Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam filmi rezidans hakkında
Yan camları söktüm çok kolay oldu ama arka cam kafamı çok kurcalıyor rezidans kopuyo diyolar genelde ama nette baktım çoğu 1.ağızdan net bilgiler değil hep kulaktan dolma.
Bu işin bi çözümü varmıdır yoksa rezidans kesin olarak bozuluyor mu bozmadan sökmenin bi yolu varmıdır
ek olarak bana men i kaldırtmak için verilen 1 hafta süre iş günümüdür yoksa tam 1 hafta sonra bitiyomudur.
turboman
07-08-2013, 20:14
kardeşim öncelikle slm. en başta o rezidans deyil rezistanz :) arka camın filmini sökmek için kesinlikle maket bıçağı falan kullanma eğer film çok eski ve kalitesiz bi film ise camla özleşmisse işin zor önce camı fön makinasıyla ısıtarak filmi yumuşatıp uç taraflarından kaldırmayı dene kopmadan büyük parça halinde çıkıyorsa işin kolay eger ufalanıp parçalanıyorsa benim söyleyebilecegim bişey yok kazıman gerekebilir kolay çıkıyorsa kalan ypışkanımsı dokuyu scotchbrite bulasık süngerinin sert kısmıyla camsil yardımıyla çıkarabilirsin allah kolaylık versin.
kardeşim öncelikle slm. en başta o rezidans deyil rezistanz :) arka camın filmini sökmek için kesinlikle maket bıçağı falan kullanma eğer film çok eski ve kalitesiz bi film ise camla özleşmisse işin zor önce camı fön makinasıyla ısıtarak filmi yumuşatıp uç taraflarından kaldırmayı dene kopmadan büyük parça halinde çıkıyorsa işin kolay eger ufalanıp parçalanıyorsa benim söyleyebilecegim bişey yok kazıman gerekebilir kolay çıkıyorsa kalan ypışkanımsı dokuyu scotchbrite bulasık süngerinin sert kısmıyla camsil yardımıyla çıkarabilirsin allah kolaylık versin.
neyse artık adı önemli değil :)
çok eski değil tam 1 senelik ama kalitesiz sanayi işi. Yan camları sökerken hepsi tek parça halinde geldi ama benim derdim rezistanz ı parçalamadan sökmek.
Isıttığım zaman filmin yapışkanlığı gider yada azalır mı yada bu yapışkanlığı ne yaparak azalta bilirim ki rezistanz ı koparmiyim :)
Faydalı bir konu olduğunu düşünüyorum. Ben de takipteyim.
ilker_yusuf
11-08-2013, 20:46
Bence cam filmi yapan bir yerle görüşün onlar bir sıvı ve ısı tabancası yardımıyla daha iyi ve zarar vermeden sökeceklerdir diye düşünüyorum. Bu arada özür dilerim filmler kaç numaraydı?
Kartal sanayide bi camci 50 tl ye garantili sokerim dedi ilaci varmis guya daha yaptirmadik
GokhanRS
11-08-2013, 21:09
ozan ben filmi aralayıp cam sil sıka sıka ıslata ıslata yavaşca çıkardım hiç zarar görmedi.
ama öncesinde sıcak saatte güneşe karşı parket arkayı :) ısındıktan sonra kolay oluyor.
aracı gunes altında bırak sonra rezıstansı calıstırarak ( rezıstans uzerındekı fılm ıyıce ısınarak yumusasın dıye ) yanlamasına olarak yavas yavas cıkart ben zamanında eskı aracıma boyle yapmıstım ve hıc zerre kadar bır sorun yasamadım...
Öncelikle yorum yapan herkese teşekkürler.
Aracın men e 2 hafta sonra düşmesi tatile gitmem gibi sebeplerle men işini halledememiştim. Dün bi anda böyle bi sinirlendim sökiyim ne olursa olsun dedim bağlanma korkusuyla sağa sola gidemiodum rahat :D
Isıtma olayını yapmadım sadece rezistanz ı çalıştırıp baya bi bekledim ilginçtir cam el değmicek kadar ısınıyo :) sonra yavaş yavaş çekmeye başladım zaten kolay gelmesi sevindirdi :)
En son şeritte artık sona geldim die olsa gerek ne yapmışsam en aşağdaki şerit patlamış oda zaten sileceğn hizasına denk geldiği için 2 yarm parça bni pek etkilemiceği için pek üzülmedim :)
Ama şöyle bi durum var filmleri sökmeye başlamadan en alt kısım diğer yerler kadar sıcak değildi ordaki şerit daha öncedende hasarlı olabilir. Söktüğüm filmleri herhangi bi polis çevirmesine karşı bagajda saklıorum zaten bakarım bugün filmin üzerinde mi kopan kısım diye :D
rezistanz yuzunden kopmle bagaj aldım benden oncekı flımı sokmus ne rezistanz ne tesısat
bende bi sıkıntı çıkmadı allahtan men i kaldırmaya gidene kadar uygulamaya girmezsek iyidir gaddar memurlar dinlemez bağlar hemen :D
ulasoztas1
18-09-2013, 10:18
benim aracada eski sahibi film çektirmiş saolsun bayada kalitesiz duruyordu filmler. Yan ve kelebek camlarını kendim çıkarttım ama arka camdaki film resmen canım parçası haline gelmiş. Aslında filmde renkte kalmamış :D ama buğlanma yapıyor bazen sökmek istiyorum ama cesaret edemiyorum rezistanz yüzünden. Bir ara film çeken bir yere gidip sökebilirmi diye sorucam sonucu buraya yazarım
Selamiçeşmeye gittim bugün garaja al bakalım dedi aldım araba çok alcak yükselt gel dedi ya dedim ceza makbuzu elimde burda dedim öyle bişey yazmıyo yok dio teknik değişiklik var men i kaldırmam bunun cezası ayrı o kadar sinirlendim ki yaz cezayı men i kaldır dedim o zaman arabayı bağlarım falan dedi kavga dövüş çıktım sonuç olarak böyle bşy olamaz acaip takmş durumdalar sonra başka şubeye gitmek aklma geldi orda sadece cam filmine baktı resimleri çekti men i kaldırdı üstümden büyük bi yük kalktı :D
imprezaWRC
18-09-2013, 11:33
How to Repair a Rear Defroster : Applying Defroster Repair Compound - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=FSPdfjCbHX8)
FSPdfjCbHX8
Professional Repair Systems : Permatex® Complete Rear Window Defogger Repair Kit (http://www.permatex.com/products-2/product-categories/specialized-maintenance-repair/professional-repair-systems/permatex--complete-rear-window-defogger-repair-kit-detail)
o sürdüğü madde ne abicim bulabilirmiyiz ing 0 oldugu için hiç bşey anlamadım :)
darkmoon
18-09-2013, 12:15
benimde mesajım bulunsun..
Bu resistance,rezitans,rezidans yada residance artık seçersiniz birini :) Tamir ettirebiliceğimiz bir adres varmı maxima qx in arka resistans telleri sanırım kopmuş yada ömürleri varmı bitmişde olabilir kısaca buharı açsakda hiç çözmüyor bunu yaptırabiliceğimiz bir adres usta varmı..
burkaykalyon
18-09-2013, 12:18
Reklam yapayım biraz :D
Çalıştığım şirkette bu tamir sıvısından satıyoruz. Elektronik devrelerdeki kopuk yolları birleştirmek için diyoruz ama elektronik haricinde full camcılara satıyoruz.
Electrolube SCP3B Gümüş İletken Boya (http://esmanmarket.com/SCP3B-Gumus-Iletken-Boya,PR-274.html)
darkmoon
18-09-2013, 12:23
Reklam yapayım biraz :D
Çalıştığım şirkette bu tamir sıvısından satıyoruz. Elektronik devrelerdeki kopuk yolları birleştirmek için diyoruz ama elektronik haricinde full camcılara satıyoruz.
Electrolube SCP3B Gümüş İletken Boya (http://esmanmarket.com/SCP3B-Gumus-Iletken-Boya,PR-274.html)
o fitillerin üstüne sürmek yeterli oluyormu bu sıvıyı .. birde renklimi sürüldüğünde kötü bir görünü oluşturmasın.
burkaykalyon
18-09-2013, 12:28
o fitillerin üstüne sürmek yeterli oluyormu bu sıvıyı .. birde renklimi sürüldüğünde kötü bir görünü oluşturmasın.
Abi bildiğim kadarıyla yeterli oluyor. Aynı videodaki yöntemle yapıyorlar. Rengi gümüş gri. İçerisinde %60-%70 kadar gümüş barındırıyor. İletkenlik bu şekilde sağlanıyor. Ancak çok ufak bir tüp bu. 3 gram kadar ağırlığı var.
imprezaWRC
18-09-2013, 12:47
o sürdüğü madde ne abicim bulabilirmiyiz ing 0 oldugu için hiç bşey anlamadım :)
Permatex'in kitini ebayden bulabilirsin.
cerkez_kral
18-09-2013, 21:10
fön makinesi yoksa aracı güneşte 1 saat bekletin sonra sökmeye başlayın kolayca cıkacaktır
buhar makinası ile söküyorlar bizim serviste.kaput filminide aynı şekilde.cam filminden ceza yiyip gelen çok oluyor.iz kalmadan sökülüyor.
beyler bu benim arka cam rezistansının ayakları kopmuş tamiri mümkün mü?
Emre Ekrem
01-10-2013, 15:26
Bakır boyası da iletkenliği sağlar, bizzat test edip onaylanmışıtır.
YavuzNaz
01-10-2013, 15:29
Bakır boyası da iletkenliği sağlar, bizzat test edip onaylanmışıtır.
Bakır pahalı, oje olmazmı abiciğim.
Emre Ekrem
02-10-2013, 11:10
Bakır pahalı, oje olmazmı abiciğim.
olur olur :D
Bu arada youtube dan buldum, yardımı olur belki.
N-A3cZUEDdw
yasinipek79
02-10-2013, 15:09
Kelimenin doğrusu rezistanz değil rezistans....Kelimeye takıldım kusura bakmayın..