Orijinalini görmek için tıklayınız : ogz cihazı ücreti bizemi giriyor ?
Binali yıldırım bütün geçişler hgs olacak diyor,peki cihaz için verdiğimiz ücretler hakkında bilgisi olan varmı ?
ogsler hgs ile değişecek diye biliyorum..
tabiki giren ogs alanlara oldu, ben de 2 tane var mesela :)
parasını çoktan çıkardı o ayrı (indirimler ile)
bakiyeler hgsye aktarılıyor ama cihaz bedelleri ödenmiyor. sadece depozito ücretleri ödenecek diyor ancak bankalar bu ücreti cihaz bedeli olarak saydığından o da iptal oldu haliyle.
SOMEONESPECIAL
14-03-2013, 11:18
Milliyet - CHP'li vekil Umut Oran'dan OGS sorusu (http://siyaset.milliyet.com.tr/chp-li-vekil-umut-oran-dan-ogs-sorusu/siyaset/siyasetdetay/13.03.2013/1679828/default.htm)
Milliyet - CHP'li vekil Umut Oran'dan OGS sorusu (http://siyaset.milliyet.com.tr/chp-li-vekil-umut-oran-dan-ogs-sorusu/siyaset/siyasetdetay/13.03.2013/1679828/default.htm)
Hangi soruya cevap verdilerki buna versinler ?
TanerErbay
14-03-2013, 11:21
cihaza verilen onca para yine birilerin cebine gidicek
SOMEONESPECIAL
14-03-2013, 11:21
Valla ziraat bankasının iade edeceğini duydum ama garanti filan iade etmez
ogs kullanıpta, yapılan indirimle parasını çıkartmayan çok azdır, bu göz ardı edilmemeli..
tabi işin diğer boyutu var otobana, köprüye neden para ödüyorum, orası beni de kıl ediyor..
SOMEONESPECIAL
14-03-2013, 11:24
ogs kullanıpta, yapılan indirimle parasını çıkartmayan çok azdır, bu göz ardı edilmemeli..
tabi işin diğer boyutu var otobana, köprüye neden para ödüyorum, orası beni de kıl ediyor..
Aynen :icon_tup: Sanki başka memlekete geçiyoruz
Afedersiniz ama giren gene bize girdi
lucky Jackal
14-03-2013, 11:29
ne zaman oalcakmış bu geçiş işlemi
ne zaman oalcakmış bu geçiş işlemi
Biz anlamadan ,sessizce iğnesiz.
:)
http://www.demokrathaber.net/images/upload/522570_10151482533632486_559322866_n.jpg
kisacasi gene doldu birilerinin cebi/cepleri.
ogs`leri salon da,dantelli ortunun ustune dekor yapar artik millet :)
SOMEONESPECIAL
14-03-2013, 14:05
şimdi 15:00 haberlerinde dinledim de bakan bey
her nasıl olduysa bi açıklama yapmış bu konu ile ilgili.
Bankalarla iade için görüşeceğiz demiş. Zahmet oldu kendisine
GokhanRS
14-03-2013, 14:13
ogsler niye iptal olur anlamam ki? ben çok memnunum. en azından hgs gibi geçti geçemedi olayı yok.
> Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, e-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
> Açıkçası HGS'yi devreye soktuk ya, eskiden 50-60 lira, 30-40 dolar alan bankaların bazıları OGS'yi bedava vermeye başladı. Madem bedava verilebiliyordu, daha önce niye vermediniz Bu soruyu da ben vatandaş adına bankalara sormak istiyorum. Demek ki bu süre zarfında vatandaşlardan haksız yere yüksek ücretler almışlar. Bunun hesabını da vatandaşlara, müşterilerine bankaların vermesi lazım.''
SOMEONESPECIAL
14-03-2013, 14:18
> Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, e-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
> Açıkçası HGS'yi devreye soktuk ya, eskiden 50-60 lira, 30-40 dolar alan bankaların bazıları OGS'yi bedava vermeye başladı. Madem bedava verilebiliyordu, daha önce niye vermediniz Bu soruyu da ben vatandaş adına bankalara sormak istiyorum. Demek ki bu süre zarfında vatandaşlardan haksız yere yüksek ücretler almışlar. Bunun hesabını da vatandaşlara, müşterilerine bankaların vermesi lazım.''
Yani ben karışmam bankanızdan alın demeye getiriyor. Milleti bankalarla karşı karşıya
getirecekler. Anlaşıldı. Üzerine su içmek lazım.
Aldıklarını vermekmi ?
Kulağa hoş geliyor,sürece devam barış kardeşlik demokrasi .
Yani ben karışmam bankanızdan alın demeye getiriyor. Milleti bankalarla karşı karşıya
getirecekler. Anlaşıldı. Üzerine su içmek lazım.
Kaç kişi gider uğraşır ?
Kalanlar sülalelerine yeter zaten.
Soyunu ...........min soysuz köpekleri
OGS ile gişeleri kaldırıp direk durmadan yavaşlamadan geçiş hedefliyorlar...
Bence sadece bize geçiş hedefliyorlar.
Bak yakında köprü vergisi çıkarıp gişeleri kaldırırlar.
vatandaşa girmeyen birşey söylermisiniz ?
S.Özeren
14-03-2013, 19:44
vatandaşa girmeyen birşey söylermisiniz ?
daha havadan aldığımız oksijenin vergisi yok haksızlık yapmıyalım lütfen
dj_batukaan
14-03-2013, 20:02
Sigortası vergisi yolu elektriği dogal gazı vs vs.. arkadaş bunların hepsi bize girerken bu insanlar hala nasıl padişahım çok yaşa vatandaşa iyi bakıyorsun diyor. bu paralar bitek bizemi giriyor ben hala bunu çözemedim...
23 yaşındaki arabaya bile 460 TL sigorta ödedik nasıl bir milletiz alıştık deyip herşeyi kabulleniyoruz.. bazen Fıkradaki misal Padişahım köprüde trafik oluyo ikinci bir zenci koyun diyenleri duyacağım diye korkuyorum...
Nasıl bir millet olduk ki kalkıp birlik olup dimdik durarak itiraz edemiyoruz neden birileri bizi yönetecekse bunlara bu vatanın hesabını soramıyoruz ne kadar korkak bir millet olduk
Madem öyle o zmn hgs vs cıkartmasalardıOGS gayet basarılı bı sistem.
Bunun yerine koprulere vs yaklastıgımızda 3şerit 15şerit olcagına 3şerit şeklinde devam etsin zaten oto geçiş.;)
madem öyle 3şerit girilsin 3şerit cıkılsın.
3şerit gidip 15şerit olup,sonra tekrar 3e düşmek ne kadar mantıklı?
:icon_tup:
hava parası ödemiyormusun abi eminmisin :)
onursumer
14-03-2013, 21:08
ben iadeye inanmıyorum benim 3. ogs cihazım bu herturlu giriyor
ogs ile hgs çalışma mantığı aynı ki
gişe mecbur olacak çünkü gişede aracın dingil arası mesafesi ölçülüyor sınıfa aykırı kullanım olmasın diye..
gişeleri kaldırma diye bişey olamaz..
en ideal çözüm iki sistemi birbirine entegre etmek, böylece sıkıntı kalmaz, neden kasıyorlar OGS yi iptal edicez diye
gişe mecbur olacak çünkü gişede aracın dingil arası mesafesi ölçülüyor sınıfa aykırı kullanım olmasın diye..
en ideal çözüm iki sistemi birbirine entegre etmek, böylece sıkıntı kalmaz, neden kasıyorlar OGS yi iptal edicez diye
Kasmıyorlar,bize ordan nasıl geçirecekler onun hesabını yapıyorlar ,yoksa kimsenin bizi götüne taktığı yok .
Hocam sanki ben programlıyorum. Benim duyduğum bu OGS 'de rfi frekansıysa bilemem teknik olarak hiçbir bilgim yok...