Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet

mmtrıza
27-02-2013, 23:46
Motora Merak Sardım A2 Ehliyetimi Aldım Sıra Motosiklet Almaya Geldi Scooter Tarzı Ne Önerirsiniz Sorunsuz Sıkıntısız Binilecek Küçük Kasa Pek Düşünmüyorum 150lik Kasalardan Bakmam Gerekiyor Sanırım Tavsiyelerinizi Bekliyorum Fiyatıda Sıfır Olursa 2.500Tl yi Geçmemeli

EDİT: Konuyu Genel Motosiklet Konusu Olarakta Değerlendirebiliriz.

Mesela asya as 150 t modeli fiyatıda uygun sıfır alsam nekadar binebilirim masrafsız ?

http://i46.tinypic.com/33vonqd.jpg

darkmoon
27-02-2013, 23:50
2500tl ye iyi bir scooter zor sym,kymcho,piaggio bunlara bak derim gerçi o rakamlara bunlardan bile bulman zor ama bir bak derim..

mmtrıza
27-02-2013, 23:52
kymcho people s var patronda çok memnun büyük lastikli olmasıda avantaj oldugunu söylüyor 2. eli 3.500 civarı diye biliyorum

Sheyhzade
27-02-2013, 23:57
Mondial bakabilirsin Mehmet, fabrikası 45km uzağımızda nasılsa :D fiyatları da uygun :) aslında sana bi hyosung gt250r da gider haa, öyle binersin racing kıvamında :)

darkmoon
28-02-2013, 00:00
people s çok güzel motordur az yakar güzel gider çinliye mümkün mertebe bulaşma derim görüntüsü güzeldir ama kullanılan motor japonların 10 sene önceki kullandığı motor teknolojisi hem yakıyor hem masraflı ama genede sen bilirsin sıfır çin malı alıcağıma ikinci el kymcho sym falan alırım daha iyi.

mmtrıza
28-02-2013, 00:02
aslında görüntü çok iyi ama o rakamlara çıktıktan sonra racing almak daha mantıklı

gönlümde racing var ama birde ona sarmayalım basımıza iş alırız diye düşündüm

mmtrıza
28-02-2013, 00:03
people s çok güzel motordur az yakar güzel gider çinliye mümkün mertebe bulaşma derim görüntüsü güzeldir ama kullanılan motor japonların 10 sene önceki kullandığı motor teknolojisi hem yakıyor hem masraflı ama genede sen bilirsin sıfır çin malı alıcağıma ikinci el kymcho sym falan alırım daha iyi.

ozaman ne gibi alternatiflere bakmalıyım model tavsiyen varmı ?

maverick2305
28-02-2013, 00:05
Ne alırsan al çin malı bi motosiklet alma derim, sıfır bi çin malı alacağına ikiinci el kalite bi motorsiklet al. scooterın atası vespa ya da diğer ismiyle piaggiodur bana göre.honda,yamaha,suzuki,gilera gibi markalarda ne aradığına bağlı olarak sıralanır gider.

darkmoon
28-02-2013, 00:07
sym lere bak derim güzel kaliteli markadır joyride modellerine bak derim belki o fiyatlara bulabilirsin.. hyo nun bir scooterı vardı enjeksiyonlu bir ara kullanmışdım çok beğenmişdim torpido gözü falan bile yapmışlar azda yakıyordu seride gidiyordu ona bak derim oda ucuz olabilir pek bilinen bir model değil hyolarda genelde vitesliler satıyor.. kymchoda model aşırı fazla ama o fiyatlara ne alırsın bilemiyorum bir araştır derim.. piaggioda da zor gibi aklıma o fiyatlara model gelmiyor ama onada bir bak araştır derim.. seni üzmiycek ibr şeyler düşünüyorumda akımada o fiyat aralığında kaliteli fazla bir şey gelmiyor..

darkmoon
28-02-2013, 00:10
Ne alırsan al çin malı bi motosiklet alma derim, sıfır bi çin malı alacağına ikiinci el kalite bi motorsiklet al. scooterın atası vespa ya da diğer ismiyle piaggiodur bana göre.honda,yamaha,suzuki,gilera gibi markalarda ne aradığına bağlı olarak sıralanır gider.

honda ,yamaha,suzuki ufak hacim scooterlarda artık iddalı değiller zaten nerdeyse üretmiyorlar gilera motoru kymchodan alıyor zaten.. bu scooter alanında artık lider markalar kymcho ve piaggio bana göre.. kymcho zaten motor vermediği firma yok gibi aprilla,gilera,peugeot adamlar piyasadaki pek çok büyük markalara motor tedarik ediyorlar..

maverick2305
28-02-2013, 00:11
piaggio skipper 150 bak derim tip olarakta kullanım olarak çok iyi bi motordur 2500 civarına ikinci el bulunur.

mmtrıza
28-02-2013, 00:21
Chopper tarzı tavsiye edermisiniz peki ? şehir içi kullanacağım işe giderken falan

darkmoon
28-02-2013, 00:25
bende gv250 var şehir içi fazla kullanmıyorum şahsen biraz cüsseli motor ben şehir içinde scooter tavsiye ederim pratik kolay kullanımı açısından.. chopperda keyifli motordur bilhassa uzun yolda..

tasooo
28-02-2013, 09:25
Bende maverick2305 arkadaş a katılıyorum.Skipper 150 iyi 1 seçim olacaktır denge hız seni fazlasıyla tatmin eder 4t bakmalısın yalnız.Ben 2t ve 4t kulandım 2t müthiş motor ama yakıt üzebilir.4t ise yakıt piyasada ki muhadil i scooter lar ile aynı.Bu arada çin motorların dan uzak dur.En ölü japon ve italyan scooter çin,den iyidir.

mechanic
28-02-2013, 09:28
aslında herkes önerdiğinin bir de resmini filan koysa iyi olurdu. ben motordan anlamam ama anlamak istiyorum sonra google da kayboluyorum.

darkmoon
28-02-2013, 10:39
skipper güzel motor seri atak ama istanbul gibi büyük şehirlerde şehir içi kullanımınada ne kadar uygun bilemiyorum fazla ufak geliyor ben scooterda maxi kasaları sevdiğim için belkide skipper bana hep yazlık tursitik yerlerde sürülücek bir motormuş gibi geliyor..

Bence o fiyatlara alınabilicek eli ayağı düzgün scooterlar

Sym Fiddle 2

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-japon-motor-dan-2011-sym-fidlle-ii-temiz-116540902/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-11bin-km-de-balikesir-in-beyaz-incisi-2010-model-acil-satilik-105523439/detay

joyride

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-guzel-motor-111707463/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-ilk-sahibinden-86730955/detay

temiz bir gradnlikn bulabilsen onlarda kral motordur aynaları bile fabrikasyon elektrikli açılır kapanır ayna falan bazılarında sele ısıtmaya kadar var..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-grand-dink-250-60786874/detay

150 liğide var

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-bakimli-grand-dink-150-acillll-ihtiyactan-94620655/detay

Maxi
28-02-2013, 10:48
herkes çin motor yerine japon-italyan tavsiye ediyor
tabi kimsenin motoru bozulmadı galiba ?

birkaç hafta önce arkadaşımın aprillia scarabeo scooterın stator sargısı bozulmuş ve değişmesi gerekiyor
servisinin verdiği fiyat ne kadar biliyormusunuz ? 950 TL

mondial scooterların stator sargı fiyatı kaça biliyormusunuz ? 22 TL

VolkanA.
28-02-2013, 10:58
Çin malı tüm motosikletleri kullandım hiç bir sorunla karşılaşmadım. Honda motorsiklette kullandım fark var ama işe gidip gelmek için o kadar paralar verilmez. Çine ön yargıyla yaklaşma kullan anlıcaksın :)

darkmoon
28-02-2013, 11:15
herkes çin motor yerine japon-italyan tavsiye ediyor
tabi kimsenin motoru bozulmadı galiba ?

birkaç hafta önce arkadaşımın aprillia scarabeo scooterın stator sargısı bozulmuş ve değişmesi gerekiyor
servisinin verdiği fiyat ne kadar biliyormusunuz ? 950 TL

mondial scooterların stator sargı fiyatı kaça biliyormusunuz ? 22 TL

aprilla alıp servise götüren kişi zaten zengindir ben kimsenin 950 tl gibi teleffuz edilen o paraları vericeğini sanmıyorum.. stator dışarda sardırılabilinir keza kaldıki yeniside ebaydan falan alınsa fiyatlarına bakmadım ama aprilla olduğu için en fazla 150-200 dolar civardır tahminim kaldıki aprilla sektördeki en pahalı parça fiyatına sahip marka ben bilhassa o markayı önermedim önermemde son nesillerinde kymcho motoru kullanıyorlar gerçi ama malaguti aprilla gibi markalar zaten maddi durumu iyi insanların alabiliceği markalar bana göre.. statore gelince kolay kolay bozulucak bir parça değil arkadaşınızın şansına bozulmuş yani kullanıcı hatasından dolayı bozulucak bir parça değil en azından..

Maxi
28-02-2013, 12:18
aprilla alıp servise götüren kişi zaten zengindir ben kimsenin 950 tl gibi teleffuz edilen o paraları vericeğini sanmıyorum.. stator dışarda sardırılabilinir keza kaldıki yeniside ebaydan falan alınsa fiyatlarına bakmadım ama aprilla olduğu için en fazla 150-200 dolar civardır tahminim kaldıki aprilla sektördeki en pahalı parça fiyatına sahip marka ben bilhassa o markayı önermedim önermemde son nesillerinde kymcho motoru kullanıyorlar gerçi ama malaguti aprilla gibi markalar zaten maddi durumu iyi insanların alabiliceği markalar bana göre.. statore gelince kolay kolay bozulucak bir parça değil arkadaşınızın şansına bozulmuş yani kullanıcı hatasından dolayı bozulucak bir parça değil en azından..

zenginsen o parayı vermelisin diyorsun bi yerde ?
yada aprillaya sadece zenginler biner ?
veya aprillan varsa ve zenginsen bir statora 950 tl vermelisin ?
hangisi çözemedimde?

öyle yada böyle bozulmuş
ve herkes ebaydan alışveriş yapabilir diye bir kural yok
ve herkesin statorunu sardırabilir diye bir yeteneğide olmayabilir
bilmiyorsa anlamıyorsa ne yapacak? mecburen servisine gitmek zorunda

ayrıca aprillanın statoru 950 tl dir ama suzuki scooterınki 100 liramıdır acaba ?

mondial 22 tl diye onunla karşılaştırmıyorumda
a.k statoru kaç para olabilirki ?? olsun 50$ olsun
950 tl nedir ??

uzun lafın kısası
sokarım o uyanıkların japonuna ve italyanına
bunlar hala karşısındakileri geri zekalı sanıyor heralde

olayın zenginlikle-fakirlikle bir ilgisi yok

opamp
28-02-2013, 13:02
Benim Speedfight 2'yi satıyorum. Sıfırdan pek bi farkı yok :) düşünürsen pm'den ulaşabilirsin..

mmtrıza
28-02-2013, 13:21
joyride hosuma gitti kasa istedigim tarzda

APO
28-02-2013, 13:32
sym fiddle 2 125s (beyaz) çok güzel bir scooter tavsiye ederim..

dn4859
28-02-2013, 13:41
bencede sıfır alınacakca korkmadan çin malı alınabilir ( mondial gibi ) zaten insani şartlarda kullanılacaksa bi sorun çıkacagını zannetmiyorum ki çıksa bile servis yardımcı olur. bu arada kendım 2006 model kt 125 var ilk sahibiyiz arkadasımda mr150 var 2012 model 6 -7 bin deviri geçmeden sabit hızlarda uzun sure rahatca yol yapabiliyoruz. sen çin malını üzmessen oda seni üzmez.

darkmoon
28-02-2013, 14:00
joyride hosuma gitti kasa istedigim tarzda

joyride çok güzel motordur tavsiye ederim fiddle 2 de güzeldir modelli alabilirsin 2011 falan ayrıca fiddle 2 ler seramik silindirlidir motorunun ömrü çok daha uzundur yağını suyunu koy ne akar ne arıza verir kolay kolay..

RottingChrist
28-02-2013, 15:46
bu motoru yakından gördüm ve çok beyendim. eğer çok hırpalamadan nazık kullanabilirim diyorsanuz bence alınabilir. zamanında 150 zat kullanmıştım ve ilgi alaka gösterdiğin sürece çok üzeceğini düşünmüyorum. parça sıkıntısı yok ustası servisi artık her sokakta var gibi. bws 125 çakması ama en az kendisi kadar güzel yapmışalr.

Mondial Motor (http://www.mondialmotor.com.tr/?p=model&i=1402)

aslan
28-02-2013, 16:05
Belki haberi olmayan vardır bu konuda iyi gider
http://www.motosiklet.net/forum/attachments/forum49/9301d1352892343-motosiklet-fuari-2013-istanbul.jpg
2013 Motosiklet Fuarı İstanbul da 28 Şubat - 03 Mart tarihleri arasında yapılacak
2013 yılı Motosiklet ve Bisiklet Sezonu 28 Şubat'ta Eurasia Moto Bike Expo fuarı ile birlikte açılacak. 2013 yılı motosiklet ve bisiklet sezonun açılışı, MOTED, MOTODER ve BİSED' in desteğiyle düzenlenen Eurasia Moto Bike Expo Fuarı'nda gerçekleşecek.

Motosiklet, bisiklet klüplerinin ve derneklerinin de katkıda bulunduğu fuar, Dünya Fuar Yapım Ltd. Şti. tarafından 28 Şubat - 03 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezin'de düzenlenecek. Fuarda motosiklet ve bisikletlerin yanı sıra kasklar, sürücü giysileri, gözlükler, montlar, eldivenler, botlar, çizmeler, lastikler, modifiye ve performans kitleri, özel yağlar ve katkı maddeleri dahil, pek çok aksesuar ve ekipmanları sergilenecek.

Türkiye'nin Motosiklet ve Bisiklet Fuarı Eurasia Moto Bike Expo, özel gösterileri ve özel çekilişleri ile yine fuara renk katacak.

Chris Pfeiffer İstanbul ‘a Eurasia Moto Bike Expo Motosiklet Fuarına Tekrar Geliyor

Dünyanın ilk kapalı alan Streetbike Freestyle Şampiyonu Chris Pfeiffer, 2013 Eurasia Moto Bike Expo Motosiklet ve Aksesuarları Fuarı‘nda gösteri yapacak.

Fuar adı : Eurasia Moto Bike Expo
Konusu : Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı
Tarihi : 28 Şubat - 03 Mart 2013
Fuar alanı : İstanbul Fuar Merkezi / SALON 9 - 10 - 11

mmtrıza
28-02-2013, 16:49
bu motoru yakından gördüm ve çok beyendim. eğer çok hırpalamadan nazık kullanabilirim diyorsanuz bence alınabilir. zamanında 150 zat kullanmıştım ve ilgi alaka gösterdiğin sürece çok üzeceğini düşünmüyorum. parça sıkıntısı yok ustası servisi artık her sokakta var gibi. bws 125 çakması ama en az kendisi kadar güzel yapmışalr.

Mondial Motor (http://www.mondialmotor.com.tr/?p=model&i=1402)

buda olabilir görüntüde çok önemli benim için durusunu sevdim

constantine_502
28-02-2013, 16:53
o paralara piaggio fly 150 alınabilir. taş gibi :)

coders
28-02-2013, 16:57
2005 2008 arası cbr 125r tavsiye ederim 3000 3500 arasi piyasası fren denge vs herseyi daha iyidir racing bile olsa...

onat
28-02-2013, 17:18
arkadaşım vitesi olmayan motor alma zira söylemlerinde racing alabilirim havası sezdim. racing isteyen adam da scootera belli bi zaman biner.. bu yüzden vitesli bir motor al. zaten yatkınsan bu işe kısa sürede çözersin ve scooter kesmez seni. sana tavsiyem 125 lik vitesli bir motor al. cbf 150 de olur.

mmtrıza
01-03-2013, 09:32
arkadaşım vitesi olmayan motor alma zira söylemlerinde racing alabilirim havası sezdim. racing isteyen adam da scootera belli bi zaman biner.. bu yüzden vitesli bir motor al. zaten yatkınsan bu işe kısa sürede çözersin ve scooter kesmez seni. sana tavsiyem 125 lik vitesli bir motor al. cbf 150 de olur.

Aynen scooter ile başlayayım diye düşündüm her motorcuda oldugu gibi racing benimde gönlümde var ama biraz tehlikeli olacagı için yanaşmamayı düşünüyorum :D

Kararsızım içime sinen scooter bulursam alıcam ama

arsenikli
01-03-2013, 09:36
kendi fikrimi yazmak istiyorum, bence ikinci el temiz hem tarz hem şekil bi vespa al px200 yada cosa serisi hiç sıkıntısız binersin şeklinde olur bende 88 model var babam ben doğduğumda hediye almış bana ben büyüyene kadar o binmiş şimdide yıllardır ben biniyorum hem güzel gider hem duruşuyla kalitesiyle hiç bi şekilde tartışılmaz bile sadece bi öneri

darkmoon
01-03-2013, 09:46
tarz önemli 15 yıldır motor sürerim arkadaş çevremdede çok süper sport sürenler var farklı race makinalarıda sürmüşlüğüm var ama herhalde türkiyede racing motora tek ısınamayan insan benimdir.. hiç hayatımda merakım olmadı bende chopper tutkunuyum ayrı bir keyif ayrı bir dünya..

palzileri
01-03-2013, 09:48
Çin motoruna neden bu kadar tepkilisiniz? Bahsettiğiniz marka ve modeller nerde üretiliyor? Arkadaşlar çin malı diye kestirip atmayın,çin'de ne kadar para o kadar kalite var,bugün piyasada ağziniz açik baktiğiniz motorların %80'i çin Çin menşei'li çok uçuk markalarda dahil bu gruba..

mmtrıza arkadaşim sende sadece araştir parça ve servis aği geniş bir motora sahip ol markaya takilma,2. el bir motor aliyorsun sonuçta Agusta bile alsan başina bir bela açacaktır,eğer bir motosiklet bayisinden sıfır yada ikinci el bir motor alacaksan Türkiye'nin heryerinde sana yardimci olabilirim elimden geldiği kadar.. Sen çinden şaşma ilk motorun hor kullanacaksın biraz haliyle merak edeceksin bunu yeni B ehliyet aldiğinda kaza halinde üzülmeyeceğin için alacağin bir kuş serisi gibi düşün.. Acemiliğini at sonrasinda istedigin motora bin,SYM , KYMCO diye bahsedilen motorların yedek parçalarınında Aprillia örneğinden çok geri kalir yani yok,keyfini düşünerek alacağin piaggio,pgo,sym,kymco yada vespa keyfini çok kaçırabilir.

aslan
01-03-2013, 09:53
Fuara gidecek olan varmı?

clioGT
01-03-2013, 09:54
utv var mı diye bakmayag idecem ben aslan

mechanic
01-03-2013, 09:56
çin malı.

kalite pahalı birşeydir.

ucuza kalite olmaz.

çin malı olayı değişik, sürümden dolayı da parça ucuz olaur. yani hem kaliteli hem ucuz olabilir.
kaliteli olup olmadığı ise kullanım ömrü ile ortaya çıkar.

palzileri
01-03-2013, 09:58
Fuara gidecek olan varmı?

Ben birazdan çikiyorum 1-2 saate orda olurum eğer bilet problemi yaşarsaniz yardımcı olabilirim,Tech üyelerine sadece ama :) şunun akrabasiyim bunun arkadaşiyim uğraşmak istemiyorum.. Pazar gününe kadar ordayim.

Güven - 0532 692 30 90

darkmoon
01-03-2013, 09:59
Çin motoruna neden bu kadar tepkilisiniz? Bahsettiğiniz marka ve modeller nerde üretiliyor? Arkadaşlar çin malı diye kestirip atmayın,çin'de ne kadar para o kadar kalite var,bugün piyasada ağziniz açik baktiğiniz motorların %80'i çin Çin menşei'li çok uçuk markalarda dahil bu gruba..

mmtrıza arkadaşim sende sadece araştir parça ve servis aği geniş bir motora sahip ol markaya takilma,2. el bir motor aliyorsun sonuçta Agusta bile alsan başina bir bela açacaktır,eğer bir motosiklet bayisinden sıfır yada ikinci el bir motor alacaksan Türkiye'nin heryerinde sana yardimci olabilirim elimden geldiği kadar.. Sen çinden şaşma ilk motorun hor kullanacaksın biraz haliyle merak edeceksin bunu yeni B ehliyet aldiğinda kaza halinde üzülmeyeceğin için alacağin bir kuş serisi gibi düşün.. Acemiliğini at sonrasinda istedigin motora bin,SYM , KYMCO diye bahsedilen motorların yedek parçalarınında Aprillia örneğinden çok geri kalir yani yok,keyfini düşünerek alacağin piaggio,pgo,sym,kymco yada vespa keyfini çok kaçırabilir.

bu krişe bu motorlar nerde üretiliyor konusu açılmasının anlamı yok tabiki bugün pek çok marka çinde üretim yaptırıyor ama montaj ve kalite kontrolü altını çizerim kalite kontrolü kendi avrupadaki tesislerinde yapıyorlar ve özel teknolojilerini gene kendi ülkelerinde montajlıyorlar çinlilere vermiyorlar çünkü çinlilerin kopyalıycağını biliyorlar..

çin malı ürünlerin sıkıntısı eski teknoloji olması sorun burda çinlilerin şu anda kullandıkları motorlar japonların 10 yıl önce kullandığı motorlar ekonomik değiller modern avrupalı yada japon akranlarına göre fazla yakıyorlar.. ayrıca muadili olan avrupa yada japon motorlara göre parça kalitesinden doalyı ömürleri az sıkıntı vermeye daha fazla elverişliler..

Sorunsuz kaliteli çinli yokmu tabiki var ben misal lifan ın ürünlerini seviyorum bilhassa gn250 kopyası v twin 250 lik bir makinesi var çok başarılı.. regal de öyle eski motorumdur.. misal kewayy de güzel bir çinmalıdır macaristanda toplanıyor keway macar malı diye avrupa piyasasına satılıyor ama çindir oda bu tip ara ara kaliteli üretim yapan çin markalarıda var.. bir yandada ama böbrek taşı düşürten jinlunlarda var :) scooter sayfası ise bambaşka ben daha çinlide iyi bir scooter göremedim olsa zaten scooter camiası genişdir yönelir o motora..

tabi scooterda olsa amaç ne bu önemli benim kafa hep uzun yola sürüş keyfine zevkine gidiyor yoksa şehri içi iş görmelik bir şey aranıyorsa çin malı bir scooter bile iş görür..

mmtrıza
01-03-2013, 10:06
benim şimdilik alma amacım şehir içi sağa sola gitmek için ev iş arası 5 km arabayla geldiğine deymiyor günlük 5tl otoparka para veriyorum trafik iş vakti oldugundan yogun oluyor ama motor olursa park ve trafik sorunu yok yazın keyik için bineceğim ustalaştıkça çıtayı yükseltebilirim

mmtrıza
03-04-2013, 12:29
Mondialın sıfır fiyatı 1.500 tlye düşmüş 310 da plaka vs işlemlerine gidiyormuş birazdan canlı görmeye gidicem bakalım nasılmış :soru:

mmtrıza
08-04-2013, 22:12
son olarak bu modelde karar kıldım gibi :D

Mondial 150 Mash

http://i50.tinypic.com/2z65pjs.jpg

pirasa
08-04-2013, 22:54
Mondialın sıfır fiyatı 1.500 tlye düşmüş 310 da plaka vs işlemlerine gidiyormuş birazdan canlı görmeye gidicem bakalım nasılmış :soru:

nerdeymiş o kampanya link varmı :D

asot
09-04-2013, 07:44
kymco agility 125 , sym orbit , sym fiddle 2, sym jet 4, yamaha bws 100 bunlara bak derim... çin malı olanlar motordan soğutur, sabah çalışmaz, olmadık yerde yolda bırakır, onun seni taşıdığından çok sen onu taşırsın... bende sym jet 4 var memnunum.

mondial , kanuni filan aman diyim... cidden pişmanlık. bunu ben de diyorum, servis de diyor...

RottingChrist
09-04-2013, 09:03
aslında fiyat kalite performans olarak değerlendirmek gerekiyor. motosiklet alacak birisi japon veya italyan almayı illaki ister ama olur olmaz fiyatlar yüzünden insanlar bu seçeneklere yöneliyor. bu gün bir pcx veya bws 125 almak istesen sıfırı 7000 tl ye geliyor. bu durumda kaliteli bir şehir içi scooterine nerdeyse bir araba parası bağlamak gerek. eğer bakımını eksik etmeyerek biraz da fazladan özen gösterirsen öyle motordan soğutmak gibi bir durum yaşanacağını sanmıyorum. 3 yıl boyunca 150 zat kullandım ve beni üzmeyi bırak şu an temizini bulursam tekrar alabileceğim bir motor. bir kez kaldırıma vurduğum egsozu değiştirdim. bir kez gaz telini değiştirdim. periyodik olarak yağ ve kayış haricinde bir masraf ettiğimi hatırlamıyorum. bakımlarını da mahallemdeki bisikletçi yapardı :)
ha bu arada bol bol gevşeyen vidaları kontrol edip sıkardım :)

unutmuşum akü de değiştirmiştim.

kymco agility 125 , sym orbit , sym fiddle 2, sym jet 4, yamaha bws 100 bunlara bak derim... çin malı olanlar motordan soğutur, sabah çalışmaz, olmadık yerde yolda bırakır, onun seni taşıdığından çok sen onu taşırsın... bende sym jet 4 var memnunum.

mondial , kanuni filan aman diyim... cidden pişmanlık. bunu ben de diyorum, servis de diyor...

aeraus1
09-04-2013, 09:19
Sıfır o fiyata alacağınız motor sizi üzmez. Parça ucuz, sizde biraz özen gösterirseniz, sonuçta canınızı emanet edeceksiniz herhangi bir motor olsa bile, sizi üzmez. Ki scooter alırsanız vitesli, vitesli alırsanız daha fazla gücü her zaman isteyeceksiniz. :)

mmtrıza
09-04-2013, 09:27
nerdeymiş o kampanya link varmı :D

bahsettigim rakam ilk sayfadaki resmi bulunan motor için gecerliydi :D

gidip bakmadım ama telefonda konustuk 1500tl dediler bir arkadasımda o motorun yenisinin üretilmediğini 2006-2007 nin elde kalan motorlarını o fiyata sattıklarını duydum ben arkadasımın yalancısıyım :D

mmtrıza
09-04-2013, 09:28
Mondial 150 Mash in fiyatıda 1.700 kmde 2.250 istiyorlar

asot
09-04-2013, 13:48
ilk motorum, yolda kalmak bedavaa :)

http://i1109.photobucket.com/albums/h430/paranoidick/Foto11F0raf0230.jpg

şimdi sym jet 4 var,1 yılda yalnızca 1500 km. yapabildim, sadece yazları binmek için ama süper dengeli ve güvenli.. Sym markası çok bilinmiyor ama cidden tavsiye ederim. Ben de tavsiye üzerine almıştım.

http://i1109.photobucket.com/albums/h430/paranoidick/Foto11F0raf0867.jpg

TUGCA
09-04-2013, 16:38
kesinlikle asya masya almayın. 2 yıl suzuki an 125, 1 yıl yamaha bws kullandım. 1 kere bile bozulmadılar, her seferinde tek marşta çalıştılar. Başka diyecek bişeyim yok :)