Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kira Zammı Hakkında Yardım

burkaykalyon
06-03-2013, 11:51
Arkadaşlarım Abilerim selamlar..

Bu sefer bambaşka bir konuyla karşınızdayım. Eyüp-Yeşilpınar'da oturuyorum kiralık olarak ve sözleşme bu ay sonunda bitiyor. 5 senedir aynı yerde oturuyorum. Kiram şu anda 500 TL :) Yokuşun dibindeyim ve yokuşu çıkmadan hiçbir şekilde ulaşım imkanı olamaz. Yokuş ta bayağı dik bu arada. 5 senedir sıkıntısız şekilde de ödüyorum kiramı. 1 gün geciktirmedim.

Neyse konuya dönelim. Bugün ev sahibiyle konuştum. Yeni sözleşme ve zam konusunda tabi doğal olarak. Adam diyor ki evin oraya Finanskent yapıldı, AVM yapıldı kiranız 700 TL olacak. Değeri arttı diyor ancak artan bir değer yok. Aynı binada 700 TL'ye oturan da yok. Al aşağı vur yukarı 650 TL yaparım diyor ancak evin konumundan dolayı ben 600'den fazlasını vermem.

Bu şekilde bir zam yapma hakkı var mı? Bu durumun hukuki süreci veya sonuçları neler olur?

Eğer bir sonuç olmazsa Avrupa yakası kiralık ev önerilerinizi de beklerim :D Tercihen Şişli-M.köy-Beşiktaş. Bütçe max.850 TL olur.

altugkocer
06-03-2013, 11:54
maksimum %12 diye biliyorum ama tam emin değilim

darkmoon
06-03-2013, 12:00
tekmi yaşıyorsun aileylemi bilmiyorum tek yaşıyorsan yada iki kişiyseniz sen hanımın falan bizim arkadaş daha yeni kiraladı cevahirin arkasında 2+1 800tl ye.. mecidiye köyün trumph towersın aşağı kısımlarında yokuş iner dik oralardada çok makul fiyatlara evler var keza fulyadada bulabilirsin tahminim 2+1 falan o fiyatlara.

Tunacan
06-03-2013, 12:01
Kira artnda FE bilmecesi - kr KIZILOT - Hrriyet (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22034847.asp)

powERS
06-03-2013, 12:02
sözleşmendeki kira artışı neye göre ?

tefe tüfe oranı ise %7 gibi birşey bu sene. yani oda normal şartlarda 35 lira gibi bir rakam yapar.

ama yok atıyorum %20 yazıyorsa sözleşmede 100 lira artar. bu dayı senden %40 zam istiyor yani.

tabiri caizse hadisin ordan demek istiyorum ona.

550 lira verirsem %10 yapar tefe tüfe oranı %7 de artış 550 ye razıysan tamam yoksa çıkıyorum de gitsin.

imprezaWRC
06-03-2013, 12:02
Kira sözleşmen yok mu? Kira sözleşmende neyi baz alarak zam yapılacağı açıkça yazar. Genelde de tefe + üfe %'sine göre yapılır. Daha mart ayı oranları açıklanmadı ama Şubat ayını baz alırsan maksimum %4.435 yuvarlak %4.5 zam yapabilir.

Finanskent veya AVM yapılması senin kirana bu kadar insafsızca zam yapılması hakkını veremez.

darkmoon
06-03-2013, 12:06
Kira sözleşmen yok mu? Kira sözleşmende neyi baz alarak zam yapılacağı açıkça yazar. Genelde de tefe + üfe %'sine göre yapılır. Daha mart ayı oranları açıklanmadı ama Şubat ayını baz alırsan maksimum %4.435 yuvarlak %4.5 zam yapabilir.

Finanskent veya AVM yapılması senin kirana bu kadar insafsızca zam yapılması hakkını veremez.

onun derdi zaten kirayı arttırmak değil bence mevcut kiracıyı çıkartıp sanırım sıfırdan yerine 750-800 vericek kiracı alma niyetinde 5 yıllık kiacısından o rakamları istemeyez o yüzden bezdirme politikaları işde..

ocean0636
06-03-2013, 12:08
Kira sozlesmende bunla ilgili madde yokmu ?
Biz kiraya verdigimiz butun dailerde yillik %12 zam seklinde bi ibareye koyuyoruz sozlesmeye ancak kiracinin eve duzgun bakmasi sorunsuz olmasi kirayi geciktirmemesi durumunda hic zamsiz ayni fiyattan oturmasina musade ettigimiz bile oluyor.
Eger sozlesmende boyle bi ibare yoksa ev sahibinle anlasmak yada baska eve cikmak en mantiklisi olur yoksa hukuki yollardan bu islerle ugrasmak hem zaman alir hemde avukat vs maddi olarak zararina olur..

Cem.B
06-03-2013, 12:12
sözleşme bu ay bitiyor demiş arkadaş tekrar sözleşme yapmaları gerekicek o yüzden sözleşmnin bir önemi yok sanırım

burkaykalyon
06-03-2013, 12:13
onun derdi zaten kirayı arttırmak değil bence mevcut kiracıyı çıkartıp sanırım sıfırdan yerine 750-800 vericek kiracı alma niyetinde 5 yıllık kiacısından o rakamları istemeyez o yüzden bezdirme politikaları işde..

Aynen abi dediğin gibi. Bende resti çektim tabi doğal olarak. 750 TL'ye bu evi kiraya ver. Kiracı bulduğun gün evi boşaltırım deyince geri vites yapmaya başladı. Çünkü benim gibi kiracıyı çok zor bulur. Evi boyattım, kapıları değiştirdim.

Tefe-Tüfe oranlarında zam olması gerektiğini bende biliyorum. Ancak bana o zaman söylediği cümle şu: Zaten uyguna oturuyorsun o civarda evler 750'den aşağı değil(ki külliyen yalan bu. Alt komşum 500 TL'ye yeni sözleşme yaptı.)

Annemle birlikte yaşıyorum bu arada.

bhb
06-03-2013, 12:13
Bu adamın 700 TL ye kiracı bulma şansı varmı?
Yoksa çıkın evden sizi mumla arasın...

burkaykalyon
06-03-2013, 12:16
700 TL'ye benim şu anda oturduğum daireyi kiraya vermesi mümkün değil. 700 istediğini duyanlar bir tarafıyla gülerler...

cookies
06-03-2013, 12:28
Finanskent'ten senin dairene ne ya..
Dünya'da başka millet tanımadım ama en'balon' bizim insanımız eminim..
Çağlayan'a adiye yapıldı kiralar evler %40 arttı.. Sanki iyi bir ***..
Şimdi oradan taşınacaksın başka yerde yine tatava.. Vallahi denk gelirsem uygun bir ev haber veririm arkadaşım..

darkmoon
06-03-2013, 12:33
700 TL'ye benim şu anda oturduğum daireyi kiraya vermesi mümkün değil. 700 istediğini duyanlar bir tarafıyla gülerler...

sen o paraya daha iyi semtlerde ve evlerde kalabilirsin tek annenleysen 2+1 de işinizi görür zannımca dediğim yerlere bak derim gayet merkezi yerler aslıdna emniyetevler seyrantepe gibi yerlerde 3+1 de belki bulabilirsin o fiyatlara bilmiyorum bakmadım tahmini söylüyorum ama ulaşımı rahat olur metro ile metrobüs ile heryere gidersin minübüse binsen 10 dakkada beşiktaşa inersin.

burkaykalyon
06-03-2013, 12:34
Finanskent'ten senin dairene ne ya..
Dünya'da başka millet tanımadım ama en'balon' bizim insanımız eminim..
Çağlayan'a adiye yapıldı kiralar evler %40 arttı.. Sanki iyi bir ***..
Şimdi oradan taşınacaksın başka yerde yine tatava.. Vallahi denk gelirsem uygun bir ev haber veririm arkadaşım..

Abi 5 senedir çok iyi anlaşıyorduk iyiydi hoştu ama bu son olan olay çileden çıkardı beni de. Asıl ne diyor biliyor musun? Benim ev 85m2 ya ''Finanskent'te 90m2 daireye 2200 TL kira istiyorlar!'' Ulan dedim gerizekalı herif. Finanskent'teki evle sen kendi evini bir mi tutuyorsun? Orada sosyal tesis var, evler akıllı evler falan filan. Nolacak ki diyor. O da ev benimki de ev diyor. :D

Çok sağol abi...

powERS
06-03-2013, 12:40
Abi 5 senedir çok iyi anlaşıyorduk iyiydi hoştu ama bu son olan olay çileden çıkardı beni de. Asıl ne diyor biliyor musun? Benim ev 85m2 ya ''Finanskent'te 90m2 daireye 2200 TL kira istiyorlar!'' Ulan dedim gerizekalı herif. Finanskent'teki evle sen kendi evini bir mi tutuyorsun? Orada sosyal tesis var, evler akıllı evler falan filan. Nolacak ki diyor. O da ev benimki de ev diyor. :D

Çok sağol abi...

cidden bunu dedimi. oda ev buda ev diye. hacı bosuna ugrasma.

ama ben sana bunun nedenını soyleyımmı ? :D

bu yasta aldın altına bmw yi adamın gozune battı. bunda para var dedi.

dediğim gibi 550 den fazla vermem ben senın yerınde olsam.

kaldıkı kapı yaptırdım dıyosun onu kıradan dustunmu?

cunku evın degerını artttırmıs oldun sen ve bu tur seyler mal sahıbıne yarar kapıyı alıp goturemıcegıne gore.

kapıların fıyatını kıradan dusebılırsın.

despe
06-03-2013, 12:44
yok öyle bi dünya, sözleşmede hiçbir şart koşulmamışsa eğer efe + tüfe ye göre zam yapabilir fazlasını yapamaz, sen çıkmazsın, oda mahkemeye verir, mahkemeyide sen kazanırsın.

ama yeni yapacağın sözleşmeye senelik kira artışı % bilmemkaç diye eklerse ozaman bidahaki sene adamın istediği rakamı ödemek zorunda kalırsın :D

burkaykalyon
06-03-2013, 13:09
cidden bunu dedimi. oda ev buda ev diye. hacı bosuna ugrasma.

ama ben sana bunun nedenını soyleyımmı ? :D

bu yasta aldın altına bmw yi adamın gozune battı. bunda para var dedi.

dediğim gibi 550 den fazla vermem ben senın yerınde olsam.

kaldıkı kapı yaptırdım dıyosun onu kıradan dustunmu?

cunku evın degerını artttırmıs oldun sen ve bu tur seyler mal sahıbıne yarar kapıyı alıp goturemıcegıne gore.

kapıların fıyatını kıradan dusebılırsın.

Cidden dedi ya. Aga benim arabayı görmedi bile yav. Demek görse 1000 TL çekicek namıssız :D

Ya yok kiradan miradan düşmem zaten. Uzun yıllar oturacağım diye kendi zevkime göre yaptırdım. Çıkarken sökerim :D

yok öyle bi dünya, sözleşmede hiçbir şart koşulmamışsa eğer efe + tüfe ye göre zam yapabilir fazlasını yapamaz, sen çıkmazsın, oda mahkemeye verir, mahkemeyide sen kazanırsın.

ama yeni yapacağın sözleşmeye senelik kira artışı % bilmemkaç diye eklerse ozaman bidahaki sene adamın istediği rakamı ödemek zorunda kalırsın :D

Olurda yeni sözleşme yaparsak Tefe-Tüfe oranından fazla % koyarsa o sözleşmeyi yediririm ben ona :D

Hiçbir şekilde kabul etmiyorum zaten şimdi. Bakalım şimdi düşünücem bir dedi. 575 veririm helalinden dedim :D

imprezaWRC
06-03-2013, 13:16

Mahkemede 2 yıl sürer, kafadan 2 yıl daha rahat rahat oturur :D

c20let
06-03-2013, 13:18
Hiçbir şekilde kabul etmiyorum zaten şimdi. Bakalım şimdi düşünücem bir dedi. 575 veririm helalinden dedim :D

Ev sahibi olmakta zor kiracı olmakta :D şimdi çıkıyorum desen ev bulma taşınma vs bir dünya dert 650'ye indiyse düşüneceğim de demiş 600 kabul eder sanırım :) Gerçi 600 etmez diyorsan bilemeyeceğim ama sanki sende 600'e razısın gibi hissettim :D

cagri-35
06-03-2013, 18:57
Sıkıntılı işler , umarım çözersiniz ama öyle balonlardada sıkıntı oluyor gerçekten.

Senın kıra sözleşmende ne şekilde artacagı yazar, ekstra bir durum var ise mahkemede arasın hakkını.

Equinox
06-03-2013, 19:24
"etme sohbet cahil ile, küstürürsün
alma tahret cam kırığı ile, kestirirsin"

0zan
06-03-2013, 20:00
Kira arttırımı sözleşmede öngörülen şartlar doğrultusunda her bir kira dönemi için bir defa yapılabilir.

Önceki seneler kira arttırımı yapılmamış olması tek seferde hepsini birden yapma hakkı doğurmaz zira kiranı 500TL olarak ödemişsin ve karşı taraf da kabul etmiş ise aranızda zımni olarak sözleşme şartları bu şekilde kabul edilmiş demektir.

Kiranı eksiksiz ve zamanında ödediğin vakit hiç bir şekilde seni evden çıkaramaz. Çok zor davalar açılabilir uzun sürer sonuçlanmaz.

İlle de kira arttırmak isitorsa tespit davası açması lazım ancak avukat parası davanın sonuçlanması derken hem masraf yapacak hem de uzun sürecek.

Sonuç olarak aslında seninle anlaşmaktan başka yolu yok. Anlaşma olmaz ise aynı miktar üzerinden ödemeye devam edersin. Kira dönemi sonunda kontrattaki yazan miktar ne ise o oranda kira arttırımı olur ve sen yine oturmaya devam edersin

burkaykalyon
06-03-2013, 20:55
Sıkıntılı işler , umarım çözersiniz ama öyle balonlardada sıkıntı oluyor gerçekten.

Senın kıra sözleşmende ne şekilde artacagı yazar, ekstra bir durum var ise mahkemede arasın hakkını.

Kira sözleşmesi bitiyor işte ay sonunda. Benim sıkıntım orda başlıyor. Yoksa zerre umrumda değil..

"etme sohbet cahil ile, küstürürsün
alma tahret cam kırığı ile, kestirirsin"

Hay ağzına sağlık abi.

Kira arttırımı sözleşmede öngörülen şartlar doğrultusunda her bir kira dönemi için bir defa yapılabilir.

Önceki seneler kira arttırımı yapılmamış olması tek seferde hepsini birden yapma hakkı doğurmaz zira kiranı 500TL olarak ödemişsin ve karşı taraf da kabul etmiş ise aranızda zımni olarak sözleşme şartları bu şekilde kabul edilmiş demektir.

Kiranı eksiksiz ve zamanında ödediğin vakit hiç bir şekilde seni evden çıkaramaz. Çok zor davalar açılabilir uzun sürer sonuçlanmaz.

İlle de kira arttırmak isitorsa tespit davası açması lazım ancak avukat parası davanın sonuçlanması derken hem masraf yapacak hem de uzun sürecek.

Sonuç olarak aslında seninle anlaşmaktan başka yolu yok. Anlaşma olmaz ise aynı miktar üzerinden ödemeye devam edersin. Kira dönemi sonunda kontrattaki yazan miktar ne ise o oranda kira arttırımı olur ve sen yine oturmaya devam edersin

Bilgiler için çok teşekkürler. Aslında normalde kira arttırımı olması gerekiyor evet çünkü 2 senedir herhangi bir arttırım olmadı ama bu kadar da insafsızca bir zam istemiyorum ben açıkçası.

B.Koçer
06-03-2013, 21:02
500 den devam et kiracı hakları vs iyice araştır abicim çirkefe oyna paraya doymamıs ev sahiplerine cok tav oluyorum .

burkaykalyon
06-03-2013, 21:09
500 den devam et kiracı hakları vs iyice araştır abicim çirkefe oyna paraya doymamıs ev sahiplerine cok tav oluyorum .

Gün boyu araştırdım. Birçok bilmediğim şey öğrendim. 500'den fazlasını vermem. En fazla 550 :D

Met
06-03-2013, 21:12
Ev sahibi olmakta, kiracı olmakta zor. Biz 110 m2 3+1 evi 650 ye kiraya verdik, evin içine sıçıp, 1 milyar civarı soktu gitti şerefsiz.

Allah yardımcın olsun Burkayım :)

burkaykalyon
06-03-2013, 21:15
Ev sahibi olmakta, kiracı olmakta zor. Biz 110 m2 3+1 evi 650 ye kiraya verdik, evin içine sıçıp, 1 milyar civarı soktu gitti şerefsiz.

Allah yardımcın olsun Burkayım :)

Çok sağol metinim. Eğer anlaşamazsak o zaman neler yapacağımı buraya yazacağım. :D İçine mıçmaktan beter ederim. :D

safaks
06-03-2013, 21:21
Normal şartlarda ev sahinin sana yapıcağı zamanla beraber bu seneki kiran 550tl olmalıdır. 750 tl derken sanki çıkmanı istiyormuş gibi algıladım ben. Sen eski kiracısısın adamın öyle birden 500 den 750 ye çekme hakkı yok. Arkadaşların dediği gibi tefe tüfeoranı vs. max yapıcağı zam 600 olsun. Taşınmak kolay iş değil durduk yere masraf çıkar şimdi. Sen alttan alarak tatlı dille bağlamaya çalış. Hukuk mukuk girerse işin içine o evde huzur kalmaz zaten.

ufuk601
06-03-2013, 21:22
Kira artışları arkadaşlarında söylediği gibi kontratta belirtilen oranda olur. Kira sözleşmesi, kiracı evde oturduğu sürece her kontrat bitim tarihinde otomatik olarak yenilenir ve tekrar kontrat imzalama gibi birşeye gerek yoktur. Ev sahibinin sizi evden tahliye etmesi için kontrat bitim tarihinden 2-3 ay öncesine kadar haber vermesi gerekir.. Aksi taktirde bir yıl sonraki kontrat bitim tarihine kadar beklemek zorundadır. Aynı şekilde kiracınında tahliye etmeden ev sahibine kontrat bitim tarihine 2-3 ay kala haber vermesi gerekir. Aksi taktirde kontrat süreci içerisinde kiracı evi tahliye ederse, o ev tekrar kiraya verilene kadar geçen zamanki aylık kiralardan sorumlu olmaya devam edecektir. Tabi ki bunlar yasal konular.. Ev sahibi ve kiracı arasında anlaşma sağlanırsa bu prosedürlerin hiç birine gerek kalmaz tatlı dille herşey çözülür :)

burkaykalyon
06-03-2013, 21:31
Normal şartlarda ev sahinin sana yapıcağı zamanla beraber bu seneki kiran 550tl olmalıdır. 750 tl derken sanki çıkmanı istiyormuş gibi algıladım ben. Sen eski kiracısısın adamın öyle birden 500 den 750 ye çekme hakkı yok. Arkadaşların dediği gibi tefe tüfeoranı vs. max yapıcağı zam 600 olsun. Taşınmak kolay iş değil durduk yere masraf çıkar şimdi. Sen alttan alarak tatlı dille bağlamaya çalış. Hukuk mukuk girerse işin içine o evde huzur kalmaz zaten.

Abi işte bunu anlatmaya çalışıyorum ancak yok diyor bu fiyat olacak. Bakalım hayırlısı artık. Çok teşekkürler.

Kira artışları arkadaşlarında söylediği gibi kontratta belirtilen oranda olur. Kira sözleşmesi, kiracı evde oturduğu sürece her kontrat bitim tarihinde otomatik olarak yenilenir ve tekrar kontrat imzalama gibi birşeye gerek yoktur. Ev sahibinin sizi evden tahliye etmesi için kontrat bitim tarihinden 2-3 ay öncesine kadar haber vermesi gerekir.. Aksi taktirde bir yıl sonraki kontrat bitim tarihine kadar beklemek zorundadır. Aynı şekilde kiracınında tahliye etmeden ev sahibine kontrat bitim tarihine 2-3 ay kala haber vermesi gerekir. Aksi taktirde kontrat süreci içerisinde kiracı evi tahliye ederse, o ev tekrar kiraya verilene kadar geçen zamanki aylık kiralardan sorumlu olmaya devam edecektir. Tabi ki bunlar yasal konular.. Ev sahibi ve kiracı arasında anlaşma sağlanırsa bu prosedürlerin hiç birine gerek kalmaz tatlı dille herşey çözülür :)

İşte sorun şurada başlıyor. Normalde 3 ay öncesinden zammı veya tahliyeyi bildirmek zorunda olduğunu biliyorum. Ancak ben aradım da söyledi. Yani ben aramasam beyfendiden ses seda çıkmıyor. Bu durumda da kusura bakmasın onun istediğini yapmam yani :)

safaks
06-03-2013, 21:33
Abi işte bunu anlatmaya çalışıyorum ancak yok diyor bu fiyat olacak. Bakalım hayırlısı artık. Çok teşekkürler.

İşte sorun şurada başlıyor. Normalde 3 ay öncesinden zammı veya tahliyeyi bildirmek zorunda olduğunu biliyorum. Ancak ben aradım da söyledi. Yani ben aramasam beyfendiden ses seda çıkmıyor. Bu durumda da kusura bakmasın onun istediğini yapmam yani :)

Şöylede bişi var. Şu an seni mahkemeye verse çıkartmak için sanırım 1 sene çıkaramıyor. Eve kağıt gönderiyolar almıyorsun. Muhtara bırakıyolar almıyorsun vs.vs. derken bu konu daha da uzuyor. Oda öyle kolay kolay bişi yapamaz hukuki yoldan. Dayım bi kiracısıyla uğraşıyor 1 buçuk sene oldu halen çıkaramadılar. Bide üstüne adam ayar oldu kirada vermiyor :D

burkaykalyon
06-03-2013, 21:35
Şöylede bişi var. Şu an seni mahkemeye verse çıkartmak için sanırım 1 sene çıkaramıyor. Eve kağıt gönderiyolar almıyorsun. Muhtara bırakıyolar almıyorsun vs.vs. derken bu konu daha da uzuyor. Oda öyle kolay kolay bişi yapamaz hukuki yoldan. Dayım bi kiracısıyla uğraşıyor 1 buçuk sene oldu halen çıkaramadılar. Bide üstüne adam ayar oldu kirada vermiyor :D

Valla normalde çirkefleşmeyi hiç sevmem ancak bu konuda çirkef olurum abi kimse kusura bakmasın :D

darkmoon
06-03-2013, 21:42
bence bu kadar dert etme para senin türkiyedeki paranın yeticeği bütün kiralık evler senin bu kadar takma yani uğraşmana değmez sana ev çok ama o senin gibi kiracı istese bulabilirmi o var.. yani senin tarafında sıkıntı yapıcağın dert ediceğin bir şey yok en fazlası bir taşınma telaşesi olur o kadar ..

ufuk601
06-03-2013, 22:14
orta yolu bulmayı deneyin, olmadı ev sahibinize durumu açıklayın. çıkmama hakkınızın olduğunu işlerin daha zorlaşacağını söyleyin. diğer türlü kendisi uğraşıcak bi dünya. kendi bilir

burkaykalyon
07-03-2013, 13:54
Az önce tekrar konuştum ev sahibiyle. Şu anlık durum orta yolu bulamayacağız gibi. Ev önerisi olan? :D

aslan
07-03-2013, 14:05
Burkay bırak şimdi kirayı çek bir kredi gel sana bizim ordan bir ve alalım

burkaykalyon
07-03-2013, 14:09
Aslan abi ev almak şu anlık benim için çok çok uzak bir ihtimal maalesef :(

aslan
07-03-2013, 14:13
O zaman kiralık ev arıyorsan gel bizim oralardan bakalım sana

burkaykalyon
07-03-2013, 14:17
Abi sizin oralar da anneye ters. Şişli'de çalışıyor. Zaten burada bile ömrü çürüdü yollarda. Taşınma ihtimali olursa şişli civarı düşünüyorum.

imprezaWRC
07-03-2013, 14:29
Az önce tekrar konuştum ev sahibiyle. Şu anlık durum orta yolu bulamayacağız gibi. Ev önerisi olan? :D

ixir.com boşver, ödediğin kadar oturmuşsun :D , demek daha da orada oturmak kısmet değilmiş, her işte bir hayır vardır, kesene göre bulursun inşallah.
Şu an ki tek derdin taşınma fobisi olacak, o kısımda da taşınma bedeli kadar sigortalarız lafı edenlerden uzak dur yeter.

burkaykalyon
07-03-2013, 14:39
ixir.com boşver, ödediğin kadar oturmuşsun :D , demek daha da orada oturmak kısmet değilmiş, her işte bir hayır vardır, kesene göre bulursun inşallah.
Şu an ki tek derdin taşınma fobisi olacak, o kısımda da taşınma bedeli kadar sigortalarız lafı edenlerden uzak dur yeter.

Aynen öyle abi :D Bakalım ya kısmet neler olacak...Taşınma telaşı korkutuyor beni aslında ***** anne çalışıyor falan da bir şekilde halledilir ya.

Bu arada şu Bahçelievler tarafında bayağı güzel evler varmış. Uygun kiralı. Nedir ne değildir? Nasıldır?

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-hacisuleymanoglu-gayrimenkul-camlikahve-merkez-de-2-plus1-full-117446663/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-yeni-evliye-aileye-2-plus1-sifir-daire-cobancesme-merkez,de-117452148/harita/