Orijinalini görmek için tıklayınız : Cep Telefonları!!
arkadaşlar yolladığım linke bakın ve telefonların zararını bir kez daha anlayın.. gece yatarken telefonunzu kapatın baş ucunuzda bırakmayın taşırken gömlek cebinizie kalbe yakın yerlere koymayın , telefonla birisini ararken ilk biip sesi gelene kadar ve ilk biip sesini duyduğunuzda cok fazla radyason yiyoruz.. beyinde tümor, kanser vs. sebeb olabiliyor. fransadki akrabamız kanserden öldü, cep telefonu fabrikasında çalışıyordu..
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=145065
Ya şimdi ben bu tarz olaylara inanmıyorum. O zaman Çamlıcada oturan insanlar TV vericilerinden dolayı çoktan hepsi kanser olmalıydılar. Ankara Radyosunun ana verici anteni yanılmıyorsam 10.000 cep telefonu gücünde yayın yapıyor ulusal olarak. Bunlar nie yapmıyo. Ki zaten 2.4 ghz halka açık frekansdır. Aklınıza gelebilecek bir çok ürün bu frekanstan yayın yapar yada bu frekans ile çalışır. Şimdi telefonları atsanda 3-5 telefon kadar daha sadece o frekansta yayın yapan aygıtlar var. :)
Serencebey
12-06-2008, 19:19
telefonlar 2.4Ghz ilemi yayın yapıyorlar? ;)
Gercekten cok zararlı ama hicbirimiz malesef dikkat etmiyoruz.
Telefon basucumuzda, elimizde yatıyoruz resmen...
Serencebey
12-06-2008, 19:21
arkadaşlar yolladığım linke bakın ve telefonların zararını bir kez daha anlayın.. gece yatarken telefonunzu kapatın baş ucunuzda bırakmayın taşırken gömlek cebinizie kalbe yakın yerlere koymayın , telefonla birisini ararken ilk biip sesi gelene kadar ve ilk biip sesini duyduğunuzda cok fazla radyason yiyoruz.. beyinde tümor, kanser vs. sebeb olabiliyor. fransadki akrabamız kanserden öldü, cep telefonu fabrikasında çalışıyordu..
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=145065
Bizde buna benzer bir deneyı laboratuar ortamında gerceklestırdık. Yayılan bır habere gore iki adet gorusme yapan telefon arasına koyulan yumurtanın 65dk'da rafadan piştigi yonundeydı.
Denei gerceklesirdik 95 dkda rafadan yumurtlarımız hazırdı. ;)
Sızde evınızde deneyın arkadaslar ıkı telefonu karsılıklı koyun arasına yumurta koyun ve ses transferı olmasını saglııycak en basıtınden bır radyoyu acın yanına bırakın ve deneyın :)
bu o kanser yapıyo bu kanser yapıo sunu yeme bunu yeme diyen erkan topuzdan sora arttı bunlar kannımca
telefonlar 2.4Ghz ilemi yayın yapıyorlar? ;)
pardon atladığım nokta. baz istasyonların merkezi ile ve birbiri arasındaki frekansları 2.4 ghz ve hatta üstü. telefonlar gsm 900 - 1800 standartlarındaki gibi 900 mhz yada 1800 mhz ile haberleşirler.
Bizde buna benzer bir deneyı laboratuar ortamında gerceklestırdık. Yayılan bır habere gore iki adet gorusme yapan telefon arasına koyulan yumurtanın 65dk'da rafadan piştigi yonundeydı.
Denei gerceklesirdik 95 dkda rafadan yumurtlarımız hazırdı. ;)
Sızde evınızde deneyın arkadaslar ıkı telefonu karsılıklı koyun arasına yumurta koyun ve ses transferı olmasını saglııycak en basıtınden bır radyoyu acın yanına bırakın ve deneyın :)
Ben WHO nun cep telefonlarının kanser yaptığına dair bir rapor yayınlamadığını biliyorum. Aksi durumları bilemiycem. Ayrıca bu enerjinin dağıldığı doğru ama güneşteki elektro manyetik atışların artık zayıflayan ozon tabakası ile tutulamadığını elektrikli ısıtıcıların ve yeni bilinen ufo larında bu senin sölediğin etkiyi yaptıklarını. Otopark kumandalarından oto alarmlarına kadar radyo frekansı yayın binlerce araç olduğunu vede telefonları hayatımızdan çıkarsakta bişiyin fark etmeyeceği gerçeği mevcutken ve insanların bence bu dalgalarada alışacaklar. :D Vücudumuz birazcık alışsın yeni nesiller bağışıklı doğsun :D
telefonu cepte tasimanin sperm sayisini dusurdugu ve fizyolojisini bozdugunu hatirlatayim ayrica...
Walla isteyen istediğini söylesin,istenen yayınlansın kesin ve net olarak görmeden kanıtlanmadan gözümle görmediğim şeye ben inanmıyorum.Cep telefonununda sağlık için zararlı olduğunu düşünmüyorum.
Eğer bu kadar zararı olan bir cihazsa tüm dünyada kullanımı yasaklanmalı.Neden tüm dünyada kullanımı serbest biri bence bunu açıklasın?
Tamamen zararsız demiyorum ama bu derece zararlı olcağına kesinlikle inanmıorm.
Madem çok zararlı başka şeylerde yasaklansın.Uydu antenler yasaklansın,uçak radar sistemleri yasaklansın,radyo tw yayınları yasaklansın vs..vs...
yaw günümüzde radyasyon yaymayan bi elektirikli alet var mı? şu an karşısında oturduğumuz pc ekranı da radyasyon yayıyor.. ondan sakın bundan sakın, robinson crusoe hayatı yaşamalıyız o halde..
Serencebey
12-06-2008, 19:41
bu testı deneyın ama bu kadar surede olması ımkansız :)
ben bunu 6 telefonla 15dk denedım banamısın demedı yayılma frekansındakı dalga boyu ne su anda bılmıorum hesaplamak lazım :D
gerek yok :D
Walla isteyen istediğini söylesin,istenen yayınlansın kesin ve net olarak görmeden kanıtlanmadan gözümle görmediğim şeye ben inanmıyorum.Cep telefonununda sağlık için zararlı olduğunu düşünmüyorum.
Eğer bu kadar zararı olan bir cihazsa tüm dünyada kullanımı yasaklanmalı.Neden tüm dünyada kullanımı serbest biri bence bunu açıklasın?
Tamamen zararsız demiyorum ama bu derece zararlı olcağına kesinlikle inanmıorm.
Madem çok zararlı başka şeylerde yasaklansın.Uydu antenler yasaklansın,uçak radar sistemleri yasaklansın,radyo tw yayınları yasaklansın vs..vs...
kardesım para var ucunda hemde baya bi yuklu sence yasaklarnırmı?? amerika kyoto yu ımzalmamasının sebebı usa ekonomisine 500 milyar dolar yuk bındırmesıymıs... :S hepımız olecez bu para sevdası yuzunden, ztn olcez de bu adamlar hızlandırıo ısı :D
bu testı deneyın ama bu kadar surede olması ımkansız :)
ben bunu 6 telefonla 15dk denedım banamısın demedı yayılma frekansındakı dalga boyu ne su anda bılmıorum hesaplamak lazım :D
gerek yok :D
Ankara belediye otobusleri frenlerini etkiliomu kanka bu cep telefonları :) ?
Bi ara Ankara'da baya bi tartışıldı diye hatırlıyorum bi otobus frenleri boşalmıştı, sebebe
cep telefonu demişlerdi.
walla cep telefonları uzun yol otobüslerini etkilemiyo ona eminimde, belediye otobüslerine bişey diyemiycem.. uzun yolda millet dakka başı zart zurt konuşmasın ortamda gürültü olmasın diye otobüs aksamlarına zarar verir diyerek milleti uyutuyorlar.. bizzat gözlerimle gördüm şöförlerin ve hosteslerin alayanın cepleri açık otobüslerde...
Low-Rider
12-06-2008, 19:47
Uzun yol otobüslerini de belediye otobüslerini de etkilediklerine inanmıyorum bende.Uzun yol şoförlerinin hepsinin cep telefonu açık ki çoğu yolcu da açık tutuyor zaten.
Belediye otobüslerindeyse pil bitmediği sürece telefonunun kapatan görmedim:) takır takır işliyor hepsi.
The study was conducted under the auspices of the University of Western Australia and based on samples collected from 52 heterosexual men. The samples were assessed using World Health Organization guidelines.
The study found that those men who carried a cell phone in their hip pocket or on their belt had lower sperm motility and a lower sperm concentration than men who carry a mobile phone elsewhere on the body.
http://www.consumeraffairs.com/news04/2005/cell_motility.html
Shadow_Dancer
12-06-2008, 19:54
Otobüsü felan bilmem ama kesinlikle uçakta açmayın arkadaslar :)
Yaşım çok genç bi uçuşuma denk gelirseniz hep beraber gideriz Allah korusun :)
onu bunu bilmem bi ara 7 saat konustuğum olurdu kulağımın ısındığını bilirim :D Şimdi az kullanıyorum:D
Low-Rider
12-06-2008, 19:57
tuğral 7saat konuşunca bırakta ısınsın,devamlı temas halinde telefonla kulağın:D
onu bunu bilmem bi ara 7 saat konustuğum olurdu kulağımın ısındığını bilirim :D Şimdi az kullanıyorum:D
ne konuştun lan 7 saat :D fatura ne kadar geldi :D
Telefonun bünyemize verdiği zarar kanıtlanmıştır arkadaşlar.Hepimiz yapıyoruz.Turkcellden bana hediye kulaklık geldi blotoothlu 2 gün kullandım fırlatıp attım alışmışız elde telefon.mümkün olduğunca mesajlaşıyorum konusmaktan kaçınıyorum.
zararı ne derece var bilmiyorumda
çok konuştummu başım ağrıyor onu biliyorum :) (2 saat filan )
SerkanKurt
12-06-2008, 21:56
Radyasyon manyağı oluyoruz zaten çağımız Radyasyon çağı :)
zararı oldugunu düşünüyorum ama zararlı diyede cep telefonlarının kaldırılıcağını düşünmüyorum öldürücü etkisi olan sigara kaldırılamamışken cep telefonunun dünya üzerinde kullanımının yasaklanması saçma.Belediye otobüsünde etkilediğini gözümle gördüm önümde ki arkadaşın telefonu çaldı otobus kendi kendine fren yaptı sonra sofor telefonu kapatın diye bağırdı etkilediğini düşünüyorum en azından belediye otobusunde
DaRkNeSs-
13-06-2008, 00:44
belediye otobüslerinde ,otomatik vitesli olanlarında etkilenme oluyor özellikle de elektronik akasmın yoğun olduğu şöför mahali yakınında çalan telefonlar arabanın sapıtmasına sebep oluyor.çok denk geldim inanın arabanın motor sesi bi salaklaşıyor düzensiz çalışmaya başlıyor şöför kenara çekiyo ses bi tuhaf derken araç stop ediyor,şöför bağırıyor telefonu kapatın die falan.. o sırada araç kendini korumaya alıyor.
bundan birkaç sene önce mercedes körüklü otobüsler izmire ilk geldiğinde bi tanesinin motoru alev almıştı. arkadaşım o otobüsün içindeymiş, birisi telefonla konuşuyormuş, adama kapat demişler tınlamamış,bikaç dakka sora araba sapıtmış ve motor kısmından dumanlar gelmeye başlamış şöför alsancak limanın orda sağa çekip zaten çok fazla sayıda olmayan yolcusunu indirmiş,motor kaputunu kaldırmış alevler çıkmış kapağı açınca.. aracın motoru pert olmuştu...
önde oturcaksanız kapatın telefonunuzu yada konuşmayın meşgule alın açık unutursanız. gerçekten etkiliyo. ha şöförler de açık tutuyo,o onların öküzlüğü ne diyim :D
Sigara kadar zararı yoktur. Önce sigarayı bırakmak lazım sonra cebi düşünürüm :)
Zararlıdır, doğrudur. Bir an önce dumanla haberleşmek lazımdır. 2 Kısa 1 uzun ben sadece bunu biliom bu da mors zaten. :D
Absinthé
13-06-2008, 13:27
belediye otobüslerinde ,otomatik vitesli olanlarında etkilenme oluyor özellikle de elektronik akasmın yoğun olduğu şöför mahali yakınında çalan telefonlar arabanın sapıtmasına sebep oluyor.çok denk geldim inanın arabanın motor sesi bi salaklaşıyor düzensiz çalışmaya başlıyor şöför kenara çekiyo ses bi tuhaf derken araç stop ediyor,şöför bağırıyor telefonu kapatın die falan.. o sırada araç kendini korumaya alıyor.
bundan birkaç sene önce mercedes körüklü otobüsler izmire ilk geldiğinde bi tanesinin motoru alev almıştı. arkadaşım o otobüsün içindeymiş, birisi telefonla konuşuyormuş, adama kapat demişler tınlamamış,bikaç dakka sora araba sapıtmış ve motor kısmından dumanlar gelmeye başlamış şöför alsancak limanın orda sağa çekip zaten çok fazla sayıda olmayan yolcusunu indirmiş,motor kaputunu kaldırmış alevler çıkmış kapağı açınca.. aracın motoru pert olmuştu...
önde oturcaksanız kapatın telefonunuzu yada konuşmayın meşgule alın açık unutursanız. gerçekten etkiliyo. ha şöförler de açık tutuyo,o onların öküzlüğü ne diyim :D
Bence onlar cep telefonundan olduğunu sanmıştır... ;)
Cep telefonu mercedes gibi bi aracın motorunu yakıyorsa mercedes bu işi bıraksın :rolleyes:
DaRkNeSs-
13-06-2008, 13:55
abi otomatik şanzıman olduğu için araç şanzıman sapıtıyo kitliyo kendisini ve sen gaz verdiğin için sıkışıyo sora da böyle oluyo..
hadi motorun yanmasını geçelim
ama bana çook kereler denk geldi,ön sıralarda birinin telefonu çaldı araba sapıttı sesi değişti,araba kenara çekildi ve stop etti...
ALPER-VNS
19-06-2008, 00:53
http://www.koreus.com/video/telephone-portable-mais-popcorn.html
bu videoyu buldum.. adamlar telefonla mısır patlatıyolar..
http://www.koreus.com/video/telephone-portable-mais-popcorn.html
bu videoyu buldum.. adamlar telefonla mısır patlatıyolar..
olum alper:D ilk post'ta zaten var :D
ALPER-VNS
19-06-2008, 01:57
olum alper:D ilk post'ta zaten var :D
yok ya :D bizim tasarım hocası mail atmış,, bende lan böyle bi konu wardı atıyım şuraya dedim :D:heyoo:
Ne güzel iste :D
Tüp derdi yok, yag derdi yok :D
Koy 2 cep telefonu direk patlamıs mısır :D
Alttan tutmuş ateşi patlatmış mısırı masanın altınıda yaktı şerefsiz :hahaha:
ilerde cep telefonu kullanımıda, sigara yasağına benzer şekilde "burada konuşma,açık alanda konuşma" şeklinde kısıtlanacak tahminim.