi bakmazsa dedikleriniz olur evet. ya allah aşkına süspansiyon kırılması falan nasıl şeyler ya bunlar :) bu adam otobana girse 70le giden, arabayı sogukken çalıştırdıgında hararet göstergesi normal seviyesine çıkmadan hareket etmeyen, tık ses gelse kapıyı bacayı söken adam. dünyada var olan sorunlar illaki bunun başına gelecek diye bişey yok.
3 sene önce ismi lazım degil birisi 1.9tdilar için yağ yakıyor yüklenecekse muhakkak elden geçirilmeli falan dedi bana. 4 sene de olabilir net emin degilim. ben ibizamı 2bucuk sene 60 bin km boyunca resmen kırbaçla kullandım. ama ne bakımını eksik ettim ne ilk çalıştırmada bastım gittim ne çok gazladıktan sonra tık diye kapattım arabayı. bi damla yağ eksilmedi. ki o arabayı doğuş kullansa daha sıfır diye satılırdı o kadar söyleyim. bütün seatlar su alıyor kronik hastalık. benim arabamda o da yoktu. sonra ne bilim corsa 1.7lerde direksiyon pompası ve mazot beyni kronik hastalık. onlar da yoktu. alırken dikkat edip bakmak lazım tabi. bi taraflarının dogrusuna gidip araba alınmaz biliyorum. ama burda bunlar yazıldıkça bu adam araba alamaz. bi tane sorunsuz araba gösterin bana susacam söz.
arabanın zamanında yaşanan sorunu vardır eyvallah. veya kronik bi hastalığı. ama doğuşun buna ikna olması için bu tarz sorunlar yaşanmış zamanında. bunlara dikkat etmek lazım alırken derseniz yeterlidir. lütfen öyle yapın.
ya kardeşimsiniz şu çocuga şöyle şeyler yazmayın :) adam zaten kararsız ne yapacagını bilmiyo bide bu forumları testleri okuyup duruyo her araca aynı muameleyi yapıyo ondan sonra. uzun yola çıkarda ayda 2-3 bin km yaparsa, arabayı çok sert ve bilinçsiz kullanırsa, arabaya iyi bakmazsa dedikleriniz olur evet. ya allah aşkına süspansiyon kırılması falan nasıl şeyler ya bunlar :) bu adam otobana girse 70le giden, arabayı sogukken çalıştırdıgında hararet göstergesi normal seviyesine çıkmadan hareket etmeyen, tık ses gelse kapıyı bacayı söken adam. dünyada var olan sorunlar illaki bunun başına gelecek diye bişey yok.
3 sene önce ismi lazım degil birisi 1.9tdilar için yağ yakıyor yüklenecekse muhakkak elden geçirilmeli falan dedi bana. 4 sene de olabilir net emin degilim. ben ibizamı 2bucuk sene 60 bin km boyunca resmen kırbaçla kullandım. ama ne bakımını eksik ettim ne ilk çalıştırmada bastım gittim ne çok gazladıktan sonra tık diye kapattım arabayı. bi damla yağ eksilmedi. ki o arabayı doğuş kullansa daha sıfır diye satılırdı o kadar söyleyim. bütün seatlar su alıyor kronik hastalık. benim arabamda o da yoktu. sonra ne bilim corsa 1.7lerde direksiyon pompası ve mazot beyni kronik hastalık. onlar da yoktu. alırken dikkat edip bakmak lazım tabi. bi taraflarının dogrusuna gidip araba alınmaz biliyorum. ama burda bunlar yazıldıkça bu adam araba alamaz. bi tane sorunsuz araba gösterin bana susacam söz.
arabanın zamanında yaşanan sorunu vardır eyvallah. veya kronik bi hastalığı. ama doğuşun buna ikna olması için bu tarz sorunlar yaşanmış zamanında. bunlara dikkat etmek lazım alırken derseniz yeterlidir. lütfen öyle yapın.
Ben eski bir kullanıcı olarak yaşadıklarımı anlatıyorum. Bilinçli ve dikkatli bir kullanıcıyım, beni tanıyanlar bilirler. Bir de beni bilenden beni dinle, senin Doğuş'u anlattığın gibi anlatacaktır. Malı almadan ne olduğunu, ne olacağını bilsin, öyle alsın. En nihayetinde ikinci el alacak bu adam bu arabayı, kendinden önceki sahibinin nasıl kullandığını da bilmeden alacak. Olabilecek en kötü senaryoyu bilsin, kenara ona göre para koysun, benim tek derdim bu. Gidip de cebindeki son kuruşu arabaya bağlar da sonra başına iş açarsa arabayı da kullanamaz.
Sözün özü, bak ben o almayı düşündüğün C3'ün makyajlısını 27k km'de aldım, 70k km'de sattım. Kendi hatam dışında da (turbonun değişmesi) tık demedi araba. Yok enjektörmüş yok süspansiyonmuş. Aldıktan sonra yaklaşık 32k km'de H&R 35mm yay taktım, araba yaklaşık 70mm düştü, o nasıl 35mm ben de bilmiyorum, yaylar da orjinaldi, neyse, 70k km'ye o haliyle araba ayda iki kere uzun yola gitti geldi, onun dışında da her gün Ankara trafiğindeydi. Öyle nazlı bir araba da değildi, bakımdan bakıma servise gider, gık demeden yoluna devam ederdi. Arabamda HKS Turbo Timer da vardı.
Turbonun nasıl cortladığına gelirsek, işgüzar eski ustam, simota'nın karbon kazanlı CAI'sini takarken kullandığı silikon hortumlardan birinin ucunda çapak bırakmış, turbo da o çapağı içine çekmiş, olanlar olmuş. Turboyu bi çıkardık, pal falan kalmamış. Gittim sıfırını aldım taktım.
ya işte sen bilinçlisin ama doğuşa o arabanın lastigi fazla patlayabilir desen almaz arabayı :D ricam sadece o :)
ya işte sen bilinçlisin ama doğuşa o arabanın lastigi fazla patlayabilir desen almaz arabayı :D ricam sadece o :)
ben anladım senin derdini, merak etme :icon_tup:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-sahibinden-satilik-micra-109323318/detay
micra dizel iyidir dous :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-sahibinden-satilik-micra-109323318/detay
micra dizel iyidir dous :D
bunu da kullandım :D
Ne güzel biniyordum accorduma ne diye sattım dert oldu :D