PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç üzerine sigara atma ?

By CrAzY
06-07-2013, 13:49
Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz günlerdede yaşadığım olayı aktaracağım 4 bina arasında araç park yeri var sadece 4 araç sığıyo ve kullanmıyorlar tam araba çekilecek yer ve penceremin önü yıkayıp cilalayıp pırıl pırıl duruyor derken 3 4 ay kadar önce pufimi sigara izmariti ile yakmışlar 6 yerinden ve yaptırdım ve binadakileri uyardım atmayın diye diğer binaya da söyledim kimse biz atmıyoruz gibi kelimeler söyledi ve devam etti 1 ay kadar önce tekrar sigara izmariti ve yanık buldum aracın brandasında tekrar uyarı yaptım yöneticiye bildirdim bugün pufi sermedim ve aracın ön camında izmarit buldum külü ile birlikte belliki yanık atılmış buna ne yapmam gerekiyo kendimi çok zor tutuyorum 3 marka sigara var ve elimden bi kaza çıkacak kasıtlı yapılan bişey gibi geliyo benim ne yapmam gerekiyo sizden bilgi almak istiyorum..

Time-R
06-07-2013, 13:52
Kapinin onunde aracini silmek, parlatmak, cilalamak gibi verdigin ugraslardan kacinmalisin. Benimde basima cok geldi, bir gun bir baktim sol camurlugum gocmus.

Ne zaman kapinin onunde aracla ugrasmayi biraktim, o zaman bu zamandir boyle pis seyler basima gelmiyor Allah'a sukur.

Cok gecmis olsun, isin zor, uzun zaman ve sabir isteyen bir durumun icerisindesin.

SULTANOGLU
06-07-2013, 13:54
Boyle ibneler var. Banim arabamin cami acikti kirmizi isikta brkler arka kotuga atmisti puatun biri. Benzin alirken fark etmiatim.

By CrAzY
06-07-2013, 13:54
Abi bildiğin gibi değil arada bi kesiliyor sonra tekrar devam ediyor gecen binayı ayağa kaldırdım atan adamın sorunu varsa gelsin benle halletsin aracıma izmarit atmasın diye insanın canı gidiyor sende bilirsin başına gelmiş İnsan dışı ya sonuçda burda yarın seninde araban olacak ne medeniyetsizlik bu diğer yere çekme imkanımda yok direk yola çıkıyor yolun kenarındada durunca taş izi oluyo araçda

Day Walker
06-07-2013, 13:57
Anasına karısına kızına kufur et bak o zaman olmaz bi daha

By CrAzY
06-07-2013, 13:58
Anasına karısına kızına kufur et bak o zaman olmaz bi daha

Bu seferde yediremeyip araca bişey yapar diye korkuyorum...

dorukky
06-07-2013, 13:58
canlı parlayan arabalar kast edıyolar 2 hafta once boyadan cıkıp pasta cıla attım sabah kalktıgımda kaputu boydan boya cızmısler.

Yiğit G.
06-07-2013, 14:00
Araç kamerası alıcaksın.Aracın on tarafını binaya dogru çeviriceksin.Kameraların açısı ayarlanabiliyor ve non stop günlerce kayıt yapabiliyor.Kamaranın açısını binaya dogru yukarı çevir.Her gün veya 2 günde bir kontrol et.Eninde sonunda yakalarsın atan kişiyi...

Ürünler| PM-5000 Araç kamera sistemleri araç kayıt sistemleri araç kamerası oto kameraları (http://arackamerasistemi.com/u/pm-5000-arac-kamera-sistemleri-arac-kayit-sistemleri-arac-kamerasi-oto-kameralari--18.html)

sweap07
06-07-2013, 14:01
gecmıs olsun abı boyle ınsanlar ınsan olamaz kendı malına zarar gelecegını dusenemıyorlar
en kısa zamanda sorun cozulur ıns
cekemenyen anten taksın ne dıyelım

By CrAzY
06-07-2013, 14:02
Yorumlar için teşekkürler kamera da düşünüyorum böyle devam ederse zaten kameraya da gerek kalmayacak 24 saat izleyeceğim uyumadan bulup linç etcem çünki kendime hakim olamam biliyorum.

Calderon
06-07-2013, 14:08
Geçmiş olsun kamera kesin çözüm gibi duruyor :)

Kadyr
06-07-2013, 14:11
Böyle yavsak insanlar çok bazen banada denk geliyor

By CrAzY
06-07-2013, 14:14
İnsanın canı acıyor su anda bile gidip kapısını açasım gelmiyor satacağım bırakcam arabaya binmeyi.Bu nasıl insanlık gerçekten cok üzücü

Tekos
06-07-2013, 14:51
Çok geçmiş olsun maalesef böyle hayvanlar var. Arabasına iyi bakan ve önem gösterenlere daha çok yapıyorlar.
Yaz aylarında daha çok olur çünkü millet balkonda sigara içiyor.
Benim kendime ait kapalı garajım var.Arabanın üzerinde hep sarı sarı lekeler oluyordu ben bunları başta polen veya kedilerin işi diye zannettim. Sonradan farkettim hep gittiğim bir cafe var arabayı onune bırakırım üst katında apartman var onun balkonundan sigara atıyorlarmış onlar sarı sarı lekeler bırakıyormuş araçta. ( bu arada öğrenciler atıyormuş bizzat tanıştım arkadaşlarla :D )
Hocam milletin umrunda değil tükürenmi ararsın,çöp atanmı veya sigara atanmı ? mutlaka birisi sana kıl oluyordur veya aracına.
Bu arada en iyi çözüm kamera.
Hayatta en önemli şey sağlık ve mutluluk yakaladığın zaman çok sinirlenmeden uyar,ikaz et,yapıcı ol biliyorum sinirlenmemek elde değil ama sen genede sinirlenme.Sana bir şey olursa aracın ne önemi kalırki ? sen git doğru düzgün uyar.Baktın insanlıkla olmuyor o zaman başka çözümler düşünürsün.
Geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz.

By CrAzY
06-07-2013, 15:17
Çok geçmiş olsun maalesef böyle hayvanlar var. Arabasına iyi bakan ve önem gösterenlere daha çok yapıyorlar.
Yaz aylarında daha çok olur çünkü millet balkonda sigara içiyor.
Benim kendime ait kapalı garajım var.Arabanın üzerinde hep sarı sarı lekeler oluyordu ben bunları başta polen veya kedilerin işi diye zannettim. Sonradan farkettim hep gittiğim bir cafe var arabayı onune bırakırım üst katında apartman var onun balkonundan sigara atıyorlarmış onlar sarı sarı lekeler bırakıyormuş araçta. ( bu arada öğrenciler atıyormuş bizzat tanıştım arkadaşlarla :D )
Hocam milletin umrunda değil tükürenmi ararsın,çöp atanmı veya sigara atanmı ? mutlaka birisi sana kıl oluyordur veya aracına.
Bu arada en iyi çözüm kamera.
Hayatta en önemli şey sağlık ve mutluluk yakaladığın zaman çok sinirlenmeden uyar,ikaz et,yapıcı ol biliyorum sinirlenmemek elde değil ama sen genede sinirlenme.Sana bir şey olursa aracın ne önemi kalırki ? sen git doğru düzgün uyar.Baktın insanlıkla olmuyor o zaman başka çözümler düşünürsün.
Geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz.

Teşekkür ederim abi , su ana kadar hiç aracın üstüne gelmedi(yada geldi göremedim) cam ve brandada yanık olmustu.Uyaracağım bulayım bi kaç kişi var aklımda kenara çekerim yakın zamanda

timucintt
06-07-2013, 15:20
benimde ön cama birşeyle vurmuşlar çatlak komple... o.ç. bol memleketdeyiz...

By CrAzY
06-07-2013, 15:41
benimde ön cama birşeyle vurmuşlar çatlak komple... o.ç. bol memleketdeyiz...

Sana da geçmiş olsun bi o kadar dürüst insanın yanında bi o kadar o ç insan var.

Ferhat_V
06-07-2013, 16:49
ya o branda bir alev alsa arabayı yakar nasıl bir o.. çocukluğudur bu...arabayla kapında fazla uğraşma müzik açık gezipte dikkat çekme..bende eskiden çok uğraşır yıkar parlatırdım arabanın burnu boktan hiç çıkmazdı...şimdi haftada 1 yıkatıyorum rahat rahatta biniyorum :D

Muharrem C.80
06-07-2013, 17:11
Muhtemelen gençtir ve ailesinden gizli içiyor olabilir. Benim eski apartmanımda buna benzer bir olaydan komşunun arabasının boyası yanmıştı. Üst kat komşunun çocuğunda birgün yakaladım dışardan gördüm, durumu adamı alıp düzgünce izahettim. Benim gözetimimim altında çocuğun babasıyla konuşturdum kavga etmesinler diye :) Adam acayip mahcup oldu ama sonra bebesine neyaptı bilmiyorum dahada cama cıkmadı :D

mert_can 41
06-07-2013, 17:27
Bence arabasına ugraşanlara gıcık kapan biridir bizde arabayla kapının önünde çok uğraşırdık ilk iki kapıyı çizdiler sonra uğraşmadık ama yerini değiştirdik bu seferde üzerine sigara attılar peçete attılar en son evi değiştirdik kameralı bir siteye geçtik içimiz rahat :) bence sizde arabanın yerini değiştirmelisiniz yoksa dahada azarlar böyleleri

Risendark
06-07-2013, 18:13
abi geçen yıl arabaya müzik sistemi yaptık sokakağa girerken biraz ses açıktı 3. gün arabayı soydular... Bu o.ç ları şeylerinden asacan valla...

burakcan
06-07-2013, 18:17
abi en güzeli park yerini değiştir sen laf söylersin adam susar siner sen yokken arabana zarar verir hiç başını belaya sokma park yerini değiştir

By CrAzY
06-07-2013, 18:30
Park yerimi değiştirme imkanım yok yani yol kenarına çekmek zorunda kalcam o durumda buna da gönlüm el vermiyo 1 yıl kadar çektim sol çamurluk taş izi içerisinde .s

Sequental
06-07-2013, 18:37
Araç kamerası alıcaksın.Aracın on tarafını binaya dogru çeviriceksin.Kameraların açısı ayarlanabiliyor ve non stop günlerce kayıt yapabiliyor.Kamaranın açısını binaya dogru yukarı çevir.Her gün veya 2 günde bir kontrol et.Eninde sonunda yakalarsın atan kişiyi...

Ürünler| PM-5000 Araç kamera sistemleri araç kayıt sistemleri araç kamerası oto kameraları (http://arackamerasistemi.com/u/pm-5000-arac-kamera-sistemleri-arac-kayit-sistemleri-arac-kamerasi-oto-kameralari--18.html)

:)
Bende tam bunu diyecektim.

Ama arac kamerasi ile yukari goruntulemek icin cam'i yukari ayarlayip birakmak gerekiyor.
Kendi balkonun digerlerini goruyorsa 4 cam li DVR al 4 acidan kayit yapsin.
Artik pek pahali degil bunlar, olmadi PC ye 4 cam girisli kart al, 4 tanede ccd cam al tak balkona konuslandir..

Ilgili kisiyi gorsel belgelediginde once kendin yargilla, sonra zarar talbebi icin istiyorsan ilgili davayi acabilirsin..

Eyüp
06-07-2013, 19:09
Babamın arabasınında tamponunda vardı,arabaya uğraşma ile alakası yok..Atanın annesinin mesleği ile alakalı.

tayreep_john
06-07-2013, 19:16
kamera gören bi yer yokmu oraya bıraksan neyin ne olduğu çıkar ortaya kimin olduğunu buluncada katliam yaparsınız :D

orido
06-07-2013, 23:00
kıskançlıktan ne yapacağını bilmeyen yarın bir gün kendisinin de arabasının olabileceğini düşünemeyen o.ç. larının yaptığı iş. her hafta bir tane sararma oluyor arabamda. bagajda pasta cila dolaşıyoruz. geçenlerde bütün bir muz kabuğu vardı arabanın tavanında. kiminle hangi biriyle konuşacan kavga edeceksin. En iyi çözüm kamera gibi gözüküyor. yada çöp atılan yere buraya çöp atanın yazarlardı, sende arabayı belirtmeden bahçeye izmarit çöp atanın gibi bir yazı yassan belki çözer işi.
Allahtan bulsunlar hepsi.

Faruk'S
06-07-2013, 23:19
Emin olun cok şanslısınız.

Bi abimiz gözü gibi baktığı scirocco sunu hava sıcak diye gece cami küçük bi mesafe açık bırakmıştı.Sabah arabasına geldiğinde içi tamamen yanmıştı..

bu ülkede gereksiz oksijen tüketen insan sayısı ne yazıkki çok fazla.. :)

By CrAzY
06-07-2013, 23:30
kıskançlıktan ne yapacağını bilmeyen yarın bir gün kendisinin de arabasının olabileceğini düşünemeyen o.ç. larının yaptığı iş. her hafta bir tane sararma oluyor arabamda. bagajda pasta cila dolaşıyoruz. geçenlerde bütün bir muz kabuğu vardı arabanın tavanında. kiminle hangi biriyle konuşacan kavga edeceksin. En iyi çözüm kamera gibi gözüküyor. yada çöp atılan yere buraya çöp atanın yazarlardı, sende arabayı belirtmeden bahçeye izmarit çöp atanın gibi bir yazı yassan belki çözer işi.
Allahtan bulsunlar hepsi.

Abi sinir bozucu aynı durumdayız biliyorsn insanın canı nası yanıyor.Ama bulursam dövmekten beter etcem.

Emin olun cok şanslısınız.

Bi abimiz gözü gibi baktığı scirocco sunu hava sıcak diye gece cami küçük bi mesafe açık bırakmıştı.Sabah arabasına geldiğinde içi tamamen yanmıştı..

bu ülkede gereksiz oksijen tüketen insan sayısı ne yazıkki çok fazla.. :)

Olaya bak ya :(

kelalper
07-07-2013, 08:34
bende artık sitenin otoparkında cila falan yapmıyorum. Birinde sigara izmaritleri gördüm üzerinde allahtan cam tavan bişey olmadı. İkincisinde bilidiğin düdük makarnalar vardı. Yapan aprtman belli ama 10 kat. Hangisi yaptı bilemiosun ki. Bilsem kapısının kırar girer makarnayı burnundan yediririm adama.

Tekos
07-07-2013, 08:36
Valla arkadaşlar çok haklısınız aynı olay bende de vardı aracı hiç kirli bırakmazdım.Devamlı cila vs. yapardım.Birde yıkama makinesi aldım çok laf oldu(yok ses oluyormuş vs.),sonra hep küçük küçük vuruklar ön bodykit , arka tampon motor kazası vs. şimdi o kadar uğraşmıyorum pis pis geziyorum,küçük vuruklarıda yaptırmıyorum.Mahallede müzik vs. açmıyorum.Allah hepimizi nazarlardan korusun.

ya o branda bir alev alsa arabayı yakar nasıl bir o.. çocukluğudur bu...arabayla kapında fazla uğraşma müzik açık gezipte dikkat çekme..bende eskiden çok uğraşır yıkar parlatırdım arabanın burnu boktan hiç çıkmazdı...şimdi haftada 1 yıkatıyorum rahat rahatta biniyorum :D

Bence arabasına ugraşanlara gıcık kapan biridir bizde arabayla kapının önünde çok uğraşırdık ilk iki kapıyı çizdiler sonra uğraşmadık ama yerini değiştirdik bu seferde üzerine sigara attılar peçete attılar en son evi değiştirdik kameralı bir siteye geçtik içimiz rahat :) bence sizde arabanın yerini değiştirmelisiniz yoksa dahada azarlar böyleleri

-aykt-
07-07-2013, 08:51
kelebek camından atmışlar benim de izmarit. .evlatları.

G_TT_I
07-07-2013, 11:48
Herkesin evde olduğu ve polisin uygun olduğu bir saatte polisi arıyorsun, zorda olsa geliyorlar.

Komşulardan şikayetçi oluyorsun, yöneticiyi filanda çağır polis konuyla ilgili hiçbir işlem yapmaz ama emin ol komşular tırsacaktır,
Bide katkıdan boya yanığını yaptırıcam, kasko avukatları konuyla uğraşacak filan şeklinde konuş emin ol tüm bina duyar,
3 beş kuruşa şu yalandan kayıt yapan cihazlardan koy kafan rahat olur.

Alper_
07-07-2013, 11:59
ne o.ç ları var :mad:

rebeloghy
07-07-2013, 12:49
allahtan apartman annemin çocukluğunun geçtiği apartman da herkes birbirini tanıyor.. benim başıma gelse babamla apartmana yazı asardık giriş kapısına. xxx plakalı araca düzenli olarak sigara atan soysuz kimse arabamın başında bekliyorum sigara pakedini yedirmek üzere diye. Denenebilir derim

bkaraca
07-07-2013, 13:34
zamanında benimde arabama açık sunroof'tan sigara atmıştı birisi araç park halindeyken. Uzaktan gördüm koşarak yaklaştım(o zamanlar sigara içiyordum) elimdeki sigarayı ensesine söndürdüm.Üstüne bir güzel yerlerde sürükledim sonra elimden aldılar.Deri koltukta iz yapmıştı soysuzun izmariti...Size önerim aracınızın brandasının tavana gelen kısmına no smoke işaretlerinden koyun belki espri anlayışı olan bir şerefsizdir.

MBuğra
07-07-2013, 14:01
en çok korktuğum şey, şu sunroofun arkaya doğru açık pozisyondayken birisinin izmarit atması. Ne soysuzlar var yarabbim.

kıvancr
07-07-2013, 14:25
üst katlarda oturuyorsanız arabanın bulundugu yere bakan bir gopro camerası kurup incelenebilir, Art niyetlı soysuz insan çok malasef, Z4 ile ustu açık dolaşırken ust kattan aracın ıcıne sıgar atmıslardı, durdum ne geldıyse ağzıma söyledim cama cıkan olmadı.
En iyisi aracın yerini değiştirmek

i-vtec07
07-07-2013, 14:28
abicim bunun tek sebebi var; fesatlık.. O.ç dolu malesef . Geçmiş olsun...

CRUEL
07-07-2013, 15:36
bi o.ç da işyerinin parkında kaputuma amk yazarak çizmiş çoğunluğun bulunduğu ortamda anasına avradına sövsemde sinirim geçmedi tabi Allah bi şekilde gösterir bana inş yapanı

gökan
07-07-2013, 15:54
o konuda ben muzdarıbım 12 senedır aynı yere arac koyarım arkadas her arabaya ındıgımde sıgara ızmarıtı kusmuk gıbı balgam tukuruk salca sosu ne bokvarsa atmıslar

By CrAzY
07-07-2013, 17:03
En alt kattayım üstten kamera bağlama şansım yok alttan bağlanabilir.Çekemiyorlar arabanın her yeri iz oldu şerefsizler ya töbe est.

TigeR
07-07-2013, 17:53

abi fiyatı nerde yazıyor bunun? GEçmiş olsun böyle oçlar çok özellikle de sitelerde kalabalık olduğu için daha da çok oluyor

Utku
07-07-2013, 19:52
Az önce cama ciktim kizin biri kaputta top sektiriyodu yukarda oynayin dedim annem kiziyo dedi dexi saldim topu patlatti geldi :) demek istedigim urasmaktan skldim artik kesin cozumlere yonelin

By CrAzY
07-07-2013, 20:01
Çözüm Sallamayla ortadan bölmek sanırım ;)