Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tfsi tsi 2.0 motorlarda ileride çıkabilecek sorunlar

Sayfa : [1] 2

typermelih
16-01-2013, 10:34
ARKADAŞLAR bu formda çok kişinin cuprası s3 ü FR,R VS VS araçları var.hepimiz yükleme yapıyoruz
ileride bize sorun çıkarmaması için hangi parçaları değiştirmeliyiz...
benim aracım golf r stage 4
stage 2 stup ve üstü için herkes biliyorki benzin pompasının içerisindeki fincanın 5000 km de bir değişmesi,stage 3 için 4000 km civarı
ama stage 4 için ise 1500 km civarı
neden 1500 km diyorum
başıma talıhsiz bir olay geldi bu fincanı değiştirmememden ötürü(unuttuğum için)
benzin pompasını yedim
emme egsentiriği ve yan kapak gitti.sadece 105 lt lik bir parçayı değişmeyi unuttuğum için 3.000 tl me maal oldu :(
sorunlardan bağzıları ise yüksek basınç bobin nin patlamasına yada bujilerin bitmesine sebep oluyor
bunlarada baktırmak lazım
boğaz kelebeğine baktırmak lazım kırılabiliyor içerideki kelebekten bahsediyorum......gerçi afr den anlıyabiliyorsunuz araç zengin gösteriyor.normalde biliyorsunuz afr rolantide 14.5-15.5 arasında seyretmesi gerekirken 13 lerde yada daha aşağılarda olabiliyor.tabi bu boğaz kelebeği pislenmesinden dolayıda olabiliyor temizlettinizmi eski verilere geri dönüyor.
yağ pompasından zincir sesi geliyor rolantide gaza çok az bastınızmı devir saatini 1.1 e getirdinizmi şıkır şıkır zincir sesi geliyor.onuda değiştirmek gerek :( benim değiştirme zamanım geldi mesela....yağı sürekli kontrol etmek lazım.arıza varmı sürekli baktırıp kontrol ettirmek lazım...başka arkadaşlar yazarlarsa sevinirim bilgi sahibi olmak herzaman iyidir

MaXiGörKy
16-01-2013, 11:05
akü yavas yavaş elveda demeye başladığında doğal olarak voltaj kayıpları başlıyor.
freeze frame olarak bir tane arıza kaydı veriyor gaz kelebeği ile alakalı; rölantide düşük voltaj veriyor diye. halbuki gaz kelebeği aslanlar gibi yapıyor görevini:confused: tam kodunu hatırlamıyorum. bir köşede logu olacak bulunca unuda paylaşırım. tabi akü değişince butun problem gitti:)

audilover
16-01-2013, 11:08
Oncelikle Pvc(karter havalandirma) 2007 oncesi tum 2.0 tfsi larda dump valve (pistonsuz eski modeller)Gene 2007 oncesi stock yuksek basinc pompasi (hpfp)
Simdilik aklima bunlar geldi kronik olarak gelirse eklerim bende.

alicancalis
16-01-2013, 11:15
ARKADAŞLAR bu formda çok kişinin cuprası s3 ü FR,R VS VS araçları var.hepimiz yükleme yapıyoruz
stage 2 stup ve üstü için herkes biliyorki benzin pompasının içerisindeki fincanın 5000 km de bir değişmesi,stage 3 için 4000 km civarı
neden 1500 km diyorum
başıma talıhsiz bir olay geldi bu fincanı değiştirmememden ötürü(unuttuğum için)
benzin pompasını yedim
emme egsentiriği ve yan kapak gitti.sadece 105 lt lik bir parçayı değişmeyi unuttuğum için 3.000 tl me maal oldu :(
sorunlardan bağzıları ise yüksek basınç bobin nin patlamasına yada bujilerin bitmesine sebep oluyor
boğaz kelebeğine baktırmak lazım kırılabiliyor içerideki kelebekten bahsediyorum......gerçi afr den anlıyabiliyorsunuz araç zengin gösteriyor.normalde biliyorsunuz afr rolantide 14.5-15.5 arasında seyretmesi gerekirken 13 lerde yada daha aşağılarda olabiliyor.tabi bu boğaz kelebeği pislenmesinden dolayıda olabiliyor temizlettinizmi eski verilere geri dönüyor.
yağ pompasından zincir sesi geliyor rolantide gaza çok az bastınızmı devir saatini 1.1 e getirdinizmi şıkır şıkır zincir sesi geliyor.onuda değiştirmek gerek :( benim değiştirme zamanım geldi mesela....yağı sürekli kontrol etmek lazım.arıza varmı sürekli baktırıp kontrol ettirmek lazım...başka arkadaşlar yazarlarsa sevinirim bilgi sahibi olmak herzaman iyidir

Sizin arabada şimdi oem bobinlermi var? Mesela rs4 bobini falan takanlar varmı?

alicancalis
16-01-2013, 11:21
Oncelikle Pvc(karter havalandirma) 2007 oncesi tum 2.0 tfsi larda dump valve (pistonsuz eski modeller)Gene 2007 oncesi stock yuksek basinc pompasi (hpfp)
Simdilik aklima bunlar geldi kronik olarak gelirse eklerim bende.

Pvc iptali için Ankara'da Erhan arkadaşımız bir parça hazırlıyor. Yakında temin edilebilir.

Bu arada 54000 km stok olarak bindiğim S3'mde Hpfp yüzüğünü (cam follower) geçen hafta değiştirdik. Parçanın resmini koyarım yakında. Parçada neredeyse hiç aşınma yok. Sıfırına yakın temizlikte çıktı.

typermelih
16-01-2013, 11:31
Sizin arabada şimdi oem bobinlermi var? Mesela rs4 bobini falan takanlar varmı?

okada bobin var
onların takılması gerek

typermelih
16-01-2013, 11:32
Pvc iptali için Ankara'da Erhan arkadaşımız bir parça hazırlıyor. Yakında temin edilebilir.

Bu arada 54000 km stok olarak bindiğim S3'mde Hpfp yüzüğünü (cam follower) geçen hafta değiştirdik. Parçanın resmini koyarım yakında. Parçada neredeyse hiç aşınma yok. Sıfırına yakın temizlikte çıktı.

fincan diya halk azında adlandırdımız ürün o

alicancalis
16-01-2013, 11:34
okada bobin var
onların takılması gerek

Türkiye'de satılan bir yer varmı?

MaXiGörKy
16-01-2013, 11:37
http://www.techturkey.com/forum/makaleler-amp-teknik-bilgiler/125590-tfsi-kullanicilarinin-dikkatine-3.html#post6017734

burda 82.000 km de orjinal pompa ile çalışan aractan söktüğüm iticinin fotosu mevcut.

audilover
16-01-2013, 11:41

Erhan tanimiyorum ama pvc iptali zaten yillardir yapilan oil catch can forge motorsport da yapili hali var ilgilenirseniz..

http://www.forgemotorsport.com/media/CT(1).pdf

Cam fallower tamamen guvenlik icin degistirmek gerek ben acikcasi stock aracim icin bile 30.000 de bir degisimi yapardim 100 liralik bir parca cok daha buyuk isler acabiliyor basa..

alicancalis
16-01-2013, 12:10
Erhan tanimiyorum ama pvc iptali zaten yillardir yapilan oil catch can forge motorsport da yapili hali var ilgilenirseniz..

http://www.forgemotorsport.com/media/CT(1).pdf

Cam fallower tamamen guvenlik icin degistirmek gerek ben acikcasi stock aracim icin bile 30.000 de bir degisimi yapardim 100 liralik bir parca cok daha buyuk isler acabiliyor basa..

Forge'da yapıldığını tabiki hepiöiz biliyoruz.Ben sadece daha ekonomik bir alternatif olabilir diye yazdım.

Ertug_T.
16-01-2013, 12:17
Cok faydali guzel bi konu olmus genel olarak onceden onlemleri alabiliriz bir cok sekilde..Erhan in urettigi ilk pcv revamp i bende kullandik..sonuclar inanilmaz guzel diyebilirim sadece..aracimin calismasi %50 rahatladi rolantide ozellikle hersey cok daha stabil..ust devirlerde yavas atan dsg tam hizinda super olarak atmaya basladi..

Onun disinda cam fallower surekli takip edilmesi gereken riskli bi parca..ayriyetten yag durumu..

Dump valve in getirecegi + lar neler izlenimlerinize gore?

rsulam
16-01-2013, 12:34
cam follower ile ilgili backdraft motorsport'un geliştirdiği kit alınabilir.

BDM are proud to offer a roller bearing fuel pump drive kit upgrade. This kit is a truly ‘fit and forget’ solution to the high maintenance, problematic OEM fuel pump drive system.

The OEM fuel pump is driven by a flat faced follower running off the cam shaft lobe. The problem with this design is that it’s simply overloaded and causes increased friction which accelerates wear. This causes cam follower, cam shaft and fuel pump failures and in some cases the damage is irreparable.

But now with the roller bearing fuel pump drive kit, the worry of fuel pump follower issues are a thing of the past.

Roller bearing follower & reprofiled camshaft lobe

On the left is the OEM cover. On the right you can see the modification to accept roller bearing.

The inside view of the roller bearing.

The OEM camshaft lobe (pictured on the table) is also replaced for a newly profiled lobe.

This upgrade works on K03 & K04 variant motors, early camshafts, late camshaft and schrick aftermarket camshafts.

For this service you will need to send us

Camshaft
Housing
The service takes approximatley 3-4 weeks from recepit of your parts. If you need new camshaft and cover these are available to buy through the drop down

http://i.pgu.me/UKk3rNj__original.jpg

http://i.pgu.me/xonwA-le_original.jpg

http://i.pgu.me/U4DmFllA_original.jpg

http://i.pgu.me/Vd2W8NLY_original.jpg

2.0TFSi Fuel Pump Follower Upgrade | Backdraft Motorsport (http://www.backdraftmotorsport.com/shop-vag-2.0tfsi/2.0tfsi-fuel-pump-follower-upgrade/flypage.tpl.html)

BMK TypeR
16-01-2013, 12:37
Yüksek benzin basınç pompası apr autotech marka yoksa oem kullanılıyosa pek bişey olmaz cam followera(itici veya fincan) ama pompa varsa yag kalıtesiz kullanıyosanız kırılma riski çok yüksek 1000kmde 2000kmde 4000kmde kırılan fıncan gördüm,kırıldıgında pompayı götürüyo fincan parcasida egzantik zinciri arasına sıkışıyo ve zinciri koparıyo ve supap yakalıyosunuz, pompa nın takıldıgı yan kapagi zedeliyo kapakta vanusla birlikte satılıyo 1250tl cıvarındaydı apr pompada 2000-2500tl ve supap egıp motor kırılırsa büyük hasar acar, ben kendım 5000kmde bir değişiyorum,

MaXiGörKy
16-01-2013, 12:43
Cok faydali guzel bi konu olmus genel olarak onceden onlemleri alabiliriz bir cok sekilde..Erhan in urettigi ilk pcv revamp i bende kullandik..sonuclar inanilmaz guzel diyebilirim sadece..aracimin calismasi %50 rahatladi rolantide ozellikle hersey cok daha stabil..ust devirlerde yavas atan dsg tam hizinda super olarak atmaya basladi..

Onun disinda cam fallower surekli takip edilmesi gereken riskli bi parca..ayriyetten yag durumu..

Dump valve in getirecegi + lar neler izlenimlerinize gore?

üzerinden dump valve olarak "c" versiyon cıkanlarda zamanla basınç kaçırma sorunu olabiliyor. onları "d" versiyonu ile değişmekte fayda var.

DoDo_hamann
16-01-2013, 12:44
Benzin pompası olmadığı sürece ciddi aşınan bir parça değil, tabi ki kontrol etmek gerek, küçücük bir parça felaketlere sebep oluyor.
Erhan kendi emeği ve becerisiyle pvc iptali parçası hazırladı, sonuçta forge'dan daha uygun fiyata teminini sağlayacak, bizde kendi esnafımızı destekliyor olacağız.

typermelih
16-01-2013, 12:55
Yüksek benzin basınç pompası apr autotech marka yoksa oem kullanılıyosa pek bişey olmaz cam followera(itici veya fincan) ama pompa varsa yag kalıtesiz kullanıyosanız kırılma riski çok yüksek 1000kmde 2000kmde 4000kmde kırılan fıncan gördüm,kırıldıgında pompayı götürüyo fincan parcasida egzantik zinciri arasına sıkışıyo ve zinciri koparıyo ve supap yakalıyosunuz, pompa nın takıldıgı yan kapagi zedeliyo kapakta vanusla birlikte satılıyo 1250tl cıvarındaydı apr pompada 2000-2500tl ve supap egıp motor kırılırsa büyük hasar acar, ben kendım 5000kmde bir değişiyorum,

reso sana bir soru soracam kullandığım yağ castrol 1500 km önce fincanı değiştirdim.daha 100 km önce tekrar değiştirim dedim ya bir söktük parçayı parçalanmak üzereymiş :( yağdanmı şimdi bu yada 1500 km de bir değiştirmemmi gerekiyor

typermelih
16-01-2013, 12:56
Türkiye'de satılan bir yer varmı?

var powershop bayçu satıyor
1000 dolar sanırım

typermelih
16-01-2013, 13:00
cam follower ile ilgili backdraft motorsport'un geliştirdiği kit alınabilir.

BDM are proud to offer a roller bearing fuel pump drive kit upgrade. This kit is a truly ‘fit and forget’ solution to the high maintenance, problematic OEM fuel pump drive system.

The OEM fuel pump is driven by a flat faced follower running off the cam shaft lobe. The problem with this design is that it’s simply overloaded and causes increased friction which accelerates wear. This causes cam follower, cam shaft and fuel pump failures and in some cases the damage is irreparable.

But now with the roller bearing fuel pump drive kit, the worry of fuel pump follower issues are a thing of the past.

Roller bearing follower & reprofiled camshaft lobe

On the left is the OEM cover. On the right you can see the modification to accept roller bearing.

The inside view of the roller bearing.

The OEM camshaft lobe (pictured on the table) is also replaced for a newly profiled lobe.

This upgrade works on K03 & K04 variant motors, early camshafts, late camshaft and schrick aftermarket camshafts.

For this service you will need to send us

Camshaft
Housing
The service takes approximatley 3-4 weeks from recepit of your parts. If you need new camshaft and cover these are available to buy through the drop down

http://i.pgu.me/UKk3rNj__original.jpg

http://i.pgu.me/xonwA-le_original.jpg

2.0TFSi Fuel Pump Follower Upgrade | Backdraft Motorsport (http://www.backdraftmotorsport.com/shop-vag-2.0tfsi/2.0tfsi-fuel-pump-follower-upgrade/flypage.tpl.html)

bu kiti komple mi almak zorundayız

rsulam
16-01-2013, 13:04
evet ama biraz tuzlu 1.4 tsi mantigini uygulamislar. GBP 1400 eger yeni egzanteik ve kapak alirsan diger turlu kendi malzemeni gonderiuorsun yaklasik GBP750

typermelih
16-01-2013, 13:08
bu arada bu pvc iptali nedir

yusufaltintepe
16-01-2013, 13:19
bu arada bu pvc iptali nedir

aynen bende merak ettim açıkçası biri açıklarsa süper olur

MaXiGörKy
16-01-2013, 13:41
pvc valfi iptal edip yerine. http://www.uspmotorsports.com/images/bsh_catch_can.jpg burada gördüğünüz kit takılıyor. kiti örnek gösteriyorum. farklı altarnatifler illaki de var. amaç emme ye verilen yağı kesip tank ta biriktirmek.

oem pvc

http://3.bp.blogspot.com/-ndVd2_q27go/TqsXb66WsLI/AAAAAAAAAG8/zOet_dSvVvI/s1600/P1110147.JPG

valfin yerine takılmış hali

http://img8.imageshack.us/img8/2962/forgepcv.jpg

erh
16-01-2013, 13:45
PCV valve, motor krank havalandırma valfi diyebiliriz.. motordaki yag buharını tekrar emme manifolduna vererek bir miktar cevreye karsı atıklarda azaltılmaya calısılmıs. fakat tabiki bunun da subaplarda inanılmaz derecede kurum yapması da dezavantaj olarak olusmus.. Bunu iptal ederek hem rolantideki dengesizliklerden, hem basınc kacaklarından hemde tsi-tfsi ve butun direk enjeksiyonlu motorlardaki o inanılmaz subap kurumlarından kurtulmaya yarıyor. dizaynını ve üretimini kendim yaptıgım 2.0 tfsi lar için PCV valve iptal kitinin son safhasındayım. elbette baska firmalar tarafından da uretilmiş olanlar mevcut ama bendeki de onlardan daha kaliteli ve garantili olarak yurt dısına satısının yapılacagı bir urun olarak hem kendi rafımda hemde diger bayilerimizin rafında bulunacak bir urun olacak. Oil catch can için ve oil catch can kullanmayacaklar için 2 tip dizayn edildi. fiyatları yakın zamanda acıklamıs olurum.

2.0 tfsi lar için yuksek guclerde restriksiyon yapmaması için manifold klape iptali kitimizde arkaasından uretime baslanacaktır.

typermelih
16-01-2013, 13:52
PCV valve, motor krank havalandırma valfi diyebiliriz.. motordaki yag buharını tekrar emme manifolduna vererek bir miktar cevreye karsı atıklarda azaltılmaya calısılmıs. fakat tabiki bunun da subaplarda inanılmaz derecede kurum yapması da dezavantaj olarak olusmus.. Bunu iptal ederek hem rolantideki dengesizliklerden, hem basınc kacaklarından hemde tsi-tfsi ve butun direk enjeksiyonlu motorlardaki o inanılmaz subap kurumlarından kurtulmaya yarıyor. dizaynını ve üretimini kendim yaptıgım 2.0 tfsi lar için PCV valve iptal kitinin son safhasındayım. elbette baska firmalar tarafından da uretilmiş olanlar mevcut ama bendeki de onlardan daha kaliteli ve garantili olarak yurt dısına satısının yapılacagı bir urun olarak hem kendi rafımda hemde diger bayilerimizin rafında bulunacak bir urun olacak. Oil catch can için ve oil catch can kullanmayacaklar için 2 tip dizayn edildi. fiyatları yakın zamanda acıklamıs olurum.

2.0 tfsi lar için yuksek guclerde restriksiyon yapmaması için manifold klape iptali kitimizde arkaasından uretime baslanacaktır.

beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

34GUN34
16-01-2013, 14:12

ülkemizde bu tip üretimler yapılması sevindirici tebrikler.

Levent Y.
16-01-2013, 17:00
Daha yardımcı ve tam olarak nerede konumlandığının gözükmesi açısından;

PVC den once:
http://i1162.photobucket.com/albums/q526/Leventy/15E0i15F0li-20121109-00352.jpg

PVC den sonra
http://i1162.photobucket.com/albums/q526/Leventy/IMG-20121211-00521-1_zpse48657ca.jpg

Motorun tam ortasında yer alan üstünde bsh yazan parça...

Aklıma gelmişken söylemek istedim, sıkıntı çıkardığından değil ama performans ı arttırdığından yararlı bi parça olan RS4 Fuel Valve /Pressure Regulator Valve de yurtdışında oldukça kullanılıyo oem yerine. Araca yazılım yapılırken değişen değerlerden biri olan benzin basıncı ile alakalı olan bir parça.
Parça kodu: 079 130 757
Benim kullandığım ise hpfpupgrade firmasının 145 barlık olanı, büyük turbolu araçlar için 155 barlık versiyon tavsiye ediliyor.
http://hpfpupgrade.com/Products/Show/Volkswagen/2.0T+FSI/VW+Performance+Rail+Valve

34GUN34
16-01-2013, 18:48
güzel olmuş açıklaman levent.

ümitech
16-01-2013, 20:09

manifold klape dediğiniz şey manifold un içindeki flap larmı?
eger öle ise bunları iptal ettiğiniz vakit 10 hp / 10 ft
tork artışı saglanabiliyor apr firmasının kendi sitesinde sölediğine göre...
fiyatıda tüekiye teslimi 320 $ civarında...
teşekkürler bilgiler için...

erh
16-01-2013, 20:13
manifold klape dediğiniz şey manifold un içindeki flap larmı?
eger öle ise bunları iptal ettiğiniz vakit 10 hp / 10 ft
tork artışı saglanabiliyor apr firmasının kendi sitesinde sölediğine göre...
fiyatıda tüekiye teslimi 320 $ civarında...
teşekkürler bilgiler için...

Evet o klapelerden bahsediyorum.. Aprde uretmis, bizde uretelim olmaz mi :D

ümitech
16-01-2013, 22:21

tabiki üretelim çokta güzel olur :)
valla seni tebrik ediorum erhan..
her adam sokmaz elini böyle büyük bi taşın altına çünkü yapılması ve pazarlanması kolay değil..

Ertug_T.
16-01-2013, 22:40

Hepsi benim yuzumden once tjet simdi tfsi :D

Schumi
17-01-2013, 00:39
Beyler benim şimdi anladığım yüksek güçlü 2.0 TFSI makinalarda her 5000 km de yağ değiştirir gibi cam follower mı değişiyor 8 tane. Fiyatı nedir bunun. Yağ değişim aralığınız nedir. Birde yüksek güçten kasıt nedir nerden sonra başlıyor bu parçanın riski.

ümitech
17-01-2013, 00:42
Beyler benim şimdi anladığım yüksek güçlü 2.0 TFSI makinalarda her 5000 km de yağ değiştirir gibi cam follower mı değişiyor 8 tane. Fiyatı nedir bunun. Yağ değişim aralığınız nedir. Birde yüksek güçten kasıt nedir nerden sonra başlıyor bu parçanın riski.

hayır bu cam follewer 1 adet ve 90 tl fiyatı var..her 5000 km de bir değişilmesi arabanın akıbeti açısından iyi birşey .
aracın yazılım vs mod lanmasından sonra değiştirmek gerekiyor.

chare
17-01-2013, 10:02
konu baya yararlı olmuş. teşekkürler..

benim de başıma gelmişti kurum bağlaması. temizlenince çok rahat ve stabil çalıştı aracım. gerçekten herkesin alması gereken bir parça olduğuna inanıyorum..

alicancalis
17-01-2013, 10:05
Beyler peki hangi '' İntake Kit'''i alalım, tavsiyelerinize göre almayı planlıyorum. Forge'un twinintake'ini kullanan varmı?

Ertug_T.
17-01-2013, 10:22
Beyler peki hangi '' İntake Kit'''i alalım, tavsiyelerinize göre almayı planlıyorum. Forge'un twinintake'ini kullanan varmı?

Abi forge twintake a kafayi takmis durumdaydim ama cogu forumda diger intake kitlerle karsilastirmalarini okudum kullanan kisilerden..diger kitlerin forge dan cok daha ucuz olmasina ragmen gayet iyi islev gordugunu soyluyorlar hep..ozellikle evoms v-flow,aFe ve bsh true seal onerilmis..benim dusuncem carbon bi intake pipe a bmc cda en muthis kit olur..ama bende BSH kit aldim..

Genel olarak carbon intake pipe disindaki forge dahil butun kitlerin borulari isinabilir malzemeden..filtreleri karbon kutu bile olsa yuksek isiya ulasacaklarini dusunuyorum..

onur_S
17-01-2013, 10:26
neden 1500 km diyorum
benzin pompasını yedim
castrolun hangi serisini kullanıyorsunuz?
adana gibi bi yerde öyle bi arabayla ben olsam motul 300v racing 5-40 kullanırdım,zaten çok soğuk yok ,5-30 a gerek yok

alicancalis
17-01-2013, 10:29
Abi forge twintake a kafayi takmis durumdaydim ama cogu forumda diger intake kitlerle karsilastirmalarini okudum kullanan kisilerden..diger kitlerin forge dan cok daha ucuz olmasina ragmen gayet iyi islev gordugunu soyluyorlar hep..ozellikle evoms v-flow,aFe ve bsh true seal onerilmis..benim dusuncem carbon bi intake pipe a bmc cda en muthis kit olur..ama bende BSH kit aldim..

Genel olarak carbon intake pipe disindaki forge dahil butun kitlerin borulari isinabilir malzemeden..filtreleri karbon kutu bile olsa yuksek isiya ulasacaklarini dusunuyorum..

Evet senin Bsh aldığını dün Erhan'dan duydum. Arabayı satarsan kiti isterim ona göre:D:D

Bu arada senin arabada Evoms intake yokmuydu zaten? Ben vardı diye hatırlıyorum il sahibinden.

Ertug_T.
17-01-2013, 10:31
Evet senin Bsh aldığını dün Erhan'dan duydum. Arabayı satarsan kiti isterim ona göre:D:D

Ehehe peki abi eger olursa oyle birsey senindir :D fiyat kalite ve kullanci yorumlari dogrultusunda bsh yi sectim :) forge a gore yaklasik 600tl cebime kaldi.

yusufaltintepe
17-01-2013, 14:08
İki soruda benden olsun arkadaşlar :)

1- Araç rolantide bekleme halindeyken örneğin kırmızı ışıkta beklerken diyelim ara ara hafifi bir silkeleme yada sarsıntı gibi bir durum varmı ?

2- Birde araç soğukken ( atıyorum 2-3 gün yatmış haldeyken ) ilk marştan sonra rolanti devri normal seyirene düştüğü anda tırtırtır diye bir ses oluyor neden olabilir acaba ?

MaXiGörKy
17-01-2013, 14:17
İki soruda benden olsun arkadaşlar :)

1- Araç rolantide bekleme halindeyken örneğin kırmızı ışıkta beklerken diyelim ara ara hafifi bir silkeleme yada sarsıntı gibi bir durum varmı ?

Araç rolantideyken olan titreme, eğer başka bir problem yoksa genelde volantta sorun olmaya başlayınca başlıyor. hatta şıngırtılı seste yapıyor. ayrıca aracı stop ederken aynı sıngırtılı ses duyuluyor.

yusufaltintepe
17-01-2013, 14:21
doğrudur şıngırtılı stop var hatta ilk kalkışta araç ilk hareketi aldığında silkeme sarsıntılı kalkış olmayada başlasıdı ama araç dsg bişey farkedermi bu durumda yoksa teşhisler manuel ile aynımı

MaXiGörKy
17-01-2013, 14:32
doğrudur şıngırtılı stop var hatta ilk kalkışta araç ilk hareketi aldığında silkeme sarsıntılı kalkış olmayada başlasıdı ama araç dsg bişey farkedermi bu durumda yoksa teşhisler manuel ile aynımı

ben dsg için söylemiştim. zaten bu sorun kronik. bende ilk tork arttıgında koyverdi.
dsg nin volantı ile düzün volantı farklı. konuştuğumuz sıkıntı daha çok dsg ye özgü:(

yusufaltintepe
17-01-2013, 14:36
dsg beyinden yada kavramadan olma ihtimali varmıdır yoksa volant ve baskı balata değişimi sıkıntıyı aşmaya yeterli

MaXiGörKy
17-01-2013, 14:44
dsg beyinden yada kavramadan olma ihtimali varmıdır yoksa volant ve baskı balata değişimi sıkıntıyı aşmaya yeterli

aşağıdaki videoda çift kütleli valanttan bahsediyor. boşluk yapmadan önce kalklıştaki titremeşimi engelliyor, zamanla boşluk yapıyor zaten sökülünce görüceksiniz elinizle hariket ettirdiğinizde şıngırtılı ses onun içinden gelicek zaten. hariketli olduğu için yüksek torklara dayanamıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=DbvP5EvpUbA

typermelih
17-01-2013, 14:47

volan değil ozaman

yusufaltintepe
17-01-2013, 14:50
volan değil ozaman

volant değil derken sizce ne olabilir

KEMALS
17-01-2013, 23:32
hayır bu cam follewer 1 adet ve 90 tl fiyatı var..her 5000 km de bir değişilmesi arabanın akıbeti açısından iyi birşey .
aracın yazılım vs mod lanmasından sonra değiştirmek gerekiyor.
Fincani bi sefer degistirdim ben ama 90 tl degil daha pahaliydi.. Siz nerden temin ettiniz.. Benim arac apr stage1..fincana fazla yuklenme olmaz tahminimce dimi..

ümitech
17-01-2013, 23:35
Fincani bi sefer degistirdim ben ama 90 tl degil daha pahaliydi.. Siz nerden temin ettiniz.. Benim arac apr stage1..fincana fazla yuklenme olmaz tahminimce dimi..

aracınızda yazılım var mı ? apr mı yazılımın markası ??stage 1 de en az 300 hp civarıdır..her 5000 km de bir değiştirmenizde yarar var çünkü kırılması sonucu bikaç milyarlık olabilirsiniz :) yazılımlı araclarda mutlaka değiştirilmesi şart .fiyatıda en fazla 100-110 TL dir şuanda.doğuş tan alabilirsiniz.

Levent Y.
18-01-2013, 00:10
aracınızda yazılım var mı ? apr mı yazılımın markası ??stage 1 de en az 300 hp civarıdır..her 5000 km de bir değiştirmenizde yarar var çünkü kırılması sonucu bikaç milyarlık olabilirsiniz :) yazılımlı araclarda mutlaka değiştirilmesi şart .fiyatıda en fazla 100-110 TL dir şuanda.doğuş tan alabilirsiniz.

K03 o ümit, aracınız 250 hp civarlarındadır... Ben bugün aldım 108 TL. Her 5 binde değilde her 10 binde değiştirseniz kafanız rahat eder... Bu arada dsg araçlar için ben her 10 binde dsg yağını ve mekatronik filtresini değiştiriyorum onuda tavsiye ederim, 300 TL civarında tutuyo 6 litre yağ ve filtre... S-tronic aynı mıdır bilemiyorum...

ümitech
18-01-2013, 00:18
K03 o ümit, aracınız 250 hp civarlarındadır... Ben bugün aldım 108 TL. Her 5 binde değilde her 10 binde değiştirseniz kafanız rahat eder... Bu arada dsg araçlar için ben her 10 binde dsg yağını ve mekatronik filtresini değiştiriyorum onuda tavsiye ederim, 300 TL civarında tutuyo 6 litre yağ ve filtre... S-tronic aynı mıdır bilemiyorum...

pardon tabi ben bi an 240 lık tfsi gibi algıladım.

typermelih
18-01-2013, 07:35

dsg yağında biraz abartmışsın levent okadar kısa sürede değiştirmeye gerek yok,dsg yağı kuyllanırken eksiltmez uçmaz yüksek ısıdan yada kullanımdan herhangi bir yerden atmaz,en fazla ya incelir yada kirlenebilir dicem ama ondada filtre var,benim araç 24.500 km de daha geçenlerde ilkkez değiştirdim

KEMALS
21-01-2013, 21:29
Aracim manuel dsg vs. Sikintim yok:))
Fincandan bi kazik yedim demekki:))
Yakinda degistirmem gerekecek 10 bine yaklasti..
Apr yazilimi niye kimse bilmiyor ya..
Leventin dedigi gibi su an 250 civari..yakinda stage2 yapicam insallah..dv arizasi basladi, oem mi taksam yoksa forge mi bilemedim..

MaXiGörKy
21-01-2013, 22:08
Melihin dedigi gibi su an 250 civari..yakinda stage2 yapicam insallah..dv arizasi basladi, oem mi taksam yoksa forge mi bilemedim..

basıcağınız basınca göre dv seçerseniz iyi olur. oem dv yüksek basıncalarda kaçırma yapabilir. ben cok basınc açmıyorum. k03s ile oem dv d versionu ile idare ediyorum. ama basınc açıcaksanız forge a geçmekte yarar var.

KEMALS
21-01-2013, 22:12
basıcağınız basınca göre dv seçerseniz iyi olur. oem dv yüksek basıncalarda kaçırma yapabilir. ben cok basınc açmıyorum. k03s ile oem dv d versionu ile idare ediyorum. ama basınc açıcaksanız forge a geçmekte yarar var.

o zaman stage2 basınca göre yapıcaz bişeyler ama forge daha garantili gibi olur heralde..

MaXiGörKy
22-01-2013, 10:44
o zaman stage2 basınca göre yapıcaz bişeyler ama forge daha garantili gibi olur heralde..

Apr nin stage 2 sinde kac bar hedefledigini bilemiyorum ama genel olarak bakarsak. Stage 2 kalibinda hedeflenen basinclara forge dv uzun vadede daha garanti olur.

metinaltan
22-01-2013, 12:40
reso sana bir soru soracam kullandığım yağ castrol 1500 km önce fincanı değiştirdim.daha 100 km önce tekrar değiştirim dedim ya bir söktük parçayı parçalanmak üzereymiş :( yağdanmı şimdi bu yada 1500 km de bir değiştirmemmi gerekiyor

melih kardeşim yağı kesinlikle 5 40 motul 300v kullan ben 5000 km de bir yağ ve fincanı değiştiriyorum herhangi bi sıkıntı görmedim fincanın sık aşınması aracında kullandığın yağın kalitesinin iyi olmadığına işaret ilerde bu durum yatak kropajına sebeb verebilir arac yatak sarabilir arızasız ve kazasız günler .

Levent Y.
22-01-2013, 13:17
Leventin dedigi gibi su an 250 civari..yakinda stage2 yapicam insallah..dv arizasi basladi, oem mi taksam yoksa forge mi bilemedim..

APR ı herkes biliyodur diye dusunuyorum Revo dan kat kat büyük bi firma, bence tek sıkıntısı benzin kalitesinin uyusmazlıgı, simdi sizdeki yazılım onların 91 RON una göre mı ayarlı yoksa 95 RON mu bunu bilmekte yarar var, onun dısında egzoz var mı aracınızda?

Levent Y.
22-01-2013, 13:19
melih kardeşim yağı kesinlikle 5 40 motul 300v kullan ben 5000 km de bir yağ ve fincanı değiştiriyorum herhangi bi sıkıntı görmedim fincanın sık aşınması aracında kullandığın yağın kalitesinin iyi olmadığına işaret ilerde bu durum yatak kropajına sebeb verebilir arac yatak sarabilir arızasız ve kazasız günler .

Bende Motul 300V 5W30 kullanıyorum, 5 binde bir K&N Yağ filtresi ile beraber değiştiriyorum. Fincanıda aynı şekilde ama basıncım 1,35 oldugundan nokta asınma yasamıyorum, içim rahat etsin diye değiştiriyorum. Melih abi DSG yagını en azından 15 binde bir değiştirmekte yarar var, bu arada o işlemde baya zahmetli bi iş, ugrastırıyor adamı.

typermelih
22-01-2013, 13:51

ondan alacam metin abi haklısın

typermelih
22-01-2013, 14:04
Bende Motul 300V 5W30 kullanıyorum, 5 binde bir K&N Yağ filtresi ile beraber değiştiriyorum. Fincanıda aynı şekilde ama basıncım 1,35 oldugundan nokta asınma yasamıyorum, içim rahat etsin diye değiştiriyorum. Melih abi DSG yagını en azından 15 binde bir değiştirmekte yarar var, bu arada o işlemde baya zahmetli bi iş, ugrastırıyor adamı.

bir sefer değiştirdim gerçekten çok uzun sürüyor delik çok küçük bu sebeple hazneyi doldurmak çok zaman alıyor

BMK TypeR
22-01-2013, 14:10
Melih sen bence v300 15-50 koy:)

KEMALS
22-01-2013, 18:58
Bence de forge iyi olacak ama baya pahali, yapacak bisey yok tabii:)

KEMALS
22-01-2013, 19:02
APR ı herkes biliyodur diye dusunuyorum Revo dan kat kat büyük bi firma, bence tek sıkıntısı benzin kalitesinin uyusmazlıgı, simdi sizdeki yazılım onların 91 RON una göre mı ayarlı yoksa 95 RON mu bunu bilmekte yarar var, onun dısında egzoz var mı aracınızda?

Benzin 95 e gore ayarli, yaparken onu tercih ettik cunku ***** kalitesiz benzin.ama ben yine de 97 koyuyorum..bastan sona komple supersprint var egsoz..

TYPERHAKAN
22-01-2013, 19:15
Melih sen bence v300 15-50 koy:)

bide inat etmeyip sende koysan:)

TYPERHAKAN
22-01-2013, 19:21
Benzin 95 e gore ayarli, yaparken onu tercih ettik cunku ***** kalitesiz benzin.ama ben yine de 97 koyuyorum..bastan sona komple supersprint var egsoz..

apr amerikada başarılı bir firma fakat burdaki bayisinin yapılan araçla ilgilenmesi çok önemli aracın hızlı ve sağlıklı olabilmesi için,zaten türkiye de tercihler neyin iyi neyin kötü olduğunu gösteriyor

BMK TypeR
22-01-2013, 19:32
bide inat etmeyip sende koysan:)

Abi yapcaz bi şekil:D

KEMALS
22-01-2013, 19:47
Ben memnunum cok sukur ilgi alaka ve kullanim yonunden.
Hizli olmasindan ziyade sorunsuzluk daha onemli bence..
Yoksa 5-10 beygirin hirsini yapmaz kimse..

TYPERHAKAN
22-01-2013, 21:01
iyi ya ne güzel aynen devam apr ye,5-10 hp den bahsediyosun golfv gti k03 turbolu olan versiyon,,3 senedir 450 hp stock engine kullanıyor,güç demek sorun demek değildir doğru ekipmanlarla

KEMALS
22-01-2013, 21:18
Dogrudur turbo da orjinalse cok guzel degerler..

Levent Y.
22-01-2013, 21:47
Dogrudur turbo da orjinalse cok guzel degerler..

Turbo tabiki orjinal değil, zaten k03 den k04 turboya geçen bi aracın 400 beygir e ulaşmasıda soz konusu değil anca 380 civarları. Türkiyedeki 97 oktan 94 civarları imiş sanırım o bile zor karsılıyo zaten yazılımları. Marka konusuna gelince dünya capında apr cok daha büyük bi firma tabi bunu hiç kimse inkar edemez benzin pompası olsun intercoolerı ve nice turbo ve supercharger kitleri olsun revoya göre cok ondeler. Fakat Türkiyede Revonun tartısmasız bi üstünlüğü var, hele ki 2.0 TFSI konusunda rakipleri yok denebilir, kimse yanlış anlamasın ben aracımı revoda yaptırmama ragmen bunu soyluyorum... Bu bi gerçek:)

Ertug_T.
22-01-2013, 22:21
bu tavsiye ettiğiniz yağ bütün tfsi lar için geçerli galiba..stock araç içinde en mantıklısı o ise bende onu kullanayım..motul 300v 5w30

KEMALS
23-01-2013, 00:14
Turbo tabiki orjinal değil, zaten k03 den k04 turboya geçen bi aracın 400 beygir e ulaşmasıda soz konusu değil anca 380 civarları. Türkiyedeki 97 oktan 94 civarları imiş sanırım o bile zor karsılıyo zaten yazılımları. Marka konusuna gelince dünya capında apr cok daha büyük bi firma tabi bunu hiç kimse inkar edemez benzin pompası olsun intercoolerı ve nice turbo ve supercharger kitleri olsun revoya göre cok ondeler. Fakat Türkiyede Revonun tartısmasız bi üstünlüğü var, hele ki 2.0 TFSI konusunda rakipleri yok denebilir, kimse yanlış anlamasın ben aracımı revoda yaptırmama ragmen bunu soyluyorum... Bu bi gerçek:)
Evet isin ozunu soylediniz:) fazla soze gerek yok..
Herkese kazasiz surusler..

ümitech
24-01-2013, 04:33
Eeet yok mu gelişmeler , vs ler ?
Mesela bizim motorlarımız için rs4 enjektörlerine göre daha fazla benzin işeyen bi alternatif enjektörün çıkma durumu veya suanda bu durumda bi çalışma yapılıp yapılmadıgı konusunda ki bilgiler bütün tsi-tfsi kullanıcılarını cok heyecanladıracak ve memnun edecektir :)

Bilgilerimizzden mahrum etmeyelim birbirimizi, :)

typermelih
24-01-2013, 07:51
:D
Eeet yok mu gelişmeler , vs ler ?
Mesela bizim motorlarımız için rs4 enjektörlerine göre daha fazla benzin işeyen bi alternatif enjektörün çıkma durumu veya suanda bu durumda bi çalışma yapılıp yapılmadıgı konusunda ki bilgiler bütün tsi-tfsi kullanıcılarını cok heyecanladıracak ve memnun edecektir :)

Bilgilerimizzden mahrum etmeyelim birbirimizi, :)

böyle bir enjektör çıksa adam bildimiz türkiyeden zengin olur :)
adanadan 5 araba stage 4 e çıkar sanırım

Levent Y.
24-01-2013, 09:32
Apr firmasi defalarca denemis enjektorler 1000 km dayanmiyomus, bunun disinda almanyada bi adam cnc de uretim yapiyomus, 1500 euro civari fiyati varmis ama kapasitesini bilmiyorum. Bu arada okada bobin almak yerine R8 bobini cok uygun bi rakama alinabiliyo, bobinlerin tanesi yurtdisinda 22 dolar. Okadanin 2000 TL lere yakin maliyeti oldugunu dusuncek olursak bunlar anca 4 lu set olarak 250 TL tutarlar. Orjinal bobinler 3,3 , r8 ler 5,5 , okada lse 6,2 kapasiteli imis. Bu arada yeni nesil 2.0 litre s3 motorunda 296 hp olan, 8 enjektor olucakmis, benim duyumlarim bu kadar:)

ümitech
24-01-2013, 19:30
Apr firmasi defalarca denemis enjektorler 1000 km dayanmiyomus, bunun disinda almanyada bi adam cnc de uretim yapiyomus, 1500 euro civari fiyati varmis ama kapasitesini bilmiyorum. Bu arada okada bobin almak yerine R8 bobini cok uygun bi rakama alinabiliyo, bobinlerin tanesi yurtdisinda 22 dolar. Okadanin 2000 TL lere yakin maliyeti oldugunu dusuncek olursak bunlar anca 4 lu set olarak 250 TL tutarlar. Orjinal bobinler 3,3 , r8 ler 5,5 , okada lse 6,2 kapasiteli imis. Bu arada yeni nesil 2.0 litre s3 motorunda 296 hp olan, 8 enjektor olucakmis, benim duyumlarim bu kadar:)

levent bu enjektör olayı için çok gec kalındı bence ya
8 sene olmuş tfsi üretileli ama rs4 ten başka enjektör bilmiyoruz , yani kargadan başka kuş tanımıyoruz maalesef :(
evet direct injection olmasından ötürü sorun teşkil edio upgrade enjektör olayı fakat hep bölemi kalıcak bunun başka bir çözümü yok mu veya nedir ne değildir biride çıkıp demioki tamam arkadaslar 2013 sonuna veya 2014 basına enjektörler piyasaya sürülecek demio :( düşündürücü bi konu..

Levent Y.
24-01-2013, 21:15
Iste dedigim gibi aprin kiler 1000 km dayanmiyolarmis direk bitiyolarmis, ben cikicagina inanmiyorum acikcasi, aslinda ciksa cok satilir cunku cok fazla stage 4 arac oldu artik ama hic bi elle tutulur calisma gormedim suana kadar...

typermelih
24-01-2013, 22:26

ya levent şana kimdedi enjektörlerin 1500 euro oldunu hani nerde alimben...yeter ya 630 hp lik turbom var alt zemin hazır herşeğiyle başınç başabilecek durumdayım ama araç benzin yok neden enjektörlerden 1.7 açıyorum kışın 550 hp olşun aracım tamam işte ya yeter çok şukur...biri bana yardım etşiiiiinnnn :)

Levent Y.
24-01-2013, 23:04
Soyleyen kisiyi hic tanimiyorum, almanyadaki adamin elinde herhangi bi teknik veri yok, kaldiki enjektorun omrude soru isareti, sen alicaksin sonra apr da oldugu gibi 1000 km de patlarsa bosuna 2 bin euroya yakin paran gidicek melih abi. Ve zaten ciddi bi urun olsaydi bence coktan duyurulurdu ve avrupada direk denerlerdi, sorensen performance gibi firmalarin bir suru stage 4 araci var direk onlara takilirdi diye dusunuyorum. Bence bizim arabalarin cani bu kadar, stock 250 hp stage 4 500 hp daha fazlasi degil... Kabullenmemiz lazim:)

CGR328
25-01-2013, 00:56
okada bobin var
onların takılması gerek

okadalar pahalı ve gereksiz bobin , bence başka seçenekler değerlendirilmeli

ümitech
25-01-2013, 01:13
Soyleyen kisiyi hic tanimiyorum, almanyadaki adamin elinde herhangi bi teknik veri yok, kaldiki enjektorun omrude soru isareti, sen alicaksin sonra apr da oldugu gibi 1000 km de patlarsa bosuna 2 bin euroya yakin paran gidicek melih abi. Ve zaten ciddi bi urun olsaydi bence coktan duyurulurdu ve avrupada direk denerlerdi, sorensen performance gibi firmalarin bir suru stage 4 araci var direk onlara takilirdi diye dusunuyorum. Bence bizim arabalarin cani bu kadar, stock 250 hp stage 4 500 hp daha fazlasi degil... Kabullenmemiz lazim:)

mutlaka cıkacak ama ne zaman cıkacak Allah bilir..
bunun bu şekilde kalıp ilerlememesi gibi bi durum soz konusu olamaz..
ki zaten dünyada özelliklede yunanistan ve ingilterede 500 + hp dünya kadar 2.0 tfsi arac var..
burda ne kadar ekmek o kadar köfte sözü çıkıyor...
bastırır parasını alırsanız parçalarınızı sizde tr de öncü olmuş olursunuz...
ama su asamada bizim aracların aftermarket parçaları inanılmaz pahalı..
o yüzden para para para :)
yoksa tr nin dısındaki araclarıda kul yaptı Allah yapısı değil :)

Levent Y.
25-01-2013, 11:03
Bende sana katiliyorum umit, daha oncede yazmistim, oem bobinler 3,3 r8 ler 5,5 okadalar 6,2 kapasiteli degerin ismini unuttum. Okadalar yurtdisinda set olarak 750 dolar, r8 ler set olarak 90 dolar , r8 ler zaten yeterli oluyo ve turkiye fiyati birinin 250 TL digerinin 2000 TL lere geliyo, inanilmaz fark var yani arada...

ümitech
27-01-2013, 03:58
Iste dedigim gibi aprin kiler 1000 km dayanmiyolarmis direk bitiyolarmis, ben cikicagina inanmiyorum acikcasi, aslinda ciksa cok satilir cunku cok fazla stage 4 arac oldu artik ama hic bi elle tutulur calisma gormedim suana kadar...

cıkacagına inanmıyorum demişsin levent.
neden böle bişe söledin ??? duyumun falan oldugunu zannetmiorum.
illaki çıkıcak bence bu zıkkım be kardeşim :)

TYPERHAKAN
27-01-2013, 19:43

ümit çıkmasada olur zaten 520 hp bu enjektörler sağlıyor,ve emin olki 2çekerde bu hp gayet hızlı tatminkar bundan sonrası arabayı hafifletmek kafi olacaktır,

Ertug_T.
27-01-2013, 20:42
enjektör konusu bir yana..aracımda biraz titremeli bir rolanti söz konusu sizce buna ney yol açıyo olabilir? yada bu motorlar hep böyle biraz sesli ve titremeli mi çalışıyor?

Levent Y.
27-01-2013, 20:51

E abi kaç sene oldu artık biraz geç kalınmadı mı? :) Çıkmamasının sebepleri nedir yani teknik olarak bunu açıklayacak biri varsa duymak isterim. Neden evo ve stilarda 1000 lik bile enjektörler varken bizim araçlara yüksek kapasiteli olanlar çıkmıyo? Motor yapısıyla mı alakalı? Bende hakan abiye katılıyorum ama s3 tts ve golf r da böyle bi problem olmayacağından onlar için verimli olabilir ...
Bendede titreme mevcut sebebide egzozun valfi, dururken vites d de ise hafif bi titreme yapıyo s ye aldığımda ve valf acıldıgında titreme direk kesiliyo, belki egzozunuz bi yere sürtüyodur bu tarz bişey olabilir... Ya da tabi motorla alakalı birşey de olabilir..

Ertug_T.
27-01-2013, 22:12
E abi kaç sene oldu artık biraz geç kalınmadı mı? :) Çıkmamasının sebepleri nedir yani teknik olarak bunu açıklayacak biri varsa duymak isterim. Neden evo ve stilarda 1000 lik bile enjektörler varken bizim araçlara yüksek kapasiteli olanlar çıkmıyo? Motor yapısıyla mı alakalı? Bende hakan abiye katılıyorum ama s3 tts ve golf r da böyle bi problem olmayacağından onlar için verimli olabilir ...
Bendede titreme mevcut sebebide egzozun valfi, dururken vites d de ise hafif bi titreme yapıyo s ye aldığımda ve valf acıldıgında titreme direk kesiliyo, belki egzozunuz bi yere sürtüyodur bu tarz bişey olabilir... Ya da tabi motorla alakalı birşey de olabilir..

S de titreme varmı onu hiç denemedim ama D ve R modunda oluyo onu biliyorum..ama egzoz değmiyor galiba bi kontrol ettirtmek lazım..

Levent Y.
31-01-2013, 19:04
İki hafta kadar önce arabama 40 bin bakımı yaptırdım, bakımın ardından bir kaç kez arabayı çalıştırdığımda egzozdan çok fazla şekilde beyaz dumanın cıktığını gördüm, motor soğuk ondan yapıyodur derken inanılmaz kötü bi yağ kokusuda geldiğini farkettim. Bu şuana kadar 3 kez oldu. Yağ değiştirmeden önce hiç böyle birşeyle karşılaşmadım belkide ben fark etmedim. Yağ olarak her zamanki gibi Motul 300V 5W30 koydum, ki her 5 binde sektirmeden değiştiririm. Çıkan yağ kokusu üzerine yağ çubuğunu kontrol ettim ve gram yağ eksilmemiş. Genelde bu olay turbo bitince olurmuş. Yazılımım 1,35 bar peak yani son derece limitler dahilinde hatta pompa ve cooler olmasına rağmen çok kısık bile denilebilir. Bu şekilde gazlayıp turbo pallerini kırarsam motorun içine kaçma riski var bu da komple bi motor içine mal olur. Şuan arabayı hiç turboyu devreye sokmadan kullanıyorum. Açıkcası 40 bin km de olan çok çok iyi baktığım gündelik ve genellikle trafikte kullandığım çok gazlamadıgım arabamın turbosunun bitmesi bana pek mantıklı gelmiyo, çoğu insan 2 bar peak kullanıyo sizlerinde bildiği gibi, bu konuda acil görüşlerinizi bekliyorum, dediğim gibi sorunum aşırı beyaz duman ve egzozdan çıkan yağ kokusu...

typermelih
31-01-2013, 19:44
ben bir anlam vermedim,turbonun bittine nerden kanaat getirdin?bakımda şadece yağımıdeğiştirdin.yazımı ştok hale getir birkaçgün öyle gez bakalım yapacakmı

Levent Y.
31-01-2013, 19:48
Motor yağı, yağ filtresi, dsg yağı, mekatronik filtresi ve bujiler değişti, öyle bi yazı okudum da ondan sorayım dedim... Bu yoğun beyaz duman ve keskin yağ kokusunun sebebi nedir?

onur_S
01-02-2013, 16:28
Motor yağı, yağ filtresi, dsg yağı, mekatronik filtresi ve bujiler değişti, öyle bi yazı okudum da ondan sorayım dedim... Bu yoğun beyaz duman ve keskin yağ kokusunun sebebi nedir?

vw racing sünger filtre yapmış olmasın eğer turbonuz bittiyse

ChtArdARSL
01-02-2013, 16:46

Turbon kırıldı ıse rolentıde bıle beyaz duman ve cok koku verır.. Basınc ne suanda? bırde arabanı dık bır yokusta bırak aksam sabah geldıgınde eger egzostan yag akması lazım kırıldı ıse..

benım 2 kere basıma geldı turbo kırma olayı,senın garantı yokmu aracında?

üntar
01-02-2013, 20:05
1500 euroluk enjektorler almanyada bı fırmada war. bu fırmada 2 cesıt enjektor war. ben baya bı konustum bunlarla. s3 enjektorlerını buyutmusler. deıdıklerıne gore 750hp ye kadar desteklıyormus. daha once herhangı bı aracta uyguladılarmı bılmıyorum.bende alıcaktım ama guvenemedım. adamlar ısrarla rs4 enjektorunu kullanmayın,işeme acısı sızın motorlarınız ıcın uygun degıl dıyorlar(kac senedır kullanlarda bı sorun cıkmadı orasıda ayrı bı konu:) ) acıkcası olay bu. 1500 euro werıp alınırmı bılmem.ben alsamda takmaya guvenemedım allah korusun korktum acıkcası.

Levent Y.
01-02-2013, 21:25
vw racing sünger filtre yapmış olmasın eğer turbonuz bittiyse
Filtre şuan BMC ve yağsız tip o yüzden onla bi alakası olduğunu sanmıyorum

Turbon kırıldı ıse rolentıde bıle beyaz duman ve cok koku verır.. Basınc ne suanda? bırde arabanı dık bır yokusta bırak aksam sabah geldıgınde eger egzostan yag akması lazım kırıldı ıse..

benım 2 kere basıma geldı turbo kırma olayı,senın garantı yokmu aracında?

Bu sabah arabayı çalıştırıp arkasına geçip baya bekledim hiç bi sorun yoktu, bugün yazılımımı güncelledik 1,7 bar peak olucak şekilde redline da 1,35 lere düşüyo ki wg bile yok gayet normal bi değer, daha methanolun ayarı tam bitmediğinden sadece bir defa gazladım bi kere de launch yaptım, araba ciddi sekilde hızlanmıs, bi problem olsa böyle gitmezdi diye düşünüyorum. Bir hafta süreyle arabayı kullanmıycam ve dediğin şekilde yokuşa bıraktım, yarın sabahta kontrol edicem bakalım yağ olucak mı. Bu arada arabanın çalışmasında da sorun yok ve vag com da hıc bi arıza yok, dsg yağını değiştirmemle bi alakası olabilir mi? Çok alakasız şeyler ama aklıma en son o geldi...

typermelih
01-02-2013, 21:48
1500 euroluk enjektorler almanyada bı fırmada war. bu fırmada 2 cesıt enjektor war. ben baya bı konustum bunlarla. s3 enjektorlerını buyutmusler. deıdıklerıne gore 750hp ye kadar desteklıyormus. daha once herhangı bı aracta uyguladılarmı bılmıyorum.bende alıcaktım ama guvenemedım. adamlar ısrarla rs4 enjektorunu kullanmayın,işeme acısı sızın motorlarınız ıcın uygun degıl dıyorlar(kac senedır kullanlarda bı sorun cıkmadı orasıda ayrı bı konu:) ) acıkcası olay bu. 1500 euro werıp alınırmı bılmem.ben alsamda takmaya guvenemedım allah korusun korktum acıkcası.

almanyada ki mühendişlerin boş işlerle uğraşacaklarını düşünmüyorum,ben alırım böyle bişeyvarşa açıkcaşı

Burak Kasim
04-02-2013, 18:25
Untar sende zaten HEP Manifold yok mu hala neden enjektor icin ugrasiyorsun?

Burak Kasim
04-02-2013, 18:38
Bu arada Melih amerikada bi arac bu manifoldu taktilar ama adamlar disariya yapip satmiyorlar.

Araba burada olursa yapariz diyorlar eger bunu Turkiyede gerceklestirebilirsen, muhtemelen sende bu manifoldu takip 1000cc enjektorle yuruyebilirsin.

Ilk once yapip saticaz demislerdi ama sonradan ses cikmadi noldu bilmiyorum acikcasi.

üntar
04-02-2013, 21:37
vardı burak baycudan almıstım bılıosun. ama arabayı satmaya nıyetlenınce manıfoldumu sattım. sımdı tekrardan alıcaz özgunu beklıyorum ben.

üntar
04-02-2013, 21:38
@melih; kardesım bakıp yazıyorum sana. sabaha yazarım

Burak Kasim
04-02-2013, 22:40
Hade bakalim hayirlisi.

ümitech
05-02-2013, 00:02
vardı burak baycudan almıstım bılıosun. ama arabayı satmaya nıyetlenınce manıfoldumu sattım. sımdı tekrardan alıcaz özgunu beklıyorum ben.

kardesim hangi tipini alıosun hep manifoldun ?
2 çeşit var +4 enjektör koyabilecegin var bide normal olanı var ???

typermelih
05-02-2013, 19:03
@melih; kardesım bakıp yazıyorum sana. sabaha yazarım

bekliyorum kanka

typermelih
05-02-2013, 19:10
+4 enjektör girerek manifolt alıp 8enjektörle yürütmek naşıl olacak kim yapacak bunu özgün yapacak dedin ama nebilim naşıl olacak...beyin bir devreye girer bir girmez,ağlıklı çalışırmı acaba
birçok yazılımcı lar adaptaşyonun zorolacağıinancındalar. orjınal enjektörler çalışıyor
başınc 1.4 ü geçince beyin devreye giriyor ve emme manifoltunun altındaki 4 enjektörü devreye giriyor yeni bir benzin hattı döşemek lazım....yani uzun ve çok uğraştırıcı bir iş :(

Burak Kasim
05-02-2013, 19:34
Illa 8 enjektorle yurumek zorunda degilsin, 4 enjektorlede yuruyebilirsin.

Benzin hatti cekmekte atla deve degil, abartmaya gerek yok bence.

Tabiki ugras is ama yane hani ciksada yapsak diyenler yapsinlar bence :)

Golf R icin biraz mesakkatli is manifoldu oturtmak vs. ama daha onceden yapildi onun icin bu kadar yazidan sonra sen yap bence :D

üntar
05-02-2013, 23:01
ümitim hep stage 2 olan.

ümitech
06-02-2013, 03:16
Illa 8 enjektorle yurumek zorunda degilsin, 4 enjektorlede yuruyebilirsin.

Benzin hatti cekmekte atla deve degil, abartmaya gerek yok bence.

Tabiki ugras is ama yane hani ciksada yapsak diyenler yapsinlar bence :)

Golf R icin biraz mesakkatli is manifoldu oturtmak vs. ama daha onceden yapildi onun icin bu kadar yazidan sonra sen yap bence :D
rs4 enjektör dısında 4 enjektörle nasıl yürüyecek :soru::soru:
golf R için neden zor olsun ki diğer tsi ve tfsi ler için ne kadar zor/kolaysa GOLF R içinde o derece değil midir :beuj:

Burak Kasim
06-02-2013, 10:28
rs4 enjektör dısında 4 enjektörle nasıl yürüyecek :soru::soru:
golf R için neden zor olsun ki diğer tsi ve tfsi ler için ne kadar zor/kolaysa GOLF R içinde o derece değil midir :beuj:

Walla bende sadece 8 enjektor yuruyor saniyordum ama USP Motorsports'tan Gregg bana Oem enjektorlerin yerini kapatip Bosch enjektorlerle yuruyebilecegimizi soledi.

Zaten HEP Stage 2'ler benzin rayi upgradeli geliyorlar boschlara gore.

TSI'ada manifoldu oturtanlar gene ayni firma, HEP firmasi TSI'ya gore manifold yapmadigi icin manifoldu modlamak lazim oturtmak icin.

typermelih
06-02-2013, 19:35
Walla bende sadece 8 enjektor yuruyor saniyordum ama USP Motorsports'tan Gregg bana Oem enjektorlerin yerini kapatip Bosch enjektorlerle yuruyebilecegimizi soledi.

Zaten HEP Stage 2'ler benzin rayi upgradeli geliyorlar boschlara gore.

TSI'ada manifoldu oturtanlar gene ayni firma, HEP firmasi TSI'ya gore manifold yapmadigi icin manifoldu modlamak lazim oturtmak icin.

yazdığın çumleden bişey anlamadım:(

Levent Y.
06-02-2013, 21:23
Sorensen performance in manilfoduna baktiniz mi? O belki hep degildir emin degilim ama...

Burak Kasim
06-02-2013, 22:12
yazdığın çumleden bişey anlamadım:(

Neresi anlamadim :)

Sunu demek istedim kisaca eger istersen kendi aracina bu manifoldu ve enjektorleri takar basinc acarsin.

ümitech
07-02-2013, 02:35
Neresi anlamadim :)

Sunu demek istedim kisaca eger istersen kendi aracina bu manifoldu ve enjektorleri takar basinc acarsin.

peki bu nasıl olucak burak ?
tr de yığınla adam var benzin yetişmediği için basınc acamayan :)
yani bir formülü varsa biraz daha hızlansın tfsi-tsi ler ..
gregg dediğin şahıs tam olarak ne söledi bende bişey anlamadım ? :)

34GUN34
07-02-2013, 08:19
Filtre şuan BMC ve yağsız tip o yüzden onla bi alakası olduğunu sanmıyorum

Bu sabah arabayı çalıştırıp arkasına geçip baya bekledim hiç bi sorun yoktu, bugün yazılımımı güncelledik 1,7 bar peak olucak şekilde redline da 1,35 lere düşüyo ki wg bile yok gayet normal bi değer, daha methanolun ayarı tam bitmediğinden sadece bir defa gazladım bi kere de launch yaptım, araba ciddi sekilde hızlanmıs, bi problem olsa böyle gitmezdi diye düşünüyorum. Bir hafta süreyle arabayı kullanmıycam ve dediğin şekilde yokuşa bıraktım, yarın sabahta kontrol edicem bakalım yağ olucak mı. Bu arada arabanın çalışmasında da sorun yok ve vag com da hıc bi arıza yok, dsg yağını değiştirmemle bi alakası olabilir mi? Çok alakasız şeyler ama aklıma en son o geldi...

levent sıkıntı yok dimi ???

Levent Y.
07-02-2013, 09:07
levent sıkıntı yok dimi ???

Valla suan yurtdisindayim abi, donunce bakicam, arabayi dik park ettim bakalim egzozdan sivi akicak mi, hemde bir hafta calistirmamis olucam, tekrar bi arkasina gecip bekliycem ama ben bi sorun oldugunu sanmiyorum, arabayi park etmeden otobanda kullandim, baya hizlanmisti, bi sorun olsaydi belli ederdi bence...

Burak Kasim
07-02-2013, 12:35
peki bu nasıl olucak burak ?
tr de yığınla adam var benzin yetişmediği için basınc acamayan :)
yani bir formülü varsa biraz daha hızlansın tfsi-tsi ler ..
gregg dediğin şahıs tam olarak ne söledi bende bişey anlamadım ? :)

Bu manifoldu takip, 1000cc enjektor takip basinc acamayan war mi yane bunu deneyen?

Anladigim kadariyla Yok!

Ee bunu denemeden goremeyiz hic birimiz.

Adamlar orda yaptik diyorsa burdada yapilir benim tek iddiam burda basliyor.

Anlamadiginiz yere gelelim.

Bu manifold 2.0 TFSI'a gore uretildi dime?

Evet!

TSI motoruna haliyle oturmuyor!

TSI motoruna takmak icinde, manifolda gerekli islemler yapildiginda takilabiliyor dedim, bu kadar gayet acik, ben mi baska dilde konusuyorum bilmiyorum :)

Bu Manifoldu takarsanda Bosch tipi enjektorler takabiliyorsun, Bosch'tada 1000cc'lik enjektor war.

Burdan sonraki is ayara kaliyor, onuda artik Ozgun gibi custom tune yapan bi tunera gidiceksiniz, o ugrasip cozucek bunu.

Yada sen adanadasin Sami Ramazanoglu'na gidiceksin.

Yoksa adamlar sadece Stage 1 Manifold'u satardi Stage 2'nin bir esprisi kalmazdi.

Benim soliceklerim bu kadar bigun denemek istersen Gokhan Avcilarla konus sana yardimci olur bu konuda.

Saygilar...

typermelih
07-02-2013, 12:58
Oncelikle aracin oejinal rs4 brndeki olab enjektorleri cikariyorsun
emme mabifoltunu cikariyorsun
bu manifoltu takiyorsun 1000 cc enjektor takiyorsun siyorsun.hadi benim arac tsi
etrafta cok var tfsi motorlu cupralar...onlar neden takmiyor.
Onvelikle sunu kesinlestirmek lazim bizim araclara enjektor takamamamizin sebebi varolan orjinal manifoltumuzdanmi kaynaklaniyor?

can0001
07-02-2013, 14:12
Oncelikle aracin oejinal rs4 brndeki olab enjektorleri cikariyorsun
emme mabifoltunu cikariyorsun
bu manifoltu takiyorsun 1000 cc enjektor takiyorsun siyorsun.hadi benim arac tsi
etrafta cok var tfsi motorlu cupralar...onlar neden takmiyor.
Onvelikle sunu kesinlestirmek lazim bizim araclara enjektor takamamamizin sebebi varolan orjinal manifoltumuzdanmi kaynaklaniyor?

1.cisi enjektörün manifold'la alakası yok bizim araçlarımız direk piston tepesine benzin işediği için sıkıntı yaratıyor...
2.cisi sıkıntıya gelince; dünya üzerinde direk piston üzerine işiyen araç az olduğu enjektör çıkmasıda uzun sürüyor tabi bunda firmaların pazarlardaki satışıda önemli herşeyi kendimize göre düşünmiyelim farkındaysan Türkiye'de en fazla TFSİ Adanada evet dünya üzerinde her şehirde de bu kadar rağbet olsaydı her gün yeni birşeyler çıkartırlardı...
3.Burak kasımın'da anlatmaya çalıştığı şey senin aracın tsi olduğu için kapakta farklılıklar olduğunu düşünmesi ama bana kalırsa aynı direk olarak takılabilir ama göründüğü kadar basit diil takmak heleki stg 2 olanını gayet düzenli yapılması gereken bir iş...
4. Gregg'in de anlatmaya çalıştığı şey mavcut olan enjektör yuvalarını kapatıp normal araçlar gibi benzin sisteminin çalıştırmaktır bir nevi fsi teknolojisini alt etmek gibi birşey :rolleyes: ama umarım herşey istediğimiz gibi olur...

Yüce Rabbim bu konuda hepimizin yar ve yardımcısı olsun...

Burak Kasim
07-02-2013, 14:51
Sagol Can beni anlayan biri cikti sonunda :)

Burdaki olay komple sistem degisicek, tasarim tamamen farkli olucak.

Ben TSI'a takildigini duydum gormedim, takanlarda dediki baya zor bir is ole cuk diye olmuyormus ama yapmislar.

Hatta yapip saticaz dediler, sonra neden fikir degistirdiler bilmiyorum araba gelsin yapariz diyorlar.

Bizim sanayilerde nelere kalkistiklarini gorseler belkide bizdeki doru ustalar icin kolay bir istir, eminimkide oledir. :)

Sadece deneyip gormek, deneyim etmek lazim.

Can sat seninle stage 1'i, deneyelim stage 2 ve gerekli malzemeleri alip, yoksa baska deneyen cikmicak galiba.

Tabiki sadece manifold ve enjektor alip bu is bitmiyor, bikac trick daha war ama onlarda bize kalsin biri yapmak isterse paylasiriz zamani gelince ;)

can0001
07-02-2013, 14:57
Sagol Can beni anlayan biri cikti sonunda :)

Burdaki olay komple sistem degisicek, tasarim tamamen farkli olucak.

Ben TSI'a takildigini duydum gormedim, takanlarda dediki baya zor bir is ole cuk diye olmuyormus ama yapmislar.

Hatta yapip saticaz dediler, sonra neden fikir degistirdiler bilmiyorum araba gelsin yapariz diyorlar.

Bizim sanayilerde nelere kalkistiklarini gorseler belkide bizdeki doru ustalar icin kolay bir istir, eminimkide oledir. :)

Sadece deneyip gormek, deneyim etmek lazim.

Can sat seninle stage 1'i, deneyelim stage 2 ve gerekli malzemeleri alip, yoksa baska deneyen cikmicak galiba.

Tabiki sadece manifold ve enjektor alip bu is bitmiyor, bikac trick daha war ama onlarda bize kalsin biri yapmak isterse paylasiriz zamani gelince ;)

yapıcaz yapıcaz kardeşim allah izin verirse tabi seninde katkılarınla önce motor içini bitirelim sonrasıda gelecek o bahsettiğin geriye kalan şeyleri konuşmasak diorum burda :D

Burak Kasim
07-02-2013, 15:24
yapıcaz yapıcaz kardeşim allah izin verirse tabi seninde katkılarınla önce motor içini bitirelim sonrasıda gelecek o bahsettiğin geriye kalan şeyleri konuşmasak diorum burda :D

Sustum :D

BMK TypeR
07-02-2013, 17:00
2010 GOLF R hpe stg2 manıfoldla 8 enjektor yapıldı, takılması neler yapılmış hepsı tek tek resımlı halde var,

Levent Y.
07-02-2013, 18:29
Avusturalyadaki beyaz revo golf r i mi diyosun resit abi?

Levent Y.
07-02-2013, 18:45
Vwgolf.net.au sitesinde rudy-r isimli uyenin aracinin konusunu bu motorla ilgilenen herkesin okumasini tavsiye ediyorum, tam yuz sayfa ve resimleriyle olsun verilen bilgilerle olsun gercekten herkes icin ornek olusturacak turde. Bastan asagi bir araba nasil yapilirin canli ornegi... Aradiginiz tum sorularin cevaplarini orda bulabilirsiniz... Aracta 550 hp lere yakin bi guc uretiyor.

typermelih
08-02-2013, 09:47
1.cisi enjektörün manifold'la alakası yok bizim araçlarımız direk piston tepesine benzin işediği için sıkıntı yaratıyor...
2.cisi sıkıntıya gelince; dünya üzerinde direk piston üzerine işiyen araç az olduğu enjektör çıkmasıda uzun sürüyor tabi bunda firmaların pazarlardaki satışıda önemli herşeyi kendimize göre düşünmiyelim farkındaysan Türkiye'de en fazla TFSİ Adanada evet dünya üzerinde her şehirde de bu kadar rağbet olsaydı her gün yeni birşeyler çıkartırlardı...
3.Burak kasımın'da anlatmaya çalıştığı şey senin aracın tsi olduğu için kapakta farklılıklar olduğunu düşünmesi ama bana kalırsa aynı direk olarak takılabilir ama göründüğü kadar basit diil takmak heleki stg 2 olanını gayet düzenli yapılması gereken bir iş...
4. Gregg'in de anlatmaya çalıştığı şey mavcut olan enjektör yuvalarını kapatıp normal araçlar gibi benzin sisteminin çalıştırmaktır bir nevi fsi teknolojisini alt etmek gibi birşey :rolleyes: ama umarım herşey istediğimiz gibi olur...

Yüce Rabbim bu konuda hepimizin yar ve yardımcısı olsun...

Benzinin pistonun tepesine isedini tabiki biliyorum...bu motorlarin prensiplerinden biride o
ama buragin kurdugu cumleleri anlayamiyorum.nedemwk istedini cozmeye calisiyorum.oksa emme manifoltunun yeriyle enjeltorun yeri bile ayni yerde degil...
Sadece turkiyede bisey yapilacak olsa en cesaretlilerden biride benimdir.bir isik gorsem yaptiririm ama anlamli gelirse
beklemekten baska bir care yok anlasilan.
Emme manifoltuna 4 enjektor girip altina.. 8 ini calistiracak bir kombinasyonu kimse ben yaparim demiyor
istanbul gencleri yapmasiktan sonra ben kime yaptirim
hayirlisi...

Burak Kasim
08-02-2013, 13:56
Can tercume yapmis iyi oldu.

Senin yapmamani anlarim ilk, dogal olarak senin aracina cuk diye oturan bir manifold olmadigi icin.

Ama istanbuldakilerle ne alaka onu anlamadim?

Senin aracini Kasim yapmiyor mu?

typermelih
08-02-2013, 15:47
Can tercume yapmis iyi oldu.

Senin yapmamani anlarim ilk, dogal olarak senin aracina cuk diye oturan bir manifold olmadigi icin.

Ama istanbuldakilerle ne alaka onu anlamadim?

Senin aracini Kasim yapmiyor mu?

Ortada olan bisey varsa bizden once hep istanbul camiasi duyuyor ve araca yapilirmi diye arastiriyor.bu zamana kadar aracima benim yaptiripta baskalarinin yaptirmadigi ...yada ayni seyin tam tersi olan bir arac yok

typermelih
08-02-2013, 15:55
Suan aracimda manifolt yok egsentirik yok...neden yok bosa alinmis fayda saglamayan iki parca
benim aracta manifolt olsaa neolur olmasa ne olur? 1.8 basamamda ayni gucu 1.5 de alirim
deviri dolu dolu cevirmek fayda saglamaz zaten dwvrim7500 geldiginde arac afr si 12.5 e geliyor....yani onumuze cikan hep benzinin olmamasi...nezaman cikar enjektor ozaman alirim herseyi...

ümitech
08-02-2013, 16:00
Suan aracimda manifolt yok egsentirik yok...neden yok bosa alinmis fayda saglamayan iki parca
benim aracta manifolt olsaa neolur olmasa ne olur? 1.8 basamamda ayni gucu 1.5 de alirim
deviri dolu dolu cevirmek fayda saglamaz zaten dwvrim7500 geldiginde arac afr si 12.5 e geliyor....yani onumuze cikan hep benzinin olmamasi...nezaman cikar enjektor ozaman alirim herseyi...

kanka güzel haberler gelebilir , gökhan avcılar la görüştüm bugün...
emme manifold u alınıp orjinal enjektörlerin yeri kapatılıp manifold a uyumlu 4 tane bosch marka 1000 cc enjektörle türkiyede bir ilki başarabiliriz neden olmasın :) biraz daha sabret bakalım güneşli güzel günler görebiliriz inşallah :)

NOT: gökhan la bir telefon görüşmesi yap ondan daha saglıklı bilgiler alabilirsin merakını gidermek açısından ...

erh
05-03-2013, 21:44
Daha onceden de yazmis oldugum gibi, bi suredir yapimiyla ugrastigim 2.0 TFSI motorlar icin PCV Valfi iptal kitinin uretimi ve testleri bitti. Su an hicbir sikinti olmadan mukemmel bi sekilde 2 ayri aracta kullaniliyor. Oil catch tank kullanmak isteyenler icin ve oil cath tank kullanmak istemeyenler icin 2 ayri tipte yapildi. Burdan da isteyenler varsa pm vasitasiyla iletisime gecebilirler

erh
05-03-2013, 22:01
Bu arada pcv iptal kitinin ne ise yaradigini tam olarak fotograflarla yeni bir konu acaarak anlaticam.

2.0 tfsi icin apr nin de uretmis oldugu flap iptal kitiyle ilgili de calismalarim oldu fakat onlar bi sure daha beklemede kalacak gibi gorunuyor zira hem maliyet hemde emek bazinda ciddi karsilik istiyor

ümitech
05-03-2013, 22:28
Bu arada pcv iptal kitinin ne ise yaradigini tam olarak fotograflarla yeni bir konu acaarak anlaticam.

2.0 tfsi icin apr nin de uretmis oldugu flap iptal kitiyle ilgili de calismalarim oldu fakat onlar bi sure daha beklemede kalacak gibi gorunuyor zira hem maliyet hemde emek bazinda ciddi karsilik istiyor

Hadi bakalım kardesim eline saglık alıp deneyip görecez :)

iynn-RS
06-03-2013, 15:50
Tr de Runner Flap Delete kitini kullanan kımse varmı?

APR 2.0T (EA113) Intake Manifold Runner Flap Delete (http://www.goapr.com/products/rfd_20t_ea113.html)

Ertug_T.
06-03-2013, 18:15
Tr de Runner Flap Delete kitini kullanan kımse varmı?

APR 2.0T (EA113) Intake Manifold Runner Flap Delete (http://www.goapr.com/products/rfd_20t_ea113.html)

Ben kullanacam insallah kitin uretimi bitince :) ama apr degil custom :)

iynn-RS
06-03-2013, 18:57
Ben kullanacam insallah kitin uretimi bitince :) ama apr degil custom :)

biliyorum ertug. erhanla gorusuyoruz sık sık. senin arabayida baya inceledim baya fikir verdi yapilacaklar hakkinda.

merak etigim tr de kullanan varmi apr yada custom farketmez

kıvancr
06-03-2013, 20:05
Abt stage 1 yazılımlı araçta, Downpipe yaptıktan sonra aynı yazılımla devam edilebilirmi?
Arıza ışıgı, sıkıntı vs çıkarabilirmi?
ABt stage 2 uygulaması yapmadıgı ıcın mecburen aynı yazılıma downpipe uygulamayı dusunuyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

ümitech
06-03-2013, 20:51
Abt stage 1 yazılımlı araçta, Downpipe yaptıktan sonra aynı yazılımla devam edilebilirmi?
Arıza ışıgı, sıkıntı vs çıkarabilirmi?
ABt stage 2 uygulaması yapmadıgı ıcın mecburen aynı yazılıma downpipe uygulamayı dusunuyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

tabiki aynı yazılımla devam edebilirsiniz , ee tabiki downpipe da etkisi olur

kıvancr
06-03-2013, 22:11
tabiki aynı yazılımla devam edebilirsiniz , ee tabiki downpipe da etkisi olur

Arıza ışığı yanma ihtimali nedir? sarı ışıkla gezmeyi hiç istemiyorum:)

Ertug_T.
06-03-2013, 23:06
biliyorum ertug. erhanla gorusuyoruz sık sık. senin arabayida baya inceledim baya fikir verdi yapilacaklar hakkinda.

merak etigim tr de kullanan varmi apr yada custom farketmez

istanbulda kullanan varmış diye duymuştum reşit abiden ama tam emin değilim bende =)

ümitech
06-03-2013, 23:35
Arıza ışığı yanma ihtimali nedir? sarı ışıkla gezmeyi hiç istemiyorum:)

arıza ışıgının yanacagını sanmıyorum

USTAaa
25-03-2013, 21:06
2.0 tfsı epc arızası,ıkı hafta once adanadan gelen stg cupranın gaz kelebeği bozuldu,dünde aynısı benım başıma geldı,gaz kelebeğinin içindekı kapaklardan bırı bıldığın eğilmiş,var mı başka aynı tür lay yaşayan ?

iynn-RS
25-03-2013, 23:24
2.0 tfsı epc arızası,ıkı hafta once adanadan gelen stg cupranın gaz kelebeği bozuldu,dünde aynısı benım başıma geldı,gaz kelebeğinin içindekı kapaklardan bırı bıldığın eğilmiş,var mı başka aynı tür lay yaşayan ?

gaz kelebegimi yoksa emme manifoltunun icindeki kapaklardan birimi egildi ?

Ertug_T.
26-03-2013, 00:57
mk5 golf gti larda 3 kapı modellerde airbag arıza ışığı problemi var mesela..yabancı forumlarda olmayan araç görmedim nerdeyse..varmıdır yaşayan başka?

ümitech
26-03-2013, 02:05

tabiki var sadece siz yaşamıosunuz :)
yüksek basınc kaynaklı özellikle k04 setuplarda bunu yaşayan bi hayli oldu..
gecen hafta bende gaz kelebeğini kırdım ve yenisiyle değiştirdim..
adanada benden başkada bu ufak sorunu yaşayanlar oldu..

yusufaltintepe
26-03-2013, 08:19
Arkadaslar rolantideki dengesizligi nasil cozeriz neden yapar acaba afr 14.50-14.70 iken bir bakiyorum anlik olarak hop 14.00 / 15.30 gibi degerlere inip cikiyor hafif bir silkeleme filen oluyor :(

USTAaa
26-03-2013, 09:50
tabiki var sadece siz yaşamıosunuz :)
yüksek basınc kaynaklı özellikle k04 setuplarda bunu yaşayan bi hayli oldu..
gecen hafta bende gaz kelebeğini kırdım ve yenisiyle değiştirdim..
adanada benden başkada bu ufak sorunu yaşayanlar oldu..

demek kronık problem sağol Ümitin bilgi için:heyoo:

Ertug_T.
26-03-2013, 11:34
Arkadaslar rolantideki dengesizligi nasil cozeriz neden yapar acaba afr 14.50-14.70 iken bir bakiyorum anlik olarak hop 14.00 / 15.30 gibi degerlere inip cikiyor hafif bir silkeleme filen oluyor :(

Pcv revamp den once bendede vardi gecti..

yusufaltintepe
26-03-2013, 11:49
pcv iptal edildi bsh takıldı / bujiler değişti / bobinler değişti :)

ümitech
26-03-2013, 14:01
pcv iptal edildi bsh takıldı / bujiler değişti / bobinler değişti :)

bi farklılık oldumu ? sorun devam ediyor mu?
arkadaslar bu konuda yaşadıgınız sorunları yazarsanız yardımcı olabiliriz bakalım neler var neler yok fikir alışverişi yapalım...
kolay gelsin herkese..

yusufaltintepe
26-03-2013, 15:33
valla hiç bir şey değişmedi ümit rolantide ara ara sılkeleme devam ediyor

TYPERHAKAN
27-03-2013, 22:53

hararet göstergesi 90 derecede değilse normaldir,yusuf ,

MaXiGörKy
27-03-2013, 23:04

Rolantideki titreme genelde volanttan meydana geliyor.

yusufaltintepe
28-03-2013, 08:05
hararet göstergesi 90 derecede değilse normaldir,yusuf ,

Hakan abi derece farketmiyor 90 da sabitlensede yapiyor

Rolantideki titreme genelde volanttan meydana geliyor.

Volantta yeni degisti :)

MaXiGörKy
28-03-2013, 12:25
Volantta yeni degisti :)

Araciniz kac binde? Gaz kelebegini temizletip arkasindan kalibrasyon yaptirabilirsiniz. Ayrica km ye bagli olarak ekzost subablarinda kurum olusabiliyor:(

yusufaltintepe
28-03-2013, 13:59
Araç 86000 km de boğaz kelebeğide temizlendi bildiğim kadarı ile :)

Dookan
28-03-2013, 14:34
stage 2 plus+ plus bınıyorum su an 95 100 bın cıvarında araç hiç bişey temizletmedim orjınal cam follower ı da harika cıktı içinden taksan kullanılır yanı o derece.biniyorum dedigim 250 km oldu olmadı tabi .bende bi acıp kelebegı flan temizletmeyı dusunuodum aslında da ne blıyım pek ugrasasım da yok cam follower oyle pırıl pırıl cıktıysa dedım kurum falan da yoktur yani ama bilmiorum tabi.

rcbrs
28-03-2013, 17:32
2007 lerde camfollower kaplamasının aşınmasından ve çökme yapmasından dolayı yüksek devirlerde yakıt pompasına hükmedemiyor.sonrasında vw kaplamayı değiştiriyor.bu durumdan doğuşun haberi yoktu.usa da yayımlanmış servis bültenini türkçeye çevirip doğuşa vermiştim o zaman tamirini gerçekleştirdiler sağolsunlar..

Ertug_T.
28-03-2013, 18:26
stage 2 plus+ plus bınıyorum su an 95 100 bın cıvarında araç hiç bişey temizletmedim orjınal cam follower ı da harika cıktı içinden taksan kullanılır yanı o derece.biniyorum dedigim 250 km oldu olmadı tabi .bende bi acıp kelebegı flan temizletmeyı dusunuodum aslında da ne blıyım pek ugrasasım da yok cam follower oyle pırıl pırıl cıktıysa dedım kurum falan da yoktur yani ama bilmiorum tabi.

Firsatiniz olursa bi emmeyi sokup subaplarin halini gormek lazim..tipik tfsi hastaligi muhtemelen soba bacasi gibidir subaplar..

Bu arada titreme olayi arada oluyor normaldir dsglerin cogunda volanttan dolayi oluyo rolantide bazen.

TFSİ
21-04-2013, 10:17
Su ana kadar devamli yag. Su. Polen. Yag filtresi. Hava filtresi. Hep duzenli degisti su an arac2008 model ve 60000 bine geldi sunu degisyirmen iyi olacak dediginiz birsey varmi???

Levent Y.
21-04-2013, 11:26
R8 Bobini ile beraber bujileri de değiştirebilirsin, ateşleme komple elden geçmiş olur..

typermelih
21-04-2013, 12:16
ARKADAŞLAR
bu aem methanolu taktırdığım günden beri ara ara sorun yaşıyorum.gazladığımda
methanol işeyen yer yani memesinden sızma yapıyor ve araca gelip mesela 30 dk sonra ,çalıştırdığımda araç rolanti sorunu yaşıyor boğuluyor,gaza çöküyorum olduğu yerde , sanırım methanölü yakıyor kullanıyor,şöyle bir devir 2.000 e çıkıyor ve normale biniyor.tahminimizde yanılmadık ve memeyi değiştirdik,sıfır taktır ve kesti bugünde yine başladı yapmaya.bu böyle çabuk bozulan bişeymi.memeyi çıkardıkmı temizlenmesimi gerek bişeyimi gevşedi ne olmuş olabilir ?

Levent Y.
21-04-2013, 12:51
ARKADAŞLAR
methanol işeyen yer yani memesinden sızma yapıyor ve araca gelip mesela 30 dk sonra ,çalıştırdığımda araç rolanti sorunu yaşıyor boğuluyor,gaza çöküyorum olduğu yerde , sanırım methanölü yakıyor kullanıyor,şöyle bir devir 2.000 e çıkıyor ve normale biniyor.tahminimizde yanılmadık ve memeyi değiştirdik,sıfır taktır ve kesti bugünde yine başladı yapmaya.bu böyle çabuk bozulan bişeymi.memeyi çıkardıkmı temizlenmesimi gerek bişeyimi gevşedi ne olmuş olabilir ?

bsh throttle pipe ın yok muhtemelen de o yüzden oem i delince böyle sorunlar oluyo, onu alsan meme yeri hazır zaten herhangi bir kaçak yapmaz, tek nozzle mi kullanıyosun yoksa T şeklinde çift mi?

typermelih
21-04-2013, 14:47
bsh throttle pipe ın yok muhtemelen de o yüzden oem i delince böyle sorunlar oluyo, onu alsan meme yeri hazır zaten herhangi bir kaçak yapmaz, tek nozzle mi kullanıyosun yoksa T şeklinde çift mi?

leventçim biraz önce reşitle konuştum bu sıkıntılar olabiliyor diyor
memesini temizleteceksin dedi ,hafif kasnağı taktırmaya gittiğimde baktıracam
senin methanolde çok ses çıkarıyor,sanırsınki arkada çıngıraklı yılan besliyorum :)

Levent Y.
21-04-2013, 15:01
Dediğim boruyu alsan sorun ortadan kalkar:) Aquamist öyle bagaja gömdürünce sorun olmıycak...

iynn-RS
22-04-2013, 12:34

Nozlle takmak ısın ılla boruyu delmekmı gerekıyor.

dun baktım bendekı nozzle nreye baglanmıs dıye. coolerla throttle pıpe arasına boru eklenmıs nozzle ona monte edılmıs.

birde dump valf ın etrafında su damlacıkları olusması normalmi.Methanolden kaynaklanıyo sanırım.

Levent Y.
30-04-2013, 11:25
Nozlle takmak ısın ılla boruyu delmekmı gerekıyor.

dun baktım bendekı nozzle nreye baglanmıs dıye. coolerla throttle pıpe arasına boru eklenmıs nozzle ona monte edılmıs.

birde dump valf ın etrafında su damlacıkları olusması normalmi.Methanolden kaynaklanıyo sanırım.

Valla noozle ın methanolun emmeye mümkün olduğunca rahat gidebileceği kesintinin olmayacağı bi yere bağlanması lazım diye biliyorum. BSH ın borusundaki iki adet nozzle yerine bakarsanızda bunu görürsünüz kavisli bi yere nozzle takılırsa püskültülen su/methanol borunun içine çarpıp yukarı iyi şekilde gidemiyor. Ben BSH ı iki noozle la kullanıyorum ama deliklerden biri çok altta kaldığı için kendimiz yeni bi delik açtık. Resimde çok net olmasada nozzle ların beyaz boruları belli oluyor. Fikir olsun diye bir resim koyuyorum.

http://i1162.photobucket.com/albums/q526/Leventy/photo_zpscdfac5f4.jpg

Bu arada geçenlerde yaşadığım sıkıntıyı paylaşmak istiyorum ki ilerde bu tarz bi setup kullananların aklında bulunsun. Otobanda bir süre 200 üstü bir hızla ilerledikten sonra yanyol dan çıkarak ışıklarda durdum. Bir an da araba acayip şekilde titremeye başladı ve motordan birşeyin sürtünme sesi geldi. Hemen kaputu açıp baktım acaba throttle pipe çıktı da fanlara mı sürtüyo diye. Hiç bişey göremedim ve titreme arabayı açıp kapayınca gitti. Daha sonra yapılan kontrolde klima pervanesinin kırıldığını gördük. Muhtemelen yolda hızlı giderken ***** bize has olan otoban tümseklerinden birine girdiğim sırada motorun esnemesi sonucu klima pervanesi throttle pipe a carptı ve kırılmasına sebep oldu. Tabii kırılan parçalar radyator u de delmişti. APR THS gibi büyük intercoolerlı setuplarda radyatör ve pervaneler motora yaklaşıyor üstüne birde bsh throttle pipe ı taktıgınızda ordaki mesefa çok aza iniyo bu da bu tarz sıkıntılar doğurabiliyor. Çözüm olarak bsh ı biraz törpüledik ve motora iyice yakınlaştırarak cırtladık. Elimiz değmişken radyatörü de mishimoto ile değiştirdim. Şuan ara son derece açık ve hiç bir sorun kalmadı daha detaylı bir resimde paylaşırım...

http://i1162.photobucket.com/albums/q526/Leventy/376085_10151463535144317_96731373_n_zpsfc212b7b.jp g

BMK TypeR
30-04-2013, 11:46
Levent bahsedilen sorun bsh takmayla gitmez, aem methanol yeni tip olanlarında (nozzle üstünde aem yazanlarda) check valve içinde, zamanla pislik birikince valve sıkışıyo ve methanol kacırıyo, Hilmi minks resimli anlatmıştı, ya eski tip aem nozzle gecersin check valve nozzle 3-5cm arkasında duruyo, yada sanayiden check valve alırsın senin nozzle içinden sökersin check valve aldıgın valve 5cm gerisine hortumun üstüne koyarsın sorun gider yada sıfır alır 6-7ay sonra yada 1sene sonra kaçırmasını beklersin yine:)

Levent Y.
30-04-2013, 11:48
Levent bahsedilen sorun bsh takmayla gitmez, aem methanol yeni tip olanlarında (nozzle üstünde aem yazanlarda) check valve içinde, zamanla pislik birikince valve sıkışıyo ve methanol kacırıyo, Hilmi minks resimli anlatmıştı, ya eski tip aem nozzle gecersin check valve nozzle 3-5cm arkasında duruyo, yada check valve alırsın aynı nozzle içinden sökersin valve sorun gider yada sıfır alır 6-7ay sonra yada 1sene sonra kaçırmasını beklersin yine:)

Anladım reşit abi o uzun sensör gibi şeyi diyosun sen heralde, aquamist benimki aem in eski versiyonu gibi minik olanlardan takıyosun...

BMK TypeR
30-04-2013, 11:53
Anladım reşit abi o uzun sensör gibi şeyi diyosun sen heralde, aquamist benimki aem in eski versiyonu gibi minik olanlardan takıyosun...
aynen yeni tip aem takanların çogunda aynı sorun oldu, bhs intake pipe ilk ben taktım ama bi sabah araba tekledi boğuldu sonra anladık kı methanol kacırmış boruyu doldurdu marşa basıncada araba boguldu, siyah ucu söktük dişarı bıraktık damla damla kacırıyodu, ben temizledım gerı taktım sorun gıttı ama yeniden yapıcaktır onun için hilmi eski tip check valve geri dön dedi, kendi check valve hediye etti bana sagolsun üşendım takmadım daha ama takıcam,

RC_MAN
01-05-2013, 05:21
yakın zamanda aracımı satacam.bendeki cupra2+ ve etenol ve metenol aktif olarak hafta sonundan hafta sonuna gerek trafikte gerekse denemelerde bu şekilde kullanmanın ilerleyen kmlerde sıkıntı yaşatırmı ?
araç 23.000de etenol ve metenol baglı şekilde 500km civarı oldu.

BMK TypeR
01-05-2013, 09:40
yakın zamanda aracımı satacam.bendeki cupra2+ ve etenol ve metenol aktif olarak hafta sonundan hafta sonuna gerek trafikte gerekse denemelerde bu şekilde kullanmanın ilerleyen kmlerde sıkıntı yaşatırmı ?
araç 23.000de etenol ve metenol baglı şekilde 500km civarı oldu.
Ethanol ve avans oranlarını hep aynı olması lazım araç avans vurmasın ona dikkat ettin mi bişey olmaz.

34GUN34
01-05-2013, 14:48
ARKADAŞLAR

aynı olay bende vardı ama sadece turtlepıpe ile sorun çözüldü 7-8 aydır herhangi sıkıntı yok.

leventçim biraz önce reşitle konuştum bu sıkıntılar olabiliyor diyor
memesini temizleteceksin dedi ,hafif kasnağı taktırmaya gittiğimde baktıracam
senin methanolde çok ses çıkarıyor,sanırsınki arkada çıngıraklı yılan besliyorum :)

valla bende melihin golf e bindiğimde aynı şeyi hissettim çıngıraklı yılan misali :D

yusufaltintepe
14-05-2013, 08:09
Arkadaslar 225 40 18 de lastik basinci kac olmali

Sert@ç
14-05-2013, 10:02
Arkadaslar 225 40 18 de lastik basinci kac olmali

Onler 35-34 arkalar 32-31 en ideali abi
Baya test ettim fazlasi veya azi konfordan yada performansdan caliyor

yusufaltintepe
14-05-2013, 12:43
sağol sertaç ama ön ve arka farklı olunca basınç sensörü sapıtmıyormu

Sert@ç
14-05-2013, 12:45
sağol sertaç ama ön ve arka farklı olunca basınç sensörü sapıtmıyormu

Yok abi her tekerin kendi hafizasi var zaten depo kapaginda da ayni sekilde onler sisik arkalar hafif inik basinclar verilmis
Bide tfsi agir makine normal motorlara gore

Sert@ç
19-05-2013, 14:06
Son 1 haftadir tempolu kullandim 2-3 gundur 1den 2ye atinca sanki vites tam gecmemis veya debriyaja tam basilmamis gibi ses cikartip geciyordu hatta 1-2 kere kendini bosa atiyordu
Dun isiklardan hizli sekilde kalktim 2 ye attim gaza bastim ama gitmiyo vites topuzu 1-3-5 tarafinada gecmiyo hemen sagimdaki marketin otoparka cektim bi baktim vites topuzu hareketini ileten metal parca kirilmis hatta motorun ordan oynadigim zaman arac icinde vites topuzu oynuyo
Kisacasi arac bos konumundayken sola veya sag gecirmenize bagli sekilde vitesde oluyor 4cu vites kismi bosta oluyor yani siralari kaydi
Bu metal parca tahminim 6-7ay evel aldigim seat sport short shifter yuzunden oldu
Simdi orjinale doncem ancak bu metal parcayi bulabilir miyiz veya maliyeti nedir bilgisi olan varmi ?

kıvancr
19-05-2013, 19:45
edit..........

Sert@ç
22-05-2013, 20:07
Son 1 haftadir tempolu kullandim 2-3 gundur 1den 2ye atinca sanki vites tam gecmemis veya debriyaja tam basilmamis gibi ses cikartip geciyordu hatta 1-2 kere kendini bosa atiyordu
Dun isiklardan hizli sekilde kalktim 2 ye attim gaza bastim ama gitmiyo vites topuzu 1-3-5 tarafinada gecmiyo hemen sagimdaki marketin otoparka cektim bi baktim vites topuzu hareketini ileten metal parca kirilmis hatta motorun ordan oynadigim zaman arac icinde vites topuzu oynuyo
Kisacasi arac bos konumundayken sola veya sag gecirmenize bagli sekilde vitesde oluyor 4cu vites kismi bosta oluyor yani siralari kaydi
Bu metal parca tahminim 6-7ay evel aldigim seat sport short shifter yuzunden oldu
Simdi orjinale doncem ancak bu metal parcayi bulabilir miyiz veya maliyeti nedir bilgisi olan varmi ?

***** sorun icin dogus otoya gittim parca degisti ancak hala sorun devam ediyor...
1J0 711 761B kodlu yayli parca yuzunden butun vites gecis ayarlari bozuluyor...
Yokmudur ankarada iyi bi sanziman ustasi sirf bu parca yuzunden sanzimana zarar gelcek artik

kıvancr
30-05-2013, 17:44
edit.......

speed_blue
08-11-2013, 23:49
bu akşam otobanda seyir halindeyken bi ara ayagımı gazdan çekip tekrar gaza bastım ve araç pustu gitmemeye başladı turbo boost göstergesi gaza basstıgımda 0 da kalıyordu, aracı fazla zorlamadan otoban çıkışına kadar gittim çıkışta aracı stop edip geri çalıştırdım ve turbo çalışmaya başladı ve denemek için aracı biraz zorladım sorun yok gidişi filan iyiydi,, sorun acaba bobinlerde mi yoksa başka bir sorunmu var

USTAaa
09-11-2013, 07:36
bu akşam otobanda seyir halindeyken bi ara ayagımı gazdan çekip tekrar gaza bastım ve araç pustu gitmemeye başladı turbo boost göstergesi gaza basstıgımda 0 da kalıyordu, aracı fazla zorlamadan otoban çıkışına kadar gittim çıkışta aracı stop edip geri çalıştırdım ve turbo çalışmaya başladı ve denemek için aracı biraz zorladım sorun yok gidişi filan iyiydi,, sorun acaba bobinlerde mi yoksa başka bir sorunmu var

epc ışığı yaktımı o anda ?muhtemelen gaz kelebeğin sana hello dıyecek kısa bır zaman sonra :heyoo:

speed_blue
09-11-2013, 08:56
epc ışığı yaktımı o anda ?muhtemelen gaz kelebeğin sana hello dıyecek kısa bır zaman sonra :heyoo:

Yok yapmadı epc ışığı ama bugün vagcom a bagliycam

Dookan
09-11-2013, 09:10
konunun başlığıyla alakalı bir yazı yazayım hazır konuya gırmısken.

cam follower ımı 2000 km de bir söküp bakıyorum.en güncel follower var üzerinde şu an serviste satılan.6000km oldu aşınma çok çok az.ama yinede stage 2 3 4 lerin devamlı kontrol etmesi gerek diye dusunuyorum.

speed_blue
09-11-2013, 11:37

Az önce vagcom a bağladım ve bu hatayı verdi
Turbo şarj ayarı
Ayar sınırı aşıldı
Statik
P0234

fatihcelik
09-11-2013, 13:20
Turbo şarj ayarı
Ayar sınırı aşıldı
Statik
P0234

araç kendini korumaya alıyor 5-10 dakika sabit hızla gidince veya kontak aç kapa yapınca düzeliyor :)

speed_blue
09-11-2013, 13:46
araç kendini korumaya alıyor 5-10 dakika sabit hızla gidince veya kontak aç kapa yapınca düzeliyor :)

Aynen öyle ama gaz kelebegimi acaba sorun

Sert@ç
09-11-2013, 13:49
Dump valve kaciriyo diyor

speed_blue
09-11-2013, 13:57
Dump valve kaciriyo diyor

Forge kullaniom, sertaç bana numaranı yollarmisin pm

penguinhakan
09-11-2013, 23:05
Turbo şarj ayarı
Ayar sınırı aşıldı
Statik
P0234

Overboost olmuşsun , eğer istenilenden araç basarsa olursun bu durumda.
Bu durum yaşanırken Mulfunction arıza ışığı yaktı mı araç ?

speed_blue
10-11-2013, 00:35
Overboost olmuşsun , eğer istenilenden araç basarsa olursun bu durumda.
Bu durum yaşanırken Mulfunction arıza ışığı yaktı mı araç ?

araç herhangi bi arıza ışıgı yakmadı sadece vag comdan bu arızayı bulduk

AEAlmas
11-11-2013, 02:10
2.0tfsi da bwa kodu olan aracta max hp dayanikliligi nedir motor icine girilmeden 2007 model seat leon sport up icin sormaktayim

typermelih
11-11-2013, 07:18
2.0tfsi da bwa kodu olan aracta max hp dayanikliligi nedir motor icine girilmeden 2007 model seat leon sport up icin sormaktayim

420 hp ye kadar çıkarabilirsin

AEAlmas
11-11-2013, 17:28

Tessekurler anlsilan stage 2+ cupra gücüne denk yapmamiz gerekmekte motor içine girmeden

speed_blue
16-11-2013, 23:43

Yok yapmadı epc ışığı ama bugün vagcom a bagliycam

Turbo şarj ayarı
Ayar sınırı aşıldı
Statik
P0234

Aynen öyle ama gaz kelebegimi acaba sorun

araç herhangi bi arıza ışıgı yakmadı sadece vag comdan bu arızayı bulduk

Boost presure control valve (N249)
P2261
en son bu hata kodunu aldım

üstteki gibi sorun yaşayan cupra kullanıcısı arkadaşlarım 3 şeyden şüpheleniyordum;
gazkelebegi, ateşleme bobinleri ve dumpvalve

gaz kelebegi kontrol edildi, bobinler r8 ile degişildi,
sorun en son Dv de çıktı forge dumpvalve kullanıom bi sorunu var ama bulamadım muhtemelen kaçak var ama bulamadım yarın bütün hortumları tekrar kontrol edicem

Bide resiimdeki parçadan şüpheleniyorum acaba bozulmuş olabilir mi ??
http://i44.tinypic.com/2e5iasi.jpg

speed_blue
16-11-2013, 23:45

abi sen aracını ara sıra yanılmıosam istanbul'a gönderiyorsun, eger sorunumu bulamazsam bende aracımı yollamak istiyorum,, detayları paylaşırsan sevinirim abi :)

AEAlmas
17-11-2013, 01:48
kafami karıştıran diger konu neden atp blow off a yönlendirmeye calışmakta ?

2.0T FSI Turbo FWD : atpturbo.com (http://www.atpturbo.com/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=tp&Category_Code=FSI)

parcalar mevcut rahatlıkla olması icin

typermelih
17-11-2013, 07:05
abi sen aracını ara sıra yanılmıosam istanbul'a gönderiyorsun, eger sorunumu bulamazsam bende aracımı yollamak istiyorum,, detayları paylaşırsan sevinirim abi :)

arıza çıktısını bayçuya yolla o sana sorunu söyler

speed_blue
17-11-2013, 22:21
arıza çıktısını bayçuya yolla o sana sorunu söyler

telefonda konuştuk baya kaçak var dedi aracında hortumları kontrol et dedi bugün hepsini kontrol ettim yok bulamadım

dumpvalve arızalanmış olabilirmi acaba

Levent Y.
17-11-2013, 22:28
Dumpvalve in borularina baktin mi? Ufak olanlara?

speed_blue
17-11-2013, 23:18
Dumpvalve in borularina baktin mi? Ufak olanlara?

baktım kardeşim hatta o kadar detaylı baktım ki köpük bile sürdüm :)

bi hatırlatma yapayım sorun sadece 0.6 barda yapıyor

Levent Y.
17-11-2013, 23:34
Nasil yani 0,6 bar derken? Yani basinc artarken mi ?

speed_blue
17-11-2013, 23:44
Nasil yani 0,6 bar derken? Yani basinc artarken mi ?

greedy profec kullanıom senin araçtakinin aynısı,, 0.6 bara gelince aracı sanki biri arkadan sert bi şekilde çekiyor,, dip gaz yaptıgımda ise 0.6 bardan geçtigi sırada kesik kesik hava sesi geliyor yani ne varsa 0.5 ile 0.6 barda var,, dip gaz gidince ve 1.0 bar ve üstü gidince araçta hiç bişey yok

Levent Y.
18-11-2013, 00:10
Bunun sebebi wg sikiligi bence bu ayri bi sorun, enjektorler orjinal mi?

speed_blue
18-11-2013, 00:44
Bunun sebebi wg sikiligi bence bu ayri bi sorun, enjektorler orjinal mi?

evet enjektörler orjinal,, wg'yi powershop yasin abi taktı ve ayarladı hatırlarsan sende ordaydın :)

Levent Y.
18-11-2013, 00:52
Hatirliyorum :) bu anlattigin tamamen onu acikliyo hepimizinki oyle yapicak bisey yok:)

speed_blue
18-11-2013, 00:57
Hatirliyorum :) bu anlattigin tamamen onu acikliyo hepimizinki oyle yapicak bisey yok:)

nasıl yani senin araçta mı aynı şekilde

ben en son bu hata kodunu aldım

P2261

Levent Y.
18-11-2013, 01:24
Yok ayni seyi demiyomusuz bende herhangi bi hata kodu yok n249 valf arizasi seninki

pasha34
18-11-2013, 01:48
leventin dediği gibi wg sıkı olması lazım .. sizin ayarlarınız belki farklıdır benzer sorunu ben de yaşadım, n75 ile profec i paralel bağladım ve düzeldi..

speed_blue
18-11-2013, 01:53
Yok ayni seyi demiyomusuz bende herhangi bi hata kodu yok n249 valf arizasi seninki

bu n249 dumpvalve oluyor dimi yoksa dumpvalvein yanındaki soket takılan parçamı

leventin dediği gibi wg sıkı olması lazım .. sizin ayarlarınız belki farklıdır benzer sorunu ben de yaşadım, n75 ile profec i paralel bağladım ve düzeldi..

nasıl yapıcam abi N75 resimdeki parça oluyor dimi

pasha34
18-11-2013, 03:12
bu n249 dumpvalve oluyor dimi yoksa dumpvalvein yanındaki soket takılan parçamı

nasıl yapıcam abi N75 resimdeki parça oluyor dimi

http://i130.photobucket.com/albums/p276/superman_006/parralle.jpg

https://www.google.co.uk/search?q=boost+controller+n75+paralel&oq=boost+controller+n75+paralel&aqs=chrome..69i57.5675j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8#es_sm=93&espv=210&q=boost+controller+n75+parallel

ben de boost controller bagladıkdan sonra ilginc bir şekilde basınc alıp basını gidiyordu..
bu şekilde bağladıkdan sonra kontrol edilir olmaya basladı ama belirli bir değerin altına inemiyordum bu ara iyi ce cozuttu sanırım hortumcuklarından biri cıktı caf cuf sesler geliyor.. neyse persembe 1 aylık aranın ardından tekrar sanayi yolları.... bir gelişme olursa bununla ilgili de yazarım

speed_blue
18-11-2013, 11:45

https://www.google.co.uk/search?q=boost+controller+n75+paralel&oq=boost+controller+n75+paralel&aqs=chrome..69i57.5675j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8#es_sm=93&espv=210&q=boost+controller+n75+parallel

ben de boost controller bagladıkdan sonra ilginc bir şekilde basınc alıp basını gidiyordu..
bu şekilde bağladıkdan sonra kontrol edilir olmaya basladı ama belirli bir değerin altına inemiyordum bu ara iyi ce cozuttu sanırım hortumcuklarından biri cıktı caf cuf sesler geliyor.. neyse persembe 1 aylık aranın ardından tekrar sanayi yolları.... bir gelişme olursa bununla ilgili de yazarım

abi bu işaretli olan yanıltıcı parça dimi

penguinhakan
18-11-2013, 11:52
nasıl yani senin araçta mı aynı şekilde

ben en son bu hata kodunu aldım

P2261

Bu arızayı Forge takılı tüm arabalarda gördüm nerdeyse, bu arıza aldığında devirin 1200-1300 civarıdır sanıyorum , kontrol eder misin , eğer oyleyse dump valfinde sorun yok.
Hepsinde bu arızayı bırakıyor çünkü.

speed_blue
18-11-2013, 12:04
Bu arızayı Forge takılı tüm arabaYabaördüm nerdeyse, bu arıza aldığında devirin 1200-1300 civarıdır sanıyorum , kontrol eder misin , eğer oyleyse dump valfinde sorun yok.
Hepsinde bu arızayı bırakıyor çünkü.

Akşam bi kontrol edeyim tekrar ama o devirlerde yapmıyor,, ayrıca bende uzun bi süre aynı devirde gittiğinde turbo kendini korumaya alıyor ve n249 arıza veriyor

Yabanci sitelerde araştırdıgimda bu sorunu yaşayanlar orjinal dv ye dönüş yaptıklarında sorun kalmamış

penguinhakan
18-11-2013, 12:08
Akşam bi kontrol edeyim tekrar ama o devirlerde yapmıyor,, ayrıca bende uzun bi süre aynı devirde gittiğinde turbo kendini korumaya alıyor ve n249 arıza veriyor

Yabanci sitelerde araştırdıgimda bu sorunu yaşayanlar orjinal dv ye dönüş yaptıklarında sorun kalmamış

Kontrol edin eğer oyle değilse , ürün arızalanmış da olabilir , garantiden değiştirilmesini sağlayın yada orjinal ile deneme de yapabilirsiniz.

speed_blue
18-11-2013, 23:28
http://i39.tinypic.com/b3oro0.jpg

bugün kontrol ettim baya,, resimde görüldügü gibi benim araçta N75 boşta ve N75in yerine takılı olan turuncu içindeki parçanın soketini çıkardım araç düzeldi AMA basınç 1 barı geçmemeye başladı soket takılıyken 1.7 1.8 barlarda yürüyordum ,, soketi tekrar taktım turuncu içindeki parçanın, sorun eskisi gibi devam etmeye başladı

turuncu içindeki profec in valfi dimi ???

speed_blue
19-11-2013, 00:31

abi boostun valfı ile n75 valfini bu şekilde paralel baglarsam basınc kaybı yaşarmıyım

speed_blue
19-11-2013, 18:47
Edit...

profecin valfini yenisiyle degiştirsem sorun ortadan kalkar mı ??

pasha34
15-12-2013, 05:25
abi boostun valfı ile n75 valfini bu şekilde paralel baglarsam basınc kaybı yaşarmıyım

valla ben de hala kayıp degil de fazla basınc sorunu var.. biraz daha kontrol edilebilir duruma geldim.. hafta içi komple herşeyi sıfırdan söküp yeni hortumlar vs. cekeceğiz..

abuk subuk caf cuf sesler geliyordu hic kesilmeyen turboyu değiştirdikten sonra.. hala da devam ediyor. bütün bağlantıları vs elden gecireceğiz.. paralel bağlantı olayını yurtdışı forumlarda okumuştum baska bir tfsi aracta da yaptıydık o düzeldi.. ben de biraz sorun kaldı... vag com dan gordugum basınc ile profecden gördüğüm basınc değerleri arasında 0.15 bar fark oluşuyuyor..

daha kontrol edilebilir durumdayım ama hala sorunlarım var ufak tefek..

Sert@ç
18-12-2013, 19:54
Biraz once sakin sekilde giderken araba patirdamaya basladi
Asiri sekilde sarsintili sekilde caliyor gaza basinca devir cok yavas azaliyo egzoz asiri sekilde patirdiyo sebebi nedir bilen ?

G60
18-12-2013, 20:02
Asiri sekilde sarsintili sekilde caliyor gaza basinca devir cok yavas azaliyo egzoz asiri sekilde patirdiyo sebebi nedir bilen ?

Emme manifoldu kaçak hava.

iynn-RS
18-12-2013, 20:06

patırdamadan baska motordan mekanık bı ses gelıyosa sente olabılır.

motor normalse map sensoru olabılır

Sert@ç
18-12-2013, 20:15
Emme manifoldu kaçak hava.
Emmenin cevresinde hic bisey gozukmuyor...

patırdamadan baska motordan mekanık bı ses gelıyosa sente olabılır.

motor normalse map sensoru olabılır

abi sanki bobin patlamis gibi
Mekanik ses yok ama rolantide ziplayip duruyor...

Sert@ç
18-12-2013, 21:03
Varmidir acaba baska fikri olan ?
Birazdan arabanin yanina gidicem soguk motor ne olcak bakcam videoya cekcem

G60
18-12-2013, 21:15

Gözüken bir şey değil zaten.
Emme manifoldu veya bağlantısında bi parçadan hava alıyor.

PCV den çok büyük ihtimal. PCV den emme manifolduna giden hortumun, emme manifoldu tarafını çıkart. Elin ile iyice tıka emmede açık kalan kısmı hava almıcak şekilde. Rölantin büyük ihtimal düzelir. Dene.

Oz`
18-12-2013, 21:26
Edit...

profecin valfini yenisiyle degiştirsem sorun ortadan kalkar mı ??

öncelikle :) n75 i sökersen araba dip gaz yapmazki :) programdanda kapatmalısın
profec mi var onun ayarını yapmaz isen saçmalar düzgün biri kontrol edip düzenlerse o basıncın yükselmesinden felan hepsinden kurtulursun ben burdan yardım edeyim sana

lo modundayken Gain kaçta bakarmısın lütfen hemde bütün sayılarını yazarsan yardımcı olalım sana

Oz`
18-12-2013, 21:27

emme değil MAfın borunu kontrol et muhtemelen intake borusu maf ile turbo arasındaki boruları kontrol etmelsisin hatta

kelebek ten turboya kadar olan sistemi kontrol et dayanmıştır zengine gitmez dolmaz :)

speed_blue
19-12-2013, 01:24
öncelikle :) n75 i sökersen araba dip gaz yapmazki :) programdanda kapatmalısın
profec mi var onun ayarını yapmaz isen saçmalar düzgün biri kontrol edip düzenlerse o basıncın yükselmesinden felan hepsinden kurtulursun ben burdan yardım edeyim sana

lo modundayken Gain kaçta bakarmısın lütfen hemde bütün sayılarını yazarsan yardımcı olalım sana

yarın hepsinin resmini çekip atıyorum abi sana :)

hellchaosdead
19-12-2013, 02:54

esp devre dısı kalıyorsa emmede bı yerde kacak var zengıne cekıyo..yok araba traktore donduyse ya bobın mefta yada enjektor..tecrubeyle sabıt....calıstır arabayı zıplarken bobını dırek soketınden cıkart..ama fisini degıl!! stop ederse calısıyo yok bı tık olmazsa arzalı..enjektorun bole bı sansı yok keza benım arac da enjektorun fısı cıkmıs ondan buna benzer bı sapıtma yapmıstı..eps yı devre dısı bırakıyosa kendılıgınden emme fıltre vs.. bı yerde kacak var...

onur_S
19-12-2013, 12:38
bobindir büyük ihtimal sertaç :) atlak senteyle filan çalışmaz bizim arabalar.

Dookan
19-12-2013, 16:35
pcv valve rolantide tekletir.maf ı bi sök değişecekmi?

Sert@ç
19-12-2013, 17:41
Araba baya bi patirdiyo
Gaz yemiyo yesede devir cok yavas dusuyo
Esp arizasi yok
Motor ariza lambasi yanip yanip sonuyor
Bugun kendim bobinleri degistirdim orjinallerle sorun yine devam etti...

hellchaosdead
19-12-2013, 21:13
1 turbo valfi..2 enjektorun ordakı benzın basınc artırıcı 3 ekzantırık konum ayarlayıcıydı sanırım ısmı...4 ECU...soylegın arıza bunlardan meydanada gelebılır..bobinlerı degıstırmekten zıyade kablo baglantılarınıda test ettınmı ama?belkı bobınde bısı yok ama baglantı soketınde yada gerısınde bı tahrıp varsa bobını calıstırmaz..***** turboya yakın duruyorlar benım aracta sıcaktan dıs kablo soyulmustu..

Oz`
19-12-2013, 21:21
yarın hepsinin resmini çekip atıyorum abi sana :)

bekliyorum :)

Oz`
19-12-2013, 21:21
bobindir büyük ihtimal sertaç :) atlak senteyle filan çalışmaz bizim arabalar.

çalışıyor söyle dururyor duruyor sona Cart die gelio saçma sapan GT40 takmışssın gibi oluo :)

Oz`
19-12-2013, 21:22
Araba baya bi patirdiyo
Esp arizasi yok

dostum basınc hortumlarını kontrol et maftan önce biryerlerden hava alıyor ama bence gaz kelebeğiniz kırılmamış olabilir bilgin olsun onlar plastik hastalık biraz onlarda o

speed_blue
20-12-2013, 01:20
bekliyorum :)

http://i41.tinypic.com/i5ognk.jpg
http://i40.tinypic.com/i6xav8.jpg
http://i40.tinypic.com/2cnehif.jpg
http://i41.tinypic.com/2csf811.jpg

resimler bunlar abi

penguinhakan
20-12-2013, 10:16
Araba baya bi patirdiyo
Esp arizasi yok

Arıza ışığı yanıyorsa arıza bırakmışdır , arıza kodu vs yok mu ? Vardır illaki !

Oz`
20-12-2013, 22:55
http://i41.tinypic.com/i5ognk.jpg
http://i40.tinypic.com/i6xav8.jpg
http://i40.tinypic.com/2cnehif.jpg
http://i41.tinypic.com/2csf811.jpg

resimler bunlar abi

Gainler 0- 5 - 10 olarak başla kardeşim Gainleri 0 a getir ilk dene startıda 1.00 dan 0.60 lara

basıncın düşücek ama sabit kalıcak hafif geç dolma olabilri ama peak in düşücektir kesinlikle duty i yükselterek basıncın ile oynarsan seni paklar :)

speed_blue
20-12-2013, 23:20
Gainler 0- 5 - 10 olarak başla kardeşim Gainleri 0 a getir ilk dene startıda 1.00 dan 0.60 lara

basıncın düşücek ama sabit kalıcak hafif geç dolma olabilri ama peak in düşücektir kesinlikle duty i yükselterek basıncın ile oynarsan seni paklar :)

-abi tam anlamadım ya biraz daha açarmısın abi :)
-low ve high moduna aynı degerlerimi girmeliyim yoksa sadece low ile mi oynamalıyım

Sert@ç
20-12-2013, 23:44
Dun arabayi servise cektirdim cekiciden indirilirken arabayi calistirmislar butun problemin duzeldigini fark etmisler...
Nasil neden bilmiyorum ama araba kendi kendine duzeldi
Ariza kaydi olarak sarj basinci ve atesleme gozukuyor

Oz`
21-12-2013, 00:38
-abi tam anlamadım ya biraz daha açarmısın abi :)
-low ve high moduna aynı degerlerimi girmeliyim yoksa sadece low ile mi oynamalıyım

senin araban peak çok yapıyor :) onu engelleme yöntemin su LO da basla

Gain i 0 yap 1 yada
Start i 0.60 yap
sonra basıncın düşebilir ama stabil gidersin Duty Dende basıncı arttırabilirsin

speed_blue
21-12-2013, 11:37
senin araban peak çok yapıyor :) onu engelleme yöntemin su LO da basla

Gain i 0 yap 1 yada
Start i 0.60 yap
sonra basıncın düşebilir ama stabil gidersin Duty Dende basıncı arttırabilirsin

Anladim abi bi deneyeyeim tesekkurler

leon_fr
16-01-2014, 11:23
Merhaba arkadaşlar benim 2.0 TFSI FR leonum var, yürüründe ve gidişinde sorun yok sadece arada bir lamb 1 oksijen sensörü arızası veriyor.. Orjinaliyle değiştirdim arızayı kesemedim.. Birde aracım rolantide titreme ve sallama yapıyor anlık yakıt göstergesi 1.5 ten aşşağı düşmüyor.. Normalde 0.8 olması gerek.. Boğaz kelebeğine kadar değiştirdim gene olmadı yetkili servis bulamadı.. Sizin tecrubelerinize ihtiyacım var

iynn-RS
18-01-2014, 14:19
Merhaba arkadaşlar benim 2.0 TFSI FR leonum var, yürüründe ve gidişinde sorun yok sadece arada bir lamb 1 oksijen sensörü arızası veriyor.. Orjinaliyle değiştirdim arızayı kesemedim.. Birde aracım rolantide titreme ve sallama yapıyor anlık yakıt göstergesi 1.5 ten aşşağı düşmüyor.. Normalde 0.8 olması gerek.. Boğaz kelebeğine kadar değiştirdim gene olmadı yetkili servis bulamadı.. Sizin tecrubelerinize ihtiyacım var

Ariza isigi devamlimi yaniyor yoksa yanip yanip sonuyormu.rolantide stop etme varmi. Egzoz manifolt,turbo yada downpipe da çatlak varmi kontrol ettinizmi.

leon_fr
18-01-2014, 15:53
Ariza isigi devamlimi yaniyor yoksa yanip yanip sonuyormu.rolantide stop etme varmi. Egzoz manifolt,turbo yada downpipe da çatlak varmi kontrol ettinizmi.

Tesekkür ederim öncelikle ilginiz için, rolantide stop etme yok ama aracı sallıyor resmen içinde oturduğumda hissediyorum.. Arıza ışığı arada bir yanıyor bende söndürüyorum cihazla.. Kontrol ettirmedin dediğiniz yerkeri.. Bugunde 4 bin devirden sonra gaz kesti resmen gaz pedalı yok oldu.. Vites küçülttüm bastım aldı yürüdü, 2 kere başıma geldi gün içerisinde.. Sorunlar başladı sanırım yüklüde değil aracım standart

leon_fr
18-01-2014, 16:01
P2096 powertrain diye bir arıza veriyor elm cihazımla baktığımda.. Lütfen çözelim şu sorunu yada bu araçtan anlayan biryer söyleyin gidiyim..

@Oz'

iynn-RS
18-01-2014, 17:22
P2096 powertrain diye bir arıza veriyor elm cihazımla baktığımda.. Lütfen çözelim şu sorunu yada bu araçtan anlayan biryer söyleyin gidiyim..

@Oz'

Elm cok genel bakiyo arizaya.vagcom yada servis cihazinda tam olarak ne yaziyo ona bakabilirmisin.

leon_fr
18-01-2014, 18:52
Elm cok genel bakiyo arizaya.vagcom yada servis cihazinda tam olarak ne yaziyo ona bakabilirmisin.

08598-----P2196
Lambda sondası 1--sıra 1
Sinyal çok zengin
Statik

00135-----P0087
Yakıt rail/sistem basıncı
Çok düşük
Ara sıra

Servis cihazının verdiği bunlar

iynn-RS
18-01-2014, 20:37
08598-----P2196
Lambda sondası 1--sıra 1
Sinyal çok zengin
Statik

00135-----P0087
Yakıt rail/sistem basıncı
Çok düşük
Ara sıra

Servis cihazının verdiği bunlar

O2 bozulmus zengin calisiyo bence baska bisey gibi.sensoru degistirince duzelmiyomu?

Duzeliyosa o2 neden cabuk bozuluyo ona bakmak lazim.
Duzelmiyosa down pipe a bak catlak flan varmi.

Aracta herkangi bi mod islemi varmi cat iptal , yazilim flan