PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakiki Deri Koltuk Temizleme&Koruma?

KOSEREN
27-07-2013, 22:05
Arkadaşlar selam,
Aracımda hakiki deri döşeme var,özellikle şoför koltuğu oturma kısmı kirlendiğinden olsa gerek parlamaya başladı.Yolcu koltuğunun derisinde de hafif sertleşmeye bağlı olarak kırışmalar başladı..
Bu durumların önüne geçmek için ürün tavsiyenize ihtiyacım var.Ama atıyorum meg.ın şu ürünü de var değilde,bizzat kullanıp memnun kalan arkadaşlar hangi ürünü tavsiye edersiniz?Şoför koltuğumdaki parlamanın önüne geçip diğer koltuklarımında parlamadan yumuşaklık kazanmasını sağlayabileceğim marka önerilerinizi bekliyorum:)

bayerische_M52
27-07-2013, 22:34
ben turtle wax ın krem rengi olanını kullandım aracım bmw gayet memnunum ama once iyi bi temizlik sart cunkü ürünün cleaner özelliği yok en güzel yanı U.V koruması var tavsiye ederim

ama cok özel bi urun olması acısından her turlu GLİPTONE markasını tek geçerim kolay gelsin

alihan_27
27-07-2013, 22:35
Markalı ürün tavsiyesi yapamam, kullanmadım. Kendi yöntemim, öncelikle deri yüzeyini arap sabunu ile temizleyip kuruladıktan sonra arko, nivea vb el kremiyle deriye yedirerek sürüyorum. Gün aşırı ikinci defa sürüyorum, işlem tamamdır. Bizzat kullandığım ve tavsiye edeceğim bir uygulama. Banada Artcar'ın sahibi(adını hatırlayamadım) söylemişti.

KOSEREN
27-07-2013, 22:47
Artcar'ın sahibi Cem bey ile göüşmüsünüz sanırım.Sağlam referans böyle bir yöntem için.Ama ne bileyim kısa vadede faydalı olsada uzun vadede deride sertleşme çatlatma yaparmış gibi bir düşüncem var,tamamen düşünce :)

KOSEREN
27-07-2013, 22:48
ben turtle wax ın krem rengi olanını kullandım aracım bmw gayet memnunum ama once iyi bi temizlik sart cunkü ürünün cleaner özelliği yok en güzel yanı U.V koruması var tavsiye ederim

ama cok özel bi urun olması acısından her turlu GLİPTONE markasını tek geçerim kolay gelsin

Temizliği nasıl yapıyosun hocam ne kullanıyosun

imprezaWRC
27-07-2013, 23:08
Temizleyici olarak Chemical Guys Leather Cleaner öneririm pH dengelidir ve kokusuzdur. Yine aynı markanın deri bakım kremide gayet güzeldir.

KOSEREN
27-07-2013, 23:38
Temizleyici olarak Chemical Guys Leather Cleaner öneririm pH dengelidir ve kokusuzdur. Yine aynı markanın deri bakım kremide gayet güzeldir.

Hocam apc diye bir temizleyici varmış nasıldır?Bir de bu yazdığın ürünü yurtiçi bulabileceğim biyer varmı

melihyilmaz
28-07-2013, 01:55

bu ürünü yurtiçinde bulabileceğim yer varmı arattım ama bi sonuca ulasamadım

ruudvan
28-07-2013, 02:28
chemical guys a buradan ulaşabilirsiniz
https://www.facebook.com/ChemicalGuysTR

artı olarak
apc - all purpose cleaner genel temızleyıcıdır.
deriyide kumaşıda plastiğide temizler.
birebir deri için ürün deildir.
yukarıde önerilen deri için minimum zarar verebilicek kimyasal yapıda üründür.

Kadyr
28-07-2013, 02:37
Ben direk lostra salonundan badem yagli krem aldim bi kucuk kavanoz. Kullandim iyiydi yani bi kotulugunu gormedim:D

nasyonel69
28-07-2013, 02:47
arkasalar ben derı doseme ustasıyım sıze tavsıyem ozelıkle kımyasal madee kulanmayın derı üzerınde sadece hafil deterjanlıs suyla temızleyın derı yuzeylerı ve sonra arko krem tarzı yada wurtt marka kremler kulanın ama abartmayın fazla cok surmeyle cok yumusamaz aracınızın derısının asınmasını buyuk senebı guneşe maruz kalmasıdır

34tb9544
28-07-2013, 03:34
Ben normal banyo sampuani ile tamamen kopurtup temizliyorum kuruduktan sonra vazelin ile parlatip korumaya alıyorum

mexbull
28-07-2013, 13:32
bilgiler güzel teşşekürler

F4R
28-07-2013, 13:46
ben turtle wax'ın krem rengi olan ürününü kullanıyorum. uv koruması ve cleaner özelliği var. fena ürün değil. kesinlikle mf bez ile silip fazlasını yine temiz bir mf bez ile temizleyin.

en yakın zamanda chemical guys'ın yukarıda bahsedilen temizleme + bakım ürünlerini alacağım. bana kalırsa deri bakım ve temizlik ürünleri ayrı olmalı. cleaner + conditioer ürünler çok sağlıklı gelmiyor.

cg'nin ürünleri alınca kullanmadan önce arap sabunu ile temizlemeyi düşünüyorum. elimde ATAS Vinet (apc)'de mevcut. geçen arap sabunu ve vinet ile deneme yaptım. 1/10 sulandırılmış vinet ile. ikiside gayet güzel temizliyor ancak vinet ile sildiğimde beze biraz derinin rengi çıkıyor. kimyasal olduğu için normal böyle olması. uzun vade kullanım için bence arap sabunu en ideali deri için.

ama yine son tavsiyem gliptone ürünleri (tr de bulmak çok zor malesef ) yada bulamıyorsanız chemical guys'ın ürünleridir.....

KOSEREN
28-07-2013, 17:36
Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Uygulama yöntemi kafamda ufak ufak şekillenmeye başladı ama yine birkaç soru işareti var.
- Öncelikle deri temizliği ve bakımını tek losyonda gerçekleştiren ürünleri kullanmamaya karar verdim.İkisini aynı anda tam manasıyla yapabilecek olması bana mantıklı gelmiyor.
-Gliptone ve chemical guys markalarını Türkiye'de bulmak çok zor,tek temizleyici olarak bana güven veren bir marka AutoGlym deri temizleyici ürünü;
Hadim Boya | AutoGlym Türkiye Genel Distribütörü (http://hadimboya.com.tr/urunler/0/autoglym/60/deri-temizleyici-lc500/) ile koltukarı kirden arındırmak.Akabinde ise methini çok duyduğum doğal badem yağını uygulayıp mf bez ile silmek..Badem yağı yerine diğer alternatifim:http://hadimboya.com.tr/urunler/0/autoglym/62/deri-besleyici-lcc325/Evet arkadaşlar autoglym markası ve badem yağı ile ilgili düşüncelerinizi paylaşırmısınız.Badem yağı koltukları parıl parıl parlatırmı?İlk mesajımda yazdığım gibi koltukların yumuşak fakat mat olmasını istiyorum.Ne diyorsunuz?

F4R
28-07-2013, 20:59
Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Uygulama yöntemi kafamda ufak ufak şekillenmeye başladı ama yine birkaç soru işareti var.
- Öncelikle deri temizliği ve bakımını tek losyonda gerçekleştiren ürünleri kullanmamaya karar verdim.İkisini aynı anda tam manasıyla yapabilecek olması bana mantıklı gelmiyor.
-Gliptone ve chemical guys markalarını Türkiye'de bulmak çok zor,tek temizleyici olarak bana güven veren bir marka AutoGlym deri temizleyici ürünü;
Hadim Boya | AutoGlym Türkiye Genel Distribütörü (http://hadimboya.com.tr/urunler/0/autoglym/60/deri-temizleyici-lc500/) ile koltukarı kirden arındırmak.Akabinde ise methini çok duyduğum doğal badem yağını uygulayıp mf bez ile silmek..Badem yağı yerine diğer alternatifim:Hadim Boya | AutoGlym Türkiye Genel Distribütörü (http://hadimboya.com.tr/urunler/0/autoglym/62/deri-besleyici-lcc325/)Evet arkadaşlar autoglym markası ve badem yağı ile ilgili düşüncelerinizi paylaşırmısınız.Badem yağı koltukları parıl parıl parlatırmı?İlk mesajımda yazdığım gibi koltukların yumuşak fakat mat olmasını istiyorum.Ne diyorsunuz?

chemical guys ürünlerinin www.chemicalguys.com.tr adresinden alabilirsiniz ancak sitede şuan problem var sanırım. Autoglym'de iyidir. badem yağı parlatır. hemde baya parlatır. ama yaklaşık 24 saat sonra emiyor deri tamamen. biraz azalıyor o zaman parlaklığı. deriyi kesinlikle çok güzel yumuşatır. ancak sürerseniz kesinlikle 1 gün güneş görmemesi gerekiyormuş. aklınızda bulunsun.

16EC813
29-07-2013, 09:44
temizlik için asprin kullanıyom çok güzel temizliyo ama parlatmıyo

yakuza
29-07-2013, 13:15
en güzeli sabunlu su bildiğiniz banyo sabunu, güzelce hafif sıcak suyla bi kova içinde mf bezi sabunluyorum sonra siliyorum temizliği bittikten sonra badem yagı ile besliyorum

Masterpiece
29-07-2013, 13:44
temizlik için asprin kullanıyom çok güzel temizliyo ama parlatmıyo

Asprin kullanıyorum bende 5 Tl fiyatı var öyle küçük bişi de deil vede temizlik için mükemmel bence , fakat aspirinle temizlidikten sonra çok kuruyolar en ufak şeyde aşına biliyorlar bir süre sonra tekrar normale dönüyor fakat temizledikten sonra badem yağı veya vazelin tarzı bişi sürülmeli