Orijinalini görmek için tıklayınız : m21 boya koruma ile sorun yasayan?
m21 ile tecrubeniz nasil? Hem makina (2000 devir) hemde bir zaman sonra el ile yapip, 1 gece bekletip, sabah silmeme ragmen kalici gibi gozukmuyor.
Hergun aracin tozunu havlu bezle ve su puskurterek aliyorum. UQD yada UQW ertesi gun cok toz kaptigi icin kullanmamaya karar verdim. Kullandigim zamanlardada en fazla m21 bir bucuk ay kaliciligini surdurdu.
Parlaklik ilk gunku gibi olmasada oluyor, fakat kayganligini gun gectikce kaybediyor, nerede yanlis yapiyorum? yada bu malzeme gercekten reklami yapildigi kadar kalici degil mi?
Fareclanin cilasi bile bazen daha iyi diye yorumluyorum kendi kendime.
Elimdeki urun bitti, yenisini alacagim icin actim konuyu. Ultimate Liquid Wax m21'den kat kat ustun gibiydi, profesyonel diye 21 aldim fakat bendeki etkisi basarisiz.
Havlu bez ve suyla arabayi ciziosun en buuk uanlisin bu ..
Havlu bez ve suyla arabayi ciziosun en buuk uanlisin bu ..
Cok yumusak tuylu havlulardan bahsediyorum, bi nevi otelde kullanilan havlulardan. Once suyu puskurtup tozu siyiriyorum (tozlan birlikte ovalamiyorum), sonrasinda yine temiz yumusak tuylu havluyla parlatiyorum.
Gecen senede ayni sekilde araci temizliyordum, ultimate liquid wax'in 3 ay gittigini bilirim.
aposport
15-08-2013, 13:29
m21 i bende 2 hafta önce aracıma uyguladım. arabanın üstü hala vıcık vıcık. ilginç bir cila bu. 1.5 ay sonraki durumu yazarım bende...
Bir tek ben mi sorun yasayan :)
aposport
01-11-2013, 20:57
m21 dediğin gibi hocam. şunca yıldır kullandığım en rezil malzeme. 1 ay içinde eridi bitti. aracın üzerinde şuan wax yok.
m21 dediğin gibi hocam. şunca yıldır kullandığım en rezil malzeme. 1 ay içinde eridi bitti. aracın üzerinde şuan wax yok.
Nedendir acaba? Gercekten en guzel sekilde tozunu almama ragmen en fazla 1 ay dayaniyor. Ne kullanmali boya koruma olarak?
aposport
01-11-2013, 21:03
bravo da 85 -26 -21 şeklinde yaptım. yıkamada cilalı şampuanla yıkadım. ama sonuc seninki gibi hüsran.
daha önceki punto mda 85 - 26 - 66 yapmıştık. bundan kat kat uzun gitmişti.
ustalardan bir açıklama alsak? bizi aydınlatsalar? yanlış nerede?
d.berkay
02-11-2013, 08:41
Hocam m21 'un ömrü ancak o kadar zaten. Ben bir çok yerde dile getirdim bunu ama genelde insanlar eleştirdi beni. Şu an piyasada bir çok yer bile m21 kullanıyor boya koruma malzemesi olarak ama ömrü 2 ayi geçmiyor.
Eğer daha uzun ömürlü birşeyler istiyorsanız katı waxlara yonelmeniz gerekir. Benim denediklerim içinde en dayaniklisi AutoGLYM High Defination Waxti.
Eğer daha da uzun ömürlü birşeyler isterseniz Nano Teknolojik ürünleri tercih etmelisiniz.
m21 üzerine 26 yapılırsa ve her yıkama sonrası quikle tazelenirse ne parlaklıgını nede yumuşak dokusunu kaybeder. Ve tabi yumuşak doku boyaya uygulanan pastalarlada alakalı bir durum atıyorum bi 85 veya 105 sonrası 86-82 veya 205-82 uygulanırsa sonrasında 21 ve 26 yapılır dediğim gibi her yıkama sonrası quickle geçilirse çoook uzun zaman boya tertemiz kalıcaktır. su iticiliği ve yumusaklıgıda aynen korunacaktır. tabi uygun yıkama kurulanma ve kaliteli şampuan koşullarında. Benim sürekli uyguladıgım sistem budur.Ve 5 senedir neredeyse bütün müşterilerime bu kombinasyonları uygularım hiç bir sorun yaşamadım.
d.berkay
12-11-2013, 18:21
M21'in üzerine değilde polisaj bittikten sonra yüzeyi güzelce IPA ile temizleyip sonra M26 uygulayıp her yıkama sonrası yine quick wax veya quick detailer ile geçip gözlem yaptınız mı ? Bence m21 üzerine yapilmasi ile yapılmaması arasında pek fark olmayacaktır..
Öncelikle wax'ı atmadan önce atılacak zemin yağlardan ve pasta ve cila atıklarından arındırılmalıdır. Pril gibi deterjanla yıkanabilir ( Ilık su daha uygundur ). Kuruladıktan sonra spreyle izopropil püskürtüp mikrofiber bez ile silinir. Sonrasında aracın üzerine wax sürülür, duruma göre 1 saat yeterlidir. Beklenildikten sonra Mikrofiber bez ile ilk sürülen yerden başlanarak güzelce silinir. Her yüzeyde mikrofiberin yeni yüzüyle silinmesi daha uygundur. Araca 2 gün su değdirilmediği taktirde waxın ömrü daha uzun olur.
Araçtaki waxın en büyük düşmanı yıkamacılar ve araç şampuanı ile yıkamamaktır. Bende wax olarak Meguiars Carnuba kullanıyorum kokusu deli eder adamı, 6 aydan fazla etkisi sürüyor. Arabamı kendim yün eldiven ve Sonax sarı şampuanla yıkarım ve mikrofiber bezle kurularım, adet yerini bulsun diye zaten su pek kalmıyor üzerinde :)
Arkadaşlarımın arabasında M21'de kullandım güzel wax'tır, önemli olan uygulaması ;)
Faruk_Vtec
23-11-2013, 11:08
m21 ile tecrubeniz nasil? Hem makina (2000 devir) hemde bir zaman sonra el ile yapip, 1 gece bekletip, sabah silmeme ragmen kalici gibi gozukmuyor.
Hergun aracin tozunu havlu bezle ve su puskurterek aliyorum. UQD yada UQW ertesi gun cok toz kaptigi icin kullanmamaya karar verdim. Kullandigim zamanlardada en fazla m21 bir bucuk ay kaliciligini surdurdu.
Parlaklik ilk gunku gibi olmasada oluyor, fakat kayganligini gun gectikce kaybediyor, nerede yanlis yapiyorum? yada bu malzeme gercekten reklami yapildigi kadar kalici degil mi?
Fareclanin cilasi bile bazen daha iyi diye yorumluyorum kendi kendime.
M21 meguıars'ın en ıyı boyu koruması, bunu alıp bı kere uygulayım ve 1 sene arabama dokunmayım ıstıorsunuz :D sızıde anlıorm cıla atmak yoruo ınsanı :) ama onemlı olan atılan cılayı korumak..
Oncelıkler aracınızın boyasını guzelce kil, pasta, hare, cıla ıle temızlemenız lazm.. aracınızı yıkarken meguıars şampuan kullanıp yıkadıktan sonra quıck detaıler ıle sılersenız boya korumanın etkısını 2 katına çıkarmış olursunuz..
Onemlı olan doğru sıralamayı yakalamak, emın olun meguıars urunlerı sıradan satılan urunlerden daha ucuz ve daha etkıleyıcı..
Meguiars şampuan 35 lıra, quıck wax 30 lıra, bır bıberon M21 35 lıra, haftada bır aracınızı yıkasanız ve her yıkama sonrası quıck wax atsanız, şampuan ve wax sıze 1 sene gıder, M21'ın bır bıberonu ıle 7-8 kere uygulama yaparsınız, 1.5-2 ayda bır uygulama yaptığınızı duşunursek buda sıze 1 sene yeter, 100 lıraya aracınız butun sene tertemız olur :) meguıars urunlerı ıle aylık yıkama ve boya koruma ucretınız 8 lıra, arac başı yıkamanız sıze 2 lıraya denk gelmış olur.. :)
Faruk_Vtec
23-11-2013, 11:12
m21 i bende 2 hafta önce aracıma uyguladım. arabanın üstü hala vıcık vıcık. ilginç bir cila bu. 1.5 ay sonraki durumu yazarım bende...
M21 gercekten guzel bı boya koruma, dedığınız gıbı vıcık vıcık ve arabanın ıslakmış gbı parlamasını sağlıo, yıkamalarınızı meguıars'ın şampuanı ıle yapıp her yıkamadan sonra quıck wax ıle sılersenız hem aracınız daha uzun sure koruma altında kalır hemde aracınızı yıkayıp kurulamanız daha kolay olur.. :)
Faruk_Vtec
23-11-2013, 11:22
sureklı yıkanıp garajda duran bı araba ıle belırlı aralıklarda yıkanıp dışarda duran arac arasında sızınde taktır edeceğınız gbı fark olur.. ıklımsel fark olur, kullanım ve temızleme farkı olur, bunlar hep kalıcılığı etkıler ya azalır ya çoğalır..
genel konuşmak gerekırse, yağmur çamur gorup kırlenen araba 1 hafta kırlı kırlı kapının onunde durursa dedığınız gbı boya koruma erıyıp gıder :) hafıf kırlıyken bı hortumla durgun su tutulsa butun kırı akıp gıder ve boya koruma erımemış olur..
detaılıng ışı 'yorgunum - sonra yaparım' gıbı cumlelere gelmez :) bıraz ılgı alaka ıster..
Faruk_Vtec
23-11-2013, 11:34
arkadaşlarında bahsettığı gbı uygulama şeklı çok onemlı..
oyle kışıler gordum kı, arabası bugune kadar ne şampuan nede cıla yuzu gormuş, quıck wax alıp yıkama sonrası sıkıo ve bu ışe yaramıo meguıarsta dandıkmış dıo..
quıck wax yada quıck detailer, cılalı yuzeyı boya korumayı korumak ıçın kullanılır.. cıla atılan arac 1-2-3 yıkama sonrası quıck detaıler ıle sılınır 4ncu yıkamada tekrar cıla atılır, 1-2-3 yıkama quıck detaıler ıle sılınır 4ncu yıkamada tekrar cıla atılır sıralama boyle gıder..
ben her yıkamada cıla atıorm ustunede quıck geçıorm, bebek popusu dedığımız olay oluo :) boyle olunca araba yıkamaktanda zevk alıosnz, arabaya su vuruosunuz araba kendı kendıne yıkanıo ve kendı kendıne kuruo.. :)
d.berkay
24-11-2013, 00:49
M21 için Meguiar's in en iyi koruması demek çok iddiali olmuş. Diğer ürünler hakkında pek bilginiz yok sanirim.
bLackModeL
24-11-2013, 09:06
m21 den bende vaz gectım suna 3m ve fk1000 kullanıyorum ıkısındende cok memnun kaldım ıkısıde katı vax
Faruk_Vtec
24-11-2013, 18:20
M21 için Meguiar's in en iyi koruması demek çok iddiali olmuş. Diğer ürünler hakkında pek bilginiz yok sanirim.
boya koruma olarak meguıars'ta onerebıleceğınız urun var mı..?
d.berkay
25-11-2013, 08:51
İlla Meguiar's olsun derseniz, Bulabilir misiniz bilmiyorum ama Meguiar's Ultimate Paste Wax öneririm..
Ama Meguiar's olması önemli değil derseniz AutoGLYM High Definition Wax'ı öneririm. Şu ana kadar kullandığım en başarılı wax ürünü..
Bunun dışında zaten artık bu tarz ürünler yavaş yavaş geçerliliklerini yitirmeye başladılar. Nano teknolojik koruma ürünleri çok ciddi derecede ileride bu tarz korumalardan..
En iyi katı wax ile bir kaç içinde ömrünü dolduruyor.
Faruk_Vtec
25-11-2013, 10:27
İlla Meguiar's olsun derseniz, Bulabilir misiniz bilmiyorum ama Meguiar's Ultimate Paste Wax öneririm..
Ama Meguiar's olması önemli değil derseniz AutoGLYM High Definition Wax'ı öneririm. Şu ana kadar kullandığım en başarılı wax ürünü..
Bunun dışında zaten artık bu tarz ürünler yavaş yavaş geçerliliklerini yitirmeye başladılar. Nano teknolojik koruma ürünleri çok ciddi derecede ileride bu tarz korumalardan..
En iyi katı wax ile bir kaç içinde ömrünü dolduruyor.
ben "en iyi boya koruma meguıars M21" demedm zatn :) "meguıars'ın en ıyı boya koruması M21" dedm.. :)
dedığınız urunu araştırdım tr'de satışı yok, dığer boya korumalardan farklı kılan ozellıklerı; guneş altında bıle uygulanıp sılınebılmesı, plastık aksamlarda beyaz leke bırakmaması..
nano teknolojı olmayan bı urun 2 ay ıçınde tamamen bıtmış oluo ama sureklı temızlenıp koruma altına alınırsa sorun olmaz tabı..
nano teknolojı urunlerı gram olarak satılıo :) ve ufacık şışeler herkese çok pahallı gelıo :) performansı 10 uzerınden 10, çoğu kışı fıyatından dolayı yanaşmıo ama ılerleyen donemlerde herkes nano teknolojı urunlerı kullanmaya başlayacak..
5 sefer yapacağın uygulamayı 1 seferde nano ıle bıtırıosn, fıyatı dığer urunlerle aynıya gelıo harcanan zmn 1/10.. :)
asıl konumuza gelecek olursak, kımseyle polemık yapma cabasında deılm, hepımız bı platform altında bılgılerımızı paylaşıyoruz, bazen benm yanlışım olur bazen başkasının, kımse dort dortluk deıl, onemlı olan kalp kırmadan bırbırımızı tatlı dılle uyarmak..
d.berkay
25-11-2013, 10:47
ben "en iyi boya koruma meguıars M21" demedm zatn :) "meguıars'ın en ıyı boya koruması M21" dedm.. :)
dedığınız urunu araştırdım tr'de satışı yok, dığer boya korumalardan farklı kılan ozellıklerı; guneş altında bıle uygulanıp sılınebılmesı, plastık aksamlarda beyaz leke bırakmaması..
nano teknolojı olmayan bı urun 2 ay ıçınde tamamen bıtmış oluo ama sureklı temızlenıp koruma altına alınırsa sorun olmaz tabı..
nano teknolojı urunlerı gram olarak satılıo :) ve ufacık şışeler herkese çok pahallı gelıo :) performansı 10 uzerınden 10, çoğu kışı fıyatından dolayı yanaşmıo ama ılerleyen donemlerde herkes nano teknolojı urunlerı kullanmaya başlayacak..
5 sefer yapacağın uygulamayı 1 seferde nano ıle bıtırıosn, fıyatı dığer urunlerle aynıya gelıo harcanan zmn 1/10.. :)
asıl konumuza gelecek olursak, kımseyle polemık yapma cabasında deılm, hepımız bı platform altında bılgılerımızı paylaşıyoruz, bazen benm yanlışım olur bazen başkasının, kımse dort dortluk deıl, onemlı olan kalp kırmadan bırbırımızı tatlı dılle uyarmak..
Benim derdim de polemik değil tabiki. Hatalı gördüğüm bir bilgiyi düzeltmek istedim.
Ben en iyi koruma M21 dediniz demedim zaten ama Meguiar's ın en iyi koruma ürünü de M21 değil dedim. Yıllardır elimden onlarca koruma ürünü geçti o yüzden bu konuda bu kadar rahat konuşabiliyorum.
M21 orta seviye bile diyemeyeceğim bir ürün. Dayanıklılık ve kalıcılık konusunda çok zayıf. Ultimate Paste Wax nispeten daha dayanıklı ve kalıcı.
Ayrıca Meguiar's ın pek yaygın olmayan Nano Teknolojik koruma ürünüde var. Ürünün adı, M188 Deep Crystal Coating. Kristal yüzey kaplama. Ürünün TÜrkiye satış fiyatı en son 700TL gibi bişeydi. Uygulama içinde 1400TL istiyorlardı. Şu anki durumu bilmiyorum.. Yani Meguiar's ın en iyi koruması kesinlikle M21 değil. Çoğu iyi ürünleri Türkiye pazarında yok malesef..
http://absolutegloss.files.wordpress.com/2011/07/meguiars-m188-deep-crystal-coating-01f-e1309490743422.jpg
Nano Teknoloji ile üretilen ürünler konusunda haklısın, ilk alım maliyeti yüksek, işçilikleri zor ama zaman ve uzun dönem dayanıklılıkları sayesinde daha mantıklılar. Önümüzdeki yıllarda standart ürünler sadece amatör kullanıcılara hitap edeceklerdir diye düşünüyorum. Tüm dünya Nano Teknolojik ürünlere doğru kayıyor. Önceki senelere göre fiyatlar çok daha uygun hale geldi.
Faruk_Vtec
25-11-2013, 11:06
Benim derdim de polemik değil tabiki. Hatalı gördüğüm bir bilgiyi düzeltmek istedim.
Ben en iyi koruma M21 dediniz demedim zaten ama Meguiar's ın en iyi koruma ürünü de M21 değil dedim. Yıllardır elimden onlarca koruma ürünü geçti o yüzden bu konuda bu kadar rahat konuşabiliyorum.
M21 orta seviye bile diyemeyeceğim bir ürün. Dayanıklılık ve kalıcılık konusunda çok zayıf. Ultimate Paste Wax nispeten daha dayanıklı ve kalıcı.
Ayrıca Meguiar's ın pek yaygın olmayan Nano Teknolojik koruma ürünüde var. Ürünün adı, M188 Deep Crystal Coating. Kristal yüzey kaplama. Ürünün TÜrkiye satış fiyatı en son 700TL gibi bişeydi. Uygulama içinde 1400TL istiyorlardı. Şu anki durumu bilmiyorum.. Yani Meguiar's ın en iyi koruması kesinlikle M21 değil. Çoğu iyi ürünleri Türkiye pazarında yok malesef..
http://absolutegloss.files.wordpress.com/2011/07/meguiars-m188-deep-crystal-coating-01f-e1309490743422.jpg
Nano Teknoloji ile üretilen ürünler konusunda haklısın, ilk alım maliyeti yüksek, işçilikleri zor ama zaman ve uzun dönem dayanıklılıkları sayesinde daha mantıklılar. Önümüzdeki yıllarda standart ürünler sadece amatör kullanıcılara hitap edeceklerdir diye düşünüyorum. Tüm dünya Nano Teknolojik ürünlere doğru kayıyor. Önceki senelere göre fiyatlar çok daha uygun hale geldi.
turkıyede en ıyı meguıars boya koruma M21 dıelm o zmn :) ıyı urun vardır elbet yuzlerce meguıars urunu var ama tr'de satışı yok, alıp kullanma şansımız olmuo..
Merhaba,
Simdi bahsettiginiz sey M21, temizle, wax at , quick detailer gec vs. Hepsini bir ekleyelim ust uste hem para hem zaman olarak. O zaman nano urunlerle arasinda pek bir fark kalmiyor.
Eh birde su var, M21 i devamli korumaya calisiyorsunuz. Peki bunca koruma atiyorsunuz, alttaki M21 mi duruyor yoksa sizin ustune attiginiz bakim urunleri mi ? Bunu da bir sorgulamak lazim.
Nano urunler gram gram satiliyor demissiniz, dogrudur. Fakat nano urunlerde soyle bir durum var; dun bir koruma attik 3 kat, siseyi iki kere yere dusurduk ve baya akti. Buna ragmen hala min. 1 kat daha atabilecek urun kaldi. Yani 30ml bir siseyle cok rahat 2 arac yapilabilir :) Sonra zirt pirt wax vs derdiniz kalmiyor ph2-11 arasinda dayanimi olan bir urun kullandik, cok abuk bir yikamaciniz yoksa kolay kolay etkilenmez ama bizde gozlemleyecegiz ilk defa kullandik.
Bunlari da bir kenara birakalim, 50 uygulamalik washcoat a 115tl diyoruz kargo dahil kdv dahil. 1 uygulama 1 ay yada 4 yikama gidiyor, camlarda ve trimlerde de etki ediyor. 500ml NXT sivi 57tl, 311 gr kati wax 118tl. E simdi washcoat 1000ml, 1lt NXY 114tl. Fakat insanlar hala NXT aliyor :) 1 sise silikon vereyim size asagi yukari ayni seydir.
Yazdiklarim yanlis anlasilmasin, Nanolex alin baska birsey almayin demiyorum fakat piyasada Meg den cok daha kaliteli urunler var asagi yukari ayni fiyatlara. Meg diye kitlenip kalirsaniz gercekten hem maddi hemde zaman olarak cok sey kaybedersiniz. Her markanin her urunu cok iyi degildir bunu unutmayin. Her markanin spesyal urunleri vardir ;)
Faruk_Vtec
25-11-2013, 11:17
Merhaba,
Simdi bahsettiginiz sey M21, temizle, wax at , quick detailer gec vs. Hepsini bir ekleyelim ust uste hem para hem zaman olarak. O zaman nano urunlerle arasinda pek bir fark kalmiyor.
Eh birde su var, M21 i devamli korumaya calisiyorsunuz. Peki bunca koruma atiyorsunuz, alttaki M21 mi duruyor yoksa sizin ustune attiginiz bakim urunleri mi ? Bunu da bir sorgulamak lazim.
Nano urunler gram gram satiliyor demissiniz, dogrudur. Fakat nano urunlerde soyle bir durum var; dun bir koruma attik 3 kat, siseyi iki kere yere dusurduk ve baya akti. Buna ragmen hala min. 1 kat daha atabilecek urun kaldi. Yani 30ml bir siseyle cok rahat 2 arac yapilabilir :) Sonra zirt pirt wax vs derdiniz kalmiyor ph2-11 arasinda dayanimi olan bir urun kullandik, cok abuk bir yikamaciniz yoksa kolay kolay etkilenmez ama bizde gozlemleyecegiz ilk defa kullandik.
Bunlari da bir kenara birakalim, 50 uygulamalik washcoat a 115tl diyoruz kargo dahil kdv dahil. 1 uygulama 1 ay yada 4 yikama gidiyor, camlarda ve trimlerde de etki ediyor. 500ml NXT sivi 57tl, 311 gr kati wax 118tl. E simdi washcoat 1000ml, 1lt NXY 114tl. Fakat insanlar hala NXT aliyor :) 1 sise silikon vereyim size asagi yukari ayni seydir.
Yazdiklarim yanlis anlasilmasin, Nanolex alin baska birsey almayin demiyorum fakat piyasada Meg den cok daha kaliteli urunler var asagi yukari ayni fiyatlara. Meg diye kitlenip kalirsaniz gercekten hem maddi hemde zaman olarak cok sey kaybedersiniz. Her markanin her urunu cok iyi degildir bunu unutmayin. Her markanin spesyal urunleri vardir ;)
onurcan ben faruk lann nıe atarlandın bu kdr ahahha.. :D
sen "nanolu urun alın" desende demesende 1-2 seneye kalmaz herkes senı bulacak.. :)
her markanın kendıne aıt guzel urunlerı var bunda hemfıkırız, ılla meguıars demıorm nxt, lıquıd wax vb. bunlar yavaş yavaş bıtıo..
onurcan ben faruk lann nıe atarlandın bu kdr ahahha.. :D
sen "nanolu urun alın" desende demesende 1-2 seneye kalmaz herkes senı bulacak.. :)
her markanın kendıne aıt guzel urunlerı var bunda hemfıkırız, ılla meguıars demıorm nxt, lıquıd wax vb. bunlar yavaş yavaş bıtıo..
Haha yok ya atarlanmadim genel bir yazi yazdim :D