Orijinalini görmek için tıklayınız : Banka aidatlarını almanın en kolay
alperkirman
13-02-2013, 14:29
Bankaların müşterilerinden kestiği aidatların internet üzerinden yapılan başvurularla geri alınabilmesi mümkün.
Vatandaştan alınan yıllık kart aidatı ve hesap kesim ücretleri internet üzerinden evrak doldurmadan güvenli bir şekilde geri alınabiliyor. İnternet üzerinden yapılan başvuru sonrası kesintiler tüketicinin hesabına iade ediliyor.
Aidatların geri alınabilmesi için Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvuru yapmak yeterli.
Bunun için BİMER'in http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx internet adresine girerek ekranda çıkan 'istek', 'şikayet', 'ihbar' ve 'görüş ve öneri' seçeneklerinden istek butonunu tıklayarak kaşınıza çıkan formu doldurmanız gerekiyor.
Başvuru formunda yer alan bilgileri doldurduktan sonra 'Başvuru Metni' bölümüne kesilen aidatlarınızın geri talebine yönelik bir metin yazıyorsunuz. Formu BİMER'e gönderdikten sonra, BİMER ve ilgili kurum arasında süreç yürütülüyor ve 1 ay içerisinde hesabınızdan sorgusuzca kesilen ücretler ilgili kurum tarafından hesabınıza geri ödeniyor.
http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx
http://www.buyuyenturkiye.com/haber/paranizi-geri-alin
inşallah geri verilir :)
Selcuk_RoL
13-02-2013, 14:32
Burdan yazıp alan varmı acaba? Ve bu zamana kadar alınan hepsimi ödeniyor?
şu aidatları filan geri alan oldu mu hiç aramızdan?
Yaptım bakalım başvuru.. Belki verirler :)
Ben çok uğraştım alamadım sinirden 3 kredi kartından ikisini kapattrırdım :) İyi de oldu
garanti bankasından iade alabileceğimi zannetmiyorum. kredi kartımı iptal ettirdim haftada bir kesin arıyorlar bonus verelim kartınızı tekrar gönderelim diye bende istemiyorum. kredim de biran önce biterse garanti bankasının önünden bile geçmek istemiyorum. almadığım ekstrenin ücretini bile ödüyorum.
bende başvuru yaptım bakalım ne olacak
başvuru metnine ne yazıcaz bankaların adını mı ?
free-hifi
13-02-2013, 14:52
BEN bu zmana kadar kullandığım kartlardan kesilen kart aidatlarını hep geri aldım akbank keserse bir telefon ediyorum hemen ya nakit yada chip para ödüyorlar, denizbank ı aradım vermedi tüketici hakem heyetinden başvuru yaptım 3 ay sonra ödediler keza akbank hesabımdan cekmişti vadesiz 44 tel onuda tüketici hakem heyetinden 3 ay sonra aldım garanti artislik yapıyor ilk istiyorum vermiyoruz kartımı iptal edeceğim son adıma geliyoruz onaylıyormusunuz hayır diyorum :) ben tekrar ararım sonra memnun müşteri hattı şikayeti yapıp bir daha arıyorum alıyorum
BEN bu zmana kadar kullandığım kartlardan kesilen kart aidatlarını hep geri aldım akbank keserse bir telefon ediyorum hemen ya nakit yada chip para ödüyorlar, denizbank ı aradım vermedi tüketici hakem heyetinden başvuru yaptım 3 ay sonra ödediler keza akbank hesabımdan cekmişti vadesiz 44 tel onuda tüketici hakem heyetinden 3 ay sonra aldım garanti artislik yapıyor ilk istiyorum vermiyoruz kartımı iptal edeceğim son adıma geliyoruz onaylıyormusunuz hayır diyorum :) ben tekrar ararım sonra memnun müşteri hattı şikayeti yapıp bir daha arıyorum alıyorum
şu kısmın başka bir versiyonunu digiturk e yapıyorum servis ücreti ve ekstra masraf çıkarmaya çalışıyorlar gayetde başarılı oluyor :D
black_eagle1988
13-02-2013, 15:00
başvuru metnine ne yazıcaz bankaların adını mı ?
Evet arkadaşlar metni tam olarak nasıl yazalım
imparatoR
13-02-2013, 15:03
bende başvurdum bakalım geri döneceklermi.
İşbankası benim üniversiteli kartımda 20 lirama çöktü ben de onu talep edeyim bari :D
free-hifi
13-02-2013, 15:09
Evet arkadaşlar metni tam olarak nasıl yazalım
ŞÖYLE diyebilirsiniz:
şu şu bankanın şu nolu müşterisiyim yada .... .... .... .... kart hamiliyim 2012 / 12. ay ekstreme yansıyan yada hesabımdan kesilen şu kadar tl nin hesabıma yatırılmasını rica ederim vs vs vs
free-hifi
13-02-2013, 15:10
şu kısmın başka bir versiyonunu digiturk e yapıyorum servis ücreti ve ekstra masraf çıkarmaya çalışıyorlar gayetde başarılı oluyor :D
bu kan emicilerede mesela taahhütünüz var 12 aylık 6. aydasınız çıkmak istiyorsunuz fark alırız derse kapat 2 gün sonra ara bir üst pakete geçeceğim de ama aylık ödeyeceğim kabul edecekler :D mecburen bir ay sonra iptal ediyoruz onlarda tahhütü alıyorlar ...... :DDD
akbank yıllık aidat aldıgında telefon ile aradıgım da geri iade ediyor.
Finansbank iade etmiyor,
bu bimer başvurumuzda tc kimlik verdiğimizden dolayı bütün bankalarda etkili olmazmı?
her banka için yazı mı yazmalıyız?
mannerboy
13-02-2013, 15:45
yıllardan beri aynı muhabbet diş geçirirsen geri ödyüolar şikayet ödüyosan geri ödüyolar vs vs bi yaptırımı yok bu işin birde geri ödüyolar o kartı kullanıyoruz bi dahaki sene kesiyolarmı tekrardan yoksa aman bu müşteri çirkef arar diyip dokunmuyolarmı :)
crazydog
13-02-2013, 15:48
o zaman burdanda deneyelim şansımızı :D
Bende basvurdum bakalim ne cikacak sonuc.
Onurkk06
13-02-2013, 16:08
iş bankası da 45 tl kesmiş benden nasıl alabilirim birde bir 45 liradaha keseceklermiş 90 lira senede yazık günah ya
vadesiz hesaptan kesilen aidatlar hakiinda bilgisi olan varmi ? 3 ayda bir 50tl kesiyorlar :(
akbaba78
14-02-2013, 10:07
peki buraya sadece son kesilen aidat icinmi yaziyoruz yoksa daha oncedende haberleri ciktigi gibi geri donuk olanlarida isteyebiliyormuyuz?
3 ay'da geç bile ödemişler. Hukuki süreç 10 gündür.
Bilg.
peki buraya sadece son kesilen aidat icinmi yaziyoruz yoksa daha oncedende haberleri ciktigi gibi geri donuk olanlarida isteyebiliyormuyuz?
G.Bankasından toplam 300TL'yi geçmeyecek şekilde son 10 seneyi alabilirsiniz.
Yalnız hesap işletim ücretleri aidatlar kadar kolay iade edilmiyor..
ben de başvuru yaptım.. bakalım sonuç ne olacak.
Yapikredi Bankası'da hesabım var 50 TL de benden çekmişler :mad:
Arıyorum yasal bir durum demezmi dahada delirdim şu formu en iyisi bende doldurayım saol paylaşım İcin
goldbergbrk
14-02-2013, 12:30
başvuuyu yaptm ama bunların cidden geri alınabilmesi için tüketici haklarınamı basvurmam gerekir
sonuç alanlar buradan paylaşırsa iyi olur
dün bi danışmanlık şirketi aradı, 129 TL'ye ilgileniyoruz diye.. %100 alınabiliyor mu acaba
Geçen aylarda bir bankacı açıklama yapmıştı boşuna uğraşıyosunuz ilk kartı alırken imzaladığınız kagıtlarda sartı kabul ettıgınıze dair ibareler varmış ama bu ibareyi yeni koymaya başlamıslar galıba cok eski kullanıcalar hakkınca ne olur onu bilmem
darkmoon
14-02-2013, 18:11
bir şey sormak istiyorum kart aidatı almayan bir banka varmı.. illa bir banka bu açığı görmüşdür neticede bu mevzuda şikayetçi bir ton insan var banka dese bizim kartlarımızda yıllık kart ödemesi almıyoruz millet hücum eder o bankaya büyük rant var bu işde birisi bu açığı görmüşdür yada bir kaç banka diye düşünüyorum sanırım finans almıyormuş
suprolla
14-02-2013, 18:20
geçen sene bankanın merkezine dilekçe yazdık çekilen ücreti geri verdiler bu sene yine çekilmiş yine dilekçe yazıcaz :)
G.Bankasından toplam 300TL'yi geçmeyecek şekilde son 10 seneyi alabilirsiniz.
Yalnız hesap işletim ücretleri aidatlar kadar kolay iade edilmiyor..
evet, aynen öyle. istedim vermediler. sırf inadımdan para kartımın ekstre dökümlerini şubeye gidip binbir türlü işlerine rağmen bağır çağır aldım. kendi ve babamın kartları için (g. bankası ve diğerleri de) thh'ye başvurmadan önce bankalara dilekçeler gönderdim, thh'ye başvurdum ancak sadece g. bankasından sonuç alamadım. babamın kartlarına (iş, ak ve bişey daha vardı) iadeler yapıldı. bu garanti çok iş çıkartıyor. cevaba bile tenezzül etmediler.
garanti hesabımı geçtiğimiz aylarda son hesap işletim ücretinden sonra iptal ettim. bugün de bimer'e başvurumu yaptım. umarım sonuç çıkar. daha garantiyle hayatta işim olmaz.
golfcu0101
14-02-2013, 18:59
ben başvurdum hakem heyetinin kararı olumlu geldi bi kararda bankanın genel müdürlüğüne gönderilerek 15 günlük bir itiraz süresi tanınıyor devlet bankaları hariç nerdeyse tüm bankalardan para alınıyor bi kaç güne kadar yatar sanırım benim param ;)
bir şey sormak istiyorum kart aidatı almayan bir banka varmı.. illa bir banka bu açığı görmüşdür neticede bu mevzuda şikayetçi bir ton insan var banka dese bizim kartlarımızda yıllık kart ödemesi almıyoruz millet hücum eder o bankaya büyük rant var bu işde birisi bu açığı görmüşdür yada bir kaç banka diye düşünüyorum sanırım finans almıyormuş
hsbc var bende, almıyorlar.
bugun kestıler 50 nıye kestıler anlamadım ırzana gectıklerım bı yol gosterınde butun bankalardan sebebsızce kesılen paraları gerı alalım
bı vadesız hesabım var ne zmn havale eft yapıcak olsam para yatırırım eft mı yaparım bı gun eft yaptım dekontu aldım ama karsı tarafa para ulasmadı 2 gunde anca anladık bankanın kesuıntı yaptıgını. derken en son ocak ayında aldıkları paradan sonra dedım harekete gecme vaktı. sıteden serhattanda bıraz bılgı aldıktan sonra ılk ıs dılekce yazmak ve bankaya gondermek oldu.bankadan gelen cevapta ıade olmayacagı yonundeydı. sonrakı surek kaymakamlıktakı hakem yheyetınde .bankadan gelen yazı ıle kendı evraklarımı da hakem heyetıne verdım 3 ay ıcınde acıklanır dendı beklıyoruz . orası olmadı bvaska bı yer daha varmı tuketıcı mahkemesımıydı neydı o tarz bı yer en son oraya basvurucam bı sekılde alıcam o parayı gerı .
darkmoon
14-02-2013, 22:00
hsbc var bende, almıyorlar.
bendede hsbc var geçen yıl almışlardı benden.
Bende garanti bonus kullanıyorum hesap hareketlerinde kesinti göremiyorum, orada çıkar dimi kesseler veya nasıl anlarız kesildiğini ?
Bende garanti bonus kullanıyorum hesap hareketlerinde kesinti göremiyorum, orada çıkar dimi kesseler veya nasıl anlarız kesildiğini ?
tabii, hesap hareketlerinde ekstrede yazar mutlaka. beklenmedik bir ödeme varsa öyle anlarız :o
cabrioleter
14-02-2013, 22:08
iş bankası için aidatı almak çok kolay. giriyorsunuz siteye bize ulaşın kısmından kart aidatınızı geri istediğinizi bunu alırken yasal bir dayanaklarının olmadığı geri iade etmedikleri takdirde başka bir banka ile çalışmaya başlayacağınızı söylüyorsunuz.
Sonuç: Ertesi gün para iadesi :D
tabii, hesap hareketlerinde ekstrede yazar mutlaka. beklenmedik bir ödeme varsa öyle anlarız :o
Şuana kadar çıkmadı bakalım çıkacak mı :)
chatlaxs
14-02-2013, 22:19
garantiden 7 yıldır var bi jant parası olmuştur heralde :D
iş bankası için aidatı almak çok kolay. giriyorsunuz siteye bize ulaşın kısmından kart aidatınızı geri istediğinizi bunu alırken yasal bir dayanaklarının olmadığı geri iade etmedikleri takdirde başka bir banka ile çalışmaya başlayacağınızı söylüyorsunuz.
Sonuç: Ertesi gün para iadesi :D
öyle birşey yok.
adamlara 1 kez bankadan.
1 kez maıl ıle
1 kez yazılı ptt ıle yazı yazdım kale almadılar.
ya otomatık odeme talımatı verıcen yada ogrencı olucan dedıler.
bnde sımdı yasal proseduru uyguluyorum ertesı gun para ıadesı dıe bısey yok.
SerkanKurt
14-02-2013, 22:29
illa itiraz mı etmek gerekiyor ? Devlet bu işi neden çözmüyor anlamıyorum. Geri alınabildiğine göre haksız yere para kesiyolar. Anlamıyorum valla ya.
ben bu gün hem netten başvuru yaptım hem de gaza geldim müşteri hizmetlerine telefon açtım.
Garanti Bankasından Bonus kart kullanıyorum ve hemen direkt 59tl iade ettiler ama para kartım için 2 adet otomatik ödeme yaparsam ondan da para kesilmeyeceğini söyledi.
Sadece bu yıl için iade ettiler 59tl geçmişi de sordum onları malesef iadesini edemiyoruz geçmiş olduğu için dedi ben de uzatmadım fazla..
Kartları kullandığım günden bu güne kadar kaç tl kesildi detaylı bir şekilde mail istedim gönderdiler. şimdi o kesilmişlerin cıktısını alacağım ve tüketici mahkemesine bu şekilde dilekce ile veriyorsun gerisine karışmıyorsun. arkadaşların dediği gibi 10 yıllık iadesini alabiliyorsunuz. bakalım sonuçlandığı zaman direkt buradan ayrıntılı bir şekilde yazarım.. Saygılar
cabrioleter
15-02-2013, 02:44
öyle birşey yok.
adamlara 1 kez bankadan.
1 kez maıl ıle
öğrenci kısmını bilemem.. bana akşam gönderdiğim maili sabah cevaplamışlar paranızı iade ettik diye. ben öğrenciyim bu arada..
bakalım inşallah geri dönüş yaparlar...
öyle birşey yok.
adamlara 1 kez bankadan.
1 kez maıl ıle
işbankası banada aynı şeyleri söyledi. Umarım bu formdan bir geri dönüş olur.
illa itiraz mı etmek gerekiyor ? Devlet bu işi neden çözmüyor anlamıyorum. Geri alınabildiğine göre haksız yere para kesiyolar. Anlamıyorum valla ya.
Bizim millet hak aramasını bilirse zaten gerisi problem değil, saf saf ödeyenler varken kimse umursamaz :)
bı vadesız hesabım var ne zmn havale eft yapıcak olsam para yatırırım eft mı yaparım bı gun eft yaptım dekontu aldım ama karsı tarafa para ulasmadı 2 gunde anca anladık bankanın kesuıntı yaptıgını. derken en son ocak ayında aldıkları paradan sonra dedım harekete gecme vaktı. sıteden serhattanda bıraz bılgı aldıktan sonra ılk ıs dılekce yazmak ve bankaya gondermek oldu.bankadan gelen cevapta ıade olmayacagı yonundeydı. sonrakı surek kaymakamlıktakı hakem yheyetınde .bankadan gelen yazı ıle kendı evraklarımı da hakem heyetıne verdım 3 ay ıcınde acıklanır dendı beklıyoruz . orası olmadı bvaska bı yer daha varmı tuketıcı mahkemesımıydı neydı o tarz bı yer en son oraya basvurucam bı sekılde alıcam o parayı gerı .
Hacı aynı durumdayım ben de.
THH'ye verdim dilekçemi, Mart'ın son haftası incelemeye alınacakmış.
O zamanı bekliyorum. Karar olumlu olmazsa bu sefer tüketici mahkemesine itiraz edeceğim. O zaman da kendim avukat olduğum hâlde kendimi bir başka avukatla temsil ettirip, üstüne bir de vekalet ücreti alacağım.
İnat değil mi bu? Uğraşacağım. 100 sefer dedim kesmeyin şu ücreti diye, anlamıyorlar..
Yine irtibatta oluruz, çıkan karara göre hareket ederiz.
imparatoR
15-02-2013, 10:31
varmı sonuç alan,az önce baktım benim başvuruda bi numara yok hala..
Isbankasından alan varmı bu sekılde
maaş için bulaştınmı geriside bir şekilde geliyor maalesef, madem ödenebiliyor neden haksız kazança dur denmiyor
Calderon
15-02-2013, 12:43
Madem bir kanun var banka aidat alamaz diye ve itiraz edince geri ödeniyor, o zaman bunu kesen bankalara bir yaptırım yapılması lazım... Binlerce kart sahibi var ne kadar mükellef peşine düşüyor ki bu aidatların? Milyonlarca lira haksız kazanç sağlıyor bankalar yazık ...
GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, kredi kartı aidatlarının ve kredi dosya masraflarının BİMER’e yapılan başvurularda koşulsuz iade edileceği hakkında çıkan haberler ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, "basında yer alan söz konusu haberler nedeniyle bankalar tarafından yapılan kesintilerin BİMER sistemine başvurulması halinde koşulsuz olarak iade edileceği şeklindeki haberler yanlış ve asılsız olup, vatandaşlarımızın bankalar tarafından yapılan bu kesintiler ile ilgili haksız bir uygulamaya maruz kaldığını iddia etmesi durumunda 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun ilgili hükümlerine dayanarak yapılacak başvurularda aşağıdaki yolu takip etmeleri gerekmektedir" denildi.
Son günlerde basın yer alan, Başbakanlık BİMER sistemine şik?yet kaydı yapılması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın kredi kartı aidatları ve kredi dosya masraflarının geri alınacağına dair haberlere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, bankaların vatandaşlardan aldıkları kredi kartı aidatı, kredi dosya masrafı vb. ücretlerin telefon veya internet yoluyla Başbakanlık BİMER sistemine şik?yet kaydı yapılması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın kesilen bu ücretlerin ödenebileceği şeklinde birtakım yanlış yönlendirmelerin yapıldığını belirterek şu ifadelere yer verildi:
"Bilindiği üzere gerek bankalarla ilgili uyuşmazlıklarda gerekse tüketicinin taraf olduğu sözleşmelerle ilgili diğer uyuşmazlıkların çözümünde yetkili ve görevli merciler tüketici sorunları hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleridir. Bu sebeple tüketici ile satıcı ve sağlayıcı arasında bir uyuşmazlık yaşanması durumunda adı geçen mercilere başvurulması ve bu merciler tarafından yapılan inceleme sonrası verilen karar doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir.
2004ten beri kk kullanıcısı bir tanıdığım perşembe günü dilekçe verdi cuma parasını aldı,şimdi ilaç gibi geldi iyikide kesmişler diyor :D
estremoo
18-02-2013, 16:17
Bankadaki karlıklık oranlarınıza göre geçmişe dönük 10 yıllık kart aidatlarınızı tüketici hakem heyetine başvurunuzla geri alabiliryosunuz.... bunun için bankanızdan geçmiş 10 yıllık ekstre dökümünüzü istemeniz gerek posta olarak değiil mail olarak isterseniz daha hızlı cevap alabilirsiniz...bunun dışında hemen hemen bütün özel bankalar farklı isimler adı altında kart aidatı gibi küçük kesintilerle bu paralar tüketicilerden çıkartılıyor banka bedava iş yapmaz ;)
Hacı aynı durumdayım ben de.
THH'ye verdim dilekçemi, Mart'ın son haftası incelemeye alınacakmış.
O zamanı bekliyorum. Karar olumlu olmazsa bu sefer tüketici mahkemesine itiraz edeceğim. O zaman da kendim avukat olduğum hâlde kendimi bir başka avukatla temsil ettirip, üstüne bir de vekalet ücreti alacağım.
İnat değil mi bu? Uğraşacağım. 100 sefer dedim kesmeyin şu ücreti diye, anlamıyorlar..
Yine irtibatta oluruz, çıkan karara göre hareket ederiz.
benmde dosyayı sen acarsın hacı :D bnde sana güveniyorum.:icon_tup:
maaş müşterisi deilim. otomatik ödeme talimatım yok ögrencı deılım . krıterler sendede aynı ıse .
bankaya yazı yazdım teslım almadılar.ç
telefonla ıs bankasını arayıp 1 bankamatık kartımı ıptal ettım yemedıler.
ıs bankasına dılekce maıl attım olumsuz cvp verdıler.
aradan aylar gectı yıne kesıntı oldu bu sefer yazılı dılekceyı tahautlu yolladım yazılı cvp verdıler yıne olumsuz.
o yazıyıda alarak evrakları hazırladım hakem heyetıne verdım sonuc beklıyorum.
sonuc yıne olumsuz cıkarsa tuketıcı mahkemesıne .
bu yazdıklarım iş bankası için.
işbankası banada aynı şeyleri söyledi. Umarım bu formdan bir geri dönüş olur.
Isbankasından alan varmı bu sekılde
devil_berk22
18-02-2013, 18:53
arkadaşlar ben garanti bankasından kredi kartı aidat bedellerini, vadesiz hesaplardan kesilen hesap işletim ücretlerini
kuruşu kuruşuna artı yasal faizi ile birlikte geri aldım.
hem de dokuz senedir benden kesilen kredi kart aidat bedellerini, vadesiz hesaplardan kesilen hesap işletim ücretlerini geri aldım.
tabii parayı ödemediler. kredi kartıma iade ettiler. kredi kartıma borcum vardı. borcumdan mahsup ettiler.
Ama vadesiz hesaplardan kesilen hesap işletim ücretlerini ödediler. Uğraşmaya değer, yapmanız gereken internette bahsedilen
tüketici hakem heyetlerine başvurmak. Ayrıca kart aidat bedellerini ve hesap işletim ücretlerini geri alabilmek için
masrafım da olmadı.
Not: Aşırı meblağlarda kredi kartımı kullanan biri değilim. İhtiyaçlarıma göre kullanıyorum. kimi ay geliyor ayda 20 lira,
kimi ay geliyor ayda 500 lira. bunu yazıyorum ki bu kredi kart aidat bedellerini bana ödemelerinin sebebinin kredi kartımı çok kullandığımdan
dolayı iade etmediklerini, yasal olmadığı için iade ettiklerini bildiririm. Çünkü bankalar bazı müşterilerine her ay örneğin
minumun 500 tl harcama yapın biz sizden kredi kartı aidat bedeli almayalım diyorlar, ben bu bahsedilen müşterilerden biri değilim.
Sadece hakkımı aradım. Paramı geri aldım. Ayrıca kredi kart aidat bedelini ödemeden kredi kartımı kullanmaya devam ediyorum. Size tavsiyem hakkınızı arayın.
Kredi kartı aidat bedeli iadesi için yapmanız gerekenler:
1)ilk başta bankanın sizden tahsil ettiği kart aidat bedelini gösterir kredi kartı hesap ekstrelerinizi belgeledirmeniz gerek.
Kredi kartı hesap ekstrelerinizi attıysanız veya kaybettiyseniz üzülmeyin. Bankanın çağrı merkezini arıyarak size hesap
ekstrelerinizi e-posta ile ulaştırıyorlar veya bankanın şubesine fakslayabiliyorlar.
Sadece kredi kartı aidat bedellerinin kesildiği ayın gösterir hesap extrelerini edinmeniz yeterli.
Mesela kart aidat bedelleri her senenin belli ayında kesilir. mesela ağutos ayında kesilir. eğer üç senelik
kredi kartınız varsa ağustos-2008,ağustos-2009, ağustos 2010 ayına ait hesap ekstrelerinizi edinmeniz yeterli olacaktır.
(not:bankalar geçmişe dönük 10 seneye kadar hesap ekstrelerini ellerinde tutmak zorundadırlar.)
Bankanın genel müdürlüğüne göndermek üzere kart aidat bedeli nin size geri ödenmesi için internette bulunan örnek dilekçelerden
kendinize uyarlayıp doldurun, postanedan iadeli taahütlü yollayın. Postane tarafından verilen iadeli-taahütlü belgenizi sakın atmayın muhafaza ediniz.
Size banka tarafından kart aidat bedelinin yasal olduğuna dair
yazı gönderebilirler veya telefon edebilirler veya bankanın şubesinde sizi bu bedelin alınmasının yasal olduğunu ikna etmeye çalışabilirler. Sakın aldırmayın. Bankanın genel müdürlüğünün adresini internette bulabilirsiniz.
2)Daha sonra internette bulunan örnek dilekçelerden kendinize uyarlayıp ikamet ettiğiniz veya bankanın bulunduğu şubenin
ilçesinde kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem heyetine başvurun.
3) Tüketici hakem heyetine verilecek belgeler:
-Tüketici hakem heyetine verilmek üzere dilekçe(internetten bulabilirsiniz),
-kredi kart aidat bedellerinin sizden tahsil edildiğini gösterir hesap ektresi veya önceki senelerde de kart aidat bedeli
almışlar ise eski dönemlere de ait hesap ekstrelerini,(Not: E-mail adresinize gönderilen kredi kartı hesap ekstreleri de hakem heyetlerince geçerli olmaktadır. Sadece bu ekstrelerde kart aidat bedellerinin sizden tahsil edildiğini göstermesi gerekmektedir. Yani e-mail adresinize gönderilen ekstreyi de yazıcıdan çıktısını alıp hakem heyetine ibraz edebilirsiniz.)
-Bankanın genel müdürlüğüne kart aidat bedeli nin size geri ödenmesi için gönderdiğiniz dilekçenin fotokopisini,
-bankanın genel müdürlüğüne iadeli taahütlü gönderdiğiniz dilekçenin postane tarafından verilen iadeli taahütlü belgesi(bu dilekçenin bankaya yollandığını ispat eder ve dilekçeniz bankanın genel müdürlüğüne ulaştığında sizin irtibat adresinize postane tarafından gönderilir.)
-internette bulabileceğiniz kredi kartı aidat bedellerinin itirazı için emsal teşkil eden tüketici hakem heyeti kararları, sanayi ve ticaret bakanlığının
kredi kartı aidat bedelinin yasal olmadığını gösterir karar(İnternetten indirip yazıcıyla çıktısını alın)
Bunları tüketici hakem heyetini verin. Her ihtimale karşı yukarıda bahsettiğim tüketici hakem heyetine verilecek belgelerin birer fotokopisini çekin.
2 ay içinde hakem heyetinin kararı size bildirilecektir. Büyük olasılıkla karar sizin
lehinize sonuçlanacaktır. Daha sonra bankadan muhtemelen size telefon edecekler. Kredi kartı aidat
bedelleri hesabınıza artı bakiye olarak yansıtılacaktır veya kredi kartına borcunuz varsa borcunuzdan mahsup edilecektir.
Hepsibu kadar.
Vadesiz hesaplardan alınan hesap işletim ücreti iadesi için yapmanız gerekenler:
1)ilk başta bankanın sizden tahsil ettiği hesap işletim ücretlerini belgeledirmeniz gerek.
Bankanın şubesine gidin geçmişe dönük hesap hareketlerini şubenizden isteyin.
veya aynı bankanın istediğiniz şubesine faxlayabiliyorlar. Hesap hareketlerinizden hesap işletim ücretinin
alındığını gösteren yerlerin altını çizin ki hakem heyetindekiler rahatça görebilsin.
Not: bankadan hesap hareketlerinizi isterken size bu hesap hareketlerinizi niye talep ediyorsunuz diye sorarlarsa
tüketici hakem heyetine ibraz edilmek üzere olduğunu BELİRTMEYİN çünkü eğer belirtirseniz hesap hareketlerinizi
şubeden size vermek istemeyebilirler, hesap hareketlerinizi talep etmek sizin kanuni hakkınızdır.
ben son 10 senin hesap hareketlerini almıştım.
Bankanın genel müdürlüğüne hesap işletim ücreti nin size geri ödenmesi için internette bulunan örnek dilekçelerden
kendinize uyarlayıp doldurun, postanedan iadeli taahütlü yollayın. Size banka tarafından hesap işletim ücretinin yasal olduğuna dair
yazı gönderebilirler veya telefon edebilirler veya bankanın şubesinde sizi bu bedelin alınmasının yasal olduğunu ikna etmeye çalışabilirler. Sakın aldırmayın. Bankanın genel müdürlüğünün adresini internette bulabilirsiniz.
2)Daha sonra internette bulunan örnek dilekçelerden kendinize uyarlayıp ikamet ettiğiniz veya bankanın bulunduğu şubenin
ilçesinde kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem heyetine başvurun.
3) Tüketici hakem heyetine verilecek belgeler:
-Tüketici hakem heyetine verilmek üzere dilekçe(internetten bulabilirsiniz),
-hesap işletim ücretinin sizden tahsil edildiğini gösterir hesap hareketleri veya önceki senelerde de hesap işletim ücreti
almışlar ise eski dönemlere de ait hesap hareketleri
-Bankanın genel müdürlüğüne hesap işletim ücretinin size geri ödenmesi için gönderdiğiniz dilekçenin fotokopisini,
-bankanın genel müdürlüğüne iadeli taahütlü gönderdiğiniz dilekçenin postane tarafından verilen iadeli taahütlü belgesi(bu dilekçenin bankaya yollandığını ispat eder ve dilekçeniz bankanın genel müdürlüğüne ulaştığında sizin irtibat adresinize postane tarafından gönderilir.)
-internette bulabileceğiniz hesap işletim ücretinin itirazı için emsal teşkil eden tüketici hakem heyeti kararları, sanayi ve ticaret bakanlığının
hesap işletim ücretinin yasal olmadığını gösterir karar(İnternetten indirip yazıcıyla çıktısını alın)
Bunları tüketici hakem heyetini verin. Her ihtimale karşı yukarıda bahsettiğim tüketici hakem heyetine verilecek belgelerin birer fotokopisini çekin.
2 ay içinde hakem heyetinin kararı size bildirilecektir. Büyük olasılıkla karar sizin
lehinize sonuçlanacaktır. Daha sonra bankadan muhtemelen size telefon edecekler. Hesap işletim
ücretleri hesabınıza geri yatırılacaktır.
Hepsibu kadar.
———–
Size bu ödemeyi yapaken sözleşmenizi yenileme talebinde bulunursa banka, sözleşmenizi yenilemeyin.
Çünkü yeni sözleşmede hesap işletim ücretini veya kredi kartı aidat bedelini yasal hale getirebilirler.
Şu anda bankanın kredi kartını hala kullanıyorum ve de kart aidat bedeli ödemiyorum.
hakkınızı arayın arkadaşlar. ben avukat değilim sadece internette yazanları birebir yerine getirdim ve paralarımı geri aldım.
beni internette aydınlatan arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum bu konuda mağdur olan arkadaşlara da bu yazdıklarımın
ışık tutacağına inanıyorum.
Not:internette bazı arkadaşlar kart iadat bedellerinin veya hesap işletim ücretlerinin itiraz ının 30 gün veya 3 ay içinde
tüketici hakem heyetine itiraz etmelerini aksi taktirde itirazlarının geçersiz olacağını belirtmişler fakat bu doğru değil ben 1 sene evvel kesilen
bedellerden geçmişe dönük 9 seneye kadar kesilen kredi kart aidat bedellerini ve hesap işletim ücretlerini kuruşu kuruşuna geri aldım.
Borçlar kanununa göre geriye dönük 10 sene tarafınızdan kesilen hesap işletim ücreti/kredi kartı aidat bedellerini geri alabilirsiniz.
Kart aidat bedeli veya hesap işletim ücretlerinin tarafınıza ödenmesini isterken bankanın genel müdürlüğüne ve tüketici hakem heyetine verdiğiniz dilekçelerinizde hesap işletim ücreti/kredi kart aidat bedelinin yasal faizi ile size ödenmesini dilekçelerinizde belirtin.
Bu anllattıklarım size zahmetli gelebilir, ama zor değil günde 15-20 dakikamı ayırıp yavaş yavaş yukarki belgeleri toparladım,
uğraştım ve hakkımı aradım. Sadece sabırlı olun. ben biraz ayrıntılı anlattım kafalardaki soruları en aza indirebilmek için
ama size tavsiyem internette bu konuyla ilgili sitelere bir de göz atın.
ALINTIDIR.
Bakan cikti aciklama yapti. Haber asilsiz. Tek ve yetkili kurum tuketii mahkemeleridir diye. Bilginiz olsun
onursumer
18-02-2013, 19:31
bende başvurucam tum ekstrelerimi toparlayıp
her ay 2000-3000 tl arası ekstre oduyorum
yıllık 150tl de aidat kesiyorlar hala kesinlikle alıcam geri bunları kararlıyım kartın imkanlarından yararlanıyorum diye geri vermek istemeyeceklerinden eminim ama uğraşıcam
bende başvurucam tum ekstrelerimi toparlayıp
her ay 2000-3000 tl arası ekstre oduyorum
yıllık 150tl de aidat kesiyorlar hala kesinlikle alıcam geri bunları kararlıyım kartın imkanlarından yararlanıyorum diye geri vermek istemeyeceklerinden eminim ama uğraşıcam
bn vadesız hesabımda sureklı para tutmam zamanında bı gun yıne bakıye sıfıra yakın eft yapıcam para yatırdım eft mı yaptım dekontumu aldım.
ertesı gun oldu karsı taraf para gelmedı dıyor aksama gelır dıe beklıyorum yıne gıtmemıs .
sonra ogrenıyorum kı banka hesap ısletım ucretı kesmıs.
sen ne ayak bı bankasın kı bnı odemem gereken parayı yolladıgım halde kart ucretı adı altında paramı kesıp karsı tarafa mahcup edıyosun .bnde bu yuzden kuruşu kuruşuna alıcam o parayı olmadı bankamatıklerın kamerasını kırıcam .