Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : arkadaşlar wireles hakkında yardımınız gerekiyor.. Acil :)

Remon
28-02-2013, 00:44
evimde kullanmadğım boşta duran tp-link w8901g kablosuz modemim var. kullandığım pc asus'un bir minibook'u. asıl sorum ben bu modemi dışardaki ağları yakalamak için kullanabilir miyim ? yani modemin anteni sayesinde çevredeki sinyalleri alıp onlara bağlanabilirmiyim ? eğer oluyorsa nasıl sistemi nedir ne yapmak gerekir beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler vereceğiniz cevaplar için. umarım açıklayıcı olmuştur :)

berkay_aydin
28-02-2013, 00:47
modemin ayarlarına girip acces point özelliği var mı nedir kurcalamak lazım :D Bilen birisi çıkar şimdi :)

Remon
28-02-2013, 00:48
modemin ayarlarına girip acces point özelliği var mı nedir kurcalamak lazım :D Bilen birisi çıkar şimdi :)

nette araştırdım ama net bişey söyleyen maalesef yok :) pc de programı falanda kurulu değil nasıl olacak hiç fikrim yok kafamın basmadığı bir konu inşallah bilen birisi çıkar dediğiniz gibi :)

berkay_aydin
28-02-2013, 01:09
nette araştırdım ama net bişey söyleyen maalesef yok :) pc de programı falanda kurulu değil nasıl olacak hiç fikrim yok kafamın basmadığı bir konu inşallah bilen birisi çıkar dediğiniz gibi :)

orası kolay, adres çubuğuna 192.168.1.1 yazın şifre değişmediyse admin-admin veya admin-ttnet olabilir, giriş yaptıktan sonra acces point ayarlarını bulun kurcalayın işte olamdı reset atarsınız modeme eski haline gelir :)

Evrenoz
28-02-2013, 07:11
Dışarıdaki ağ ya da dışarıdaki sinyal.. Farklı şeyler bunlar.

Amacın dışarıdaki ağı yakalamaksa, yani üst komşunun wireless modemine bağlanmaksa bunun senin modeminle alakası yok. Laptopunla o ağı görürsün, şifresini biliyor ya da kırabiliyorsan bağlanırsın.

Amacın çevredeki sinyalleri yakalamaksa, yani havada serbest gezen sinyalleri yakalayıp bunları anlamlandırmaksa bunu elindeki ekipmanlarla yapamazsın. Havada her daim bir çok sinyal bulunur, modemle ya da herhangi bir access pointle bir şekilde bu sinyalleri yakalasan da yapılan trafik encrypted olduğundan anlamlandıramazsın.

b.ustaoglu
28-02-2013, 08:00
bende konusunu bulmuşken merak ettiğim bir şey sorayım,

laptop veya telefonum ile bazı sitelere evde ki internet ile girebiliyorum ancak evim dışında ki hiç bir yerde ve operatör interneti ile o sitelere ulaşamıyorum. sitenin ne olduğu önemli değil bakanlıktan filan kilitlenmiş işte :D

ama anlamadığım konu, evimde ki internetten nasıl girebiliyorum ?

FcX
28-02-2013, 08:49
bende konusunu bulmuşken merak ettiğim bir şey sorayım,

laptop veya telefonum ile bazı sitelere evde ki internet ile girebiliyorum ancak evim dışında ki hiç bir yerde ve operatör interneti ile o sitelere ulaşamıyorum. sitenin ne olduğu önemli değil bakanlıktan filan kilitlenmiş işte :D

ama anlamadığım konu, evimde ki internetten nasıl girebiliyorum ?

Muhtemelen evindeki internetin DNS'ini modemin üzerinden değiştirmişsindir. Bağlandığın yabancı ağlarda DNS ayarları otomatik olduğu ya da atıyorum OpenDNS olmadığı için, istediğin yerlere giremezsin.

Tünelleri ya da hidemyass tarzı proxy sitelerini kullan :D

b.ustaoglu
28-02-2013, 09:01
Muhtemelen evindeki internetin DNS'ini modemin üzerinden değiştirmişsindir. Bağlandığın yabancı ağlarda DNS ayarları otomatik olduğu ya da atıyorum OpenDNS olmadığı için, istediğin yerlere giremezsin.

Tünelleri ya da hidemyass tarzı proxy sitelerini kullan :D

yok dışarda sıkıntı olur zaten ama evde ki modemin bana neden böyle bi güzellik yaptığını merak ediyordum :D öğrenmiş oldum sağol :D

Remon
28-02-2013, 16:52
Dışarıdaki ağ ya da dışarıdaki sinyal.. Farklı şeyler bunlar.

Amacın dışarıdaki ağı yakalamaksa, yani üst komşunun wireless modemine bağlanmaksa bunun senin modeminle alakası yok. Laptopunla o ağı görürsün, şifresini biliyor ya da kırabiliyorsan bağlanırsın.

Amacın çevredeki sinyalleri yakalamaksa, yani havada serbest gezen sinyalleri yakalayıp bunları anlamlandırmaksa bunu elindeki ekipmanlarla yapamazsın. Havada her daim bir çok sinyal bulunur, modemle ya da herhangi bir access pointle bir şekilde bu sinyalleri yakalasan da yapılan trafik encrypted olduğundan anlamlandıramazsın.

evet komşumuzun internetini kullanmak istiyorum fakat bulunduğum yerden az çekiyor. bende kablosuz modemimin antenini kullanarak çekim gücünü arttırmak istiyorum böyle bişey mümkünmüdür ?

brs852
28-02-2013, 17:31
hayır o anteni notebook'un alıcısı ile değiştirirsen daha güçlü bir alıcı olursa olur.. araba düşün arabanın heryeri anten dolu bağlı olan anten zayıf bir anten o zaman radyonun iyi çekmesini bekleyemeyiz bu tip işlemler var ama yapılıyor...