Orijinalini görmek için tıklayınız : Pripyat [Hayalet Şehir] ve Çernobil Faciası
konu gerçekden çok güzel oldu okudukça kafamda daha çok canlanıyo . çoğu filmi ve belgeseli izledim bazı sahneler ve mutasyon kısımları abartmasalar iyiymiş. karga sekmez hakkında bilgi verecek varmı gerçekden çok merak ettım
Subaru_STI
26-02-2013, 23:32
bu kargasekmez olayını hayal meyal hatırlıyorum da uvvvvvvv, hiç hatırlamayalım daha iyi :)
abi böyle diyonuz merak ediyoz işte herkesin başından geçmiştir böyle korkunç mevzular benim değil ama tatile gittiğimiz yerde ki kadının başından her gece geçen bi olay var oda baya ürkütüyor insanı şahit olanlarda var üstelik
ayrı bi başlık mı açsak ne şöyle başımızdan geçen ürkütücü olayları :D
düşünmedim değil abi. ama ben makara yapmıyorum. ustunden belkı 7-8 sene geçti. ben o zamanlar kücügüm bursaya gittik iznik gölünün hemen yanındayız orda babamın bı arkadasının evınde kalıyoruz. almancılar falan vardı gölle aralarında 10m var. kadının cocugu karşıdan karşıya geçerken tır çarpıyo ve göle uçuyo. arama kurtarma gölü talan etmiş ama bulamamışlar. cocugu gecelerı eve gırerken basket topunu yere vura vura gelirmiş ve arka kapıdan girermiş hep. bu arada evde baba yok sadece gönül teyze ve kaybolan oglu beraber yaşıyolarmış. geceleri arka kapıdan basket topunu vura vura gelirmiş yatağa girermiş ve annesi nefesini hissediyomuş. döndügünde ise hiç bişey göremiyomuş inanmamışlar geceligin yatağa girmişler onun yerıne korkudan kaçanlar falan olmuş
düşünmedim değil abi. ama ben makara yapmıyorum. ustunden belkı 7-8 sene geçti. ben o zamanlar kücügüm bursaya gittik iznik gölünün hemen yanındayız orda babamın bı arkadasının evınde kalıyoruz. almancılar falan vardı gölle aralarında 10m var. kadının cocugu karşıdan karşıya geçerken tır çarpıyo ve göle uçuyo. arama kurtarma gölü talan etmiş ama bulamamışlar. cocugu gecelerı eve gırerken basket topunu yere vura vura gelirmiş ve arka kapıdan girermiş hep. bu arada evde baba yok sadece gönül teyze ve kaybolan oglu beraber yaşıyolarmış. geceleri arka kapıdan basket topunu vura vura gelirmiş yatağa girermiş ve annesi nefesini hissediyomuş. döndügünde ise hiç bişey göremiyomuş inanmamışlar geceligin yatağa girmişler onun yerıne korkudan kaçanlar falan olmuş
tebrik ediyorum az önce fitili ateşledin :o
Ahmet Saraçoğlu
26-02-2013, 23:45
Beyler kaşınmayın radyasyondan devam :D
abi bilmiyorum artık ne kadar gerçek ne kadar yanlış üstünden çok sene geçti ama köylüler o kadından uzak duruyodu cogu korkuyodu ama bahsettıgım gıbı onun yerıne girmişler yatağa her gece aynı saatde oluyomuş olay
evet son hikayeden sonra takipçi sayısı arttı :D başka bi başlık iyi olabilir ama her kafadan bi hikaye çıkarsa kimse etkilenmez gibime geliyor :)
abi ben tamamen bildiğimi ve duydugumu yazdım hiç bi şekilde abartmıyorum hatta o zaman gazeteye falan bile çıkmış bursada oturanlar biliyo olabilirler çocuk bulunamamış
KARGASEKMEZİ (Korkanlar okumasın)
Olay, Ankara Kızılcahamam’da geçiyor… 196O’lı yıllar, Kızılcahamam’ı Ankara’ya bağlayan yol o zamanlar daracık, kambur kumbur ve iki yanı uçurumlarla çevrili. Taşıtların zorlukla yol aldıkları ve insanların korkudan ağızlarının yüreklerine geldiği bir bölge. En tehlikeli virajının adı da; Kargasekmez.
Gece yarısını biraz geçmiş. Eski o ‘burunlu’ otobüslerden biri, 30-35 yolcusuyla ağır ağır ilerlemekte. Yağmur olanca şiddeti ile yağıyor. Şimşeklerin aydınlattığı çevrede ne bir ev, ne bir insan... Dağ köyleri uzakta kalmış, tek tük ışıklarından anlıyorsunuz.
Otobüsün görüş mesafesi neredeyse sıfır bu arada. Şoför (40 yaşlarında filan) birden frene basıyor. Otobüs bir iki silkeleniyor ve duruyor. Asfaltın ortasında elinde ağaç dalından değneği ile kendisine bir şeyler anlatmaya çalışan yaşlı adamı görüyor. Araçtaki yolcular da uyanıyorlar.
Hemen ön kapı açılıyor. Yaşlı adam kapıdan kafasını uzatıyor, “Hayır ben gelmeyeceğim. Sizden bir şey isteyebilir miyim? Biraz bekler misiniz? Ben, hemen şu tepenin arkasındaki köydenim. Gelinim doğum yapacak sancısı tuttu. Ebe kadın 'hastaneye gitmezse ölür' dedi. Biraz beklerseniz gidip getireyim. Oğlum da askerde” diyor. Sonra ekliyor “Allah rızası için!”
Şoför kendi kendine tekrarlıyor adamın lafını… “Allah rızası için!”. Dönüp arkasındaki yolculara bakıyor, ‘Ne dersiniz bekleyelim mi’ gibilerinden. Yolcular “Tabii canım yazıktır kızcağıza” diyor. Yaşlı adam gülümsüyor, dualar ederek hızlı adımlarla yürüyüp tepenin arkasında gözden kayboluyor.
Aradan 15 dakika geçiyor. Yağmur olanca şiddeti ile yağdığından yolcular dışarı bile çıkamıyorlar. Kimisi yeniden uyuklamaya başlıyor. Otobüsün solgun iç lambası, bazı sabırsız insanların yüzünü aydınlatıyor. Bu arada şoför de başını direksiyona koymuş, fırsattan istifade biraz kestirecek. Yarım saat geçiyor ne gelen var, ne giden. Yolcular artık kendi aralarında söylenmeye başlamış; “Hadi geç kalıyoruz, daha kaç saat yol gideceğiz”, “Doğru ne bekliyoruz”, “Belki gelin kız doğurmuştur”, “Uyandırın şu şoförü de yola revan olalım…”
Ön sırada oturan gençten biri, şoförün omzuna dokunuyor, “Hadi ahbap kalk da gidelim bunların geleceği yok” diyor. Ama adam uyanmıyor. Biraz daha dürtüyor, şoförde yine kıpırtı yok. Kalkıp yanına gidiyor ve biraz kuvvetle sarsıyor. O sırada adamın başı, dayadığı kollarından yavaşça yana doğru kayıyor. Genç, bir çığlık atıyor. Yolcular koşup geliyorlar öne. Şoförün gözleri açık, cam gibi donuk bakmakta. Zavallı oracıkta, az önce geçirdiği kalp krizinden ölmüş.
Kargasekmez o yılların en fazla kaza olan tepesi. Dağın en ucu. Dar ve virajlı yollarında gözünüzü dört açsanız bile her an yamaçlara yuvarlanmanız işten bile değil. Zavallı şoför kalp krizine, araba hareket halindeyken yakalansa, tüm yolcularla birlikte otobüsün uçuruma yuvarlanması kaçınılmaz. Yaşlı adamın önlerine çıkması belli ki Allah’ın bir lütfu.
Bir yıl sonra...
O otobüsün yolcularından biri, Kargasekmez sırtlarında bir köye yolu düşer. Köydeki insanlara ‘o gece otobüsün yolunu kesen yaşlı adamı’ sorar. Adamı tarif eder ve doğum yapacak gelininden söz eder… Köyün en yaşlı en bilge dedesi derin bir iç geçirir ve gülümser, “Ha” der, “O mu, sen bizim evliya dedemizi anlatırsın. O buralarda, 200 yıl önce yaşamış. Ama hepimiz bilir tanırız. Kim zor durumdaysa ona görünür bir şekilde, yardım eder. İnsanların canını kurtarır. Belli ki o şoför kalp krizi geçirecekmiş ve hepiniz ölecektiniz. Sizi de kurtarmış. Sonra gözleri ufka dalar yaşlı adamın, gülümser, Gelini doğuruyormuş ha! Ne de güzel hikaye bulmuş yine!”
KGüneyli
26-02-2013, 23:52
- Konu amacını aşmasın beyler, Gece şirketteyiz calışıyoruz biz. Kapı acılıyo içeri giri felan hayırdır lan :D
abi böyle bi konuya ihityac var gercekden ben açarım ama mod abiler amcalar ateş ediyo sonra üstüme :D
evet son hikayeden sonra takipçi sayısı arttı :D başka bi başlık iyi olabilir ama her kafadan bi hikaye çıkarsa kimse etkilenmez gibime geliyor :)
yaşananlar başımızdan geçen hikayeler olunca etkili olur bence ama bu konuyu dağıtmamak lazım konu amacı dışına çıkmasın
eyvallah. dede iyiymiş zaten sıkıntı yok :)
Yapmayin bunu yapmayin...
psikolojiktir o ..
Katılıyorum hiç korkmam bu tür muhabbetlerden :D istediğiniz kadar yazabilirsiniz :D
Onurkk06
27-02-2013, 00:13
bence siz stalker adlı oyunu oynayın çernobilde geçiyor oyun biraz ilerledim korkudan altıma sıçtım ve kapadım oyunu bidaha oynamadım öyle oyun mu olur amk spor gazetesi :D
DetailEF
27-02-2013, 00:20
KARGASEKMEZİ (Korkanlar okumasın)
Olay, Ankara Kızılcahamam’da geçiyor… 196O’lı yıllar, Kızılcahamam’ı Ankara’ya bağlayan yol o zamanlar daracık, kambur kumbur ve iki yanı uçurumlarla çevrili. Taşıtların zorlukla yol aldıkları ve insanların korkudan ağızlarının yüreklerine geldiği bir bölge. En tehlikeli virajının adı da; Kargasekmez.
Gece yarısını biraz geçmiş. Eski o ‘burunlu’ otobüslerden biri, 30-35 yolcusuyla ağır ağır ilerlemekte. Yağmur olanca şiddeti ile yağıyor. Şimşeklerin aydınlattığı çevrede ne bir ev, ne bir insan... Dağ köyleri uzakta kalmış, tek tük ışıklarından anlıyorsunuz.
Otobüsün görüş mesafesi neredeyse sıfır bu arada. Şoför (40 yaşlarında filan) birden frene basıyor. Otobüs bir iki silkeleniyor ve duruyor. Asfaltın ortasında elinde ağaç dalından değneği ile kendisine bir şeyler anlatmaya çalışan yaşlı adamı görüyor. Araçtaki yolcular da uyanıyorlar.
Hemen ön kapı açılıyor. Yaşlı adam kapıdan kafasını uzatıyor, “Hayır ben gelmeyeceğim. Sizden bir şey isteyebilir miyim? Biraz bekler misiniz? Ben, hemen şu tepenin arkasındaki köydenim. Gelinim doğum yapacak sancısı tuttu. Ebe kadın 'hastaneye gitmezse ölür' dedi. Biraz beklerseniz gidip getireyim. Oğlum da askerde” diyor. Sonra ekliyor “Allah rızası için!”
Şoför kendi kendine tekrarlıyor adamın lafını… “Allah rızası için!”. Dönüp arkasındaki yolculara bakıyor, ‘Ne dersiniz bekleyelim mi’ gibilerinden. Yolcular “Tabii canım yazıktır kızcağıza” diyor. Yaşlı adam gülümsüyor, dualar ederek hızlı adımlarla yürüyüp tepenin arkasında gözden kayboluyor.
Aradan 15 dakika geçiyor. Yağmur olanca şiddeti ile yağdığından yolcular dışarı bile çıkamıyorlar. Kimisi yeniden uyuklamaya başlıyor. Otobüsün solgun iç lambası, bazı sabırsız insanların yüzünü aydınlatıyor. Bu arada şoför de başını direksiyona koymuş, fırsattan istifade biraz kestirecek. Yarım saat geçiyor ne gelen var, ne giden. Yolcular artık kendi aralarında söylenmeye başlamış; “Hadi geç kalıyoruz, daha kaç saat yol gideceğiz”, “Doğru ne bekliyoruz”, “Belki gelin kız doğurmuştur”, “Uyandırın şu şoförü de yola revan olalım…”
Ön sırada oturan gençten biri, şoförün omzuna dokunuyor, “Hadi ahbap kalk da gidelim bunların geleceği yok” diyor. Ama adam uyanmıyor. Biraz daha dürtüyor, şoförde yine kıpırtı yok. Kalkıp yanına gidiyor ve biraz kuvvetle sarsıyor. O sırada adamın başı, dayadığı kollarından yavaşça yana doğru kayıyor. Genç, bir çığlık atıyor. Yolcular koşup geliyorlar öne. Şoförün gözleri açık, cam gibi donuk bakmakta. Zavallı oracıkta, az önce geçirdiği kalp krizinden ölmüş.
Kargasekmez o yılların en fazla kaza olan tepesi. Dağın en ucu. Dar ve virajlı yollarında gözünüzü dört açsanız bile her an yamaçlara yuvarlanmanız işten bile değil. Zavallı şoför kalp krizine, araba hareket halindeyken yakalansa, tüm yolcularla birlikte otobüsün uçuruma yuvarlanması kaçınılmaz. Yaşlı adamın önlerine çıkması belli ki Allah’ın bir lütfu.
Bir yıl sonra...
O otobüsün yolcularından biri, Kargasekmez sırtlarında bir köye yolu düşer. Köydeki insanlara ‘o gece otobüsün yolunu kesen yaşlı adamı’ sorar. Adamı tarif eder ve doğum yapacak gelininden söz eder… Köyün en yaşlı en bilge dedesi derin bir iç geçirir ve gülümser, “Ha” der, “O mu, sen bizim evliya dedemizi anlatırsın. O buralarda, 200 yıl önce yaşamış. Ama hepimiz bilir tanırız. Kim zor durumdaysa ona görünür bir şekilde, yardım eder. İnsanların canını kurtarır. Belli ki o şoför kalp krizi geçirecekmiş ve hepiniz ölecektiniz. Sizi de kurtarmış. Sonra gözleri ufka dalar yaşlı adamın, gülümser, Gelini doğuruyormuş ha! Ne de güzel hikaye bulmuş yine!”
Umut fakirin ekmeği işte, bizi koruyanlar var bizim arkamız sağlam doğa üstü güçler bla bla bla :icon_wack
Umut fakirin ekmeği işte, bizi koruyanlar var bizim arkamız sağlam doğa üstü güçler bla bla bla :icon_wack
Merak edildiği için yazdım. Bu hayatta korktuğum tek şey üç harflilerdir gerisi boş...
DetailEF
27-02-2013, 00:29
Merak edildiği için yazdım. Bu hayatta korktuğum tek şey üç harflilerdir gerisi boş...
Biliyorum ya rahattayız :D
abi bunu açtıığım konuya yazar mısın rica etsem
kopyala sen şimdi uyumua ile uyumama modundayım bir gözümle yazıyorum :D
drift yapasım geldi o virajlı yollarda :)
not: çernobil takipçileri
yaşananlar başımızdan geçen hikayeler olunca etkili olur bence ama bu konuyu dağıtmamak lazım konu amacı dışına çıkmasın
haklıymışsın yeni konu tavan yaptı. konu gerçekten güzel olay kahramanı hanım ablayla babasından yeni gözlemler bekliyoruz :)
s.alican
27-02-2013, 00:55
gitmiyozmu halen yaa :D
mert_can 41
27-02-2013, 01:11
azcık birikmiş param olaydı direk turlardan birine yazılırdım gayet cidiyim yazın denicem hata şansımı ayvalıga diye buraya kaçabilirim tabi yanıma bir kurban bulursam :D hata ailemede konuyu açtım dı geçen dede direk veto yedim çernobil yeri diyince keşke turislik yer deseydim :D
Zaten bu tarz yerlere ilgim var , gece gece gördüm iyice gidip göresim geldi :D
tatil için 2 bin lira falan ayıracak dururum olsa kafa dengi bir ekiple giderim bende ama o parayla yapılcak başka işler var :)
Baba ben Çernobil'e gidiyorum azcık Pripyat falan gezip geleceğim desem yaşıma başıma bakmaz çeker vurur beni.
Bahsi geçen 86 yılında perdeleri dahi açamıyorduk radyasyon ışık ile birlikte gelir diye :)
Böyle b.kumuzun içe doğru düğümlendiği anlar.. :D
Low-Rider
27-02-2013, 08:30
dünden beri yavaş yavaş okuyorum web sitesini bitmesin diye acaip keyifli ya
konu dağılmasın bence çernobilden devam, çernobile ait 1 tane mi film varmış ? bi kaç tane gibi okudum ama ?
bu arada burada da kievi koruyan askerlerin kiev için savaşan askerlerin kalıntıları bulunmuş,
http://www.consumedland.com/elena/serpentswall/index_en.html
poseidon
27-02-2013, 10:33
1 tane Discovery'nin belgeseli var. Patlamadan önceki 1 saati anlatıyor ama çok yüzeysel.
ve tüm suçu 1 kişinin üstüne yıkmışlar. Halbuki tüm sosyalist rejimin bu faciada suçu var.
Belgeselin adı "sıfır saati" google da arttırın çıkar ama dediğim gibi çok da etkileyici değil.
Nightfish
27-02-2013, 10:47
1 tane Discovery'nin belgeseli var. Patlamadan önceki 1 saati anlatıyor ama çok yüzeysel.
ve tüm suçu 1 kişinin üstüne yıkmışlar. Halbuki tüm sosyalist rejimin bu faciada suçu var.
Belgeselin adı "sıfır saati" google da arttırın çıkar ama dediğim gibi çok da etkileyici değil.
2-3 sayfa önce paylaşıldı zaten o belgesel. 47 dk falan sürüyor.
poseidon
27-02-2013, 11:23
Aynen o sayfayı atlamışım.
izledim bende burda paylaşılmıştı ama reaktörün teknik yapısındaki hataları da biraz sebep göstermişler.
Dogma buyume iznikliyim hic boyle bi rivayet duymadim. Birde soyle bi durum var iznikte tirin gidebilicegi gol yakinindan gidebilcrk bi yol yok. Ordaki amca biraz sıkmis ;)
Bi kac arkadas buyuklerede sordum olmadi oyle birsey diyorlar.
By_HaNNibaLL
27-02-2013, 12:03
Dogma buyume iznikliyim hic boyle bi rivayet duymadim. Birde soyle bi durum var iznikte tirin gidebilicegi gol yakinindan gidebilcrk bi yol yok. Ordaki amca biraz sıkmis ;)
Bi kac arkadas buyuklerede sordum olmadi oyle birsey diyorlar.
Sizin iznikte de bi ekjinn yok çernobil e gidiyoz mu ordan kiev de rahatlar geliriz :D
xenishere
27-02-2013, 12:05
Süper konu, çok teşekkürler
Sizin iznikte de bi ekjinn yok çernobil e gidiyoz mu ordan kiev de rahatlar geliriz :D
Kievde sicak ortam cokmuss :)
ya radyasyondan
ya aıdsten
gıdersınız. sonra uyarmadı demeyın :D
Konu çok iyi olmuş gerçekten, Ayrıca Çernobil Nükleer santralinin Doğu tipi (açık tip) olması da bu felaketten sonra ne kadar ciddi bir hata yapıldığını göstermiş o zamanlar..
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/226960_457242394341220_118693483_n.jpg
Edit: M.A.D
resmen kitlendim emeğe saygı süper faydalı paylaşım
Gercekten mukemmel bir konu merak ettigim mevzu okadar insanın olmesine neden olan o lavuk muhendis sadece 15 yılmı ceza aldı?
By_HaNNibaLL
27-02-2013, 19:02
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/226960_457242394341220_118693483_n.jpg
Edit: M.A.D
Siz mi cektiniz bu fotoyu ?
İbrahim Erdem
27-02-2013, 21:02
The True Battle of Chernobyl Uncensored - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=MKKz45ORPQQ)
sayfayı ben de ilgiyle takip ediyorum. Bu belgesel de güzeldir türkçe altyazılısı var mıdır bakmadım.
chatlaxs
27-02-2013, 21:31
forumda maraş konusu vardı bide okumuştum ama bulamadım ?
forumda maraş konusu vardı bide okumuştum ama bulamadım ?
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/85668-kmaras-hayalet-sehir-kibris.html
initial-D
27-02-2013, 22:49
sıfır saati belgeselindeki en sorumlu gösterilen mühendis diatlovun daha önce askeri nükleer denizaltıda da kafasına göre yaptığı işler sonucu bir patlamaya sebep olmuş diye okumuştum.du bakayım bulabilirsem bulayım
Harbi çok iyi ya ellerine ve emegine sağlık
ya radyasyondan
ya aıdsten
gıdersınız. sonra uyarmadı demeyın :D
:hahaha: imzalık olmuş abi :D
BurakCengizhanoğlu
11-03-2013, 19:05
Konu kayıp? Noldu paylaşımlar ? :)
Giden varmı arkadaşlar orada herhalde :)
millet gideniniz oldu mu ekstra kolu bacağı falan çıkan var mı :)
Konu devam etse super olur
Paylasimlar cok guzeldi
bi ara ziyarete açıldı diye duydum ama doğrumudur acaba
mert_can 41
22-08-2013, 13:30
Bir başka yer daha bulmuştum ben ordada sıfır km terkedilmiş arabalar vardı çok içim parçalanmıştı ama link atamıyorum pc'mle birlikte gitti onlarda başka fotoğraf varmı burası hakkında :D
Bir başka yer daha bulmuştum ben ordada sıfır km terkedilmiş arabalar vardı çok içim parçalanmıştı ama link atamıyorum pc'mle birlikte gitti onlarda başka fotoğraf varmı burası hakkında :D
ne yazikki onlar çalınalı çok oldu. aslında şehirdeki her eve girdiler degerli kalan ne varsa aldılar.
ahmetuygur
23-08-2013, 11:29
Pripyatı gidip görmeyi bende çok istiyorum hatta belgeselinide izledim ciddi bir facia bu tarz şeyler ilgisi çekenler varsa pragda ki terezin kampını da incelesinler ciddi korkutucu bir yer.....
orhanerdogan
23-08-2013, 11:33
Bahsettiğin görüntü muhtemelen Kıbrıs Maraş bölgesinden bir görüntü.
playhard
30-11-2014, 20:35
hortlatalım
http://vimeo.com/112681885
paylaşım için teşekkürler bilgilendirici
mert_can 41
30-11-2014, 21:25
hortlatalım
http://vimeo.com/112681885
Paylaşım için teşekkürler şarkının adını biliyomusunuz :)
onurgoyunc
30-11-2014, 21:31
Paylaşım için teşekkürler şarkının adını biliyomusunuz :)
Video açıklamasında da yazıyor
----> ***Soundtrack 'Promise land' by Hannah Miller - licensed on themusicbed.com
individual
30-11-2014, 21:33
Şuan ordaki radyasyon değerleri insan sağlığı için zararlımı ?
Nasıl gezilebilir ?
varosha yani kapalı maraşta bazı araçlar
http://autodesign.com/wp-content/uploads/2012/03/5084688662_3436bcda47_o.jpg
http://kleinburd.ru/news/wp-content/uploads/2014/06/Varosha40.jpg
http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/5e/cc/b1/5eccb1da03ce8a07ec9d53c4482417d4.jpg
http://www.carrosemarcas.com/noticias/fotos/10102011014753.jpg
http://www.inside.com.cy/assets/image/imageoriginal/%CE%A6%CF%8E%CF%84%CE%BF%2011.jpg
terkedilmiş araçlar
http://www.motormessenger.co.uk/2014/01/from-dusty-to-rusty.html
http://q8allinone.com/2013/07/unbelievable-treasure-of-classic-cars-undriven-up-for-sale.html
İbrahim Erdem
30-11-2014, 21:55
Pripiyat a 150 dolar a gezi düzenleniyormuş. Belli bir eğitim den sonra bölgede belli bölgeleri görmeye gidiliyormuş. Bir bilgisi olan varmı?
mert_can 41
30-11-2014, 21:58
Bahsettiğin görüntü muhtemelen Kıbrıs Maraş bölgesinden bir görüntü.
kusura bakmayın 1 senelik bir cevap olacak yeni gördüm evet ordan bahsediyorum :)
Video açıklamasında da yazıyor
çok teşekkür ederim gözümden kaçmış
Konu hakında da yanıma bir kaç kurban daha bulsam giderim ölmeden yapılacaklar listemde :D
dj_batukaan
30-11-2014, 22:09
çok güzel br konu olmuş
Gözden kaçmış, bilgilendik, teşekkür ederiz. Güzel paylaşımlar.
sinanbaysal
30-11-2014, 22:54
Bılgılenmıs olduk guzel konu tesekkurler
Skyhawk34
30-11-2014, 23:05
konu gerçekten cok yararlı bi ara gitmek isteyen arkadaslar vardı :)
hala düşünüyorlarmı ?
Ben düşünüyorum ileriki planlarda.
Ciddi güzel yer aslında yemyeşil olmuş, bence radyasyon yaşanabilecek düzeyde olmasa bu kadar toparlayamazdı ki ortalama 15-20 yıl bildiğim kadarıyla o toparlanma / yenilenme süreci, neredeyse 30 sene olucak olay yaşanalı.
bazı kısımlara gezilebiliyorda bir taraflarda hala ciddi derecede radyasyon olan kısımlarıda var. dıştan dıştan kabaca gosteriiyolardır heralde
ufuksaracci
30-11-2014, 23:41
15-20yıl çok yanlış bir bilgi. Gama ışıması yapan sezyumun yarı ömrü 30 yıldır ve etkileri 300 yıl kadar sürer. Şu anda gamma kirliliği az seviyede fakat alfa ışıması yapan uranyum , plutonyum ve americum 'un yarı ömürleri çok çok fazla. Oraya bir gezi yapılması halinde mümkün olduğunca asfaltta kalmak gerekir. Değerler toprak ve bitkilerde çok yüksektir.
ufuksaracci
30-11-2014, 23:45
Dip not: Plutonyum'un yarı ömrü 88 yıl ve iki izotopu daha var biri 24.000 diğeri 6.500 yıl
oku oku anca bitti geç saatte hortlatmayın konuları ya işi gücü var milletin :D
Burak K.
01-12-2014, 01:01
o değilde konuyu okuyunca ben bi korktum :D
rebeloghy
01-12-2014, 01:08
3 saat kitlenmişim ekran karşısında..
Böyle konuların sürekli güncel kalması gerek aslında.
Korumasız yerlere hazır yeni nükleer santraller yapılıyorken, hemen sınırlarımızda ömrünü doldurmuş/doldurmak üzere olan santraller varken. Akılda kalması gerek..
2007 Baharı
İyileştirici olan tek bir güç vardır, o da doğadır.
(Arthur Schopenhauer)
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring1.jpg
Çernobil çabuk unutuldu, çünkü olayı sadece biz biliyorduk. Kazadan sonraki ilk yıllarda hikayemizi dünyayla paylaşmak istemedik, şimdiyse paylaşamıyoruz; çünkü olanları güçlükle hatırlıyoruz. Trajik hikayeden geriye kalan her şey sadece zamanın biçimsizleştirdiği, zayıf bir anı. Gelecekte insanların ilgisizliği kalan birkaç közü de sönene kadar boğacak. Ondan sonra ise Çernobil nadir birkaç insanın bilgisinde ve doğanın mülkiyetinde olacak.
(Günlükler, Haziran 2006)
Bu evler doğanın mülkiyetine geçmişler bile.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring5.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring7.jpg
Bu ev topraktan yapılmış ve şimdi toprağa geri dönüyor.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring3.jpg
Bir karaca yoldan geçip bahçelere atlıyor. Onlar burada evlerindeler ve onlardan çok var. Kendimi bir hayvanat bahçesinde gibi hissediyorum, tabii özgürce dolaştığım ve onların benim ilgimi çeken şeyler olduğu bir hayvanat bahçesi gibi değil. Çünkü burada özgür olan onlar ve ben onların merakını uyandıran şeyim. Başka bir deyişle, bir hayvanat bahçesindeki tüm yaratıklar bizim eğlencemiz için bir araya toplanmıştır; ancak burada, Çernobil'de, onların eğlencesi için toplananlar biz insanlarız.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring6.jpg
Buradaki en etkileyici şey bizim uygarlık dünyamızla doğanın dünyasının farkı. Uygarlık dünyası fiziksel, Çerni ise metafizik bir dünya, meta 'öte' anlamına geliyor, Çernobil fiziğin ötesinde bir dünya. Doğanın dünyası kendi içinde olan bir şey, bizden milyonlarca yıl önce nasılsa ve bizden sonra nasıl olacaksa öyle; ancak uygarlık yalnızca bir görüntü, kendiliğinden olmuş değil, kendini destekleyemiyor. Yapay ve kendisini desteklemesi için mühendisliğe, sanata ve bilime ihtiyacı var. Eğer uygarlığın avantajlarından yararlanmak ister ancak onu ayakta tutan şeylerle ilgilenmezsek, bittik demektir. Bir anda kendimizi medeniyeti kaybetmiş halde buluruz. Sadece yanlış bir düğmeye bas, ve herşey ilkel zamanlardaki haline dönsün. Etrafımıza bakarız ve medeniyetin yavaşça buharlaştığını görürüz, fata morgana gibi. Sanki saf doğayı örten perdeler açılmış gibi, ilkel bir orman doğal haliyle ortaya çıkar.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring9.jpg
15-20 yıl kadar önce o köylerin bazılarında hâlâ yaşayan insanlar vardı. 1991'de, insanların yaşadığı yerde ölçülen en yüksek radyasyon değeri saatte 2000 mikroröntgendi. O zamandan beri radyasyon seviyesi de insan sayısı da düştü.
2006 yılında insanların yaşadığı bölgede ölçülen en yüksek değer saatte 250 mikroröntgendi. Bu seviye Birleşmiş Milletler yetkililerine göre hafif kabul edilebilir düzeydeydi, ama yine de insanların yerleşmesine yetecek kadar güvenli değil.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring8.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring8.jpg
Bugün seviyeler normal ve normalden yüzlerce hatta binlerce kat fazlası arasında değişiyor ama bu rakamlar gerçekte olanı yansıtmıyor. Geiger sayacı radyasyonun ancak silüetini, dışa dönük işaretlerini, başka bir deyişle gölgesini gösterebilir. En hassas cepte taşınabilir radyasyon tespit cihazıyla bile buzdağının yüzeydeki kısmından fazlasını göremeyiz. Radyasyonun kendisi ancak özel analizlerle tespit edilip araştırılabilir. Bir ağacın üst dallarına bakarak kökleri hakkında ne kadar şey öğrenebilirsek, geiger sayacına bakarak da radyasyon hakkında o kadar şey öğrenebiliriz.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring4.jpg
Geiger sayaçlarından gelen veriler bize yetkililerin raporlarından daha çok şey anlatıyor, ancak doğanın kitabının anlattığından daha az. Çernobil'de doğanın kitabını okumak kolay, burada gerçeklerin kendisi doğruyu açık açık anlatıyor. Nereye dönersem döneyim, insan hayatının burada yasaklandığı anlatan bir gerçekle karşı karşıya geliyorum. Bir cevap almak umuduyla duymaya çalışıyorum, ancak tek duyabildiğim insanlığa 'Sana ihtiyacım yok!' diye haykıran doğanın sesi oluyor.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring10.jpg
2. Dünya Savaşı anıtı.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring16.jpg
Bu da başka bir Büyük Vatan Muharebesi anıtı.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring11.jpg
Bu İç Savaş anıtı. 1921'de burada Kızıl Ordu Beyaz Ordu'yu yendi. Keşke bir metal dedektörü getirip bu alanda kazı yapabilseydim. Malesef Çernobil'in zengin tarihi mirası arkeolojik açıdan kayıp. Sonsuza kadar kayıp ve sanırım buna hep üzüleceğim.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring12.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring12.jpg
Çernobil'i merkez alan 250km yarıçaplı bölgede 2000'den fazla ölü köy ve kasaba var. Her yıl bu bölgeyi ziyaret ederken gittikçe daha fazla sayıda harabeye dönmüş yerler görüyorum.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring13.jpg
Bölgede hasar görmemiş olan binalar sadece kiliseler. Tüm Çernobil Bölgesi'ni geziyorum, ancak hâlâ yıkık bir kilise görmedim.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring14.jpg
Yağmacılar batıl inançları olan insanlar ve kiliseleri yağmalamaya cüret edemiyorlar. Ayrıca çevredeki insanlar da birkaç yılda bir gelip bu terkedilmiş kiliseleri tamir ediyorlar, bu yüzden de bu kiliseler yıkılan binalar arasında bir ada gibi ayakta duruyor.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/spring15.jpg
Yakınlarından geçerken bu kiliseleri sık sık ziyaret ederim. Pelin'den geçerek kapıya doğru yürürüm. Kapılar kilitli değil, içeride kimse yok. Papazlar yok, tütsü kokusu yok, yanan mumlar yok; sadece birkaç ucuz ikon, havlular, radyoaktif bir İncil ve duvarlarda Azizlerin resimleri var. İncil'i pelin çiçeğinin zamanını anlattığı sayfasını açıp bıraktığımdan emin oluyorum. Sonra orada derin düşüncelere dalıp biraz zaman geçiriyorum. İsa'nın radyoaktif resmine bakarak kendime soruyorum, 'Bu kiliseler daha ne kadar burada olacak? İnsanlar olmadan yaşayabilirler mi?'
Bu soruyu gelecekte burayı ziyaret edecek bir başkası tarafından cevaplanmak üzere bırakıyorum, ve yolculuğuma devam etmek için yola çıkıyorum.
alıntıdır elenafilatova.com (http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/index_turk.html)
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject0.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject1.jpg
Doğaya pencereden bak.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject7.jpg
Onların kasaba ve köylerde son insanlar , olduğu açıktır .
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject9.jpg
. Birkaç yıl içinde bu hayalet ev gibi görünecektir .
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/foodtrips2.jpg
Biz bu sezona altın sonbahar diyoruz .
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject11b.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject3.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/foodtrips3.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject12.jpg
Yakından baktığımız da pencere tarafında ayakta bir cadılar bayramı karakteri görüyoruz.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject12a.jpg
Sadece minyatür atom bombası patlamasına eşdeğer gibi bu mantar .
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/foodtrips1.jpg
Yıldırım düşmesi yanan kilise, onlar için çok üzücü olmuş.
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/foodtrips4.jpg
Son ayakta kalanlar ve daha çok olmasını umuyoruz..
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject5.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject5a.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject6.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/plutosrealmproject4.jpg
Bunlar lale sezonundan
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/fourseasons8.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/fourseasons7.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/fourseasons5.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/fourseasons3.jpg
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/fourseasons2.jpg
Ayna, duvardaki ayna...
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/fourseasons13.jpg
...
http://www.nuclearflower.com/highres03.jpg
1986 yılından önce Pripyat'ta bir Cafe .
http://www.nuclearflower.com/cafe.jpg
Alexander Sirota © tarafından 1996 yılında Pripyat aynı Cafe.
http://www.nuclearflower.com/cafe1996.jpg
2006 yılındı aynı Cafe...
http://www.nuclearflower.com/cafe-now.jpg
1986 yılından önce Pripyat görüntüleri
http://www.nuclearflower.com/pr26.jpg
http://www.nuclearflower.com/pr27.jpg
http://www.nuclearflower.com/pr19.jpg
http://www.nuclearflower.com/pr01.jpg
http://www.nuclearflower.com/pr05.jpg
Issız spor salonu..
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02161/sports-hall-2_2161221k.jpg
Beton yol işareti..
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02161/pripyat-sign_2161220k.jpg
Tüm ziyaretçiler ayrılırken radyasyon taraması yapılır. Güvenli doz aşılmışsa, kimyasal duş aldırılır.
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02161/main-square_2161228k.jpg
Pripyat Hastanesi koridor içinde bir bisiklet çerçevesi
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02161/hospital-bike_2161218k.jpg
Sovyet Kültür Sarayı yakınında terk edilmiş bir spor salonu..
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02161/sports-hall_2161227k.jpg
Ukrayna hükümeti vatandaşı otelde 7dinci katta ki bir koridorda yürüyor.
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02161/hotel-corridor_2161210k.jpg
Otel Pripyat ' ın asansör halatı..
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02161/lift-shaft_2161206k.jpg
Tıbbi cihazlar ile çevrili hastanede terk edilmiş bir tıbbi muayene odası..
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02161/hsopital-exam-room_2161208k.jpg
4 numaralı reaktör yakınlarında Sovyet döneminden bir anıt...
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02161/sculpture_2161212k.jpg
Amatör İngiliz fotoğrafçısı Michael, hayalet kasabayı fotoğraflamak için Ukrayna hükümetinden bir eskort ile afet sahasını ziyaret etti.
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02161/government-escort_2161219k.jpg
Şehir gerçekten 1986 yılında durmuş gibi hissettim dedi.. Şimdi bir orman içinde bulunan Pripyat, yaşayan bir müze gibi oldu...
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02161/boxing-ring-cultur_2161222k.jpg
İyi geceler arkadaşlar yabancı kaynaklardan çevirerek derlemeye çalıştım elimden bu kadar geldi bu saatte :) Bi hatamız olduysa kusura bakmayın :) Bu arada askerden geleli 1 ay oluyor konuyu daha yeni gördüm gerçekten görmesem aklıma bile gelmeyecekti çernobil faciası. Askerlik bende kafa bırakmadı ki :))
hakotech
01-12-2014, 05:31
Vay arkadaş bide gidip görmek isteyenler,çok ilgi çekici bulanlar var..valla ben hiç merak etmiyorum,keza zaten bi boka benzemiyorum,bide mutasyon geçirip iyice hilkat garibesi olmayayım.. Anasını satayım brat pit yaklaşsa reaktöre siplintır usta olur çıkar..düşman gtüne..
Sizde boşverin şuralara gitmeyin,karınca ısırsa basur eder öle biyer !!
ilginç şekilde sanki milyonlarca insan ölmüş ve onların hayaletlerinin bulunduğu bir şehirmiş gibi yansıtılıyor. Ölen yok arkadaşlar. Şehri boşaltmışlar. Etrafın darma duman olmasının sebebiyse boşan şehrin sonradan yağmalanması. Radyasyon seviyesi de resimlerden anlaşılacağı gibi koruma kıyafeti olmadan gezilebilecek seviyelerde.
Gerçi çok ilginç değil bu. Daha ilginci pek çok kaynakta "çernobil'de yapılan bir deney esnasında" yazıyor olmasına rağmen bu deneyin detaylarının verilmemesi. Çernobil'in normal bir santral olmaması ve bu deneylerin olumlu sonuçlanması durumunda kuşkusuz tüm dünya tarihinin değişeceği.. O dönemki Amerika - doğu bloğu çekişmeleri bla bla bla
gercekten enteresan ve garip bi cazibesi var şehrin...
TolgaEsentepe
01-12-2014, 21:59
ilginç şekilde sanki milyonlarca insan ölmüş ve onların hayaletlerinin bulunduğu bir şehirmiş gibi yansıtılıyor. Ölen yok arkadaşlar. Şehri boşaltmışlar. Etrafın darma duman olmasının sebebiyse boşan şehrin sonradan yağmalanması. Radyasyon seviyesi de resimlerden anlaşılacağı gibi koruma kıyafeti olmadan gezilebilecek seviyelerde.
Gerçi çok ilginç değil bu. Daha ilginci pek çok kaynakta "çernobil'de yapılan bir deney esnasında" yazıyor olmasına rağmen bu deneyin detaylarının verilmemesi. Çernobil'in normal bir santral olmaması ve bu deneylerin olumlu sonuçlanması durumunda kuşkusuz tüm dünya tarihinin değişeceği.. O dönemki Amerika - doğu bloğu çekişmeleri bla bla bla
bence insanlar öldüğünü düşündüğü için falan ilgi çekici bulmuyor kimse..
O kadar güzellikler varken, buraya gidip zerre risk almazdım sanırım .. Ölen yok değil maalesef , yıllarca acı çeke çeke ölen birçok kişi oldu.. Kimisi yıllar sonra çeşitli sağlık sorunlarından öldü.. Meşhur boksör kardeşler Klitcho'ların babasını zamanında görevlendirmişler buraya,60lı yaşlarında vefat etmeden önce epey acı çekerek öldüğünü söylüyorlardı...
Ben daha öncede bu bölge hakkında fotoğraflar gördüm.Ama en ayrıntılı olanı bunlardı sanırım.Tşkler fırsatım olsa bende gidip görmek isterim
https://chernobyl-tour.com/english/?action_skin_change=yes&skin_name=eng
verildimi bilmiyorum ama...
Çernobil Faciası'ndan Dakikalar Sonrası - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=S5j_cPDT64c)
4:46 helikoptere ne oluyo öle?
PROMINENT
17-12-2014, 13:46
kule vinçe vurdu pervaneleri.
Ahmet Saraçoğlu
17-12-2014, 13:58
dünyada bu şekilde terkedilmiş kaçç şehir var?
1pripyat
2kıbrıs maraş
3mitsubishi nin kömür çıkardığı bi ada vardı , rezerv bitince pılıyı pırtıyı toplayıp bırakmışlardı
4...???
merttepe
17-12-2014, 14:08
1pripyat
2kıbrıs maraş
3mitsubishi nin kömür çıkardığı bi ada vardı , rezerv bitince pılıyı pırtıyı toplayıp bırakmışlardı
4...???
hashima adası
http://travelstalker.files.wordpress.com/2011/12/gunkanjima-battleship-island-2.jpg
1pripyat
2kıbrıs maraş
4...???
http://www.bilim.org/dunyadaki-terk-edilmis-30-muhtesem-yer.html
merttepe
17-12-2014, 14:11
şöyle birşey var;
http://www.bilim.org/dunyadaki-terk-edilmis-30-muhtesem-yer.html
Aslında daha çok şehir kasaba falan böyle yerler var. hatta top gear böyle terk edilmiş yerlerde çok çekimler falan yapıyor.
Silvia17
17-12-2014, 15:17
Böyle terk edilen onlarca yer var.Bende pripyat bölgesini 1 saat te olsa görmek cok isterdim :(
ahmetuygur
17-12-2014, 15:38
Yolum bi gün rusyaya düşerse pripyata gidicem görmeyi çok istiyorum
Benimde çok gidesim var ama radyasyondan korkum var açıkçası...
ahmetuygur
17-12-2014, 16:23
Benimde çok gidesim var ama radyasyondan korkum var açıkçası...
Ben her gün 2 kafa nargile içiyorum radyasyon bana işlemez
Yazdan sonra bi ihtimal gidebilirim ama senin kadar gözü kara değilim :)
ahmetuygur
17-12-2014, 16:27
Yazdan sonra bi ihtimal gidebilirim ama senin kadar gözü kara değilim :)
:))) suyundan içme yağmurlu havada dışarıda gezme sağa sola dokunma zaten wifiden tvden ütüden buzdolabından radyasyon alıyoruz çok dert oalcağını zannetmiyorum
O kdar basit olduğunu sanmıyorum.Tabi tam anlamıyla gitmeye karar verdiğim zaman iyice araştırmak lazım.Şimdilik videolar ve makalelerden aldığımız bilgiler kadarıyla biliyorum.Yani bildiğim kör topal bilgi...
konuyu hortlatalım,
Eylül 2016'da Pripyat/Çernobil'e gittim kesinlikle gidip görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum.
Gitmeyi düşünen olursa günübirlik tur fiyatları 75 - 100 dolar arası değişiyor.
Tur harici bireysel olarak gitmek yasak.
konuyu hortlatalım,
Eylül 2016'da Pripyat/Çernobil'e gittim kesinlikle gidip görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum.
tur ne kadar sürüyor? internettekilerden ziyade siz fotoğraf çektiniz mi? varsa paylaşabilir misiniz..
tur ne kadar sürüyor? internettekilerden ziyade siz fotoğraf çektiniz mi? varsa paylaşabilir misiniz..
turlar tam gün sürüyor.. sabah 9-10 arası pripyat'a varış 17 gibi geri dönüş oluyor.
fotoğrafları yarın buraya atabilirim
Skyhawk34
18-08-2017, 15:20
konuyu hortlatalım,
O kadar ucuzmu ya hocam ? gidecek olanlara tavsiyeleriniz ne olurdu ? üstün körü bi değinirmisiniz ?
imprezaWRC
18-08-2017, 15:59
O kadar ucuzmu ya hocam ? gidecek olanlara tavsiyeleriniz ne olurdu ? üstün körü bi değinirmisiniz ?
Gama ışınlarına dikkat edin, radyasyon kıyafeti giyin, fosforlu parlayan nesnelere elinizi sürmeyin birde 3 gözlü kedilerle konuşmayın. (konuyu az sulandırayım dedim :D :D )
ucuz yahu bir maliyeti yokki adamlara otobüsün yakıt masrafı ve tur rehberi haricinde.. 75 usd ukrayna için yüksek bile sayılır :)
tur ile gittiğiniz için zaten görülmesi gereken ve girilmesi yasak olmayan her yere götürüyorlar sizi. Bazı bölgelerde radyasyon seviyesi çok yüksek olduğu için oralara girmenizi tavsiye etmiyolar ancak ben hepsine girdim :D elimdeki radyasyon ölçme cihazı error verdi diyebilirim :D
sigara içilmesi yasak, açık alanda su içmek bir şeyler yemek yasak.
giderken yol üstünde bir markete uğruyorlar hediyelik eşya vs almak isteyen olur diye. o marketten mutlaka 1-2 tane ekmek alınmalı. Turun ilerleyen saatlerinde göreceğiniz devasa kedi balıklarına vermek için :D
eski gözden çıkardığınız kıyafetler giyilmesini öneririm ben döndüğümde hepsini çöpe attım ayakkabı dahil.
bu arada önemli bir nokta var..
ben gittiğimde, patlayan 4 numaralı reaktörü çok net bir şekilde gördüm fotoğraflarını çektim ancak reaktörün üzerinin kapatılması için çalışmalar yapılıyordu ve bir kaç ay önce reaktörün üzeri kapatıldı. yani artık görmek mümkün değil.
rain man
18-08-2017, 16:27
Başlığı görünce aklıma mw2 geldi :)
MertSerhanÖ.
18-08-2017, 16:39
merakla fotoğrafları bekliyoruzz
tiMachine
18-08-2017, 16:51
abi mw2'de yoktu ki :D, mw1'de vardı.
Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered: All Ghillied Up Sniper Mission Gameplay Veteran - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=O3uNrzptkNk)
Skyhawk34
18-08-2017, 17:13
bu arada önemli bir nokta var..
ben gittiğimde, patlayan 4 numaralı reaktörü çok net bir şekilde gördüm fotoğraflarını çektim ancak reaktörün üzerinin kapatılması için çalışmalar yapılıyordu ve bir kaç ay önce reaktörün üzeri kapatıldı. yani artık görmek mümkün değil.
Sende hocam ne bulduysan girmişsin :D :D seninle otobüse binilmezmiş :D :D :D Hahahahahaha hepimizi zehirlerdin o gün :D
Merakla fotoğrafları bekliyorum ama gitme isteğim yokoldu diyebilirim çünkü kendini bilmezin teki yanında bişey getirir yerden bulduğu, getirir sonra otobüse koyar, zükertir hepimizi :D
Ağlattın.
abi mw2'de yoktu ki :D, mw1'de vardı.
Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered: All Ghillied Up Sniper Mission Gameplay Veteran - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=O3uNrzptkNk)
Sende ağlattın.
tiMachine
18-08-2017, 17:16
Sende hocam ne bulduysan girmişsin :D :D seninle otobüse binilmezmiş :D :D :D Hahahahahaha hepimizi zehirlerdin o gün :D
Merakla fotoğrafları bekliyorum ama gitme isteğim yokoldu diyebilirim çünkü kendini bilmezin teki yanında bişey getirir yerden bulduğu, getirir sonra otobüse koyar, zükertir hepimizi :D
Ağlattın.
Sende ağlattın.
abi yemin ediyorum sana çok oyun oynarım, hani ayda 5 oyun bitirir silerim, bu oyuna bu bölüm yüzüne hiç dokunmadım senelerdir kuruluydu remastered versiyon gelince onu yükledim, canım sıkıldıkça açar zakhaev hibnesini vururum
Senin doların kaç tl olduğundan haberin yok herhalde :)
Senin doların kaç tl olduğundan haberin yok herhalde :)
fakir ne bilir la doları,dolar ne desen turşu diye yemeye çalışır
rain man
18-08-2017, 17:35
abi yemin ediyorum sana çok oyun oynarım, hani ayda 5 oyun bitirir silerim, bu oyuna bu bölüm yüzüne hiç dokunmadım senelerdir kuruluydu remastered versiyon gelince onu yükledim, canım sıkıldıkça açar zakhaev hibnesini vururum
Hadi ya 1. Oyun muydu :) demek ki silinmeye başlamış hafızadan. Adama rüzgarı hesaplayıp headshot atıyorum hikaye gereği hep kolu kopuyordu. Ne oyundu ya 1 ve 2 :)
Bir de stalker call of pripyat var. Bilir misiniz? Herhalde onun kadar radyasyonu hissettiren oyun yoktu :) hazmat suit bulmadan direk patatestin :)
Tabi radyasyon denilince aklıma metro da geldi ama o biraz yer zaman konusunda farklı.
mert_can 41
18-08-2017, 17:41
Yanıma az benim gibi kafası kırık birini bulsam gitmeyi çok istiyorum ölmeden görmek istediğim yerler arasında vallah fiyatı çok iyimiş birde yoldaş bulsam tamamdır techturkey özel turu falanmı düzenlesek napsak :D
SametYkn
18-08-2017, 17:53
Güzel fotoğraflar var internette böyle ilginç yerleri araştırıyorum bazen merak ettiğim yerlerden biri severim esrarengiz yerleri mesela hiroşima adasında gün yüzü görmeyen güzel yerler olduğu söyleniyor birde 51.bölge var aralarında en sıkı korunan yer askeri bölge, uzay üssü, nükleer gizli silah üretimi gibi birçok söylenti var bölgeyle ilgili 51.bölgeye ayrı bir merakım var
tiMachine
18-08-2017, 18:01
Hadi ya 1. Oyun muydu :) demek ki silinmeye başlamış hafızadan. Adama rüzgarı hesaplayıp headshot atıyorum hikaye gereği hep kolu kopuyordu. Ne oyundu ya 1 ve 2 :)
Bir de stalker call of pripyat var. Bilir misiniz? Herhalde onun kadar radyasyonu hissettiren oyun yoktu :) hazmat suit bulmadan direk patatestin :)
Tabi radyasyon denilince aklıma metro da geldi ama o biraz yer zaman konusunda farklı.
onların hepsini oynadım, belki oyun hani nasıl diyim mw2 mw3 ile bu bölümü bağlantılı kılmasaydı bu kadar umrumda olmazdı ama adamların efsaneyi nasıl bağladığını görünce çıldırmıştım bilgisayar başında
ve genel olarak cod serisinin bu halini gördükçe diyorum nerede o normandiya çıkarması nerede o pripyat
tiMachine
18-08-2017, 18:03
Yanıma az benim gibi kafası kırık birini bulsam gitmeyi çok istiyorum ölmeden görmek istediğim yerler arasında vallah fiyatı çok iyimiş birde yoldaş bulsam tamamdır techturkey özel turu falanmı düzenlesek napsak :D
aga sanırım ukraynayla vizeler ve pasaport kalkmıştı, sabahtan günübirlik gitsek mi :Dd
Skyhawk34
18-08-2017, 19:20
Ben single ı öyle kırk sefer oynamam açar onlineda saatlerce kafa kırarım call of duty uzay çağı oyunları hariç kalite kokan tüm oyunları mevcut online da iyiyim diyosan girelim :D Konu nereye gidiyor rabbim bizi koru. :D Adamlar forumca otobüs kaldırçaklar çernobile ahsahshahahahsa
mert_can 41
18-08-2017, 20:54
Ben single ı öyle kırk sefer oynamam açar onlineda saatlerce kafa kırarım call of duty uzay çağı oyunları hariç kalite kokan tüm oyunları mevcut online da iyiyim diyosan girelim :D Konu nereye gidiyor rabbim bizi koru. :D Adamlar forumca otobüs kaldırçaklar çernobile ahsahshahahahsa
Böylede yolcu olmaz olsun adam verdi gazı ucuzmuş 100 dolar ne ki falan gidelim diye otobüsü duyunca yok adamlar gidiyor falan filan hem fenamı olur 100 dolar rehbere verceğimize akşam bahtaniye isteriz odaya 100 dolara ahuhahshsgs :D Ayrıca bu gün 2 saat trafikte kaldım şahit olduğum insan tiplerini radyasyonun göbeğinde bulamazsın :D
Skyhawk34
18-08-2017, 21:42
Böylede yolcu olmaz olsun adam verdi gazı ucuzmuş 100 dolar ne ki falan gidelim diye otobüsü duyunca yok adamlar gidiyor falan filan hem fenamı olur 100 dolar rehbere verceğimize akşam bahtaniye isteriz odaya 100 dolara ahuhahshsgs :D Ayrıca bu gün 2 saat trafikte kaldım şahit olduğum insan tiplerini radyasyonun göbeğinde bulamazsın :D
Ashauhshahsahhahaha biz çernobil ayağına başka işlere gireriz orada :D
ukrayna için planlarım arasında skydiving ve çernobil turu yer alıyor.Çocukluğumdan beri çernobili görmek istiyorum.
kiraccemal
19-08-2017, 01:08
2013 yılında tesadüfen sıfır saati belgeselini izleyip acayip etkilenmiş ve Çernobil hakkında uzun araştırmalar yapmıştım. Burada rastlamışken koyu baştan sona okudum. Halen beni büyüleyen şehirlerin başında gelir Pripyat ama gitmeye cesaret lazım...
radyasyon olayından başlarda ben de biraz çekindim ancak sonrasında girdiğim bölgelerde, elimdeki cihaz radyasyon seviyesini olması gerekenden 50 kat fazla gösterip alarm vermeye başladığında koy g.tüne rahvan gitsin moduna girdim :D bi daha mı gelicez dünyaya :rolleyes:
https://i.hizliresim.com/6XjgNk.jpg (https://hizliresim.com/6XjgNk)
https://i.hizliresim.com/WQjBDE.jpg (https://hizliresim.com/WQjBDE)
https://i.hizliresim.com/3qkrzj.jpg (https://hizliresim.com/3qkrzj)
https://i.hizliresim.com/RPjmDo.jpg (https://hizliresim.com/RPjmDo)
https://i.hizliresim.com/pWOynz.jpg (https://hizliresim.com/pWOynz)
https://i.hizliresim.com/kW546v.jpg (https://hizliresim.com/kW546v)
https://i.hizliresim.com/N1jaDk.jpg (https://hizliresim.com/N1jaDk)
https://i.hizliresim.com/aG79Yd.jpg (https://hizliresim.com/aG79Yd)
https://i.hizliresim.com/G0j6my.jpg (https://hizliresim.com/G0j6my)
https://i.hizliresim.com/y3kY60.jpg (https://hizliresim.com/y3kY60)
https://i.hizliresim.com/6XjgaN.jpg (https://hizliresim.com/6XjgaN)
https://i.hizliresim.com/WQjBqq.jpg (https://hizliresim.com/WQjBqq)
https://i.hizliresim.com/3qkr6O.jpg (https://hizliresim.com/3qkr6O)
4 numaralı reaktör. Faciada patlayan.
https://i.hizliresim.com/RPjmrG.jpg (https://hizliresim.com/RPjmrG)
Bu da üzerini kapatmak için hazırladıkları hangar. Raylı sistem ile reaktörün üzerine sürükleyerek kapattılar. Çünkü reaktör bir miktar radyasyon yaymaya devam ediyo.
https://i.hizliresim.com/pWOybN.jpg (https://hizliresim.com/pWOybN)
https://i.hizliresim.com/Prj8Gv.jpg (https://hizliresim.com/Prj8Gv)
https://i.hizliresim.com/gWQdbL.jpg (https://hizliresim.com/gWQdbL)
https://i.hizliresim.com/ZElvnA.jpg (https://hizliresim.com/ZElvnA)
https://i.hizliresim.com/okJGy2.jpg (https://hizliresim.com/okJGy2)
https://i.hizliresim.com/lWAJ4k.jpg (https://hizliresim.com/lWAJ4k)
https://i.hizliresim.com/VMjoBV.jpg (https://hizliresim.com/VMjoBV)
https://i.hizliresim.com/nW4zyg.jpg (https://hizliresim.com/nW4zyg)
https://i.hizliresim.com/vp3kyR.jpg (https://hizliresim.com/vp3kyR)
https://i.hizliresim.com/3qkrg4.jpg (https://hizliresim.com/3qkrg4)
https://i.hizliresim.com/RPjmGj.jpg (https://hizliresim.com/RPjmGj)
https://i.hizliresim.com/pWOy2L.jpg (https://hizliresim.com/pWOy2L)
bonus :D
https://i.hizliresim.com/kW540m.jpg (https://hizliresim.com/kW540m)
https://i.hizliresim.com/N1jaGP.jpg (https://hizliresim.com/N1jaGP)
cok guzel kareler ve tecrube
cok guzel kareler ve tecrube
Teşekkür ederim:) tavsiye ederim ..
Gitmek istesek bi tur varmıdır ücret nedir bide radyasyon sonrası bi rahatsızlık hissettiniz mi ?
AhmetKadir
19-08-2017, 19:25
Bem geceleri telefonu kapatip 3 oda ileri sakliyorum adam nereleri gezmis ya:)
rain man
19-08-2017, 20:36
Valla iyi cesaret. Radyasyon sonrası tiroid başta olmak üzere dikkatli olmak lazım. Radyosensitif dokuların başında geliyor :)
Fotolar çok güzel gezmiş kadar olduk, cesaret için ayrıca tebrik ederim. Ben göze almazdım sanırım.
Diğer taraftan aklıma şu geldi adamlar patlayan nükleer santrali bile fırsata çevirip turist çekiyorlar bizim cennet vatan'a turist getiremiyoruz. İçlendim yine.
Fotolar çok güzel gezmiş kadar olduk, cesaret için ayrıca tebrik ederim. Ben göze almazdım sanırım.
Diğer taraftan aklıma şu geldi adamlar patlayan nükleer santrali bile fırsata çevirip turist çekiyorlar bizim cennet vatan'a turist getiremiyoruz. İçlendim yine.
Turizmci olarak söylebileceğim tek şey getiremiyoruz değil getirmiyoruz.
Turizmci olarak söylebileceğim tek şey getiremiyoruz değil getirmiyoruz.
Bunun nedenini açıklar mısın ? Ben ülkede yaşanan bombalardan / gerginliklerden ötürü turistlerin gelmediğini düşünüyordum.
Diğer taraftan pazarlama açısından da ülke olarak eksiğimiz olduğunu uluslar arası tanıtım eksiğimiz olduğunu düşünüyorum.
Sanırım yanlış düşünmüşüm.
Bunun nedenini açıklar mısın ? Ben ülkede yaşanan bombalardan / gerginliklerden ötürü turistlerin gelmediğini düşünüyordum.
Diğer taraftan pazarlama açısından da ülke olarak eksiğimiz olduğunu uluslar arası tanıtım eksiğimiz olduğunu düşünüyorum.
Sanırım yanlış düşünmüşüm.
Düşüncelerimin hepsini burada açıklamak istesem konu siyasete dönmüş olacak ortalık karışacak yine. Genellemek gerekirse, sizin söylediklerinize de katılıyorum ve ülkemizin her köşesi ayrı turistik güzelliğe sahip olması sayesinde çok güzel bir turizm ülkesi olabilecekken, ne tanıtımımız var ne de gelen turiste değerimiz var. Herkes günü kurtarma peşinde koşuyor. Eskiden gelen kaliteli Avrupalı turistler yok denilebilecek kadar az suan. Hatta bazı Avrupa ülkeleri Türkiye'ye gelen turistlere sigorta dahi yapmayi kesmişti. Teror ülkesi olarak gözüküyorduk.
Yazlık yerlerin ormanlarını cayır cayır yakıp yalandan 5 yıldızlı hiç bir boka yaramayan yemeği dahi yenilmeyecek kalitede olan fakat 50 çeşit olan "resort" yapacaklarına. Gerçekten tarihi değeri olan turist çekebileceğimz yerlerimize yatırım yapılsa keşke diye sıralanıp gider
Tabii işler sadece yatırımla olacak şeyler değil, geleceği düşünerek hareket etmek gerekiyor. Turizm otelcilik liselerinde alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi kaldırıldı mesela ayran mı sunacak bu cocuklar turistlere.
Avrupa'dan gelen turistlerin bir kısmı Arap ülkesi kıvamında bakıyor artık bize. Kalite falan kalmadı.
Yanlış politikalar ve en süperi biziz en kralı biziz mantalitesinden kurtulup daha iyi neler yapabiliriz. Millet nereleri turistik yerlere dönüştürüyor. Gelen insana nasıl davranmalıyız ki devamı gelsin gibi basit mantıkta bile ilerleyebilsek hareketlenmeler olacaktır.
Ama bizim en büyük dertlerimizin ne kadar komik ve boş olduğu ortada..
Düşüncelerimin hepsini burada açıklamak istesem konu siyasete dönmüş olacak ortalık karışacak yine. Genellemek gerekirse, sizin söylediklerinize de katılıyorum ve ülkemizin her köşesi ayrı turistik güzelliğe sahip olması sayesinde çok güzel bir turizm ülkesi olabilecekken, ne tanıtımımız var ne de gelen turiste değerimiz var. Herkes günü kurtarma peşinde koşuyor. Eskiden gelen kaliteli Avrupalı turistler yok denilebilecek kadar az suan. Hatta bazı Avrupa ülkeleri Türkiye'ye gelen turistlere sigorta dahi yapmayi kesmişti. Teror ülkesi olarak gözüküyorduk.
Yazlık yerlerin ormanlarını cayır cayır yakıp yalandan 5 yıldızlı hiç bir boka yaramayan yemeği dahi yenilmeyecek kalitede olan fakat 50 çeşit olan "resort" yapacaklarına. Gerçekten tarihi değeri olan turist çekebileceğimz yerlerimize yatırım yapılsa keşke diye sıralanıp gider
Tabii işler sadece yatırımla olacak şeyler değil, geleceği düşünerek hareket etmek gerekiyor. Turizm otelcilik liselerinde alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi kaldırıldı mesela ayran mı sunacak bu cocuklar turistlere.
Avrupa'dan gelen turistlerin bir kısmı Arap ülkesi kıvamında bakıyor artık bize. Kalite falan kalmadı.
Yanlış politikalar ve en süperi biziz en kralı biziz mantalitesinden kurtulup daha iyi neler yapabiliriz. Millet nereleri turistik yerlere dönüştürüyor. Gelen insana nasıl davranmalıyız ki devamı gelsin gibi basit mantıkta bile ilerleyebilsek hareketlenmeler olacaktır.
Ama bizim en büyük dertlerimizin ne kadar komik ve boş olduğu ortada..
Geçen seneye göre bu sene daha kötü malesef...
Skyhawk34
20-08-2017, 23:00
Bu forumda bi önceki askerlik çürük konusuda bu şekilde amacından sapmıştı
imprezaWRC
20-08-2017, 23:11
Teşekkür ederim:) tavsiye ederim ..
Aman aman kalsın, hiç tavsiye etme, ben şahsen gitmiş kadar oldum :)
Umarım, sağlık problemin olmaz.
Gitmek istesek bi tur varmıdır ücret nedir bide radyasyon sonrası bi rahatsızlık hissettiniz mi ?
turlar mevcut.. ücretleri 75-100 usd civarında. hiç bir rahatsızlık hissetmedim.. henüz :)
Gece gezme imkanı var mı acaba.. Olmuşken tam olsun :)
Gece gezme imkanı var mı acaba.. Olmuşken tam olsun :)
Ondan emin değilim.. ama zannetmiyorum tur araştırırken hiç denk gelmedim gece turlarına :)
Gezmiş kadar olduk. O tabaktaki paralarda dikkatimi çekti. Buralarda olsaydı her giden hatıra ayağına indirmiş bunca zaman sonra toz duman olmuştu herşey. Orda hala herşey yerli yerinde.
Skyhawk34
21-08-2017, 11:26
Gezmiş kadar olduk. O tabaktaki paralarda dikkatimi çekti. Buralarda olsaydı her giden hatıra ayağına indirmiş bunca zaman sonra toz duman olmuştu herşey. Orda hala herşey yerli yerinde.
Maalesef herşey yerli yerinde değil. Bir çok şey yağmalanmaya maruz kalmış. Tahminimce bazı şeyler turizmcilerin elinin değmesiyle otantik bir hava yaratılması için öyle bırakılıyor.
ottoman32
28-08-2017, 13:06
CERNOBİL HAYALET ŞEHİRDE BİR GUN GECİRDİK! (1 MİLYON ABONE OZEL) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=AufvVHhI_fw) güzel bir video olmuş benim gibi meraklılar için :)
kiraccemal
28-08-2017, 14:06
CERNOBİL HAYALET ŞEHİRDE BİR GUN GECİRDİK! (1 MİLYON ABONE OZEL) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=AufvVHhI_fw) güzel bir video olmuş benim gibi meraklılar için :)
video ya az önce denk geldim paylaşmak için girdiğimde artık çok geçti. Teşekkürler.
https://www.youtube.com/watch?v=AufvVHhI_fw
goruntuler guzel de; adamlar, anlatım felaket ötesi. yıne de tesekkurler; sesını kısıp, arka fonda guzel bı muzıkle ızlemek daha keyıflı
video ya az önce denk geldim paylaşmak için girdiğimde artık çok geçti. Teşekkürler.
Ölüme değil, sürünmeye gitmek resmen bu..
Tak diye ölsen yine sorun yok, ama bu durumda kanser olup sürünme olasılığın çok yüksek
Akıl kârı değil...
Nightfish
28-08-2017, 19:11
Hayatımda gördüğüm en saçma videolardan birisi olabilir. Ben 30 dk izledim, siz etmeyin. Saçmalamanın sınırlarında geziyor, tamamen vakit kaybı.
Skyhawk34
28-08-2017, 20:15
"Bazı sağlık sorunları yaşadık ama geçti"
Gıda zehirlenmesimi lan bu ? Salakoğlu salak oldu olacak gölden balık avlayıp yeseydin bide.
ottoman32
28-08-2017, 20:34
eleştirilecek çok şey var dediğiniz gibi ama sesi kısınca yazıları da okumazsanız çok güzel aslında :)
80 lerin başında ilk okula gidenler bilir fisko birlik vardı küçük poşetlerde fındık dağıtıyorlardı okullara. Ücretsiz. O senelerde doğru hatırlıyorsam hemen hiç bir ülke fındık almamıştı radyasyon yüzünden.
Skyhawk34
28-08-2017, 22:40
80 lerin başında ilk okula gidenler bilir fisko birlik vardı küçük poşetlerde fındık dağıtıyorlardı okullara. Ücretsiz. O senelerde doğru hatırlıyorsam hemen hiç bir ülke fındık almamıştı radyasyon yüzünden.
Askeriyeye kamyon kamyon fındık verildi. Dış pazara dağıtılamadığı için türk mehmetçiği bunu yer demişler daya mehmetçiğe.
ama mehmetçikte dururmu yüksek kademedeki askerler lojmanlara çuval çuval götürüp aileleriyle paylaştılar o fındığı. Almayıp, yemeyenlere keriz gözüyle baktılar.
konu hort olcak ama , hbo yapımı 5 bolumlük mini dizi var olayla ilgili , chernobyl isimli.
2 bölüm yayınlandı. gerçekten etkileyici tavsiye ederim.
imdb puanı en son 9,5 idi baktıgımda.
denizhandinc
18-05-2019, 13:56
konu hort olcak ama , hbo yapımı 5 bolumlük mini dizi var olayla ilgili , chernobyl isimli.
abi fragmanı izledim nefis gözüküyor tesekkürler :)
Yiğit G.
18-05-2019, 14:02
o zaman şunu da bırakayım buraya eğer bu çernebil olayı ilgisini çeken varsa izleyebilir özellikle , Tepenin Gözleri , Korku Kapanı gibi ağzı yüzü dağılmış mutantlı korku filmi sevenler bunuda sevecektir.
https://www.torrentmap.com/data/parsing_img/movie_new/0_YU2G3qQb_e4401d77179d163b5c28bf1ff4e8510fc2634db 4.jpg
Nereden izleyebiliyoruz bu diziyi?
MertSerhanÖ.
19-05-2019, 02:29
Nereden izleyebiliyoruz bu diziyi?
dizimagte var
onn_dear
19-05-2019, 09:19
Dizi film ziyarete gerek yok. Pek yakın gelecekte Mersin 'de kurulumu devam eden nükleer santral inşaatında şimdiden 2 çatlak oluştu. Haberlerde görmüşsünüzdür, ki yaptıkları yer zaten balık cenneti muhteşem bir denize sahip idi. Pek yakın gelecekte artık Mersin'e tur düzenlerler Çernobil gibi yıllarca etkileri sürer.
ottoman32
19-05-2019, 11:55
dizi cidden çok kaliteli hbo mini serilerin hakkını veriyort
denizhandinc
19-05-2019, 14:22
2. bölümün sonu bombaydı gerim gerim gerdi valla:)
Dizi film ziyarete gerek yok. Pek yakın gelecekte Mersin 'de kurulumu devam eden nükleer santral inşaatında şimdiden 2 çatlak oluştu. Haberlerde görmüşsünüzdür, ki yaptıkları yer zaten balık cenneti muhteşem bir denize sahip idi. Pek yakın gelecekte artık Mersin'e tur düzenlerler Çernobil gibi yıllarca etkileri sürer.
tırmıyor degilim, ancak çok büyük teknoloji farkları var ayrıca bildiğim kadarıyla santralı da biz işletmeyeceğiz. bu içimi bir nebze rahatlatıyor.. bence ermenistandaki sınırımıza yakın olan santralden korkmak lazım bundan degil.. hem niyadını doldurmuş bir reaktör hem de chernobyl dekinin aynısı..
akkuyu da kurulacak santral ve benzeri yenileri ciddi cok cok daha güvenli.yeni tipin alt kısmında herhangi bir sızıntı erime vs olması durumunda çok büyük bir hazne var içeride kalsın diye. chernobyl deki olayında içinde çok büyük insan faktörü hatalar var, dizi de insan hatasının üstünde çok durulmadı şu ana kadar ama youtube da türkce seslendirmeli belgesel var orda detayları anlatılıyor..
CloudGrey
19-05-2019, 15:47
sene 2011.
akşamları sürekli yabancı kankilerde oyun oynuyoruz , özellikle ruslarla.
bana biri deepwebten anlıyormusun dedi az çok anlarım ama bizim bu memlekette, bu modemlerle çok deepte takılamayız dedim :)
gel akalım şu alame dedi olur dedim evde 2pc bir mac vardı o zamanarda tek pcdeye linux kurup hazırlıklara başladık.
girip çıkmadığımız yer yok, bir gurubumuz ver her yere akıyoruz :D
birgün biir odada biri elimde bir bilgi var en çok btc verene vericem dedi kimse bilmiyor nedir ne değildir.
Böyle troller çok çıkardı.tabi bazen elinde ünlülerin çıplak fotoları yada ne bilim böyle şeyler çıkabilirdi.
ozamanda btc dediÄŸin 10 dolar falan.
bizden biri uyduruk bir rakama aldı.
dosyadan gaddar bir sayıda pdf gibi bişeyler çıktı böyle deftere karalanmış şeyler.sanki günlük.
bizde siktir et zaten bişey değildir diye düşünüp doğru düzgün anlaşılmıyo zaten diye sallamadık.
btc veren cocuk bunun üstüne gitti ne olduğunu bulucam dedi.
derinlerde gezince biÅŸeyler bulmak biraz basit oluyor,
cocuk fasiküllerin teslanın notları olduğunu buldu.
el yazılarını teyit ettirdi vs vs.
bu notlarlara tesla öldüğükten sonra fbi tarafından el konulmuştu ve rus bir ajan tarafından kopyası rusyayı gelmişti.
o zamanlarda söylenene göre rus fizikçilerin anladığı kadarı ile bu fasüküllerde sonsuz sınırsız enerjinin formülü vardı.
akebinde santral kurulmaya başlanmış fasiküller ile step by step ilerleme başlamıştır.
bu proje 5. ve 6. reaktör tamamlansaydı eğer, sanırım hayata bir şekilde tam randımanlı olarak hayata gececek ve rusya dünyada sonsuz enerjiye sahip olacaktı.
buna izin vermeyecek olanlarında kim olabileceğini az çok öngörebilirsiniz.
tahmin ettiğiniz ülke tarafından da santral sabote edildi.
kısaca çernobil kaza değil bir bir sabotajdı..
bazı şeyleri öğrendikçe derineri bıraktım..
CloudGrey
19-05-2019, 15:48
sene 2011.
bana biri deepwebten anlıyormusun dedi az çok anlarım ama bizim bu memlekette, bu modemlerle çok deepte takılamayız dedim :)
gel akalım şu alame dedi olur dedim evde 2pc bir mac vardı o zamanarda tek pcdeye linux kurup hazırlıklara başladık.
birgün biir odada biri elimde bir bilgi var en çok btc verene vericem dedi kimse bilmiyor nedir ne değildir.
Böyle troller çok çıkardı.tabi bazen elinde ünlülerin çıplak fotoları yada ne bilim böyle şeyler çıkabilirdi.
ozamanda btc dediğin 10 dolar falan.
dosyadan gaddar bir sayıda pdf gibi bişeyler çıktı böyle deftere karalanmış şeyler.sanki günlük.
bizde siktir et zaten bişey değildir diye düşünüp doğru düzgün anlaşılmıyo zaten diye sallamadık.
derinlerde gezince bişeyler bulmak biraz basit oluyor,
bu notlarlara tesla öldüğükten sonra fbi tarafından el konulmuştu ve rus bir ajan tarafından kopyası rusyayı gelmişti.
o zamanlarda söylenene göre rus fizikçilerin anladığı kadarı ile bu fasüküllerde sonsuz sınırsız enerjinin formülü vardı.
akebinde santral kurulmaya başlanmış fasiküller ile step by step ilerleme başlamıştır.
bu proje 5. ve 6. reaktör tamamlansaydı eğer, sanırım hayata bir şekilde tam randımanlı olarak hayata gececek ve rusya dünyada sonsuz enerjiye sahip olacaktı.
konuyla ilgili bu filmde de oldukça fazla bilgi var, tavsiye ederim daha bir belgesel tadında .
The Battle of Chernobyl izle - Cernobil Muharebesi 1080p Full HD izle - Tafdi (https://tafdi.org/film/izle/3908-the-battle-of-chernobyl.html)
sene 2011.
ozamanda btc dediğin 10 dolar falan.
derinlerde gezince bişeyler bulmak biraz basit oluyor,
Hocam fbi formülleri daha önce buldu ise,Rusya'dan önce ABD yapmazmıydı.sonuçra Rusya'daki santrali sabote etmeleri için,adamların ne yapmaya çalıştığını çözmüş olmaları gerekiyor.o zaman abd şimdiye kadar neden sınırsız enerji üreten santral yapmadı?
Sınırsız enerji üretimini dünya kaldırabilir mi?
Hidrojen bombasın da ortaya çıkan enerji illeri haritadan silebiliyorken hem de?
CloudGrey
19-05-2019, 17:08
Hocam fbi formülleri daha önce buldu ise,Rusya'dan önce ABD yapmazmıydı.sonuçra Rusya'daki santrali sabote etmeleri için,adamların ne yapmaya çalıştığını çözmüş olmaları gerekiyor.o zaman abd şimdiye kadar neden sınırsız enerji üreten santral yapmadı?
Sınırsız enerji üretimini dünya kaldırabilir mi?
Hidrojen bombasın da ortaya çıkan enerji illeri haritadan silebiliyorken hem de?
ellerindeki "oil" ci godomonlar ne olacaktı ?
abdnin bunu yapması için önce fosil yakıtın tükenmesi lazım.
oda tahmini 2070'li yıllar..
bir kaynağı birşey icat ederek yok etmek saçmalık.
önce kaynağın kurumasını beklersin kaynak kurur yerine icadını geçirsisn.
aksi halde kaynak değeri 0'a düşer..
ellerindeki "oil" ci godomonlar ne olacaktı ?
abdnin bunu yapması için önce fosil yakıtın tükenmesi lazım.
oda tahmini 2070'li yıllar..
bir kaynağı birşey icat ederek yok etmek saçmalık.
önce kaynağın kurumasını beklersin kaynak kurur yerine icadını geçirsisn.
aksi halde kaynak değeri 0'a düşer..
Peki Rusya neden doğal gazı bitirmeden böyle bir hamle yaptı sizce
O yıllarda doğalgaz bugün gibi değerli değildi
CloudGrey
19-05-2019, 21:43
O yıllarda doğalgaz bugün gibi değerli değildi
artı olarak doğazgaz o zamanlarda dünyanın yüzde 10 enerjisinde kullanılırdı.
ve çıkan yerde kullanılırdı satışı ve pazarlaması için boru hattı lazımdı oda o yıllarda yoktu.
rusyada ilk çıkan doğalgazın işe yarar hale getirilmesi 60 yıllardır..
çernobilin kurulduğu yıllarda (ilk reaktör 1970) doğalgaz pazarlaması yapılacak birşey değildi.
yukarıdada söylediğim gibi gazın transportasyon problemi daha 2000li yıllarda yeni yeni aşıldı.(ve böylece export edilebilir bir mal oldu)
ama petrol öylemi hayır.
kısaca çernobil projesi bir heyecanla hayata geçirilemye çalışırken , doğalgaz biraz gölgede kaldı.
artı olarak doğazgaz o zamanlarda dünyanın yüzde 10 enerjisinde kullanılırdı.
ve çıkan yerde kullanılırdı satışı ve pazarlaması için boru hattı lazımdı oda o yıllarda yoktu.
rusyada ilk çıkan doğalgazın işe yarar hale getirilmesi 60 yıllardır..
çernobilin kurulduğu yıllarda (ilk reaktör 1970) doğalgaz pazarlaması yapılacak birşey değildi.
yukarıdada söylediğim gibi gazın transportasyon problemi daha 2000li yıllarda yeni yeni aşıldı.(ve böylece export edilebilir bir mal oldu)
ama petrol öylemi hayır.
kısaca çernobil projesi bir heyecanla hayata geçirilemye çalışırken , doğalgaz biraz gölgede kaldı.
Bilgilendirme için teşekkür ederim, lütfen sorgulamanın sebebini yanlış anlamayın; elektrik-elektronik mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim,ilgimi çeken konular olduğu için soruyorum.
CloudGrey
19-05-2019, 22:59
Bilgilendirme için teşekkür ederim, lütfen sorgulamanın sebebini yanlış anlamayın; elektrik-elektronik mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim,ilgimi çeken konular olduğu için soruyorum.
olurmu öyle şey , forumlar bunlar için var ;)
aslında buna bilgilendirmede denemez sonuçta bir kanıt yok hala..
hiç tanıdığımız yüzyüze görmediğimiz insanların hikayeside olabilir...
bende o zamanlarda inandım çünkü mantık çerçeevesinde olabilir bir olaydı.
ama sana tavsiyem genede içinde herzaman her olayda bir şüphe olsun ;)
şüphe araştıraya zorlar ;)
noelbaba
20-05-2019, 09:03
askerligi kbrn olarak yapmistim bir gun depo sayimi var dediler neyse kilitleri actik depolara girdik benide ekibin basina verdiler meraktan malzemeleri kurcaladim ilk dedigim sey umarim birgun bunlara gerek kalmaz cunku yarisi ise yaramaz maskeler falan icler acisiydi. yillar oldu tabi son durum nedir bilmemde listedeki rakamla depodaki rakam tutuyorsa gerisi muhim degil mantik bu :)
individual
20-05-2019, 09:53
Tehlike orda devam ediyor.Yer altı sularına karışmasından korkuluyor.
Cernobil Fil Ayağı, Pripyat, Ukrayna, 1986 - Tarih Kurdu (https://tarihkurdu.net/cernobil-fil-ayagi-pripyat-ukrayna-1986.html)
individual
20-05-2019, 10:01
Buda eski bir video.
Youtube 32.gün çernobil videosu.
(arşiv niteliğinde)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=yVBIDTB6S0M)
https://www.youtube.com/watch?v=yVBIDTB6S0M
Burak Mehmet
20-05-2019, 11:05
bu mesajım şurada dursun akşam geniş vakitte okuyayım konuyu...
konuyla ilgili bu filmde de oldukça fazla bilgi var, tavsiye ederim daha bir belgesel tadında .
The Battle of Chernobyl izle - Cernobil Muharebesi 1080p Full HD izle - Tafdi (https://tafdi.org/film/izle/3908-the-battle-of-chernobyl.html)
açtım filmi de ben tesla kısmını merak ediyorum belgeselde geçiyor mu?
açtım filmi de ben tesla kısmını merak ediyorum belgeselde geçiyor mu?
içinde tesla geçen yer hatırlamıyorum. kastettiğiniz şey nedir ? merak ettim ben de _?
içinde tesla geçen yer hatırlamıyorum. kastettiğiniz şey nedir ? merak ettim ben de _?
bu sayfanın 2. postu :)
neyse izledim güzeldi belgesel
hbo'nun yeni dizisi bu arada chernobyl 3. bölümü çıkmış olması lazım. akşam bakacağım torrente
2. bölümün sonu bombaydı gerim gerim gerdi valla:)
3. bölüm bugün oynuyor yarın öbür gün düşer. Gerçekten muazzam işlemişler bende beğendim.
CloudGrey
20-05-2019, 15:22
bu sayfanın 2. postu :)
neyse izledim güzeldi belgesel
tesla olayı über gizli bilgi sen diyosunki belgeselde varmı :D
bildiğin browser ile gezdiğin internette o bilgi ile ilgili hiçbirşey bulamazsın ...
tesla olayı über gizli bilgi sen diyosunki belgeselde varmı :D
bildiğin browser ile gezdiğin internette o bilgi ile ilgili hiçbirşey bulamazsın ...
arkadaşın posunda "bu konuyla ilgili" yazıyor ya bende aha dedim teslayla mı ilgili :D
teslayı severim hatta en sevdiğimdir ben postları işime geldiği şekilde ilişkilendirmişim )
neyse belgesel güzeldi izlemiş olduk bu sayede
arkadaşın posunda "bu konuyla ilgili" yazıyor ya bende aha dedim teslayla mı ilgili :D
teslayı severim hatta en sevdiğimdir ben postları işime geldiği şekilde ilişkilendirmişim )
neyse belgesel güzeldi izlemiş olduk bu sayede
ben de bir an aynı şekilde düşündüm , cloudgrey in postundaki tesla'yı sonradan söyleyince farkettim.
bu arada imzanız çok ince ama malesef bir o kadar da acı ....
CloudGrey
20-05-2019, 17:56
Cernobil Dizisinin 5. Bolumunde turgut ozal ekranlara cikip bizim cayda bise yok diyormus
By_Carizma
20-05-2019, 18:07
s9APLXM9Ei8&feature=youtu.be
Link... (https://youtu.be/s9APLXM9Ei8)
Cernobil Dizisinin 5. Bolumunde turgut ozal ekranlara cikip bizim cayda bise yok diyormus
Bakanlar da çay içiyosa izlenir abi
denizhandinc
21-05-2019, 18:48
Spoiler:
3. bölüm yine cok vurucuydu. İtfaiyecilerin derilerinin yavas yavas kagıt gibi dökülmesi ve son sahnede cesetlerdeki radyasyon topraga sızmasın diye kursun tabutların üzerine bir de beton dökülmesi ve bunların gercek hayatta yasanan seyler olması tam bir dram gercekten.
İtfaiyecinin karısı nasıl ölecek acaba? O kadar radyasyona iyi dayandı.
cabrioleter
21-05-2019, 22:02
Sonsuz enerji fiziğin termodinamik yasalarına aykırı, imkansız bir durum.
Nikola Tesla'nın Etrafını Saran Yalanlar, Mitler ve Gercekler: Tesla'nın Gercek ''Bilim İnsanı'' Tarafı, Başarıları ve Başarısızlıkları - Evrim Ağacı (https://evrimagaci.org/nikola-teslanin-etrafini-saran-yalanlar-mitler-ve-gercekler-teslanin-gercek-bilim-insani-tarafi-basarilari-ve-basarisizliklari-149)
bu yazı ise oldukça kapsamlı ve güzel bir şekilde Tesla'yı ele alıyor okumanızı şiddetle tavsiye ederim..
Devridaim Makinaları: Yok Oyle Beleşe! | Yalansavar (https://yalansavar.org/2012/12/03/devridaim-makinalari-yok-oyle-belese/)
Bedava Enerji Ureteci Sahtekarları • Kozmik Anafor | Turkiye'nin Astronomi Kaynağı (https://www.kozmikanafor.com/bedava-enerji-ureteci-sahtekarlari/)
MertSerhanÖ.
22-05-2019, 02:26
her dizide bitane aptal oluyor malesef.Bu dizidede itfaiyecinin karısı.
Dizi gerçekten çok iyi,o son beton dökme sahnesi yaraladı baya..
Buarada deepwebteki tesla olayını falan bilmiyorum ama kesinlikle sabotaj.Başka bir açıklaması yok bunun
ottoman32
22-05-2019, 09:19
hayır kadın bir de hamile 2 si de nanay olacak belli de nasıl olacak onu merak ettim
Emre Akçay
22-05-2019, 10:46
Dizi netflix te mi?
Hbo yayınlıyor. Ama internette Chernobly dizi diye aratırsanız çıkıyor.
ekşide bi başlık var kradenizde radyasyon oranı pripyattaki patlama seviyesinde görülmüş diye
az çok okudum konuyu ama ekşi dediğimiz yer *** bir troll ordusu dolu olduğu için bilgi almak neredeyse imkansız
bilgisi olan dikkatini çeken var mı?
denizhandinc
22-05-2019, 13:14
ekşide bi başlık var kradenizde radyasyon oranı pripyattaki patlama seviyesinde görülmüş diye
az çok okudum konuyu ama ekşi dediğimiz yer *** bir troll ordusu dolu olduğu için bilgi almak neredeyse imkansız
Bende az önce okudum o baslıgı. Diziyi izleyen basımıza Legasov oldu diyende var ölcüm hatası diyende :D Memlekette bu tür konular üzerine titizlikle inceleme yapan bir kurum yada karar alma mekanizması var mı acaba? Ermenistandaki Metzamor santrali konusu *****
mikelazi
22-05-2019, 13:18
link varmı
ramazanda iyi gider
Ben de gördüm ama eleman edit yapmış en başa, birim yanlışlığı varmış.
link varmı
ramazanda iyi gider
https://rarbgmirror.org/torrents.php arattır burdan 720p'lerini indir :)
kiraccemal
22-05-2019, 15:25
link varmı
ramazanda iyi gider
Chernobyl 1. Sezon 2. Bolum izle | Dizimag (https://dizimag6.co/chernobyl/1-sezon-2-bolum-izle-dizi.html)
An itibari ile 2. bölümü izliyorum dizi oldukça başarılı.
mikelazi
22-05-2019, 15:47
ilk bölümü izledim.
kurmasınlar şunu mersine a.k ya
ilk bölümü izledim.
kurmasınlar şunu mersine a.k ya
Dizi efsane gerçekten, izledikçe o ifadeler vs beni de çok korkuttu.
Nükleer'in illaki standartları vardır ama ufacık bir teknik ya da insan hatası ülkeyi ne hale sokar düşünemiyorum.
immortalboss
22-05-2019, 18:42
Dizi efsane gerçekten, izledikçe o ifadeler vs beni de çok korkuttu.
Nükleer'in illaki standartları vardır ama ufacık bir teknik ya da insan hatası ülkeyi ne hale sokar düşünemiyorum.
Bizim ülkedeki ciddiyet seviyesiyle o iş zor. Biz tavuk işi ile uğraşıyoruz. Adamlara eldiven kullanmasını öğretene kadar deveye çiftetelli oynamasını öğretirdim. Ağzında sigarayla nükleer santralde çalışan ustalar geldi aklıma. Eller hafif yağlı. Delik mekap ayakkabı. Bişi olmaz yiğenim...
VTec_king
22-05-2019, 19:22
bayağı bir şeyler izledim konudan sonra,en sonunda güzel bir çelik kemerle üstünü kapattılar 2016 nın sonuna doğru
100 yıl kafamız rahat diyolar,
https://tr.euronews.com/2016/11/29/cernobil-de-kanayan-nukleer-yarayi-dev-celik-kemerle-kapattik
mikelazi
23-05-2019, 07:34
bayağı bir şeyler izledim konudan sonra,en sonunda güzel bir çelik kemerle üstünü kapattılar 2016 nın sonuna doğru
100 yıl kafamız rahat diyolar,
https://tr.euronews.com/2016/11/29/cernobil-de-kanayan-nukleer-yarayi-dev-celik-kemerle-kapattik
onların 100yılınada güven olmazki
Bu kemer olayını başka yerde de okumuştum ben. Kemeri yapanlar Fransız. 100 sene garanti verip sonrası için yenilenmesini tavsiye etmişle diye hatırlıyorum.
Dizi ile ilgili olarak, gelsin şu 4. bölüm :)
osmanaydo
23-05-2019, 08:25
Diziye başlayacak arkadaşlar maske ve eldiven kullansın.
Radyasyon ekrandan bana geçti. :)
4. Bölüm ne zaman yayınlanacak bilem var mı?
4. Bölüm ne zaman yayınlanacak bilem var mı?
27.05.2019
'Chernobyl' Episode 4 Shows Khomyuk Demanding Truth; Lunar Rovers Arrive : Entertainment : Business Times (https://en.businesstimes.cn/articles/112423/20190522/chernobyl-episode-4-shows-khomyuk-demanding-truth-lunar-rovers-arrive.htm)
3. bölümün hastane sahneleri beni bitirdi bu arada :S
HBO maşallah çok iyi çalışıyor, bölümler 1-2 gün anca duruyor internette,
şuan nereden izliyorsunuz 3. bölüm yarım kaldı devam edecektim, kaldırılmış
Kafalar hep pırıl pırıl bizim ülkemizde maşallah.
https://pbs.twimg.com/media/D7IZCqvW4AAzxgD?format=jpg&name=900x900
https://pbs.twimg.com/media/D7IY9MGXkAACa86?format=jpg&name=900x900
osmanaydo
23-05-2019, 10:31
Kafalar hep pırıl pırıl bizim ülkemizde maşallah.
Bu haberleri ve babamın bunları takip ederken nasıl "giydirdiğini" hayal meyal hatırlıyorum.
Özellikle de çay muhabbetini.
"Çayda bişey yok diyolar ya nasıl adam bunlar" falan derdi.
Altı yaşımdan böyle şeyler hatırlamak ta ne bileyim. :)
Kafa değişmiyor ki, bi toplantıda birisi o Bakan'a (Cahit Aral mıydı) sövdü saydı üzeri kapalı, böyle mallık olmaz vs. gibisinden.
Birisi çıktı, bişeyler söyledi, ben oğluyum dedi. Eee dediler ne yapalım oğluysan? Adamın büyük bi yüzsüzlük yaptığı, millet Karadeniz'deki ürünleri almazken hepsinin içeri dağıtıldığı vs. gibi şeyleri saklayacak mıyız?
Kafaya bak, oğluymuş, laf ettirmeyecekti utanmasa... Denyo.
kiraccemal
23-05-2019, 11:48
HBO maşallah çok iyi çalışıyor, bölümler 1-2 gün anca duruyor internette,
şuan nereden izliyorsunuz 3. bölüm yarım kaldı devam edecektim, kaldırılmış
Chernobyl 1. Sezon 3. Bolum izle | Dizimag (https://dizimag6.co/chernobyl/1-sezon-3-bolum-izle-dizi.html)
an itibari ile buradan izlemeye başladım 3. bölümü
kiraccemal
23-05-2019, 15:45
3. bölümde madencilerin başkanlarının üzerindeki takım elbiseyi bir sevişleri var muhteşem. Hastane sahneleri can yakıcı. Çok spoiler vermeden izleyeceklere iyi seyirler. İzlemeyenler çok şey kaybeder. 4. Bölümü heyecanla bekliyorum.
Diziay diye bi siteden izledim ben de. İlk 3 bölümü bitirdim 3 saatte :)
Gerçekten çok çok iyi bi yapım olmuş.
tek kötü nokta, Rusyada geçen bir konu ama herkez ingiliz aksanı ile ingilizce konuşuyor.
Rus oyuncu bulsalarmış iyi olurmuş.
tek kötü nokta, Rusyada geçen bir konu ama herkez ingiliz aksanı ile ingilizce konuşuyor.
Rus oyuncu bulsalarmış iyi olurmuş.
netflix gibi tüm dünyaya yayın yapan bir kanalda olmadığı için bence normal
Ekşi'de yazıyordu galiba, Ruslar da bu durumdan memnunmuş açıkçası. Çünkü oyunculuk, telaffuz vb. şeylerle dalga geçiyor Ruslar Reddit'te, böyle olması daha iyi olmuş falan demişler :)
Bu arada Bein'de yani Digiturk'te yayınlanıyormuş, fark etmem geç oldu, salak salak dizi sitelerinde arayıp bulmaya çalıştım telefonda. 4.bölümü uygulamasından izleyeceğim artık, telefon veya bilgisayardan :)
osmanaydo
24-05-2019, 09:14
Sahurda ikinci bölümü izledim.
Yatmaya yakın hava bozdu gök gürlemeye başladı.
Batıkent-Çakırlar tarafında reaktör patladı sandım uyuyamadım. :)
Doğum lekeli keliyle Gorbaçov reisin görünmesiyle iyice çocukluğuma gittim.
Ayrıca yönettiği toplantıdaki diyaloglar çok etkileyiciydi.
https://seyler.eksisozluk.com/sadece-ama-sadece-bir-insanin-kisisel-hirslari-yuzunden-meydana-gelen-facia-cernobil
Bu arada dizi ile ilgili bişeyler okurken bunu da buldum. Zira dizide de Dyatlov'un bu hatasından ve patlamadan sonra camları kırık koridorda yürürken göz ucuyla yerdeki grafit parçalarını görüp, olayı görmezlikten gelmesi vs'ye de değinilmiş. Sanıyorum 4.bölümde Kyumlov muydu kadının soyadı, elemanlarla konuşurken bunu ortaya çıkaracak.
Bir husus daha, nükleer enerji deyince hep Çernobil ve yaşanan felaket örnek gösteriliyor ama dünya üzerinde aktif santral sayısı azımsanacak gibi değil.
Efendim Avrupa vazgeçiyor, kapatıyor diyorlar. Kapatılanlar hep ticari ömürlerini tamamlayanlar ve teknolojik olarak daha yenileri yapıldığı için artık ihtiyaç kalmayıp kapatılanlardı.
Ancak son dönemde güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi alternatif enerji sistemlerinin gelişmesi ve özellikle son 3-5 yılda bunlarda artan verimlilik ile kullanımının genişlemesi sonucu, sanıyorum bi 10-20 yıl içerisinde mevcut olanların da tümü kapanacak hale gelebilir. Fakat şu an için maalesef halen alternatif enerji sistemleri bi baraja, nükleer santrale, kömür santraline şuna buna eşit olamıyor. Ya da olması için çok büyük olması gerekiyor. Verimlilik de burada patlıyor.
Bu arada, Ermenistan'da Çernobil ile aynı teknolojiye sahip bir santralin varlığından bahsediliyor ve tehlike olarak görülüyor. Ancak şöyle bi durum da var, evet teknolojisi eski, tasarımsal bazı hatalar şunlar bunlar var ama Çernobil'deki gibi malca bi "test" yapılmadığı sürece de olayı "yoldan çıkartmak" pek mümkün değil gibi, zira bugüne kadar çalışmış ve devam ediyor deniliyor.
Ha tüm bunların haricinde, nükleer enerjiye çok karşı olmasam da, her şey süper teknolojik de olsa, Türkiye'de yapılması planlanan da en manyak, en süper, en ileri teknoloji ile bile donatılsa, aha Japonya'da olanı gördünüz. 9 şiddetinde deprem yıktı bu sefer de. Ha ülkemizde böyle bi deprem olur mu, buna göre dayanıklı yapılabilir mi, bunların hepsi tartışmalı.
Yaşadığımız ülke Almanya olsa, yapalım yarın kurulsun diyeceğim de... Daha tren yolu ve sinyalini yapamayan adamlar, bunu düzgün nasıl yapacaklar, bakalım...
Yukarıda yazmayı unuttum, bu arada bu test neden yapılmış, ne alaka falan diyordum. Çalışıyor bırakın işte ne kurcalıyosunuz modundaydım :) Çoğu kaynakta "kararlılık testi, soğutucular bilmemne olursa ne olur testi" falan diyorlar ama asıl sebep bu bi önceki mesajımda verdiğim linkte yer alıyor.
Çernobil kazasından önce Rus yapımı bir santral Irak'ta saldırıya uğramış. Burada yaşanan sıkıntılar sonucunda bu testlerle bir süredir ilgileniyorlarmış.
Yalnız Rusların buradaki olayı saklama çabası, devlet yetkililerine küçümsenerek aktarılması, belki daha ilk saatlerde önlem alınabilme imkanını getirecekken, boşu boşuna bir sürü hayatın ziyan olmasına sebep olmuşlar.
Her şeyi geçtim, adamlar yanlış yapan baş mühendise karşı çıkamıyorlar. Hadi ona karşı çıktın, yok efendim parti bilmemne yapar. Manyak rejimin manyaklıkları olmuş resmen.
O raddede belki tamamen değiliz ama tavır tanıdık geliyor değil mi?
Çok yazıyorum ama, kafamı kurcalayan konulardan biri de bazı insanlarda sanıyorum bi çeşit bağışıklık vs. gibi bir şey olması. Keşke bu insanlar araştırılıp radyasyona dayanıklılık konusunda bişeyler yapabilseler.
Mesela diyorlar ki, felaketin yaşandığı günlerde oralarda çalışanların bazıları bikaç saat sonra öldü, bazısı 1 yıl sonra, bazısına ise hiç bişey olmadı, kanser bile olmadılar diyor. Aynı yerlerde yan yana çalışan adamlar bunlar.
Başka bi anlamadığım mevzu da, radyasyon geçmedi, öyle olmadı böyle olmadı, şu kadar kilometre çapta hiç bişey yaşamayacak falan diyorlar. Sonra Pripyat içinden çekilen fotoğraflar, hayvanlar falan filan geliyor. Bu nasıl oluyor?
mikelazi
25-05-2019, 12:25
Yukarıda yazmayı unuttum, bu arada bu test neden yapılmış, ne alaka falan diyordum. Çalışıyor bırakın işte ne kurcalıyosunuz modundaydım :) Çoğu kaynakta "kararlılık testi, soğutucular bilmemne olursa ne olur testi" falan diyorlar ama asıl sebep bu bi önceki mesajımda verdiğim linkte yer alıyor.
Çernobil kazasından önce Rus yapımı bir santral Irak'ta saldırıya uğramış. Burada yaşanan sıkıntılar sonucunda bu testlerle bir süredir ilgileniyorlarmış.
Yalnız Rusların buradaki olayı saklama çabası, devlet yetkililerine küçümsenerek aktarılması, belki daha ilk saatlerde önlem alınabilme imkanını getirecekken, boşu boşuna bir sürü hayatın ziyan olmasına sebep olmuşlar.
Her şeyi geçtim, adamlar yanlış yapan baş mühendise karşı çıkamıyorlar. Hadi ona karşı çıktın, yok efendim parti bilmemne yapar. Manyak rejimin manyaklıkları olmuş resmen.
O raddede belki tamamen değiliz ama tavır tanıdık geliyor değil mi?
aynen çok tanıdık geldiği için tırsıyorum ya...
2. bölümdeki viskisini yudumlayan yetkili,önceki işi ayakkabı satıcısıymış.vasıfsız,bilinçsiz elemanlar ülkenin başında.
Oktay Özgül
26-05-2019, 08:49
kaza sonrası santrali fotoğraflayan fotoğrafçı igor kostin 5 makinayla birlikte helikopterden çekim yapmış, bir kare hariç bütün pozlar yanmış.
şurada fotoğraflar var. Kostin, 2015'de 78 yaşında trafik kazasında hayatını kaybetmiş.
Igor Kostin Bilder und Fotos - Getty Images (https://www.gettyimages.com/photos/igor-kostin?editorialproducts=archival&family=editorial&phrase=igor%20kostin&recency=anydate&sort=mostpopular&page=1&suppressfamilycorrection=true#license)
Ahmet Saraçoğlu
26-05-2019, 09:22
diziyi nette nerde izleyebiliriz?pm link alabilir miyim
diziyi nette nerde izleyebiliriz?pm link alabilir miyim
Chernobyl izle | Dizimag (https://dizimag6.co/chernobyl)
ilk 3 bölümü izledim bugün. sabotaj olmasını düşmek ne korkunç.
İzledim bende güzel yapmışlar. Şu kadının araştırdığı olay acaba sabote mi edildi diye düşünmeye başladım
kiraccemal
27-05-2019, 08:32
4. bölüm sanırım 28 nisanda yayınlanacak, yayınlandığında biri yeşillendirsin bi zahmet.
mikelazi
27-05-2019, 09:05
1-2 izledimde
3 yok
link varmı
punto_multijet
27-05-2019, 09:40
https://rarbgmirror.org/torrents.php?search=Chernobyl+s01 3ü buradan izlemiştim indirip
4. bölüm sanırım 28 nisanda yayınlanacak, yayınlandığında biri yeşillendirsin bi zahmet.
Ben 27 Mayıs diye gördüm bir yerde. Sanırım mbo nun kendi sitesiydi
Emre Akçay
27-05-2019, 10:27
27 Mayıs'ta Amerika'da yayına giriyor. 28 Mayıs'ta Türkiye'de Digitürk'te.
Digiturk'te dizi paketi olanlar bein drama'dan izleyebilir.. 11.Kanal..
Digiturk cihazınızı internete bağlamanız gerekiyor.. Müşteri him. cart curt.. v.s
Hepsini yaptım dizi izlemek işkence..
Parasını ödedim lanet olsun illegal izleyeceğim..
Saat kaç gibi sitelere düşer acaba
denizhandinc
28-05-2019, 07:17
Saat kaç gibi sitelere düşer acaba
bu aksam saatleri en gec yarın sabah düsüyor
Digiturk'te dizi paketi olanlar bein drama'dan izleyebilir.. 11.Kanal..
Digiturk cihazınızı internete bağlamanız gerekiyor.. Müşteri him. cart curt.. v.s
Hepsini yaptım dizi izlemek işkence..
Parasını ödedim lanet olsun illegal izleyeceğim..
Hocam telefon veya bilgisayardan izleyin bein connect ile, niye işkence çektiniz, hazırda paketiniz varsa :)
Uyyyyy 4'ün sonu beni benden aldı yaaa.... Offff....
tüm bölümler için yeni link lazım sanırım çoğu kapanmış
CloudGrey
28-05-2019, 13:52
Cernobil Felaketi Aslında Sovyetler Birliği'ni Engellemek İcin CIA'in Yaptığı Acımasız Bir Sabotaj mıydı? - onedio.com (https://onedio.com/haber/cernobil-felaketi-aslinda-sovyetler-birligi-ni-engellemek-icin-cia-in-yaptigi-acimasiz-bir-sabotaj-miydi-874440)
bir teori daha
tüm bölümler için yeni link lazım sanırım çoğu kapanmış
Cernobil 1.Sezon 1.Bolum izle - Diziloy (https://diziloy.com/bolum/cernobil-1-sezon-1-bolum-izle/)
burda buldum şimdilik..
denizhandinc
28-05-2019, 14:08
saglam link isteyenler
1. Sezon 4. Bolum izle - Dizi 720p (https://www.dizi720p.me/chernobyl-1-sezon-4-bolum.html)
catıda grafitleri temizlerken nefesim kesildi ak :D
Beyler mesai deyiz spoiler vermeyin akşam olsun sonra :D