Orijinalini görmek için tıklayınız : Yolda kaldım ( immo kilitledi)
streetracer_nos
11-05-2013, 22:13
Arkadaslar yolda kaldım sanırım immobilizer kilitlendi ne yapabilirim araba mars basmıyo tık tık edip kalıyo aku kutup baslarını soksem taksam dzlr mi
Araba 05 astra h
Anahtarı yere düşürdün mü
mehmetRS
11-05-2013, 22:14
marş basmıyor sadece tık diyorsa immo değildir o sanırım.. immo olsa marş basar basar ama ateşleme yapıp çalışmaz diye biliyorum..
streetracer_nos
11-05-2013, 22:15
Yok dusurmedim hiç mars basmıyo tık tık gosterge ısııkları yanıp snıyo
TAHİR SARIBAŞ
11-05-2013, 22:18
akün bitmiş dostum imbo ile alakası yok
streetracer_nos
11-05-2013, 22:18
Akü bitse teyp calısmaz sanırım?
Nightfish
11-05-2013, 22:20
Teybi çalıştırmaya yetecek kadar güç olabiliyor ama araç çalışmıyor böyle durumda. Bana da akü gibi geldi.
devil_berk22
11-05-2013, 22:21
ufak tefek ışıklar yanar ancak araba çalışmaz benim astradada olmuştu akü alıcaksın sakın vurdurarak çalıştırayım deme.
onursumer
11-05-2013, 22:21
gösterge ışıkları gidip geliyorsa akun bitmiş
akude elektrik var amperi duşuk yetmiyor takviye yap çalışır
Eski arabamda kutup başları tam temas etmediği için marşı basacağım zaman elektrik gidiyordu, yani normalde istediğinizi yapıyordunuz yarım kontakla..kutup başlarını söküp temizleyip sıkıca taktım bir daha olmadı deneyin isterseniz
snan1910
11-05-2013, 22:22
Tanıdık ustan, kaskon vs yapılcak hiç bişeyin yoksa;
Kredi kartin gold kart ise ara kartın hizmet numarasını istediğin servis veya ustana ücretsiz çeksinler bide çekici parası vermeyin
streetracer_nos
11-05-2013, 22:22
Paşam farklar 4 lüler teyp hepsi calısıyo ama araba clsmıyo aku olsa far ynmaz en azndan bide arabayla 8 km giitim snra stop ettim tekrar clsmadı
onursumer
11-05-2013, 22:24
farketmez akü dolu amperi düşük kalıyor eskimiştir buyuk ihtimalle
Paşam farklar 4 lüler teyp hepsi calısıyo ama araba clsmıyo aku olsa far ynmaz en azndan bide arabayla 8 km giitim snra stop ettim tekrar clsmadı
Dediğimi yapın deneyin en azından.. Benim de araba hareket halindeyken falan kesilmişti tüm elektriğim bir kere.. Bazen arabayı kapatıyordu, bir şey alıp geliyordum yarım kontak herşey tamam kontağı basıyordum tık ediyordu tüm elektrik gidiyordu.. kaputu açtım baya elimle söktüm kutup başını..
Eğer olmuyorsa amperle alakalı bir şeydir hiç anlamam :)
Astra J kasada aynı olay başıma geldi. Servisi aradım ve şu şekilde yönlendirdiler;
Anahtarı tak, kontağı aç ama marş basma. Kapat, sonra tekrar kontağı aç ve marş basma ve kontağı tekrar kapat. Sonra anahtarı çıkart, tekrar tak ve aynı işlemleri bi kez daha yap.
Çok seri yapma ama 2-3 saniye durakla her hamlede. Ve sonra marş basabilirsin.
Umarım H kasada da işe yarar.
devil_berk22
11-05-2013, 22:27
Arabayı çalıştırmaya yetecek güç ile parkların çektiği güç aynı değil be arkadaşım yolda giderken stop edebilir bunun nerede biteceği belli birşey değilki.
En son benim başıma aynı olay geldiğinde sigortamın yandığını gördüm. Eğer farın teybin vs çalışıyorsa aç sigorta kutunu, oradan immonun sigortasını bul. muhtemelen bir sigorta şeması vardır kutunun içinde. Olmadı tek tek kontrol et...
Muhtemelen yedek sigortalar vardır. Eğer yoksa en gereksizlerden bir tanesini takarsın.
Umarım sorunun bundan ileri geliyordur..
streetracer_nos
11-05-2013, 22:30
Vurdurdum akü ısrarlarına dayanamayıp calıstı fkr blrten yorum yapan herkeze tesekkur ederim;)
BozdogaN
11-05-2013, 22:30
hadi geçmiş olsun o zaman hayırlı yolculuklar :D
mehmetRS
11-05-2013, 22:31
aküyü şarj etmiyordur aracın, 8 km sonra bu yüzden stop etmiştir. Arkadaşlarında dediği gibi, marş motorunu tam devir çevirmek için ve ateşleme için gerekli akım, teyibin meyibinkiyle farklı bir akım. Çektirin aracı, şarj dinamosunu kontrol ettirin, kasnağı kayışı v.s. ıvırı zıvırı baktırın, yeni akü alsanızda, şarjda problem varsa yine yolda kalırsınız.
Edit : geçmiş olsun :)
onursumer
11-05-2013, 22:33
akun eski değilse sarj olup olmadığını kontrol ettir sürekli bu durumla karşılaşabilirsin
eskiyse zaten direk yeni aku al kafan rahat olsun
streetracer_nos
11-05-2013, 23:10
Kardesim ilk iş değiştircem cabuk gıttı ama aktıf olarakda kullandıgım halde
aynını yaşadım, akün bitmiş.
BlackEmperor
12-05-2013, 01:21
aynen bendede bitti daha 2 gün önce değiştim aküyü
marş motoruda olabilir yokuş ta bence tekrar bir marş deneyin almaz ise marştan dır
astra h larda kronik bir sorun anahtarı tanımıyor bazen bir süre bekledikten sonra kendine geliyor
rekord2000
12-05-2013, 11:58
tekrar ederse bu probleminiz, sakın vurdurmayın, kesinlikle söylüyorum vurdurmak yapacağınız en son şey olsun hatta olmasın bile. direk takviye yapmaya veya akü değiştirmeye çalışın.