PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seat Toledo 1.9tdi signo - Ibiza 1.9 tdi signo - Ibiza 1.4 tdi

rebeloghy
01-08-2013, 11:10
Herkese merhabalar, hikayemi birazcık özet geçmek gerekirse ; 2 yıl kadar vtec2 kullandıktan sonra iş durumlarımız dolayısı ile satmam gerekti. 1 yıldır da kiralık 1.2 clio symbol kullanıyorum. Allah'a çok şükür düzlüğe çıktık gibi ve tekrar araç bakmaya başladım :) İnsan iyiye alışıp da kötüsüne dönmesi gerekince bocalıyormuş allah hiç birinize arabasını sattırmasın diyerek soruma geliyorum.

Lpgli araç ile tanışmam 1.2 clioda olunca inanın lpg fikrinden soğudum. Şöyle de bir düşüncem var lpg mi dizel mi kıyaslamasında ; az yaksın diye ikisini de sakin kullanırken alt devirde dizel çok çok daha keyifli, lpgli araç alt devirde çekilmiyor klima açsan gaza bassan yakıyor... Dolayısı ile kendimi dizel araç bulmaya ikna ettim.

İki gün içinde fiyat limitim belli olacak , 17- 19 aralığında en optimum aracı arıyor gibiyim. Toledo 1.9 tdi signo'lar kafama yattı gibi ama sizlerin yorumlarını da istiyorum , 2001 modeller pd değil vp37 denilen tipte motorlar oluyor sanırım. Farkı nedir alınır mı alınmaz mı ?

Dizel araca bir kaç ay sonra yazılım yaptırabilirim ama denemelere cıkıp aman 2 boy daha gitsin diye değil sadece keyfi olarak. O yüzden şundan daha çok güç alınır falan gerekmiyor bana :) 3-4 tane toledo buldum bakmam gerekiyor , 1 tane 1.9 tdi ibiza buldum 4 kapı o nasıldır sizce ? yada 1.9 ları bırakıp 1.4 leri düşünücem ama 1.9 dizelle hemen hemen aynı yakıp çok daha güzel gitmek de cezbediyor :)
Özetle seçeneklerdeki araçları nasıl yorumlarsınız? Aynı fiyat aralığında dizel ve kalite olarak yakın başka ne bakabilirim öneriniz var mı ? Ayda bir kaç kez annem ve ablam da kullanabilir bu yüzden toledo'larda direksiyon derinlik ayarı var mı öğrenmem de gerekiyor ? Yardımlarınız için teşekkür ederim

SekoLive
01-08-2013, 11:33
Hangisinin en temizini bulursan memnun kalırsın emin ol.

ben toledo bulsam toledo alacakdım bulamadım.

o bütcede temiz araba bulman zaman alabilir birazda şans gerektirebilir.

1.9tdi ibiza 6L (02--08)olan kasa ise kesinlikle bulman zor

rebeloghy
01-08-2013, 11:37
Hangisinin en temizini bulursan memnun kalırsın emin ol.

ben toledo bulsam toledo alacakdım bulamadım.

o bütcede temiz araba bulman zaman alabilir birazda şans gerektirebilir.

1.9tdi ibiza 6L (02--08)olan kasa ise kesinlikle bulman zor

İlanda 3 tane var zaten sadece o ibizadan , biri izmirde diye bakmayı düşünüyorum. Bir kaç tane toledo var önce izmirdekine bakıcam yine, eğer sürüş pozisyonu falan sıkıntı olmazsa anneme de Casablanca'nın aracına da talip olabilirim :)

Kmler genelde 160 bin ile 210 bin aralığında , baktığım hoşuma giden toledolar 190 bin civarında , 1.9 ibiza 190 bin gibi yine. Km ler normal geliyor bana yani az bile dizel ve 9 10 yasında araç için. Temiz bulma konusunda baktır mutlaka diyebilceğiniz bir parçası vs var mıdır ? Siz ne aldınız peki

SekoLive
01-08-2013, 11:41
bende 08 ibiza tdi stylance olan paketten var.

özellikle baktır diyeceğim yer yok daha arabanın yenisiyim, standart motor kaporta v.s. baktırırsın turbo dizel oldugundan turboyu kontrol ettirmeyi unutma ıslık v.s. durumu varsa ona göre aksiyon alırsın.

CasabLanca
01-08-2013, 11:44
imkanın varsa makyajlı ibiza bulabiliyorsan ondan bul al paketine bakma direk yapıştır
onun dışında toledo daha mantıklı iç bakım ve kullanış açısından. ahf motora sahip 1.9lar pd serisinden sonra en çok kullanılan dizel grubu.
sana dediğim gibi toledolarda derinlik direksiyonda yok koltukta var, direksiyonda alçaklık yükseklik ayarı var. ibizada da olduğunu sanmam
bir de hangi araç olursa olsun dizelde banko kmsini kontrol ettir al alayının oynanmış düşürülmüş
ben mersinden 1.9 tdi ibiza alıyordum adamlar 240 binden 80 bine düşürmüş 2008 senesinde :D

rebeloghy
01-08-2013, 12:00
imkanın varsa makyajlı ibiza bulabiliyorsan ondan bul al paketine bakma direk yapıştır
onun dışında toledo daha mantıklı iç bakım ve kullanış açısından. ahf motora sahip 1.9lar pd serisinden sonra en çok kullanılan dizel grubu.
sana dediğim gibi toledolarda derinlik direksiyonda yok koltukta var, direksiyonda alçaklık yükseklik ayarı var. ibizada da olduğunu sanmam
bir de hangi araç olursa olsun dizelde banko kmsini kontrol ettir al alayının oynanmış düşürülmüş
ben mersinden 1.9 tdi ibiza alıyordum adamlar 240 binden 80 bine düşürmüş 2008 senesinde :D

Abi direksiyon olayını bir kaç ilanda gördüm de belki sallayarak yazmışlardır :D izmirde bi araca gidip bakıcam annem tamam kullanırım derse ariyorum seni sen bana telefonunu pm atar mısın. Yine de konu açtım fikirleri alayım belki aklıma gelmeyen araç vardır falan diye.

doush
01-08-2013, 14:19
ibizalarda derinnlik ve yükseklik ayarı var direksiyonda

OMTech
01-08-2013, 17:14
bende aynı durumda kalmıştım. toledoyu eski kaldığı için eledim. en iyisi bile sıkıntı çıkarabilir gözüyle bakıyordum. 1.9 ibiza bulamadım düzgün cupralara baktım onlarında hepsi oynanmış oynanmamışlarada dünya para isteniyor ben 1.4 aldım temiz temiz gidiyorum. hatta doğuştan aylardır kaçıyorum video istiyor diye gene yakalandık :p sen hangisinin temizini bulursan al. bütçeni belirle gerisi kolay. geniş büyük araca alışıksan ibizalar biraz yorar. ben swürekli tek başıma bindiğim için araca aramadım ama 4 kişilik yolculuklarda standardı çok sıkıyor adamı kurcalamadan olmuyor. kurcalayıncada stock pd130u deliyorsun :)

rebeloghy
01-08-2013, 22:21
Ibıza 1.4 tdi kullanıcıları 120 km gibi hızda giderken 5.vites devir ne civarda oluyor acaba ? bilgilendirebilir misiniz

Birkan61
01-08-2013, 22:27
Ibıza 1.4 tdi kullanıcıları 120 km gibi hızda giderken 5.vites devir ne civarda oluyor acaba ? bilgilendirebilir misiniz

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/282416_214925361886918_7844180_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/s720x720/480617_425776140801838_1688974486_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/s720x720/431063_425776820801770_805556438_n.jpg

rebeloghy
01-08-2013, 23:00
ilaç oldu bunlar merakıma :) çok çok teşekkür ederim, stock mu aracınız ? Performans - yakıt oranı tatmin ediyordur sanırım

Birkan61
01-08-2013, 23:11
Evet stok aracım :) 80 HP olandan.

Bugün Egr, Emme Manifoldu, Gaz kelebeği temizliğide yaptım tekrardan. Cıncık oldu :)

Çekişi oldukça tatminkar sınıfına göre iyi. Turbo devrinin altına yani 2000 devirin altına düşürmezseniz hiç bir sıkıntı yok araç çok aşırı yüklü olmadığı sürece.. Yani benimki 8 kişi + bagaj yapmadığınız zaman :D egsoz sürtüyordu lanet bir gündü

Tüketimi şöyle diyeyim, basmazsanız oldukça az yakıyor. Basarsanız ona görede hayvanlaşıyor :)

50 liraya şehir içi 102 km'de kaldığımıda bilirim hayvan gibi kullanımda, normal kullanım ile 200 kilometreyi geçtiğimde oldu..

fullediğim zaman 48 litre mazot alıyor araç, uzun yolda ortalama bir sürüş ile 120 - 160 km arası hızlar ile 840 km yol yaptım.

Sakin kullanırsanız 100 - 110 giderseniz rahat 1000 km devirir tam depo ile.

En son paylaştığım 180 km'lik resim var ya, depoyu fulledim ve tripte gözüküyor 604 km yol gelmişim.. Yarının biraz altında gibi ibre. Menzil o sıra 330 km'idi, 180 km hızla 1 saate yakın devam edince 110'lara kadar düştü :D

İlk resimde arabayı aldığım gün. Bir Trabzonlu olarak notere 61,000 km'yi görerek gittim :D

rebeloghy
01-08-2013, 23:18
Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim usta sağolasın valla :) Bakalım bir kaç tane ibiza buldum zaten ama öncelikli hedefim 1.9 toledo :D olmusken az daha gitsin diyor insan uzun süre cliodan sonra sıkıldım da biraz.. Toledolarda temiz bulamazsam ibiza olcak gibi. Tabi bir de annemin toledo'da mini mini bir kuş modeli olmaması lazım :D

Birkan61
01-08-2013, 23:24
Rica ederim dostum, istediğin herşeyi sorabilirsin ibiza hakkında :)

Valla güçlü motor her daim iyidir imkân varken :D Gerçekten güzel kaçıyor toledo.

Toledonun artısı performansı ve konforu.

Haricinde eski model yani yaşlı olması, daha yüksek km'de bulacak olabilmen eksi yönleri.

Araştırmaya devam belki uyguna güzel bir toledo düşer :) Hayırlısı olsun şimdiden..

setnogrom
01-08-2013, 23:47
İbiza 1.9tdi 2002 öncesi kasaysa hiç uğraşmayın
Ibiza 1.4 tdi 80 hp olanlar makyajlıdır stylance modeli dolu olanıdır.
Makyajsız olanların en dolusu s-rider modelidir 2006 yılı çoğunluktadır.(75hp)
3 silindirli olmalarına aldanmayın turboları iyidir ve motorlar oldukça sağlamdır.Uzun yolda 110 km/s geçmeyin 1300km garanti ederim.
Tolede bu araçlardan segment olarak farklı ama temizini bulursanız bence tolede seçin.Tabi aile için kullanacaksanız.

xx

rebeloghy
02-08-2013, 01:09
Bilgiler geliyor :) teşekkür ederim yorumlara , ibiza 1.9 tdi 2003 model signo ama araca bakmak lazım tabii. aklımda 2 -3 toledo var onlarda sağlam temiz çıkmazsa 3 silindir olacağız. Aile de bineceği için toledo çok daha hayırlı olcak gibi geliyor anneme çok büyük gelmediği sürece