Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercedes CLA Hakkında?
ghibli06
17-06-2013, 11:17
arkadaşlar, hatunun arabayı yeniliyoruz, yolda görmüş dün bakmaya gittik, ilginç bir şekilde araç hoşuma gitti, fiyat da makul sayılır, daha önce hiç mercedes sahibi olmadım, bu aracı bilen kullanmış olan fikir verebilecek kimse var mıdır aramızda?
http://www.mbusa.com/vcm/MB/DigitalAssets/FutureModels/2014-CLA45_AMG/2014-CLA-Class-FutureModels-Gallery-Exterior-003.jpg
http://www.arabalar.gen.tr/images/photoalbum/album_1789/foto-01.jpg
http://www.ebaymotorsblog.com/wp-content/uploads/2013/01/mercedes-benz_cla_class_1.jpg
http://img849.imageshack.us/img849/745/565dl.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-UkJOvqlgfsU/UT9plh0-o1I/AAAAAAAAbaw/DNEvrinxdQg/s1600/Mercedes-Benz+CLA+Serisi+3+(Custom).JPG
Performans ve aksiyon aranmiyorsa gayet guzel
Bazi malzeme kalite eksikligi var (havalandirmalar cevirirken citirdiyo, kumandadan cam acma kapama yok)
Bunlar disinda kesinlikle amg paket xenon ve sunroof alinmali
Renk olarak koyu gri veya kirmizi
dun bizde burada bayiye gittik bakmaya ve teste. cla180 baktik performans yeterli geldi. bos versiyon almayin derim, biz de oyle yapacagiz herhalde. yada gidip direk a4 alacagiz.
KingoAtmo
17-06-2013, 12:08
Ben Çok beğendim ama koluman da 2014e sıra veriyorlar diye duydum galerilerden temin edilebiliyor, onlarda karaborsa gibi
Bartu_evo
17-06-2013, 12:10
amg olmayan modeli ciddi anlamda kalitesiz duruyor . Hyundai elantraya benziyor ama amg paketlisi bambaşka bir dünya özellikle xenon kesinlikle alınmalı.
speed_emre
17-06-2013, 12:11
aynen bende dun tv de ızledım mayısa verıyorlarmıs sırayı al arabayı 95 ıstesınler galerı arabaya 160.000 tl oda guzel hakkatende . vw gectı valla.
onurgoyunc
17-06-2013, 12:15
Donanım olarak hangisini alacağınızı bilemem ama panoramik cam tavanlısını alın. İçi çok basık.
ben kullandım ve gayet düzgün performansı yeterli , yakıtı makul seviyede vites geçişleri vs. de güzel oldukça sanırım en full u idi kullandığım araç amg pack vardı zaten bixenon yarı deri koltuk vs. geri görüş kamerası ben mercedes oluşunu bi yana koyup fiyat fayda tasarım motor şanzuman olarak baktığımda mantıklı bir tecih gibi geldi de F30 3.16 larda aynı civarda olması kafa karıştırıcı...
ghibli06
17-06-2013, 12:33
F30 a da baktık, haliyle ben BMW istiyorum zaten, ama boş + boş paket F30 lar da hiç cazip değil... biraz dolduralım dediğimizde rakam 60bin eurolara çıkıyor neredeyse, 4-5 sene sonra satışını düşünüyorum, 20-25bin euroya ancak satılır... min 35bin euro zarar eder... 4 serisini beklemek istemiyor şirkete Haziran girişi yapılacak, F30 GT fiyatı da aldık ama onun da paketlerinde ciddi eksiklikler var...
CLA'da ise ana bayiler 2014'e gün veriyor ama elinde olanlar var, içi çok güzel, koltuklar harika, görüntü de fena değil, bizim baktığımız panoramik tavanlıydı ve gerçekten hoştu, aldığımız fiyat ise 105.000 TL...
amg paketsiz çok boş duruyo sadece amblemi var. konfor bakımından rahat vede ön çeker bizde alıcaktık ama ocak ayına sıra verdikleri için almadık galericiler zaten uçmuş gidiyo
eşinize alıncaksa A Kasa alın daha güzel duruyor
Kardeşim hiç ama hiç düşünme CC al. Bunların yanında ekipman aksesuar olarak çok çok ötede, hemde çok çok daha ucuz.
Arka tarafı çok dar... Araç dışardan mükemmel ama içeriden aynı etkiyi uyandırmadı... Bence CC bakın... Kesinlikle daha az para vererek daha güzel bir araç almış olursunuz.
Caner B.
17-06-2013, 12:41
çin malı araba gibi duruyor özellikle amg olmayanları ben hiç beğenmedim.. A serisi amg tercih edilebilir bence fiyatlarını bilmiyorum ama yakın mı birbirine
Eşi kullanacak sanırım bu yüzden CC çok büyük bir araç sıkıntı çıkarabilir düşüncesindeyim. A3 gibi alternatiflere bakılabilir... CLA nın tarzından çoğu kişi memnun görünüyor ancak kalite problemleri A serisinden beri bir türlü halledilmedi. Ayrıca Mercedes'in son dönem modellerine bakarsanız ilk versiyonlar pek beğenilmedi özellikle de kalite açısından, makyajlı versiyonlarda çabuk geldi ve en büyük değişim kalitede oldu bu modellerde...
birde fluence motoru var diyolar ne kadar dogru bilmiyorum
F30 a da baktık, haliyle ben BMW istiyorum zaten, ama boş + boş paket F30 lar da hiç cazip değil... biraz dolduralım dediğimizde rakam 60bin eurolara çıkıyor neredeyse, 4-5 sene sonra satışını düşünüyorum, 20-25bin euroya ancak satılır... min 35bin euro zarar eder... 4 serisini beklemek istemiyor şirkete Haziran girişi yapılacak, F30 GT fiyatı da aldık ama onun da paketlerinde ciddi eksiklikler var...
CLA'da ise ana bayiler 2014'e gün veriyor ama elinde olanlar var, içi çok güzel, koltuklar harika, görüntü de fena değil, bizim baktığımız panoramik tavanlıydı ve gerçekten hoştu, aldığımız fiyat ise 105.000 TL...
Abi GT'ler nasıl? 5serisi GT gibi değildir umarım :soru:
birde fluence motoru var diyolar ne kadar dogru bilmiyorum
Renault-mercedes dizel motorlar konusunda anlaşma sağladı ancak sadece giriş seviyesinde ki motorlar için konuşuluyor... BMW ve AUDİ nin küçük dizellere geçmesine bir reaksiyon gösterdi Mercedes. Bu da gayet mantıklı oldu AR-GE için yoğun bir program gerçekleştirmeden küçük dizelleri kendi modellerine adapte etti...
şimdi 60.000 euro dediğiniz rakama biz dolu F30 20dizel aldık
f30 16 benzinlilerde sunrof bixenon sunroof cruise cont. deri döşeme vs.vs. olarak sınıflarırsak yaklaşık 115.000TL civarına gelmesi lazım bakmıştım çünkü şuan da farklı olacağını düşünmüyorum açıkcası
ayrıca 35.000euro zarar demişsiniz ancak e90 LCI lerin 3.16 ları 80-85.000 TL civarı satıldı ve hatta ciddi kampanyalarla çok daha ucuza alanlar oldu şuan haala 65-70.000TL civarında geziyorlar onuda geçtim X1 bakabilirsiniz mesela , eşinizede çok büyük ölçüde hitap edebileceğini düşünüyorum rakamlarda 47.000Euro filan sanırım
ama CLA da güzel sadece BMW de önerdiğim araçların segmentleri farklı yani 3 series her zaman daha üst sınıf bir araç , X1 inde kendine göre ayrı bir segmenti var :)
ghibli06
17-06-2013, 12:56
Kardeşim hiç ama hiç düşünme CC al. Bunların yanında ekipman aksesuar olarak çok çok ötede, hemde çok çok daha ucuz.
kankam CC güzel ama hatun kısmını biliyorsun, büyük araba istemiyor, şu anki aracı A3, o nedenle audi de istemiyor... X3 çirkin dedi, X5 zaten 4. araba...
bu arada F30GT başarılı, çerçevesiz camlar, arka tasarım komple panoramik cam vs aracı 'biraz' spor yapmış, ancak katlanır ayna, koltuk ısıtma, tam otomatik koltuk yok, TV-navi yok, jantlar çirkin... fiyat ise 70bin euro-74bin euro hazır araçlar için... biraz kassak F10 alınır arada çok cüzzi fark kalıyor, onu gösterdim çok büyük dedi, oysa GT ile F10 un ebatları hemen hemen aynı...
Audi'ye baktık yine de, çok çirkin bunlar dedi geri çıktık...
C coupe ya da E coupe de olabilir dedi, olay saçma yerlere gitti :)
CLA maddi ve manevi mantıklı bir araç aslında
ghibli06
17-06-2013, 13:00
şimdi 60.000 euro dediğiniz rakama biz dolu F30 20dizel aldık
f30 16 benzinlilerde sunrof bixenon sunroof cruise cont. deri döşeme vs.vs. olarak sınıflarırsak yaklaşık 115.000TL civarına gelmesi lazım bakmıştım çünkü şuan da farklı olacağını düşünmüyorum açıkcası
ayrıca 35.000euro zarar demişsiniz ancak e90 LCI lerin 3.16 ları 80-85.000 TL civarı satıldı ve hatta ciddi kampanyalarla çok daha ucuza alanlar oldu şuan haala 65-70.000TL civarında geziyorlar onuda geçtim X1 bakabilirsiniz mesela , eşinizede çok büyük ölçüde hitap edebileceğini düşünüyorum rakamlarda 47.000Euro filan sanırım
ama CLA da güzel sadece BMW de önerdiğim araçların segmentleri farklı yani 3 series her zaman daha üst sınıf bir araç , X1 inde kendine göre ayrı bir segmenti var :)
şu anda 40bin km de 320d var e90, 95bin tl ye alınmıştı, 4 senelik, borusan 55.000 tl ye alalım geri dediler, F30 için 100bin tl daha vermek bence mantıklı değil, GT kasa olarak daha mantıklı ama fiyat-doluluk oranı beni tatmin etmedi...
X1 önderdiğimde 'pazara mı gidicem bununla?' diye çok teknik bir soru sordu :)
bir erkeğin araba seçme kriterleriyle bayanınki gerçekten çok farklı...
şu anda 40bin km de 320d var e90, 95bin tl ye alınmıştı, 4 senelik, borusan 55.000 tl ye alalım geri dediler, F30 için 100bin tl daha vermek bence mantıklı değil, GT kasa olarak daha mantıklı ama fiyat-doluluk oranı beni tatmin etmedi...
X1 önderdiğimde 'pazara mı gidicem bununla?' diye çok teknik bir soru sordu :)
bir erkeğin araba seçme kriterleriyle bayanınki gerçekten çok farklı...
:D allah yardımcınız olsun abicim ne diyeyim
63owen63
17-06-2013, 13:20
Cla kozmetik olarak çok güzel duruyor, donanım ve malzeme kaliteside sizi kesiyorsa, şuan fiyat olarak ciddi mantıklı alternatiflerden. 4 serisi bekleyebilseydiniz iş başkalaşırdı :)
Sinan'S2k
17-06-2013, 13:39
Eşime bizde 1 ay evvel 0 aldık. Kırmızı urban paket. AMG ye ekime kadar sıra var dediler. Bizimkinde bi-xenon, panoramik cam tavan, full deri döşeme ısıtmalı koltuk, 18'' jant var. Aracı 108000 tl ye aldık. Valla yolda bir bakan bir daha dönüp bakıyor. Geceleri özellikle arka stopların görüntüsü inanılmaz. Kısacası AMG olmamasına rağmen dışarıdan çok başarılı bir görüntüsü var. 2 tampon bi ızgara için o kadar beklemeyi gereksiz bulduk. İçide bana sorarsan çok başarılı. Belki ekran başta biraz absürd geliyor ancak kullandıkça göze batmıyor. Havalandırmalar çok sportif duruyor. Bizimkinde alüminyum kaplama var onunla çok uyumlu oluyorlar. Şanzıman makyajlı c lerin şanzımandan farklı ve çok daha başarılı. Motor Mercedes'in 1.6 cgi motoru 156 hp. Gidiş tatminkar. Renault olanlar 1.5 dci olanlar. O da sadece A serisinde var.
Kısacası bu paraya en havalı 4 kapılı araç bana göre.
dragon07
17-06-2013, 13:55
CLA alın ama xenon jant olmazsa almayın :)
63owen63
17-06-2013, 13:59
forumda da bir ilan var.
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/157838-bayi-cikisli-cla.html
[QUOTE=ghibli06;6887179]arkadaşlar, hatunun arabayı yeniliyoruz, yolda görmüş dün bakmaya gittik, ilginç bir şekilde araç hoşuma gitti, fiyat da makul sayılır, daha önce hiç mercedes sahibi olmadım, bu aracı bilen kullanmış olan fikir verebilecek kimse var mıdır aramızda?
http://www.ebaymotorsblog.com/wp-content/uploads/2013/01/mercedes-
[IMG]http://img849.imageshack.us/img849/745/565dl.jpg
yengenin yüz ifadesi herşeyi açıklıyo zaten :D
darkmoon
17-06-2013, 14:53
Bayanların zevkine akıl sır ermez.. teyzeme araç alıcakdım a3 dedim bmw 3 dedim mercedes b serisi dedim ne dediysem jazz diye tutturdu gittim jazz aldım ama iyikide aldım çok severek bindi hatta eskiyi sattık yeni aracınıda jazz aldık.. demem o ki bayanlar ne isterse kaliteyi görüntüyü boş verin istediği aracı alın yoksa ilerde bunu bana sen aldırdın ben bunu istemiyordum diye kurtulamassınız dillerinden :) .. yengenin içine hangi araç sindiyse çok beğendiyse bence onu alın.
geçen hafta baktım bende has ta cla lara, amg paketleri güzel bence fiyatı da makul , bir de bana mı öyle geldi bilmiyorum ama iç aksam kalitesi a serisinden biraz daha iyidi sanki.
Amg paketlerin 106 bin tl gibi fiyatları vardı. Aynı bayiye bugünde gittim bir tane bile cla kalmamıştı :)
Bayanlarin araba secim ve tercihleri cok degisik oluyor biz erkeklere gore
Hatta kendi iclerinde dahi hangi kriterlerin onemli oldugunu cozemezsiniz :)
Aklima geldi soyliyim bari su an yeni e serisinin 1.6 versiyonu cikti
140 k TL gibi bi rakama gayet guzel bir arac alinabiliyor
Bide onu deneyin belki begendirebilirsiniz :)
darkmoon
17-06-2013, 15:21
cla çok satıcak tıpkı c serisi gibi çünkü mercedesin kredi imkanları çok iyi 48 aya kadar vade imkanları sunan paketleri var % 0,59 %0.54 faiz oranları ile.. yıldızım kasko olayları var ayda 1900tl ödeme ile araba alma imkanı var falan.. özellikle a ve c kasalarda (buna a'ya cla yıda katıyorum) ödeme imkanları çok iyi ve çeşitli.. mercedes bayisine giderseniz karşınıza kesenize uygun farklı ödeme şekilleride çıkartıyorlar o yüzden her kesme hatta mercedes almayı düşünemeyen kesme bile hitap edicekdir cla diye düşünüyorum..
Emre Abdik
17-06-2013, 15:34
Benim gözümde tek eksiği arkadan itiş olmaması... Onun dışında arkadaşımda var gayet konforlu benim çok hoşuma gitti keyifli araç Amg paket olması şart diye düşünüyorum :)
CeM öZeR
17-06-2013, 15:46
Kapısını açıncaya kadar herşey çok güzel. İçine oturdun mu malzeme kalitesi ve işçilik detayı o dış çekiciliğe göre ve bir üst segmentmiş gibi gözüken bir araca göre gerçekten rezalet ötesi. Motorlar ise Renault sağolsun. :)
http://www.trcarblog.com/2012/10/yeni-audi-a3-sedan-2013-sonunda-geliyor.html
Audi'nin bu segmentteki claya karşı rakibi 9. ayda Türkiyede olacak bu arada :)
ozgurluk
17-06-2013, 16:03
kim ne derse desin bu cla yok satar. daha şimdiden kaç tane kasko yaptım bir haftada ve hepside gümüş gri amg paket :)
kuzene kırmızı amg paket aldık...performans gayet yeterli..konfor güzel ...ön konsoldaki ekran sanki sonradan takılmış gibi duruyor hiç hoşuma gitmedi...içi dar ve boğucu...koltuklar güzel...vites geçişleri süper...ama sağınızda vites kolu ve el freni yok...ilk izlenimlerim bunlar...maliyetide 107.000 tl oldu ...fiyatına göre alınabilir bir araç...
a3 sedan derim arac yikiliyor daha lansmanda ama canlisini gordum mukemmel , Cla ya isinamadim ben olmamis
ahmetbaha-drs
17-06-2013, 22:02
CLA bence güzel bir otomobil ama bayanlar hathbackleri biraz daha çok seviyorlar sanki, Volvo V40 full paket+opsiyonlu araçları daha ucuza bakabilirsiniz alternatif olarak.
Arkadan itis olmayan mercedes bana cok garip geliyor. Ben su an vw grubundan araba alacak olsam gider cc alirdim Tarkan gibi. Bizimde ofisten arkadasa aldik 106 bin e 156lik cla , benim superb bile ondan dolu.
Sen yengeye X5 al devam et haci abi...
CLA nın tarzı farklı CLS tadında... Direksiz kapıları, boyutlandırması vs... A3 sedan daha işlevsel, düz bir sedan niteliğinde daha çok. CLA biraz daha marjinal, daha tarz... Tasarım görecelidir tabi ki... CLA aslında tasarım olarak gayet yerinde sadece orantısız olduğunu düşünüyorum... Daha alçak ve uzun olmalıydı...
Performans ve aksiyon aranmiyorsa gayet guzel
Bazi malzeme kalite eksikligi var (havalandirmalar cevirirken citirdiyo, kumandadan cam acma kapama yok)
Bunlar disinda kesinlikle amg paket xenon ve sunroof alinmali
Renk olarak koyu gri veya kirmizi
inde detaylar ama kaput amörtisoru gibi şeyi yok cubugu dayama plastik cok ic acıcı durmuyo kaliteden odun verilmiş haliyle baya
3serisi sınıfı değil bakılırsa ayrıcada astra sedana benziyo :D
benim hiç hoşuma gitmiyor ne yakından ne uzaktan ara model gibi.
Bayide amg fiyatı 106-109 TL iken sahibinden'de 120-130bin TL ...
Fotoğraflar da gayet iyi ama canlı duruşu benım pek hoşuma gitmedi malzeme kalitesi düşük gibi şirket araçları gibi duruyor
ghibli06
19-06-2013, 08:27
Arkadan itis olmayan mercedes bana cok garip geliyor. Ben su an vw grubundan araba alacak olsam gider cc alirdim Tarkan gibi. Bizimde ofisten arkadasa aldik 106 bin e 156lik cla , benim superb bile ondan dolu.
Sen yengeye X5 al devam et haci abi...
hacım X5 zaten olduğu için istemiyor yenisini, cumartesi tekrar gideceğiz, haziranda seçmemiz lazım, ama bayanlar elbise seçer gibi seçtiği için yelpaze geniş :)
CLA fiyat olarak da makul o nedenle bana da makul geldi :)
m. ali öz
19-06-2013, 12:12
vites geçişleri çok güzel.
arkası çok basık boyum 1.93 kafam tavana değiyor.
arka diz mesafesi ideal.
kesinlikle amg alınmalı diğerleri çok boş duruyor.
C serisinden malzeme kalitesi düşük.
benim fikrim görünüm olarak önü hariç çok hoş.
Tek kapı C'de düşünülebilir..
Simdi siparis verilse en erken subat 15 te bayide oluyor. Bu tarz bir araba icin okadar beklemem. Birde yolda beyaz amg gordum sanki cls yi yikamissinda kuculmus gibi kasa tombik ve yuksek duruyor
ghibli06
19-06-2013, 12:46
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-full-car...2013-cla-cam-tavan-xenon-en-dolusu-128800644/detay
galerilerde var, şimdi onlarla görüşüyorum...
Armageddon
19-06-2013, 12:54
CCyi her konuda tavsiye ederim, tasarımı, ki özellikle arka tasarımı, xenonun standart olması, dsgsi, hem 1.4 olup az yakması hem de 160HP olması (performansı cidden çok iyi), arka bagaj ve diz mesafesi çok iyi, baş mesafesi kötü değil. Ayrıca çok oturaklı ve "inanılmaz sessiz" bir araç.... Ben bir de bluetooth telefon kiti taktırdım tavsiye ederim, benim E92 335 ve E39 M5 kadar rafine bir araç... Büyüklüğüne birşey diyemiyorum ama onun dışındaki her konuda rahatlıkla önerebilirim... Bence fiyat olarak da çok uygun... Gerçi doğuş ama olsun...
ghibli06
19-06-2013, 13:01
CCyi her konuda tavsiye ederim, tasarımı, ki özellikle arka tasarımı, xenonun standart olması, dsgsi, hem 1.4 olup az yakması hem de 160HP olması (performansı cidden çok iyi), bagajı, arka bagaj ve diz mesafesi çok iyi, baş mesafesi kötü değil. Ayrıca çok oturaklı ve "inanılmaz sessiz" bir araç.... Ben bir de bluetooth telefon kiti taktırdım tavsiye ederim, benim E92 335 ve E39 M5 kadar rafine bir araç... Büyüklüğüne birşey diyemiyorum ama onun dışındaki her konuda rahatlıkla önerebilirim... Bence fiyat olarak da çok uygun... Gerçi doğuş ama olsun...
Armağan CC yi ben de çok sevdim, TaGo'da da var zaten... bizimkisi VW sevmiyor :) 4 kapı ama spor olsun diyor, sporluk kavramı da ne motor ne donanım, sadece görsel...
Abdullah.S
31-07-2013, 10:12
şekil olarak güzel önde yıldız olması çok büyük bir etken tabiki
bu ucuz mersolar, ancak amg paketle çekilir, hangisi olursa olsun AMG paket olsun. Sokaklar buzdolabı beyazı spec A, C ve CLA dolu zaten
Abdullah.S
31-07-2013, 10:19
ucuz derken ?
CCyi her konuda tavsiye ederim, tasarımı, ki özellikle arka tasarımı, xenonun standart olması, dsgsi, hem 1.4 olup az yakması hem de 160HP olması (performansı cidden çok iyi), arka bagaj ve diz mesafesi çok iyi, baş mesafesi kötü değil. Ayrıca çok oturaklı ve "inanılmaz sessiz" bir araç.... Ben bir de bluetooth telefon kiti taktırdım tavsiye ederim, benim E92 335 ve E39 M5 kadar rafine bir araç... Büyüklüğüne birşey diyemiyorum ama onun dışındaki her konuda rahatlıkla önerebilirim... Bence fiyat olarak da çok uygun... Gerçi doğuş ama olsun...
Aldıktan sonra dar ve basıklığından şikayet eden üst yaş kesimli insanlar var sadece
Dıştan güzel geliyor sonradan normal passat alsaymışım keşke diyorlar
ucuz derken ?
Mercedes serisine göre elbette. Tutup citro ve pejo fiyatıyla kıyaslamadım elbette. Ama ileri de mersonun profilini nasıl etkileyecek görmek lazım. Mutlaka çok satacaklar, vergi avantajları vs vs vs. Fakat bence mercedes E serisi ile başlıyor, o da E180 değil elbet.
Abdullah.S
31-07-2013, 10:26
Mercedes serisine göre elbette.
100.000 TL dizel amg paketi 70,000 tl golf e verene kadar merco alırım ki kaç tane var evin garajında
100.000 TL dizel amg paketi 70,000 tl golf e verene kadar merco alırım ki kaç tane var evin garajında
kaç tane var ?
CLA yı yolda gördükçe soğuyorum nedense, allahını seven amg paket dışında almasın şu arabayı ciddi kalitesiz ve çirkin duruyor.
kaç tane var ?
CLA yı yolda gördükçe soğuyorum nedense, allahını seven amg paket dışında almasın şu arabayı ciddi kalitesiz ve çirkin duruyor.
Aynı fikirdeyiz kesinlikle. Şu anda 100k rakamlara araç bakacak olsam, 2. el 320d ile ilgilenirdim.
levent--
31-07-2013, 10:36
Mercedes serisine göre elbette. Tutup citro ve pejo fiyatıyla kıyaslamadım elbette. Ama ileri de mersonun profilini nasıl etkileyecek görmek lazım. Mutlaka çok satacaklar, vergi avantajları vs vs vs. Fakat bence mercedes E serisi ile başlıyor, o da E180 değil elbet.
Gel e serisiyle başlıyor dediğin mercedesinin c serisi 1.8cgi motoru 7 ileri şanzımanı amg paket 19" jantlısıyla senle bir ankara istanbul yapalım. Ortalama hızımız gişeden gişeye 180km civarı olsun.
Ondan sonra beğenmediğin c hakkında tekrar yorum yap senden ricam.
63owen63
31-07-2013, 10:36
2 tür kırmızısı var sanırım, özel bir kırmızı rengi var, bir test programında izledim. böyle bir renk böyle bir yanış yok..amg şart zaten.
Gel e serisiyle başlıyor dediğin mercedesinin c serisi 1.8cgi motoru 7 ileri şanzımanı amg paket 19" jantlısıyla senle bir ankara istanbul yapalım. Ortalama hızımız gişeden gişeye 180km civarı olsun.
Ondan sonra beğenmediğin c hakkında tekrar yorum yap senden ricam.
Beğenmediğim ile ilgili tek cümle var mı önceki postlarda. Konuyu saptırmayalım.
Önden çekiş olması en kötü özelliği bence.
Görüntü AMG ve dolu olduğunda güzel, standart donanım rezalet.
Arka biniş iniş çok büyük sıkıntı, arka oturuş pozisyonu da o ufacık camı yüzünden kötü.
Bunlar dışında alınabilecek bir araba, ben olsam amg paket a serisi tercih ederdim bayan için.
levent--
31-07-2013, 10:38
Beğenmediğim ile ilgili tek cümle var mı önceki postlarda. Konuyu saptırmayalım.
Ucuz merso diyip mercedes e serisiyle başlıyor derken ne demek istediğini ikimizde biliyoruz.
Arkadaş fikir sormuş herkes fikrini beyan ediyor, güle güle kullan aracını.
levent--
31-07-2013, 10:41
Arkadaş fikir sormuş herkes fikrini beyan ediyor, güle güle kullan aracını.
Ben ucuz fransız dersem altındaki arabaya fikrime saygı duymassın diye tahmin ediyorum.
Ben ucuz fransız dersem altındaki arabaya fikrime saygı duymassın diye tahmin ediyorum.
Neyse uzatıp forumu kirletmeye gerek yok, fransız araçları için de senden çok ben de eleştiririm. İstediğin yorumları getirebilirsin. Bu son post bu konu ile ilgili.
Fanatizm yapmaya gerek yok herkes herşeyi beğenecek diye bir kaide de yok arkadaş fikrini söylemiş.
Fanatizm yapmaya gerek yok herkes herşeyi beğenecek diye bir kaide de yok arkadaş fikrini söylemiş.
Sorun yok, güzel güzel konuşuyoruz. :)
levent--
31-07-2013, 10:47
Sorun yok, güzel güzel konuşuyoruz. :)
Fanatizm yapıcak son adam benim. Altımda hitler 1.6 motorlu a3 varkende alttan ayaklarımı çıkarıp taş devrindeki gibi gidiyorum diyen de bendim:)
C varkende kızılay dağıtıyor diyen de benim. Ama ucuz merco denince tepem atıyor.:D Canavar gibi araba ama satıyorum ben de 2 ay içinde
Yaşı da görmedim yaş farkımız varmış şimdi dikkat ettim. Saygısızlık ettiysem kusura bakma:)
Fanatizm yapıcak son adam benim. Altımda hitler 1.6 motorlu a3 varkende alttan ayaklarımı çıkarıp taş devrindeki gibi gidiyorum diyen de bendim:)
C varkende kızılay dağıtıyor diyen de benim. Ama ucuz merco denince tepem atıyor.:D Canavar gibi araba ama satıyorum ben de 2 ay içinde
Yaşı da görmedim yaş farkımız varmış şimdi dikkat ettim. Saygısızlık ettiysem kusura bakma:)
Sorun yok, dedim ya forum ortamı bazen yüzyüze olmadığında bu tarz olabiliyor :D
CLS alamamış parası yetmemişte CLA almış gibi sanki şahsi fikrim A serisi kesinlikle daha güzel en azından çakma durmuyor
63owen63
31-07-2013, 11:09
CLA amg'siz basit dursa da şuan pek rakibi olmayan bambaşka bir segment. Mutlaka kaymagını yiyecektir Yıldız..
herşey iyi hoşta önden çeker olması bence en büyük eksik
blumenberg
31-07-2013, 12:14
abi araba ilk bakışta güzel duruyo tabi amg paketlisi fakat baktıkça bu araçta eksiklik var diyosun, yani ne üdüğü belirsiz, melez gibii bişey :) olmamış diyorsun, önden çeker olması da cabası, bence o paralar etmez, 77 bin TL'ye a serisi satılmıştı koltuklarına varana kadar spor ve güzeldi, benim çok hoşuma gitmişti, çok hoş bir tercih olur
Abdullah.S
31-07-2013, 12:46
kaç tane var ?
kardeşimde a
bende c
babamda e var şirket içinde vip vitomuz var
kardeşimde a
bende c
dolayısıyla mercedes dünyanın en iyi arabası ve hiç kimse hiç bir şey ile hiç bir koşul altında karşılaştıramaz değil mi?
arkadaş hasbel kader çıtçıtlı badi giysen onu da ateşle savunacakmışsın gibi bir hava var sende.
biraz açık fikirli ol bence...
Abdullah.S
31-07-2013, 12:53
dolayısıyla mercedes dünyanın en iyi arabası ve hiç kimse hiç bir şey ile hiç bir koşul altında karşılaştıramaz değil mi?
arkadaş hasbel kader çıtçıtlı badi giysen onu da ateşle savunacakmışsın gibi bir hava var sende.
biraz açık fikirli ol bence...
açık fikirliyim
ama mantıgıma ters olan konuda gayet net yazarım.merco biraz elit arabası binmeyen anlamaz
açık fikirliyim
ama mantıgıma ters olan konuda gayet net yazarım.merco biraz elit arabası binmeyen anlamaz
http://l1307.hizliresim.com/1c/z/qyx0j.gif (http://bit.ly/c25MCx)
Shadow_Dancer
31-07-2013, 12:58
açık fikirliyim
http://25.media.tumblr.com/fcbc01efc8f1300a776d633a01e89327/tumblr_mh1fp16dFV1rqiy78o1_400.gif
ghibli06
31-07-2013, 13:00
elit derken, almış olduğum araba eğer beni elit yapacaksa boşverin hiç işim olmaz :)
bu arada yazmayı unuttum konuya, piyasada zaten CLA yok, 99.000 TL ye mercedesin salak satış politikasıyla galerilere dağıtılan ve de şu an 118bin tl istenen araçlar var sadece, şubatta geliyormuş yenileri...
CLS almaya karar verdik çok saçma bir şekilde, CLA nın tipi hoş hanımı idare eder derken sanırım onun 'bir büyüğü' CLS bana girdi... kısmetten öteye geçilmiyor :)
Abi CLS ne yahu. Yazıktır
ghibli06
31-07-2013, 13:06
Abi CLS ne yahu. Yazıktır
sorma Gürsel, geçen gün ev bakarken denk geldi 'işte bak bu CLA nın bir büyüğü bundan alalım' dedi, ben duymazdan geldim ama sanırım bu haftasonu gidip renk ve kombin seçeceğiz...
Abdullah.S
31-07-2013, 13:07
http://25.media.tumblr.com/fcbc01efc8f1300a776d633a01e89327/tumblr_mh1fp16dFV1rqiy78o1_400.gif
http://l1307.hizliresim.com/1c/z/qyx0j.gif (http://bit.ly/c25MCx)
bu linklere kasmasaydınız yazı ilede yazabilirsiniz bunları bu şekildede gülerdim ben
sorma Gürsel, geçen gün ev bakarken denk geldi 'işte bak bu CLA nın bir büyüğü bundan alalım' dedi, ben duymazdan geldim ama sanırım bu haftasonu gidip renk ve kombin seçeceğiz...
siyah olsun da gerisi teferrurat:) şimdiden kazasız belasız.
Shadow_Dancer
31-07-2013, 13:10
bu linklere kasmasaydınız yazı ilede yazabilirsiniz bunları bu şekildede gülerdim ben
Haklısın kardeşim, biz komik olmak için kasıyoruz.. Maşallah senin hiç ihtiyacın yok
bana elitliği anlatabilir misin? mesela sen nasıl elitsin?
nasıl oluyor elit olmak? biraz bahseder misin?
ghibli06
31-07-2013, 13:12
siyah olsun da gerisi teferrurat:) şimdiden kazasız belasız.
teşekkürler, ben siyah içi kırmızı seviyorum ama daha hiç bakmadım nasıl kombinler var mersoda... daha önce hiç 'elit' olmadığım için donanımları konusunda zayıfım :D
Shadow_Dancer
31-07-2013, 13:12
Tünaycım lütfen, sen ki lady li leydi dianalık okulundan mezun mürebbiyelerle yetişmiş bir salon beyefendisisin... Rica ediyorum!...
Elitligi senden ögrenecek degiliz!!
Mercedese binince elitmi oluyor insan yada benmi oyle anladim:)
Otomobiller karakterinizin onune gecmesin bence
Abdullah.S
31-07-2013, 13:13
gel bir hafta sonu misafirim ol cumadan pazara sana elitliği yaşatayım kendin anla fark et olurmu
kardeşimde a
bende c
ace kirlenmek güzeldir :D az biraz tevazzu ;)
Abdullah.S
31-07-2013, 13:16
ace kirlenmek güzeldir :D az biraz tevazzu ;)
soruya cevap verdim ? bı problemmi var
soruya cevap verdim ? bı problemmi var
3 bilinmeyenli hemde :D
63owen63
31-07-2013, 13:26
Adam 'Vikont' çıktı beyler,dağılın.
elit derken, almış olduğum araba eğer beni elit yapacaksa boşverin hiç işim olmaz :)
bu arada yazmayı unuttum konuya, piyasada zaten CLA yok, 99.000 TL ye mercedesin salak satış politikasıyla galerilere dağıtılan ve de şu an 118bin tl istenen araçlar var sadece, şubatta geliyormuş yenileri...
CLS almaya karar verdik çok saçma bir şekilde, CLA nın tipi hoş hanımı idare eder derken sanırım onun 'bir büyüğü' CLS bana girdi... kısmetten öteye geçilmiyor :)
Abi affına sığınarak, madem CLS olabiliyodu konuşulacak şey değilmişki CLA:)))
ghibli06
31-07-2013, 13:33
Abi affına sığınarak, madem CLS olabiliyodu konuşulacak şey değilmişki CLA:)))
iyi de akıl var mantık var :) kim hatunun CLS kullanmasını ister ki? mantıklı araçları önderdim elbette ama o piyasada ne kadar mantıksız araba varsa hepsini buldu (BMW F30 GT, Infiniti FX37 vb)... ben parasının azlığı çokluğundan öte, verilen paranın karşılığı mı ona bakarım... CLS en azından belli bir pazarı olan araç, uzun süre de kullanılır diye düşünüyorum...
Otomobiller karakterinizin onune gecmesin bence
anlaşılan boşluğu görünce hemen öne atlamış araba:)
gel bir hafta sonu misafirim ol cumadan pazara sana elitliği yaşatayım kendin anla fark et olurmu
şimdi gelmek gitmek zor. sen örnek ver bana olmaz mı?
sabah kalkınca ben " yine sabah oldu heeamınaaa!!" diye kalkıyorum sen mesela " aaa evet bu sabah yine çok elitim...merilinnnn...merilinnnn! hey duymuyor musun beni lanet olası?? portakal suyum nerde ha?" diye mıi uyanıyorsun??
iyi de akıl var mantık var :) kim hatunun CLS kullanmasını ister ki? mantıklı araçları önderdim elbette ama o piyasada ne kadar mantıksız araba varsa hepsini buldu (BMW F30 GT, Infiniti FX37 vb)... ben parasının azlığı çokluğundan öte, verilen paranın karşılığı mı ona bakarım... CLS en azından belli bir pazarı olan araç, uzun süre de kullanılır diye düşünüyorum...
İlk gördüğümde bayıldım CLA'ya hatta o dönem yakın arkadaşım C bakıyordu, çok baskı yaptım git CLA al çok güzel diye, baktı beğenmedim dedi.. Ben sadece dıştan görmüştüm.. Sonra gittim baktım, cidden dediği gibi.. Albenisi çok fazla AMG'nin ama içi bildiğin A çıktı. C tercih etti, doğru da yaptı bence..
Yani CLA'mı C'mi olsa deseniz bile C derim kendi fikrim olarak.
Ama işin içine CLS giriyosa zaten konuşulacak bişey yok... Ha CLS olmaz da ne olur, Evoque olabilirdi hanım kullanacaksa bence.. İstenenle çok alakasız ama aklıma o geldi..
Tabi aynı kullanım süresi içinde hangisinin deer kaybı daha çok olur bilemiyorum onu.. Muhtemelen CLS her zaman altın gibi kalır.. Hayırlı olsun..
ghibli06
31-07-2013, 13:41
İlk gördüğümde bayıldım CLA'ya hatta o dönem yakın arkadaşım C bakıyordu, çok baskı yaptım git CLA al çok güzel diye, baktı beğenmedim dedi.. Ben sadece dıştan görmüştüm.. Sonra gittim baktım, cidden dediği gibi.. Albenisi çok fazla AMG'nin ama içi bildiğin A çıktı. C tercih etti, doğru da yaptı bence..
Yani CLA'mı C'mi olsa deseniz bile C derim kendi fikrim olarak.
Ama işin içine CLS giriyosa zaten konuşulacak bişey yok... Ha CLS olmaz da ne olur, Evoque olabilirdi hanım kullanacaksa bence.. İstenenle çok alakasız ama aklıma o geldi..
Tabi aynı kullanım süresi içinde hangisinin deer kaybı daha çok olur bilemiyorum onu.. Muhtemelen CLS her zaman altın gibi kalır.. Hayırlı olsun..
Evoque da listedeydi ona da baktık ama biz baktığımızda sadece benzinli modeli vardı, ayrıca tek kapılıydı içini de beğenmemiştim, satış fiyatını haketmiyor bence ...
Evoque da listedeydi ona da baktık ama biz baktığımızda sadece benzinli modeli vardı, ayrıca tek kapılıydı içini de beğenmemiştim, satış fiyatını haketmiyor bence ...
Hayırlı olsun Abi tekrar:) Ben hepsine uzaktan bakarak yorum yaptığım için alıcı konumunda durumun ne olduğunu bilemiyorum..
Bu elitlik ile ilgili bir hikaye anlatayım size...
Sene 2010 , Sevdiğim bir arkadaşım EVO 10 aldı , Tork ile tanıştırdık, gidiyor geliyor . Zaten Cumartesileri Tork'un eğlencesini bilmeyen yoktur, hoş muhabbet , soba başı kestane vs. vs.
Bir gün Hakan usta montaj yapıyordu , arkası bize dönük , bizim arkadaş dedi ki : " Yaw bu Tork'u çok seviyorum , burası çok elit bir mekan, elit insanlar geliyor" , Hakan abi döndü ve Şahin K edasıyla kükredi : "He yaaa Elitiz biz AMK!" :)
Hepimiz yerlere yattık tabi. Hala anlatır anlatır güleriz.
Bende elitim mesela , Takunia Airlines(THY) den Elite Plus kartım var...
ghibli06
31-07-2013, 13:46
Bu elitlik ile ilgili bir hikaye anlatayım size...
Sene 2010 , Sevdiğim bir arkadaşım EVO 10 aldı , Tork ile tanıştırdık, gidiyor geliyor . Zaten Cumartesileri Tork'un eğlencesini bilmeyen yoktur, hoş muhabbet , soba başı kestane vs. vs.
Bir gün Hakan usta montaj yapıyordu , arkası bize dönük , bizim arkadaş dedi ki : " Yaw bu Tork'u çok seviyorum , burası çok elit bir mekan, elit insanlar geliyor" , Hakan abi döndü ve Şahin K edasıyla kükredi : "He yaaa Elitiz biz AMK!" :)
Hepimiz yerlere yattık tabi. Hala anlatır anlatır güleriz.
Bende elitim mesela , Takunia Airlines(THY) den Elite Plus kartım var...
Elit adamın en büyük eğlencesi c.tesileri arabaya kendisinin girişmesi, eve yağlı kirli gelmesidir :icon_tup:
CLA ilk çıktığında resimlerde görüp, "budur" dediğim; yollarda çıplak gözle gördükçe soğuduğum bir araç.
Malzeme kalitesi ve bazı halleri (donanımsal) Mercedes ismine yakışmıyor bence.
Eminim birçok insan resimlerdeki haline ve fiyatına tav oldu. Çok kullanışlı da değil arka koltukları; rahatsız. Amortisörleri sertti bence. Ama bu araçta ne aradığına bağlı bir durum tabii. Ama bir bayan kullanacaksa, sert amortisöre ihtiyaç duyacağını sanmıyorum.
Ben eşime bir araç alacak olsaydım ve bu Mercedes olacaktıysa, dolu bir A serisi almayı tercih ederdim.
darkmoon
31-07-2013, 16:46
artık hayırlı olsun güle güle kazasız belasız binin demekden başka bir şey sanırım düşmez :) ..
elitlik konusundada arabayla elitlik olur olmaz diye bir şey yok alırsın rollyroyce five tea time deyip serçe parmağını kaldırıp aracın arkasında 5 çayını içersin kasımpaşa manzarasına doğru yada şöförlü bir s classe 7 kasa tipinde bir aracın olur çek olum kebabçıya dersin yolda arka koltukda şampayanı yudumlarsın..
coolvtec
31-07-2013, 17:01
Beğenenler kusura bakmasın dıştan çakma CLS gibi duruyor. Ya da başka koreli bir firma cls taklidi çıkarmış bir araç gibi. İçi zaten A. Mercedes bokluyorum gibi anlaşılmasın. favorim E Coupe.
Gimifayf
31-07-2013, 18:24
Bizde 1997 model E200 var.
Ben eski elitlerdenim, BAGZI arkadaslar gibi 2012 model daha 1 yillik elitlerden degilim. :D
Performans açısından tatminkar. Yol tutuşu ve frenlemesi gayet iyi. Konforu açısından değerlendirdiğimde bir mercedes gibi değildi açıkçası.
Bayan için ideal bir araç çünkü parketmesi ve görüş açıları çok rahat.
Boş versiyonu gerçekten çin araçlarımı andırıyor