hangi makinayı almalıyız.
F/P oranı en iyi setin bileşenleri nedir? makina,şampuan, foam lance vs?
her yıkamaya 20 lira vermek koyuyor artık
hangi makinayı almalıyız.
F/P oranı en iyi setin bileşenleri nedir? makina,şampuan, foam lance vs?
her yıkamaya 20 lira vermek koyuyor artık
takipteyim konuyu.. benimde düsündüğüm bir konu.
sanma şâhım herkesi sen sadıkâne yâr olur
herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur.
sadıkâne belki ol âlemde serdâr olur
yâr olur ağyâr olur serdâr olur dîldâr olur...
Her zamanki gittiğim yerde İç dış 15 TL olmuş sık sık araç yıkatan biriyken şimdi yıkatmıyorum yıkatsamda petrolde![]()
05 Civic Vtec ||
Emre Ayg..
Herşey Türklük için
Kendi adıma konuşayım.Karcher çok iyi...Ben gayet memnunum ve aldığım makine giriş seviyesi bir model.K2.01 plus...Bir adette foam lance almıştım.2 yıl kadar oldu.Bir sorun yok.Foam lance 40-50 liraya bulunur.Güzel bir deterjan alınır.Krallar gibi kullanılır.
Ben nilfisk kullanıyorum, foam lance aparatı ile beraber şahane, fiyat ve performans bakımından lavor marka makine alabilirsiniz hem fiyatı çok uygun hemde makine gerçekten kaliteli yakın zamanda ondanda aldım, foam lance aparatıda piyasada satılıyor, şampuan olarakta atas markasının ürünlerini kullanabilirsiniz.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Ben de Karcher kullanıyorum, fazlasıyla memnunum.
bende takibe aldım konuyu. cidden sıkıntı oluyor artık araç yıkama. ciddi paralar veriyoruz.
SimRacersTR.Net
Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası
bende karcher aldım geçenlerde , ama daha açıp kullanma fırsatım olmadı ,
bu arada koçtaşta 150 tl ye italyan markası satılıyor kendi ithalatları , almanızı önermem aldım 10 dakika sonra bozulduAyrıca tarziği de iyi değil. Onu verip karcheri aldım 13 barlık orta boy olan modelinden.
Bu foam lancer dediğiniz sanırım köpük atma makinesi ? onu ve köpüğü nereden temin edebiliriz ?
[I]CORVETTE C7 Z51 STINGRAYBMW X3 SDRIVE
Karcher kullanıyorum. 2,100 + karcher in foam lance ini kullanıyorum.
toplam 150 liraya mal oldu. 15 yıkamada kendini kurtarıyor zaten. elektriği suyu derken bi yıkama taş çatlasın 5 liraya mal olur sana.
karcher in foam lance i normalde çok iyi köpük yapmıyor. ucundaki süzgecin arkasına keçe koydum. 3 su girişine bi tahta parçası tıkıyorum çok güzel köpük yapıyor. açıkçası sırf foam lance aparatına 150 lira verilmesine karşıyım.
deterjan olarakda carpex kullanıyorum. bi parti de cilalı şampuan atıyorum. az bişey microfiber eldiven geçince tertemiz parlıyor.
Forumdan Onur Avcı üye bir markanın türkiye distribütörü forum üyelerine indirim yapar
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Foam lance'i aşağıdaki adresten temin edebilirsin.
ERDEM BOYA ve KİMYA SANAYİ TİCARET
Yurt dışından da alabilirsin.
Gel gelelim köpük yapan şampuana; her şampuan köpürür ama foam lance'e ağzına kadar sonax turuncu şampuan koysan bile kirli bir aracı el değmeden temizlemen imkansız olacaktır. Yani; prewash dediğimiz, dönüp dolaşıp illede elle yıkama yapacağın aşama öncesi kirleri yumuşatıp çoğunu akıtan ideal şampuanları aşağıda listeliyorum;
Valet pro'dan
- Citrus Pre-Wash
- pH Neutral Snow Foam
- Advanced Neutral Snow Foam
- Snow Foam Combo
Atas'tan (ki ben kullanmadım)
- dls125
- dls 150
Stjarnagloss
- red snö
Auto finesse (kullanmadım)
- snow foam
Chemical guys
- glossworkz
- honey dew
- citrus wash
- maxi suds
Gel gelelim alacağın makinaya,
Sakın 100-150 TL'lik makinalara markası ne olursa olsun bulaşma, o makinalar ile bahçe ve bulaşıkları yıkayabiliyorsun, otomobil yıkamaya kalkıştığında sinir krizleri geçirmeye başlıyorsun.
Adam gibi makina 500-600 TL'lerden başlıyor, marka konusunda da Karcher diyorum başkada birşey demiyorum.
%100 kiri çözen şampuandan zaten uzak durulması gerekir. Bir nevi kostik benzeri ürünlerdir. Arabada cila vs bırakmaz.
Aracımda nano koruma mevcut. Kılcal çiziklere göz yumup mikrofiber elcik (sarı sonax şampuan) ile yıkıyorum.
Fırçasız yıkama bana mantıklı gelmiyor. (Şirket araçları hariç)
Senin dediğin merdiven altı uygulamalar; benim listesini verdiğim şampuanlar (yazmadıklarımda var) tüm kiri çözmüyor, tam tabiri ile kabasını alıyor, kirleri yumuşatıyor, boyaya ve cilayada zararı yok, zaten adı üstünde prewash, ana yıkama öncesi şampuanlar, 2. aşama elle yıkama için daha az kir kalıyor yüzeyde.
Bu arada yüzeyin minimum çizilmesini istiyorsan çift kova ve grit guard tekniğini kullanman lazım.
Ne uğraşayım iki kova ve grit guard ile dersende, bol bol eldiveni durulaman lazım, hatta her panel sonrası durulamak en mantıklısı.
ben karscherin en ufacik makinasini kullaniyorum 2-3 senedir, 30 kere yere dustu, 1 sene camurda bekledi, su hortumu cikti, susuz canini cikardim.
Acaip dayanikli cihaz, keisnlikle tavsiye ederim.
Foam Lance ile yapilan yikamalari on yikama olarak goruyorum ben, o yuzden en ufagi bile isimi goruyor. Sonrasinda eldivenle uzerinden geciyorum, meecbuuurrr
Built to fall....
Yazacam kızacaksınız ama duramıyorum.Lavordan uzak olayım.Verdiğim parayı geçtim sinir hastası etti.Bende alırken f/p oranı çok iyi ucuza güzel basınçlı falan dediler bende aldım.Aldığım güne sokayım.Evim 5.katta oraya hayatta su bağlayamam mecbur kovadan çekecek kendime kova düzeneği kurdum(aynı düzenekle karcher çalışıyor) ama lavor çalışmıyor.Suda gidip gelme oldumu direk kapatıyor kendini vs.Valla bir yıkamaya 25+2tl bahşiş vermek öğrenci adamı zorluyor.Birde o kadar gürültülü ki araba yıkadığım zaman komşular cama çıkıyor uzaylı görmüş gibi bakıyorlar.hatta giriş katta oturan teyzenin biri evladım camada tutsana silemedim bu ay camları dedi![]()
lavoru ben tavsiye etmem.
beimle beraber lavor alanların, boruları, bağlantı yerleri filan çatladı hep.
Built to fall....
Evet bahsettiğim merdivenaltı ürünler.. On numara kir çözüyor fakat cilanın da canını alıyor. Yıkamacılar bunları tercih ediyor. Çünkü işçilikleri azalıyor.
Grit tekniği ile uğraşacağıma, 6 ayda bir kılcal çizik çıkarma ve sonrasına tekrar nano korumayı tercih ediyorum. Ben daha 6 ayımı doldurmadım o ayrı![]()
şirkette yan komşumda karcher ın en ufaklarından var aracın bir bölgesini durulamak için 40 kere üstünden geçiyor basıncı düşük yakından tutmak gerekiyor eziyet bana göre.Foam lance konusunda fiyat tahmin edebilcek bilgide değilim ama fiyat ları bir küçük makina fiyatında nerdeyse
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)