PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DHL gümrük kazığı

zübeyir
05-02-2013, 14:21
Merhaba arkadaşlar.Yurt dışından bir malzeme aldım özgün sayesinde sağolsun yardımcı oldu aldık.Dhl ile geldiğini öğrendim.neyse ürün 2-3 gün içinde tr ye geldi. sonra gümrükte takıldı 75 euroyu aştığı için.bende takılacağını bile bile aldım.daha sonra dhl aradım ürünün takıldığını öğrendim doğal olarak.onlarda bır form yolayacaklarını söylediler.bu formu gümrükte kullanılacağını söylediler.o formu doldurup yolla dediler.bununla beraber ruhsat fotokopisi,kredı kartı extresi felan filanda istediler.bende ok dedim.sonra sordum sadece ürünün vergisi alınıyor değilmi başka bir masraf yok.veya shippinginde vergisini bidaha almıyorlar değilmi dedim. onlarda yok ediler.bir tek gümrüğün aldığı ardiya ücreti var dediler vergi dışında.bende içimden kadınla konuşurken aynı anda daha önce getirdiğim mallar takıldığında bir tek vergi alınıyor biliyorum dedim kendime nasıl olur diye düşündüm.herhalde hava yolu ıle geldıgı ıcın hava alanında oluyo sadece dedim kendime ve ok dedim kapattım.daha sonra formu yolladılar maille.gelen formda ki maddelerden birinde gümrükte oluşacak masrafları DHL şahıslardan alabilecek yazıyor.ardiya masrafı dahil buna.sizde gümrükteki ardiya masrafı diye doldurup yolluyorsunuz.bende öyle yaptım..

Daha sonra evime bugün geldi paket.evrağı alıcakken extra para eklendiğini gördüm.sordum bilmiyorum dedi getiren bende almadım paketi.sonra aradım müşteri hizmetlerini.hemen yan çizmeye başladılar. dedim bu nıye fazla fiyat olarak.dediler ardiya masrafı.bende dedim varmı gümrüğün ardiya masrafı diye size kestiği bir fatura makbuz felan dedim.hayır beyefendi bunu gümrük kesmiyo bizim kendi ücretimiz beklediği için bizde ardiya masrafı cıkıyo dediler. bende dedim bana öyle demediniz.gümrüğün kendi ardiyası ile alakalı bir ücret dendi.onlarda biz öyle demedik felan fiilan.ses kayıtları vardır yanlış anlamışssınız dediler. bende dedim inceleyin ses kayıtlarını.şimdi geri dönüş bekliyorum onlardan.artık ya tutarsa misali beklioyorum oldu oldu olmadı s.. s... ödicem alıcam yapıcak birşey yok.

Haaa nie açtım bu konuyu ona geleyim.bilmeyen birileri varsa benim gibi ptt dışında daha önceden yurt dışından mal getirmeyen öğrensin benım hatama düşmesinler.bu tarz birşeyde takıldığında malınız lütfen o formu yollamayın gidin kendiniz havaalanından alın.konu burda 65 70 tl meselesi değil kandırılmak zoruma gidiyor. o yuzden sizde kandırılmayın istedim.

ruudvan
05-02-2013, 14:30
bn 2 sene once gıttım fedex e .
500 lıralık oldum o gun.
vergısı ardıyesı. bılmemne kagıdı doldurması vs vs.

gumrukte devletın bılgısayar ofısınde bı form dolduruyorsun.
formdada urunun nerden geldıgı cesıdının ne oldugu gıbı abudık gubıdık seyler var.

ama bılgısayar odasında bos bılgısayar yok bos pc bulsan bıle kartus yok
adamlar sektor yaratmıs.
kartusu cebınden cıkarıp prıntere takıyor.
sonra yazını yazıyor.he bunuda hayrına yapmıyor 100 lıra alıyor en az.
malın degerıne gore baya yukseklerede cıkıyor. o gun bugun tovbe ettım dahada ozel kargoyla calısmadım.en guzelı ptt.
gelsın ister kırık ıster yarım yamalak gelsın satıcıyla ıletısıme gecer yenısını ıstersın ama ozel kargo kadar o.ç bı kuruluıs daha yok.

he bu arada 150 tl de ozel kargonun kendı ardıyesınde oldugunu belırten kagıda verıyorsun kı o kagıt oılmadanda gumruk senden gumruk bedelı almıyor.

clioGT
05-02-2013, 14:31
dhl fedex te işler ptt gibi yürümüyor
ben valla spacer getirtmiştim defender a, aldığım kadar da masraf çıktı, dosya masrafıi vergisi, ardiye ordino vs vs....

Cem.B
05-02-2013, 14:43
ptt nin annesi ölsün !!

5 günde amerikadan türkiyeye gelen malzeme 6 günde havaalnı gümrükten çıkıp topkapıya gelemedi

bide express aldık ya neyse,hepsini geçtim havaalanı kargo servisinin nosunu veriyorlar müşteri hizmetlerinden arayıp işleminizi hızlandırabilirsiniz diye telefona bile bakmıyor şerefsizler

ahk
05-02-2013, 14:44
parçayı 75€ altında gösterseydiniz hiçbişey ödemezdiniz...

cabriolet
05-02-2013, 14:51
ptt nin annesi ölsün !!

5 günde amerikadan türkiyeye gelen malzeme 6 günde havaalnı gümrükten çıkıp topkapıya gelemedi

bide express aldık ya neyse,hepsini geçtim havaalanı kargo servisinin nosunu veriyorlar müşteri hizmetlerinden arayıp işleminizi hızlandırabilirsiniz diye telefona bile bakmıyor şerefsizler

Harbiden öyle kanka bana 2 koltuk geldi sizin malzemeler hala gelmedi pttde çok yavaş çalışıyo..

chatlaxs
05-02-2013, 15:02
parçayı 75€ altında gösterseydiniz hiçbişey ödemezdiniz...

böyle olupta ebatlı kolide bişey gelirse gümrük memuru bakıp onaylıyor en azından bana öyle oldu 4 lira gümrüğe gösterme parası aldılar koliyi teslim aldım

Arenimo
05-02-2013, 15:16
ben USPS ile almıştım daha önce ve oldukça büyük bir kutuydu cuma akşamı usa den çıkan kargo salı sabah elime geldi gümrüğe vs. takılmadan bu biraz zaman yoğunluk ve şans ile alkalı

Wromm
05-02-2013, 15:17
Gayet normal olan bir durum DHL, TNT ve diğerleri farketmez.

Gümrüğe takıldınız mı kargo parası + ardiye + vergi + gümrükçüye verilecek para uzar gider.

Hele ucuz olsun diye economy express dersin dayarlar karayolunu halkalı gümrüğünde numune bile olsa ödemeden çekemezsiniz.

En temizi mümkünse rakamı düşük göstermek veya hediye notu ile göndertmek..

Onrcn
05-02-2013, 15:17
Hehe ptt mi.. Almanya dan numune yolladilar, TR da PTT e teslim edildi ama bir daha haber alamadik :D

SErhat.
05-02-2013, 15:41
Ptt yine de bu gibi durumlarda daha insaflı.

75 Euro'yu geçen alışverişim oldu mesela; 82 Euro'ydu. 3.60 TL gümrük ücreti ödeyerek teslim aldım; ayağıma kadar geldi.

Sadece Almanya'dan 3 günde Türkiye'ye gelen kargo; Topkapı'dan Yeşilköy'e +6 günde geldi.:)

Arenimo
05-02-2013, 15:43
Ptt yine de bu gibi durumlarda daha insaflı.

75 Euro'yu geçen alışverişim oldu mesela; 82 Euro'ydu. 3.60 TL gümrük ücreti ödeyerek teslim aldım; ayağıma kadar geldi.

Sadece Almanya'dan 3 günde Türkiye'ye gelen kargo; Topkapı'dan Yeşilköy'e +6 günde geldi.:)

Ben bu sefer topkapıya geldiğinde kargo gidip kendim alıcam beklemeyeceğim :D

Low-Rider
05-02-2013, 15:53
PTT biraz yavaş evet, çin vs dışardan 3-4günde gelen paketler Türkiye'ye girdikten sonra 6günü buluyor gelmesi ama bana teslim eden PTT şubesi ile sıkı fıkı olunca 2güne çekmiştim süreyi:D

FaBeRgE
05-02-2013, 15:55
ben USPS ile almıştım daha önce ve oldukça büyük bir kutuydu cuma akşamı usa den çıkan kargo salı sabah elime geldi gümrüğe vs. takılmadan bu biraz zaman yoğunluk ve şans ile alkalı

USPS Amerikanın yerel posta firması olduğundan fazla sorun yaşamazsınız. Eğer paketiniz özel bir kargo firması ile gelseydi eminim çok uğraştırırlardı sizi. Bende o yüzden her zaman USPS tercih ediyorum:icon_tup:

Ekleme: Ayrıca paketiniz gümrükte takılınca nasıl ithal ediyorsunuz ? Bir kere takılan paketi gümrük müşaviri olmadan alamazsınız diyip geri göndermişlerdi bizi.

Arenimo
05-02-2013, 16:00
USPS Amerikanın yerel posta firması olduğundan fazla sorun yaşamazsınız. Eğer paketiniz özel bir kargo firması ile gelseydi eminim çok uğraştırırlardı sizi. Bende o yüzden her zaman USPS tercih ediyorum:icon_tup:

Ekleme: Ayrıca paketiniz gümrükte takılınca nasıl ithal ediyorsunuz ? Bir kere takılan paketi gümrük müşaviri olmadan alamazsınız diyip geri göndermişlerdi bizi.

benim takılmadı evime direk geldi ama takılınca yakın arkadaşlarımdan biliyorum

gittiler ödedikleri fişi gösterdiler vergisini ödeyip çıktılar ama DHL UPS FEDEX TNT de nasıl oluyor bilmiyorum

vkarayel
05-02-2013, 16:05
Aman ebaydan mal alırken DHL'den uzak durun. Bulgaristan'da toplama merkezi oluşturmuşlar, tüm hava ile gelen mallar Bulgaristan'da toplanıyor. TR'ye mallar TIR ile giriyor ve dolayısı ile direk gümrüğe takılıyor. Hatta ordinyo masrafı felan çıkarıyorlar.
250 TL lik malzeme alışverişim için 600 TL gümrük masrafı çıktı zamanında.

AEAlmas
05-02-2013, 17:03
Özel şirketler fedex dhl tnt vs bunlar depo kiralıyor havalimanlarinda e ardiye masrafi ödemek durumunuz var gumrukte beraber gümrük suz ise odemezsiniz hatta bana bi kere gümrük suz mala gümrük var dediler bende dedim ne gümrüğü paypal ve kredi kartı bilgilerini ve ebay 'dan bakın dedim işi çözdüm bu şekilde eksik bilgi ile iş yapılmasın ptt devlete ait devlet devlete kira ödemez

erdemx
05-02-2013, 17:03
DHLden uzak durun kendileri para kazanabilmek için 20 dolarlık parçayı bile gümrüğe soktular sırf ardiye alabilsinler diye

yavuz364
05-02-2013, 17:21
Keşke ilk kapıya geldiğinde alsaymışsınız.. Alabildiğiniz kadar hemen almaya çalışın paketi parası ne ise istediklerini verin özel şirketlerde yoksa daha da fazla verirsiniz..

Bu konunun özeti 100euro üzeri veya büyük paketler için PTT dışındaki postalardan uzak durun :)
Yıllardır yüzlerce şey getirttim şuana kadar PTT de büyük bi problem yaşamadım ama DHL miş UPS miş o tür firmalarda yaşamadığım rezillik kalmadı..

fatihtemizer
05-02-2013, 17:35
Ptt ıle 650 dolarlık siparişim evime gelmişti..takılma falan olmadı.ozel kargo fırmaları ıcın ardıye ucretı bıldıgınız darphane..bu yuzden cok nadır gorulur 75 euro ustunun gecmesı..

BoraRS
05-02-2013, 18:14
Kanka bu parca FlashPro mu? Bilelim de biz de ona gore hareket edelim. Gecmis olsun bu arada.

Ahmet.S
05-02-2013, 18:16
ardiye ücreti 160 liralı gibi bi rakam

100 paund kesilen faturaya 176 lira gibi vergi ödedim sadece toplamda 560 tl ye mal oldu.

zübeyir
05-02-2013, 18:39
Kanka bu parca FlashPro mu? Bilelim de biz de ona gore hareket edelim. Gecmis olsun bu arada.

saol boracım .evet knka flashpro. sakın ptt dısında bırseyle getırme eger posta ile getirteceksen.en azından takılsada vergini odersın alırsın malını. bu ibnenin çocuklar tam ekmek kapısı yapmış bu işi. bildiğin sektör olmuş. çok araştırdım.Ben sinirime hakim oldum Allahından bulsunlar dedim.Haram ettim gittim aldım az önce. şuan bende mal.

Dou
05-02-2013, 18:49
Abi zaten ptt dışında bir şeyle getirmen yanlış, bide flashpro küçücük şey hiç bir sorun çıkmazdı benim görüşüm

Neyse geçmiş olsun

Ertug_T.
05-02-2013, 18:51
3 gun once bende ayni kazigi yedim fed ex den..istanbulda havaalaninda gumrukte kaldi ve 125 lira gereksiz ardiye ucreti oldedim vergi disinda fazladan..

EREN34
05-02-2013, 18:53
Biri ulke bazli posta servislerini yazabilir mi?

Mesela Turkiye Ptt
Amerika usps
ingiltere?
almanya? vs

VWci
05-02-2013, 18:54
DHL, Alman devlet postasi degil mi?

zübeyir
05-02-2013, 18:57
Neyse gittim aldım lanet olsun dedim.Allahından bulsunlar. ne diyeyimki.heryerde bir tuzak insan bişi alamaz oldu .

http://i46.tinypic.com/343oh7k.jpg

Tolga-R
05-02-2013, 19:37
Ptt de artık parçayı 75 usd/euro göstermek de yemiyor. Her gelen parça 65-75 euro usd zaten . Adamlar doğa olarak yemiyorlar.

Tolga-R
05-02-2013, 19:39
Neyse gittim aldım lanet olsun dedim.Allahından bulsunlar. ne diyeyimki.heryerde bir tuzak insan bişi alamaz oldu .

http://i46.tinypic.com/343oh7k.jpg

Hayırlı olsun . Boşver takma kafana . Bu arada sen neden hondata nın TR distrubutorunden almadın flashproyu :)

BoraRS
05-02-2013, 20:09
Hayırlı olsun . Boşver takma kafana . Bu arada sen neden hondata nın TR distrubutorunden almadın flashproyu :)

O kim nan :D

saol boracım .evet knka flashpro. sakın ptt dısında bırseyle getırme eger posta ile getirteceksen.en azından takılsada vergini odersın alırsın malını. bu ibnenin çocuklar tam ekmek kapısı yapmış bu işi. bildiğin sektör olmuş. çok araştırdım.Ben sinirime hakim oldum Allahından bulsunlar dedim.Haram ettim gittim aldım az önce. şuan bende mal.

Kankam hayirli olsun bosver mal gelmis sagsalim. Bak eger cok kizdiysan sinirlerin bozulduysa ver bana :D

zübeyir
06-02-2013, 08:14
O kim nan :D

Kankam hayirli olsun bosver mal gelmis sagsalim. Bak eger cok kizdiysan sinirlerin bozulduysa ver bana :D

sen almadınmı daha o kadar gittin amerikanyaya :D

M U R A T
06-02-2013, 08:45
ptt yavaşta gelse iyidir dhl ve fedex canından bezdirir

zübeyir
13-02-2013, 15:27

+1903........................

Asimos
13-02-2013, 15:33

sadece dhl , fedex değil

ups , tnt dhl hepsi aynı

usps ptt candır.

gecenlerde usadan stop takımı geldi , eleman 2.5tl. ücreti war dedi , ne ücreti diye sorduğumda ordino ücreti dedi.Sonra ben bu özel kargolara belden aşaa söwdüm adamın yanında. 150+ tl. ordino ücreti alıyo şerefsinzler

Tuncer M.
13-02-2013, 15:47

Mesela Turkiye Ptt
Amerika usps
ingiltere?
almanya? vs

Almanya deutsche post
İspanya correos

Tahir
13-02-2013, 17:11
Daha önce hem dhl hem ups ile parça getirttim ikisinde de koparmaya çalıştılar ama cozlayınca kimse bir daha ikiletmedi:D

Burak Kasim
13-02-2013, 17:18
Tam mike mike odiceksin yazicaktim zaten almissin :)

Telefonda biri ole demisti falanla olmuyor malesef Zubeyir, proseduru uyguluyor firmalar.

Yazili oldugu surece alirlar parasini, hergun biraktigin gun icinde para keserler gayet dogal.

Amerikadaki Flash Pro'lar bildigim Turkiyede calismiyor, war mi calistirabilen vs.?

Hangi ulkeden geldi Flash Pro sana Zubeyir?

zübeyir
13-02-2013, 18:01
Tam mike mike odiceksin yazicaktim zaten almissin :)

Telefonda biri ole demisti falanla olmuyor malesef Zubeyir, proseduru uyguluyor firmalar.

Yazili oldugu surece alirlar parasini, hergun biraktigin gun icinde para keserler gayet dogal.

Amerikadaki Flash Pro'lar bildigim Turkiyede calismiyor, war mi calistirabilen vs.?

Hangi ulkeden geldi Flash Pro sana Zubeyir?

Italyadan geldi burakcim

Burak Kasim
13-02-2013, 18:15
Italyadan geldi burakcim

Okdir, Ozgun biliyordur hangi marketten alinicagini.

O kadar cok Flash Pro soran war ki adamlara hayir demekten gina geldi. :D

zübeyir
13-02-2013, 22:21
Okdir, Ozgun biliyordur hangi marketten alinicagini.

O kadar cok Flash Pro soran war ki adamlara hayir demekten gina geldi. :D

vallahi falshproyu almak özgünü ayar için bulmaktan daha kolay :D

oGuZ555
13-02-2013, 22:38

Mesela Turkiye Ptt
Amerika usps
ingiltere?
almanya? vs

PTT'nin takip no girilen kısmın en altında bütün ülkelerin yerel postalarının web sitesi mevcut :)

http://i276.photobucket.com/albums/kk4/Charge_Speed/ptt_zps31d1bec5.jpg

Talh@
14-02-2013, 09:39
Merhaba arkadaşlar.Yurt dışından bir malzeme aldım özgün sayesinde sağolsun yardımcı oldu aldık.Dhl ile geldiğini öğrendim.neyse ürün 2-3 gün içinde tr ye geldi. sonra gümrükte takıldı 75 euroyu aştığı için.bende takılacağını bile bile aldım.daha sonra dhl aradım ürünün takıldığını öğrendim doğal olarak.onlarda bır form yolayacaklarını söylediler.bu formu gümrükte kullanılacağını söylediler.o formu doldurup yolla dediler.bununla beraber ruhsat fotokopisi,kredı kartı extresi felan filanda istediler.bende ok dedim.sonra sordum sadece ürünün vergisi alınıyor değilmi başka bir masraf yok.veya shippinginde vergisini bidaha almıyorlar değilmi dedim. onlarda yok ediler.bir tek gümrüğün aldığı ardiya ücreti var dediler vergi dışında.bende içimden kadınla konuşurken aynı anda daha önce getirdiğim mallar takıldığında bir tek vergi alınıyor biliyorum dedim kendime nasıl olur diye düşündüm.herhalde hava yolu ıle geldıgı ıcın hava alanında oluyo sadece dedim kendime ve ok dedim kapattım.daha sonra formu yolladılar maille.gelen formda ki maddelerden birinde gümrükte oluşacak masrafları DHL şahıslardan alabilecek yazıyor.ardiya masrafı dahil buna.sizde gümrükteki ardiya masrafı diye doldurup yolluyorsunuz.bende öyle yaptım..

Daha sonra evime bugün geldi paket.evrağı alıcakken extra para eklendiğini gördüm.sordum bilmiyorum dedi getiren bende almadım paketi.sonra aradım müşteri hizmetlerini.hemen yan çizmeye başladılar. dedim bu nıye fazla fiyat olarak.dediler ardiya masrafı.bende dedim varmı gümrüğün ardiya masrafı diye size kestiği bir fatura makbuz felan dedim.hayır beyefendi bunu gümrük kesmiyo bizim kendi ücretimiz beklediği için bizde ardiya masrafı cıkıyo dediler. bende dedim bana öyle demediniz.gümrüğün kendi ardiyası ile alakalı bir ücret dendi.onlarda biz öyle demedik felan fiilan.ses kayıtları vardır yanlış anlamışssınız dediler. bende dedim inceleyin ses kayıtlarını.şimdi geri dönüş bekliyorum onlardan.artık ya tutarsa misali beklioyorum oldu oldu olmadı s.. s... ödicem alıcam yapıcak birşey yok.

Haaa nie açtım bu konuyu ona geleyim.bilmeyen birileri varsa benim gibi ptt dışında daha önceden yurt dışından mal getirmeyen öğrensin benım hatama düşmesinler.bu tarz birşeyde takıldığında malınız lütfen o formu yollamayın gidin kendiniz havaalanından alın.konu burda 65 70 tl meselesi değil kandırılmak zoruma gidiyor. o yuzden sizde kandırılmayın istedim.

Öncelikle aldığın parçalar hayırlı olsun güle güle kullan.Senin geçtiğin bu yoldan bende 2 gün önce geçtim.Bende DHL ile çalıştım.

Muhtemelen 100 küsür TL ödeme yaptın. Bunun 65 TL si DHL nin senin adına yaptığı gümrük hizmeti bedeli.Kalanı ise devletimize ödediğin vergi.Eğer ürün EU menşeili ise vergi %18 ödedin fakat diğer yerlerden gelirse %20 vergi ödedin.

Bunların hepsi sana iletilen formlarda yazmaktadır. Ayrıca bu hizmet bedeli DHL nin hakkıdır bak ptt ile gönderenler kaç gün bekliyor ama biz 2 günde ürünümüzü aldık.

Not: DHL de filan çalışmıyor.Özel bir firmada dış ticaret ve satış sorumlusuyum.

zübeyir
15-02-2013, 01:40
Öncelikle aldığın parçalar hayırlı olsun güle güle kullan.Senin geçtiğin bu yoldan bende 2 gün önce geçtim.Bende DHL ile çalıştım.

Muhtemelen 100 küsür TL ödeme yaptın. Bunun 65 TL si DHL nin senin adına yaptığı gümrük hizmeti bedeli.Kalanı ise devletimize ödediğin vergi.Eğer ürün EU menşeili ise vergi %18 ödedin fakat diğer yerlerden gelirse %20 vergi ödedin.

Bunların hepsi sana iletilen formlarda yazmaktadır. Ayrıca bu hizmet bedeli DHL nin hakkıdır bak ptt ile gönderenler kaç gün bekliyor ama biz 2 günde ürünümüzü aldık.

Not: DHL de filan çalışmıyor.Özel bir firmada dış ticaret ve satış sorumlusuyum.

Hiçte hakkı felan değildir. hakkını taşıma yaptığı ve onun için aldığı parayla yeterınce alıyor zaten.Hakkıdır dediğin şey sizin bir form doldurmanız gerekiyor deyipte;insanlara çat dıye mail yollayıp oradakı 65 tl paranında devlet tarafından alındıgı yalanını soylüyorlar. sonrada araştırınca oyle olmadıgını ogrendıgınde sız ımzaladınız bızım yapacak bırseyımız yok.bizim aldığımız ücret bu diyorlar..yaptıkları şerefsizlikten başka birşey değil..bu işi sektör yapmış serefsizler resmen.her kim yapıyosa bunu hastahane köşesinde yesin o parayı.kanser olsunlar ona harcasınlar ınşallah insanları kandırıp aldıkları paralarla.

BoraRS
15-02-2013, 01:43
Hiçte hakkı felan değildir. hakkını taşıma yaptığı ve onun için aldığı parayla yeterınce alıyor zaten.Hakkıdır dediğin şey sizin bir form doldurmanız gerekiyor deyipte;insanlara çat dıye mail yollayıp oradakı 65 tl paranında devlet tarafından alındıgı yalanını soylüyorlar. sonrada araştırınca oyle olmadıgını ogrendıgınde sız ımzaladınız bızım yapacak bırseyımız yok.bizim aldığımız ücret bu diyorlar..yaptıkları şerefsizlikten başka birşey değil..bu işi sektör yapmış serefsizler resmen.her kim yapıyosa bunu hastahane köşesinde yesin o parayı.kanser olsunlar ona harcasınlar ınşallah insanları kandırıp aldıkları paralarla.

Uu beybee cok sert :D

toonch
15-02-2013, 05:42
Gümrüge takıldımı yan bastın. 2 hafta önce shipping dahil 160 dolarlık parçaya 285 dolar gümrükle ilgili para verdim. İçim yandı. Gümrüge takılma nedeni parçaların sayısal olarak çok olmasıydı. 75euro dışında sayı sıkıntısıda var unutmayın. Normalde sınır sayı 3 ama parçaya göre 10-15e birşey demiyorlar. İşin acayibi, iş için aldığım bu parçalardan daha fazlada getirebilirim. Gümrükçü ile konuştum eğerki 160 dolarlık değilde 1600dolarlık getirsem. Toplam verdiğim para vergi dışında pek artmıyor.
Tabi gümrükten takılmadan geçmesi için parçayı ne olarak yorumladıklarıda önemli. Eğer ne olduğuna yorum getiremezlerse yandım.
Bu arada gümrükçünün anlattığı ; Ptt dışındakiler firmalar ilk iş olarak kutunun sahibinin kendileri ile çalışan biri olup olmadığına bakıyorlarmış. Eğerki çalışmıyorsan gümrükte takılıyor.

Talh@
15-02-2013, 10:04

Bizim benzeri yapılan işlemlerde 3 ayrı masraf oluşur.Nakliye ücreti , gümrük hizmeti ücreti (istersen gümrükten kendin çeker bunu ödemezsin) ve devlete ödenecek vergi.

DHL nin senin benim gibi onbinlerce müşterisi olduğu için herkese uzun uzun açıklama yapmıyorlar.Sana formu yolluyorlar.Okuyana sürpriz olmuyor, okumayan nerden çıktı bu masraf diyor doğal olarak.

Yine yukarda dediğim gibi bunlar sana iletilen formda yazıyor.O elindeki form bende de var istersen buraya koyarım ama gerek yok zaten sende de var.

Ben ptt ile de intercooler getirmiştim.Bizim ayda 20 - 30 konteyner çeken gümrükçümüz intercooleri zor çekti.Hatta bu nedir diye sanayi bakanlığına bile gitti benim intercooler. PTT de her zaman süt liman değil.

Neyse hadi hayrını gör malının,faydam olduysa ne mutlu bana :D

Çok giremiyorumda buralara.