Orijinalini görmek için tıklayınız : Toyota Gt86 manuel
Deneme yanılma yöntemleriyle arabama bişeyler yapmaya çalışıyorum. Elimde Türkiye'de ve dünyada yıllardır parçalar üretilip denenen bi araç olmadığı için baya zorlanıyorum..... Fakat araç şu ana kadar yapılan hiçbişeyin boş olmadığını gösterdi.
Araca aynı anda 4 farklı harita atabiliyorsunuz ve haritalar arasında geçişi hız sabitleme (cruise control) kolundan yapıyorsunuz. Ayrıca anlık tüketim ekranında isterseniz AFR veya buna benzer beynin okuduğu herhangibir değeri görebiliyorsunuz....
Görsel neden yok derseniz çünkü shark anten, coil, gt86 amblem, lastikler vs. yolda gelsinler foto çekerim.
Her yapılan hakkında tam sonuç olması için araba hep aynı dynoda ölçüldü ayrıca her zaman usa'deki gibi teker gücü kıstas alındı.
Bunları yapmamdaki tek amacım bikaç arkadaş 160'ı görünce bu araba N/A olarak tekerde 200 whp göremez dedikleri içindi. Eğer arkadaşlar gene gaza getirirse devam ederim :D
E85 ile ilgili cem (stlegal) 'e teşekkürler. Telefonda da söylemiştim depoyu bi türlü bitiremedik bu yüzden E85 altı oldu galiba zaten logları Amerika'ya gönderince hemen E85 kullandığına eminmisin E70 falan olmasın diye mail geldi :) 1-2 depo daha e85 koyarsam depoya anca E85'i yakalıycaz galiba :) Ve 207'nin üstüne çıkıcaz. Ya da E85 pompada satılana kadar bekliycem.
Araç stock iken 160whp çıktı.
Dyno sheet kayıp sanırım önemseyip kayıt etmedik. :)
Araca invidia cat back, invidia front pipe ve greedy intake takıldı ve 167whp çıktı.
http://img43.imageshack.us/img43/7493/dynoed.jpg
Ardından ecutek stg1 yazılım atıldı ve 181 whp çıktı.
http://img202.imageshack.us/img202/3310/pumpgasstg1.jpg
Ardından ecutek stg1 e85 yazılım atıldı ve 207 whp çıktı.
http://img593.imageshack.us/img593/2746/e85stg1.jpg
keşke Toyota ve Subaru bu aracı otomatik değil manuel olarak getirseydi. Bildiğim kadarıyla manuel 3 tane mevcut.
Güzel değerler lakin dyno sheets kısmına açsaydınız daha makul olurdu konu,başarılar dilerim.
dyno sheet kısmına sadece özgünde ölçülen dynoların konusu açılabiliyor.
Motorun potansiyeli oldukça yüksek. Masallah güzel değerler. devamını ve arabanın fotograflarını sabırsızlıkla bekliyorum :)
teşekkürler. Görsel parçalar gelsin 1-2 hafta içinde koyarım fotolarıda.
kervanoglu
02-04-2013, 00:31
Maşallah, ben gerçekten bu motora çok güveniyorum. Çok kısa zamanda çok fazla parça üretildi bu motor için ve devam da ediyor markalar alternatifler üretmeye.
Siz şuanda E85 ve 97 oktan olmak üzere 2 ayrı map mi kullanıyorsunuz?
Ecutek sonrası cruise control özelliği devre dışı mı kaldı bu durumda?
dyno sheet kısmına sadece özgünde ölçülen dynoların konusu açılabiliyor.
İstediğin yerde ölçtür sorun yok , dyno sheet bölümüne koyabilirsin ;)
Iddaa kazanilmis fazlasiyla :) Manuel olusu bence avantaj, uygulamalardan sonra zaten zevkli olan arac cok daha zevkli hale gelmistir. Gorselleri de bekleyelim bakalim da gorelim su sportmeni yakin zamanda :)
Masallah. :)
Harika bir araç ve kesinlikle manüel alınmalı ve stock binilmemeli :)
görselleride bekliyoruz, çok eğlenceli araç kazasız belasız kullanın. 1.6 turbosunu yapsalarda bende alsam :D
resim olaydı iyiydi :)
torkda baya bi azmış maşallah bi yerde 536 gördüm tablo okumayı bilmem ama
Juggernaut
02-04-2013, 01:00
Performansını merak ettiğim araçlardan biri kullananların yorumları çoğu pozitif..
Potansiyelide yüksek anlaşılan güzel güçler alınmış.Resim dışında videoda güzel olur.
Kazasız belasız.
yakıtla 26 hp mi gelmiş efsane gerçekten
yakıt hattında tadilat yapıldımı yoksa direk kullandınızmı acaba e85 i
Juggernaut
02-04-2013, 01:06
Alet standarttan 12.5 sıkıştırma yakıtla potansiyeli ortaya çıkıyor anlaşılan:)
12.5 hondalara gün doğdu o zaman :)
MAŞALLAH kardeşim daha biraz daha güç çıkar galiba :)
Maşallah GT86 ya talep azmı şimdilik ülkemizde biraz daha ilgiyi hakediyo sanki.
Talep az değilde , o fiyat fazla :)
Maşallah, ben gerçekten bu motora çok güveniyorum. Çok kısa zamanda çok fazla parça üretildi bu motor için ve devam da ediyor markalar alternatifler üretmeye.
Siz şuanda E85 ve 97 oktan olmak üzere 2 ayrı map mi kullanıyorsunuz?
Ecutek sonrası cruise control özelliği devre dışı mı kaldı bu durumda?
Şu an dört ayrı map olarak kullanıyorum :D arabanın hiçbir özelliği kaybolmuyor sadece yenileri ekleniyor. Yani cruise halen çalışıyor.
İstediğin yerde ölçtür sorun yok , dyno sheet bölümüne koyabilirsin ;)
dyno sheet bölümünü okudum sadece dyno dinamics sonuçları konabilir diyor. Ayrıca teker güçleri yok orda.
Iddaa kazanilmis fazlasiyla :) Manuel olusu bence avantaj, uygulamalardan sonra zaten zevkli olan arac cok daha zevkli hale gelmistir. Gorselleri de bekleyelim bakalim da gorelim su sportmeni yakin zamanda :)
Masallah. :)
Daha motora 1 tane cıvata eklemedim ;) Şu anda görsel eklesem olmayacak çünkü coil, anten arabayı bambaşka yapıyor.
Harika bir araç ve kesinlikle manüel alınmalı ve stock binilmemeli :)
Teşekkürle.
görselleride bekliyoruz, çok eğlenceli araç kazasız belasız kullanın. 1.6 turbosunu yapsalarda bende alsam :D
İnşallah. Teşekkürler.
resim olaydı iyiydi :)
torkda baya bi azmış maşallah bi yerde 536 gördüm tablo okumayı bilmem ama
Şu an torkumuz 253nm. 536 ne demek bende bilmiyorum dyno ölçülen yere sorarım.
Performansını merak ettiğim araçlardan biri kullananların yorumları çoğu pozitif..
Potansiyelide yüksek anlaşılan güzel güçler alınmış.Resim dışında videoda güzel olur.
Kazasız belasız.
Şu ana kadar kullandığım ve bişeyler yaptığım zaman karşılığını kesin olarak aldığım bi araç. DBN alıcam o sırada videoda çekicem.
Teşekkürler.
Yakıtla tekerde 40hp geldi yani 40whp aldık. Ölçümde sadece tekere bakıyorum dünya böyle yaptığı için çünkü benim gördüğüm dyno aleti arabanın kaybını müneccim olmadan tam olarak bilemez.
Arabanın motoruna veya yakıt sistemine vida takılmadı yani enjektör, pompa vs. hepsi standart.
12.5 sıkıştırma e85 ile mucizeler yaratıyor. Turbo araçlarda da ciddi güç alınıyor. Zaten biçok kişi kullanıyor fakat dışardan anlaşılmıyor sahibi belirtmediği sürece.
Maşallah GT86 ya talep azmı şimdilik ülkemizde biraz daha ilgiyi hakediyo sanki.
Talep olması gerektiği kadar var. Sanırım Toyota sadece 86 tane satıcakmış. Arabanın manueli yok gibi bişey bu yüzden insanlar otomatik almak zorunda olduğundan bu kadar para verirken seçim şansı istiyorlar.
Talep az değilde , o fiyat fazla :)
nerdeyse 80.000TL'ye dizel golf satılıyorsa fiyata çok demek acımasız olur.
MAŞALLAH kardeşim daha biraz daha güç çıkar galiba :)
İnşallah dediğim gibi john amca kullandığın e85 değil diyor depodaki 3-4 litre benzin bizim oranı baya düşürmüş. Eline sağlık yarım depo kaldı senin yakıttan bitmesin diye şimdilik kullanmıyorum :D
Benim çok dememde ki kastı vergi sistemi yüzünden. adam akıllı bi mtv olsaydı sokaklarda çok daha fazla görebilirdik. Onun dışında araç zaten benim 3 yıllık planlarımda top5 de :D
eğer vergi adaletli olsa V8'den başka arabaya binmezdim homurtuyu çok seviyorum :) Etrafta 1.4 tsi çılgınlığı olmazdı :)
İnşallah dediğim gibi john amca kullandığın e85 değil diyor depodaki 3-4 litre benzin bizim oranı baya düşürmüş. Eline sağlık yarım depo kaldı senin yakıttan bitmesin diye şimdilik kullanmıyorum :D
4 lt yakit onu e40 lara dusurur baya cok kattigimiz orana depodaki benzin .
benim depo 50 litre 46'sı boş burdan çıkarsak senin yakıtta 39litre etanol 7 litre benzin var 4'de depoda yani 11 litre benzin 39 litre etanol hesabıyla E78 yapmış olmuyormuyuz?!
benim depo 50 litre 46'sı boş burdan çıkarsak senin yakıtta 39litre etanol 7 litre benzin var 4'de depoda yani 11 litre benzin 39 litre etanol hesabıyla E78 yapmış olmuyormuyuz?!
Ben yarisini kullandim zannettim.
depoyu komple doldurdum hatta kalan 10-15 litreyide sonradan tekrar koydum. Acayip yakıyor normalde sakin 8 basarken 10 iken E85 ile sakin 10 basarken 13 falan oldu :)
%20 ile az bile artmış yakıt tüketimi ethanole geçtikten sonra abi :)
değerler ise fazlasıyla güzel, iyi günlerde kullanmak nasip olsun kazasız belasız :)
sıkıştırmanın rolü tartışılmaz hatta turbo veya sc ile de ciddi güçler alanlar var hatta dyno videoları kısmına bi konu açtım geçenlerde (link (http://www.techturkey.com/forum/yurtdisi-drag-dyno-pist-videolari/151516-scion-fr-s-604hp-dynojet.html)), stok motor şaka gibi :D
benim bildiğim antalya'da da 3 tane satıldı 1 isi manueldi bunların (birkaç ay önceki bilgiler) :)
tadımlık dış yandan da foto isteriz ama :)
kickboxer
02-04-2013, 14:37
süpersiniz maşallah
bugün foresterda dit boxer i inceledim tasarım çok benzer lowmount turbo
bu arada direct enjektörler e85 ve ayara yettimi yoksa enjektörmü var
%20 ile az bile artmış yakıt tüketimi ethanole geçtikten sonra abi :)
değerler ise fazlasıyla güzel, iyi günlerde kullanmak nasip olsun kazasız belasız :)
sıkıştırmanın rolü tartışılmaz hatta turbo veya sc ile de ciddi güçler alanlar var hatta dyno videoları kısmına bi konu açtım geçenlerde (link (http://www.techturkey.com/forum/yurtdisi-drag-dyno-pist-videolari/151516-scion-fr-s-604hp-dynojet.html)), stok motor şaka gibi :D
benim bildiğim antalya'da da 3 tane satıldı 1 isi manueldi bunların (birkaç ay önceki bilgiler) :)
tadımlık dış yandan da foto isteriz ama :)
Manuel daha hiç duymadım her servise gittiğimde soruyorum baya satılan var ama hep otomatik. En son İzmir'de bi tane beyaz otomatik satıldı. Hatta bi yerde iki kardeş veya iki kuzen mi ne satın almıştı.
süpersiniz maşallah
bugün foresterda dit boxer i inceledim tasarım çok benzer lowmount turbo
bu arada direct enjektörler e85 ve ayara yettimi yoksa enjektörmü var
teşekkürler. motora hiçbişey yapmadığım için enjektör veya pompaya ihtiyaç olmuyor ama headers bile alsam gerekebiliyor.
E85 gercekten efsane bizler icin cok yaksada sviyoruz :)
Masallah abi cok guzel degerler; burda 20.000$ altina dussun takipteyim...
tamamen çevreyi düşündüğümüz için seviyoruz :)
Masallah abi cok guzel degerler; burda 20.000$ altina dussun takipteyim...
teşekkürler. mümkünse gt86 al her yerde gt86>brz>frs diye konumluyorlar.
kervanoglu
02-04-2013, 15:38
Ankarada odtu den bi hocada manuel var. Alj toyota 2 tane satms 1 manuel 1 otm.
blackjack
02-04-2013, 19:39
sonunda alanlardan ilk yorum ve tune bilgilerini almış olduk takipteyim
Pazar günü Sasalı tarafında yanımdan geçtiniz sanırım beyazdı ? Bisiklet turundaydım kız arkadaşımla bende :) Maaşallah.
DoganSuper
02-04-2013, 21:20
masallah gt86 lar cogalsın :)
http://cdn.speedhunters.com/wp-content/uploads/2012/10/AY0F3304.jpg
http://cdn.speedhunters.com/wp-content/uploads/2012/10/AY0F3451.jpg
Geçen gün turuncu otomatik olanı sattık durum olsa mükemmel bir araç cok özel bir araca biniyorsunuz kazasız belasız
bu gt86 lar bi harika :)
12.5 sıkıştırmanın ödülünü e85 le almışsınız maşallah.. konuyu takipteyim resimleride bekliyoruz.. kazasız belasız sürüşler :)
masallah gt86 lar cogalsın :)
inşallah bu sayede bende başkalarının yaptıklarına görede işlem yapabilirim.
Geçen gün turuncu otomatik olanı sattık durum olsa mükemmel bir araç cok özel bir araca biniyorsunuz kazasız belasız
Satılan manuel - otomatik tam sayıyı biliyormusunuz?
bu gt86 lar bi harika :)
12.5 sıkıştırmanın ödülünü e85 le almışsınız maşallah.. konuyu takipteyim resimleride bekliyoruz.. kazasız belasız sürüşler :)
Teşekkürler. Coil vs. ıvır zıvır yolda gelsin koyucam.
valla her ay var satılanlar bayide görüyorum ama otomatikmi manuelmi bilmiyorum
bizim sattığımız otomatik ama manuel isteyen olursa bulmaya çalışırım güzel fiyatlar var şuan sonra değere biner bulamaz kimse ağlamak yok:D
bizde öyledir 70 liraya s2k alan olmadı şimdi ikinci eli 90 lira :)
kervanoglu
03-04-2013, 23:35
valla her ay var satılanlar bayide görüyorum ama otomatikmi manuelmi bilmiyorum
bizim sattığımız otomatik ama manuel isteyen olursa bulmaya çalışırım güzel fiyatlar var şuan sonra değere biner bulamaz kimse ağlamak yok:D
Güzel fiyatlardan kastiniz nedir? Beyaz manuel icin o güzel fiyatlardan alabilir miyim :) pm de olur.
masallah hakan aldıgın gunden berı cıddı ugrastın,emegının karsılıgınıda aldın bence o sıfır aldıgın gt86 nerdeee sımdıkı halı nerde...sonuc gayet basarılı kazasız belasız olsun yawru :)
Sagolasın selçuk, daha uğraşmadık yazılım hariç bişey yok bundan sonra uğraşıcaz ;)
kervanoglu
04-04-2013, 17:42
Ecutek in 93 oktan yazilimini mi kullaniyosunuz? Bizim 97 oktanin karsiligi nedir daha dogrusu?
93 oktan kullanıyorum. Hemen hemen aynı problem olmuyor.
Önemli olan E85 satışa çıksın
Low-Rider
05-04-2013, 13:37
Belki düşünürsün :)
TOYOTA 86 GT 2012 LIMITED ORANGE METALLIC J COLLECTION | Facebook (http://www.facebook.com/media/set/?set=a.560837110623530.1073741889.133295103377735&type=1)
Sizmi satıyorsunuz beyazı varsa almak isterim.
Low-Rider
05-04-2013, 14:14
Hayır ben satmıyorum, diecast satan bir dükkanın fbook linkini paylaştım.
DetailEF
06-04-2013, 13:42
Hakan abi, şu aracın fotoğraflarını paylaş artık ya, maşallah her gördüğümde hayran hayran bakıyorum :) Gözümün önüne hep uzakdoğuda yapılmışları geliyor içim kıpraşıyor :)
En azından coil ve shark anten gelsin yoldalar geldiğinde çekicem