PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Apex hakkında görüşleriniz.

coder
05-04-2013, 07:23
Selamlar,
Corona APEX hakkında görüşlerinizi alabilir miyim?
Yol tutuşu nasıldır, ağırlığı nedir ne değildir, motoru verimlimidir, hacmine göre yakıtı nasıldır?

Şimdiden teşekkürler.

easy_rider
05-04-2013, 11:51
bildiğim kadarıyla motor çok sağlam klasik bir toyota fakat 2.0 için verimsiz. Ve parçaları rahat bulunmuyor.

atituti
05-04-2013, 12:30
Ayni motormu var bilmiyorumda burda bi kullanici carina icin 17 litre yakiyorum demisti.

coder
05-04-2013, 12:34
bildiğim kadarıyla motor çok sağlam klasik bir toyota fakat 2.0 için verimsiz. Ve parçaları rahat bulunmuyor.
Toyota'nın aslında hemen hemen tüm araçlarında ekonomi için sıkıştırma düşük bu yüzden 2.0 için verimsiz olduğunu düşünüyorum.

Ayni motormu var bilmiyorumda burda bi kullanici carina icin 17 litre yakiyorum demisti.
3S-GE bildiğim kadarıyla motor var üzerinde ama o kadar yakacağını sanmıyorum.

yilmazcatalbas
05-04-2013, 13:09
3s-ge motorlu sağlıklı bir corona kullanıma göre 8-13 lt civarında yakıyor. Oem parça konusunda sıkıntılı bir araç, parçaları az bulunuyor ve pahalı, 2.0 motora göre gücü tatmin edici değil ama çok konforlu. 1150 kg araca göre yol tutuşu gayet iyi. Umarım işine yarar bilgiler vermişimdir

HkN
05-04-2013, 15:11
Corona Apex ile Normal corona arasında sadece donanım farkı olması gerekli. Öyle hatırlıyorum. Sanırım ABS ile spoiler farkı var. Belkide jant. Motorlar Corona'dada Carinada 3S-FE kullanılıyordu.Ülkemize gelenlerde. 3S-GE'yi Carina GTI da gördüm ben birde MR2 larda

yagizs
05-04-2013, 15:14
Levent'e sormuştum bir aralar Apex'i, açıklayıcı olur herhalde;

Corona, AE101 in büyük abisi işte zaten. Bir de apex sunroof lu oluşuyla falan şekil olarak tam balina :)

Aynı paraya daha donanımlı ae101 le kıyaslayınca.Ayrıca ABS de var, frenleri yol tutuşu ae101 den çok daha iyidir, en kötü ihtimalle custom workz olur yürür aksama ama yine ayarlanır parça pinçik şekilde :) f/h/e şekli güzel olur, keyif verir :)

Apex güzeldir ben severim, alınır binilir zevkle yani :) Dönemindeki benzer güçteki rakiplerinin hepsinden hızlıdır, 1200kg civarı ağırlığı vardır ona rağmen 0-100 ü 9sn civarı olması lazım fabrika verilerine göre :)

Apex'in diğerlerinden farkı, sunroof-direksiyon-alüminyum jantlar ve bagajdaki spoilerdir.

Bijon aralığı 5x100, jant bulursun. Yürür aksam için modifiye parçasını çok kolay bulamazsın TR şartlarında ama dünya genelinde yaygındır. TR'de de parçası bulunur biraz sıkı araştırma ile tabiki, ama vakit alır :)

filtre egsoz headers ile keyifli olur ancak fazlasını istersen üzerindeki 3sfe (133hp) motorla pek uğraşmaz millet genelde, bloğu Celica GT4 lardaki 3sgte ile aynıdır ufak tefek detaylar haricinde. Kapak swaplanabilir hardcore işler için. Genelde yurtdışında 3sgte swaplarlar genelde, tabi oralarda GTi modeli de vardır, TR'de 2-3 tane var ondan benim bildiğim onda da 3sge motor bulunur 158 ve 174hp lik 2 versiyonu vardır.

Onun haricinde ciddi konforlu, keyifli kullanımı vardır. Bu motor filtre ve egsozla sesi gayet tatmin eder yani binmek için, swap vs ilerki işlemler zaten :)

tuner faruk
05-04-2013, 15:16
3s-fe çok dayanıklı bir motordur ama Toyotanın aynı 4a-fe deki gibi sadece ekonomi ve konfor için ürettiği motorlardan biridir.Yani harcayacağın vakite ve nakite yazık olur he illa alıcam diyosan Corona sadece filtre düz boru yaparsın ki filtre sesi çok güzeldir 3s-fenin :)

Kasa olarak aslında acayip güzel duran bi kasa belirli parçalar haricindede pek zorlanmazsın.Çok konforlu ve yol tutuşu güzel olan bir araçtır :)

oGuZ555
05-04-2013, 15:20
ben bilmiyorum ama arkadaşın da yazdığı gibi 3s-fe olsa gerek çünkü 3s-ge motor verimsiz olamaz

01ayk01
05-04-2013, 15:29
cok dayanikli motordur.. ibresi ne kadar dogru ne kadar yanlis bilmiyorum ama 1994te 0km alip 2001e kadar bizde idi pert olana kadar.. 220 km yi bir cok kez gectigini soyler abim.. 245.000de idi pert oldugunda 1 kez ust kapak catlatmisti sadece oda adana sicakliginda gencligin verdigi cahillikten dolayi idi sanirsam..

halilcan9455
05-04-2013, 15:32
görünüş olarak çok sevdiğim bir araçtır kendisi.
ies leri 20 k yapan kesimin ae101 lere el attığı şu günlerde gayet güzel bir alternatif olur.
üzerinde ki motor herkesin dediği gibi sağlam bir motor.
makyajsız avensislerde de aynı motor var yanlış hatırlamıyorsam onlarada bakılabilir çok donanımlıdır. avensis alınacaksa makyajsız olan tercih edilmeli. Makyajlılarda kullanılan motor direk enjeksiyonlu GDİ-FSİ gibi o yüzden lpg takılamıyor.

emoro
05-04-2013, 17:01
12 sene normal corona 3 sene apex corona kullandık kesinlikle çok güzel araçlardır apexle normal corona arasında motor farkı yoktur. Motor sesi , gidişi çok iyidir kesinlikle o paralara en iyisidir:)