Orijinalini görmek için tıklayınız : ingilizce öğrenimi hakkında..
nitrO_Oxide
06-07-2013, 11:50
Arkadaşlar ingilizce öğrenimi hakkında bi topic vardı sanırım bulamadım ama benimle aynı dertten müzdarip olanlar vardır mutlaka :)
1-2 aydır ingilizce öğrenimi hakkında kurs araştırıyorum.Kime sorsam yurt dışında 6 aylık yaşantıdan bahsediyor ama bu şimdilik imkansız.
Hangi kursa gidilmeli wsi - dilko - amerikan kültür derneğini çok övüyorlar
Birde facebookta denk geldim
https://www.facebook.com/pages/Kolay-Lisan-Metodu/590213004357021?hc_location=stream
90 günlük bi eğitim programı var 349 tl gibi komik bi rakama 90 günde orta seviyenin üzerinde ingilizce eğitimi vereceklerini iddaa ediyorlar.25 dk lık bi videosu var çokta yalan gelmedi ama bilemiyorum
Aramızda ingilizce kursuna giden yada gidip öğrenmiş arkadaşlar vardır.Konu hakkında yardım rica ediyorum :)
Ben 90 günde Upper seviyesi ingilizce öğrenilebileceğini hiç sanmıyorum..350 Tl'ye anca Elementary seviyenizi geliştirirler..Yurtdışı eğitim en iyisi kısa sürede konuşabilmek için ancak akademik olarak geliştiremezsiniz onuda..
onurunal
06-07-2013, 13:12
aynı şeyi ispanyolca için de ben sorsam
arkadaşın konusunu dağıtıyo gibi oldum ama :)
powerfuL
06-07-2013, 13:48
bende arastiriyorum 90 gun bısıymı adamlar 5 gunde ogretıceklerını ıdda ediyorlar :)
Benimde biran evvel ingilizceyi öğrenmem lazım. Çat pat birşeyler biliyoruz ama önemli olan icraat tabiki . Konuyu takipteyim. Benim zaman kısıtlamam yok :)
MazdaSpeed
06-07-2013, 14:33
Boğaziçi üniversitesi veya Galatasaray üniversitesinin ingilizce kursları oluyor dönem dönem onları araştırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Eylül ayından bu yana ingilizce öğrenimi görüyorum Ağustos ayında upper intermediate olacağım. Demek istediğim 90 gün içerisin de çok zor :)
İngilizce kurslarına gidenlerden genellikle memnuyetsizlik duyuyorum,çünkü kursa gidenlerin beklentisi 4 kur bitirince akıcı bir şekilde konuşmak,ancak bu kurslarla mümkün olamıyor malesef,kursların size vereceği taban gramer bilgileri,ve biriyle ingilizce konuşurken kem küm yapabilmek,ingilizceyi güzel öğrenmek ve akıcı bir şekilde konuşmak istiyorsanız,ya yurt dışında bir süre yaşayacaksınız,veyahut Türkiye'de ingilizce eğitim veren güzel bir üniversitede okuyacaksınız,dilde pratik yoksa dilde yoktur,ingilizce öğrenmek oldukça bol pratik gerektirir ve kurslar bunu sağlayamaz,dediğim gibi bir sürü para bayılıp karşılığında kem küm etmek istiyorsanız kurslara gidebilirsiniz.
nitrO_Oxide
06-07-2013, 14:56
Herkez olumsuz konusuyor ama gidiyor :) anlamıs değilim olayı aslında
Bir arkadasım wsi ye gidiyor %70 i pc basında eğitim.Haftanın bazı günlerinde yüz yüze görüşme yapıyorlarmış.Şimdilik memnun ama rakamlar 5000-6000 civarı :)
amerıkan kultur ıyı ama baya pahalıydı , 6 aylık turkıye egıtımı 1 2 ay kadarda bı yurtdısı takvıyesı cok etkılı olur.
turbo&quattro
06-07-2013, 15:08
Kursla fln ingilizce ogrenilecegini dusunmuyorum ancak ufakta olsa bir gelisme olur. He kisi ing ogrendigini, bildigini sanir ama anadili ing olan bir ulkeye geldiginde gunluk yasama karistiginda aslinda hicbirsey bilmedigini anlar.
5000 6000 veeiodikten sonra yurt dışı egitim alinir. Bi ara arastirmistim california da 6 aylik dil 3000 dolardi. Geri kalan masraflar yasam alani yeme icme vs size ait tabiki. 6 ayda guzel bi seviyeye gelinir en azindan kendinizi anlatacak ve karsiyi anlayacak kadar . Bana sorarsaniz
Kisa bi dil egitimi alıp yabanci bi arkadas bulup bol bol alistrma yapmak
nitrO_Oxide
06-07-2013, 15:16
Kursla fln ingilizce ogrenilecegini dusunmuyorum ancak ufakta olsa bir gelisme olur. He kisi ing ogrendigini, bildigini sanir ama anadili ing olan bir ulkeye geldiginde gunluk yasama karistiginda aslinda hicbirsey bilmedigini anlar.
Abi amaç şakır şakır ingilizce konuşmak değil :) temelini alıp birşeyleri öğrendikten sonra kitaplarla filmlerle vs kendini geliştirebilirsin.
En azından kariyer ve maillere cevap verebilmek için ileri seviye ingilizce yazabiliriz :D
Kursla fln ingilizce ogrenilecegini dusunmuyorum ancak ufakta olsa bir gelisme olur. He kisi ing ogrendigini, bildigini sanir ama anadili ing olan bir ulkeye geldiginde gunluk yasama karistiginda aslinda hicbirsey bilmedigini anlar.evet katılıyorum ben 4 yıldır unıversıtede ıngılızce goruyorum hocalarım yabancı turkce konusulmuyo hıc çok ıyı ogrendıgımı dusunuyodum taaki maltaya gidene kadar ilk zamanlarda baya bi afalladım , yuta yuta konuşmasalar sorun yokta rapci gibi konusuyolar :D
turbo&quattro
06-07-2013, 15:26
Abi amaç şakır şakır ingilizce konuşmak değil :) temelini alıp birşeyleri öğrendikten sonra kitaplarla filmlerle vs kendini geliştirebilirsin.
En azından kariyer ve maillere cevap verebilmek için ileri seviye ingilizce yazabiliriz :D
Mailere fln cevap verebilirsin yaw o kadarda ogrenebilirsin heralde :) Yukarida verdigim ornek gunluk yasamda aksamayan bir iletisim icindi .
Bu arada ESL ( English as second language ) kurslari vardir cogu kolej ucretsiz verir. Ders isleyisleri nasil bilmiyorum ama ing kursu icin belirli bir ucreti gozden cikarmis kisiler degerlendirilebilir. Alin turist vizenizi gelin ucretsiz ders alin :)
nitrO_Oxide
06-07-2013, 15:35
Mailere fln cevap verebilirsin yaw o kadarda ogrenebilirsin heralde :) Yukarida verdigim ornek gunluk yasamda aksamayan bir iletisim icindi .
Bu arada ESL ( English as second language ) kurslari vardir cogu kolej ucretsiz verir. Ders isleyisleri nasil bilmiyorum ama ing kursu icin belirli bir ucreti gozden cikarmis kisiler degerlendirilebilir. Alin turist vizenizi gelin ucretsiz ders alin :)
Şirkette millet çatır çatır konusuyor içlerinde yurt dışına çıkanlarda var yurt içinde eiğitim alanlarda.Şuan feci kıskanıyorum onları :D
Marmara - boğaziçi üniversitelerinin eğitim paketleri varmış birde onlara bakıcam
Şirkette millet çatır çatır konusuyor içlerinde yurt dışına çıkanlarda var yurt içinde eiğitim alanlarda.Şuan feci kıskanıyorum onları :D
Marmara - boğaziçi üniversitelerinin eğitim paketleri varmış birde onlara bakıcam
Sonucu burada da belirtirsen sevinirim :icon_tup:
blumenberg
06-07-2013, 16:04
Bende amerika ve ingilterede eğitimler aldım. Hatta bu sene cape town'a gidecektim. Ama bası nedenlerden dolayı yattı, demem o ki her yabancı dil kendi ülkesinde akıcı bir şekilde öğrenilebiliyor, öyle bir imkânınız yoksa hocaları İngiliz aksanıyla konulan kurslar ve mesela turk Amerikan derneği, mesela benim bugün toefl için yazıldığım Karacan Prestige English gibi gibi devam ediyor bunlar, diğer kurslarda ücretler gerçekten ucuz fakat istediğiniz verimi alamazsınız, bana kalırsa 1 sene boyunca hangi kurdan başlarsanız başlayın advance seviyesine gelin, sonra imkan buldukça veya 6 ay 1 sene yurtdışına çıkın ve dilinizi en üst seviyeye çıkartın..
Hangi bölümü bitirdiğiniz önemli değil İngilizce cok önemli biliyorsunuz ki ve yanında başka diller de bilmek gerekmekte, benim kuzen Besyo bitirmesine rağmen acayip İngilizce flemenkçe ve Almanca bilgisi ile şuan uluslararası bir şirkette iş buldu, ve şuan İspanya'da onun öncesinde Rusya'da idi.. Demem o ki ne yapın edin ingilizcenizi geliştirmeye bakın.. Bu söylediklerim herkesce biliniyordur elbet fakat hatırlatmakta fayda var diye düşündüm
Ne yaparsaniz yapin ingilizce bilen bi kiz arkadas hatta mumkunse yabanci olsun bulmadiktan sonra şakir şakir kisa surede ogrenemiyosun.facebooktan yardira yardira whatsapptan konusa konusa 15 gunde söktum ingilizceyi
coolvtec
06-07-2013, 19:49
Dil kökenlerini, ingilizce ve türkçenin hangi dil kökeninden geldiğini, piyasada kullanılan tüm kitapların ve yöntemlerin hangi köke hitap ettiğini araştırıp öğrenince, türkiyede ingilizce bilen kişi sayısının neden bu kadar az olduğunu ve insanların neden bu kadar zorlandığını rahatça anlaya bilirrsiniz.
bir ingilizce öğretmeni :)
o değil de ilkokuldan üni ye kadar İngilizce görüp te başlangıç seviyesinde olmak koymuyor değil adama.
busuu.com diye bi site var. Bence başarılı bir site. 1 hafta da bile faydasını gördüm. Sonra kısıtlayıp para ile Premium üyeliğe zorluyor. İstedikleri ücrete değer bence.
turbo&quattro
06-07-2013, 20:39
Dil kökenlerini, ingilizce ve türkçenin hangi dil kökeninden geldiğini, piyasada kullanılan tüm kitapların ve yöntemlerin hangi köke hitap ettiğini araştırıp öğrenince, türkiyede ingilizce bilen kişi sayısının neden bu kadar az olduğunu ve insanların neden bu kadar zorlandığını rahatça anlaya bilirrsiniz.
Abi niye oyle diyosun millet iki haftda whatsapp ile ingilizceyi cozuyo :)
ben yazdığımda dalga geçilecek birşey göremedim ama millete eğlence çıkmış
::ZaFeR::
06-07-2013, 21:36
Buna katılan ikinci bir ingilizce öğretmeni. : ) Şahsen benim de konuşma yönünden eksiklerim var.Ama 2-3 ay yurtdışında kalsam yeterli akıcılığa kavuşabilirim.
Yabancı biriyle yazışarak ingilizce geliştirilir ancak iş speaking'e gelince pek birşey bilmediğinizi anlarsınız :) Tecrübeyle sabit..
O nedenle akıcı konuşmak istiyorsanız Türkçe'nin bulunmadığı biryere gidip zorla konuşmayı öğreneceksiniz,başka yolu yok..Grammer kısmını Ülkede Speaking kısmını dışarıda öğrenmek en mantıklısı..
Iste bende nisbeten speaking vardi fakat utaniyodum orda burda biri soru sorunca.tabiki bolca eksigim var fakat ustumdeki ölu topragini atip detaylara ulaşmakta çok ama çok faydali oldu
sansar34
06-07-2013, 22:03
work and travel imkanı sunan kurslar var onlarada bakmanızı onerırım ama ıng konusulmadıgı surece cok cabuk unutuluyor vede kısının ogrenme ıstegıyle cok alakalı orenım suresınce bol bol yabancı muzık ve dızı ızleyerek baslayabılırsınız. benım ıng hocam hep sunu der ıng dınleyerek surklı konusarak ogrenırsınız baska sekılde ıstersenız en baba kursa gıdın en kolay sekılde anlatsınlar ıkı ay gecmez unutursunuz. ıst yasıyorsanız bol bol emın onu beyazıtta gezıp yabancılarla knusmaya calısın cok akıcı bır sekılde ıng ogrenebılırsınız mınımum 4ay max 6ay
kadiR_41
06-07-2013, 23:11
uni'de pre-intermadiate seviyeye kadar geldim derdimi anlatabiliyorum,anlamada orta seviye Toefl veya İelts e girmeyi dusunuyorum 5-6 skor alsam yeter bunun için kursa gitmeye gerek varmı bu sınavlara giren arkadaşlar bilgi verirse sevinirim
uni'de pre-intermadiate seviyeye kadar geldim derdimi anlatabiliyorum,anlamada orta seviye Toefl veya İelts e girmeyi dusunuyorum 5-6 skor alsam yeter bunun için kursa gitmeye gerek varmı bu sınavlara giren arkadaşlar bilgi verirse sevinirim
Pin seviyesi ile hiçbirşey yapamazsın malesef İelts' de..Toefl zaten hayal,parana yazık olur..
nitrO_Oxide
06-07-2013, 23:40
Abi senin tavsiye edebileceğin bir kurs yokmu ?
kadiR_41
06-07-2013, 23:48
Pin seviyesi ile hiçbirşey yapamazsın malesef İelts' de..Toefl zaten hayal,parana yazık olur..
Kursa gitmem sart oldu o zaman 300-400 lirayı çöpe atmaya gerek yok peki iş hayatı için Toefl mı ielts mi daha mantıklı veya gecerli?
phoenixs
06-07-2013, 23:52
birçok yazı yazılmış okuyamadım hepsini cep ten giriyorum da ben Türkiye nin en aktif kursların dan birine gidiyorum süresi 5 ay son aya girdik ve başımızdaki hocam Türkiye de ilk 5 de diyebilirim :) günde 6 saat ders var 2 saati listening ve sabah başlangıcı uzun speaking le tutuyoruz :) tabir yanlış olmasın da :) 3 ay da öğretene benim kasayı vereyim :) kendini bu işe adamadan ingilizce öğrenmen çok çok çok çok zor :) temel varsa yardımcı olur onun dışında girilecek sınavlar için grammar öğrenilmeli ve ana kural :) yurt dışına çıkılmalı doğal ortam native speaker :) şart
turbo&quattro
06-07-2013, 23:59
Arkadasim ogrenmek isteyene saygim sonsuz hatta bilmedigin seyler varsa sor elimizden geldigince yardimci olmaya calisalim diger arkadaslara oldugumuz gibi . Yaklasik 7 senedir ABD deyim. Tum arkadaslarim Amerikali, kiz
Arkadasimla yasiyorum ve sadece 2 Turk arkadaism var brkac haftada bir gorustugum. Haftada birkac kez ailem ile konusmami saymazsak hic Turkce konusmuyor gibi birseyim. Hal boyle iken ingilizcem cok cok iyi hala diyemiyorken senin cikipta 15 gunde whatsapptan yardirarak ingilizceyi cozdum demen biraz tuhafima gitti. Bu lanet dili hakki ile ogrenmek icin yillar gerek aylar degil .
Kursa gitmem sart oldu o zaman 300-400 lirayı çöpe atmaya gerek yok peki iş hayatı için Toefl mı ielts mi daha mantıklı veya gecerli?
Çok erken davranıyorsun,daha orta seviye öncesi kurdasın..Şuan gideceğin kursun sana çok bir katkısı olmaz zaten temel grammer kurallarını öğreniyorsunuzdur daha..Toefl'a bu kadar taktıysan Upper olduğunda sırf Toelf'a özel kurslar oluyor onlara gidersin..İş hayatında ikisini ayıracaklarını pek sanmıyorum ancak Toefl biraz daha prestijli..
Yusuf soylencek herseyi soylemis.90 gunde onlarin vericegi ingilizce orta sevidede anca derdini anlatma olur.
Bizde bu yollardan gectik tekrardan yazmaya gerek yok Yusuf un dedikleri malesef gercek.
Ben Dilko da Upper-intermediate sinif 1. si bitirdim ve hocamlarimla roommate olarak yasiyordum ABD ye geldigim ilk 6 ay kabus gibi gecti.Derdini bi sekilde anlatiyorsun ama is onlari anlamaya gelince dur bakalim oluyor.
Size tavsityem ilk 2 kur temeli iyi aldiktan sonra en cok dinlediginiz sevdiginiz yabanci parcalari turkceye cevirin sonra kontrol edin ve oyle calisin buyuk faydasi oluyor.
Kaan'a tamamen katılıyorum. Aynı lisedeydik nasıl ders verdiklerini biliyor. Bu iş bana göre Türkiyede falan olacak bir iş değil bana göre yurt dışında yaşamadıkça akıcı olunamıyor malesef
coolvtec
07-07-2013, 09:47
Abi senin tavsiye edebileceğin bir kurs yokmu ?
benim istanbulda önerebileceğim tek isim ERHAN SARIOĞLU' dur.
ingilizce dersleri Adım Adım ingilizce 5 Ayda Matematiksel ingilizce (http://www.ingilizceegitimi.com/)
diğerlerinin hepsi aynı hikaye ve yukarıda bahsettiğim gibi gerek kullandığı kitaplar, gerek eğitimleri dil kökenimize uymuyor.
ayrıca dil 4 beceriden oluşur;
ing>türkçeye olanlar, okuma ve dinleme
türkçeden ingillizceye olanlar, yazma ve konuşma.
okuma dinlemenin ilk adımı, yazma da konuşmanın ilk adımıdır. dolayısı ile iyi bir okuma ve yazma becerisine sahip olmadan iyi dinleme ve konuşma çok zor. olursa da tarzanca olur. dinleme ve konuşmanın en büyük avantajı ise, kendi kendine çok kolay bir şekilde geliştirebilir.
SONUÇ:
1. ADIM, TEMEL EĞİTİM; kelime ve dilbilgisi eğitimi ile OKUMA-YAZMA becerisi olabilecek en iyi seviyeye getirilir. (kalıcı olması için türk dil köküne uygun metodlar kullanılarak)
2. ADIM, DINLEME-KONUŞMA EĞİTİMİ; olabilecek her fırsat, her yöntem kullanılarak bolca DİNLEME-KONUŞMA pratikleri yapılır.
bu şekilde max 1 yıl içerisinde yukaırdaki 4 dil becerisini çok iyi kullanıyor hale gelebilirsiniz...:icon_tup:
nitrO_Oxide
07-07-2013, 10:21
benim istanbulda önerebileceğim tek isim ERHAN SARIOĞLU' dur.
ingilizce dersleri Adım Adım ingilizce 5 Ayda Matematiksel ingilizce (http://www.ingilizceegitimi.com/)
diğerlerinin hepsi aynı hikaye ve yukarıda bahsettiğim gibi gerek kullandığı kitaplar, gerek eğitimleri dil kökenimize uymuyor.
ayrıca dil 4 beceriden oluşur;
ing>türkçeye olanlar, okuma ve dinleme
türkçeden ingillizceye olanlar, yazma ve konuşma.
okuma dinlemenin ilk adımı, yazma da konuşmanın ilk adımıdır. dolayısı ile iyi bir okuma ve yazma becerisine sahip olmadan iyi dinleme ve konuşma çok zor. olursa da tarzanca olur. dinleme ve konuşmanın en büyük avantajı ise, kendi kendine çok kolay bir şekilde geliştirebilir.
SONUÇ:
1. ADIM, TEMEL EĞİTİM; kelime ve dilbilgisi eğitimi ile OKUMA-YAZMA becerisi olabilecek en iyi seviyeye getirilir. (kalıcı olması için türk dil köküne uygun metodlar kullanılarak)
2. ADIM, DINLEME-KONUŞMA EĞİTİMİ; olabilecek her fırsat, her yöntem kullanılarak bolca DİNLEME-KONUŞMA pratikleri yapılır.
bu şekilde max 1 yıl içerisinde yukaırdaki 4 dil becerisini çok iyi kullanıyor hale gelebilirsiniz...:icon_tup:
Araştırıyorum abi teşekkürler :)
nitrO_Oxide
13-07-2013, 12:18
British Side (http://www.britishside.com/)
hakkında bilgisi olan varmıdır acep :)
63owen63
13-07-2013, 12:45
İngilizce öğretmeniyim 6 yıldır gerek özel ders gerekse bahsi geçen kurumlarda çalışır dururum. İstanbuldaki kurumsal kursların bir çogunu bilirim, çalıştım..
Amerikan dil kültür'den uzak durun, vaat verir başka bir şey vermez.. English time, bölgesel olarak araştırılmalı, genelde fena degildir iyidir, dilko larda vasat seviyelerindedir...
Coolvtec' ve turboquattro'nun dediklerine harfiyen katılıyorum...
Genel olarak olayı geçersek ,
Arda sen ne amaçla nerde kullanmak üzere ögrenmek istiyorsun.. Böyle soruyorum çünkü gerçek anlamda öğrenmek de türkiye de pragmatik anlamda öğrenmek farklı şeyler. Ona göre tavsiye verecegim,ihtiyaclarını beklentilerini ,ayırdıgın süre ve bütceyi sırala bana
Pre-intermediate seviyedeyim 2 ay önce KAPLAN'dan Canada/Vancouver için 6 aylık her şey dahil fiyat aldım 25 bin lira bir rakam çıktı...:D:D Bunun yanında aylık yeme içmeyi de eklersek (Ayda 1000-1300 dolar yetecek diyelim) takriben 7000 dolar daha masraf... Hey maşallah...:D Ki daha da fazla tutacağı kesin extralar ile filan...:D
Çok basit bi tavsiye, aimp3 ve minilyrics kullanıp ingilizce şarkıları senkronize şekilde akan sözlerle birlikte dinlemek büyük fayda sağlar bence..
tabi az bişeyde olsa ingilizce biliyor olmanız gerekli :)
Alt yazı film/dizi + İngilizce şarkıları lyrics takip ederek dinlemek/söylemek biraz olsun yardımcı olur en azından dilinizi döndürüyor. Tabi ki öğrenmek imkansız ancak hiç yoktan iyidir...:)
nitrO_Oxide
13-07-2013, 14:57
Arda sen ne amaçla nerde kullanmak üzere ögrenmek istiyorsun.. Böyle soruyorum çünkü gerçek anlamda öğrenmek de türkiye de pragmatik anlamda öğrenmek farklı şeyler. Ona göre tavsiye verecegim,ihtiyaclarını beklentilerini ,ayırdıgın süre ve bütceyi sırala bana
Hocam öncelikle cevap için teşekkürler.
Amacım şimdilik okumak ve yazmak.Profesyonel cümleler kurabilmek.Şimdiki iş pozisyonumda cok fazla ingilizceye ihtiyacım yok fakat ilerisi için kendimi hazırlamak istiyorum.Az biraz birseyler biliyorum fakat ben yinede sıfırdan baslamak istiyorum.Belli bir yol katettikten sonra arkadaslarında dediği gibi film muzik vs tarzı seylerle ilerleme olacagını düşünüyorum ama bi şekilde bi yerdende basmak gerekiyor.
Basit şekilde kendimi tanıtabilmek ve ingilizcede gündelik konusmalara katılabilmek
Mali işler sektöründe olduğum için konuyla ilgili mailler yazabilmek cevap vermek vs
Saat olarakta iş saatime uyarsa haftaiçi 2-3 gün akşam
Yine çok erken olmamak kosulu ile hafta sonuda olabilir
Bütçe olarakta 1 kur 2 ay olarak hesaplarsak kur bası 500-700 arası uyabilir bana
63owen63
13-07-2013, 15:11
Hocam öncelikle cevap için teşekkürler.
Amacım şimdilik okumak ve yazmak.Profesyonel cümleler kurabilmek.Şimdiki iş pozisyonumda cok fazla ingilizceye ihtiyacım yok fakat ilerisi için kendimi hazırlamak istiyorum.Az biraz birseyler biliyorum fakat ben yinede sıfırdan baslamak istiyorum.Belli bir yol katettikten sonra arkadaslarında dediği gibi film muzik vs tarzı seylerle ilerleme olacagını düşünüyorum ama bi şekilde bi yerdende basmak gerekiyor.
Basit şekilde kendimi tanıtabilmek ve ingilizcede gündelik konusmalara katılabilmek
Mali işler sektöründe olduğum için konuyla ilgili mailler yazabilmek cevap vermek vs
Saat olarakta iş saatime uyarsa haftaiçi 2-3 gün akşam
Yine çok erken olmamak kosulu ile hafta sonuda olabilir
Bütçe olarakta 1 kur 2 ay olarak hesaplarsak kur bası 500-700 arası uyabilir bana
Aslında ayırdıgın zamana baktıgım da , pek de vakit olarak müsait degil ya da esnek degil gibisin.. Ve muhtemelen yine bireysel çalışmaya çok vaktin yok gibi ha ?
Bir kere bireysel çalışma yapmayacaksan bu işe harcadıgın paraya boş olarak bakabilirsin. Mutlaka gözönüne al bunu.
ilçe merkezlerinde ki english time şubelerini önerebilirim.
Bütçeni biraz yükseltebilirsen, senin ilacın özel ders aslında... Kur kovalarsan grammer vs biraz fazlasıyla bogulabilirsin.
Bu arada beni hatırlarsın , Askere geldigin zaman Osmaniye'den seni karşılamaya gelmiştim Adana'ya lakin, sıkıntılar olmuştu.
Aslında ayırdıgın zamana baktıgım da , pek de vakit olarak müsait degil ya da esnek degil gibisin.. Ve muhtemelen yine bireysel çalışmaya çok vaktin yok gibi ha ?
Bir kere bireysel çalışma yapmayacaksan bu işe harcadıgın paraya boş olarak bakabilirsin. Mutlaka gözönüne al bunu.
Bütçeni biraz yükseltebilirsen, senin ilacın özel ders aslında... Kur kovalarsan grammer vs biraz fazlasıyla bogulabilirsin.
Bu arada beni hatırlarsın , Askere geldigin zaman Osmaniye'den seni karşılamaya gelmiştim Adana'ya lakin, sıkıntılar olmuştu.
Özel ders demişken saatlik ücret ne kadar ? Veya paket ücretler var mı:beuj:
pm de atabilirsin..
nitrO_Oxide
14-07-2013, 10:50
Kardeşim 2 sene civarı oldu senin yaptığın iyiliği unutmam eyw :)
Kurs saatleri ve bütce hakkındada şunu soyleyebilirim.Yaklasık 3-4 kurstan fiyat aldım ve saatlerini arastırdım.Genelinin ortalama fiyatları ve saatleri bu şekilde
wsi de mesela (Ayın Kampanyası Kayıt Formu - Wall Street Institute Türkiye | Wall Street Institute Türkiye (http://www.wsi.com.tr/ayin-kampanyasi-devam/?gclid=CL7v8bjMrrgCFci23god3CgAiw)) 2 hafada bir kendine program yapıyorsun ve haftada ortalama 6 saatlik bi süre istiyorlar.8 kura toplam 5000 tl civarı para istiyorlar 18 ay suruyor.18 ay sonunda bi sınav yapıyorlar onda yuzde 80 in altında kalırsan ucretsiz 6 ay daha uzuyor kurs
british side diye bi kurs var onuda cok övüyorlar.Ondada 1 kur 2 ay sürüyor rakamıda 700 tl.hafta içi 2 gün ve 6 saatlik eğitim veriyor.ör pzt-cars 18.30-21.30 şeklinde
şahsi eğitim olsa benim için cok cok daha uygun olur aslında ama ayıracagım rakamda suanlık benim için onemli :)
63owen63
14-07-2013, 11:02
bahsi geçen kurumların isimlerinden çok bölgesel olarak gidecegin muhitteki şubeleri de araştır kardeşim. Bazı kurumların bazı şubeleri iyiyken bir başka şube unutulmuş olabiliyor.
nitrO_Oxide
15-07-2013, 14:01
bahsi geçen kurumların isimlerinden çok bölgesel olarak gidecegin muhitteki şubeleri de araştır kardeşim. Bazı kurumların bazı şubeleri iyiyken bir başka şube unutulmuş olabiliyor.
Anladım kardeşim
Detaylı araştırma yapmaya devam ozaman.Senden birsey rica etsem ?
britishside hakkında bilgi alman mümkünmüdür.
63owen63
15-07-2013, 14:02
Senden daha iyi bilgi alabilecegim bir kaynak yok kardeşim, orayla hic calışmadım.
nitrO_Oxide
16-09-2013, 07:21
Senden daha iyi bilgi alabilecegim bir kaynak yok kardeşim, orayla hic calışmadım.
Amerikan kültür derneği dil okullarına kayıt oldum :) 5 kur 15 ay bakalım hayırlı olsun
ben bu kursa katılmıştım zamanında şu anda tavuklarla iletişimde hiç bir sıkıntım yok.ingilizce halayda çekebiliyorum.:D:D
8nxjO8nugo8
Amerikan kültür derneği dil okullarına kayıt oldum :) 5 kur 15 ay bakalım hayırlı olsun
Ne kadara anlaştın diye sorsam :soru:
nitrO_Oxide
16-09-2013, 22:19
Ne kadara anlaştın diye sorsam :soru:
3 arkadaş kayıt olduk peşin fiyatı 3000 tl cik :D
abim 15 ay gitti kursa yani son kura kadar çok iyi biliyordu yazılarda filan ama yabancı ülkeye gittiğinde bana dediği olum ben bişe bilmiyormuşum yazma da okuma da sıkıntı yok da konuşurken zor oluyor dedi bende türk amerikan derneğindeyim 120tl aylık ama iyi gibi şimdilik sıkıntı yok bence temel burda alınır sonra yurt dışı olursa daha iyi olur
nitrO_Oxide
20-09-2013, 11:16
abim 15 ay gitti kursa yani son kura kadar çok iyi biliyordu yazılarda filan ama yabancı ülkeye gittiğinde bana dediği olum ben bişe bilmiyormuşum yazma da okuma da sıkıntı yok da konuşurken zor oluyor dedi bende türk amerikan derneğindeyim 120tl aylık ama iyi gibi şimdilik sıkıntı yok bence temel burda alınır sonra yurt dışı olursa daha iyi olur
Öğrenmek sorun değilde kalıcılığı ve pekiştirmesi sana kalmış :)
sırf aksanları yüzünden londrada dilimi geliştirmek için yaşamak istiyorum. ingiliz aksanı konuşan her hatun seksi her erkek bana öğüt veren büyüğüm gibi geliyor.
OrhunMelik
20-09-2013, 13:51
Yurtdısına gıtmek mantıklı gelıyor ama ogrencı bırı ıcın 6ay uzun bır sure kursların cogu 6 aylık mıdır?
M_PROJECT
20-09-2013, 15:21
Official Rosetta Stone® - Learn a Language Online - Learn Spanish (http://www.rosettastone.eu/)
torrent fln bi sekilde ulasilir , is gorur .
Torrent ten anlayan birisi şu üst posttakinin linkini bulursa birde paylaşırsa on numara olur :)
buda şu ilan dikkatimi çekmişti. İlgilenenler incelesin.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-ozel-ders-verenler-yabanci-dil-ingilizce-ozel-ders-callan-metodu-ile-konusma-garantili-134842811/detay)
nitrO_Oxide
24-09-2013, 07:35
Yurtdısına gıtmek mantıklı gelıyor ama ogrencı bırı ıcın 6ay uzun bır sure kursların cogu 6 aylık mıdır?
3 aydan 2 seneye kadar gidiyor ne kadar kur alırsan
rahatsız
24-09-2013, 08:12
olay cok basit, anadili İngilizce olan bir ülkeye gidiyorsunuz, fazla değil, 3 ay kalsanız az/cok, olayı çözersiniz. çok zor seyler değil. hele ufak tefek İngilizce altyapınız varsa. benim normalde İngilizcem cok iyidir, gecen gun bir turist yol sordu, mal gibi tarif ettim. buraya döndüğünüzde konuscak birilerini bulmak lazım. pratik falan da şart.
burdaki herhangi bir kurstan alacağın 2 senelik eğitime bedel yıtdısına gitmek, tabi imkan vss ne durumdadır bilemiyorum.
artık kurslar acayip organize olmuslar, butun vize islemlerinizi falan yapıp yolluyorlar.
İşyerinden dolayı Yurt dışı gitme durumu yok.
Yapılan sınav ya da ibraz edeceğim bir sınav sonucuna göre maaş farkı almak olası.
Bu açıdan (ataşehirde oturuyorum) kadıköy civarı fiyatta uçmadan ve haftasonu programları
olan bir kurs önerisi olan varsa değerlendirebilirim.
Mert Safa
30-09-2013, 22:05
Ben turizm otel işletmeciliği okuyorum bu sene son sınıf oldum :) mezun olucaz ama ingilizce nerdeyse yok temelin biraz üstünde olabilir derslerde pre intermediate seviyesindeyiz çat pat cümle kurabiliyorum yani aaslında grammer var kelime yok :) benim kelime oğrenebilceğim kendi basıma calısabilceğim bir şey var mıdır ?
En ucuz yollu nasıl atlatılır bu yurt dışı mevzusu.. Cape town fln daha uygundur herhalde..
comooooooooooooooooooon :D
İngilizce konuşulan ortamlar,zorunlu konuşmayı denemek,yabancı arkadaşlar ve yurt dışı en büyük öğrenme yolu. Haricinde ingilizce filmler altyazılı başlayarak ve basitten zora hikaye türü kitaplar etkili bilemediğin kelimelerdede oxfordla cambridgenin sözlüklerini kullanabilirsin. Haricinde kurs dernek o bu şu sen ne kadar istersen o kadar öğreniyorsun.
Antalyalogy
02-10-2013, 01:13
Official Rosetta Stone® - Learn a Language Online - Learn Spanish (http://www.rosettastone.eu/)
torrent fln bi sekilde ulasilir , is gorur .
İndirdim teşekkür ederim..
coolvtec
05-10-2013, 17:19
burada bir ingilizce öğretme tekniği var bir bakın bakalım:) yorumlara dikkat, özellikle "physics" kelimesi için bir arkadaşın yaklaşımına :)
Beyin Yakan İngilizce Öğretme Tekniği - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/102295/beyin-yakan-ingilizce-ogretme-teknigi)
canimrecepcim
05-10-2013, 17:51
benim fikrim kurslarda ingilizceyi temel olarak veya gramer olarak gerçekten iyi öğrenebilirsin.ama bunu konuşma esnasında güçlük çekmek istemiyorsan mutlaka günlük hayatında kullanmak gerek.bunun içinde yurt dışı tecrübesi şart diyebilirim veya yabancı arkadaş edinmelisin.ingilizceyi lisede öğrendim ve üniversiteye ilk yurt dışında başladığım için geliştirme imkanını farkında olmadan edindim.belki gramerde sıkıntı yaşayabilirim ama dünyanın herhangi bir yerinde ingilizce konuşulduğu takdirde sıkıntı yaşamam
tavsiye olarak diyebileceğim hangi kursu seçersen seç sana temelde verebilcekleri bilgi ve seviye çok fazla fark etmez.fakat konuşma ve anlama becerisini geliştirmek tamamiyle size bağlı olan bir durumdur.bunun nedenini psikolojik yönden açıklardım ama konu çok uzar :)
Streamroller
05-10-2013, 18:39
Sevdiğin bir filmin yada dizinin ilk önce altyazılı sonra altyazısız olarak izle.Otomatikman anlamaya başlaman gerek kelimeleri.Birazdık kelime darcığını geliştir ve kendi kendine ingilizce konuş.Tabi hızlandırılmış kurslarada gitmende fayda var
Arkadaslar konu kirliliği olmasın diye yeni konu açmadım.
Bu yıl yeditepe üniversitesine basladım. Hazırlıkta C kurundayım (En alt seviye). Lise hayatım boyunca İngilizce görmedim yani tam anlamıyla sıfır başladım okula. Okula başlayalı yaklaşık 1.5 ay oluyor ancak okuldaki eğitim bana yeterli gelmiyor. Bu gidişle İngilizce benim başıma bela olucak gibi :) Sizce ne yapmalıyım özel ders mi daha mantıklı olur yoksa kursa mı gitmeliyim?
edemirbas
30-10-2013, 16:07
Abim şöyle bir site var, bende felemenkçe (hollandaca) öğreniyorum. Sitenin formatına gelirsek, (atıyorum) anadili ingilizce olan kişiler bir interaktif kurs hazırlamışlar (o dilin belgeli öğretmenleri tarafından). Mesela felemenkçe kursu 20 dersten oluşuyor (Giriş seviyesi). Her ders 8000 site içi paraya mal oluyor (para dediysem ücretli sanmayın, ders tamamladıkça para geliyor). Senin yaptığın alıştırmaları ise anadili ingilizce olan arkadaşlar değerlendiriyorlar. Ayrıca dersler sadece yazıdan ibaret değil, yazılmış bir metni sesli okuma, bir diyaloğu dinleyip ceabını yazma ve diyaloğu dinleyip sesli cevap verme de var. Mikrofon gerekli yani. İnan bana 0'dan felemenkçeye başladım, telaffuzum her geçen gün iyiye gidiyor. Alfabeyi, sayıları, ayları günleri temel cümleleri ve cevaplarını, cümle kurarken kullanılan kuralları öğrendim. Birde beni siteden yardım etmem için eklerseniz alıştırmalarınızı kontrol edebilirim.
Eksisine gelirsek eğer:
*Kesinlikle özel ders gibi değil. Birisiyle karşı karşıya konuşarak çalışmak en doğrusudur her zaman.
*Özel dersteki gibi konuları etraflıca işleyemiyorsunuz (misal konuyu anlamadınız neden böyle diye sormanızın imkanı yok, ama forumdan yardımcı oluruz :) )
*Sitenin anadili ingilizce, alıştırmaların türkçe anlamlarını gösterebilmek için site google translate kullanıyor, google'da saçma sapan çeviriyor. Bu ikinci bir dili olmayanlar için çok büyük bir eksi. Eğer sıfırdan başlayacaksanız çalışmaya, bu siteyi kullanmamanızı, dışardan ders alıp bu siteyi bir yardımcı olarak ya da tekrar etme amaçlı kullanmanızı tavsiye ederim.
Livemocha (http://www.livemocha.com/)
Voscreen.com yine temeli olanlara pratik yapılabilecek bir site olarak tavsiye ederim.