Orijinalini görmek için tıklayınız : Tekleme Sorunu (Honda)
Merhaba arkadaşlar,
Honda City 2006 156.000 km'de
110.000 binde lpg takıldı
-Yeni yılda bulgaristan'a gittik araba ile orda fulledim gazı ve araba 2bin - 2bin beşyüz devir arasında sanki tekler gibi gaza basınca sanki gaz biter gibi sallanıyor araba ileri geri
Dedim herhalde gaz filtreleri tıkanmıştır,benzinde deniyeyim dedim benzinde yapmadı
Kış felan derken 1-2 hafta araç kullanılmadı dün bugün çıkarttım, avcılarda gaz bitti benzin var diye benzinde süreyim biraz dedim;
fakat aynı sorunu benzindede yaptı 1 kere daha fazla yapmadı baya bi denedim alt devir kullandım
Lpg'de daha çok yapıyor
Bütün ileri viteslerde 2bin- 2binbeşyüz devir arasında yapıyor. Devir saatindede yukarı aşağıya oynuyor hızlı bi şekilde araba bi yavaşlıyo bi hızlanmaya çalışıyor :S
Acaba problemi nedir nereye göstermeliyim ne gibi hastalığı vardır öncelikle burda sorayım dedim...
Teşekkür ederim
Edit : Ekleme yapıyorum
Birde mesela soğuk havalarda çalıştırıyorum sabahları veya motor soğuk oldugunda 3-4 dakika çalışıyo yerinde benzinde hareket ediyorum bi süre sonra LPG'ye geçiş yapıyor.
Lpgye geçtiğinde mesela 1. 2. vites felan gidiyorum mesela kırmızı ışık yandı normal bi şekilde boşa atıyorum araba stop ediyo araba.
İlk önce ateşleme sistemine bak derim.
Eger sadece gazda yapıyor ıse
lpg ayarını kontrol ettır kardsım
ama benznde aynı sıkıntıyı devamlı yapıyor ıse
Ateşleme bobınlerını kontrol ettır
cıty ve jazz larda en cok meydana gelen sıkıntır
ılk önce bujılerıne bak daha sonra atesleme bobınlerıne
arabaya subap ayarı en son ne zaman yapılmıstı ?
İlk önce ateşleme sistemine bak derim.
Teşekkürler baktırayım ben en iyisi
Eger sadece gazda yapıyor ıse
lpg ayarını kontrol ettır kardsım
ama benznde aynı sıkıntıyı devamlı yapıyor ıse
Ateşleme bobınlerını kontrol ettır
cıty ve jazz larda en cok meydana gelen sıkıntır
ılk önce bujılerıne bak daha sonra atesleme bobınlerıne
arabaya subap ayarı en son ne zaman yapılmıstı ?
Mertcan abi ; Aslında sadece lpgde yapıyor sanıyodum lpgde sık sık yapıyor %90 2 bin devire veya altına düşsün araba sıkıntı yapıyor o şekilde
Ama bu akşam benzinde kullanıyordum baktım benzindede yaptı bazen 1beşyüz devirdede yapıyor.
Benzinde 1 kere yaptı şimdiye kadar
LPG'de çok sıklıkta yapıyor
Subap ayarı felan yaptırılmadı sanırım 118 binde aldım ben aracı sadece yağ su filtre değişimi okadar bide geçen sende biliyosun aks bilyesi değiştirdim okadar.
Jazz city Lerde subap ayarı her 100.000 km de bi yapılır
Bende ilk olarak subap ayarı yaptir
8 adet olan bujilerini değiştir
Bi dene egerki sonuc alamazsan
Bonin leri kontrol ettir
By_HaNNibaLL
17-01-2013, 20:11
Yeni konu acicaktim unutuyordum hep için oldu arkadaşimin arabasindada ayni sorun var onun ki 1.4 civic manuel lpg var araçta Lpg ve benzinn hiç fark etmiyor
düşük devirde gaza bastiğinda araba yığılıyor sonra toparlaniyor.
Arabayi kocaeliden aldik o zaman yeni supap ayari yapilmiş gidişi falan cok iyiydi şimdi eskisi kadar gitmiyor ve bu problemle karşi karşiyayiz
Jazz city Lerde subap ayarı her 100.000 km de bi yapılır
Bende ilk olarak subap ayarı yaptir
8 adet olan bujilerini değiştir
Bi dene egerki sonuc alamazsan
Bonin leri kontrol ettir
Teşekkürler dediklerini kontrol ettiricem Mertcan abi teşekkür ederim tekrar ilgin için geçen seferde çok yardımcı olsun :)
Yeni konu acicaktim unutuyordum hep için oldu arkadaşimin arabasindada ayni sorun var onun ki 1.4 civic manuel lpg var araçta Lpg ve benzinn hiç fark etmiyor
düşük devirde gaza bastiğinda araba yığılıyor sonra toparlaniyor.
Arabayi kocaeliden aldik o zaman yeni supap ayari yapilmiş gidişi falan cok iyiydi şimdi eskisi kadar gitmiyor ve bu problemle karşi karşiyayiz
Bakalım hemen hemen aynı sorunlarımız arkadaşınızla yaptırınca düzelirse ne yaptırdıgım hakkında konuya yazarım sonuç olarak
reca ederım kardesım
2 sene Honda Turkıye den egıtım aldık paylasalımkı faydalı olalım :D
Aynen özeldende bişeyler sorayım o zaman ben sana doktoru yakalamışken :D
orkuteren
18-01-2013, 10:12
lpg li araçlarda böyle sorunlarda ilk akla gelen bujiler ve buji kabloları bnce ordan düzeltmeye başlayın ...
lpg li araçlarda böyle sorunlarda ilk akla gelen bujiler ve buji kabloları bnce ordan düzeltmeye başlayın ...
Aynen baktırmaya ordan başlıyalım o zaman
Şimdi aklıma geldi sanki böle headers'ın orda sanki patlama oluyomuş gibi gazı atamıyoda sıkışıyo o yzden yapıyomuş gibi öle farklı bi seste gelmişti geçen günlerde :S
bu konuyu açtığınız iyi olmuş bende mağdurum bu konudan takipteyim. 5 senedir sofiada yaşıyorum her sene 3-4 defa gelir giderim,her bulgaristana dönüşümde arabada kısa süreli çalışmama tekleme gaz yememe sorunu olur.sonra kendiliğinden düzeliyo.
bu konuyu açtığınız iyi olmuş bende mağdurum bu konudan takipteyim. 5 senedir sofiada yaşıyorum her sene 3-4 defa gelir giderim,her bulgaristana dönüşümde arabada kısa süreli çalışmama tekleme gaz yememe sorunu olur.sonra kendiliğinden düzeliyo.
Bende şimdiye kadar düzelmedi hep gazdandır dedim Bulgaristan gazını bitirdim 50 lira gaz attım yine yapıyor bakalım göstericez biyere.
berdoz76
28-01-2013, 20:27
şimdi sevgili dostum tüpçüne gidiyorsun,aracını cihaza bağlatıyorsun.Öncelikle enjektörlerini ardından aracın filtresini kontrol ettir.Bunlarda sorun yok ise lpg sistemininde map sensörü vardır.bozulduysa aracın özellikle 1. viteste kerkinme yapar ,debryaja basınca yada 2. vitese atınca kerkinme biter yada gaza yüklenirsen kerkinme biter.Lpg sistemindeki bu arızayı benzin ecunu etkiliyor.Arac üzerindeki beyin Lpg beyni farketmez bunlar birbirlerini etkiler.sistemdeki hatayı bulup düzelttikten sonra yeni takılan parçaların rodajını 1000 km 3000 devir üstüne çıkmayarak yap.2. olarak aracını stop edeceğin yere yaklaşırken 1 km önce benzine al çok çok faydasını göreceksin.tecrübeyle sabittir.Karışık devirli kullanımda benim arac 8,5 litre lpg yakıyor.Buna 160 kadar bazen basmalarım yada redline kadar 1,2,3 vites devirli sürüşlerim dahil.kal sağlıcakla
cerkez_kral
29-01-2013, 00:19
tüple alakası yok 3. vites 2 bin devirde gidersen yada 2. viteste gaza hafiften basınca araba bi ileri iki geri tekleme yapar vtec2lerin genelinde var bu sorunmudur bilemicem göstermek lazım ama benimde tahminim ateşlemeden yana
şimdi sevgili dostum tüpçüne gidiyorsun,aracını cihaza bağlatıyorsun.Öncelikle enjektörlerini ardından aracın filtresini kontrol ettir.Bunlarda sorun yok ise lpg sistemininde map sensörü vardır.bozulduysa aracın özellikle 1. viteste kerkinme yapar ,debryaja basınca yada 2. vitese atınca kerkinme biter yada gaza yüklenirsen kerkinme biter.Lpg sistemindeki bu arızayı benzin ecunu etkiliyor.Arac üzerindeki beyin Lpg beyni farketmez bunlar birbirlerini etkiler.sistemdeki hatayı bulup düzelttikten sonra yeni takılan parçaların rodajını 1000 km 3000 devir üstüne çıkmayarak yap.2. olarak aracını stop edeceğin yere yaklaşırken 1 km önce benzine al çok çok faydasını göreceksin.tecrübeyle sabittir.Karışık devirli kullanımda benim arac 8,5 litre lpg yakıyor.Buna 160 kadar bazen basmalarım yada redline kadar 1,2,3 vites devirli sürüşlerim dahil.kal sağlıcakla
Aracın filtresi mantar filtre var
SAnırım lpg'den değil araç çalıştıgında benzinde çalışıyor o zaman kalkarken 1. viteste yaptı sanırım
Teşekkür ederim yorum için dediğiniz gibi lpg'yede baktıracağım
tüple alakası yok 3. vites 2 bin devirde gidersen yada 2. viteste gaza hafiften basınca araba bi ileri iki geri tekleme yapar vtec2lerin genelinde var bu sorunmudur bilemicem göstermek lazım ama benimde tahminim ateşlemeden yana
Aynen bu şekilde oluyor fakat 1.2.3.4.5. viteslerin hepsinde 1500 - 2000 devir arasında oluyor tek tek denedim daha sık olarak 2. viteste oluyor :S
cerkez_kral
29-01-2013, 20:07
aşırı yapıyorsa distribitör kapagındanda yapabilir
Genel olarak yapıyor yavaşlayıp hızlanıcakken 2 bin devirde yapıyor genelde
By_HaNNibaLL
30-01-2013, 14:28
Bana da ateşlemeden gibi geliyor arkadaşa söyledim de param yok bakacam dedi bujı kablo ve distribitör kontrol etmek
motoru yıkadıysan buji ve buji kablolarına bak su girmiş olabilir yakıt filtresine bak
aşırı yapıyorsa distribitör kapagındanda yapabilir
dısbırıtor yok bu aracta
coıl and plug :)
Naptın Sınan varmı bır gelısme bulabıldınmı problemı ?
ibratice
03-02-2013, 22:37
birincisi sübap ayarı sıkmış olabilir kontrol ettir ikincisi arkadaki ateşleme bobinleri yani isim olarak ön ateşleme bobinleri yer olarak arkada egsoz tarafındakiler çünkü araçta 8 tane ateşleme bobini olduğu için kafan karışmasın onlarda problem olabilir lpg oktanı yüksek 110.120 oktan olduğu için bobinler yeterli akım göndermesse düşük gaz potansiyelinde hızlanma esnasında kesiklik yapar .
dısbırıtor yok bu aracta
coıl and plug :)
Naptın Sınan varmı bır gelısme bulabıldınmı problemı ?
Mertcan abi valla baktırmadım çünkü başka bi araç aldık onunla uğraşıyorum birazdanda tuzlaya gidicem ruhsatını almaya duruyo garajda çıkarmadığımız için baktıramadım
birincisi sübap ayarı sıkmış olabilir kontrol ettir ikincisi arkadaki ateşleme bobinleri yani isim olarak ön ateşleme bobinleri yer olarak arkada egsoz tarafındakiler çünkü araçta 8 tane ateşleme bobini olduğu için kafan karışmasın onlarda problem olabilir lpg oktanı yüksek 110.120 oktan olduğu için bobinler yeterli akım göndermesse düşük gaz potansiyelinde hızlanma esnasında kesiklik yapar .
Teşekkürler göz önünde bulundurarak ustaya göstericem