Orijinalini görmek için tıklayınız : Ev Aldım Kredi Konusunda Yardım Edebilecek Arkadaş Var mıdır?
arkadaşlar günaydın. istanbul ümraniye'den ev aldım ve ev kredisi kullanmam gerekiyor. bu konuda bana destek olabilecek veya fikir verebilecek arkadaşlara ihtiyacım var. hangi banka daha iyidir, faiz oranı düşüktür, işlemleri hızlı halledebilirim?
ondertopcu
28-01-2013, 07:02
Ben geçen sene vakıftan çektim 120 ay oran 1.03 tü geçen yapılandırma yaptım 0.81 e indi faiz ;)
faiz oranları biraz yüksek bu ara niye böyle anlamadım.
Onur Şanlı
28-01-2013, 08:10
şu an için 120 ay vadede en uygun faiz oranı 0,74.
Yapı kredi'nin vermiş olduğu oran bu.
Bunun yanında konut sigortası, işsizlik sigortası, ve hayat sigortası yapan yerlere dikkat et.
Katılım bankalarından konut kredisi almanı tavsiye etmem nedeni ise refinansman konusunda ketum davranmaları.
Açıkcası şu an borçlanma için en uygun dönem.
Eğer istersen Garantiden yardımcı olmak isterim
Yiğit Ş.
28-01-2013, 08:26
Kredi Hesaplama | İhtiyaç Kredisi | Konut Kredisi | Kasko | Uçak Bileti | ADSL - Enuygun.com (http://www.enuygun.com/)
ykavcioglu
28-01-2013, 08:29
vakıfbank ve halkbank 10 yıl vadede 0,78 veriyor, gerekli durumlarda özel bankalar gibi krediyi geri çağıramıyorlar..
poseidon
28-01-2013, 09:17
Tüm bankaların kredi oranlarını sorup içlerinden sorun yaşamayacağını düşündüğün
2 tanesini birbirine düşürürsen 0,71 - 0,72 lere indirebilirsin.
Geçen ay bir arkadaşım Akbank'tan çok pazarlık yapmadan 0,75 /10 yıl faiz oranı almıştı.
Ayrıca bu aralar faizler yüksek değil tam tersine düşük. Geçen sene kredi oranları 1 puanın üstündeydi şimdi altına düştü.
teb in rakamları iyi bu ara
orhan_guney
28-01-2013, 09:26
kredi cıkaramassan yardımcı olurum.
ilginize teşekkürler arkadaşlar araştırmaya devam
Bende 0.74 diye biliyorum gayette uygun bence
Shadow_Dancer
28-01-2013, 12:12
Kardesim bu is bildigin pazarlik isi, cunku adamlar sana para satiyorlar nihayetinde. Ona istinaden tum bankalari dolas alman istedigin miktari ve taksit sayisini yazarak calis, birbirlerine emsal gostererek orani kirabilirsin. Ayrica islem hacmi dusuk subeler para satmaya daha muhtaclar ***** hedef baskisi var uzerlerinde.
Dosya masrafi kisminida bu sekilde halledebilirsin o da direk pazarliga bagli..
Kolay gelsin..
orhan_guney
28-01-2013, 12:20
sakin ıssız yerlere git yani işlek şubelere gitme boş şubelerden işlem yap sebebi çok sayıda fazla faiz oranı müşteri memnuniyeti pazarlığa açık.anlatabilmişimdir umarım birde sakın emlakcıya kredi dosyanı fılan verme kafalarına göre başvuru yaparlar her yere cabuk cıksın dıye kredıyı buda senin kbb puanını kötü şekilde etkiler sonra kredi çekemezsin.
Butun bankalari birbirine vurdurun ben 1.10 dan yola ciktim 6 ay önce
Butun bankalari sirayla tekliflerini birbirine gösterdim en sonunda calismak istedigim is bankasina birakmistim butun evraklari acip gosterince istedigim orana gelmisti bildiginiz uzere 0.01 bile cok önemli,duse duse ciddi rakam farklari oluyor tek yapilmasi gereken acele etmeden sabirli olmak lazim.su anda uygun diye duydum.hayirlisi olsun.
ykavcioglu
28-01-2013, 12:45
bir soruda benden gelsin;
konut kredimi anaparasını arttırarak başka bankaya transfer etmek istiyorum.
bunu yapan banka varmıdır(ekspertiz değerince).
sağolun arkadaşlar önerileri değerlendireceğim.
orhan_guney
28-01-2013, 12:48
sen kısaca kredini taşımak istiyorsun bu şöyle olur taşımak istediğin bankayla konışıcaksın şube müdürü veya yetkılı bırı once sana kredi cıkarcaklar atıyorum 50 bin tl 35 tl de eski bankana borcun var yeni banka o 35 kapatıyor.bu şekilde olur.
bir soruda benden gelsin;
konut kredimi anaparasını arttırarak başka bankaya transfer etmek istiyorum.
bunu yapan banka varmıdır(ekspertiz değerince).
burkaykalyon
28-01-2013, 12:53
yav konuya salça olmuş gibi olmayayım ama bana da 6000 TL kadar ihtiyaç kredisi lazım.yardımcı olabilecek kimse var mı? :)
Burkayım söyle bakalım ne lazım yaz pm den ;)
orhan_guney
28-01-2013, 12:56
gel bakalım pm ye :)
yav konuya salça olmuş gibi olmayayım ama bana da 6000 TL kadar ihtiyaç kredisi lazım.yardımcı olabilecek kimse var mı? :)
orhan_guney
28-01-2013, 12:57
1,5 iskender söyliyceğiz bir 36 parça şeklinde mümkünmü :)
Burkayım söyle bakalım ne lazım yaz pm den ;)
ykavcioglu
28-01-2013, 13:00
sen kısaca kredini taşımak istiyorsun bu şöyle olur taşımak istediğin bankayla konışıcaksın şube müdürü veya yetkılı bırı once sana kredi cıkarcaklar atıyorum 50 bin tl 35 tl de eski bankana borcun var yeni banka o 35 kapatıyor.bu şekilde olur.
benim durum biraz karışık aslında, ben evi 150 bin liraya aldım.
120 bin konut kredisi kullanmak istedim, maaşımı yetersiz buldular 90 konut verdiler, 30 tüketici kredisi çektim.
aylık ödemelerim düşük olsun diye konut kredisini serbest ödemeye çevirdik.
1.07 konut faiz oranı ve 970 tl ilk 3 yıl taksitleri, 970 tl içinden aylık 7 tl anapara.
tüketici kredim 30 bin tl ve faiz oranım 1,45 taksitleri 815 tl, bunun 210 tl'si anapara..
totalde 1800 civarı krediye ödeme yapıyorum fakat 200 tl anapara gidiyor.
yapılandırmak için tek parça halinde 120 bin vermeleri gerek ki değsin:)
sonuç olarak;
-200 az öderim, anapara rakamım artar:D
edit: 30,000 tüketici kredimi 1,05-09 arası yapılandırmakta mantıklı olur:D
burkaykalyon
28-01-2013, 13:02
pm ler cevaplandı :D
ykavcioglu
28-01-2013, 13:07
bu saatden sonra ev almam komşu alırım:D:D:D
orhan_guney
28-01-2013, 13:13
çok yüksek kredi oranları almışsın aşırı yüksek :) eğer çok zaman gecmedıyse yanı atıyorum 1 sene veya 2 sene başka bankadan kapana rakamları al.
benim durum biraz karışık aslında, ben evi 150 bin liraya aldım.
120 bin konut kredisi kullanmak istedim, maaşımı yetersiz buldular 90 konut verdiler, 30 tüketici kredisi çektim.
aylık ödemelerim düşük olsun diye konut kredisini serbest ödemeye çevirdik.
1.07 konut faiz oranı ve 970 tl ilk 3 yıl taksitleri, 970 tl içinden aylık 7 tl anapara.
tüketici kredim 30 bin tl ve faiz oranım 1,45 taksitleri 815 tl, bunun 210 tl'si anapara..
totalde 1800 civarı krediye ödeme yapıyorum fakat 200 tl anapara gidiyor.
yapılandırmak için tek parça halinde 120 bin vermeleri gerek ki değsin:)
sonuç olarak;
-200 az öderim, anapara rakamım artar:D
edit: 30,000 tüketici kredimi 1,05-09 arası yapılandırmakta mantıklı olur:D
Burak E.
28-01-2013, 13:14
iskendere ortak olurum burkay söyliyim :D
kanka finansbankasınabaşvur ben ordan aldım 6 bin tl geri ödemesi 7 lira oldu
ykavcioglu
28-01-2013, 13:18
çok yüksek kredi oranları almışsın aşırı yüksek :) eğer çok zaman gecmedıyse yanı atıyorum 1 sene veya 2 sene başka bankadan kapana rakamları al.
ben alırken oranlar yüksekti, 1,07 yi iyi bile almıştım.
zaten şuan tüketiciyi bile yapılandırsam çok faydası olacak ama ödediğime değsin istiyorum..
tek konut 120 mis..
çekeli 8 ay oldu
ozluturk
28-01-2013, 13:18
şu an için 120 ay vadede en uygun faiz oranı 0,74.
Yapı kredi'nin vermiş olduğu oran bu.
Bunun yanında konut sigortası, işsizlik sigortası, ve hayat sigortası yapan yerlere dikkat et.
Katılım bankalarından konut kredisi almanı tavsiye etmem nedeni ise refinansman konusunda ketum davranmaları.
Açıkcası şu an borçlanma için en uygun dönem.
Çok doğru şu an borçlanma için en uygun dönem, faizlerin bunun da altına düşeceğini pek sanmıyorum... Şu anda Bankaların faiz oranları birbirine yakın ama masraf adı altında alınan ücretler değişkenlik gösteriyor buna dikkat etmen lazım.
Doğukan arkadaşlar aramış seni interneti iptal ettirirsen yardımcı olacaklar
ykavcioglu
28-01-2013, 13:21
Çok doğru şu an borçlanma için en uygun dönem, faizlerin bunun da altına düşeceğini pek sanmıyorum... Şu anda Bankaların faiz oranları birbirine yakın ama masraf adı altında alınan ücretler değişkenlik gösteriyor buna dikkat etmen lazım.
biraz daha düşecek diyorlar,azıcık ödeyebilecek gücün varsa kirada oturmak mantıksız artık.
faizden çok kiraya para gider bu faizlerde:D
ercan arseven
28-01-2013, 13:25
benimde bi sorum olucak acaba kendi kkb puanımızı öğrenebileceğimiz bakabileceğimiz biyer varmıdır..
ykavcioglu
28-01-2013, 13:34
benimde bi sorum olucak acaba kendi kkb puanımızı öğrenebileceğimiz bakabileceğimiz biyer varmıdır..
ben varım abi, ver tc'ni:D
ercan arseven
28-01-2013, 13:37
ben varım abi, ver tc'ni:D
:D:D saol yunus..
Doğukan arkadaşlar aramış seni interneti iptal ettirirsen yardımcı olacaklar
birazdan halledeceğim aslan tşk ederim.
Öncelikle faizin rakamsal kısmına takılma 2 sene önce 1,0x olan dönemde 0,79 İle YKB den 50K TL kredi çektim. Aylık ödemem bu kredi için 659 TL, şu an rakamlar kredi alınabilecek seviyede.
Geçen gün YKB nin örnek kredi tablosu vardı orda 50 K TL için 639 TL ödeme (120 AY) gösteriyordu.
Benim tavsiyem yıllık maliyetine ve kesintilere bakman.
Direkt kredi danışmanına şunu sor X Bin TL kredi başvurusu yaptığımda elime geçecek net tutar ne kadar olur.
YKB İNDİRİMLİ KONUT KREDİSİ
İndirimli Konut Kredisi Kampanyası Asgari Tutar Asgari Oran Azami Tutar Azami Oran Aciklama
Faiz Oranı- 120 Ay - - - %0,82
Kredi Açılış ve İstihbarat Ücreti - - 1000 TL -
Sözleşmeli Büro İpotek Tesis Ücreti - - 250 TL -
G.Menkul Ekspertiz Ücreti - - 500 TL -
Aylık Toplam Maliyet (100.000 TL; 120 ay vade için) - - - %0,89
Yıllık Toplam Maliyet (100.000 TL; 120 ay vade için) - - - %10,68
Faiz Oranı- 60 Ay - - - %0,78
Faiz Oranı- 12 Ay - - - %0,63
arkadaşlar selam.
krediyi %0,74 faizle 750TL dosya, 350TL ekspertiz masrafıyla 123.000 TL olarak halkbank'tan çektim.
toplam geri ödeme 60 ay vadede 152.000 TL.
erhanarici18
14-02-2013, 09:20
arkadaşın konusunu baltalamak istemem ama benimde biraz yardıma ihtiyacım var
bende bi ev alma arefesindeyim ve krediye ihtiyacım var ama çok büyük bi miktar değil
teminat gösterecek bi tapu yok bu şekilde teminatsız olarak kredi verebilen yerler varmı bazı bazı arkadaşlar yardımcı olabilirim demiş bana yardımcı olabilecekleri bi durum varmı bu konuda
garanti bankası ile çalıştığım için ihtiyacım olan miktarın yarısını veriyo kalan yarısını nasıl bulabilirim
ipoteksiz ev kredisi vermezler erhan, ihtiyaç kredisiyle falan tamamlaman lazım eksik tutarı.
Geri ödeme aylık taksitlerin ne kadar?
YavuzNaz
14-02-2013, 09:53
müşterisi olduğum halkbank şubesinde müşteri temsilcisi kadar kredi vermek istemeyen başka kimse yoktur herhalde kadın beni ev almaktan soğuttu ya, hiç çözüm üretmiyor size şukadar uygun olur ne bilim hesap kitap yapmadan yok diyor işi yokuşa sürüyor, kira vermekten bıktım hangi bankadan nerden nasıl alacağız, halkbank maaş müşterisiyim 100 bin liraya kadar konut kredisi kullanmak istiyorum tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum,
Geri ödeme aylık taksitlerin ne kadar?
geri ödemesi aylık 2540TL civarı.
müşterisi olduğum halkbank şubesinde müşteri temsilcisi kadar kredi vermek istemeyen başka kimse yoktur herhalde kadın beni ev almaktan soğuttu ya, hiç çözüm üretmiyor size şukadar uygun olur ne bilim hesap kitap yapmadan yok diyor işi yokuşa sürüyor, kira vermekten bıktım hangi bankadan nerden nasıl alacağız, halkbank maaş müşterisiyim 100 bin liraya kadar konut kredisi kullanmak istiyorum tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum,
halkbank'ın başka şubelerine gidebilirsin, şu an en düşük oran halkbank'ta. bayaa banka araştırdım tecrübeliyim yavuz :)
garanti bankası 120 ay vadede 0.76 oran çıkardı arkadasım işbankasına sormus 0.75 çıkmıs
ykavcioglu
14-02-2013, 10:25
hangi şb.bu?
personelim
YavuzNaz
14-02-2013, 10:35
hangi şb.bu?
Personelim
perpa şubesi.
Dun 120.000 tl için 120 ay 0,74 oran aldılar akbanktan.. Ama en onemlisi kredinin size toplam maliyeti kiminde oran düşük dosya masrafı vs daha fazla.. Bence orandan ziyade alınan paraya karşılık geri ödemenin size toplam maliyeti önemli dosya masrafı sigorta eklenen faiz vs hepsini toplayıp ona göre mukayese edilmeli
ykavcioglu
14-02-2013, 12:27
perpa şubesi.
doymuşlar abi adamlar sen yeni açılan şb.lere bi uğra çok memnun ederler:D
YavuzNaz
14-02-2013, 12:34
doymuşlar abi adamlar sen yeni açılan şb.lere bi uğra çok memnun ederler:D
ya hiç sorma, kadına iş yaptırmak için yalvarıcaz neredeyse, yeni açılan şubelere bir yöneleyim o zaman :)
ykavcioglu
14-02-2013, 13:03
ya hiç sorma, kadına iş yaptırmak için yalvarıcaz neredeyse, yeni açılan şubelere bir yöneleyim o zaman :)
biliyorum abi, maalesef öyle bir durum var:)
genç müşteri temsilcilerine yönel 2 güne çözerler işi:D
gelebilirsen bu tarafa Kartal şb.den yardımcı olurum
erhanarici18
15-02-2013, 15:38
ipoteksiz ev kredisi vermezler erhan, ihtiyaç kredisiyle falan tamamlaman lazım eksik tutarı.
garanti bankası müşterisi olduğum için maaşım oraya yatıyor 20bin TL veriyor teminatsız konut kredisi
bi 20bin TL daha lazım :( acaba nerden bulurum
yokmu tech'de bankacı :)
Merhaba, basligi tekrardan canlandiriyorum. Kredi konusunda yardimci olabilecek arkadas var midir ? 120 ay 0.71 aldigim en iyi teklif , daha dusuk ne kadar ve nerden bulabilirim ?
S.Özeren
01-07-2013, 22:43
kredi çıkartamazsanız yardımcı olurum
Cikartma degilde oran konusunda yardima ihtiyacim var :)
koşul ve şartlarınızı bankalarla paylaşın.fiyat alın tüm masrafları hesaplayın.örnek ödeme tablosu oluşturun ve kıyas yapın.atıyorum kamu personeline bir bankada uygunken diğerinde o kadar olmayabilir .bu bir örnektir sadece.
ilker_yusuf
02-07-2013, 16:09
Bende Ümraniye'de ikamet ediyorum. 3 Yıl evvel vakıfbank Şerifali şubesinden kredi kullanmıştım. Her aşamada bilgilendirmede kredi onaylanmasında çok yardımcı oluyorlar.
arifozcelik
04-07-2013, 04:32
banka banka gezip pazarlık yapın birde hayat sigortanızı en baştan 120 aylık yaptırın ben en baştan 120 ay sigortayı 182tl'ye yaptırdım komşum her yıl 130tl.ye sigorta yaptırıyormuş
Arkadaşlar bende ev almayı istiyorum fakat evin değerini yüksek gösterip 5-10 lira peşinatla olmuyor mu artık eskıden oluyormuş
Onur Şanlı
04-07-2013, 14:45
Arkadaşlar bende ev almayı istiyorum fakat evin değerini yüksek gösterip 5-10 lira peşinatla olmuyor mu artık eskıden oluyormuş
evin değerini belirlemek için spk tarafından atanmış bankanın anlaşmalı olduğu bağımsız eksperler geliyor. Bunlarda acil satış bedeli üzerinden ekspertiz değeri veriyorlar. örneğin 100.000 tl'lik bir eve 85.000 Tl değer biçiyorlar. bu durumda mesken değerini yüksek göstermen imkansız gibi görünüyor.
Bu durumda konut kredisini %90 üzerinden kullanabilir misin bence bunu araştırman gerekiyor.
Bazı bankalar düşük peşinatta yüksek faiz ve komisyon uygulayarak evin%90'ına kadar kredi verebiliyor.
Konut kredisinde ilk dikkat edilecek şey bankanın verdiği oran değildir. size olan maliyetidir.
bir banka 0,75 oran verirken aylık ödemeniz 1000 TL.
başka banka 0.70 oran verirken aylık ödemeniz 1.050 TL. olabiliyor.
oran daha düşükken daha fazla faiz ödeyebiliyorsunuz yani.
onun için orandan önce size olan maliyetini hesaplattırıp totale bakınız...
eksper raporunun %100 ne kredi veren bankalar var ama bir şartları var başka bir evi daha ipotek ettirmeniz lazım
2 ay evvel hsbc'den 0,71 orandan yapılandırdım.bir görüşün derim.
konut kredisi için yardımcı olabilecek olan var mı acaba?
şu an krediler çok yüksek, zorunlu değilse beklemekte fayda var hocam.
farkındayım evi buldum , faiz bekleme gibi bi şansım yok, belki yapıladırırız ilerde.
denizalpakinci
05-02-2014, 13:38
Konuyla alakasız ama birşey danışmak istiyorum,yaklaşık 3 yıl önce kredi çekip bi ev aldık şimdi muhit değiştirmeyi düşünüyoruz mevcut kredimizin yeni alınan konuta taşınma gibi bi şansı varmıdır?Komple evin borcunu kapatmaya kalksak baya bi zararımız oluyor anapara-faiz olayından dolayı.