Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi araç olmalı ?
ecz_murat
13-08-2013, 18:16
Pistte ve günlük kullanımda keyif vericek , modlanabılır araç tavsıyenızi istiyorum..
Bütçem maximum 100.000 TL
Nissan GT-R bütçe verseydiniz daha uygun bir araçta önerebilirdim tabi
_muhaRRem
13-08-2013, 18:18
997tt :D :D :D
driftboy
13-08-2013, 18:19
tüplü şayin
i-vtec07
13-08-2013, 18:23
çok ucu açık bi soru olmuş :) abi bütce ne kadar ?
Shadow_Dancer
13-08-2013, 18:44
Seçenekler birbirinden alakasız.. 4cekerler varken önden çeker almanın mantığı yok bana göre.. Ben olsam aralarından subaruyui alırdım
driftboy
13-08-2013, 18:49
son 4 şık üsttekilere ve bütceye bakınca gereksiz olmuş gibi.
tamamen kendi zevkime göre evo 9 ve subaru arasında kaldım.
Direk EVO X seçtim. Benim başım çok yandı herkes yansın nihahahhaa
ecz_murat
13-08-2013, 19:19
Direk EVO X seçtim. Benim başım çok yandı herkes yansın nihahahhaa
Genelde evo için iyi yorum yapılır ama:soru:!!...subarucu olarak bu sefer birazda farklılık amacı ile evo x alıp 3071 turbo kiti ile 450- 500 hp arası eğlenceli bir araç yapma niyetindeyim.
O butce ile s3 alip motor ici yapip stage 4 alt yapisiyla stage 3 olarak piste girerdim(amac limitinde kullanmadan uzun omurlu kalabilmek).Hafifletme (koltuk stepne vs sokme) ve yol tutus uzerine butcede kaliyor sanirsam coil lastik fren gelistirmeleriyle hem gunluk hem pist icin ideal bir arac yaratilabilir.
Ek:Bana kalsa siteden birisi a4 unu satiyordu yapili ve guzel bir aracti sahibindende de vardi bir ara hic bu kadar butce ayirmadan o aracla katilirdim o da ayri mesele.
dragon07
13-08-2013, 20:28
şanzımanı dayanıklılıgı time attacka en uygun araç parça bollugu sebebiylede STİ
YiQ6FcyiPag
şanzımanı dayanıklılıgı time attacka en uygun araç parça bollugu sebebiylede STİ
YiQ6FcyiPag
+1 kesinlikle katılıyorum.
Gunes G.
13-08-2013, 20:57
Neyden keyif aldigini bilmiyorum ama ben birinci olamayacagim bir yaristan keyif almam, o yuzden 100.000 butceye onden ceker bir arac alir, modlar, klasmanimda birinci olurum. Benim icin tum 4 cekerlerden ve arkadan itislilerden daha cok zevk vermis olur. En hizli onden ceker aracin pilotu olmak demek tescilli iyi pilotaj demektir.
4 ceker alirsan en hizli olman icin su an ki pist rekorunu kirman gerekiyor ki 100.000TL butce yukaridaki 4 cekerlerin anca stogunu almaya yeter, dort tanede jant lastik alirsin para biter.
Arkadan desen yine 4 cekerle ayni, tamam ayni demeyelim sadece 2sn daha dusuk rekoru, arada daglar yok onden cekerlerdeki rekor gibi, o yuzden gene yalan olur birincilik.
Rollingde hizli gidersen plakani herkes tanir ama pistte en hizli olursan herkes seni tanir bunu unutmamak lazim.
4Çekeride arkadan itişide kullanmış biri olarak. Pist için 40k liraya pologti dsg alır. 10K lira moduna harcar. İstanbukparkta bile 2:30 ve altına koşmaya bakardım
Güneş'in 2.paragrafına katılıyorum.
Ben de yerinde olsam o kadar parayı 1 arabaya yatıracağıma yarı parasıyla S3 yada Polo alıp gırtlağına kadar doldurmayı denerim.
Ama dersen ki ben uğraşmak istemiyorum alırım M3 binerim..
4Çekeride arkadan itişide kullanmış biri olarak. Pist için 40k liraya pologti dsg alır. 10K lira moduna harcar. İstanbukparkta bile 2:30 ve altına koşmaya bakardım
Inanin 2:30 alti kosmak gercekten cok zor (benim sahsi gorusum) 10lira harcanmis bir polo gti ile.85.000TL ye yakin hl plakali test araci megane 3 trophy i alip ustunde bolca ugrasip 2:30u gormeyi deneyebilirsiniz olaya cekise gore listeye girmek acisindan bakiliyorsa sadece.Gunlugede keyifli ve ozel bir araciniz olur.
golf R bence bunların arasında hem 4 çeker hem dsg hemde yüklenince iyi güçler alınabiliyor ...günlük kullanımda dsg olmasından dolayı çok rahat şehir içi kullanılabilir bence...
ecz_murat
14-08-2013, 00:40
Polo gti alıp coil lastik fren hybrit turbo aklımdan geçmiyor deil stage 2 yapılmış bir araç denk gelirse de söylediğin rakama çıkar maliyeti:icon_tup:
Sahibindende astra opc vardı bitane.Yurtdışında bayağı sağlam dolduranlar var.Tipi de çok hoş.
Ertug_T.
14-08-2013, 00:57
bence golf r son derece mantıklı :)
ecz_murat
14-08-2013, 01:18
Sahibindende astra opc vardı bitane.Yurtdışında bayağı sağlam dolduranlar var.Tipi de çok hoş.
Öneri için tşk.ederim. Nedense opel ısınamadığım ender alman markası,bir tane opc nurburing var o dikkatimi çektiğinden karşılaştırmaya soktum.
Golf R alınıp çok güzel yüklenebilinir
Eğer Mavi OPC'den bahsediyorsan o araç senelerdir satılık. Durumu da fotoğraflardan göründüğü kadar içaçıcı değil :(
ecz_murat
14-08-2013, 14:52
Neyden keyif aldigini bilmiyorum ama ben birinci olamayacagim bir yaristan keyif almam, o yuzden 100.000 butceye onden ceker bir arac alir, modlar, klasmanimda birinci olurum. Benim icin tum 4 cekerlerden ve arkadan itislilerden daha cok zevk vermis olur. En hizli onden ceker aracin pilotu olmak demek tescilli iyi pilotaj demektir.
4 ceker alirsan en hizli olman icin su an ki pist rekorunu kirman gerekiyor ki 100.000TL butce yukaridaki 4 cekerlerin anca stogunu almaya yeter, dort tanede jant lastik alirsin para biter.
Arkadan desen yine 4 cekerle ayni, tamam ayni demeyelim sadece 2sn daha dusuk rekoru, arada daglar yok onden cekerlerdeki rekor gibi, o yuzden gene yalan olur birincilik.
Rollingde hizli gidersen plakani herkes tanir ama pistte en hizli olursan herkes seni tanir bunu unutmamak lazim.
en hızlı iddiam yok keyif yapıp ara sıra günlük kullanmakta istiyorum.
golf r iyidir,8p s3 ten keyifli geldi bana.
Stı-PoweR
15-08-2013, 10:35
Wrx stİ pİstte golf r gÜnlÜkte hangİsİne daha Çok aĞirlik verİyorsaniz onu seÇerdeİm
Istanbulparkta zemin cok iyi tutuyor zaten 4 cekere bence gerek yok,
diger forumda yazdigim gibi megan trophy, focus rs,rocco r,rcz cok iyi ve en cok tercih edilen secenekler..
Bu arada pistte surelerde, etkinliklerde hala iddiali sti wrx evo goremedik.
kelalper
15-08-2013, 11:21
önden çeker yapacaksan megane Rs al. Polodan her türlü daha iyi yol tutar. Daha hızlıdır. 30 bine arabayı alsan. 20 harcasan GTX28 ile dehşet olur. 50 de cebinde kalır.
Bence TTS de iyi bir seçenek abi , hem göze de hitap eder , sadece yazılım filtre eksoz temiz 360-370hp. Açıkcası ben başka araç bakmazdım.
Hiç biri murat. Değişiklik yap al bir s2000 yada 350 z :)
ecz_murat
15-08-2013, 16:59
Hiç biri murat. Değişiklik yap al bir s2000 yada 350 z :)
:D doğru diyorsunda o dediklerin altın kaplama japonlar benim paramla yazılanların yarısı ediyorlar
ecz_murat
15-08-2013, 17:00
önden çeker yapacaksan megane Rs al. Polodan her türlü daha iyi yol tutar. Daha hızlıdır. 30 bine arabayı alsan. 20 harcasan GTX28 ile dehşet olur. 50 de cebinde kalır.
28 turbo ile 350-380 gibi bir gücte motor içi sorun çıkarmazmı diorsun
Yok Alper abinin dedigi 20liranin icinde motor icide var.Bende ayni fikiri paylasiyorum ama araci satiyoruz reklam gibi algilanmasin diye soyleyemedim.Kilitte var onuda bu rakama dahil sayarsak dehset keyifli bir pist araci olur icide iyice sokulup r26r kivamina gelirse kusursuz olur,dedigi gibi paranin yarisida cepte kalir.
GokhanRS
16-08-2013, 01:25
forged piston kol, saplamalar. çelik motor ve şanzuman kulakları. hafif volant, r26.r kilitli dif. r26.r baskı balata. gtx28. forge hortumlar. forge cooler. forge dump valve kit. standalone beyin, egzoz, cai, wideband v.s göstergeler, kaliteli lastikler, birsürüde ıvır zıvır.
yani 400 hp şaka makinası ve pist rekoru için 25 30bin civarı harcanacak bir liste var bence :)
yani yol tutuşu filan mükemmel bir araçtır rs. yurtdışında rs4e bile boy boy saplayan r26 örnekleri var ama tr de yapan çıkarmı birgün bilmiyorum. sonuçta reno lan altı üstü mantığındayız :)
Masterpiece
16-08-2013, 02:14
Corsa OPC diyorum bende hatta sizinde bahsettiğiniz Nurburgring edition var standart bilstein li falan o aracı alıp kalan parayla doldurulursa mükemmel olur zaten , corsa opc hem önden çekiş hemde çok fazla ağır deil diye düşünüyorum son zamanlarda da son derece sıkı projeler var OPC ile ilgili , hatta 800 HP a kadar ulaşıldı
ahmetuzun
16-08-2013, 07:20
bence 8p s3 alınıp bz s3 ayarında bı setupla pısttede cok keyıflı olur caddede abi :)
bu sebepden oyum s3 den yana :)
kelalper
16-08-2013, 10:26
forged piston kol, saplamalar. çelik motor ve şanzuman kulakları. hafif volant, r26.r kilitli dif. r26.r baskı balata. gtx28. forge hortumlar. forge cooler. forge dump valve kit. standalone beyin, egzoz, cai, wideband v.s göstergeler, kaliteli lastikler, birsürüde ıvır zıvır.
yani 400 hp şaka makinası ve pist rekoru için 25 30bin civarı harcanacak bir liste var bence :)
yani yol tutuşu filan mükemmel bir araçtır rs. yurtdışında rs4e bile boy boy saplayan r26 örnekleri var ama tr de yapan çıkarmı birgün bilmiyorum. sonuçta reno lan altı üstü mantığındayız :)
standalone a gerek yok. Özgünler yazılımı çözdü. Bi tek enjektör kalibrasyonu kaldı. Uğraşsa onuda yapacak. Avansa AFR ye basınca istediği gibi müdehale edebiliyor şu anda. Enjektör kaldırsa basıncı da açaçak ama enjektör duty cycle dibine geldi.
bende S3 derim Bz nin setupı cidden şaheser gözümde, hem cadde hem pist keyifli olur :rolleyes:
Armageddon
16-08-2013, 12:42
BMW 335 coupe. Üstüne Caesar'ın yaptılklarından. Tadından yenmez :)
Levent Y.
16-08-2013, 12:50
Murat abi benim arabayı al sen , bütçene bire bir uygun:D şaka bi yana bi bak derim, fren kiti ve sway bar yapıcan sadece ki hazırda var, pistte çok keyifli olur, satmasam ben de yapıcaktım..
Volkswagen Golf 2.0 TSI R 2011 Model 100.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 134087410 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2011-vw-golf-r-revo-stage-2-plus-134087410/detay/)
ecz_murat
16-08-2013, 12:56
Murat abi benim arabayı al sen , bütçene bire bir uygun:D şaka bi yana bi bak derim, fren kiti ve sway bar yapıcan sadece ki hazırda var, pistte çok keyifli olur, satmasam ben de yapıcaktım..
Volkswagen Golf 2.0 TSI R 2011 Model 100.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 134087410 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2011-vw-golf-r-revo-stage-2-plus-134087410/detay/)
aracının ne kdar kalite olduğunun farkındayım kardeşim önerin için saol golf r alacaksam mavi olmasını istiyorum.
Levent Y.
16-08-2013, 12:58
Mavi tek kapı var bi tane onunla görüşebilirsin o zaman... Hem tek kapı olması daha iyi olur senin için
BoraÇİFTÇİ
16-08-2013, 13:18
Anket sonuçları Evo IX a ışık tutuyor bencede Evo IX doğru seçim olur..
http://drivingforcejapan.files.wordpress.com/2009/02/cyberevo2.jpg
Son 2 Senenin Time Attack Şampiyonu Bu senede şampiyonluğu bekliyoruz...
Ayırıca World Time Attack Serisinde 3 Sınıfta Podyum Hep Evo ların.
2012 Results | World Time Attack Challenge (http://www.worldtimeattack.com/index.php/news/2012-results/)
ecz_murat
16-08-2013, 13:54
Anket sonuçları Evo IX a ışık tutuyor bencede Evo IX doğru seçim olur..
http://drivingforcejapan.files.wordpress.com/2009/02/cyberevo2.jpg
Son 2 Senenin Time Attack Şampiyonu Bu senede şampiyonluğu bekliyoruz...
Ayırıca World Time Attack Serisinde 3 Sınıfta Podyum Hep Evo ların.
2012 Results | World Time Attack Challenge (http://www.worldtimeattack.com/index.php/news/2012-results/)
evo 9 günlük kullanıma ters orantısı ile pek ilgimi çekmiyor ama....senin evo9 hariç!!
BoraÇİFTÇİ
16-08-2013, 14:07
evo 9 günlük kullanıma ters orantısı ile pek ilgimi çekmiyor ama....senin evo9 hariç!!
Teşekkürler... O zaman murat abi senın seçiminin vag lardan yana olması senin için
daha iyi olacaktır ***** japonlar günlük kullanıma pek elverişli araçlar değil hele ki
ufak tefek süspansiyon düzeltmelerinden sonra çok daha sert oluyor.Bu arada vag
gurubundan İstanbul Park için konuşuyorsak scirocco r çok başarlı bir araba kullanıp
etkilendiğim ender araçlardan birisi..
Scirocco r listede yok diye yazmadim ama guzel bi setupla onden ceker listesinin basina oturabilecek potansiyeli var.Gunluktede cok keyifli olur.
Serhat Y.
16-08-2013, 16:09
haldex controller üniteli 4 çeker düz vitesli çok keyifli olur. varmı böyle bişey tr.sınırlarında acaba.
ecz_murat
16-08-2013, 18:37
Scirocco r düzgün bir r olsa benimde tercihim olabilir de...
dragon07
16-08-2013, 18:45
e46 m3ün her türlü şekli var .
stock motora SC kit yürüyenede birazmasraf edildimi pistte iyi iş yapar diye düşünüyorum :))