PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Garajda Fırçasız Köpüklü Araç Yıkama Makinesi

rodya
18-06-2013, 11:38
hangi makinayı almalıyız.
F/P oranı en iyi setin bileşenleri nedir? makina,şampuan, foam lance vs?
her yıkamaya 20 lira vermek koyuyor artık

Canblock
18-06-2013, 11:42
takipteyim konuyu.. benimde düsündüğüm bir konu.

By_emre
18-06-2013, 11:45
Her zamanki gittiğim yerde İç dış 15 TL olmuş sık sık araç yıkatan biriyken şimdi yıkatmıyorum yıkatsamda petrolde :D

immortalboss
18-06-2013, 11:48
Kendi adıma konuşayım.Karcher çok iyi...Ben gayet memnunum ve aldığım makine giriş seviyesi bir model.K2.01 plus...Bir adette foam lance almıştım.2 yıl kadar oldu.Bir sorun yok.Foam lance 40-50 liraya bulunur.Güzel bir deterjan alınır.Krallar gibi kullanılır.

YavuzNaz
18-06-2013, 12:01
Ben nilfisk kullanıyorum, foam lance aparatı ile beraber şahane, fiyat ve performans bakımından lavor marka makine alabilirsiniz hem fiyatı çok uygun hemde makine gerçekten kaliteli yakın zamanda ondanda aldım, foam lance aparatıda piyasada satılıyor, şampuan olarakta atas markasının ürünlerini kullanabilirsiniz.

Nightfish
18-06-2013, 12:02
Ben de Karcher kullanıyorum, fazlasıyla memnunum.

Aranel Ciryatan
18-06-2013, 12:17
bende takibe aldım konuyu. cidden sıkıntı oluyor artık araç yıkama. ciddi paralar veriyoruz.

HaKo
18-06-2013, 12:31
bende karcher aldım geçenlerde , ama daha açıp kullanma fırsatım olmadı ,

bu arada koçtaşta 150 tl ye italyan markası satılıyor kendi ithalatları , almanızı önermem aldım 10 dakika sonra bozuldu :) Ayrıca tarziği de iyi değil. Onu verip karcheri aldım 13 barlık orta boy olan modelinden.

Bu foam lancer dediğiniz sanırım köpük atma makinesi ? onu ve köpüğü nereden temin edebiliriz ?

ilkercom
18-06-2013, 12:34
Karcher kullanıyorum. 2,100 + karcher in foam lance ini kullanıyorum.

toplam 150 liraya mal oldu. 15 yıkamada kendini kurtarıyor zaten. elektriği suyu derken bi yıkama taş çatlasın 5 liraya mal olur sana.

karcher in foam lance i normalde çok iyi köpük yapmıyor. ucundaki süzgecin arkasına keçe koydum. 3 su girişine bi tahta parçası tıkıyorum çok güzel köpük yapıyor. açıkçası sırf foam lance aparatına 150 lira verilmesine karşıyım.

deterjan olarakda carpex kullanıyorum. bi parti de cilalı şampuan atıyorum. az bişey microfiber eldiven geçince tertemiz parlıyor.

aslan
18-06-2013, 12:57
Forumdan Onur Avcı üye bir markanın türkiye distribütörü forum üyelerine indirim yapar

imprezaWRC
18-06-2013, 13:20
bende karcher aldım geçenlerde , ama daha açıp kullanma fırsatım olmadı ,

bu arada koçtaşta 150 tl ye italyan markası satılıyor kendi ithalatları , almanızı önermem aldım 10 dakika sonra bozuldu :) Ayrıca tarziği de iyi değil. Onu verip karcheri aldım 13 barlık orta boy olan modelinden.

Bu foam lancer dediğiniz sanırım köpük atma makinesi ? onu ve köpüğü nereden temin edebiliriz ?

Foam lance'i aşağıdaki adresten temin edebilirsin.
ERDEM BOYA ve KİMYA SANAYİ TİCARET (http://erdemboya.ticiz.com/site_search?search_term=foam+lance&search_submit_button=Ara)

Yurt dışından da alabilirsin.

Gel gelelim köpük yapan şampuana; her şampuan köpürür ama foam lance'e ağzına kadar sonax turuncu şampuan koysan bile kirli bir aracı el değmeden temizlemen imkansız olacaktır. Yani; prewash dediğimiz, dönüp dolaşıp illede elle yıkama yapacağın aşama öncesi kirleri yumuşatıp çoğunu akıtan ideal şampuanları aşağıda listeliyorum;
Valet pro'dan
- Citrus Pre-Wash
- pH Neutral Snow Foam
- Advanced Neutral Snow Foam
- Snow Foam Combo
Atas'tan (ki ben kullanmadım)
- dls125
- dls 150
Stjarnagloss
- red snö
Auto finesse (kullanmadım)
- snow foam
Chemical guys
- glossworkz
- honey dew
- citrus wash
- maxi suds

Gel gelelim alacağın makinaya,
Sakın 100-150 TL'lik makinalara markası ne olursa olsun bulaşma, o makinalar ile bahçe ve bulaşıkları yıkayabiliyorsun, otomobil yıkamaya kalkıştığında sinir krizleri geçirmeye başlıyorsun.

Adam gibi makina 500-600 TL'lerden başlıyor, marka konusunda da Karcher diyorum başkada birşey demiyorum.

Tunacan
18-06-2013, 13:31
%100 kiri çözen şampuandan zaten uzak durulması gerekir. Bir nevi kostik benzeri ürünlerdir. Arabada cila vs bırakmaz.
Aracımda nano koruma mevcut. Kılcal çiziklere göz yumup mikrofiber elcik (sarı sonax şampuan) ile yıkıyorum.

Fırçasız yıkama bana mantıklı gelmiyor. (Şirket araçları hariç)

imprezaWRC
18-06-2013, 13:40
%100 kiri çözen şampuandan zaten uzak durulması gerekir. Bir nevi kostik benzeri ürünlerdir. Arabada cila vs bırakmaz.
Aracımda nano koruma mevcut. Kılcal çiziklere göz yumup mikrofiber elcik (sarı sonax şampuan) ile yıkıyorum.

Fırçasız yıkama bana mantıklı gelmiyor. (Şirket araçları hariç)

Senin dediğin merdiven altı uygulamalar; benim listesini verdiğim şampuanlar (yazmadıklarımda var) tüm kiri çözmüyor, tam tabiri ile kabasını alıyor, kirleri yumuşatıyor, boyaya ve cilayada zararı yok, zaten adı üstünde prewash, ana yıkama öncesi şampuanlar, 2. aşama elle yıkama için daha az kir kalıyor yüzeyde.

Bu arada yüzeyin minimum çizilmesini istiyorsan çift kova ve grit guard tekniğini kullanman lazım.
Ne uğraşayım iki kova ve grit guard ile dersende, bol bol eldiveni durulaman lazım, hatta her panel sonrası durulamak en mantıklısı.

Ranthor
18-06-2013, 13:40
ben karscherin en ufacik makinasini kullaniyorum 2-3 senedir, 30 kere yere dustu, 1 sene camurda bekledi, su hortumu cikti, susuz canini cikardim.

Acaip dayanikli cihaz, keisnlikle tavsiye ederim.

Foam Lance ile yapilan yikamalari on yikama olarak goruyorum ben, o yuzden en ufagi bile isimi goruyor. Sonrasinda eldivenle uzerinden geciyorum, meecbuuurrr

aslan
18-06-2013, 13:51
Hakan abi grid guard ney?

Ufuk
18-06-2013, 13:51
Yazacam kızacaksınız ama duramıyorum.Lavordan uzak olayım.Verdiğim parayı geçtim sinir hastası etti.Bende alırken f/p oranı çok iyi ucuza güzel basınçlı falan dediler bende aldım.Aldığım güne sokayım.Evim 5.katta oraya hayatta su bağlayamam mecbur kovadan çekecek kendime kova düzeneği kurdum(aynı düzenekle karcher çalışıyor) ama lavor çalışmıyor.Suda gidip gelme oldumu direk kapatıyor kendini vs.Valla bir yıkamaya 25+2tl bahşiş vermek öğrenci adamı zorluyor.Birde o kadar gürültülü ki araba yıkadığım zaman komşular cama çıkıyor uzaylı görmüş gibi bakıyorlar.hatta giriş katta oturan teyzenin biri evladım camada tutsana silemedim bu ay camları dedi :D

lavoru ben tavsiye etmem.

Ranthor
18-06-2013, 13:54
beimle beraber lavor alanların, boruları, bağlantı yerleri filan çatladı hep.

Tunacan
18-06-2013, 14:09
Senin dediğin merdiven altı uygulamalar; benim listesini verdiğim şampuanlar (yazmadıklarımda var) tüm kiri çözmüyor, tam tabiri ile kabasını alıyor, kirleri yumuşatıyor, boyaya ve cilayada zararı yok, zaten adı üstünde prewash, ana yıkama öncesi şampuanlar, 2. aşama elle yıkama için daha az kir kalıyor yüzeyde.

Bu arada yüzeyin minimum çizilmesini istiyorsan çift kova ve grit guard tekniğini kullanman lazım.
Ne uğraşayım iki kova ve grit guard ile dersende, bol bol eldiveni durulaman lazım, hatta her panel sonrası durulamak en mantıklısı.

Evet bahsettiğim merdivenaltı ürünler.. On numara kir çözüyor fakat cilanın da canını alıyor. Yıkamacılar bunları tercih ediyor. Çünkü işçilikleri azalıyor.

Grit tekniği ile uğraşacağıma, 6 ayda bir kılcal çizik çıkarma ve sonrasına tekrar nano korumayı tercih ediyorum. Ben daha 6 ayımı doldurmadım o ayrı :)

yagizgokmen
18-06-2013, 14:09
şirkette yan komşumda karcher ın en ufaklarından var aracın bir bölgesini durulamak için 40 kere üstünden geçiyor basıncı düşük yakından tutmak gerekiyor eziyet bana göre.Foam lance konusunda fiyat tahmin edebilcek bilgide değilim ama fiyat ları bir küçük makina fiyatında nerdeyse

HaKo
18-06-2013, 14:18
@imprezawrc teşekkür ederim bilgiler için , bahsedilen şampuanları nereden temin edebilirim ?

bu arada makinem karcher 5.520 modeli 550 tl gibi bir şeye almıştım bilmiyorum ama iş görür heralde baya bi ?

150 tl lik makinelerle ancak çiçek sulanıyor çünkü dediğim gibi aldım bitanesini 10 dk sonra bozuldu.

edit : linkte köpük kimyasalıda varmış şimdi gördüm teşekkürler tekrar :)

Ranthor
18-06-2013, 14:32
benim aldigim karcher 139 TL galiba,
super leke cikarmiyor ama cok memnunum.

imparatoR
18-06-2013, 14:41
bi kaç gün oldu koçtaş tan karcher in 110 bar lık makinesini aldım düşündüğümden fazla alanda kullandım aldığımdan beri gayet iyi

rodya
18-06-2013, 14:45
Bu cihazları test edeceğimiz bi yer yok mudur?
Benim eldivenlerle ya da hakkını vererek detay çalışma şansım yok. Bir oto yıkamacısı ne kadar temiz yıkıyorsa, o kadarı benim için kafi.
Ancak hem lüzumsuz ucuz b hem de pahalı bir makinaya verecek kadar bütçem yok ( ne emmeye geliyosun ne gömeye la diyeceğinizi biliyorum :) ). bakıp görüp mümkünse tatbik edilirken izleyerek ürünü almak istiyorum.
istanbulda bu ürünleri test edebileceğimiz bi yer var mıdır?
Çok teşekkürler

aslan
18-06-2013, 14:48
Zamanında Hakan abi araştırmış
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/50238-karcher-k214-kovadan-su-ceken-zimbirti.html

imparatoR
18-06-2013, 14:50
Bu cihazları test edeceğimiz bi yer yok mudur?
Benim eldivenlerle ya da hakkını vererek detay çalışma şansım yok. Bir oto yıkamacısı ne kadar temiz yıkıyorsa, o kadarı benim için kafi.
Ancak hem lüzumsuz ucuz b hem de pahalı bir makinaya verecek kadar bütçem yok ( ne emmeye geliyosun ne gömeye la diyeceğinizi biliyorum :) ). bakıp görüp mümkünse tatbik edilirken izleyerek ürünü almak istiyorum.
istanbulda bu ürünleri test edebileceğimiz bi yer var mıdır?
Çok teşekkürler

koçtaş ta stant kurmuşlar sakaryada bende aslında 150 liralık makinelerden almaya gittim basıncı görünce kararı değiştirip şu an kullandığım 110 barlık makineyi aldım geldim ciddi farkta yok rakam olarak 230 gibi bi paraya geldi bana 2 ayrı uç sabun sıkma özelliği falan gayet tatminkar.hatta 2. uç var onu takıosun yerdeki taşları falan söküyor bi süre sonra yanlışlıkla çıplak tene geldiği zaman hoplatıyor..

rodya
18-06-2013, 14:55
koçtaş ta stant kurmuşlar sakaryada bende aslında 150 liralık makinelerden almaya gittim basıncı görünce kararı değiştirip şu an kullandığım 110 barlık makineyi aldım geldim ciddi farkta yok rakam olarak 230 gibi bi paraya geldi bana 2 ayrı uç sabun sıkma özelliği falan gayet tatminkar.hatta 2. uç var onu takıosun yerdeki taşları falan söküyor bi süre sonra yanlışlıkla çıplak tene geldiği zaman hoplatıyor..

Merhaba,
Harici bi foam lance aldınız mı ?

imparatoR
18-06-2013, 15:03
Merhaba,
Harici bi foam lance aldınız mı ?

selam;

foam lance dediğiniz köpük püskürten alet se almadım gerek olacağınıda düşünmüyorum ..kovaya sulandırılmış şampuanı yapıp cihazın uçlarını söktüğünde kovadan çekim yapabiliyor.

rodya
18-06-2013, 15:09
çok teşekkürler bilgi için.
koctas'larda ürünler mevcut ancak satış alanında bir kovanın içine su sıkabiliyorsunuz. Açıkcası çok da fikir vermiyor ancak yine de gidip bu hafta inceleyeceğim bu hafta

bskone
18-06-2013, 17:59
koçtaş'da şöyle bir ürün var bosch marka almak isteyenler olabilir

Bosch Aquatak 100 Basınçlı Yıkama Makinesi Promo - Koçtaş - Daha Güzel Evler, Daha Güzel Hayatlar (http://www.koctas.com.tr/basincli-yikama-makineleri/bosch-aquatak-100-basincli-yikama-makinesi-promo/7887-13285/)

By_Carizma
18-06-2013, 19:40
total da yıkama + fırçasız yıkama + süpürge 3 lira :) hepsi 1 lirayla çalışıyor :)

Ranthor
18-06-2013, 21:01
1 TL'lik yikamalarin sampuanlarin hakan abinin motoruna yaptigini gorduk.
Plastikleri eritti resmen..

Uzak durun..

rodya
18-06-2013, 21:32
Arkadaşlar bu alet iş görür mü? ya da buna eş değer karsher mi almak lazim?
Bir de buna uyumlu foam lance link var mıdır?

Teşekkürler

koçtaş'da şöyle bir ürün var bosch marka almak isteyenler olabilir

Bosch Aquatak 100 Basınçlı Yıkama Makinesi Promo - Koçtaş - Daha Güzel Evler, Daha Güzel Hayatlar (http://www.koctas.com.tr/basincli-yikama-makineleri/bosch-aquatak-100-basincli-yikama-makinesi-promo/7887-13285/)

Onrcn
18-06-2013, 21:35
Karcher dan sasmayin kesinlikle ; )

Sampuan icin bir suru secenek var fakat neyi ne kadar kullanicaginizla fiyatina oranlayin. Kimi sampuan 20ml ile komple arabayi sampuanliyor ve uzerine bir kova kopuk yapiyor ; )

rodya
18-06-2013, 21:38
Karcher dan sasmayin kesinlikle ; )

Sampuan icin bir suru secenek var fakat neyi ne kadar kullanicaginizla fiyatina oranlayin. Kimi sampuan 20ml ile komple arabayi sampuanliyor ve uzerine bir kova kopuk yapiyor ; )

E üstad öküzüz biz. ne marka biliriz ne başka bişey.
F/P oranı en iyi olacak şekilde komple bi set yazacak birileri muhakkak vardır burada.
Makina, şampuan, foam lance, camlar için bez falan almak gerekiyorsa ondan. suyu atmak için başka şeyler. artık he ne gerekiyorsa artık.
Amaç detailing değil. Amaç sadece temiz arabaya binmen ve bunu arabayı kanırtmadan veya yıkamacıların bizi kanırtmasını engellerek yapabilmek :)
400-500 gibi bi rakama temiz arabaya binemez miyiz sürekli?

Onrcn
18-06-2013, 21:53
E üstad öküzüz biz. ne marka biliriz ne başka bişey.
F/P oranı en iyi olacak şekilde komple bi set yazacak birileri muhakkak vardır burada.
Makina, şampuan, foam lance, camlar için bez falan almak gerekiyorsa ondan. suyu atmak için başka şeyler. artık he ne gerekiyorsa artık.
Amaç detailing değil. Amaç sadece temiz arabaya binmen ve bunu arabayı kanırtmadan veya yıkamacıların bizi kanırtmasını engellerek yapabilmek :)
400-500 gibi bi rakama temiz arabaya binemez miyiz sürekli?

Bastan baslayalim, simdi 100bar + bir makina oneririm oncelikle. Yakindan dikkatli tuttunuz mu kaba kirin cogunu alir fakat bu sizin ne tur bir wax yada sealant kullanidiginizla da alakalidir. 100bar bir makina ile orta derecede tutusla Nanolex Sealantlarin cogunda kirlerin %80 i cikar(camurdan bahsediyorum). Yaz aylarinda zaten toz moz ufak camurlar hic sikinti bile olmaz.

Karcher 100bar uzeri makinalar kac para su an bilemiyorum. Sampuan olarak ben getirttigim urunu kullaniyorum, Nanolex Reactivating shampoo. Fakat kesinlikle eldivene ihtiyaciniz olacak. Her yikama 20ml Litresi 110 tl, eder 40-50 yikama.

Bu eldiven Aquartz olabilir, Microfiber Madness olabilir mesela. Ayrica Swisswax in Washpudel adli urununu kullanabilirsiniz bunlardan Swisswax ve MM i tedarik edebilirim, MM nispeten pahalidir.

Bez konusu feci muallak bir konudur fakat su ana kadar kullandigim en kaliteli bezler Microfiber Madness tir. Yurt disindan siparis isiyle ugrasamam derseniz Chemical Guys tan yada Uber dedikleri bezden temin edin. Uber erdem boyada vardir, bunlar ortalamanin uzerindedir. Fakat en muhtesemini istiyorum derseniz MM de karar kilin.

Kesinlikle tek bez kullanmayin, acik renk bez kullanin. Bezin rengi acik olursa aracin neresi kirliydi ve sildiginiz belli olur, o tarafiyla arabayi cizmeye devam etmezsiniz. 2 bez kullanmanin faydalari da ne bez kullanirsaniz kullanin geriye bir nem tabakasi kalacaktir. Bunu da en yumusak bezle almaniz iyi olur daha az cizmek adina.

Camlar icin ayri bez kullanin, camlar icin daha kalin dokulu sert fiber bezler kullanilabilir. Bu tarz bezler cok cok daha az iz birakir camda.

Kurularken drying agent olarak kullanilan Quick Detailerlar var bunlardan da temin ederseniz isiniz kolay.

Not: Dikkatli inceleyin, arabanizin cabuk toz tutmasinin asil buyuk sebebi bir bezle araba kurulaninca arabanin uzerinin nemli kalisidir. Araclarin agir tozlanmasinin en agir sebebi ilk 30dakikadir. Ondan sonra zaten toz yapistigi icin, daha cok tozun gelmesi an meselesidir.

Cok net soyluyorum, basta harcayacaginiz 500-600-700tl civarindaki paralarda bir harcamayi kafadan 2 sene kullanirsiniz tek aracta ; ) (Sampuan haric) Bu ilk yikama esnasina basta vereceginiz paraya hic acimayin. Ilk aldiginiz seyler cok uzun sure dayanacaktir. MM bez 1 senesini doldurdu, 0 iyla farki cok az birsey sertlesmis. Karcher makina, tas gibi, eldiven sikintisiz, cam bezi yeniyle ayni.

Arabanizi kendiniz yikayacaksaniz ilk odeyeceginiz parayi kaale almayin, acimayin. Haftada 20tl verseniz yikamaya bu parayi cok cok rahat cikartir malzemeler ;)

akın
18-06-2013, 22:00
Arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum, bu makina ile beraberinde sıkılan köpüğü(şampuan) nasıl ve hangi marka temin edebilirm. Benim makinam black and decker köpük haznesinde mevcut. Hangi marka şampuan kullanayım ve nasıl temin edebilirim? Konuyu okudum ama şampuan konusunda kafam karıştı..

rodya
18-06-2013, 22:06
Bastan baslayalim, simdi 100bar + bir makina oneririm oncelikle. Yakindan dikkatli tuttunuz mu kaba kirin cogunu alir fakat bu sizin ne tur bir wax yada sealant kullanidiginizla da alakalidir. 100bar bir makina ile orta derecede tutusla Nanolex Sealantlarin cogunda kirlerin %80 i cikar(camurdan bahsediyorum). Yaz aylarinda zaten toz moz ufak camurlar hic sikinti bile olmaz.

Karcher 100bar uzeri makinalar kac para su an bilemiyorum. Sampuan olarak ben getirttigim urunu kullaniyorum, Nanolex Reactivating shampoo. Fakat kesinlikle eldivene ihtiyaciniz olacak. Her yikama 20ml Litresi 110 tl, eder 40-50 yikama.

Bu eldiven Aquartz olabilir, Microfiber Madness olabilir mesela. Ayrica Swisswax in Washpudel adli urununu kullanabilirsiniz bunlardan Swisswax ve MM i tedarik edebilirim, MM nispeten pahalidir.

Bez konusu feci muallak bir konudur fakat su ana kadar kullandigim en kaliteli bezler Microfiber Madness tir. Yurt disindan siparis isiyle ugrasamam derseniz Chemical Guys tan yada Uber dedikleri bezden temin edin. Uber erdem boyada vardir, bunlar ortalamanin uzerindedir. Fakat en muhtesemini istiyorum derseniz MM de karar kilin.

Kesinlikle tek bez kullanmayin, acik renk bez kullanin. Bezin rengi acik olursa aracin neresi kirliydi ve sildiginiz belli olur, o tarafiyla arabayi cizmeye devam etmezsiniz. 2 bez kullanmanin faydalari da ne bez kullanirsaniz kullanin geriye bir nem tabakasi kalacaktir. Bunu da en yumusak bezle almaniz iyi olur daha az cizmek adina.

Camlar icin ayri bez kullanin, camlar icin daha kalin dokulu sert fiber bezler kullanilabilir. Bu tarz bezler cok cok daha az iz birakir camda.

Kurularken drying agent olarak kullanilan Quick Detailerlar var bunlardan da temin ederseniz isiniz kolay.

Not: Dikkatli inceleyin, arabanizin cabuk toz tutmasinin asil buyuk sebebi bir bezle araba kurulaninca arabanin uzerinin nemli kalisidir. Araclarin agir tozlanmasinin en agir sebebi ilk 30dakikadir. Ondan sonra zaten toz yapistigi icin, daha cok tozun gelmesi an meselesidir.

Cok net soyluyorum, basta harcayacaginiz 500-600-700tl civarindaki paralarda bir harcamayi kafadan 2 sene kullanirsiniz tek aracta ; ) (Sampuan haric) Bu ilk yikama esnasina basta vereceginiz paraya hic acimayin. Ilk aldiginiz seyler cok uzun sure dayanacaktir. MM bez 1 senesini doldurdu, 0 iyla farki cok az birsey sertlesmis. Karcher makina, tas gibi, eldiven sikintisiz, cam bezi yeniyle ayni.

Arabanizi kendiniz yikayacaksaniz ilk odeyeceginiz parayi kaale almayin, acimayin. Haftada 20tl verseniz yikamaya bu parayi cok cok rahat cikartir malzemeler ;)
Oha hocam ciddi harika anlatmışsın.
sitenin bu bölümünde okunanları takip edip kil, wax , nano vs öğrenilebiliyordu ancak normal bir kullanıcı için ciddi sağlam bir yazı olmuş bu. Bu hafta inşallah bi koçtaş yapıp fiyatları vs öğreneceğim makina için. makinayı hallettikten sonra diğer malzemeler konusunda tecrübenizden yararlanmak dileğiyle,
Eline, bilgine ve ayırdığın zamanına sağlık.

Onrcn
18-06-2013, 22:09
Arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum, bu makina ile beraberinde sıkılan köpüğü(şampuan) nasıl ve hangi marka temin edebilirm. Benim makinam black and decker köpük haznesinde mevcut. Hangi marka şampuan kullanayım ve nasıl temin edebilirim? Konuyu okudum ama şampuan konusunda kafam karıştı..

Eger Karcher daki gibiyse o kopuk haznesi cok bir ise yaramiyor. Foam Lance her zaman daha iyi sonuc verecektir kopuk konusunda. Sampuan bizim elimizde Nanolex mevcut sadece. Diger urunleri nereden temin edersiniz Hakan daha iyi yardimci olacaktir.

Neden foam lance diyorum? Bunun sebebi ise kopuk mekanizmasinin nasil tasarlandigidir. Bir kopugun (abuk kimyasallari soylemiyorum) calisma mekanizmasi yuzeyde olusturdugu kopuk patlamalaridir. O kopuk ufak ufak baloncuklar yapmaya basladiginda kirin arasindaki baglari ayristirir. Bu yuzden iyi yayilan, guzel kopuk isini daha iyi yapacaktir.

muratbalci
18-06-2013, 22:32
[QUOTE=Adam gibi makina 500-600 TL'lerden başlıyor, marka konusunda da Karcher diyorum başkada birşey demiyorum.[/QUOTE]

Kesinlikle katılıyorum. Minimum 130 - 140 bar olmalı bence . Bu cihazların fiyatı da genelde 500 ve üzeri. Ben karcher k5 600 aldım. Araç üzerinde deneme fırsatım olmadı ama yer temizlerken basıncı bayağı yeterli geldi.

akın
18-06-2013, 22:41
Eger Karcher daki gibiyse o kopuk haznesi cok bir ise yaramiyor. Foam Lance her zaman daha iyi sonuc verecektir kopuk konusunda. Sampuan bizim elimizde Nanolex mevcut sadece. Diger urunleri nereden temin edersiniz Hakan daha iyi yardimci olacaktir.

Neden foam lance diyorum? Bunun sebebi ise kopuk mekanizmasinin nasil tasarlandigidir. Bir kopugun (abuk kimyasallari soylemiyorum) calisma mekanizmasi yuzeyde olusturdugu kopuk patlamalaridir. O kopuk ufak ufak baloncuklar yapmaya basladiginda kirin arasindaki baglari ayristirir. Bu yuzden iyi yayilan, guzel kopuk isini daha iyi yapacaktir.

Teşekkürler bilgi için. Peki bizim makinalarda çıkan köpük haznesinin içine koyup yapıyoruz sanırım. Yoksa o hazne yerine başka bir sistem mi uygulanıyor?

Onrcn
18-06-2013, 22:43
Oha hocam ciddi harika anlatmışsın.
sitenin bu bölümünde okunanları takip edip kil, wax , nano vs öğrenilebiliyordu ancak normal bir kullanıcı için ciddi sağlam bir yazı olmuş bu. Bu hafta inşallah bi koçtaş yapıp fiyatları vs öğreneceğim makina için. makinayı hallettikten sonra diğer malzemeler konusunda tecrübenizden yararlanmak dileğiyle,
Eline, bilgine ve ayırdığın zamanına sağlık.

Tesekkur ederim, elimden geldigi kadariyla yazdim. Sitede cok bilgili arkadaslar var, Blackbird, Ruudvan, Imprezawrc(Ozellikle bu ruh hastasi:) ). Fakat sunu goz onunde bulundurun, kitle bu yazilanlardan faydalandigini gostermezse bizimde yazma istegimiz ufak ufak kiriliyor ( senin icin degil genel olarak konusuyorum ). Mesela Hakan bazi seyleri 50.000 kere yazdigi icin artik bazi seyleri gozden kacirdigi oluyor cok normal bir durum, ben sabrina sasiyorum hatta.

Siz bu bilgileri kullanin, biraz bizimle paylasin, bizlerin de verimi artacaktir ;)

akın
18-06-2013, 22:46
Kesinlikle katılıyorum. Minimum 130 - 140 bar olmalı bence . Bu cihazların fiyatı da genelde 500 ve üzeri. Ben karcher k5 600 aldım. Araç üzerinde deneme fırsatım olmadı ama yer temizlerken basıncı bayağı yeterli geldi.

Bende çok arştırdım almadan önce. Bence deposu ve bağlantı yerleri kesinlikle metal(aluminyum) olucak.Depo çok önemli plastikler zamanla patlıyormuş. Su girişi ve çıkışları kesinlikle metal olucak. Bar arttıkça ses artıyor. Biraz inceledikten sonra kartcher sınıfta kaldı benim gözümde. (250tl ye kadar olan makinalarda)

Onrcn
18-06-2013, 22:48
Teşekkürler bilgi için. Peki bizim makinalarda çıkan köpük haznesinin içine koyup yapıyoruz sanırım. Yoksa o hazne yerine başka bir sistem mi uygulanıyor?

http://img199.imageshack.us/img199/2408/dscn0004r.jpg

Bu tarz bir urun kullanmanizda fayda vardir. O hazneyi tavsiye etmiyorum, ozellikle Karcher da.

Nanolex Sampuan ile olan video asagida. Tam kopugu biraktigim an gazoz sesi gibi sese kulak verin, bu o ufak baloncuklarin patlamasidir.

-nnGhxPS_oI

Onrcn
18-06-2013, 22:49
Bende çok arştırdım almadan önce. Bence deposu ve bağlantı yerleri kesinlikle metal(aluminyum) olucak.Depo çok önemli plastikler zamanla patlıyormuş. Su girişi ve çıkışları kesinlikle metal olucak. Bar arttıkça ses artıyor. Biraz inceledikten sonra kartcher sınıfta kaldı benim gözümde. (250tl ye kadar olan makinalarda)

Karcher dayaniklilik olarak digerlerini solda 0 birakiyor yalnizca, o yuzden paraya kiymanizi oneririm. magdur olan cok arkadasimiz oldu fakat karar yine sizin. Garanti vs bir sekilde halledebilirsiniz.

akın
18-06-2013, 22:51
http://img199.imageshack.us/img199/2408/dscn0004r.jpg

Bu tarz bir urun kullanmanizda fayda vardir. O hazneyi tavsiye etmiyorum, ozellikle Karcher da.

Nanolex Sampuan ile olan video asagida. Tam kopugu biraktigim an gazoz sesi gibi sese kulak verin, bu o ufak baloncuklarin patlamasidir.

-nnGhxPS_oI

Süpersin. Sayende detaylı bir şekilde anlamış bulunuyorum. Bendeki Karcher dakinin aynısıdır herhalde. Farklı olucağını sanmıyorum. Teşekkürler!!

Ufuk
18-06-2013, 22:51
cam bezi olarak ben şahsen ne kadar detaycı adam olsamda (tabi üstadların yanında hiçbişeyim İrfan Abi,Hakan Abi,Rıdvan Abi aklıma gelen üstadlar)
camda en memnun kaldığım bez güderi.Belkide aracımın cam yapısıyla alakalıdır ama çok hoşuma gidiyor.Kaporta için uber kullanmama rağmen camlarda güderi kullanıyorum.
Eğer evde varsa cam fitillerine değdirmeden camlarınızı kurularken bir deneyin birşey kaybetmezsiniz.

MatraX_07
18-06-2013, 23:05
Güzel konu takipteyim

rodya
18-06-2013, 23:09
Tesekkur ederim, elimden geldigi kadariyla yazdim. Sitede cok bilgili arkadaslar var, Blackbird, Ruudvan, Imprezawrc(Ozellikle bu ruh hastasi:) ). Fakat sunu goz onunde bulundurun, kitle bu yazilanlardan faydalandigini gostermezse bizimde yazma istegimiz ufak ufak kiriliyor ( senin icin degil genel olarak konusuyorum ). Mesela Hakan bazi seyleri 50.000 kere yazdigi icin artik bazi seyleri gozden kacirdigi oluyor cok normal bir durum, ben sabrina sasiyorum hatta.

Siz bu bilgileri kullanin, biraz bizimle paylasin, bizlerin de verimi artacaktir ;)

Selam,
söylediklerinizde haklısınız. bir çoğumuz yazılanları okuyor ancak yeterli feedback sunmuyoruz.
Bişey soracağım. Benim sorunum toz. aracımı parkettiğim yer çok fazla toz alıyor. Yani çamur vs derdim neredeyse hiç yok.
bunları temizleyecek olan da tazyik değil şampuan diye anlıyorum ben. durum böyle olunca ; normal hortumun ucuna suyu nispeten biraz tazyikli çıkartacak ucuz bir aparat makinanın işini görebilir mi?

İbrahim33
18-06-2013, 23:31
Ufak bir tavsiye , aracınızı yıkadıktan sonra , kaportaya sonax hızlı cila sıkıp güderi bezle kurularsanız , kurulama işleminiz 2 dakikayı geçmez , çok rahat edersiniz aracı kurularken , siyah rengi falan bile eğlenerek kurularsınız.

ek olarak köpük makinasını tavsiye etmem , sonaxın cilalı şampuanı var , bir kovaya 1 kapak dökün , 4-5 litrede su ekleyin , sonra süngerle girişin arabaya , işin en zevkli kısmıda odur zaten.birde her yıkamada jantlara jant çözücü sprey sıkılırsa , çok iyi oluyor.hiç uğraşmadan akıyor kirler.

Onrcn
19-06-2013, 07:58
cam bezi olarak ben şahsen ne kadar detaycı adam olsamda (tabi üstadların yanında hiçbişeyim İrfan Abi,Hakan Abi,Rıdvan Abi aklıma gelen üstadlar)
camda en memnun kaldığım bez güderi.Belkide aracımın cam yapısıyla alakalıdır ama çok hoşuma gidiyor.Kaporta için uber kullanmama rağmen camlarda güderi kullanıyorum.
Eğer evde varsa cam fitillerine değdirmeden camlarınızı kurularken bir deneyin birşey kaybetmezsiniz.

Guderi de olabilir fakat ben her zaman tek bir is icin spesifik olan urunlerin daha iyi sonuc verdigini dusunuyorum.

Kullandigim urun; Microfiber Madness Cloudbuster Glass Towel | FREE UK DELIVERY (http://www.theultimatefinish.co.uk/microfiber-madness/cloudbuster-glass-towel.aspx)

Selam,
söylediklerinizde haklısınız. bir çoğumuz yazılanları okuyor ancak yeterli feedback sunmuyoruz.
Bişey soracağım. Benim sorunum toz. aracımı parkettiğim yer çok fazla toz alıyor. Yani çamur vs derdim neredeyse hiç yok.
bunları temizleyecek olan da tazyik değil şampuan diye anlıyorum ben. durum böyle olunca ; normal hortumun ucuna suyu nispeten biraz tazyikli çıkartacak ucuz bir aparat makinanın işini görebilir mi?

Bu aracin uzerinde koruma olarak ne surdugune de bagli bir durum aslinda. Oyle bir aparatta tercih edilebilir fakat ben kesinlikle makinadan yanayim. Toz partikulleri cok kucuktur, suyu makinasiz bir sekilde vurursaniz ve gitmeyip orada kalirsa anlamazsiniz. Bu da ciziklere yol acar.

Ama ben o tarz bir aparat kullanmadim celki cidden is gorecek bir aparat vardir, kullanan birinin yorum yapmasi daha iyi netice verebilir.

Ufak bir tavsiye , aracınızı yıkadıktan sonra , kaportaya sonax hızlı cila sıkıp güderi bezle kurularsanız , kurulama işleminiz 2 dakikayı geçmez , çok rahat edersiniz aracı kurularken , siyah rengi falan bile eğlenerek kurularsınız.

ek olarak köpük makinasını tavsiye etmem , sonaxın cilalı şampuanı var , bir kovaya 1 kapak dökün , 4-5 litrede su ekleyin , sonra süngerle girişin arabaya , işin en zevkli kısmıda odur zaten.birde her yıkamada jantlara jant çözücü sprey sıkılırsa , çok iyi oluyor.hiç uğraşmadan akıyor kirler.

Kopuk makinasi ozellikle kis aylarinda Pre-Wash islemi icin kullanilir. Yoksa standart bir eldivenle vs cok feci sonuclar alirsiniz. Ayrica her yikama jantlara agir kimyasal kullanmak hos bir durum degildir. Ph notr olabilir fakat yinede cok etkili kimyasallardir. Bunun yerine janta bir sealant atilip rahatca temizlenmesi daha saglikli olur.

onn_dear
20-06-2013, 10:19
Cok guzel konu takipteyim haftada bir bazen iki defa arac yikatiyorum ciddi rakamlar vermeye basladik