PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin çekmiyor

Agah
14-08-2013, 17:49
selamlar. dacia solenza aracım benzinde calısmıyordu lpgde calıstırıyordum, yeni pompa aldım değiştirdim fakat yine benzin pompalamıyor. depoyu söküp pompaya elektriği adaptör yardımıyla prizden alınca benzin pompalıyor. sebebi nolabilir acaba ?

sde30
14-08-2013, 17:51
Çok saçma gelebilir ama sigortaları kontrol ettiniz mi belliki elektrik gelmiyor

kaanpoyrazoglu
14-08-2013, 17:53
Sigortayı kontrol edin , eğer sigortadan değilse benzin pompa rölesi varsa dacia'da ona bakarsınız ..

Agah
14-08-2013, 17:56
Çok saçma gelebilir ama sigortaları kontrol ettiniz mi belliki elektrik gelmiyor

işin ilginci pompaya takılan kabloları kontrol ediyorum elektrik geliyor .s

Oznsrl
14-08-2013, 18:05
kabloda elektrik var ama pompa çalışmıyor fakat pompaya dışardan elektrik verince çalışıyor valla çok ilginçmiş merak ettim nasıl bi sorun var acaba

kaanpoyrazoglu
14-08-2013, 18:12
Şase sıkıntılı olabilir , yada kablolara gelen elektrik akımı yeterli düzeyde olmadığından pompayı çalıştıramıyor olabilir.

pcvirus
14-08-2013, 18:15
buda sorunun rolede olma ihtimalini artırıyor

XSi
14-08-2013, 18:16
işin ilginci pompaya takılan kabloları kontrol ediyorum elektrik geliyor .s

ne ile kontrol ediyorsun? multimetren var mı?

XSi
14-08-2013, 18:17
buda sorunun rolede olma ihtimalini artırıyor

röle anahtar sadece, elektrik ya vardır ya da yoktur (rölede sorun varsa) ya da gider gelir..

Agah
14-08-2013, 18:20
multimetreyle kontrol ediyorum evet. hepinize yardımlarınız için cok teşekkür ederim. adamlar düşünerek yapmışlar helal olsun + yı - ye - yi + ya bağlayınca sorun gitti. bu mühendisler ne içmişlerse bende istiyorum :D

kaanpoyrazoglu
14-08-2013, 18:22
multimetreyle kontrol ediyorum evet. hepinize yardımlarınız için cok teşekkür ederim. adamlar düşünerek yapmışlar helal olsun + yı - ye - yi + ya bağlayınca sorun gitti. bu mühendisler ne içmişlerse bende istiyorum :D

Nasıl yani :D Neyse çözdüysen sıkıntı yok dewam ozaman :D

XSi
14-08-2013, 18:26

hehe , geçmiş olsun :)

pcvirus
14-08-2013, 18:33
röle anahtar sadece, elektrik ya vardır ya da yoktur (rölede sorun varsa) ya da gider gelir..

neyse sorunu halletmişsin :D

roledeki sorun kontak tam yapamıyorsa eksik akım gönderebilir

Agah
14-08-2013, 18:47
Nasıl yani :D Neyse çözdüysen sıkıntı yok dewam ozaman :D
tesisattan pompaya kırmızı ve siyah kablo gidiyor ya hani, siyahı siyaha kırmızıyı kırmızıya bağlarsınn, kırmızıyı siyaha bağlayınca sorun çözüldü :icon_tup: :D

hehe , geçmiş olsun :)

neyse sorunu halletmişsin :D

roledeki sorun kontak tam yapamıyorsa eksik akım gönderebilir

teşekkürler çok herkese :)