Orijinalini görmek için tıklayınız : buhar olayı
yagıslı zamanlarda aracımın ön camı cok buhar oluyor kalorıferı verıyorum ama yınede gıtmıyor varmı çözüm yolu bunun ..elımle sılsemde onumu goremıyorum:)
Germanian
24-01-2013, 12:58
çeşitli markaların buğu önleyicileri var gökan abi bi denemelisin..
ha birde elma yı kesip sürenler var ama ne kadar etkili bilmiyorum :D
hım hıc denemedım dogrusu elma:)
Bende sonax var cam bugu önleyicci gayet başarılı tavsiye ederim
http://www.otogold.com/images/products/00/00/48/48_buyuk.jpg
SULTANOGLU
24-01-2013, 13:03
Ya o benim aractada oluyor ama siInkiyle ayni problemmidir bilmiyorum. Benim araba iceri su aliyor, kaloriferide verice icerisi oyle bir buhar oluyorki titanicin sevisme sahnesini gerceklestirbilirim. Cam aciyorum bende :)
Sonaxı denemedim ama 10 15 liralık piyasa ürünlerini kullandım bir işe yaradığı yok,
Ya o benim aractada oluyor ama siInkiyle ayni problemmidir bilmiyorum. Benim araba iceri su aliyor, kaloriferide verice icerisi oyle bir buhar oluyorki titanicin sevisme sahnesini gerceklestirbilirim. Cam aciyorum bende :)
yok bende su alma yokta aynen tıtanıc gıbı oluyor yemınle:)
Polen fıltrenı kontrol ettınmı Gokhan tıkanmıs olabılır bu yuzden cozulmuyordur bugu
Yiğit Ş.
24-01-2013, 13:16
minibüs style sabunlu suyla sil :D
Polen filtresi+camı çok iyi temizleyip iyice durulayıp buhar önleyici bir ürün iyi olur.
bır bakayım polen fıltresını kendım takabılrmıyım:)
Osman Bahadır
24-01-2013, 16:53
Havalandırmanın iç hava sirkülasyonu konumunda olmadığına, havayı dışarıdan aldığına emin ol.
Klimayı açarak hızlıca nemi ortadan kaldırabilir, buğuyu çözebilirsin.
Ayrıca cam içine uygulanan yağ bazlı spreyleri kullanabilirsin.
ykavcioglu
24-01-2013, 17:17
hava sirkülasyonu dışardan içeriye olması gerekli.
içerdeki havayı sirküle ediyorsanda klima gazına ihtiyaç var başkan:)
markasını hatırlamıyorumda kipadan 4.90 a satılanlardan almıştım, işe yarıyordu valla:)
GokhanRS
24-01-2013, 17:34
bazı araçların kalorifer peteğinde sızıntı oluşabiliyor belli bir yaştan sonra. o sızıntı yüzünden kaloriferi açınca camdaki buğuyu almak yerine daha fazla buhar yapabilir. kontrol etmekte fayda var.
kimysal ürünleri kullanmayın bi süre sonra comdan arındıramıyorsunuz eğer buğu coksa aracın ıcerısınde camı aralayın 4-5 cm sonra kalorıferi acın son hızda sıcak ayarda bolece buharlaşan hava camdan cıkar ve ıcerıdekı hava kuru kalır bugu yapmaz
bLackModeL
25-01-2013, 21:18
bence
kalorfer petegınde ufak bı delık var yada bı yerlerden kacırıyo
mechanic
25-01-2013, 21:27
cama üflediğine emin misin? belki kapak dönmüyordur. yani en iyi ihtimal olarak
sabunlu bez ile silmen en iyi ve kesin çözüm :D
BuRaK_eFe
31-01-2013, 00:18
sonax kullandım tavsiye ederim paranın bu konuda ama tabi oda belli bi yere kadar dayanır geciktirici gibi bişey :D
camınızı kontrol ettirin belki fitillerinden dolayı yapıyor olabilme ihtimalide var..
cam söküp taktırdıktan sonra bu problemi ortadan kalkan insanlar tanıyorum..