PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : pc donanimindan anlayan varmi

özgü-R
20-08-2013, 23:56
Hayirli aksamlar beyler telden açıyorum bu konuyu yazim hatalarindan dolayi kusura bakmayin:) bilgisayarimi acik bıraktım 1 saatliginr dışarı ciktim geldim geldiğimde ekran kararmsti yeniden baslattim no video imput hatasi verdi.. psudam elektirigi kestm yeniden verdim on board ekran kartina bagladim ekran gelir diye yeniden gelmedi ekran windows acilis.seside gelmiyo baya ugrastim cozemedm.. bugun teknik servise goturdm pcyi anakartla psu yanmis dediler merak ettigim teknis servis bizemi uflemeye calisiyor :D yanan psu elektirik verirmi ekran kartina islemci fanina harddiske elektirik gidiyo sonucta pcyi baslattigimda anlamadim bu isi :D diyorum yoksa orda yapamya calisirken onlarmi gumletti herseyi pcden saglam anlayan arkadaslardan cevap bekliyorum :)

Ayni sorun bi kere daha gelmisti basima ramin tekini cikartmistim oyle ekran gelmisti oyle cozmustum sorunu :)

Agah
21-08-2013, 00:27
psu güçten düştüyse ekran kartını iyi besliyemiyor olabilir, anakartta aynı şekil, ekran kartı da yanmış olabilir, anakart ta aynı şekil. işin özü deneme yanılma. psu ile başla :D

özgü-R
21-08-2013, 00:35
Power 550lik sikintisiz ayni sistemde kullaniodm 1 senedir anlaamdim bende buyuk ihtimal anakarttan zannediyorum.. pcyi yarin alinca uzay kasa seklinde deneme yanilma yapicam :D ama yanan psu elektirik verirmi o kafami kurcaliyo :D

onursumer
21-08-2013, 00:36
birçok sebeb olabilir aslında psu anakart ekran kartı ram :)

bilgisayarcıya verdiğinden artık burdan yorum yapması zor :)

MEGFB
21-08-2013, 00:55
ankartın üstündeki pil ve ramleri çıkart 10 dk bekle sonra tekrar çalıştır

pcvirus
21-08-2013, 01:39
kesinlikle olabilecek son ihtimal olurdu
eğer ps den ise ekran kartını söküp onboard a bağlamalıydın
o zaman belli olurdu

Agah
21-08-2013, 01:44
ram gelmemişti bak aklıma, ram yanmış olabilir. büyük ihtimalle de budur.

Oznsrl
21-08-2013, 02:04
en basit çözümü ramleri çıkarıp hatta silgi ile silip geri takmaktık :D
eğer bu işe yaramadı ise muhtemelen anakart arızalanmıştır başka bi ekran kartı takıp deneyin isterseniz ama sorun yüksek ihtimalle anakarttadır

ilkerist
21-08-2013, 02:12
Power 550lik sikintisiz ayni sistemde kullaniodm 1 senedir anlaamdim bende buyuk ihtimal anakarttan zannediyorum.. pcyi yarin alinca uzay kasa seklinde deneme yanilma yapicam :D ama yanan psu elektirik verirmi o kafami kurcaliyo :D

Uzay kasa çalıştırabilecek kadar bilgin var ise pcni neden başka bir teknik servise emanet ettin?PSU sisteme elektrik vermiş olmasına rağmen arızalı olabilir,doğrudur.Elektrik veriyor olması arızasız olması anlamına gelmez,bios'u sıfırlayarak uzay kasa çalıştırmayı deneyeceksin zaten,ilk anda sonuca ulaşamassanda,psu dan başlayarak deneme yanılma yöntemine başvurman gerekecek.

Evrenoz
21-08-2013, 07:11
Uzay kasa nedir?

dc106
21-08-2013, 07:53
Uzay kasa nedir?

genelde pc yi profesyonel (sıvı azot vs.)overclock yani hız aşırtması yapmak için kullananların tercih ettiği bütün pc birleşenlerine rahatça erişmek için yapılan açık bir sistemdir hazırda alabilirsiniz yada kendiniz de metalden yapalabilirsiniz

cemsultan
21-08-2013, 07:54
Uzay kasa nedir?

Yanılmıyorsam pc'nin bütün parçalarını kasa üzerine takmadan açıkta bağlayıp bilgisayarı çalıştırmaya verilen isim.

mehmetRS
21-08-2013, 07:58
uzay montaj değilmiydi o ya? barsakları dışarıda böyle?

Evrenoz
21-08-2013, 08:10
Bildiğimiz kasasız montaj yahu o :)

özgü-R
21-08-2013, 09:28
kesinlikle olabilecek son ihtimal olurdu
eğer ps den ise ekran kartını söküp onboard a bağlamalıydın
o zaman belli olurdu

On board seklinde bagladim kasayi o sekildede gelmedi ekran gene.. uzay kasa seklinde calismatirmayi biliyorum yaz okulu sinavlarim oldugu icin ugrasmak istemedim teknik serviste cabuk halledilir diye.. :)

ilkerist
21-08-2013, 10:46
Bios hakkında birşey yazmamışsın,sıfırladınmı,sıfırlamadınmı?

@Evrenoz

Aynen,kasasız montaj,yukarıda öyle bahsedildiği için gece vakti bende öyle yazmışım :)

TameR
21-08-2013, 10:53
ekrana görüntü gelmemesinin o kadar çok nedeni olabilirki yani deneme yanılma olayı bir kaçını yazayım

ram çakışması olabilir bios hatasından birden çok ram kullanıyosan
ekran kartın arızalanmış olabilir
anakartın arızalı olabilir veriyollarını dirençlerini ve kondanstörlerini kontrol et şişen yada siyahlaşan bir yer var mı
powerdan olduğunu düşünmüyorum eğer power olsa on board ekran kartını açardı çünkü çok düşük güçlerde çalışıyo on board

pcvirus
21-08-2013, 12:28
nadiren power elektrik verse bile açmayabiliyor
ama denemeden hiçbişey bilemeyiz

asmisinsan
21-08-2013, 12:32
power eletrik veriri ama anakartı açtırmaya bilir ekseik voltaj veriyordur powerle beraber çogu zaman anakartta yanar bazende power yandıgı zaman anakart kendini korumaya alır önce biosu sıfırlayıp deneyip sonra degişime gidilmeli

KÖROĞLU
21-08-2013, 12:42
Ram de sorun olsa PC açılmaz duruma göre farklı bip (uzun kısa vs) sinyali verir.

Başıma geldiği için söylüyorum hariciekran kartı varsa önce bunu sökün,

sonra çalıştığından emin olduğunuz PSU ile açmayı deneyin.

Bunları yapmadan önce bios pilini çıkartıp on/of düğmesine 5 sny kadar basılı tutun.

Bakmadan söylemek zor ama genelde (başıma 4 defa geldi farklı pc lerde ) sorun PSU dan kaynaklı oluyor.

Eğer psu ise uygun hatta daha güçlü ve kaliteli bir marka ile değiştirin, Kasa ile gelen 500 - 600 yazan no name psu lar hayal ürünü :)

özgü-R
21-08-2013, 13:21
Sabah gittim pcyi almaya teknik serviste psu ile anakart yanmis dediler ekran kartiysa ramlarde gidik olabilir yaptilar neyse aldim kasayi eve geldim.. 380lik powerla pcyi denedim uzay kasa şeklinde on board ekrana bağlayıp baska ram denedim gene duzelmedi ayni parcalari baska pcde denedim sikintisiz aciliyo pc.. islemci fanini soktum islemci buz gibiydi normalde 10 saniye aclsa bile isinan sey soguktu.. islemciyi arkadasin ankartina takip denedim acildi sorunsuz.. sorun islemci yuvasinda meydana gelmis sanirim elektirik gitmiyo islemciyi okumuyo inegöl carsisindan 70 liraya anakart aldim sorun çözüldü :D ummadik yerden sorun çıktı anlamadım :D teknik servise guvensek komple pcyi yeniletceklerdi allahtan ucuza kapattik sorunu :D