PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vakıf Üni.'den başka bir Vakıf Üni.'ye geçmek.

Burak K.
12-02-2013, 14:36
Şu an Antep Zirve Üniversitesinde hazırlık okuyorum vakıf üniversitesi... Seneye başka bi vakıf üniversitesine geçmek istiyorum ancak hazırlıktan sonra geçiş yapabiliyormuyum ? Torpil vs. işleri dönüyor mu bu olayda bilgisi olan var mı ?

dorukky
12-02-2013, 15:01
torpille alakası yok geçiş yapabılıyorsun fakat bursun varsa bursun siliniyor bende geçiş yapıcaktım bursumu sılıyolar dıye gecemedım.

cagri-35
12-02-2013, 15:26
Yatay geçiş yapıcaksın. Ama 5inci döneme kadar geçiş oluyor diye biliyorum. Vakıftan vakıfa kolaylıkla geçersin.

onursumer
12-02-2013, 15:32
yatay geçişte devlette torpil işler

vakıfta farketmez para konşuru herturlu geçersin yani :D

bende seneye eski universiteme geçeyi düşünüyorum burdaki bursumdan fazlasını verirlerse eğer :)

ocean0636
12-02-2013, 15:37
Puana bakilmiyor mu peki bu yatay gecislerde ?
Bir de vakiftan vakifa gecerken farkli bolume gecebiliyormuyuz ?

Burak K.
12-02-2013, 15:38
Geçiş yapmak için yani burada bölümümün ilk senesini okumama gerek yok ?

onursumer
12-02-2013, 15:39
Puana bakilmiyor mu peki bu yatay gecislerde ?
Bir de vakiftan vakifa gecerken farkli bolume gecebiliyormuyuz ?

bakılıyor tabi ama okul kabul ediyor seni yani ordaki herşeye okul karar verdiği için torpil aşırı geçerli

yani kimlerin nerelere geçtiğine şait olduktan sonra puan falan hikaye diyorum ben :D

farklı bir bolume geçilebilir ama ders uyumluluğu gerekiyor

yani her bolumden her bolume geçiş yapamazsın sadece bazı bolumlere

Burak K.
12-02-2013, 15:39
Yatay geçiş yapıcaksın. Ama 5inci döneme kadar geçiş oluyor diye biliyorum. Vakıftan vakıfa kolaylıkla geçersin.

Abi 5.dönem derken anlamadım ?

cagri-35
12-02-2013, 15:45

bende seneye eski universiteme geçeyi düşünüyorum burdaki bursumdan fazlasını verirlerse eğer :)

Torpil nasıl işliyor o kısmı anlamadım ben?

Senın denklıgın varsa ve okul puanın ıle ortalaman tutuyorsa buna okul ne şekilde karışabilirki zaten onlar karar vermiyorki ösymden geliyor ellerine liste sıralama halinde.

Şunu dersen olabilir, genelde devlet üniversitelerinde çoğu bölümde ya kontenjan olmaz ya 1-2 tane olur. Ben yatay geçiş yaptığımda Türkiye genelinde girdiğim bölüme 1 örgün 1 ikinci öğretim alınıyordu. Ben istememe rağmen araştırma görevlisi vakıfta okudugum bölümün daha geçerli oldugunu ve orada kalmamın bana daha yararı olacağını söyledi. Bende İzmire geldiğimde görüşmek istediğimi söyledim ve ardından ders denkliklerinde sıkıntı çıkarttılar 3üncü sınıfta geçmiş olmama rağmen 42 dersten geçtikten sonra mezun olabileceğimi ve en az 1 yıl kaybım olacağını söylediler. İnad ettim risk benim dedim ve dediklerinin aksine kayıpsız bitirdim :) (Tabi birde bana sor, bir dönemde ortalama 12 ders alarak ve yaz okulu ile) . Torpil ancak bu şekilde olabilir, başka türlü pek imkanı yok.

@ B.KAYA : Mevzuatı tekrar gözden gecır ben gecerken o sekıldeydı yada 6.dönemde olabılır bılemıyorum. Yanı 2 donem 1 yıl ıste 3 yılın bası son donemdı gecıs ıcın sanırım 5. dönem yani.

ocean0636
12-02-2013, 15:50
bakılıyor tabi ama okul kabul ediyor seni yani ordaki herşeye okul karar verdiği için torpil aşırı geçerli

yani kimlerin nerelere geçtiğine şait olduktan sonra puan falan hikaye diyorum ben :D

farklı bir bolume geçilebilir ama ders uyumluluğu gerekiyor

yani her bolumden her bolume geçiş yapamazsın sadece bazı bolumlere

Anladim o zaman ben bi izmir yasari zorliyim :D bilgiler icin tesekkur ederim :)

Burak K.
12-02-2013, 16:01
İzmir Yaşar,Ekonomi İstanbul Beykent,Maltepe ile görüştüm bölüme geçip bölümün 1. senesini burada okumam gerekiyormuş. :/

dorukky
12-02-2013, 16:04
yarı donemde gecıs yapabılıyosun donem bası ve sonunda degıl

cagri-35
12-02-2013, 16:05
yarı donemde gecıs yapabılıyosun donem bası ve sonunda degıl

Ben dönem başında yaptım ?

dorukky
12-02-2013, 16:11
Ben dönem başında yaptım ?belirli not ortalaman lazım geçiş yapacağında . devlete geçerkende girdiğin senenin öss puanına bakıp boş kalan kontenjanlarada geçiyosun.Dönem başı ben geçemedim o yüzden okulu bıraktım doğuşta okuyodum.

cagri-35
12-02-2013, 16:14
belirli not ortalaman lazım geçiş yapacağında . devlete geçerkende girdiğin senenin öss puanına bakıp boş kalan kontenjanlarada geçiyosun.Dönem başı ben geçemedim o yüzden okulu bıraktım doğuşta okuyodum.

nor ortalamam haylı yuksektı zaten ,

vakıftan devlete gectım ege mezunuyum. Öss puanı okul dakı not ortalaman cok onemlı. Ama okuldakı not ortalaman ve denklıgın dırek belırlıyor esasında.

Dırek donem basında gecıs yaptım mezun oldum hatta.

onursumer
12-02-2013, 16:14
Torpil nasıl işliyor o kısmı anlamadım ben?

Senın denklıgın varsa ve okul puanın ıle ortalaman tutuyorsa buna okul ne şekilde karışabilirki zaten onlar karar vermiyorki ösymden geliyor ellerine liste sıralama halinde.

Şunu dersen olabilir, genelde devlet üniversitelerinde çoğu bölümde ya kontenjan olmaz ya 1-2 tane olur. Ben yatay geçiş yaptığımda Türkiye genelinde girdiğim bölüme 1 örgün 1 ikinci öğretim alınıyordu. Ben istememe rağmen araştırma görevlisi vakıfta okudugum bölümün daha geçerli oldugunu ve orada kalmamın bana daha yararı olacağını söyledi. Bende İzmire geldiğimde görüşmek istediğimi söyledim ve ardından ders denkliklerinde sıkıntı çıkarttılar 3üncü sınıfta geçmiş olmama rağmen 42 dersten geçtikten sonra mezun olabileceğimi ve en az 1 yıl kaybım olacağını söylediler. İnad ettim risk benim dedim ve dediklerinin aksine kayıpsız bitirdim :) (Tabi birde bana sor, bir dönemde ortalama 12 ders alarak ve yaz okulu ile) . Torpil ancak bu şekilde olabilir, başka türlü pek imkanı yok.

@ B.KAYA : Mevzuatı tekrar gözden gecır ben gecerken o sekıldeydı yada 6.dönemde olabılır bılemıyorum. Yanı 2 donem 1 yıl ıste 3 yılın bası son donemdı gecıs ıcın sanırım 5. dönem yani.

yatay geçişin yok ile bir ilgisi yok

sadece kuralları yok belirliyor

onun dışıdna herşey oğrenci ile üniversite arasında :D

ayrıca belirtmeyi unuttum hazırlık okuduğunu soylemişttin

hazırlığı bıtırdıkten sonra 1 sene okuman gerekli hazırlık sayılmıyor hemen geçiş yapamassın malesef

cagri-35
12-02-2013, 16:17
Onur direk dediğim gibi bizzat yasadıklarımı anlattım ben sna.

Öyle tanıdık es dost alamazlar alınsa zaten benım iş yaştı egeye gırdım 1 kontenjana.

Burak K.
12-02-2013, 16:19
yatay geçişin yok ile bir ilgisi yok

sadece kuralları yok belirliyor

onun dışıdna herşey oğrenci ile üniversite arasında :D

ayrıca belirtmeyi unuttum hazırlık okuduğunu soylemişttin

hazırlığı bıtırdıkten sonra 1 sene okuman gerekli hazırlık sayılmıyor hemen geçiş yapamassın malesef

Yarım dönem okuyupta geçiş yapılabiliyomuş kontenjan durumuna göre. Bir sürü vakıf üni var birinden birinde kontenjan olur heralde.

cagri-35
12-02-2013, 16:55
Kontenjanı dert etme cok rahat gecersın vakıftan devlete gecıs zordur vakıftan vakıfa gecıs kolaydır.

Özellıkle ızmır ıcın konusmak gerekırse yasardanda onlısans mezunu olarak hem yasara hemde ekonomıye not ortalaman ortalamaysa gırersın.

Ha tabı bı yıgılma olur sana yer kalmaz onu bılemem o zaman hamam şart. :D

dorukky
12-02-2013, 16:56
nor ortalamam haylı yuksektı zaten ,

vakıftan devlete gectım ege mezunuyum. Öss puanı okul dakı not ortalaman cok onemlı. Ama okuldakı not ortalaman ve denklıgın dırek belırlıyor esasında.

Dırek donem basında gecıs yaptım mezun oldum hatta.
senın gectıgın donemı bılmıyorum ama su anda benım ogrencı ıslerınden aldıgım bılgı 1. donemı bıtırıp o not ortalamasına gore 2. donem basvuru yapıyosun zaten 1 yada 2 kontenjan oluyor.Yada okuldan kaydını sıldırıp gırdıgın sene aldıgın oss punanına gore bos kontenjanlı her hangı bı unıye gecebılıyosun

cagri-35
12-02-2013, 16:59
Kaçıncı senende geciş yapmak istedin?

Mevzuat sürekli değişiyor ben gecıs yaptıgımda ara dönemdede dönem basındada gecıs yapabılıyordun.

dorukky
12-02-2013, 17:02
ben hazırlık ve ilk seneyi bitirdim 2. sene bası gecıs ıstedım olmadı ocakta gecıs yapabılırsın dedıler yada devlete gıt dedıler bursumuda kesıyolardı mecburen ya kalıcaktım kontrol muh okuyodum oss puanım 290 felandı 290 a da bos kontenjan yoktu fizik kimya bolumlerı vardı sadece mecburen dondurdum okulu

cagri-35
12-02-2013, 17:04
Kötü olmuş gecıs yapabılecegın bı aralık var belkıde o alt aralıktır cunku alan derslerınden zıyade unıye gırıste cogu bolumun aldıgı ortak dersler vardır gectıgındede muaf olursun bırcogundan onlardan eksıgın vardır tahmınımce.

dorukky
12-02-2013, 17:06
Kötü olmuş gecıs yapabılecegın bı aralık var belkıde o alt aralıktır cunku alan derslerınden zıyade unıye gırıste cogu bolumun aldıgı ortak dersler vardır gectıgındede muaf olursun bırcogundan onlardan eksıgın vardır tahmınımce.yok alttan dersim yoktu zaten ılk sene derslerın yuzde 80 90 ı ortak oluyor onları saydırıp devam edıcektım baska okulda olmadı sıstem degısıyo sureklı.Eger bursun yoksa paralı okuyosan ıstedıgın ozele gecebılırsın ama bursun varsa bursunu alıyolar.

Emre İlbi
12-02-2013, 21:21
Ben Karabükte okurken, elemanın biri yeditepeden atılıp gelmişti(sınıfta kalmış)
illede vakıf olacak demiyorsan, devlet üniversitelerinide araştır :)

onursumer
12-02-2013, 21:24
her okul olabilri yeterki bolum denk olsun veya aynı olsun

notlarında alttan olmamak şartıyla 100 uzeirinden 60 ve yukarısı veya 4 uzerinden 2 ve yukarısı olucak

cagri-35
12-02-2013, 22:44
Bir de şuna dikkat etmek gerek , bölüm isimleri benzese hatta birebir aynı olsa bile üniversitelerin dersleri farklı olabilir. Ders içerikleri karşılaştırılır ve onaylatılır. Aynı ada sahip dersler bile içerik tutmadığından sayılmayabiliyor. Benim başıma geldi.

Burak K.
12-02-2013, 23:23
Bir kaç üniversiteyle görüştüm,hepsi hazırlıktan sonra ki senenin 1. döneminde geçebilirsiniz diyorlar ancak Bahçeşehir Üniversitesi'nin internetinde yazan yazıda hazırlıkla ilgili bişey yazıyor anlayamadım yarın görüşeceğim. En kötü seneye 2. dönem başında geçiş yapacağım inşallah.

semavi
13-02-2013, 07:39
Şuanki mevzuatları bilemiyorum her ne kadar öğretim görevliside olsam ...

Benim zamanımda 1. dönemden itibaren geçiş yapılabiliyordu. Bir çok ünv ÖSS(YGS her ne haltsa) puanına bakmasada bazı üniversiteler ÖSS puanı şartı koymaya başlamışlardı. Burslu okuduğum için Vakıflara geçiş imkanım yoktu, bende devlet Ünv istemiyordum %100 ingilizceden dolayı. Kazandığım sene sınavım çok çok kötü geçmişti ve seviyemin altında bir puan almıştım... 1. sınıf sonuda ÖSS'ye girdim ve Ankara Atılım Ünv Burslu kazandım (Uluslararası ilişkiler yine) Derslerimi saydılar... Ben ünversitenin "gayri ahlaki ve insani" bir şartından dolayı lanet ederek gitmedim oraya. Şuan şartları değişmiş olabilir. Okuyan arkadaşların kalbini kırmak istemem, soran olursa pmden açıklarım...

Benim merak ettiğim ise Zirve'den neden geçiş yapmak istiyorsun? Teklif geldide oradan bize Öğr. Gör. olarak.

Yani şehre mi alışamadın? Objektif yazarsan sevinirim. Mesela bende Adanaya alışamadım ondan dolayı geçiş yapmak istemiştim ama 4 sınıfta "keşke iş imkanım iyi olsada adanada kalsam" diyordum...

63owen63
13-02-2013, 09:13
Bende mevzuata tam hakim degilim, ama benim advisor oldugum sınıfa bir öğrencim geçişle geldi. Bunu en net geçiş yapmak istedigin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşebilirsin. Kontenjan olduğu sürece vakıf üniversitelerinde sorun yaşayacagını düşünmüyorum bir çogunda en azından. Ama 1 seneyi doldurmuş olman lazım mevcut yerde en az.

Benim merak ettiğim ise Zirve'den neden geçiş yapmak istiyorsun? Teklif geldide oradan bize Öğr. Gör. olarak.

Yani şehre mi alışamadın? Objektif yazarsan sevinirim. Mesela bende Adanaya alışamadım ondan dolayı geçiş yapmak istemiştim ama 4 sınıfta "keşke iş imkanım iyi olsada adanada kalsam" diyordum...

Hocam Zirve'deki akademik durumla ilgili sorularınız varsa alabilirim. Özelden

Burak K.
13-02-2013, 13:19

Valla hocam şu an ben hazırlıktayım. Okul ve rektör verilen sözlerin hiç birini tutmadı diyebiliriz,okul şu an lise kıvamında. Antep'e alıştım diyemeyiz sadece techturkey üyeleriyle aram iyi,okulda pek arkadaşım yok. :) Bir de zamanında bana çok dediler Bursa'dan sonra orda yapamazsın diye,ben o an ki üniversite heyecanıyla dinlemedim hiç kimseyi geldim açıkcası pişmanım... Yanlış anlaşılmasın doğuya ya da güney doğuya bir şey demiyorum bende aslen Kars/Sarıkamışlıyım ancak Bursa'da büyüdüğüm için buranın yaşamına ayak uydurmakta zorlanıyorum. İnsanların birbirine pek saygısı yok. Okul için konuşacak olursam Zirve gelecekte iyi işler yapacak bir üniversite ancak şu an ve önümüzde ki 5-6 sene pek bir şey olmaz bu okuldan. Henüz inşaatı tamamlanmayan yerler var,13 tane daha bina yapılacakmış kampüsün içine. Yani tam anlamıyla üniversite olması için 5-6 seneye ihtiyacı var. Ayrıca,merkeze çok fazla uzak. Okula gitmek için toplu taşıma(4 ya da 5 tane otobüs gidiyor sanırım.),Okulun servisleri ya da kendi arabanız olması lazım. Okulda kampüs hayatı diye bir şey yok,en son arabaların kampüs içine girmesini de yasakladılar her sabah kampüs dışından yürüyoruz binaya kadar ki bunun yağmurlu günleride var. Aramın çok iyi olduğu evlerine gidip geldiğim bir kaç hocam var,pek sormadım onlara ama isterseniz sizin için gidip görüşlerini alabilirim... Zirve cemaat üniversitesi ancak okulun içinde pek öyle durum yok,normal bir vakıf üniversitesi gibi. Gösteriş meraklısı öğrenci,oraya okumamak için,zaman geçirmek için gelen öğrenci sayısı çok fazla ve gördüğüm kadarıyla hazırlıkta hocalarıda bezdiriyorlar. Öğr. gör.'nin şartları nasıldır bilmiyorum ama kesinlikle kabul etmeden önce gelin bi okulu,yerini görün.

sahinsp
13-02-2013, 16:52
üni sınavına tekrar girip istediğin üniyi yazarsın kazanırsan hazırlıgını saydırıp 1 den devam edebilirsin tabi hazırlıgını sayarlarsa

cagri-35
13-02-2013, 16:58
hazırlıgı sınavlada atlayabılme ımkanı var

semavi
13-02-2013, 17:41
Anlattığın şeyler bir öğrenci gözü ile önemli, yanlız benim gibi artık mezuniyetinin üzerinden yıllar geçmiş ve bir çok özel üniversite tecrübesi olan birisi için biraz farklı algılanıyor...

Anladığım kadarıyla şuanki şartları benim okuduğum Çağ Üniversitesinden daha iyi... Adanaya bursa ve eskişehirden gelen arkadaşlar çok alışamamışlardı. Senin yaşadıkların çok normal...Geçiş ayapabilirsen tabiki çok güzel olur senin adına. Ama başımdan geçenleri yazdım, çünkü benzer durumları yaşamışız, birde ben İstanbuldan oraya geçmiştim düşün :)

Sana tavsiyen "sakın ha" motivasyonunu bozup hazırlığı boşverme...Üniversiteyi kazandığının ertesi yıl sanırım puan kırılıyor ve giremezsin istediğin yere... İlk iki dönem çok ciddi çalışırsan istediğin üniversiteye geçmekte rahat edersin. Paralılar arası geçiş rahattır.

Kriterlerini az çok anladım, yoksa bizim üniversite içinde gerekenleri yapardım ama bizim üniversitede seni kesmeyebilir. Ama İstanbul olsun sorun değil dersen görüşürüm sene başında.

Zirve cemaat bağlantılı bir üniversitedir ve alakası yok demişssin. Doğrudur, Fatih üniversitesi bile bilinenin aksine cemaat havası hakim olan bir üniversite değil ki. Zaten öğrencilerin hatırı sayılır bir kısmı yabancı ve müslüman bile değil... Mesela ben doktorama sakaryada devam ediyorum, orada bile daha fazla muhafazakarlık hissediyorum...

Öğrenci profiline gelince... Paralı okulların hepsinde durum aynı... Hatta devlet üniversitelerinde bile böyle olmaya başladı. Eskiden az üniversite vardı kazanmak zordu. Şimdi çok fazla üniversite var... Artık üniversiteler bölgeselleşmeye başladı...

Bölümün ne bu arada?

Burak K.
14-02-2013, 00:20
üni sınavına tekrar girip istediğin üniyi yazarsın kazanırsan hazırlıgını saydırıp 1 den devam edebilirsin tabi hazırlıgını sayarlarsa

YGS'ye girip 140 barajını geçip başka bir üniversitenin iç mimarlık yetenek sınavını kazanırsam hazırlığı sayıyorlar ancak YGS başvuruları geçti bu sene. Önümüzdeki sene yataş geçiş olmazsa onu düşünüyorum.

hazırlıgı sınavlada atlayabılme ımkanı var

Muafiyet sınavı abi ama onu geçebilecek seviyede değilim maalesef. :/

Anlattığın şeyler bir öğrenci gözü ile önemli, yanlız benim gibi artık mezuniyetinin üzerinden yıllar geçmiş ve bir çok özel üniversite tecrübesi olan birisi için biraz farklı algılanıyor...

Anladığım kadarıyla şuanki şartları benim okuduğum Çağ Üniversitesinden daha iyi... Adanaya bursa ve eskişehirden gelen arkadaşlar çok alışamamışlardı. Senin yaşadıkların çok normal...Geçiş ayapabilirsen tabiki çok güzel olur senin adına. Ama başımdan geçenleri yazdım, çünkü benzer durumları yaşamışız, birde ben İstanbuldan oraya geçmiştim düşün :)

Sana tavsiyen "sakın ha" motivasyonunu bozup hazırlığı boşverme...Üniversiteyi kazandığının ertesi yıl sanırım puan kırılıyor ve giremezsin istediğin yere... İlk iki dönem çok ciddi çalışırsan istediğin üniversiteye geçmekte rahat edersin. Paralılar arası geçiş rahattır.

Kriterlerini az çok anladım, yoksa bizim üniversite içinde gerekenleri yapardım ama bizim üniversitede seni kesmeyebilir. Ama İstanbul olsun sorun değil dersen görüşürüm sene başında.

Zirve cemaat bağlantılı bir üniversitedir ve alakası yok demişssin. Doğrudur, Fatih üniversitesi bile bilinenin aksine cemaat havası hakim olan bir üniversite değil ki. Zaten öğrencilerin hatırı sayılır bir kısmı yabancı ve müslüman bile değil... Mesela ben doktorama sakaryada devam ediyorum, orada bile daha fazla muhafazakarlık hissediyorum...

Öğrenci profiline gelince... Paralı okulların hepsinde durum aynı... Hatta devlet üniversitelerinde bile böyle olmaya başladı. Eskiden az üniversite vardı kazanmak zordu. Şimdi çok fazla üniversite var... Artık üniversiteler bölgeselleşmeye başladı...

Bölümün ne bu arada?

Aksine,hazırlığı bitirip seneye daha güzel bir şehirde,üniversite de olmayı hayal ederek daha iyi motive ediyorum kendimi uzamasın diye. :) İstanbul İzmir ve Ankara istiyorum Ankara duygusal sebeplerden dolayı öncelik olarak geliyor. Şu an için önceliğim hazırlığı bitirip önümüzde ki sene geçiş işini kovalamak,seneye 1. dönem sonunda da geçiş yapabileceğim okullar mevcut bir kaç okulla görüştüm,umarım olur...

Bölümüm İç Mimarlık,özel yetenek sınavıyla girdim...

Ufuk
30-12-2014, 10:12
Ben şimdi 1.sınıftayım. Dönem bitmek üzere final haftasındayım ve okulun uzakta olması falan başka okul arayışına soktu beni.
Özelden özele geçiş yapmak istiyorum
Not ortalamam fena değil.
En son hangi sınıfta hangi dönemde geçiş yapabilirim ?

bilalMW
30-12-2014, 10:24

sen ne okuyorsun ne yapıyorsun ben çözemedim zaten :D

ErkanCanS
30-12-2014, 10:50
Ben İstanbul'da özel bir üniversitede hazırlık okudum sonra o okulu bırakmam gerekti.Gerek bölümümden gerek bıraktığım zaman 1 sene beklemek durumunda kalacağımdan hiç istemiyordum.Şimdi İzmirdeyim devlet üniversitesindeyim ve tek başıma yaşıyorum.Muhtemel yaşayacağın şeyleri yaşayan biri olarak mutsuzsan gözünü karart ve bırak o okulu.Hatta devlet için zorla kendini.1 sene 2 sene hiç önemli değil eğitim için bu yaşlarda.Başlarda için içini yer ama sonradan mutsuz günlerini hatırladıkça yüzünde bir tebessüm belirir :)

onursumer
30-12-2014, 12:06
sen ne okuyorsun ne yapıyorsun ben çözemedim zaten :D

aha :D son karar bilgisayar müh. okuyorum :) farklı bolum denemelerim oldu okulu bırakıp :D bu 2. girişim bilgisayara

evolution_9
30-12-2014, 13:16
iyice bi araştır çoğu dersini saymıyorlar tekrardan para kazanmak için

FaBeRgE
30-12-2014, 14:14
torpil tabiki işler, işlemez mi :) işlemeyen yer mi var :D

yatay geçişler görüldüğü kadar basit değildir, geçişiniz basit olabilir ama şartları ağır gelebilir.

Bursunuz varsa en başta onu kaybedersiniz, sonra her üni'nin müfredatı farklıdır. Gerçi siz sadece hazırlık okumuşsunuz ama, ingilizce seviyenizi tekrar test etmek isteyebilirler. Tekrar hazırlık okuyabilirsiniz.

Bence vakıftan vakıfa geçmek için gereken tek şey para, o olduktan sonra hiçbir problem olmaz bence.

Burak K.
30-12-2014, 16:19
Konuyu ben açtım ama geçiş falan yapmadım :D :D

Volkann
30-12-2014, 16:27
devletten delete yatay geçiş yapmış biri olarak çok çok büyük bir torpiliniz yoksa yatay geçişte torpil zor , çünkü yatay geçişi kabul olan öğrencilerin hangi ortalama ile hangi üniversiteden geldikleri vs ilan ediliyor. sen kabul ediliyosun ondan sonra üniversiteler arası bir ton ıvır zıvır var torpille geçen elbet bir yerde takılır diye düşünüyorum tabi burası Türkiye bunlar sadece yatay geçiş yapmış biri olarak benim düşüncelerim. benden tavsiye 1 sene sık kendini yap ortalamanı geçemeyeceğin okul yok :) ben 3.53 ile 1nci olarak girmiştim :D

bilalMW
30-12-2014, 20:12
aha :D son karar bilgisayar müh. okuyorum :) farklı bolum denemelerim oldu okulu bırakıp :D bu 2. girişim bilgisayara

bende MIS yükseklisans patlatıcam sonrada bilg. müh. kasıcam sırf ikcılara piçlik olsun ahahah neredesin bro ya facede de yoksun ?