Orijinalini görmek için tıklayınız : Ehliyet işinde yeni bir kazık daha
VTec_king
16-07-2013, 12:11
Evet beyler bayanlar
102 tl lik ehliyet ücreti 15 tl ye düşücekti ya hani
henüz daha düşmemiş üsküdar ilçe emniyete geçen haftasordum bize henüz bir yazı gelmedi dediler.
ayrıca 15 tl düşse bile bir kazık daha var buyrun okuyun
Ehliyet sahibi vatandaşa GİZLİ KAZIK ! - Polis Bülteni (http://polisbulteni.com/haber_detay.asp?haberID=6485)
Hadi buyur burdan yak. S..cekler ya milleti dolaylı olsun istiyorlar..
Armageddon
16-07-2013, 12:13
Sırayla her caminin duvarına isiyorlar....
Birde bugün murat kazanasmaz twitter dan yazmış ehliyeti yanında taşımadan araç kullanamaya da ceza geliyormuş 166tl tutarında.
İbrahim33
16-07-2013, 12:18
ne doymaz bir hükümetmiş bu arkadaş bee.türkiyeyi yeyip bitirdiler , hala doymadılar.
Birde bugün murat kazanasmaz twitter dan yazmış ehliyeti yanında taşımadan araç kullanamaya da ceza geliyormuş 166tl tutarında.
Ceza zaten vardi, zam gelmis sanirim.
Evet beyler bayanlar
102 tl lik ehliyet ücreti 15 tl ye düşücekti ya hani
henüz daha düşmemiş üsküdar ilçe emniyete geçen haftasordum bize henüz bir yazı gelmedi dediler.
ayrıca 15 tl düşse bile bir kazık daha var buyrun okuyun
Ehliyet sahibi vatandaşa GİZLİ KAZIK ! - Polis Bülteni (http://polisbulteni.com/haber_detay.asp?haberID=6485)
Parada mı kazanmıyahhhh :D:D:D
Ceza zaten vardi, zam gelmis sanirim.
ben şimdiye kadar çok denk geldim kendi kullandığımda yada arkadaşlarımda ama hep tc kimliği biliyorsan yeter tarzındaydı polislerin yaklaşımları
Vardı zaten bu ceza
Özgün gerizekalısı kızıltoprakta un'yle ufak bi kaza yapmıştı. Paldır küldür onun yanına gitmiştim, almamışım yanıma ehliyeti.
beyinsize yardım etmeye gittik, ceza yedik..
seneeee
2000'lerin başları
RottingChrist
16-07-2013, 12:32
5 senede bir sağlık raporunun alınması bence güzel bir uygulama. her defasında alınacak sağlık raporu ve ücretleri hakkında yorum yapılabilir ama 18 yaşında alınan ehliyetin ölene kadar geçerliliği pek doğru değil.
Vardı zaten bu ceza
Özgün gerizekalısı kızıltoprakta un'yle ufak bi kaza yapmıştı. Paldır küldür onun yanına gitmiştim, almamışım yanıma ehliyeti.
beyinsize yardım etmeye gittik, ceza yedik..
seneeee
2000'lerin başları
Özgün gerizekalısı Hakanla beraber yapmıştı diye hatırlıyorum hatta Özgüne bişey olmamıştı Hakanın kafa sargılıydı ahahah :D:D:D
Özgün gerizekalısı Hakanla beraber yapmıştı diye hatırlıyorum hatta Özgüne bişey olmamıştı Hakanın kafa sargılıydı ahahah :D:D:D
yok lan o pert olduğu kaza:)
bu başka çıtır:P
o başka, o tem'de olmuştu
yine aramıştı beni fırlayıp gitmiştim
hakanı bulmuştum sonra haydarpaşada, aramıştım bu denyoyu, hakanın iyi olduğunu haber vermiştim
yaralamalı kaza, nezarette kalınacak sabaha kadar..
polisler izin vermişti, sabaha kadar guk'un içinde polis bahçesinde beklemiştik beraber
SOMEONESPECIAL
16-07-2013, 12:39
5 senede bir sağlık raporunun alınması bence güzel bir uygulama. her defasında alınacak sağlık raporu ve ücretleri hakkında yorum yapılabilir ama 18 yaşında alınan ehliyetin ölene kadar geçerliliği pek doğru değil.
Bu sağlık raporunun gerçekten sağlıklı olacağına inanıyormusunuz ?
Ruhsatı muayeneye gönderip arabaları vizeden geçiriyorduk bi zamanlar...
O na benzemesin ?
skyserhat
16-07-2013, 12:40
haberde yazdığı gibi sağlık raporu 100-120 Tl falan değil sağlık raporu almak özel polikliniklerde 20 ila 30 TL arasında değişiyor 2 gün önce bir tanıdığım aldı hatta bende ehliyetimi büyüttüm değiştirmek için yeni ehliyet yasasının yürürlüğe girmesi için dosya hazır bekliyorum. bence insaların yeniden sağlık raporu alması çok güzel yolda her türlü adama denk geliyoruz refleksleri zayıflamış amcalar teyzeler zayıflamış araba kullanıyor hatta ve hatta gençlerin bile herhangi bir rahatsızlığından dolayı refleksleri zayfılayabilir. adam koolu kırık alçıda araba kullanıyor bacağı alçıda araba kullanan adam gördüm. bunların yapan insalardan trafikteki bu tiplerden bence kapsamlı sağlık raporu alınması bile gerekli diye düşünüyorum. 18-20 li yaşlarda alınan sağlık raporuyla 40 yıl araba kullanmak ne kadar mantıklı ?
yok lan o pert olduğu kaza:)
bu başka çıtır:P
o başka, o tem'de olmuştu
yine aramıştı beni fırlayıp gitmiştim
hakanı bulmuştum sonra haydarpaşada, aramıştım bu denyoyu, hakanın iyi olduğunu haber vermiştim
yaralamalı kaza, nezarette kalınacak sabaha kadar..
polisler izin vermişti, sabaha kadar guk'un içinde polis bahçesinde beklemiştik beraber
Sırf zarar amk herif gerçi sonra Kaan intikamını aldı milletin kolunu kırmıştı CRVyle ahahah :D:D:D
Ulan hatırlıyorumda konileri yeni takmıştım rodajdaydı yazık oldu zaten ondan takla attık demişti üşenmedik gittik baktık amk ataşehirdeki hondaya bahçede duruyodu koni moni yok :D:D:D yalanını ziktiim :p
Sırf zarar amk herif gerçi sonra Kaan intikamını aldı milletin kolunu kırmıştı CRVyle ahahah :D:D:D
Ulan hatırlıyorumda konileri yeni takmıştım rodajdaydı yazık oldu zaten ondan takla attık demişti üşenmedik gittik baktık amk ataşehirdeki hondaya bahçede duruyodu koni moni yok :D:D:D yalanını ziktiim :p
zuhauhhushux:)
haberde yazdığı gibi sağlık raporu 100-120 Tl falan değil sağlık raporu almak özel polikliniklerde 20 ila 30 TL arasında değişiyor 2 gün önce bir tanıdığım aldı hatta bende ehliyetimi büyüttüm değiştirmek için yeni ehliyet yasasının yürürlüğe girmesi için dosya hazır bekliyorum. bence insaların yeniden sağlık raporu alması çok güzel yolda her türlü adama denk geliyoruz refleksleri zayıflamış amcalar teyzeler zayıflamış araba kullanıyor hatta ve hatta gençlerin bile herhangi bir rahatsızlığından dolayı refleksleri zayfılayabilir. adam koolu kırık alçıda araba kullanıyor bacağı alçıda araba kullanan adam gördüm. bunların yapan insalardan trafikteki bu tiplerden bence kapsamlı sağlık raporu alınması bile gerekli diye düşünüyorum. 18-20 li yaşlarda alınan sağlık raporuyla 40 yıl araba kullanmak ne kadar mantıklı ?
Alçı ömür boyumu kalıyo sanıyorsun ?
Yalan söylemiş götveren
Bu mal temde soldan sağa geçiyor, ama cidden yavaş.. Ataşehir girişinden girecek.. Arkadan bi tane adam geliyor, buna 190-200'le çakıyor
Arkadaki adam şey demişti hatta karakolda.. 190-200 gibi bi hızdaydım, vuracağımı anladım kastım kendimi, kilitledim
dalacaktık tabi o an herife de, ortam uygun değildi :)
SOMEONESPECIAL
16-07-2013, 12:42
Ne gibi testlerden geçmiş tanıdığınız acaba ?
milletini bu kdr s.ken bi ülke daha yoktur
Yahu ehliyeti yaninda bulundurmamanin niye cezasi var onu cozemedim. TC kimlik girince zaten direk cikiyor neler oldugu. Bagzi ulekelerde var bu uygulama biliyorum, TR a has birsey degil ama niye oldugunu cozemiyorum yani, annem misin ? Evde unuttun tee sana bak girdi 166tl :D
hazır bu ehliyeler değişirken a2 ehliyeti alsam, 400 tllik maliyeyr harcı yine ödüyor muyum?
sanırım bu ehliyet konusu şöyle..
neden bunu çıkarıyorlar?
sen ehliyeti aldın 18 yaşında
geldin 68 yaşına
hala 18 yaşındaki gibi sağlammısın ?
gözlerin hala net görüyormu?
cevap veriyorum hayııııırrr
sizde biliyorsunuzki 5km uzaktan saçmalayan birini görürsek şöyle diyoruz:
ya kadındır - yada bunaktır ..
başımıza kötü işler gelmişte olabilir
belki kaza yaptınız 1 kolunuz koptu, 1 gözünüz kör oldu allah korusun
ee hala 18 yaşında aldığın ehliyet cebinde değilmi ?
dedilerki 5 senede bir kontrol var..
bakalım sen araba kullanacak kadar sağlammısın?
bunun neresi yanlış?
tabiki bizden alınacak olan para yanlış
önce dediler 102 tl ehliyet parası var
sonra bunu kaldırdık dediler
ama hepiniz unutuyorsunuz
aslında önceden şöyleydi
102 tl ehliyet + 110 tl sağlık kontrolü = 212 tl
şimdi geriye sadece sağlık kontrol parası kaldı, eklenmedi bu zaten vardı
şimdi şunu konuşmak lazım
uygulama doğrumu?
bu sağlık kontrol parasını biz ödemek zorundamıyız?
yanlışım varmı ?
skyserhat
16-07-2013, 12:49
Alçı ömür boyumu kalıyo sanıyorsun ?
alçı ömür boyu kalmıyor ama en azından o zaman zarfından kullanmak doğrumu sanıyorsun yada öyle düşünüyorsun ?
TR a has birsey degil ama niye oldugunu cozemiyorum yani, annem misin ? Evde unuttun tee sana bak girdi 166tl :D
kahkaha attım amk :D:D:D
alçı ömür boyu kalmıyor ama en azından o zaman zarfından kullanmak doğrumu sanıyorsun yada öyle düşünüyorsun ?
Bu söylediğinin konuyla ne alakası var yada benim yazdığımdan sen bunu mu çıkardın ? Adamın alçıyla araç kullanmamasını yapılacak sağlık kontrollerine nasıl bağladın valla hayretle izliyorum.
söylediğin öyle saçma ki dayanamadım ! yazmadan önce bi zahmet düşünün, yorucu olacak biliyorum ama yani deneyin en azından.
Ehliyet verilmeden önce insanların sağlık kontrolünden geçmesi gerekiyor ve bunun belli süreler içerisinde yenilenmesi gerekiyor. Konunun özü bu. Sen bu konunun içerisine aaa yollarda kolu hatta bacağı alçılı insanlar var ben görüyorum bence iyi olmuş bu uygulama dersen kusura bakmada sana millet alçısız tarafıyla güler.
Ama sanırım sen gene neden sana ömür boyumu kalıyor alçı dediğimi anlamaycaksın. İnce görmüşüm sanırım...
sağlık kontrolü parasını biz ödeyelim ama bu ücret bence yapılaccak olan muayene için çok fazla benim gözümde ederi 40-50 lira
skyserhat
16-07-2013, 12:53
sen yada ben yada ehliyet alan herkes hangi testlerden geçtiyse onlardan geçmiştir özel check up a gitmedi yani :D
SOMEONESPECIAL
16-07-2013, 12:55
sen yada ben yada ehliyet alan herkes hangi testlerden geçtiyse onlardan geçmiştir özel check up a gitmedi yani :D
Ben trafikten aldım o kadar uzun sene oldu ki hatırlayamadığım için sordum...
skyserhat
16-07-2013, 13:01
söylediğin öyle saçma ki dayanamadım ! yazmadan önce bi zahmet düşünün, yorucu olacak biliyorum ama yani deneyin en azından.
Ehliyet verilmeden önce insanların sağlık kontrolünden geçmesi gerekiyor ve bunun belli süreler içerisinde yenilenmesi gerekiyor. Konunun özü bu. Sen bu konunun içerisine aaa yollarda kolu hatta bacağı alçılı insanlar var ben görüyorum bence iyi olmuş bu uygulama dersen kusura bakmada sana millet alçısız tarafıyla güler.
Ama sanırım sen gene neden sana ömür boyumu kalıyor alçı dediğimi anlamaycaksın. İnce görmüşüm sanırım...
sende şurdaki inceliği anlayamışsın demekki bazı rahatsızlıkların ömür boyu kaldığını biliyorsundur sanırım. kolu kırılmış bacağı kırılmış alçıdan çıktığında bazen sinirler vs. kendi işlevini kaybetmiş bile olabiliyor bu demek oluyor ki buda sakatlığın kalıcı olduğu anlamına geliyor. bunu anlaman içinde rahatszılığın olduğu yerini net olarak kullanmaya başlayamadan anlayamazsın. çalışan biri uzun süreli rahatsızlanıp rapor aldığında bile iş veren çalışabilir raporu istiyor. bu rapor olmadan çalışamazsın bu demek oluyor ki sağlık problemin devam ediyor. aynı şeyi düşüneceksin ki rahatsızlığın devam edecek yada kalıcı olduğu taktide araç kullanman sadece kendine değil diğer insanların hayati tehlikesini de oluşturur.
RottingChrist
16-07-2013, 13:02
ama şu anda emniyet kemerin çalışmadığı veya farın ayarsız olduğu için muayeneden geçemiyorsun. her konuda olduğu gibi bunda da açık olacak işi ticarete dökenler bulunacak ama olması gereken bir uygulama olduğunu belirtmeye çalıştım.
Bu sağlık raporunun gerçekten sağlıklı olacağına inanıyormusunuz ?
Ruhsatı muayeneye gönderip arabaları vizeden geçiriyorduk bi zamanlar...
O na benzemesin ?
sende şurdaki inceliği anlayamışsın demekki bazı rahatsızlıkların ömür boyu kaldığını biliyorsundur sanırım. kolu kırılmış bacağı kırılmış alçıdan çıktığında bazen sinirler vs. kendi işlevini kaybetmiş bile olabiliyor bu demek oluyor ki buda sakatlığın kalıcı olduğu anlamına geliyor. bunu anlaman içinde rahatszılığın olduğu yerini net olarak kullanmaya başlayamadan anlayamazsın. çalışan biri uzun süreli rahatsızlanıp rapor aldığında bile iş veren çalışabilir raporu istiyor. bu rapor olmadan çalışamazsın bu demek oluyor ki sağlık problemin devam ediyor. aynı şeyi düşüneceksin ki rahatsızlığın devam edecek yada kalıcı olduğu taktide araç kullanman sadece kendine değil diğer insanların hayati tehlikesini de oluşturur.
Meslek gereği çok NET söyleyebilirim ki söylediklerinde en ufak bir geçerli taraf yok.
RottingChrist
16-07-2013, 13:04
düşündüklerimi yazıya dökmüşsün. :icon_tup:
neden bunu çıkarıyorlar?
geldin 68 yaşına
bunun neresi yanlış?
aslında önceden şöyleydi
uygulama doğrumu?
yanlışım varmı ?
skyserhat
16-07-2013, 13:04
bence güzel bir uygulama yapılması gereken bir uygulama tabiki belkide işi ticarete dökmeye çalışanlar olabilir ama buda bizim elimizde eğer sırf bu kanun tasarı var ve almak için alırsak bu kişilerede fırsat vermiş oluruz. hem kanun için hemde sağlığınızı görmek için alırsak fırsatçılarda üremez
SOMEONESPECIAL
16-07-2013, 13:07
ama şu anda emniyet kemerin çalışmadığı veya farın ayarsız olduğu için muayeneden geçemiyorsun. her konuda olduğu gibi bunda da açık olacak işi ticarete dökenler bulunacak ama olması gereken bir uygulama olduğunu belirtmeye çalıştım.
Timur bu özel sağlık sektörüne kaldıysa ki kalmış gibi eyvah eyvah
orhansah
16-07-2013, 13:11
neden bunu çıkarıyorlar?
geldin 68 yaşına
bunun neresi yanlış?
aslında önceden şöyleydi
uygulama doğrumu?
yanlışım varmı ?
Yanlış şurdaki 110 TL bir sağlık kontrol ücreti hiç olmadı. Ben 95 yılında ehliyeti alırken de cüzi bir miktardı, 2013 yılında A2 alırken de 15 lira ödedim.
gerisi doğru :)
RottingChrist
16-07-2013, 13:15
abi o konuda sonuna kadar haklısın. amaca ne kadar hizmet eden ve denetlenen bir uygulama olacağını kestirmek zor.
Timur bu özel sağlık sektörüne kaldıysa ki kalmış gibi eyvah eyvah
darkmoon
16-07-2013, 13:19
sağlık kontrolü iyide ben bu sağlık kontrolünün ne kadar sağlıklı yapılabiliceğinden şüpheliyim..
bir zamanlar olduğu gibi gitti evraklar geldi evraklar olmasın yada anlaşmalı abi 300 lira ver 500 lira ver bizim tanıdığımız ocak var sana sağlam raporu çıkartırız muhabbetleri olmasın ..
çünkü denetleme olmaz ve devlet bu prosedüre sadece 5 yılda bir gelicek düzenli sağlam bir gelir gözüyle bakarsa bu tür şeyler olabilir..
SOMEONESPECIAL
16-07-2013, 13:26
sağlık kontrolü iyide ben bu sağlık kontrolünün ne kadar sağlıklı yapılabiliceğinden şüpheliyim..
bir zamanlar olduğu gibi gitti evraklar geldi evraklar olmasın yada anlaşmalı abi 300 lira ver 500 lira ver bizim tanıdığımız ocak var sana sağlam raporu çıkartırız muhabbetleri olmasın ..
çünkü denetleme olmaz ve devlet bu prosedüre sadece 5 yılda bir gelicek düzenli sağlam bir gelir gözüyle bakarsa bu tür şeyler olabilir..
abi o konuda sonuna kadar haklısın. amaca ne kadar hizmet eden ve denetlenen bir uygulama olacağını kestirmek zor.
O zaman bu konu mantıken doğru ama uygulanış ve kontrol mekanizması olmayacağından
Hazineye cukka olarak düşünülmüş hesapsız kitapsız bi zarf gibi geliyor başından beri.
Ne kadar kopartırsak kardır nesabı
imprezaWRC
16-07-2013, 13:59
Ehliyetleri ne zaman değiştirmeye başlayacağız, hazır konu açılmışken bende bunu sorayım dedim.
darkmoon
16-07-2013, 14:02
22 0cak 2014 de başlıycakmış diye duydum yada o zamana kadar bütün ehliyetler değişicek zaten meclis tatile girdi sanırım yeni dönem açıldığında geçer yasa.. chp liler galiba itiraz etmişler yasanın bir kaç şeyine bir haber sitesinde öyle okumuşdum..
yasa ilk çıkdığında çünkü millet sıfırdan tekrar ehliyet sınavına giricek direksiyon sınavına giricek deniyordu tabi doğrumu yalanmı bilmiyorum öyle olursa saçma sapanlığın daniskası olurdu..
imprezaWRC
16-07-2013, 14:11
22 0cak 2014 de başlıycakmış diye duydum yada o zamana kadar bütün ehliyetler değişicek zaten meclis tatile girdi sanırım yeni dönem açıldığında geçer yasa.. chp liler galiba itiraz etmişler yasanın bir kaç şeyine bir haber sitesinde öyle okumuşdum..
yasa ilk çıkdığında çünkü millet sıfırdan tekrar ehliyet sınavına giricek direksiyon sınavına giricek deniyordu tabi doğrumu yalanmı bilmiyorum öyle olursa saçma sapanlığın daniskası olurdu..
Öye olursa, hayatta altından kalkamazlar, harbiden saçma sapanlığın daniskası olur.
Haber de hiç habere benzemiyor ama sağlık raporu aile hekimlerinde bedava :) 110 tl ye kim sağlık raporu alıyormuş ya.
darkmoon
16-07-2013, 15:31
onun kolayı var ehliyet için ibaresi konulursa misal normal sağlık raporu bedavaysa ehliyet için ibareliler paralı olabilir.. devlette illa o ibareli sağlık raporunu isterse ehliyet için normal sağlık raporu olmaz derse o para verilmek zorunda kalına bilinir tabi bunlar varsayım belkide hiç yokdur böyle bir şey..
Haber de hiç habere benzemiyor ama sağlık raporu aile hekimlerinde bedava :) 110 tl ye kim sağlık raporu alıyormuş ya.
O aldığın rapor geçerli olmuyor. Artık büyük iş yerleri bile Devlet Hastanesinden alınmasını isteyebiliyor.
osgb lerden alınan saglık raporları gecerlı oluyor zaten devlet hastanelerı fılan vermıyor artık saglık raporu en azından izmirde durum bu.
işe girerken istediler ordan biliyorum.
Osgb hizmeti veren kurumlara gidicez. 40 50 lira vericez sağlık raporunu alıcaz.
Bu yazıyı kim yazdıysa ya yanlış bilgi veriyor. ya da ona yanlış aktarıldı. yada bilginin alındığı yer ya pahalı ya da abiyi öpmek istemişler. :)
SOMEONESPECIAL
16-07-2013, 16:31
osgb lerden alınan saglık raporları gecerlı oluyor zaten devlet hastanelerı fılan vermıyor artık saglık raporu en azından izmirde durum bu.
işe girerken istediler ordan biliyorum.
Osgb hizmeti veren kurumlara gidicez. 40 50 lira vericez sağlık raporunu alıcaz.
Bu yazıyı kim yazdıysa ya yanlış bilgi veriyor. ya da ona yanlış aktarıldı. yada bilginin alındığı yer ya pahalı ya da abiyi öpmek istemişler. :)
Bi standartı var mı bu kontrollerin ? Muayene gerçekten yapılıyor mu yoksa Kızılay daki gibi mi ?
Reflex, göz, kulak vesaire kontrolleri yapılacak mı acaba ?
sağlık ocaklarında sağlık raporu ücretsiz. dışarıdada 20 30 liradır en fazla ne 100küsür lirası ya ?
kelalper
16-07-2013, 17:29
kolu bacağı hasar alıp ömür boyu sakatlanan adam hayatı boyunca alçı mı taşıyor sakat bölgesinde diye sormuşlar . Sen bunu anlamamışsın hala lafı geveliyorsun.
normal sağlık ocakları 10liraya mı ne veriyordu sanırım ama abim işe girerken istemişlerdi bizim aile hekimine gittiğimizde vermedi her yer vermiyormuş dedikleri yere gittik orada da 40 lira verip almıştı zar zor arabaya biniyoruz benzin fiyatlarından bide bunu çıkardılar.Uygulama güzel ama fiyat için aynı şeyleri söyleyemem
DoganSuper
16-07-2013, 22:38
yeminlen bıktım ya
Ben yenı aldım,3 dakıkalık bır kontrol ve hoooppp saglık raporu elınde.
Hatta tanıdıksa,koftiden oluyor hersey.
Yanı hersey aynı TC de....
Yanı amac oraya 50 tl kazandırmak. Nedense bu OSGB mıdır nedır,yenı basladı calısmaya ve sahıplerı sasılacak derecede badem....
Tesaduf tabı....
GokhanRS
16-07-2013, 22:45
50 tl yi dayıyorlar yani illa?
Aslında hakkıyla yapılsa ve öyle uçuk meblağlar alınmasa gerçekten desteklerim. Sonuçta araçlarımızı 2 yılda bir vizeye sokuyoruz ama o araçları kullananlar araç kullanmaya elverişlimi diye bakılmıyor. Geçen gün gördüm ya adam yürüyemiyor koltuk değneksiz aynı zamanda parkinson belli titriyo. Reno 9 kullanıyo engelli aracıda değil normal reno 9. Bu tarz insanlar trafikten çekilmeli bence. Ha bazı ruh hastası minibüs şoförleri taksiciler filan onlarda ayrıca psikolojik değerlendirmeden geçmeli belirli periyotlarda.
Tabi önemli olan bu işlemin hakkıyla ve değerinde yapılması