Orijinalini görmek için tıklayınız : Fırın boya ile normal boya arasında ne fark var?
huseyinturk
28-01-2013, 18:54
Aracımı kaskodan kısmen cebimden boyatıyorum. Fırın boya yapılacak diye biliyorum ama bu akşam öylesine bir uğrayayım dedim bir baktım aracım dükkanda boyanıyor. 200 lira fırın parasından kaçmış ustamız. Kasko fırın parası vermez vs gibi zırvaladı biraz, çokta ters gitmek istemedim. Sıkıntı olmayacağını söyledi, zaten sıkıntı olursa vekaleti iptal edicem direk kaskodan para vs alamaz. Şimdi sorum şu, fırın boya yapılmamasının bir sıkıntısı olurmu?
***** havalarda soğuk baya baya. Acil yardım bekliyorum konu hakkında bilgisi olanlardan
Boya geç kurur üzerine toz yapışır. Moralini bozmak gibi olmasın ama sahtekarın birinin eline düşmüşsün. Kasko fırın parası diye ayrı bir bedel ödemez o kısım doğru ama zaten verdiği işçilik ve boya ücretinin içinde onuda veriyor. Umarım açık tozlu dükkanın içinde atmıyordur boyayı.
Arkadas bunlar nasıl insanlar yav
huseyinturk
28-01-2013, 19:01
Boya geç kurur üzerine toz yapışır. Moralini bozmak gibi olmasın ama sahtekarın birinin eline düşmüşsün. Kasko fırın parası diye ayrı bir bedel ödemez o kısım doğru ama zaten verdiği işçilik ve boya ücretinin içinde onuda veriyor. Umarım açık tozlu dükkanın içinde atmıyordur boyayı.
Dükkanın kapısı vs kapalıydı sorun olmayacağını söyledi ama gerçekten sinirlerim bozuldu. Zaten kasko fazla fazla ödüyor her şeyin parasını... Aracı aldığımda en ufak kusuru kabul etmem orası ayrı ama benim gözle göremeyeceğim ilerde sıkıntı olabilecek sorunlar olurmu?
usta dıye gecınenın ustalıgına kalmıs. benım aracım frında boyandı fakat 1.5 sene sonra kaputun uçlarından boya uçtu gitti. afedersın ama ortalık duzenbaz dolu
1.8 turbo
28-01-2013, 19:06
Usta dukkanda boya mi kaldi tampon bile boyatsak firinda boyatiyoruz. Araba bitimce cok cok dikkatli inceleyin.
Acik dukkanda boyaa atarsa toz olur, emme olur vs. Hatta ustune parfum sikmis brisi bile girse iceri boya bozulur. Ayrica kaliteli bir iscilikle firinda atilan boya uzun vade de bozulmaz
Dükkanın kapısı vs kapalıydı sorun olmayacağını söyledi ama gerçekten sinirlerim bozuldu. Zaten kasko fazla fazla ödüyor her şeyin parasını... Aracı aldığımda en ufak kusuru kabul etmem orası ayrı ama benim gözle göremeyeceğim ilerde sıkıntı olabilecek sorunlar olurmu?
İşçilik zaten bittiğinde kendini belli edicektir. Ben senin yerinde olsam aracı ordan alırdım direk. Eger boyayı dışarda atıcaksa. Astar ilk kat dışarda atılırsa bir sıkıntı olmaz. Ama kasko fırın parasını karşılamıyor diyen bir adamın fırında boya atıcağını düşünmüyorum.
Böyle adamlar sonra iş yok diye yakınıyorlar. Allah daha beter etsin diyorum.
huseyinturk
28-01-2013, 19:30
Dayanamadm aradım şimdi ustayı. Sen arabanı çıkınca bir gör en ufak nokta hatada bile sorumluluk benimdir , yerimiz belli diyor. Farklı bir kaç yerin tavsiyesi üzerine gittim bu ustaya zaten ama bakalım hayırlısı. Kasko ödemeyi direk yapmıyomuş zaten heralde durum ters olursa vekaleti iptal edip ödemeyi kendi hesabma yaptırırm elimde en azndan bir koz olur diye düşünüyorm.
degısık bı usta valla bız kıcı kırık logo bıle boyarken kapalı alanda boyuyoruz yıne bı yerde toz gelıyor adam arabayı dukkanda boyamaya garantı verıyor,cook merak ettım dogrsu
huseyinturk
28-01-2013, 19:44
degısık bı usta valla bız kıcı kırık logo bıle boyarken kapalı alanda boyuyoruz yıne bı yerde toz gelıyor adam arabayı dukkanda boyamaya garantı verıyor,cook merak ettım dogrsu
Dükkanın kapıları vs kapatmışlardı, içerde başka araç vs yoktu boşaltmışlardı, yerler ıslakmıydı hiç dikkat etmedim ama. Valla benim korkum ilk çıktığında sorun olmayıp yarın bir gün s orun çıkarmasındaydı onada garanti veriyor sıkıntı olursa sorumlusu benim diyor adam. Bakalım ya hayırlısı artık olan olmuş zaten
detailing konusunda 300 fotolu bi ibiza konusu var. o araç benim eski aracım. fırın parasından kaçmış usta bozuntusu. aracın üzerinde ne bi yansıma ne bi parlama elde edemedik tabi. bide boyaya yapışan toz da ayrı hikaye tabi. Mekanın bütün kapılarını kapatsa da içerdeki toza engel olamaz. fırın ayrı bişey. bence boyacıyla bu kavgayı edin aracınızı fırında boyatın.
huseyinturk
28-01-2013, 20:17
detailing konusunda 300 fotolu bi ibiza konusu var. o araç benim eski aracım. fırın parasından kaçmış usta bozuntusu. aracın üzerinde ne bi yansıma ne bi parlama elde edemedik tabi. bide boyaya yapışan toz da ayrı hikaye tabi. Mekanın bütün kapılarını kapatsa da içerdeki toza engel olamaz. fırın ayrı bişey. bence boyacıyla bu kavgayı edin aracınızı fırında boyatın.
Valla hi strese sokmayacam kendimi beğenmezsem dediğim gibi verdiğim vekaleti iptal ettirip kendi hesabıma alıcam kasko parasını. Sonra beni memnun edene kadar alamaz parasını. Hiç olmadı giderim başka yerde bir kere daha boyatırım o parayla.
Üstüne kalanı veririm yine kendisine.
Vallahi geçen bagaj çıtami bile fırında boyattım yerleri ıslattıp araba boyama devri bitti
hddsheriff
28-01-2013, 20:38
çıkan sonucu beğenmeyeceksin , ustada sana 2000 le geçeriz üstünden bide pasta cila yaptıkmı fıstık gibi olur dicek. Sen direk experle görüş bence aracı teslim alma eşşek gibi fırında boyamak zorunda
alfonso4474
28-01-2013, 20:51
benim aracın sıfır kaputu sen al dışarda boya tabi ben bunu sonradan gördüm boyadıktan sonra haliyle siyah olduğu için üstüne ufak bi toz konmuş yapışıp kalmıs öle bi dünya küfür ettim yaptığı işe bidahada kimseyi önermedim orayı
hddsheriff
28-01-2013, 20:56
ayrıca arabayı dükkanda boyayan kafa nasıl macun çekmiştir nasıl astar atmıştı merak ettim doğrusu. ben 106 yı boyattığımda macunun kuruması için 15-20 gün beklemiştim.
fatihcakin
28-01-2013, 20:59
ayrıca arabayı dükkanda boyayan kafa nasıl macun çekmiştir nasıl astar atmıştı merak ettim doğrusu. ben 106 yı boyattığımda macunun kuruması için 15-20 gün beklemiştim.
:D Macunun kuruması için 15-20 gün beklediyseniz aracınız 1 senede boyanmıştır herhalde ?
Eşin ehli bir ustaysa ve kullanılan malzemeler kaliteli olduktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz endişe yapmayın bence...
Bone-crusheR
28-01-2013, 21:02
araba asla dısarda boyanmaz arkadasım senin aracın mavi sanırım ustan istedini yapsın toz dan kurtulamassın
halilkarakas
28-01-2013, 21:08
ustan seni kandırmış fırında boya yapıcam diye para alıcaktır ama dükkanda boyar :)
Tayfun-E30
28-01-2013, 21:18
Ben firinda boyatirim basindan konusurum veririm farkini sokarim firina,
Ama usta iyi olduktan sonra yerleri islatti kapilari kapadiysa ufo vs isittiysa disari fani varsa olur neden olmasin, lakin bu sogukta toz toprakta boyadiysa rente car boyasin dursun o..
ghibli06
28-01-2013, 21:25
ben bu boya işiyle çok uğraştım hatta konularım bile var, sana tavsiyem artık bu katı astar gibi kullanmak, komple arabayı zımparalatıp fırında boya + vernik attırman...
huseyinturk
28-01-2013, 21:29
Beklemedeyim artık hafta sonuna kadar beğenmezsem teslim almayacam aracımı. Eksperlede görüşecem yarın arayıp benden onay almadan kesinlikle ödeme vs yapılmaması konusunda.. Bakıcaz bakalım kısmet artık kimsenin hakkı kalmaz kimsede bu dünyada olmadı öteki dünyada.
SULTANOGLU
28-01-2013, 21:41
Firinin filtreleri pis diye bile icerde toz oluyor oluyorsa varsin siz dusunun acik alanda boya atmayi. Yazmiyim yaMiyim dedim ama bu boyqci arkadasimiz. Boyle boya yapiyorsa alt zemin hazirligini nasil yapiyor merak ettim kesin suyla sabunla zimpara kolay olsun diye birde oyle yapiyordur. Ohhh sonra birsey olursa gel ben burdayim garantileri :)
Blackbird
28-01-2013, 21:46
Fırında boya yapılırken bile şartlar uygun değilse filtreleri değişmemiş düzgün bakımı yapılmamış ise boyada hatalar oluyor, gerisini sen düşün artık.
Dükkanın içinde az ışıkta ufak hataları görülmeyebilir ama yarın güneş altında çok canını sıkar tabi birde düzgün kurumadığı için hele bu mevsimde o boyadan çok şey beklememek lazım.
Yarın yanına gidince bol keseden sallıcak yok ben büyük ustayım bizde hata olmaz diye sen bi kaç hata gösterince onlar birşey değil zımpara pasta ile hallederiz diyecek daha olmadı sen biraz böyle kullan tekrar boyarım ben para almadan diye başından atmaya bakıcaktır., Allah yardımcın olsun.
Ben mesajı yazana kadar işin ehlide (SULTANOGLU) yazmış zaten, paranı kurtarabilirsen şanslısın.
hddsheriff
28-01-2013, 21:48
:D Macunun kuruması için 15-20 gün beklediyseniz aracınız 1 senede boyanmıştır herhalde ?
Eşin ehli bir ustaysa ve kullanılan malzemeler kaliteli olduktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz endişe yapmayın bence...
6 ay sürdü boya işlemleri :) kara kışa geldi macun işi o yüzden beklettim mekan bizim di sıkıntı olmadı , 3 kere tavan boyattım tekrar tekrar kazıtarak. içime sinsin de isterse 2 sene sürsün.
Valla hi strese sokmayacam kendimi beğenmezsem dediğim gibi verdiğim vekaleti iptal ettirip kendi hesabıma alıcam kasko parasını. Sonra beni memnun edene kadar alamaz parasını. Hiç olmadı giderim başka yerde bir kere daha boyatırım o parayla.
Üstüne kalanı veririm yine kendisine.
bn sorularına cvp verıyım.
1 vekaletı verdın mı vekalet ısleme gırer.sen sonradan ıptal etsen bıle sıgortayada ıptal belgenı yollaman lazım.aslında vekalet vermek zorunda deılsın.
2.boyacı ıyı olur ıstedıgı kadar fırında boyasın fark olmaz.
3.dısarda boyamayla fırında boyamanın farkı aydınlatma ve tozdur.
dısarda yeterınce ısık olmayabılır tozda cok olabılır.
ama fırındada toz olabılır.
zımpara tozları alabılır ama en kotu ılk kat vernıgın uzerınde toz olmamalıdır.
bnm calıstıgım servıste fırın var ama oyle bır durum oluyorkı dısardada boya attıgımız oluyor yanı cok takılmamak gerek adam yapıcam dedıyse bırak yapsın.ama kotu yaparsa tabıkıde hatalarını soylemekte ozgursun.
ınsallah ıstedgın gıbı olur.
huseyinturk
28-01-2013, 21:48
yarın direk arıyorum eksperi hatta gerekirse verdiğim vekaletide şimdiden iptal edicem, kendi hesabıma yatırılmasını talep edicem yatırılacak ücretin. Dediğiniz gibi belki birr hafta sonra bir yıl sonra sıkıntı çıkaracak. Boya bu her yıl yapılan bir şey değil sonuçta
fatihcakin
28-01-2013, 21:51
Firinin filtreleri pis diye bile icerde toz oluyor oluyorsa varsin siz dusunun acik alanda boya atmayi. Yazmiyim yaMiyim dedim ama bu boyqci arkadasimiz. Boyle boya yapiyorsa alt zemin hazirligini nasil yapiyor merak ettim kesin suyla sabunla zimpara kolay olsun diye birde oyle yapiyordur. Ohhh sonra birsey olursa gel ben burdayim garantileri :)
Suyla zımpara yapmak zararlımı ?
huseyinturk
28-01-2013, 21:52
bn sorularına cvp verıyım.
1 vekaletı verdın mı vekalet ısleme gırer.sen sonradan ıptal etsen bıle sıgortayada ıptal belgenı yollaman lazım.aslında vekalet vermek zorunda deılsın.
2.boyacı ıyı olur ıstedıgı kadar fırında boyasın fark olmaz.
3.dısarda boyamayla fırında boyamanın farkı aydınlatma ve tozdur.
dısarda yeterınce ısık olmayabılır tozda cok olabılır.
ama fırındada toz olabılır.
zımpara tozları alabılır ama en kotu ılk kat vernıgın uzerınde toz olmamalıdır.
bnm calıstıgım servıste fırın var ama oyle bır durum oluyorkı dısardada boya attıgımız oluyor yanı cok takılmamak gerek adam yapıcam dedıyse bırak yapsın.ama kotu yaparsa tabıkıde hatalarını soylemekte ozgursun.
ınsallah ıstedgın gıbı olur.
yani usta işinin ehli ise sıkıntı olmaz diyorsunuz yanlış anlamadıysam? Yamuk yapacağını sanmıyorum adamın zaten ama yanında çalışan eleman yok fırın parası vermez kasko vs deyince midem bulandı bi kere. Ustayada sordum fırının tek avantajı çabuk kuruması başka bir farkı yok iş boyayanın ustalığında dedi. Görücez bakalım ama dediğim gibi endişe ettiğim bir yıl sonra iki yıl sonra boyada sorunların oluşması. O zaman hakta arayamam gidipte.
huseyinturk
28-01-2013, 21:54
kaça boyatıyosun arabayı
Kasko karşılıyor zaten. Kaput bagal maşbiyeldeki ezikleri vs karşılamıyordu kasko onlarıda 250 liraya anlaştım düzeltmesi boyası vs dahil. Ekstra ücret istemeyen yerlerde vardı ama araştırdım bu ustayı tek geçti herkes
yani usta işinin ehli ise sıkıntı olmaz diyorsunuz yanlış anlamadıysam? Yamuk yapacağını sanmıyorum adamın zaten ama yanında çalışan eleman yok fırın parası vermez kasko vs deyince midem bulandı bi kere. Ustayada sordum fırının tek avantajı çabuk kuruması başka bir farkı yok iş boyayanın ustalığında dedi. Görücez bakalım ama dediğim gibi endişe ettiğim bir yıl sonra iki yıl sonra boyada sorunların oluşması. O zaman hakta arayamam gidipte.
bak kardesım durum sudur.
2 sene sonra neden boyanda sıkıntı olur.
kaputun degısıcektır .ama degısmemıstır onarım olmustur 3-4 mm macun cekılmıstır macun ılerde catlayabılır boyanın kusuru yoktur.
yada her parcan sıfır macunludur boyan kotudur vernıgın ıyı deıldır matlasır.
boyan ıyıdır boya atan tabanca tam polarıze olamıyordur dalgalanmalar olabılır.
yada hersey ıyıdır boyacı kotudur.
bn cok boyacı gordum hepsının teknıgı farklı farklı.
macuna ne kadar gec sulu zımpara yaparsan bana gore o kadar ıyı.
macuna yapıldıysa astar ona gore secılmelı
astar guzel yoklama ve zımparası yapılıp.
boya tam kararında gereklı ekıpmanlarla karıstırılıp duzgunce atılmalı mumkunse
her kat arasında 1 -2 saat beklenmelı.
vernık atılacak boya ıse vernık ılkten parlatıcak sevıtyede atılmamalı.
ınce ınce yapılan ıs guzel olur.
hadı bismillah diyip 5 dakıkada yapılan boya olur ama mukemmel olması ıcın sans lazım.
SULTANOGLU
28-01-2013, 22:00
Suyla zımpara yapmak zararlımı ?
Emisli zimpara makinyse yapmak yem daha kolay hemde daha puruzzsuz yuzey elde edersin. Suyla zmpara olayi kadar amelasyon bisey yok. Su ordan burdan kayar girer suyun girmeyecegibyer yok. Bunlari goze almak buyuk risk.
Ha anlarim astar zimparasinda kenarinkoseyi islak alirsin ama onundanyoku var fine mcro fine 3m sunger zimpara ne gune duruyor. :) yani isin ozu suyla zimapa alt zemin hatalarina neden olabikir.
Dostum nasil bisey olmaz acik alanda boyami atilir adam istedi kadar iyi olsun usta olsun tozu nasil engelliycek ? Firinin icinde olan toz acik havada olanin 100de biri.
Emisli zimpara makinyse yapmak yem daha kolay hemde daha puruzzsuz yuzey elde edersin. Suyla zmpara olayi kadar amelasyon bisey yok. Su ordan burdan kayar girer suyun girmeyecegibyer yok. Bunlari goze almak buyuk risk.
Ha anlarim astar zimparasinda kenarinkoseyi islak alirsin ama onundanyoku var fine mcro fine 3m sunger zimpara ne gune duruyor. :) yani isin ozu suyla zimapa alt zemin hatalarina neden olabikir.
su ıle zımpara yapmaz ısen zımpara cızıklerıne el sallamak zorunda kalırsın.
aslında zımpara su ıle deıl zımpara kaydırıcıyla yapılır oda bildiğimiz prilin yandan yemişi zaten.
SULTANOGLU
28-01-2013, 22:07
su ıle zımpara yapmaz ısen zımpara cızıklerıne el sallamak zorunda kalırsın.
aslında zımpara su ıle deıl zımpara kaydırıcıyla yapılır oda bildiğimiz prilin yandan yemişi zaten.
Zimpara cizigi kalmamasi izin kademeli zimpara yapicaksin bunu ben sana anlatmiyim istersen cunku boyaciyim diyorsun. 5 orbitli makineyle baslayip ve sonra 2,5 orbitli makinayla 80 120 240 320 400 bu kumlari gecersen zimpara cizigi falan hayatta olmaz.
Ayrica macuna su ile zimpara yapilmaz macun sunger gibidir suyi emer goZeneklerine su girer. Su ile illaki zimpara yapicam diyorsanda astar z Imparasini yaparsin.
Emisli makine hem daha puzuruzzuzz yuzey elde edersib, hemde sulu zimparanin pisligini temizlemek zorunda kalmassin.
Zimpara cizigi kalmamasi izin kademeli zimpara yapicaksin bunu ben sana anlatmiyim istersen cunku boyaciyim diyorsun. 5 orbitli makineyle baslayip ve sonra 2,5 orbitli makinayla 80 120 240 320 400 bu kumlari gecersen zimpara cizigi falan hayatta olmaz.
Ayrica macuna su ile zimpara yapilmaz macun sunger gibidir suyi emer goZeneklerine su girer. Su ile illaki zimpara yapicam diyorsanda astar z Imparasini yaparsin.
Emisli makine hem daha puzuruzzuzz yuzey elde edersib, hemde sulu zimparanin pisligini temizlemek zorunda kalmassin.
boyacı deilim yanlış anlaşılmasın .
bnde sulu zımparaya karsıyım dedıgın gıbı sunger gıbı emer aylar sonra dısarı verır macun emmesı denılen sey budur.catlak catlak olur.
ama kademelı olarakta olsa o zımpara ısı 800 e kadar kuru 800 den sonra en az 1500 e kadarda sulu olmalı .
sanırım goruslerımızın karsıtlıgı surdan gelıyor.
bn hurda sayılabılıcek kıvamda kaporta aksamının duzeltılmesınden bahsedıytorum yanı macun yemesı gerekn parcadan.
sende daha az hataları olan duzgune yakın kaporta aksamından bahsedıyorsun sanırım.
SULTANOGLU
28-01-2013, 22:21
boyacı deilim yanlış anlaşılmasın .
bnde sulu zımparaya karsıyım dedıgın gıbı sunger gıbı emer aylar sonra dısarı verır macun emmesı denılen sey budur.catlak catlak olur.
ama kademelı olarakta olsa o zımpara ısı 800 e kadar kuru 800 den sonra en az 1500 e kadarda sulu olmalı .
sanırım goruslerımızın karsıtlıgı surdan gelıyor.
bn hurda sayılabılıcek kıvamda kaporta aksamının duzeltılmesınden bahsedıytorum yanı macun yemesı gerekn parcadan.
sende daha az hataları olan duzgune yakın kaporta aksamından bahsedıyorsun sanırım.
Alt zemin icin macun + astar prosesleri icin bence max 2,5 orbitle p400 yeterli olur. O geri kalan cizikleri cok net otomobil boyalari orter. Senin dediginde vernik ustunden toz almak trizac 1500 ile ve devami dimi ? Hafif islatacagim ve toz alicaggim.
Derin hasarlardada takozla yapilmasi gerekki ama tabikide yine kuru olarak. Macuna kesinlikle ama kesinlikse su degmemesi lazim. Aynen senin dedigin gibi araba boyanir gider sonra alttan baslar sayamayacagim kadar boya problemleri.
63owen63
28-01-2013, 22:28
Fırında bile hatasız araba çıkmazken,bu kış kıyamette tükanda araba boyamak kurutmak..günler sürer. 4-5 gün geçse bile boyaya tırnak atın tırnagınız içeri girer...
Fırın dışında boyatmayın...düşün parasını.
aynı seylerden bahsedıyoruz aslında ama .
polısajda basıma cok gelıyor mısal.cızık cıkartmaya calısıyorum ama cızıkler canımı sıkıyor nedenıde vernıgın altındakı zımpara cızıklerı.
su kullanılmasa ıyı olur ama mumkunatı pek yok ıllakı su o macuna degıcek yuzeyı puruzsuzlestırmek ıcın .
degdırmıcem arkadas dersen dolgu astarı cakıp yıne zımparalamak lazım su ıle bu ısın sonu yok ya nerden geldıkkı bu konuya.
orbıtal makıne bnce cok cok mukemmel bısey deıl .
o zımparayı yaparkende cok temzı yerde calısmak gereklı .mısal makınenın altına bı tas zerrecıgı gırdıgınde ımza atmıs gıbı ız bırakıyor .
Fırında bile hatasız araba çıkmazken,bu kış kıyamette tükanda araba boyamak kurutmak..günler sürer. 4-5 gün geçse bile boyaya tırnak atın tırnagınız içeri girer...
Fırın dışında boyatmayın...düşün parasını.
metalık boyanın kuruması yarım saat.
vernıgın kuruması 6-8 saat
vernıgın ıcıne hızlandırıcı atarsan 4 saat
yanı 4 gunde kurumama gıbı bı lux yok.
kurumaz ıse boya ve boya elemanlarının mıktarlarıyla bı sıkıntı vardır.
63owen63
28-01-2013, 22:35
metalık boyanın kuruması yarım saat.
vernıgın kuruması 6-8 saat
vernıgın ıcıne hızlandırıcı atarsan 4 saat
yanı 4 gunde kurumama gıbı bı lux yok.
kurumaz ıse boya ve boya elemanlarının mıktarlarıyla bı sıkıntı vardır.
Kış şartlarında her ne kadar kurusa da , gözlemledigim kadarıyla bir kaç gün,boyaya tırnak vs geçirilirse iz yapıyor, içe batıyor. belki de sertleştiriciden,dedigin gibi boya elemanları miktarlarından.
SULTANOGLU
28-01-2013, 22:45
aynı seylerden bahsedıyoruz aslında ama .
polısajda basıma cok gelıyor mısal.cızık cıkartmaya calısıyorum ama cızıkler canımı sıkıyor nedenıde vernıgın altındakı zımpara cızıklerı.
su kullanılmasa ıyı olur ama mumkunatı pek yok ıllakı su o macuna degıcek yuzeyı puruzsuzlestırmek ıcın .
degdırmıcem arkadas dersen dolgu astarı cakıp yıne zımparalamak lazım su ıle bu ısın sonu yok ya nerden geldıkkı bu konuya.
orbıtal makıne bnce cok cok mukemmel bısey deıl .
o zımparayı yaparkende cok temzı yerde calısmak gereklı .mısal makınenın altına bı tas zerrecıgı gırdıgınde ımza atmıs gıbı ız bırakıyor .
Konu sulu zimparadan geldi :) ama sunu diyim adam kademeli zimpara yapmamissa ve cogu serviste gordugum gibi 2,5 orbitlik makine ile degil butun asamalari 5 ile yaparsa cizik olur. Iste bu olay tamamen iscilik ile alakali. hatta anlis oranda.astara macuna sertlestirici bile kolaysan yine ciIk olur. Bunun nedeni sulu yapilmadi diye cizikler meydana geliyor degildir.
Zaten yapilan her asamadan sonra konteol tozu kullanilmaliki elle konteolun disinda zimpara yaparkende hatalari yada zimpara yaptigimiz yuzeyi gozle gorelim diye. Bubarada makineyle calismak ciden buyik rahatlik :) tas girmesi cok uc bir ornek.
taş olarak deilde sert ince bi cisim olarak düşün .sonucta yuzey den daha sert bı cızım cızebılır orneklerı mevcut.
en guzel boya yaglı boya fırcayla boyucan dert tasa kalmıcak :D
SULTANOGLU
28-01-2013, 22:53
Aynen ya en temizi sprey boya :D olmadi ruloyla boyama :D
Low-Rider
28-01-2013, 22:54
Hakan yutmuşun hacı sen bu işi maşallah:)
SULTANOGLU
28-01-2013, 23:00
Kanka valla 7 24 hayatim oldu cikti :) uygulamasi bir yana, nerdeyse Turkiyedeki butun servisleri gormem bir yana, denetlemelerim bir yana egitim vermem bir yana. Hosuma gitti gece gece boya proseslerinden bahsetmek :D
huseyinturk
28-01-2013, 23:01
bak kardesım durum sudur.
2 sene sonra neden boyanda sıkıntı olur.
kaputun degısıcektır .ama degısmemıstır onarım olmustur 3-4 mm macun cekılmıstır macun ılerde catlayabılır boyanın kusuru yoktur.
yada her parcan sıfır macunludur boyan kotudur vernıgın ıyı deıldır matlasır.
boyan ıyıdır boya atan tabanca tam polarıze olamıyordur dalgalanmalar olabılır.
yada hersey ıyıdır boyacı kotudur.
bn cok boyacı gordum hepsının teknıgı farklı farklı.
macuna ne kadar gec sulu zımpara yaparsan bana gore o kadar ıyı.
macuna yapıldıysa astar ona gore secılmelı
astar guzel yoklama ve zımparası yapılıp.
boya tam kararında gereklı ekıpmanlarla karıstırılıp duzgunce atılmalı mumkunse
her kat arasında 1 -2 saat beklenmelı.
vernık atılacak boya ıse vernık ılkten parlatıcak sevıtyede atılmamalı.
ınce ınce yapılan ıs guzel olur.
hadı bismillah diyip 5 dakıkada yapılan boya olur ama mukemmel olması ıcın sans lazım.
Macunlanacak yer azdı, zaten bariyere sürttüm çiziklerden dolayı boyanıyor araç. Macunun üstüne baya geniş astar attılar iki arkadaşımla ayrı ayrı gittim yanına çok iyi işçilik falan dedi ikiside. Boya işini dükkandan çıkmadan önce yaptılar sanırım sabaha kadar kendi halinde kurusun diye. Macunlar nerdeyse 1 haftadan fazla bekledi astarı yemeden önce. Çok anlamıyorum bu işten, yazılanlarında çoğunu anlamadım hatta :) ama kısmet diyorum artık olan oldu önümüzdeki günlede görecez neyin ne olduğunu.. Mezuniyetimede son dersim kaldı onunda sınavı haftaya kafam allak bullak artık sınava nasıl adapte olacam onu düşünüyorum..
bosver o zmn takılma boyle seylere fabrıkasyon olmıcak elbet ama maksat goze batmıcak sekılde olması.
sen derslerını ıhmal etme araba elbet yapılır.
imprezaWRC
29-01-2013, 08:45
Birimiz detailingle, birimizde boya ile kırmış kafayı :D :D
orhan_guney
29-01-2013, 08:47
aynı sıkıntıyı yaşadım kesinlikle fırında boyat işlemin sonunda tozlar eline sperm gibi geliyor :) ben pişman oldum boyatmadıgıma şimdi birdaha komple boyatmak zorundayım.
Low-Rider
29-01-2013, 10:00
Birimiz detailingle, birimizde boya ile kırmış kafayı :D :D
Abi Hakan'ın mesleği hadi o normal, senin ki tam kırıklık hobi olduğu için:D
Tarık V.
29-01-2013, 13:55
Abi Hakan'ın mesleği hadi o normal, senin ki tam kırıklık hobi olduğu için:D
Sabah sabah hiç güleceğim yoktu :D :D
Hakan senin yüzünden araba boyatamıycam. Şubatta araba boyatıcaktım o kadar çok detay yazdın ki bizim usta bunları yapmıyo. Daha önce orada araba boyatmıştım. Şimdi çizik çizik dolaşıcam senin yüzünden. :D
Hakan senin yüzünden araba boyatamıycam. Şubatta araba boyatıcaktım o kadar çok detay yazdın ki bizim usta bunları yapmıyo. Daha önce orada araba boyatmıştım. Şimdi çizik çizik dolaşıcam senin yüzünden. :D
o zmn biz boyayalım :D
ghibli06
30-01-2013, 09:05
valla ben söylediklerinin yarısından çoğunu ustama yaptırmayı başardım, sonuçtan da %90 memnunum, sadece kapıda küçük bir kısım parça boyanacak onu da yazın yapacağım artık uğraşamam :)
ama yaklaşık 2 ayım nerdeyse her gün boyacıda geçti...
SULTANOGLU
30-01-2013, 16:44
Abi valla ben dogrulari soyledim :D hani soyle diyim ben kebdi arabami hic bir yer goturemiyorum :D mesela smartin arka camurlugunu kendim boyiucam anca ole icime siniyor :)
Ya isin gercegi bir suru ustanin bunu yapmamasinin nedeni tamamen aliskankik ve yeni usta cok fazla yetismedigi icin ne yazikki yenilige genellikle acik olmayan ustalara kalmamiz.
Pimpiriklendirdim herkesi ama :D
valla ben söylediklerinin yarısından çoğunu ustama yaptırmayı başardım, sonuçtan da %90 memnunum, sadece kapıda küçük bir kısım parça boyanacak onu da yazın yapacağım artık uğraşamam :)
ama yaklaşık 2 ayım nerdeyse her gün boyacıda geçti...
Abi valla senin mutlu olmana cok seviniurum, hem istwdigin tonu yakalaman birfe dogru surecleri takip etmen cok cok iyi oldu. :) ankaraya gelsigim bir gunde kesin arabani canli canli gormek isterim
devil_berk22
30-01-2013, 19:14
bende astra varken aracımın arka çamurluğunu boyatmak için bi boyacıya bıraktım, içerdeki arabaları dışarı çıkartmak zor geldi diye sen git kapı önünde boya. bi baktım arka çamurlukla beraber sağ kapılar camlar falanda boyanmış toz toprak yapışmış üstüne birde vernik attı kapı önünde ohh mis arabadan soğudum yemin ederim sattım sornada zaten.
ghibli06
31-01-2013, 08:36
Abi valla senin mutlu olmana cok seviniurum, hem istwdigin tonu yakalaman birfe dogru surecleri takip etmen cok cok iyi oldu. :) ankaraya gelsigim bir gunde kesin arabani canli canli gormek isterim
tabii ki sen haber ver yeter geldiğini ;)
huseyinturk
31-01-2013, 09:20
Yarım saat aracı inceledim bu gün nokta hata bulamadım ustadan utandım yemin ederim. Ne cins bir yansıma var ne başka bir şey. Daha pasta cila yapılmamış üstelik araca, bu gün toplamaya başlayacaklarmış. Bir tek kusur var oda fiskiyeyi zamanında neyle yapıştırdıysa babam o bölgede boyada milimlik bir kabarma yapmış, oda fıskıye altında kalıcak diye çok uğraşmadım dedi usta. ( yarım saat harcamışlar zımpara bile fayda etmedi dedi). Aracın toplanmasını bekliyorum ama anladımki ustalık her şeyden önemli bu işte. Fırında boyanan beyaz corsa geldi bben ordayken dalga dalga duruyor boya, resmen kapak oldu bana o arabada.. Usta kaş gör edip corsayı gösteriyo bana gülüyor durmadan..
ilovedrifting
31-01-2013, 10:15
Fırın meselesini fırını olmayan ustaya sor birde fırını olan ustaya sor ve aradaki çelişkiyi gör.
Kış aylarındayız hava soğuk birde boya atıldığı günün kapalı veya yağmurlu bir gün olduğunu düşünürsek nem oranı çok yüksek olacaktır. Böyle bir ortamda atılan boyadan fazla bi beklentin olmasın. Hem görsel olarak hemde sağlamlık olarak iyi olmaz.
uzun vadede sıkıntı çıkarmazsa problem yok demektir
hddsheriff
09-02-2013, 00:14
sigara jelatinini 3 parmağına geçir ve aracın kaportasında elini gezdir. Bak bakalım hata varmıymış.
sigara jelatinini 3 parmağına geçir ve aracın kaportasında elini gezdir. Bak bakalım hata varmıymış.
o ne oluyor hocam:soru:
Yarım saat aracı inceledim bu gün nokta hata bulamadım ustadan utandım yemin ederim. Ne cins bir yansıma var ne başka bir şey. Daha pasta cila yapılmamış üstelik araca, bu gün toplamaya başlayacaklarmış. Bir tek kusur var oda fiskiyeyi zamanında neyle yapıştırdıysa babam o bölgede boyada milimlik bir kabarma yapmış, oda fıskıye altında kalıcak diye çok uğraşmadım dedi usta. ( yarım saat harcamışlar zımpara bile fayda etmedi dedi). Aracın toplanmasını bekliyorum ama anladımki ustalık her şeyden önemli bu işte. Fırında boyanan beyaz corsa geldi bben ordayken dalga dalga duruyor boya, resmen kapak oldu bana o arabada.. Usta kaş gör edip corsayı gösteriyo bana gülüyor durmadan..
merak ettım su arabayı cıkınca su arabanın resımlerını ekle görelim işciliği
hddsheriff
09-02-2013, 00:40
o ne oluyor hocam:soru:
yapışan tozları net olarak hissediyorsun :)
BuRaK_eFe
09-02-2013, 01:03
yaz gibi günde fırınsız araç boyattım bin pişmanım artık kapı kolu bile boyatırsam fırın 3 den 5 den kaçtım arabamdan soğudum sattım malesef :(
huseyinturk
09-02-2013, 08:26
merak ettım su arabayı cıkınca su arabanın resımlerını ekle görelim işciliği
Koyucam resimleri ama arabayı aldım ön plakayı yapıştırmayın demiştim, sanayiden çıktım polis çevirdi ruhsatta şirket aracında kalmış çektiler aracımı otoparka. Çıkartırkende filmeri söktürdüler orjinal plakaları illa taktırdılar 77 lira yazdılar bıraktılar. Kafam bozuldu o yüzden yıkamadım aracı daha hiç. İlk yıkama sonrası paylaşacam resimleri ama işçilik iyi diyor görenler hep.
işi bilen insan nasılda belli oluyor :) +1
Koyucam resimleri ama arabayı aldım ön plakayı yapıştırmayın demiştim, sanayiden çıktım polis çevirdi ruhsatta şirket aracında kalmış çektiler aracımı otoparka. Çıkartırkende filmeri söktürdüler orjinal plakaları illa taktırdılar 77 lira yazdılar bıraktılar. Kafam bozuldu o yüzden yıkamadım aracı daha hiç. İlk yıkama sonrası paylaşacam resimleri ama işçilik iyi diyor görenler hep.
sende tam bahsız bedevi durumuna dusmussun:cool:
huseyinturk
09-02-2013, 22:22
sende tam bahsız bedevi durumuna dusmussun:cool:
sorma usta ya.. Şükür diyoruz devam ediyoruz yapıcak birşey yok :)
el yuzeydeki, pürüzleri hissetmekte eksik kalır ama jelatin affetmez.
ama bu tarz bı musterıyle karsı karsıya kadan boyacı zımpara yapmadan vermezki arabayı. zımpara yapmıssada uzerınde bısey kalmaz aracın.
huseyinturk
27-03-2013, 13:55
aracımı nihayet çıkardım sanayiden. Boyadan sonra birde motor değişttirtti bize sağolsun. Boyaya jilatinle bakamadım ama pütürler var gibi ince zımpara yapılmamış sanırım hiç. Kaputta 2cm saç var sadece hata olarak onuda tekrar boyarız dedi usta sıkıntı kalmadı. Çok ince anlamam boya işinden ama eski haline göre çok iyi olduğunu söyleyebilirim.. Bunlarda boya öncesi ve sonrası ilk resimler buyrun..
Foto11F0raf0209_zpsede8a5ce.jpg Photo by huseyinturk | Photobucket (http://s1085.photobucket.com/user/huseyinturk/media/Foto11F0raf0209_zpsede8a5ce.jpg.html)
http://i1085.photobucket.com/albums/j423/huseyinturk/Foto11F0raf0207_zps839db094.jpg
http://i1085.photobucket.com/albums/j423/huseyinturk/Foto11F0raf0208_zps9434a957.jpg
http://i1085.photobucket.com/albums/j423/huseyinturk/Foto11F0raf0191_zps317d548b.jpg
http://i1085.photobucket.com/albums/j423/huseyinturk/foto11F0raf0221_zpsec62a83f.jpg
boya, motor sonrası direk yıkamacıya gittim zaten. Çorluda bir yıkamacı var araba orda yıkandımı başka parlıyor. içme suyu ile araç yıkıyorlar :D
http://i1085.photobucket.com/albums/j423/huseyinturk/DSCF0146_zpsb232d961.jpg
http://i1085.photobucket.com/albums/j423/huseyinturk/DSCF0143_zpsecbbdb0e.jpg
http://i1085.photobucket.com/albums/j423/huseyinturk/DSCF0142_zps54b27160.jpg
araba komplemi açıkta boyandı ?
görüntü olarak güzel duruyor inşallah sorun çıkartmaz boya
murat_ileri
29-03-2013, 03:15
tam güneş altında bak hata varmı diye, birde yıkama suyunu sakın yakın vurmayın vernik atması yaşama sonra.
Firat.M3
29-03-2013, 06:21
Kanka valla 7 24 hayatim oldu cikti :) uygulamasi bir yana, nerdeyse Turkiyedeki butun servisleri gormem bir yana, denetlemelerim bir yana egitim vermem bir yana. Hosuma gitti gece gece boya proseslerinden bahsetmek :D
ben de aracımın üzerindeki taş, doludan oluşan gamzeleri düzelttirmeyi ve ufak tefek rütuş işlerini yaptırmayı düşünüyorum. Tavsiye edebileceğin bir servis var mıdır İstanbul'da ?
Aracım estoril mavi e36 m3. benim için oldukça değerlidir. estoril de renk olarak sıkıntılı bir renk olmasından dolayı çok strese sokuyor bu iş beni. yardımcı olur yol gösterirsen sevinirim :)
huseyinturk
29-03-2013, 14:48
tam güneş altında bak hata varmı diye, birde yıkama suyunu sakın yakın vurmayın vernik atması yaşama sonra.
2 ay oldu araç boyanalı sıkıntı olurmu hala?
Low-Rider
29-03-2013, 14:51
ben de aracımın üzerindeki taş, doludan oluşan gamzeleri düzelttirmeyi ve ufak tefek rütuş işlerini yaptırmayı düşünüyorum. Tavsiye edebileceğin bir servis var mıdır İstanbul'da ?
Aracım estoril mavi e36 m3. benim için oldukça değerlidir. estoril de renk olarak sıkıntılı bir renk olmasından dolayı çok strese sokuyor bu iş beni. yardımcı olur yol gösterirsen sevinirim :)
Melih ile görüşebilirsiniz
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/138524-yagli-cekic-boyasiz-duzeltme-26.html
murat_ileri
29-03-2013, 16:26
[QUOTE=huseyinturk;6740521]2 ay oldu araç boyanalı sıkıntı olurmu hala?[/QUOTE
sıcak havadan daha ziyade özellikle çok sogukken vernik kalitesiz iyi atılmamışsa çatlama kalkma oluyor, sebebi verniğin boyaya iyi tutunmamasından kaynaklanıyor. kışın dışarda boyatılmış arabalarda çok gördüm. bu hemen olacak diye bişey yok, benim 1 sene sonrasında başıma geldi (fırında boyanmasına ragmen) başka bir arkadaşım 6 ay sonra. dikkat etmende fayda var.
SULTANOGLU
29-03-2013, 17:00
Benim gittigim servislerin hepsi yetkili servis olduklarindan acikcasi hepimizin bildigi servisler. Bence sizin aracinizin kesinlikle ve kesinlikle ilaci ozgurunde dedigi gibi melih-ö lerin dukkani. Fotograflardanda gorebileceginiz gibi iscikikleri baya baya iyi.
Araç çorludamı boyandı? çorluda boyandıysa nerde kim boyadı? istersen özelden yazıp yollayabilirsin..Bu arada belki 50 ye yakın araç boyattım malzeme yer mekan iklim farketmeksizin isterse tuvalette bıyansın araç usta önemlidir.Usta iyiyse boya iyi olur.
SULTANOGLU
30-03-2013, 11:31
Arkadaslar kapatalim konuyu tuvalette boyayalim arabalarimizi, ustamiz iyi boyuyor.
huseyinturk
31-03-2013, 02:55
İrem oto Ercan usta boyadı aracı çorluda. Aracaz zımpara uygulanmamış boyadan sonra sanırım
devil_berk22
02-04-2013, 21:10
Arkadaslar kapatalim konuyu tuvalette boyayalim arabalarimizi, ustamiz iyi boyuyor.
bu nasıl bir mesajdır öldüm valla :D:D:D
Melih ile görüşebilirsiniz
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/138524-yagli-cekic-boyasiz-duzeltme-26.html
Benim gittigim servislerin hepsi yetkili servis olduklarindan acikcasi hepimizin bildigi servisler. Bence sizin aracinizin kesinlikle ve kesinlikle ilaci ozgurunde dedigi gibi melih-ö lerin dukkani. Fotograflardanda gorebileceginiz gibi iscikikleri baya baya iyi.
Abilerim teşekkür ederim sağolun :)