Orijinalini görmek için tıklayınız : Perte çıkarılmayan araç.
brsmustang
17-01-2013, 22:18
Selamlar.
Geçenlerde aracımla kaza yaptım ve ağır hasar aldı, kasko şirketim ile pert olduğunu anlaştık ve paramı aldım. Fakat aracım resmi olarak pert olmadı ve başka bir şirket görevlisi (kasko değil) gelerek aracımı hasarlı olarak benden satın aldı. Dolayısı ile aracımı alan şirket kendi imkanları ile aracı tamir ederek satacak. Tramere girildiğinde de pert kaydı gözükmeyecek. Hatta hasar kaydı bile gözükmeyebilir :)
Sizce bu durum legal mi, illegal mi ?
Ben paramı aldığım için sorun yok sadece yorumlarınızı merak ettim :)
ChtArdARSL
17-01-2013, 22:20
Aracın nedır? Kaskoadan kac para aldın? kac paraya kazalı sattın..
kasko tamır masrafısnı verıyor aracıda galerılere onerıyor galerılerde senden satın alıyor.. Kasko kac para verdı ıse o hasar bedelı olarak yazar.
Sigorta sana ödediği parayı tramer kayıtlarına girecek. Sen aracın tüm parasını aldığın içinde bu kayıtlara yansır. Sonuçta pert olan arabayı çöpe atmıyorlar illaki birisi satın alıyor. Sen olayı sanırım yanlış anladın.
senlık bı durum yok olay yasaldır.
durum su
sen aracını hasarlı karsı tarafa sattın.
dıyelımkı 10 bıne
sıgortayada hasarı onarmak ıcın 5 bın lıra bedel cıkartıldı
sıgortada sana 5 bın odemıs oldu .
sen toplamda 15 bıne aracının bedelını aldın.
adam 10 bıne senden arabayı aldı ustune edıcegı masraf onu ılgılendırır 1-2 bın lıraya kurtarıosa 12 bıne araba ona gelmıs olur.
snn eskı aracınında hasar sorgulamasında 5 bıne hasarı gozukur.
kısacası sen arabanı sattın paranı aldın.
adam ucuz araba aldı sattı kar yaptı.
sıgorta 15 bın odemek yerıne 5 bın odedı kar yaptı.
herkes mutlu eger arabanı cok cok cok sevmıyorsan.
işleyiş şu şekilde bilgilendireyim.
pert veya ağır hasarı araç sizin adınıza ihaleye çıkar , bu sistemlere genelde pertçi diye tabir edilen sanayideki dükkanlar girer . ihalede en yüksek veren şahıs veya firmaya araç sizin adınıza satılır. kasko şirketi size rayiç bedel şeklinde size iletir. kayıt olmaması imkansıza yakındır . bütün yapılan işlemler tramere yansır .
fatihcakin
17-01-2013, 23:08
Bu sigortacılar bildiğin ajan, açık vermez onlar :D
pek anlayamadım hem kaskodan para alıp hem aracı satıp mı para aldınız?
pek anlayamadım hem kaskodan para alıp hem aracı satıp mı para aldınız?
aracın rayiç bedeli 20.000 tl ise
aracın hasarlı hali ile ihale sonucu 13 bin tl alıcıdan
7 bin tl de kasko şirketinden şeklinde
aracın perte çıkıyor resmi olarakta, bence yanlış anlamışsın biraz..
araç perte çıkıyor, kazalı halde satılıyor, satın alan kişi topluyor veya parçalıyor sonra satıyor o da.