Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karayollarına Dava Açayım mı? (Tem de önümüze devrilen tabela ile ölümden dönme))

lethaldoze
23-01-2013, 17:24
Arkadaşlar, Benim araç ile Arkadaşım 2 gün önce Sabiha Gökçen Havaalanına gitmek için Çamlıca gişelerden çıktıktan yaklaşık 5-6 km sonra tırların yoğunluğundan 120 km/h civarı en sol şeritten seyir halinde iken sol şeride devrilmiş tabelayı görmesi ile üzerinden geçmesi bir olmuş. Sol iki teker yarılmış. Arkadaşım kullanıyordu ve aracı zor zaptetmiş. Kimsede sağa geçmesi için yardımcı olmadığından çok zor ve epey ilerde emniyete çekebilmiş aracı. Araçta iki kişilerdi.
Kısacası para verilip kullanılan yolda karayolları güvenliği sağlayamamış ve çok büyük bir kazadan mucize eseri kurtulunmuş.
Benden önce karayollarını aramış ve hiçbir şekilde yardımcı olmamak için ilgilenmemişler. Ben 1 adet istepne ile gittiğimde polis yeni gelmişti.
Gelen polis ekibi tabelayı hemen kaldırmış.
Zabıt tutmamak için çok diretti polisler kaskonuz yoksa uğraştımayın bizi diye.
Zabıttan sonra çekici gönderdiler fakat sırtına alan çekicilerden karayollarında yokm uş ve patlak teker üzerinde sürükleyemeyeceğinden bizi orda bıraktı. Birisinin makas atacam diye emniyete girmemesi için dua ede ede gece 1-2 arası uğraştık iki tekeri değiştirmek için. Emniyet şeridi çok tehlikeli ülkemizde birdaha şahit oldum.

Şimdi biz zaptın aslı gibidir olan bir nüshasını aldık. Polis trafiği kesip fotoğrafta çekti hem aracımızı hem tabelayı tabi bizde.
Maddi manevi dava açarsak bizi her fırsatta soyup sonrada güvenliğimiz sağlamayarak işini doğru yapmayan devletin dikkatini çekip haklı olduğumuzu ortaya koyabilirmiyiz diye fikir almak istedim.

EM-RE
23-01-2013, 17:34
İlk basta gecmis olsun cekici nasil sol iki lastigi patlak diye arabayi cekmez ben onu anlamadim.
Ne sekle gelmis arabalar cekiliyor lastigi patlak arabami cekilmiyecek,anlamadim.

Gunes G.
23-01-2013, 18:01
Bir seyi tazmin edebilmek icin bir zarara ugramis olmak gerekli, "zarara ugrayabilirdim" diye degil "zarara ugradim" diye dava acarsaniz kazanabilirsiniz belki diye dusunuyorum. Burada zarara ugrayan iki lastik olduguna gore de en fazla iki lastik parasi olur diye dusunuyorum ki onu da kullanilmis fiyatindan hesaplarlar muhtemelen :)

Zarara ugrayabilirdim > ugramadiniz, tazmin edecek birseyiniz yok ancak olayda "gerekli onemleri zamaninda almama, goz ardi etme vs" durumu varsa o zaman kamu davasi acilir ve ceza odenecekse bile kamuya odenir size odenecegini sanmiyorum.

Zarara ugradim > kanitladiginiz takdirde zaten zarariniz tazmin edilir.

Tabi yine de bir avukata sormak lazim.

lethaldoze
23-01-2013, 18:10
İlk basta gecmis olsun cekici nasil sol iki lastigi patlak diye arabayi cekmez ben onu anlamadim.
Ne sekle gelmis arabalar cekiliyor lastigi patlak arabami cekilmiyecek,anlamadim.
Yalnız çekici belirttiğim gibi eski ve sürükleyerek götürenlerden yani sırtına alamadığından. Zaten bende istemezdim yarık lastikle jantın üzerinde sürüklmesini. Hayır sordum koca karayollarının bunlardan başka öyle ahtapotlu sırtında taşıyan çekicileri yok diyor.

Bir seyi tazmin edebilmek icin bir zarara ugramis olmak gerekli, "zarara ugrayabilirdim" diye degil "zarara ugradim" diye dava acarsaniz kazanabilirsiniz belki diye dusunuyorum. Burada zarara ugrayan iki lastik olduguna gore de en fazla iki lastik parasi olur diye dusunuyorum ki onu da kullanilmis fiyatindan hesaplarlar muhtemelen :)

Zarara ugrayabilirdim > ugramadiniz, tazmin edecek birseyiniz yok ancak olayda "gerekli onemleri zamaninda almama, goz ardi etme vs" durumu varsa o zaman kamu davasi acilir ve ceza odenecekse bile kamuya odenir size odenecegini sanmiyorum.

Zarara ugradim > kanitladiginiz takdirde zaten zarariniz tazmin edilir.

Tabi yine de bir avukata sormak lazim.

Ben para kazanim rant sağlıyayım derdinde değilim ama ihmalkarlıkları yüzündende cebimden para çıkmasın. Lastiklerimi alır faturasını beyan ederim. Birde mahkeme avukat vs ücretlerini tahsil edeyim yeter. Maksat devlete bişeyler yaptırmak. Kamu davası açılsın kamu ya ödensin yeterki bi zararları olup hatalarını anlasınlar.

Kadyr
23-01-2013, 18:16
Bence uzerine dusun gerekli resimlerle vs gcmis olsun

lethaldoze
23-01-2013, 19:23
Bence uzerine dusun gerekli resimlerle vs gcmis olsun

Sağolun bende öyle yapmayı planlıyorum. Fakat bağzen eksik bilinen yada o aşamada akla gelmeyen detaylar oluyor, buraya onun için konu açtım.

mechanic
23-01-2013, 21:16
belgelerle beraber avukata ver alırsınız tüm masraflarınızı 2 sene sonra

M.degirmen
23-01-2013, 21:17
iyice bi araştırın sonrasında işe koyulun ava giderken avlanmayın :)

mechanic
23-01-2013, 21:36
nasıl bir av olabilir ki adamlar ölümden dönmüş?

GökhanK
23-01-2013, 22:23
geçmiş olsun şimdi yazdıklarını avukat abime okudum elinde zabıt var dava açarsa kazanır diyor :)

5500
23-01-2013, 22:31
nasıl bir av olabilir ki adamlar ölümden dönmüş?

bu hukuk sistemi suya götürür susuz getirir abi öyle deme :)

Geçmiş olsun bu arada..

lethaldoze
23-01-2013, 22:39
Sağolun arkadaşlar.

geçmiş olsun şimdi yazdıklarını avukat abime okudum elinde zabıt var dava açarsa kazanır diyor :)

Sağolasın teşekkür ederim. Bakıcaz avukat falan kovalamyı düşünüyorum ciddi olarak.

imprezaWRC
23-01-2013, 22:47
Geçmiş olsun; demekki hepimiz araç içi dvr kamera takmamız lazım; bu gibi durumlarda deliller ortadan kaldırılsa dahi videodan ispat edilir, cılkı çıkmış hukuk sistemi ile vurdumduymaz karayoluna karşıda bir güzel dava açılıp kazanılabilirdi.

O şok ile devrilmiş tabelanın fotoğrafını çekemediğinizi düşünüyorum, dolayısıyla dava açılsa dahi pek sonuç alınabileceğini sanmıyorum, hatta dönüp dolaşıp tehlikeli araç kullanmışsınız gibi bir zırvalama ile sizi bile suçlayabilirler :mad:

chatlaxs
23-01-2013, 22:52
geçmiş olsun hakkınızı arayın derim

lethaldoze
Geçmiş olsun; demekki hepimiz araç içi dvr kamera takmamız lazım; bu gibi durumlarda deliller ortadan kaldırılsa dahi videodan ispat edilir, cılkı çıkmış hukuk sistemi ile vurdumduymaz karayoluna karşıda bir güzel dava açılıp kazanılabilirdi.

O şok ile devrilmiş tabelanın fotoğrafını çekemediğinizi düşünüyorum, dolayısıyla dava açılsa dahi pek sonuç alınabileceğini sanmıyorum, hatta dönüp dolaşıp tehlikeli araç kullanmışsınız gibi bir zırvalama ile sizi bile suçlayabilirler :mad:

Yok hayır zabıt tutturuldu. Polis le bir arkadaşım gitti ve trafiği kesip fotoğraflar çekildi hem polis tarafından hep bizim tarafımızdan. Tabelalının sökülmüş olduğu ve kenara polis tarafından çekildiğine polisler şahit. Zten zabıtta bize kusur vermedi hiç polis

ghibli06
geçmiş olsun, bundan 5-6 sene önce bir arkadaşım yeni ACS jantlarla dümdüz yolda çukura girip lastiğini yardı jantını da parçaladı... karayollarına dava açtı zararını tazmin ettiler, öyle 2 sene falan da sürmedi...

imprezaWRC
23-01-2013, 23:01
Yok hayır zabıt tutturuldu. Polis le bir arkadaşım gitti ve trafiği kesip fotoğraflar çekildi hem polis tarafından hep bizim tarafımızdan. Tabelalının sökülmüş olduğu ve kenara polis tarafından çekildiğine polisler şahit. Zten zabıtta bize kusur vermedi hiç polis

O zaman dava açılabilir.

kanqoo55
23-01-2013, 23:05
geçmiş olsun

lethaldoze
23-01-2013, 23:12
geçmiş olsun, bundan 5-6 sene önce bir arkadaşım yeni ACS jantlarla dümdüz yolda çukura girip lastiğini yardı jantını da parçaladı... karayollarına dava açtı zararını tazmin ettiler, öyle 2 sene falan da sürmedi...
Sağol Bülent abi en çok bu senelerce sürmesi düşündürüyordu beni. Onlaramı ceza vercez kendimizemi diye. İyi oldu söylediğin.

geçmiş olsun

Sağolun.

murat_ileri
24-01-2013, 08:59
bu konuda 2 farklı dava açma hakkınız dogar biri maddi biri manevi tazminat olarak. maddi tazminatta ugradıgınız zarar için, manevi tazminat ise ilgili firmanın üzerine düşen görevi ( yol güvenliğini saglamadığı için tali kusur) üzerinden dava açarsınız. maddi tazminat çok uzun süre geçmeden sonuçlanabilir ( mahkemeye yolun düştüyse allah yardımcınız olsun) manevi tazminat için ise yıllar süren bir mücadeleye şimdiden hazır olun.

16EC813
24-01-2013, 09:14
işi bilen bi avukat bu işi çözer
bu arada geçmiş olsun az buz bi kaza atlatmamış arkadaşınız ,o tabela farklı bi şekilde de duruyo olabilirdi ?

despe
24-01-2013, 09:18
dikkat edinde karayolları tabelayı ezdiniz diye size karşı dava açmasın :)

olur mu olur.

Ome_RS
24-01-2013, 09:21
geçmiş olsun cekicininin aracı cekememesi cok sacma olmus 2 dk ugrasıp saglam lastıgı patlak ile değiştirip saglam tekerler uzerinde cekebilirdi aracı
neyse olan olmus bence hakkınızı arayıp ciddi yaptırımları olması gerekli

lethaldoze
24-01-2013, 10:02
Sağolun arkadaşlar.
dikkat edinde karayolları tabelayı ezdiniz diye size karşı dava açmasın :)

olur mu olur.

Valla olurmu olur gerçekten...