Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin çekmiyor
selamlar. dacia solenza aracım benzinde calısmıyordu lpgde calıstırıyordum, yeni pompa aldım değiştirdim fakat yine benzin pompalamıyor. depoyu söküp pompaya elektriği adaptör yardımıyla prizden alınca benzin pompalıyor. sebebi nolabilir acaba ?
Çok saçma gelebilir ama sigortaları kontrol ettiniz mi belliki elektrik gelmiyor
kaanpoyrazoglu
14-08-2013, 17:53
Sigortayı kontrol edin , eğer sigortadan değilse benzin pompa rölesi varsa dacia'da ona bakarsınız ..
Çok saçma gelebilir ama sigortaları kontrol ettiniz mi belliki elektrik gelmiyor
işin ilginci pompaya takılan kabloları kontrol ediyorum elektrik geliyor .s
kabloda elektrik var ama pompa çalışmıyor fakat pompaya dışardan elektrik verince çalışıyor valla çok ilginçmiş merak ettim nasıl bi sorun var acaba
kaanpoyrazoglu
14-08-2013, 18:12
Şase sıkıntılı olabilir , yada kablolara gelen elektrik akımı yeterli düzeyde olmadığından pompayı çalıştıramıyor olabilir.
buda sorunun rolede olma ihtimalini artırıyor
işin ilginci pompaya takılan kabloları kontrol ediyorum elektrik geliyor .s
ne ile kontrol ediyorsun? multimetren var mı?
buda sorunun rolede olma ihtimalini artırıyor
röle anahtar sadece, elektrik ya vardır ya da yoktur (rölede sorun varsa) ya da gider gelir..
multimetreyle kontrol ediyorum evet. hepinize yardımlarınız için cok teşekkür ederim. adamlar düşünerek yapmışlar helal olsun + yı - ye - yi + ya bağlayınca sorun gitti. bu mühendisler ne içmişlerse bende istiyorum :D
kaanpoyrazoglu
14-08-2013, 18:22
multimetreyle kontrol ediyorum evet. hepinize yardımlarınız için cok teşekkür ederim. adamlar düşünerek yapmışlar helal olsun + yı - ye - yi + ya bağlayınca sorun gitti. bu mühendisler ne içmişlerse bende istiyorum :D
Nasıl yani :D Neyse çözdüysen sıkıntı yok dewam ozaman :D
hehe , geçmiş olsun :)
röle anahtar sadece, elektrik ya vardır ya da yoktur (rölede sorun varsa) ya da gider gelir..
neyse sorunu halletmişsin :D
roledeki sorun kontak tam yapamıyorsa eksik akım gönderebilir
Nasıl yani :D Neyse çözdüysen sıkıntı yok dewam ozaman :D
tesisattan pompaya kırmızı ve siyah kablo gidiyor ya hani, siyahı siyaha kırmızıyı kırmızıya bağlarsınn, kırmızıyı siyaha bağlayınca sorun çözüldü :icon_tup: :D
hehe , geçmiş olsun :)
neyse sorunu halletmişsin :D
roledeki sorun kontak tam yapamıyorsa eksik akım gönderebilir
teşekkürler çok herkese :)