Orijinalini görmek için tıklayınız : Headers ?
herkse günaydın arkadaşlar.. arabaya yaklaşık 3,000 km önce komple motor yaptırdım ama şöyle bi sorun var headesın borusu yamuk olduğundan ilk önce yağ değişimi, buji değişimimi yoksa yeni bir head. almakmı ?
kadir jdm civic
08-06-2013, 07:27
ilk önce yag degişimi sonra aracı zorlamıyacaksın maddi olunca hedearsının alıcaksın. onca para harcamışsındır bir yağ yüzünden bir daha mı rektefiye ettirmek istiyorsun.
herkse günaydın arkadaşlar.. arabaya yaklaşık 3,000 km önce komple motor yaptırdım ama şöyle bi sorun var headesın borusu yamuk olduğundan ilk önce yağ değişimi, buji değişimimi yoksa yeni bir head. almakmı ?
vallahi içimi okudun be kardeşim, 4 tane si kullandım ilk defa motor işine girdim. bu yüzden bi türlü karar veremedim..
kadir jdm civic
08-06-2013, 08:50
arabanı biliyorum beykozda görmüştüm sahibi senmıydın bilmıyorum vtecle falan yürüyorum diyordu saglıklı gidiyordu diyordu kendısı sen hangi sebebten motor yaptırdın ki araca?
blackk35alp
08-06-2013, 08:52
Kadircim gereklı açıklamayı yapmış.ilk önce yağı değiştirmelisin.insan kanı neyse araç için de motor yağı o kadar önemlidir.özellikle si da.sonra buji en son headers işine girmelisin.önce araç sağlıklı olmalı ki her yüklediğin parça sana tat versin.kazasız belasız kardesım
arabanı biliyorum beykozda görmüştüm sahibi senmıydın bilmıyorum vtecle falan yürüyorum diyordu saglıklı gidiyordu diyordu kendısı sen hangi sebebten motor yaptırdın ki araca?
o zamanda bendeydi emrah diye bi ark. gelşmiştim. evet çok güzel yürüyodum vteclerle ama karteli vurduk dikkat etmedik arabada yağsızlıktan yatak sardı.
Kadircim gereklı açıklamayı yapmış.ilk önce yağı değiştirmelisin.insan kanı neyse araç için de motor yağı o kadar önemlidir.özellikle si da.sonra buji en son headers işine girmelisin.önce araç sağlıklı olmalı ki her yüklediğin parça sana tat versin.kazasız belasız kardesım
teşekkürler dostlar, hemen iptal ettim headers siparişini.. bide neden 3,000 km olmasına rağmen yağ hafif siyahladı onuda anlamadım.
blackk35alp
08-06-2013, 09:36
rodaj yapıyorsun normal dır.
ilk defa rodaj yapıyorum çok sıkmamak kaydıyla kafama göre kullanıyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum artık
mannerboy
08-06-2013, 11:27
her 5 binde yağ değişirken alttan motoru açıp yataklarıda değiştirin ***** yalamayı çok seviyo si-ler
ilk defa rodaj yapıyorum çok sıkmamak kaydıyla kafama göre kullanıyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum artık
saglıklı rodaj yaparsan daha iyi olur
tabiki yag çok önemli hemde yeni motorda 500 ve 1000 km de degiştirirsen çok daha iyi olur tabi yag filtresiyle birlikte
3 sefer motor ve rodaj yapan şansız bedevi :D o ben oluyom :D
yaklaşık 3,000 km olmuştu mobil 10-60 ile değiştirdim baya bi farketti.. ama rodaj nasıl yapılıyo bilmediğim için normal bi şeklde kullanıyorum 4 bin deviri geçmemek kaydıyla ama artık ufaktan yüksek devirleri göstermek lazım diye düşünüyorum..
yaklaşık 3,000 km olmuştu mobil 10-60 ile değiştirdim baya bi farketti.. ama rodaj nasıl yapılıyo bilmediğim için normal bi şeklde kullanıyorum 4 bin deviri geçmemek kaydıyla ama artık ufaktan yüksek devirleri göstermek lazım diye düşünüyorum..
ohooo sen zaten bitirmişsin rodajı 3000 km yaptıysan :D
ama sen yinede dikkatli ol fazla limitörde kalmamaya özen göster
haa bide gırtlak si demişsin merak ettim setup nedir ?
hakansiR
10-06-2013, 23:20
hacı dedım ben sana :D bıde yag basınc takalım sanada kafan rahat olur her daım
ohooo sen zaten bitirmişsin rodajı 3000 km yaptıysan :D
ama sen yinede dikkatli ol fazla limitörde kalmamaya özen göster
haa bide gırtlak si demişsin merak ettim setup nedir ?
stage2 exedy baskı , emme , üst kapak, silindir kapağı portpolish, p29 beyin ve yazılım, ayarlı kasnak, ngk buji ve kablosu, integra tp ve map sensörü, accord gaz kelebeği, 4-2-1 headers, skunk2 shortshift, filtre kiti, darton siyah gömlek bide crv distribütör o kadar :)
hacı dedım ben sana :D bıde yag basınc takalım sanada kafan rahat olur her daım
hallettim sayılır kanka km yaptıkça arabanın sesi bile değişti.. :D
stage2 exedy baskı , emme , üst kapak, silindir kapağı portpolish, p29 beyin ve yazılım, ayarlı kasnak, ngk buji ve kablosu, integra tp ve map sensörü, accord gaz kelebeği, 4-2-1 headers, skunk2 shortshift, filtre kiti, darton siyah gömlek bide crv distribütör o kadar :)
yani ne diyoz tam degil yarım gırtlak :D
yani ne diyoz tam degil yarım gırtlak :D
artık ne olursa :)
artık ne olursa :)
her ne olursa olsun kazasız belasız olsun :icon_tup:
her 5 binde yağ değişirken alttan motoru açıp yataklarıda değiştirin ***** yalamayı çok seviyo si-ler
o kadarda değil mobilet'mi bu her 5 binde yataklar değişecek
bende anlayamadım yatakların neden her 5 bin km de değişmesi gerektiğini..
mannerboy
02-07-2013, 14:39
Ozaman nie sarıyo sarmamış esay varmı :) mobilet güzel örnek olmuş