PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerika Suriye' ye Giriyor

Sayfa : [1] 2

BoraRS
27-08-2013, 22:11
Ve sonunda Suriye'ye giriyorlar. Siyaset konuşmayacağım. Ölecek masum insanları da konuşmayacağım çünkü burası bunun yeri değil. Forum yönetimine saygı duymak gerekiyor.

Başka bir perspektiften yaklaşıcam. Sizce dolar ve altın ne olur?

ChtArdARSL
27-08-2013, 22:16
Doları tutamıycklar abı 2.50 net olur. 1.90 aanca cekerler egrısını onu gosterıyor.. Rabbım hepsını ıslah etsin.

Kadyr
27-08-2013, 22:18
Abd niye giriyorki bm mudahale etsin ne ugrasiyorsunuz ya yesinler birbirlerini.hepsinin cikari var

AvcI
27-08-2013, 22:18
doların artacağı kesin, dolardan ziyade birçok hammadde artacak altında dahil...

erturul çiçek
27-08-2013, 22:21
Umudum orada yaşanacak karışıklık Türkiye'yi hiç bir şekilde etkilemez

bilalMW
Resmi bilgi var mı? Gerçi 4 arleigh burke sınıfı destroyer gönderdiler Akdenize..

brv
Sıcak paranın kaçmasıyla beraber ikiside uçar gider... dövizle işi olmayanların TL'de kalması çok zarar ettirmez bence, ilk etapta oluşacak fiyat artışlar dolardan ziyade savaş psikolojisinden kaynaklı olacaktır. Altın tam bir balon, nereye uçacağı belirsiz bir ay önce 75 civarındaydı bugün 93 le kapandı sanırım....

ABD hala tam olarak krizden çıkabilmiş değil, üstüne bir de savaşı kaldırabilir mi belirsiz, dış piyasada fazla değerli dolar onlarında işine gelebilir kısa zamanda...

ghibli06
27-08-2013, 22:22
müslüman Suriye'ye demokrasi getirmek için ABD ve batı savaşa girecek öyle mi?

bilalMW
27-08-2013, 22:24
Sıcak paranın kaçmasıyla beraber ikiside uçar gider... dövizle işi olmayanların TL'de kalması çok zarar ettirmez bence, ilk etapta oluşacak fiyat artışlar dolardan ziyade savaş psikolojisinden kaynaklı olacaktır. Altın tam bir balon, nereye uçacağı belirsiz bir ay önce 75 civarındaydı bugün 93 le kapandı sanırım....

ABD hala tam olarak krizden çıkabilmiş değil, üstüne bir de savaşı kaldırabilir mi belirsiz, dış piyasada fazla değerli dolar onlarında işine gelebilir kısa zamanda...

savaş derken ırak gibi bişey olmayacaktır.aptal değiller libya'ya yapılan kadar bişey olacak oda koymaz onlara.

mehmetRS
27-08-2013, 22:25
ya kimse sinirlenmesinde, gerçekten merak ettiğim bir konu madem konu dolar molar.. eldeki parayı dolara yatırsak 2-3 ay sonra kâr edermiyiz, etmezmiyiz şimdi

BoraRS
27-08-2013, 22:25
müslüman Suriye'ye demokrasi getirmek için ABD ve batı savaşa girecek öyle mi?

Hocam söylenecek çok şey var ama siyaset yapmayalım biz boşver :)

Tahminim petrol fiyatları hızla yükselir. Onu da doğru orantılı olarak altın takip eder.

Burak-Akın
27-08-2013, 22:28
bende sabah okudum haberi en erken perşembe günü gireceklermiş

SGTI
27-08-2013, 22:29
Sonu ırak olacak malesef..Müslüman alemi birlik olmayı anlamadıkça arap şeyhleri hristiyanlarla kanka olup müslümanların çıkarlarını gözetlemedikçe bizden hiç bir b.k olmaz.Yavaş yavaş her ülke bitiyor.Bizimde sıramız var onların planında Allah destekçimiz olsun.
Dövizde bende deli bir artış olacağına inanıyorum.Hükümet istediği kadar dolar satsın.Anca elindeki stoğu eritir.Kaynak Amerika,paranın sahibi ne isterse o olur.

brv
27-08-2013, 22:31
savaş derken ırak gibi bişey olmayacaktır.aptal değiller libya'ya yapılan kadar bişey olacak oda koymaz onlara.

Libya tarzı olursa çok fazla sorun olacağını düşünmüyorum ama ani dalgalanmalara tepki verecek kadar rezervimiz var, ama burası Türkiye son devalüasyonda vurulan voleleri de unutmamak lazım...

turbo&quattro
27-08-2013, 22:32
Kiz arkadasim NSA de ajan butun hafta yazismalar oldugunu pazar gununden sonra havansaldirilarina baslayacaklarini soyledi dun aksam. Musluman, hristyan, zenci, beyaz, arap vs hic farketmez yine masum insanlar katledilecek.

bilalMW
27-08-2013, 22:34
Libya tarzı olursa çok fazla sorun olacağını düşünmüyorum ama ani dalgalanmalara tepki verecek kadar rezervimiz var, ama burası Türkiye son devalüasyonda vurulan voleleri de unutmamak lazım...

Aynen relax olun ya uçak gemileri gelmeyecek akdenize. Çıkartma olmayacak İncirlikte dk başı uçak kalkmayacak. Libya olan yapılacak birde tek başına vurmayabilir standart Nato görev gücü oluşturulur. İspanyol denizaltısı ingiliz fırkateyni v.s v.s bi bakmışın bizdende katılım var öyle.. :)

brv
27-08-2013, 22:34
Sonu ırak olacak malesef..Müslüman alemi birlik olmayı anlamadıkça arap şeyhleri hristiyanlarla kanka olup müslümanların çıkarlarını gözetlemedikçe bizden hiç bir b.k olmaz.Yavaş yavaş her ülke bitiyor.Bizimde sıramız var onların planında Allah destekçimiz olsun.
Dövizde bende deli bir artış olacağına inanıyorum.Hükümet istediği kadar dolar satsın.Anca elindeki stoğu eritir.Kaynak Amerika,paranın sahibi ne isterse o olur.

Müslümanlar birlik olabilir mi? Evet
Petrol hala bu kadar değerliyken Arap prensleri, ülkeleri, Abd ve Ab buna kolay kolay izin vermez.

EREN34
27-08-2013, 22:36
Bakalım Euro bu işten nasıl etkilenecek?

ChtArdARSL
27-08-2013, 22:36
ya kimse sinirlenmesinde, gerçekten merak ettiğim bir konu madem konu dolar molar.. eldeki parayı dolara yatırsak 2-3 ay sonra kâr edermiyiz, etmezmiyiz şimdi

3 ay beklersen cıddı kar edersın ben 2 haftadır altındayım cok gzl yukselıyor hala alınabılır ama anlık takıp sart ;) yakıta buyuk zam gelıcek tarım etkılenıcek olan gne bıze olucak..

Turk lıramız cok buyuk deger kaybedıyor butun parayı topraga yatıyoruz uretımız eskıye gore cok dusuk hayır olsun ulkemıze ne dıyım!!

brv
27-08-2013, 22:37
Aynen relax olun ya uçak gemileri gelmeyecek akdenize. Çıkartma olmayacak İncirlikte dk başı uçak kalkmayacak. Libya olan yapılacak birde tek başına vurmayabilir standart Nato görev gücü oluşturulur. İspanyol denizaltısı ingiliz fırkateyni v.s v.s bi bakmışın bizdende katılım var öyle.. :)

Maşalar her zaman lazım :) Evde zorla tuttukları kesimi yollasınlar hemen :)

individual
27-08-2013, 22:38
İşte olay bu gemisinini kurtaran kaptan altın dolar euro ne olur...

cerkez_kral
27-08-2013, 23:24
çok uzun degil yakında aynı şekilde türkiyeyede girerler

PROMINENT
27-08-2013, 23:30
Biz zaten operasyonun içerisindeyiz. saldırıcaz. halka soracak halleri yok ıraq fiyaskosundan sonra (onlara göre )
ama önemli olan zaten ciddi krizdeyiz.. bundan sonrası ne olacak...benzin 6 lirayo bulur ok...
peki dolar ne olacak ? sıcak para çıkarsa zaten battı batıyor konumuna geliriz diye düşünüyorum.

Victiz
27-08-2013, 23:31
Guya 6 sifir atilinca paramiz degerlenecekti :)

Dodoo
27-08-2013, 23:38
Guya 6 sifir atilinca paramiz degerlenecekti :)

Atiiim yalanı..... :)

GokhanRS
27-08-2013, 23:42
güya türkiyenin meselesiydi amerikanın umrunda değildi, şimdi kesin türkiyenin hatrına giriyorlar.
ulan tayyo az değilsin. sen var ya sen :)

arsenikli
27-08-2013, 23:45
Maşalar her zaman lazım :) Evde zorla tuttukları kesimi yollasınlar hemen :)

Aynen katılıyorum

FATİH
27-08-2013, 23:49
araba sipariş ettik ya; gelene kadar bi b.k çıkar ve fırlar a.ına geçirdiğimin euro'su...

GÖKTÜRK
27-08-2013, 23:51
bu durumdan türkiye kesinlikle zarar görür

Volkann
28-08-2013, 00:06
8 ay sonraya yatırım yapcak olsak yani parayı bugün bağlayıp 8ay sonra bozdurcak olsak bu artışlarda dolarmı karlı olur altın mı ? yoksa bu artışlar kısa dönemlimi olur ?

brv
28-08-2013, 00:15
Yatırımın boyutuna bağlı, çok garanti bir iş olmadıkça eldeki nakiti riske etmezdim ben... Krediler sayesinde standartlarda yükseldi, borçlarda... kurdan dolayı zarar açıklayan firmalar yavaş yavaş çıkmaya başladı zaten... bu sene zor kapanıcak, aralık gibi yeni ötv'de gelicek zaten...2014 karanlık...
Euro artmaz bence ama altın ve dolar tamamen Abd'nin elinde, maymun gibi oynatır herkesi keyfine göre :)

darkmoon
28-08-2013, 00:31
merkez bankası başkanı çıkdı dolar 1.92 de kalıcak yıl sonuna kadar dedi.. 40 milyar dolar rezervimiz var dedi gerekirse onuda arz ederiz dedi.. yani dolar fırlamaz gerekirse piyasaya sıcak para akıtır merkez bankası 1.92 olacağınısa sanmıyorum ama fırlamazda ortalama stabil bir rakamlarda kalır.. dolar 2.30 da olmaz 2.20 den sonrası tehlikedir krizdir o işden ne çalışan ne iş veren karlı çıkmaz bu forumda bile allah bilir kaç kişi araçlarını kredi ile aldılar..

Berkayy
28-08-2013, 00:32
Ben 2014ü pek iyi görmüyorum. Kriz kapımızda bence, cogu kişinin aracı kredili herkesın borcu var ve alım çok çok fazla. doğuş oto ayda bir zam yapıyor ancak golfte jettada dolu sipariş var nasıl iş anlamadım ben.. Dolar dahada artış göstericektir diye düşünüyorum. ancak altın ne olur bilemiyorum. Benimde ufak bi altınım var ancak ne olur ne biter hiç fikrim yok.

MeJo
28-08-2013, 00:37
dolar uçarsa benzinde bi 5.50 olur artık

AEAlmas
28-08-2013, 00:56
Hüloğğğ cular sevinsin amk Orda olecek masum insanların kanları üzerinde olacaktir

MKT
28-08-2013, 01:05
Buyuk ortadogu projesi planlandigi gibi ilerliyor.Eş başkan amerikaya yardim icin tam gaz hazirda bekliyor.Bukadar asker bosyere muhebbet yemedi,bukadar pasa bosuna iceri tikilmadi.butun ilgi alaka misir uzerine bosuna cekilmedi.durum bukadar vahimken yemisim dolari euroyu colugunuzdan cocugunuzdan endise edin onlarin gelecekte de kimlerinde Turkiye Cumhuriyeti yaziyor olabilmesi icin.

ümitech
28-08-2013, 01:27
bazı arkadaşlar o kadar komik olmuşlar ki...
yaw arkadaş tr için kısa metrajlıda olsa bi savaş çanları çalarken siz ne dolarından euro sundan bahsediyorunuz Allah aşkına ??? yahu nerde ne zaman böyle savaş vari şeyler olmuşta eldekiler avuçtakiler sabit kalmış kim görmüş bunu???deli olacam arkadaş ya valla billa..coğrafi konum sebebiyle bundan en çok tr etkilenecek hangi dolar hangi euro hangi altın çıkmayacak düşmeyecek ???böyle önemli bir durum varken bunların konuşmanın yeri ve zamanı hiç değil bi silkeleninde kendinize gelin , konuşulacak çok daha önemli şeyler var, bu siyaseti yapmak sana bana düşmeyecekse kime düşecek ! ! ! peehhhh gemisini kurtaran kaptanı oynuyorsunuz yazık size ! ! ! sakın ola birileri çıkıpta bunları bizde biliyoruz demesinler siyahın lekesini konuşmak yerine beyazın berrraklığından bahsetmesin kimse ! ! !

G_TT_I
28-08-2013, 01:27
Fransada hazirda bekliyordu, onemli olan abd oraya girdikten sonra kimlere destek verip, sonrasinda kimler kendi duzenini kuracak, tum planlarin bitiminde sira bize gelecek, demokratik acilim devami özerklik

TolgaEsentepe
28-08-2013, 01:41
bizim için iyi şeyler olmayacak gibi duruyor..

sagi
28-08-2013, 01:50
yaw arkadaş tr için kısa metrajlıda olsa bi savaş çanları çalarken siz ne dolarından euro sundan bahsediyorunuz Allah aşkına ??? yahu nerde ne zaman böyle savaş vari şeyler olmuşta eldekiler avuçtakiler sabit kalmış kim görmüş bunu???deli olacam arkadaş ya valla billa..coğrafi konum sebebiyle bundan en çok tr etkilenecek hangi dolar hangi euro hangi altın çıkmayacak düşmeyecek ???böyle önemli bir durum varken bunların konuşmanın yeri ve zamanı hiç değil bi silkeleninde kendinize gelin , konuşulacak çok daha önemli şeyler var, bu siyaseti yapmak sana bana düşmeyecekse kime düşecek ! ! ! peehhhh gemisini kurtaran kaptanı oynuyorsunuz yazık size ! ! ! sakın ola birileri çıkıpta bunları bizde biliyoruz demesinler siyahın lekesini konuşmak yerine beyazın berrraklığından bahsetmesin kimse ! ! !

bence olay sizin düşündüğünüz gibi değil siyaset yapmak serbest evet ama bu forumda yasak konuyu başlatan bora abi bence fitili yakmış, dolar altın konuşması bahane olucakları hepimiz az çok tahmin edebiliyoruz kimlerin kime hizmet ettiğini falan ama bu forumda siyaset yasak işte konuşulmuyor başka bir alanımız olsada orda tartışsak keşke

Mutu
28-08-2013, 01:56
Ben 2014ü pek iyi görmüyorum. Kriz kapımızda bence, cogu kişinin aracı kredili herkesın borcu var ve alım çok çok fazla. doğuş oto ayda bir zam yapıyor ancak golfte jettada dolu sipariş var nasıl iş anlamadım ben.. Dolar dahada artış göstericektir diye düşünüyorum. ancak altın ne olur bilemiyorum. Benimde ufak bi altınım var ancak ne olur ne biter hiç fikrim yok.

Bizim kadar iç ve dış borcu olan bir ülke için her başlayan sene kötü görünecektir. Borçlanma oranımız bu kadar yüksekken krizlerden, savaşlardan etkilenmemiz mümkün değil. :(

brv
28-08-2013, 02:00
kaybedilen çok fazla can, verilen çok fazla acı ve hasar oluyor... fakat bu oyunun aktörlerinin umrunda olan kısmı bu değil... bu işin acitasyon kısmında propaganda malzemsi oluyor... ölü üzeriden, acı üzerinden prim sağlanıyor...

ama eğer bu savaş-çatışma kaçınılmazsa uzun vadede zarar görmemek adına iyi pozisyon almak lazım... ırak savaşı zamanı çekimser kalarak çok şey kaybettiğimize inanıyorum... ama tek bir adamın ağzına bağlı olarak yaşadığımız için bu ülkede her şey mümkün... öl dese ölecek, nedenini sormayacak çok fazla adam var... ne için bilen yok :) en basit ve güncel örneği F.Terim olayıdır...

doush
28-08-2013, 02:02
Allah Allah Suriye'ye mi giriyormuş? Biz hiç farketmemiştik ya. Sahi fışkiyeye noldu?

AlpEren
28-08-2013, 02:15
Müslüman olarak hiç üzülemiyorum suriye ye yıllarca apo denen ...... nu barındıran onlar değilmiydi ? Bana göre suriye terorist yatağıdır. Üzüleceğim tek şey ülkemize vereceği hasardır..

BarKing
28-08-2013, 03:58
ya banane elin arabindan yesinler birbirini, bizim basimizdakiler arapdan cok arapci oldugu icin bu pis bedevilerin ne savasi varsa icine suruklemek icin yer ariyolar!!, israil le filistende pek umrumda degil, yesinler birbirini.. hamam bocekleri kalana kadar bombalasinlar, Turkiye icine suruklenmesin umrumda degil, Benim ulkemde o kadar sorun varken din kardesligi kolpa...yemisim dininizi, iki dk da satarsiniz sizler.. Yok rabiaymis suymus buymus, Birader banane elin misirli yobazlari katlediliyorsa? Iyi oluyo, mursi pezosunu sutladilar diye aniriyo bazi sakirtler bebe gibi, e tabi kendileride benzedigi icin mursiye kolay degil hazmetmek... bi sehit icin aglamisligi yoktur, UMARIM SURIYE DE VERECEGIMIZ HER SEHIT AHIRETTE HESABINI SORAR BU MOLLALARA...

BaDCaT
28-08-2013, 08:12
Komuta üssü Türkiye oluyormuş.......

Hayırlı olsun(4 parmak işareti) !

Zamanında gelen patriotlar hazırmış..

twstr
28-08-2013, 08:35
ana avrat kufur etmemek için kendımı zor tutuyorum.
Bunca olay yasanırken sıranın bıze geldıgınden habersız cok buyuk bır kıtle var ve o kitle diger %50 lik kısımı; aşırı uc, batı meraklısı ve ahlaksız tanımlıyor.Tum herseye gozlerı kapalı.

Dun sehır merkezının ortasında tekbirr allahu ekber seslerı yankılanıyordu.. Turkiyenin geldiği duruma bakın.

kemal_koker
28-08-2013, 08:42
savaşı fırsata dönüştürmek isteyenler umduklarını bulamayacaklar. merkez bankası başkanının dün ki açıklamasında bu duruma mani olmak için ; dolar fırladığı anda piyasaya dolar sürüp doları düşüreceğini konuşurken izledim.

bu sebeple dolardan ekmek çıkmaz diye düşünüyorum.

SekoLive
28-08-2013, 08:43
rabbim bizi korusun demekden başka bşi gelmiyor elden..

dolar altın borcu olana yazık olucak gibi.

dünki tırcı videosunu izleyenler vardır 3 tırcıyı infaz ediyor ö.s.o. militanları tek sucları mezhep farkı ve bu videoyu paylasıp esed boyun devrilsn yazanlar gördüm okadar inanmslarki her zulümü esedin yaptıgına öldürenlerin esed karşıtı oldugunu bile bilmiyorlar.

dachosen
28-08-2013, 08:51
Maşa olmak ne kadar kötü bişey

Onurkk06
28-08-2013, 08:53
geziparkındakilere şehitlere niye böyle tepki göstermediniz diyenler suriyedeki olaylar için utanmasalar kendileri kalkıp savaşmaya gidecek yıllarca pkk katliam yaptı hangi suriyeli cıkıp sizin kadar destek oldu :) ya da siz mehmetçiği bu kadar desteklediniz mi türkiye ekonomisi zaten balondu ve patladı patlayacak hatta 2002 krizinden daha beter olacak gibi ya hadi hayırlısı tabi faturanın kime gideceği belli sen ben o şu bu

clioGT
28-08-2013, 09:01
yin adamlar onbinlerce km öteden gelip, ineğin sütünü sağıp, sitttirip olup dönecekler memleketlerine, sonra da iş bize patlayacak, bize derken halka. yoksa hükümete, yandaşlarına vs vs birşey olacağını sanmam.

Emre turgut
28-08-2013, 09:02
Sanirim misir dan sonra sira iran ve turkiye olacak bu ortadogu projesi adim adim ilerliyor iste Allah hepimizin yardimcisi olsun ulkemizde bu kadar mansetli olaylar oluyor ve de bu ortadogu projesini merak edipte bakmiyoruz sanirim

ArMy
28-08-2013, 09:03
Tayyip eğer bizi de sürüklerse savaşa gezi parkındaki olayların bir benzerinin yaşanacağını düşünüyorum ben.Türkiyede büyük çoğunluk savaş istemiyor.Tayyibin koltuğu iyice sallanır açıkcası.

Ayrıca Egemen Bağış gezicilere ''Olimpiyatı alamazsak sorumlusu sizlersiniz'' diyordu. Şu savaş ortamında NAH bize olimpiyat..

BaDCaT
28-08-2013, 09:05
Tayyip eğer bizi de sürüklerse savaşa gezi parkındaki olayların bir benzerinin yaşanacağını düşünüyorum ben.Türkiyede büyük çoğunluk savaş istemiyor.Tayyibin koltuğu iyice sallanır açıkcası.

Ayrıca Egemen Bağış gezicilere ''Olimpiyatı alamazsak sorumlusu sizlersiniz'' diyordu. Şu savaş ortamında NAH bize olimpiyat..

Geçen gün RTE Trabzon'da kadınlara ve erkeklere AYRI olimpik havuz yapıcaz dedi...Olimpiyat mı dedi birisi :D:D:D

Edit:Rize değil Trabzon olacak.

noVankel
28-08-2013, 09:19
rabia,rabia...Ortadoğu'nun en güçlü ülkesi Türkiye...Davos fatihleri...ağlak dış işleri...ağlak iç işleri...
ahh ulan..bunların dedeleri birinci dünya savaşı sonunda İzmir'i işgal eden Yunanlılar için Hilafet ordusu demişlerdi...
eminim şimdi de özgürlük ve barış için Suriye operasyonu diyecekler...bombalar (!yanlışlıkla!) Suriye'de sivillere atıldıkça,kimyasal bombaların yanında masum mu kalacak acaba...
yazık ya... valla yazık... allah affetsin bu zihniyeti...

dragon07
28-08-2013, 09:22
bilader üzülüyorum ama bi yandanda üzlmüyorum .

biz bu suriyelilere kapımızı evimizi açtık rahat durmuyorlar ülkemizde tabiiki içinde masum insanlarda var ama çogunluk peşmerge.

Arenimo
28-08-2013, 09:30
Biz gerçek suriyelilere kapı açmadık suriyede ne kadar it köpek terörist varsa hepsi hatay ve çevresinde
yemek yerler para ödemezler marketlere girer alır çıkarlar başbakanın adamıyız derler hepsine vatandaşlık veriliyor neden seçmen olsun diye reyhanlı patlmasından 8 ay önce çekilmiş bir video var hatayda onu bir izleyin halkın isyanını feryadını ama hep boş 3. dünya savaşını bilmiyorum ama bu gidişle 4. dünya savaşı taş ve sopa ile olur dengeler tamamen bozuluyor artık

BoraRS
28-08-2013, 09:31

Umut biraz ağır konuşmuşsun az hafiflet uslubunu. Karşında senden 10 yaş buyuk biri var. Buğra Ozan Özgün ve Moderatörler bangır bangır bağırıyor siyasi görüşünüz bizi ilgilendirmiyor burası yeri değil diye. Konuyu açarken de bunu özellikle belirttim ve lütfen siyaset yapmayın dedim. En azından bu forumda değil. Söylenecek okadar çok şey var ki ama foruma ve yönetici kardeşlerimize arkadaşlarımıza karşı saygıyı tercih edip onları zor duruma sokmamak için konuşmamaya çalışıyorum. Şimdi sence ben gemisini kurtaran kaptan yakıştırmasını hakediyor muyum?

Biz dibimizde çok savaşlar gördük. Ha sen o zaman belki sokakta misket oynayacak yaşta bile değildin bizzat görüp yaşamadın o günleri. anca gazete haber kitaplardan bilirsin. aşağılamak için söylemiyorum yanlış anlama yaşın gereği söylüyorum. Dolar uçtu petrol uzaya gitti altın can yaktı. İnsanlarımızın üç kuruş birikimleri eridi gitti. Evet ortadoğu karıştı canlar gitti ama oturup hayıflanmak ve kuru kuru siyaset yapıp Dünyayı forumlarda mı kurtaralım? Haa çok iddialıysan git başvur sınavlara gir al eğitimini bas git orduyla oralara savaş. Veya çık gerekli mercilerde sesini duyur veya duyuracak şeyler yap. Buradan sayfalar dolusu yazıp çizip sonra akşam olunca tabiri caizse yellene yellene uyuyarak bu olayları çözemezsin güzel kardeşim :)

Herkes tedirginlikle üç kuruş birikimini nasıl dış etkenlere karşı korurum telaşına düşmüş. Açtığım konu özelinde bir katkın olacaksa buyur hepimizle paylaş insanlar faydalansın sevap işle. Yoksa ortalığı kızıştıracak ve Forum Yönetiminin uyarılarını ciddiye almayacak yorumları lütfen yapma. En azından benim konumda değil.

Tşk.

tool
28-08-2013, 09:31
kara harekati olmadan sadece 3 gunluk guc gosterisi ile bitmesini bekliyorum, birkac muhalif mevzi vurulur vs

amerika suriyeye girecek diye sevinenler, bomba gotunde patladiginda geri vitese dikkat edin...

timucintt
28-08-2013, 09:33
olacak olan belli... ÖSO nun baş edemediği yerleri yok edecekler havadan ve denizden kara harekatına götü yemez amerikanın... sonrada ortalığı teröristlere bırakacaklar... ikinci bir Afganistana dönecek Suriye... bu sefer beslediği ÖSO lar havlıyacak... yani her zaman gördüğümüz tablo... Iraktan beter olacakları kesin... olan masumlara olacak... ha Türkiyeye ne mi olur ? ÖSO 'nun hücreleri inş. TR'dede eğlemlerini başlatmaz... Türkiye zarar görecek Tayyipin sonuda yakın....

clioGT
28-08-2013, 09:35
kara harekati olmadan sadece 3 gunluk guc gosterisi ile bitmesini bekliyorum, birkac muhalif mevzi vurulur vs

amerika suriyeye girecek diye sevinenler, bomba gotunde patladiginda geri vitese dikkat edin...

amerikanın onun bunun girip de, refaha kavuşan, rahata eren bir ülke oldu mu? cidden bilmediğimden soruyorum:)

ayku82
28-08-2013, 09:41
Ya arkadaslar belki yazicaklarim ters gelicek sizlere ama Amerika girmeyince mudahil olmayinca kimyasal silah kullaniliyor, insanlar oluyor nerde bu Amerika nerde bu dunya devletleri deniyor, adamlar tamam giriyoruz Esadin tepesine bomba dokucez diyince vay pustlar elbet bir menfaatleri var, ozgurluk diye kimbilir neleri yagmalicaklar, vay dolar 2.5 lira olur benzin 6 tl olur ulkemizde.

Bu cok acikki Amerika babasinin hayrina Suriye'ye girmicek, daha onceki orneklerde de oldugu gibi ee o zaman sessiz kalip mudahale etmediklerinde de feryat etmenin nerde guclu devletler, neden Esadin basini ezmiyorlar demenin anlami yok..

Biz kendi sectigimiz insanlara yuklenelim, Amerika elestiri konusu degil. Bir ulkede Basbakan osursa, lodos firtina yapsa ekonomi yerle bir oluyorsa , istikrarin i'si yoksa bu ulkede hic bir anlamda Amerika'yi suclamak bana gore bos. Insanlar hak edildikleri sekilde yonetilirler, bu nedenle bu ulkede halen okuma yazma bilmeyen ama gidip 1 paket makarnaya oy veren insanlar oldukca bu ulkede 1 metre ileri gidemez.

SOMEONESPECIAL
28-08-2013, 09:45
Flaş!.. Flaş!.. İflasın eşiğinde! | GAZETE VATAN (http://haber.gazetevatan.com/flas-flas-iflasin-esiginde/564974/30/dunya)

Obama'nın da sonu yakındır... Yalnız Suriye kesinlikle kolay lokma olmayacak.
ABD ve müttefikleri hüsran yaşayabilir. Suriye'de 10 ayrı kalkan sistemi ile korunan
bir Şam var

dorukky
28-08-2013, 09:55
dün rusya açıklama yapmasa amerıka boyle bı adım atamazdı.Ama ıraga gırdıklerı gıbı surıyeye gırebılceklerını dusunmuyorum.

darkmoon
28-08-2013, 09:55
dünyadak çok az savaş vardırki gerçekden mecburiyetten özgürlük için hayatta kalmak için yapılsın.. çok azdır..

Dünyadaki savaş tarihinede bakın eski çağlardan beri savaş ganimet için yapılır.. Eski çağlarda buna kan parası savaş bedeli denirdi bu yeni çağda adına size özgürlük getiricez yapdılar..

Eski çağlarda ganimet altın ve o ülkenin gıdasal kaynakları alınırdı.. yeni çağda bu petrol oldu yer altı kaynakları oldu.. ama savaşların esas nedeni asırlardır hiç değişmedi.. yeni dünyada bilhassa savaşları artık ülkeler değil ülkelere endeksli şirketler çıkartıyor.. büyük dev carteller çıkartıyor savaşları..

Her yıkımın ardından bir yapım gelir her savaşın ardından kaybeden kim olursa olsun kaybeden ülkede çok büyük parasal bir iştah oluşur..

örnek ırak şu anda erbile yapılan yatırımın ve havada uçuşan paraların haddi hesabı yok .. bavullarla insanların milyon dolarları elden ele gezdirdii söyleniyor..

Siz bakmayın büyük ülkeler kendi aralarında her zaman anlaşırlar kapalı kapılar ardında..

Yani duygusal davranmanın ne manası var ne mantığı var savaş çıkarsa konuşulucak şey tabiki petrol fiyatları,dolar euro altın fiyatları,çimentonun kliosu,fon fiyatları,borsa olucakdır resmin büyüğünü görenler bunu konuşucakdır çünkü onlar savaş sonrasında karlı çıkmaya bakıcaklardır neticede o savaşın bir sonuda olucakdır..
Resmin ufağını görenler ise her zaman kaybetmeye mahkumdur..

Onamdar
28-08-2013, 09:57
Aslında en temizi ülkeyi kuzeye slavların arasına bi yere taşıcan rahat etcen komşular hep problem burda:)

Bazı kritik hedefler füzelerle vurulcakmış sadece karadan filan girmezler. Libya tarzı bi müdahale yaparlar ama sıkıntı suriyede rusların kurduğu hava savunma sistemleri var.
O değil el nusra ikinci taliban olur bu gidişle

BaDCaT
28-08-2013, 10:03
Aslında en temizi ülkeyi kuzeye slavların arasına bi yere taşıcan rahat etcen komşular hep problem burda:)

Bazı kritik hedefler füzelerle vurulcakmış sadece karadan filan girmezler. Libya tarzı bi müdahale yaparlar ama sıkıntı suriyede rusların kurduğu hava savunma sistemleri var.
O değil el nusra ikinci taliban olur bu gidişle

O fırlatılacak füzelerin çoğu bizden çıkacak çünkü yeni kurulan sistemlerin hepsi bunun içindi..savunma amaçlı yalanı ile uyuttular.

En güzeli Baltık tarafı adamlarda kafa rahat ne kriz ne savaş.

tool
28-08-2013, 10:03
amerikanın onun bunun girip de, refaha kavuşan, rahata eren bir ülke oldu mu? cidden bilmediğimden soruyorum:)

:rolleyes: olmayacak ama insan bekliyor işte :rolleyes:

http://inciswf.com/9483incik950686.swf

Onamdar
28-08-2013, 10:05
O fırlatılacak füzelerin çoğu bizden çıkacak çünkü yeni kurulan sistemlerin hepsi bunun içindi..savunma amaçlı yalanı ile uyuttular.

En güzeli Baltık tarafı adamlarda kafa rahat ne kriz ne savaş.

Bizdeki bataryalar patriot tamamen savunma amaçlı.
Kendi füzelerini kendileri atarlar. Denizaltılardan ve savaş gemilerinden olur büyük ihtimalle.

tool
28-08-2013, 10:07
kafasi karismis arkadaslar okuyun belki vicdaniniz falan vardir calisir vs:

"Yani şimdi sen Mısırlı Rabia’ya ağlarken Amerika ile, İngiltere ile, İtalya ile, Fransa ile… Yani Hıristiyanlarla birlikte Suriye’yi vuracaksın…
Öyle mi?..
*
Ya da…
Mısır’da; kendi orduları müdahale edince “demokrasi elden gitti” diye dört parmağını kaldırıyorsun…
Ama Suriye’ye elin ordularını müdahale etmeye çağırıyorsun…
Bu ne lo?..
*
Pekiii…
İsrail Gazze’yi vururken “van minit” diyerek kızdın da… Şimdi İsrail ile birlikte, aynı cephede Suriye’yi vurmayı nasıl başardın?.."

darkmoon
28-08-2013, 10:11
suriyeye olucak müdahalenin dışında kalırsak.. mudahale sonrası oluşucak yeni suriye düzenininde dışında tutarlar bizi söz sahibi yapmazlar istediğiniz kadar komşuyuz oyuz buyuz diyin.. adamların umru olmaz..
not ekliyim ben demiyorumki savaşa girelim ama olayların dışında kalamayız sadece seyirci olarak..

Onamdar
28-08-2013, 10:16
Mısır için hazırlanmış ama bu durumuda en iyi açıklıyan örnek

http://hugelolcdn.com/i460/177429.jpg

tool
28-08-2013, 10:19
illuminati lobisi bunlar

BaDCaT
28-08-2013, 10:25
Bizdeki bataryalar patriot tamamen savunma amaçlı.
Kendi füzelerini kendileri atarlar. Denizaltılardan ve savaş gemilerinden olur büyük ihtimalle.

Patriotlar sadece hava savunma için kullanılmıyor istendiği anda hedef vurabiliyor.

PDB 7.x yazılımlarına upgrade geldi ve bütün tipte ki hedefleri vurabiliyor.

darkmoon
28-08-2013, 10:29
patriotları sanırım almanlar getirdi onların komutasında ama başlarında türk komutanlar var diye biliyorum yani bizimkilerin emri dışında hiç bir hareket yapamazlar kaldıki bunada gerek kalıcağını düşünmüyorum.. ben normal füzeden değilde kirli bombadan korkuyorum esas ondan atarlarsa yada türkiye içinde ibr şekilde sokmayı başarıp patlatırlarsa katliam olur felaket olur..

SOMEONESPECIAL
28-08-2013, 10:33
Çok döt lan bu amerikalılar.... Kızılderilileri soykırımla yok etmedi mi bu beyaz adam ?

Bu dünya bize babalarımızdan miras kalmadı, biz bu dünyayı çocuklarımızdan ödünç aldık

Bu toprakların her karışı benim halkım için kutsaldır. Her tepe, her yamaç, her vadi, her ova, her koru geride kalan uzun günler içinde mutlu veya dertli olayların hatıralarıyla doludur.
Sizin sadece toprak olarak gördüğünüz, ayağınızın altındaki yer, benim halkımın insanlarına daha şefkatli bir biçimde dokunurdu. Çünkü bu toprak bizim atalarımızın kanıyla zenginleşmiştir. Bizim çıplak ayaklarımız onun içli dokunuşlarını hisseder.
Burada yaşayan küçük çocuklarımız bile bu loş ıssızlığı sevdiler, akşam vakti gölgeler içinde uçuşan ruhları selamladılar. Son Kızılderili de göçüp gittiğinde, benim halkımın hatıraları beyaz adamların arasında efsane olacak. Bu kıyılarda halkımın göze görünmeyen ölüleri kaynaşacak. Çocuklarımın çocukları tarlada, dükkanda, yollarda ve ormanın sessizliğinde kendilerini yalnız hissettiklerinde aslında yalnız olmayacaklar. Geceleyin şehirleriniz ve köyleriniz sessizliğe bürünüp de terkedilmiş sandığınızda, bir zamanlar orada yaşamış olan ve hâlâ bu güzel toprağı çok seven eski sahipler ortalığı dolduracak. Beyaz adam asla yalnız kalmayacak. Beyaza adam adil olsun, benim halkıma iyi davransın. Ölüm güçsüz değildir. Ölüm mü dedim? Ölüm diye bir şey yoktur. Dünyaların değişmesi vardır.
-
Şef Seattle

Onamdar
28-08-2013, 10:33
Patriotlar sadece hava savunma için kullanılmıyor istendiği anda hedef vurabiliyor.

PDB 7.x yazılımlarına upgrade geldi ve bütün tipte ki hedefleri vurabiliyor.

Kaynak verirmisin bende inceliyim merak ettim.

Havadaki hareketli hedefleri vurmak için tasarlanmış füze ve başlıklarla karadaki sığınak, üs, topçu bataryalarını vs nasıl imha edicekler??

Bu iş için tomahawklar var drone lar var yani biraz komplo teorisi gibi geldi.

Emre Ekrem
28-08-2013, 10:37
Bakalım sıra Türkiye'ye ne zaman gelecek ve kim kalacak yanımızda...

tool
28-08-2013, 10:39

Havadaki hareketli hedefleri vurmak için tasarlanmış füze ve başlıklarla karadaki sığınak, üs, topçu bataryalarını vs nasıl imha edicekler??

Bu iş için drone lar var yani biraz komplo teorisi gibi geldi.

drone menzili nedir?

bilalMW
28-08-2013, 10:44
drone menzili nedir?

drone varken reaper gibi iha lardan mı bahediyorsun ?

ne kadar bomba yükü taşıyorlar ki ?

BaDCaT
28-08-2013, 10:44

Bu iş için tomahawklar var drone lar var yani biraz komplo teorisi gibi geldi.

Kaynak benim totom :)

Peki komplo teorisi mi gerçek mi ?

Bu sene upgrade görmüş bir yazılım...

Ayrıca yeni dizaynı ve daha güçlü roket iticileri var..

Menzil yüzde 40-50 ye kadar arttırılmış..

Bir başka ülkeye nasıl kendi füzeni koyarsın ? Savunma adı altında mı yoksa offensive tipte saldırı füzesi bunlar diyerek mi ? :)

Ranthor
28-08-2013, 10:46
ekonomi konusmuyorsunuz sanirim. boyle giderse kitlenir.

Onamdar
28-08-2013, 10:47
drone menzili nedir?

Kıbrısdan kalkıp füzeler için hedef tespiti ve keşif yapıp geri dönebilir herhalde. Tam menzilini bilmiyorum ama.
Akdenizdeki donanma konusunda bi bilgim yok ama uçak gemileri varsa ordanda kaldırabilirler. Bizden bişey talep etmezler sanırım.

bilalMW
28-08-2013, 10:47

Bir başka ülkeye nasıl kendi füzeni koyarsın ? Savunma adı altında mı yoksa offensive tipte füze bunlar diyerek mi ? :)

bildiğim hava savunma ile kara-kara füzeleri arasında en büyük fark radar ve güdüm sistemleri diye biliyorum yani hava savunma füzelerinin daha spesifik radar sistemleri var. Mantıken bir yazılım ile neden kara-kara füzelerine dönüşmesinler ki ? Ama bu iş ciddi iş abd'nin bile dötü yermiki? Hani sen millete hava savunma kalkanı kuruyorum de ama her yere saldırı füzeleri yerleştir ?

bilalMW
28-08-2013, 10:48
ekonomi konusmuyorsunuz sanirim. boyle giderse kitlenir.

silah ve savaş teknolojileri konuşsak olur mu hocam ? Severek takip ediyoruz :D

Onamdar
28-08-2013, 10:48

Bir başka ülkeye nasıl kendi füzeni koyarsın ? Savunma adı altında mı yoksa offensive tipte saldırı füzesi bunlar diyerek mi ? :)

Kaynak totonsa bi yorum yapmama gerek yok sanırım :)

BaDCaT
28-08-2013, 10:52
Kaynak totonsa bi yorum yapmama gerek yok sanırım :)

Doğru diyorsun uyumaya devam..

Onamdar
28-08-2013, 10:56
Doğru diyorsun uyumaya devam..

Bilader ne uyuması patriot dediğin sistemi öyle karadan karaya atış yapıcak şekilde modifiye etmek kolaymı sanıyorsun. Appstore güncelleme yapmaya benzemez. Hedef tespitini nasıl yapıcak ne tarz başlıklar kullanıcak mevcut bataryaları kullanarak menzili nasıl artmış adam gibi cevap vermeden ortaya bişey at çekil. Varsa bi bildiğin söyle bizde öğrenelim sağdan soldan duyduklarını anlatma. Ayrıca patriotlar nato nun bu müdahaleyi nato yapmıyor.

BaDCaT
28-08-2013, 11:02
Bilader ne uyuması patriot dediğin sistemi öyle karadan karaya atış yapıcak şekilde modifiye etmek kolaymı sanıyorsun. Appstore güncelleme yapmaya benzemez. Hedef tespitini nasıl yapıcak ne tarz başlıklar kullanıcak mevcut bataryaları kullanarak menzili nasıl artmış adam gibi cevap vermeden ortaya bişey at çekil. Varsa bi bildiğin söyle bizde öğrenelim sağdan soldan duyduklarını anlatma. Ayrıca patriotlar nato nun bu müdahaleyi nato yapmıyor.

Bilader ? Hayırdır ne bu samimiyet ?

Patriotlar guided missle'dir istediğin yere gönderebilirsin.

Sen sağdan soldan duyduklarınla konuşmuyor musun ? Hayırdır sizin şirket mi geliştiriyor patriotları ?

Onamdar
28-08-2013, 11:14
Bataryanın üzerindeki radar gökyüzündeki hedeflerin takibini yapar ve füzeyi çıkarır. Lazer güdümlü olsa anlarım dediğini bi dereceye kadar ama radar güdümlü bi füzeyle kara hedefini nasıl vurucan ?
Ha onu geçtim başlıklar sadece hava hadeflerini durdurmak için tasarlanmış. Sen nasıl kara hedeflerini imha edicen? Daha az olduğunu söyliyenler var ama menzil max 100 mil.
Bi scud yada tomahawk değil anlatabiliyomuyum. Bambaşka bi iş için tasarlanmış bi sistem.

Savaş sistemleriyle iligili çok okudum belgesel izledim. Sen neye dayanarak iddia ediyosun sende anlat öğrenelim diyorum.

Onurkk06
28-08-2013, 11:20
Konunun özü birileri çok zengin olacak veya oldu :)

BaDCaT
28-08-2013, 11:27
Bataryanın üzerindeki radar gökyüzündeki hedeflerin takibini yapar ve füzeyi çıkarır. Lazer güdümlü olsa anlarım dediğini bi dereceye kadar ama radar güdümlü bi füzeyle kara hedefini nasıl vurucan ?
Ha onu geçtim başlıklar sadece hava hadeflerini durdurmak için tasarlanmış. Sen nasıl kara hedeflerini imha edicen? Daha az olduğunu söyliyenler var ama menzil max 100 mil.
Bi scud yada tomahawk değil anlatabiliyomuyum. Bambaşka bi iş için tasarlanmış bi sistem.

Savaş sistemleriyle iligili çok okudum belgesel izledim. Sen neye dayanarak iddia ediyosun sende anlat öğrenelim diyorum.

Yazılım mühendisiyim.. sektörüm havacılık ve flight training ..kaynağım bu az çok anlıyorumdur.

Scud tomahawk vs demiyorum bende ama istendiği taktide patriotu ofansif alanda kullanabilecek yazılıma ve desteğe sahipler.Bunu her büyük projede yazılım risk analisti yapar ve yaptırırlar.

Edit:Konuyu kaka etmeyelim daha fazla herkes bildiği ile kalsın..sana göre öyle bana göre böyle.

BaybuRtlu69
28-08-2013, 11:29
Siyasi kelimeler kullanmayacağım, son haftayıda iyi gözlemlemek lazım.

Sorum şu olucak, dolara mı yönelelim yoksa altına mı ?
Altın 1-2 ay önce dip fiyattaydı, o zamanda düşer iyice denildi almayın etmeyin herkes battı filan derken tekrardan bir artış oldu ve kaybını kapattı gibi. Bundan sonra ne olur acaba ?

Onamdar
28-08-2013, 11:32
Yazılım mühendisiyim.. sektörüm havacılık ve flight training ..kaynağım bu az çok anlıyorumdur.

Scud tomahawk vs demiyorum bende ama istendiği taktide patriotu ofansif alanda kullanabilecek yazılıma ve desteğe sahipler.Bunu her büyük projede yazılım risk analisti yapar ve yaptırırlar.

Ellerindeki füzelerin ofansif özelliği yok diyorum hatta bi ton eleştiri yapıldı ikinci nesil füzeleri yolladılar diye (suudi arabistanda ve israilde çok başarılı olmadılar %50 civarıydı oranı). Sadece şunu soruyorum engebeli bi arazide karadaki patriot bataryasıyla yine karadaki yerdeki bi hedefi nasıl tespit ediceksin, tespit edip füzeyi çıkarttığında hedef takibini yapıcaksın. Bana bunu açıkla.

brv
28-08-2013, 11:45
Uçak düştü pilotlarımız şehit oldu... Karşılık/sonuç: 0
Sınırımızın dibinde bomba patlatıldı,masum onlarca insan öldü... Karşılık/sonuç:0
Thy'nin pilotları kaçırıldı... Karşılık/sonuç:0
İsrail özür diledi tazminat alıcaz... Aldık,hep beraber kol saati taktık!

Birileri kendilerini dev aynasına gördüğü sürece, sanki tüm dünya onu adam yerine koyuyormuş gibi davrandığı sürece, Atatürk'ün tırnağı bile olamazken kendini onunla kıyaslatıyosa eğer bizden bi *** olmaz... Birileri Suriye ye gider, bizi de zorla sokar, ekonomi alt üst olur suçluşu gene başkaları olur bizimkiler değil...

tool
28-08-2013, 11:52
Uçak düştü pilotlarımız şehit oldu... Karşılık/sonuç: 0
Sınırımızın dibinde bomba patlatıldı,masum onlarca insan öldü... Karşılık/sonuç:0
Thy'nin pilotları kaçırıldı... Karşılık/sonuç:0
İsrail özür diledi tazminat alıcaz... Aldık,hep beraber kol saati taktık!

..

pilotlarin kacirildigini halkin yarisindan cogu bilmiyor, siyaset degil sosyolojik elestiridir adminlerim

BarKing
28-08-2013, 12:24
Drone lar ile yaptiklarindan dolayi Obama bush tan beter, Mesela adamlar gayet rahat Amerikan vatandasi dahil istedini vurabiliyor ve terorist yaftasi koyup hic hesap vermiyor halkina, Cakma pis zenci demokrat iste Buda zenci tribiyle iktidara gelmis pisligin tekidir..Lobicilere vermekten follos olmus serefi..., Eger suriye ye girerse sebebi silah ureticilerini zengin etmektir...

Ya kufretmekten agzim kurudu bu a.k partisine...Ulan elin arabini benim vergilerimle hataya sokup doyuruyosun, ne hakla be?, Banane din kardesinden senin, kufredicem simdi kitabinada..

Onurkk06
28-08-2013, 12:40
antepden bi arkadaşla konuştuk dün antepden taşınıyoruz bu suriyelilerin etkisi de cok büyük bunda bi eve 8 10 kişi doluşmuş hepsi terörist gibi diyor

SmT
28-08-2013, 13:23
antepden bi arkadaşla konuştuk dün antepden taşınıyoruz bu suriyelilerin etkisi de cok büyük bunda bi eve 8 10 kişi doluşmuş hepsi terörist gibi diyor

Ciddi ciddi rezil ettiler Gaziantep'i...
İnanılmaz yobazlar, örf adet pek yok..Misafir diye başta sesimizi çıkartmadık, yardım ettik ama başımıza çıktılar.korkuyoruz çünki hepsi savaştan kaçan masum insanlar değil kesinlikle..Detayı hem beni hem sizi sinirlendirir.

Normalde barınma olarak çok iyi şartlara sahip Gaziantep, öğrenciler, durumu düşük aileler güzel fiyatlara 1+1 yeni evlerde kalabiliyordu..Ancak şimdi hepsini Suriyelilere verdiler uyanık emlakçı ve ev sahipleri yüksek fiyatlara..Öğrenciler hep açıkta kaldı..Kapıcı dairemiz boş ve kapıcı arıyoruz ve en az 5 grup öğrenci gelip yalvardı bu daireyi bize verin daha fazlasını ödemeye razıyız diye..Yardım edemedik çok üzüldük..

typh10
28-08-2013, 13:38
Bora abi s2000 alınca ben de seni arayıp abi neler yapabiliriz diye sormayacağım:D

çok uzun bir makale yazılır bu konu hakkında aslında.Savaş ve ekonomi orduları finanse eden finans şirketleri fon şirketlerinin açığa milyar dolarlık alımları vs.

kısaca piyasada beklenti satın alınır gerçekleşen satılır.Umarım hiç olmaz ama Suriye'ye ilk bomda düştüğünde gerek altın gerek usd tl karşısında değer kaybeder.Dolar endeksi 81 seviyesinde sadece TL'ye karşı güçlü şuan diğer her döviz gibi.

SOMEONESPECIAL
28-08-2013, 13:40
Suriyeliler sadece Antep de değil... Beylikdüzünde kaynıyor. Bizim sitede en az 100 aile var.
Altlarında son model jeep ler yolun ortasında durup manavdan rahatça alışveriş yapacak kadar pervasızlar !

SmT
28-08-2013, 13:48
Evet maddi durumları benide şaşırttı..Lüx diyebileceğimiz araçlara sahip olanlar epey fazla..

Kahn23
28-08-2013, 13:52
Sabahları RTL seyrediyorum. Almanlar Güneydoğu bölgesine askeri araçlarını konuşlandırmışlar. Bütün araçlar hazır kıta bekliyor. Savunma bakanları da her an saldırı olabilir diyor..

Onurkk06
28-08-2013, 13:52
Ataköyde cuma namazı çıkışında elinde pasaportla dilenenide gördüm dedim yuh :)

bilalMW
28-08-2013, 14:21
Suriyeliler sadece Antep de değil... Beylikdüzünde kaynıyor. Bizim sitede en az 100 aile var.
Altlarında son model jeep ler yolun ortasında durup manavdan rahatça alışveriş yapacak kadar pervasızlar !

+77 Yalova için konuşuyorum.. Tecrübe ile sabittir. Toyota ve Hyundai dağıtmış galiba bunları tüm SUV yerpazesini.

kemal_koker
28-08-2013, 14:40

babana rahmet. nasıl güzel söyledin ya

gözleri sürmeli suriyeli bayanlar trafikte üzerime çıkacaklar.

bu da yetmezmiş gibi ; ulan şehrime sığınmacı olarak gelmişsin. trafikte beni sıkıştırıyor. arkamdan selektör korna. insanda biraz mahçubiyet olur. inip beni dövecek birde

timucintt
28-08-2013, 15:05
Mersin adana farksızmı... çok şükür çoğu gitti yazlıkcılar gelince... *** gibide para var kendileirnde altlarındaki arbaların hepsi lüks... zaten paraıs olan trye kaçıyor hepsi sonradan görme ve emin olun bir çoğu esadın zengin ettiklerinden ;) tayyipi takan yok yani... hepsi yüzsüz şerefsiz pis insanlar bide kavga çıkarıyorlar gelmiş benim toprağımda adam kesiliyorlar ama dayağıda yiyorlar burda... bunların alayına sıkacaksın kafasına adam değiller.... parası olmayanlarda zaten sınırlarda mülteci kamplarında telef oluyorlar...

metinalan
28-08-2013, 15:06
Bu adamlar ehliyet falan nasıl çözüyorlar peki

bilalMW
28-08-2013, 15:07
Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili merkez üs olarak belirlenen Diyarbakır’daki 2′nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda hareketlilik başladı.

Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan hava üslerinden Diyarbakır’a savaş uçakları sevk edilmeye başlandı. Suriye’deki gerginliğin devam ettiği ve Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığı bilgisinin alınması üzerine TSK, kırmızı alarma geçti.
Sınır bölgelerine asker sevkıyatının tamamlanmasının ardından, Diyarbakır’daki 2′nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı 8. Ana Jet Üssü’nde hareketli anlar yaşanıyor. Türkiye’de bulunan diğer hava üslerinden Diyarbakır’a yaklaşık 20 F-16 savaş uçağı sevk edildi. Diyarbakır’a gelen çok sayıda F-16 savaş uçağının, Suriye’deki gelişmeler üzerine bu bölgeye kaydırıldığı ve olası bir sınır ihlali olması durumunda bu uçakların hazırda bekletildiği belirtildi.

Öte yandan, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na sevk edilen savaş uçakları için yeni hangar yapımı devam ediyor. Askeri havaalanının bulunduğu noktada ekipler, yeni ve geçici hangar inşaatını sürdürüyor. 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’ne Bandırma 6′ncı Ana Jet Üs Komutanlığı’na bağlı gece görüş ve vuruş kabiliyetine sahip “Yarasa” olarak adlandırılan 161′inci bombardıman filosu, Amasya Merzifon’dan Tunç ve Akıncı olarak adlandırılan 151′inci ve 152′inci filo ile birlikte Eskişehir’den gelen Panter olarak adlandırılan 111′inci saldırı filosundan takviye savaş uçaklarının geldiği belirtildi.

SAVAŞ UÇAKLARININ SURİYE PROVASI SÜRÜYOR
Diyarbakır’a takviye gelen 20 savaş uçağı, dün gün boyu eğitim uçuşu yaptı. Gece geç saatlere kadar süren eğitim uçuşu, Suriye’ye yapılacak olası bir operasyonda nasıl hareket edileceği ve uçakların manevra kabiliyeti test edildi. Yaklaşık 2 saat süren eğitim uçuşunun ardından uçaklar sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.

Diyarbakır’a sevk edilen savaş uçaklarının, son iki gün içerisinde Suriye sınırında toplam 6 kez keşif uçuşu yaptığı belirtildi. Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yapılan keşif uçuşlarına toplam 12 F-16 savaş uçağının katıldığı bildirildi. (İHA)

en azından aselsan-roketsan-tübitak ortaklığı ile üretilen güdümleri kitleri ile seyir füzemiz test edilmiş olur umarım.

timucintt
28-08-2013, 15:08
Bu adamlar ehliyet falan nasıl çözüyorlar peki

suriye ehliyetiyle gezebiliyorlar çoğu... bir çoğu ehliyetsiz geziyor ama çünkü polis durdurmuyor bunları... fink atıyorlar kafalarına göre...

kemal_koker
28-08-2013, 15:09
Mersin adana farksızmı... çok şükür çoğu gitti yazlıkcılar gelince... *** gibide para var kendileirnde altlarındaki arbaların hepsi lüks... zaten paraıs olan trye kaçıyor hepsi sonradan görme ve emin olun bir çoğu esadın zengin ettiklerinden ;) tayyipi takan yok yani... hepsi yüzsüz şerefsiz pis insanlar bide kavga çıkarıyorlar gelmiş benim toprağımda adam kesiliyorlar ama dayağıda yiyorlar burda... bunların alayına sıkacaksın kafasına adam değiller.... parası olmayanlarda zaten sınırlarda mülteci kamplarında telef oluyorlar...

şerrim şerrim diye geziyorlar trafikte. bindikleri arabalar AMG , M tarzı en aşağı 3000 cc araçlar. benzine yarın 12 kuruş daha zam geliyor. adamlar çatır çatır senden benden güzel geziyorlar.

geçmiş sayfada bahsedilmiş. 50-60 bin lira edecek dairelere 150-160 bin verip satın aldılar.

ehliyeti bilmiyorum da kasko işini ; sınırdan geçerken hallettiklerini öğrenmiştim.

timucintt
28-08-2013, 15:13
şerrim şerrim diye geziyorlar trafikte. bindikleri arabalar AMG , M tarzı en aşağı 3000 cc araçlar. benzine yarın 12 kuruş daha zam geliyor. adamlar çatır çatır senden benden güzel geziyorlar.

geçmiş sayfada bahsedilmiş. 50-60 bin lira edecek dairelere 150-160 bin verip satın aldılar.

ehliyeti bilmiyorum da kasko işini ; sınırdan geçerken hallettiklerini öğrenmiştim.

evet gümrükte sigortalanıyor araçları pasaporta fln bişiler işliyorlar...

mersindede aynen 300 400 lira kira etmeyen yerler bunların yüzünden 1000 1500 liralara fırladı kendi halkım bunlaırn yüzünden ev bulamıyor ve tutamıyor pahalılıktan... evlerde aynen dediğin gibi genelde burda villa alıyorlar 200 eden evlere 400 500 verdiler 3 4 aile kalıyorlar kapıda dediğin gibi en aşağı 3000cc araçlar... tipleri görsen alayı dağdan inme tipler

SOMEONESPECIAL
Güneydoğudaki BDP ye verilen oyları baltalamak amacı ile bilinçlice yerleştirilmiş Suriyeliler.
Ama başa büyük bela olacaklar !

(Edit: Beylikdüzünde de CHP ye verilen oyları baltalamak amaçlı bilinçlice yerleştirilen
Suriye'liler dersem çok mu tesadüf dersiniz. Çünkü geçen seçimlerde Beylikdüzü'nün oyları
2 kez sayılmış çok tartışmalar yaşanmıştı)

metinalan
suriye ehliyetiyle gezebiliyorlar çoğu... bir çoğu ehliyetsiz geziyor ama çünkü polis durdurmuyor bunları... fink atıyorlar kafalarına göre...

dingonun ahrırı yani :)

ofli
28-08-2013, 15:14
fakirleride cayır cayır tup taktırıyo :D

SOMEONESPECIAL
28-08-2013, 15:14
evet gümrükte sigortalanıyor araçları pasaporta fln bişiler işliyorlar...

mersindede aynen 300 400 lira kira etmeyen yerler bunların yüzünden 1000 1500 liralara fırladı kendi halkım bunlaırn yüzünden ev bulamıyor ve tutamıyor pahalılıktan... evlerde aynen dediğin gibi genelde burda villa alıyorlar 200 eden evlere 400 500 verdiler 3 4 aile kalıyorlar kapıda dediğin gibi en aşağı 3000cc araçlar... tipleri görsen alayı dağdan inme tipler

Hepsinde de 5'eş 6'şar boy boy velet :)

lethaldoze
28-08-2013, 15:28
Herşey çok ama çok kötü olacak. Hepmzin kredileri borçları var. Maddiyat zaten büyük tehlike olacak ama asıl felaket ülke elden gidecek.

svtec
28-08-2013, 15:40
ya gitsin ülke bırakın niye konuşuyoruz onlar bizden sizden daha iyi biliyorlar ne yapcaklarını milleti düşünen bir tane siyasi varmı kim napsın bizim geçim derdimizi kredimizi borcumuzu onların büllüğündemi sanıyorsunuz kim kime savaş açarsa açsın girerse girsin bize senelerdir giren girdi.. adam ülkenin anasını ağlattı hala kim var yerine geçicek diyebiliyorlar.. daha konuşcak bişi yok ...onlar ve bizler kavramı olduktan sonra sabaha kadar konuşsak bi *** olmaz bizden.. siyaset konuşmak yasak biliyorum ama ne dolarım var ne euro m nede fazla arabam olan düşünsün olanda ONLARDAN zaten :)

darkmoon
28-08-2013, 15:47
cari açığımız çok büyük rezervimiz sınırlı dövizi savunmak için çok az elimizde arguman var.. merkez bankasının elindede çok fazla bir araç kalmadı.. uzun süredirde yüksek enflasyon bastırılıyor..
faiz oranlarınıda kullanmıycakmış merkez bankası.. bence 3-4 gün beklemek lazım haftaya pazartesiye kadar şekil belli olur dövizde.. ben pozitifim genede pazartesinden sonra dolar yatay bir sürece girerse ok dir.. artarsa sıkıntı var..

Karakuş
28-08-2013, 16:04
Kıbrısta hareketlilik arttı. Sabahtan beri askeri araç nakli var magosada.

kemal_koker
28-08-2013, 16:08
esad yancılarıyla iran'a kaçmış. havaalanlarını da trafiğe kapatmış. diğer yancılarıda karadan ürdüne geçiyorlarmış.

bugünde yarında girerler.

mmustu
28-08-2013, 16:10
şu kadarını söyleyeyim olası bir harekatta suriye ırak ve iran kesin ve net olarak bize saldıracak

sınır güvenliği diye bir şey yok zaten PYD denen itler suriyenin kuzeyinde yaptıklarını bu sefer doğuda yapacaklar

suriye zaten gıcık bize zaten adam batmış 2 füzede bize yollayacak

iran her fırsatta zaten bize tepkisini gösteriyor

kısacası BOP şıkır şıkır işleyecek bizimde savaş iç karışıklık bölgesel sıkıntılar vs derken anamızı belleyecekler

svtec
28-08-2013, 16:12
şu kadarını söyleyeyim olası bir harekatta suriye ırak ve iran kesin ve net olarak bize saldıracak

sınır güvenliği diye bir şey yok zaten PYD denen itler suriyenin kuzeyinde yaptıklarını bu sefer doğuda yapacaklar

suriye zaten gıcık bize zaten adam batmış 2 füzede bize yollayacak

iran her fırsatta zaten bize tepkisini gösteriyor

kısacası BOP şıkır şıkır işleyecek bizimde savaş iç karışıklık bölgesel sıkıntılar vs derken anamızı belleyecekler

kısacası kürdistan tamamdır..

darkmoon
28-08-2013, 16:15
zaten örgüt çıkmadı %80 i memlekette sadece saldırmayı kesdiler barış süreci adı altındaki süreçde sanki çıkmış süsü verdiler .. eğer denilenler doğruysa bu bir rivayet kesin bir bilgi değil ama örgütün kimyasal silah aldığı söyleniyor suriyeden.. umarım yanlış bilgidir..

SOMEONESPECIAL
28-08-2013, 16:16
Allah sonumuzu hayıretsin.... Geldiğimiz duruma bak.

mmustu
28-08-2013, 16:17
kısacası kürdistan tamamdır..

biz atıp tutup asıp kessekte zaten kürdistan tamamdı yavrım senaryonun bölümleri her hafta yeni bi bölüm

BaR1s
28-08-2013, 16:27
Suriyeye saldırı tarihi ile şu aşşağıdaki haberin örtüşmesi nedense yakın tarihler şaşırılasıda değil.

Hükümete 1 Eylül (http://siyaset.milliyet.com.tr/hukumete-1-eylul-e-kadar-sure/siyaset/detay/1755602/default.htm)

svtec
28-08-2013, 16:33
biz atıp tutup asıp kessekte zaten kürdistan tamamdı yavrım senaryonun bölümleri her hafta yeni bi bölüm

e aramızdada rambo olmadığına göre adamlar istediği gbi yazıp çizer oynar bizde izleriz yok ben şimdi, bu rabia vs diye hareket işaret çeken arabasına asıp gezenleri merak ediyorum napcak müslüman bir ülkenin abd tarafındna işgaline bu kadar sevinen başka kesim olamaz herhalde.. hani amaçları çocukları ölmesin sivillere yazık amerika vurunca hiç sivil ölmicek ölemi... nelere alet olduklarını bir bilseler... gezi eylemi yabancıların oyunu faiz lobisi işi idi bu neyin işi peki eee siz sokaklara dökülceksiniz anam insanlar ölüyor rabia felan e adb bu zulme seyirci kalırmı hemen gelir geri kalanı da o temizler olur biter sonra bu müslüman kardeşler de sevinir bak adalet geldii... hımanaaaa..

bilalMW
28-08-2013, 17:07
bbcde filan geçti bazı çocuklarda sinir gazı belirtisi bulunmuş filan bildiğim o gazın belirtisi olmaz direk öldürür felc eder gidersin?

SULTANOGLU
28-08-2013, 17:20
Luyfen siuaset konusmayalim, yol yaptilar okadar gormezden gelmeyelim. Hepimiz ebemizinki tersten gormeye cok yaklastik. Umarim gormeyiz.

FATİH
28-08-2013, 19:45
gaziantep'e gelin, lüks semtler hariç hemen her yer suriye'li... oto yıkamacılar, çaycılar ve daha birçok getir götürcü eleman arayan işyeri sahipleri; yanlarına bi sürü suriye'li eleman alıyolar. çok ucuza çalışıyolar diye. hemen her yer suriye plakalı araçlarla dolu. geneli honda, toyota, kia, hyundai; hatta çoğunun modelini bile bilmiyorum. tuhaf tuhaf uzakdoğu tasarımları falan... avm'lerde, otellerde, eğlence yerlerinde suriyeli ailelere sık sık rastlıyoruz... (sadece geçen hafta antep şehir merkezine 5.000 kadar suriyeli geldiği biliniyor.) incilipınar mahallesinde de suriye'lileri nüfus ve yerleşim kaydına sokmak için resmi bi yer açılmıştı, adını hatırlamıyorum. (suriye sığınma birimi miydi, bilmem ne konsolosluğu muydu hatırlayamadım.) birşey de diyemiyorsun, sonuçta insandır abi. hiçbirinden de olumsuz bi davranış görmedim Allah var fakat tuhaf oluyor insan. sanki yarım arap şehri gibi oluyor burası, şam mübarek; halep...

kiralar iki, ev fiyatları da bir buçuk kat arttı desem inanmazsınız. 2 sene önce 400'e oturduğunuz ev için şimdi 750'ye ancak anlaşabiliyosunuz. trafik de etkilendi. içinden çıkılmaz bi hal alıyor antep trafiği. bunların haricinde daha saysam bitmez son 6 ayda suriye'lilerin getirdiği standartları...

ben bu konuda ilerisi için birşeyler düşünemiyorum beyler. çok mu kötü olur, çok mu iyi olur bilemeyiz ama şu gerçek ki bu insanlar sorun oluşturacak ileride.

GokhanRS
28-08-2013, 20:01
zuahahahha. yalaka kurtlar vadisinin reklamını gördünüzmü beyler?

madem penguenleri izlemek istemiyorsunuz o zaman gelin gerçekleri kurtlar vadisinde izleyin diye reklam yapıyorlar. kesin yeni sezobda israilliler gelicez gezi eylemini planlıcak. bunu gene onlara yıkıcaklar. tayyocularda dizide olan herşeyi gerçek sanıcak.

bilirsiniz ki amerikanın çuval intikamını polat aldı sanıyorlar :D gerçek sanıyorlar sporgazetesi

GÖKTÜRK
28-08-2013, 21:21
necati şaşmaz önce türkçe konuşmasını ögrensin tipini s.....

serkan6606
28-08-2013, 22:03
Türk jetleri havalandı (http://www.haberinbizden.com/gundem/turk-jetleri-havalandi-h29610.html) bi bu eksikdi

wolrath
28-08-2013, 22:23
Türk jetleri havalandı (http://www.haberinbizden.com/gundem/turk-jetleri-havalandi-h29610.html) bi bu eksikdi

korkulacak bısey yok.
sonucta kcımızın dıbınde ufak da olsa savas cıkacak.
kotu senaryo provası oynamakta fayda var.

bilalMW
28-08-2013, 23:12
korkulacak bısey yok.
sonucta kcımızın dıbınde ufak da olsa savas cıkacak.
kotu senaryo provası oynamakta fayda var.

B-2leri kaldırırmıyız abi? :D

wolrath
28-08-2013, 23:36
hıcbıseyımız kalkmasın bence :)

bız burda rahatız ama guneydogu olası kıtle ımha sılahlarından 1.hedef olmasa bıle etkılenecek.yazık ya.para ugruna cocukların olumune dayanamıyorum...

bilalMW
29-08-2013, 11:32
http://media1.ntvmsnbc.com/i/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/D%C3%BCnya/13828_suriyesavunma.jpg.jpg

darkmoon
29-08-2013, 11:39
amerika oraya girmez bence.. füzeleri roketleri yollar adamların hava savunma üstlerini radarlarını hava alanlarını belki belli zırhlı piyade üstlerini v.b yok eder.. zaten suriyenin gökyüzü kör oldumu gerisini içerdeki o özgür suriye ordusumuydu isimleri onlar halleder..
onları şu anda tek durduran şey suriyenin hava gücü..

tunerviper
29-08-2013, 11:47
amerika oraya girmez bence.. füzeleri roketleri yollar adamların hava savunma üstlerini radarlarını hava alanlarını belki belli zırhlı piyade üstlerini v.b yok eder.. zaten suriyenin gökyüzü kör oldumu gerisini içerdeki o özgür suriye ordusumuydu isimleri onlar halleder..
onları şu anda tek durduran şey suriyenin hava gücü..

+1 Irakta düştüğü duruma düşmez. Zaten içerideki muhalifleri ABD ve bizimkiler iyice güçlendirdi fakat hava üstünlüğü nedeni ile bazı bölgeler dışında üstünlük kuramadılar. Abd Şam'ın hava üstünlüğünü yok edip daha sonra muhalifler ele geçirme planı yapıyordur. Muhalifler dediği kesime belli bir toprak verip geriye kalan kısmı kukla bir cumhurbaşkanı ile yöneteceklerdir.

darkmoon
29-08-2013, 11:54
bana kalırsa iflah olmaz bugün aslında birbirlerine çok zıt fikirdeki çok farklı düşüncedeki hatta normalde birbirlerine düşman olan gruplar kesimler ordaki aşiretler v.b şimdi esadı devirmek için ortak bir amaç uğruna beraber savaşıyorlar ama esad gittimi bunların eski düşmanlıkları gene hortlıycak gene kaldıkları yerden bir birlerini vurmaya devam edicekler birbirlerine düşman olucaklar bu sefer ellerinde ağır silahlarda var iç savaş iç çatışmanında sonu gelmez... bunaar benim şahsi fikrim tabiki.. bence bu saatten sonra esad gitsede kalsada suriyede stabil bir düzenin gelmesi çok zor..

c@n
29-08-2013, 12:04
Rusya'dan Akdeniz'i ısıtan hamle! - Milliyet (http://dunya.milliyet.com.tr/rusya-dan-akdeniz-i-isitan-hamle-/dunya/detay/1756258/default.htm)

Rusyada ne yapmak istediğine bi karar veremedi

cabrioleter
29-08-2013, 12:36
merkez bankası başkanı çıkdı dolar 1.92 de kalıcak yıl sonuna kadar dedi.. 40 milyar dolar rezervimiz var dedi gerekirse onuda arz ederiz dedi.. yani dolar fırlamaz gerekirse piyasaya sıcak para akıtır merkez bankası 1.92 olacağınısa sanmıyorum ama fırlamazda ortalama stabil bir rakamlarda kalır.. dolar 2.30 da olmaz 2.20 den sonrası tehlikedir krizdir o işden ne çalışan ne iş veren karlı çıkmaz bu forumda bile allah bilir kaç kişi araçlarını kredi ile aldılar..

40 milyar dolar rezerv elde kalan likidite rezervin tümü zaten şu ana kadar 6 milyar doları piyasaya sundular ki bu kullanılabilir likiditenin yüzde15ini oluşturuyordu. eldeki bütün parayı piyasaya sundu diyelim bir sonraki hamlede yapacak bir şeyi yok. brezilya bile savaştan etkilenmeyecek olmasına ekonomisi bizden güçlü olmasına rağmen 60 milyar dolar ayırdı bu dolar kurunu sabit tutmaya.

işin kötü yanı bizde enflasyon hemen baş göstermeye başladı, faizler hemen 2şer puan yükseldi. eğer suriyeye operasyon gündeme gelirse dolarda 2.30lar 2.40lar hayal değil.

savaşı fırsata dönüştürmek isteyenler umduklarını bulamayacaklar. merkez bankası başkanının dün ki açıklamasında bu duruma mani olmak için ; dolar fırladığı anda piyasaya dolar sürüp doları düşüreceğini konuşurken izledim.

bu sebeple dolardan ekmek çıkmaz diye düşünüyorum.

doları sunarken faizi tepemize bindiriyorlar kazanan yine çok güzel meblağlar kazanacak.. 6 milyar dolar sundular ateşini alamadılar doların.

Kiz arkadasim NSA de ajan butun hafta yazismalar oldugunu pazar gununden sonra havansaldirilarina baslayacaklarini soyledi dun aksam. Musluman, hristyan, zenci, beyaz, arap vs hic farketmez yine masum insanlar katledilecek.

her hafta bir kriz var nsa konusunda. hepimizi izliyorlar. izlenmemek için ne yapmamız gerekir acaba ya da daha az takip edilmek için?

Ronin_
29-08-2013, 12:51
gaziantep'e gelin, lüks semtler hariç hemen her yer suriye'li... oto yıkamacılar, çaycılar ve daha birçok getir götürcü eleman arayan işyeri sahipleri; yanlarına bi sürü suriye'li eleman alıyolar. çok ucuza çalışıyolar diye. hemen her yer suriye plakalı araçlarla dolu. geneli honda, toyota, kia, hyundai; hatta çoğunun modelini bile bilmiyorum. tuhaf tuhaf uzakdoğu tasarımları falan... avm'lerde, otellerde, eğlence yerlerinde suriyeli ailelere sık sık rastlıyoruz... (sadece geçen hafta antep şehir merkezine 5.000 kadar suriyeli geldiği biliniyor.) incilipınar mahallesinde de suriye'lileri nüfus ve yerleşim kaydına sokmak için resmi bi yer açılmıştı, adını hatırlamıyorum. (suriye sığınma birimi miydi, bilmem ne konsolosluğu muydu hatırlayamadım.) birşey de diyemiyorsun, sonuçta insandır abi. hiçbirinden de olumsuz bi davranış görmedim Allah var fakat tuhaf oluyor insan. sanki yarım arap şehri gibi oluyor burası, şam mübarek; halep...

kiralar iki, ev fiyatları da bir buçuk kat arttı desem inanmazsınız. 2 sene önce 400'e oturduğunuz ev için şimdi 750'ye ancak anlaşabiliyosunuz. trafik de etkilendi. içinden çıkılmaz bi hal alıyor antep trafiği. bunların haricinde daha saysam bitmez son 6 ayda suriye'lilerin getirdiği standartları...

ben bu konuda ilerisi için birşeyler düşünemiyorum beyler. çok mu kötü olur, çok mu iyi olur bilemeyiz ama şu gerçek ki bu insanlar sorun oluşturacak ileride.

Şuan iş için Gaziantep'te yim. Türkten çok suriyeli var, eskiden antepin bir düzeni var diyolardı.İnsanlar garip, zaten yabancısıyım şehrin bi adres soruyorum Nerelisin? - Suriyeli, Biyere gidiyorum muhabbet sohbet nerelisin Suriyeli vs vs vs.

Dengesizliklik dediğiniz gibi var otelde kalmama rağmen ve şirketle anlaşmalı olduğumuza rağmen zar zor yer bulabildim.Ha onlarda insan mı evet. Ancak yaşam standartını düşürüp, ev araba kaçak sigara mazot satan yerler tonla dolmuş durumda. Trafik zaten İstanbulun köprü trafiği gibi.. Allah burda yaşanların yardımcısı olsun.

Firat.M3
05-09-2013, 01:47
Kongre 7/10 oyla onayladı saldırıyı. Şuanda tüm dünya Amerika'nın Suriye'ye müdahalesini bekliyoruz. Sınıra asker sevkiyatı da başlamış. Kilis, Hatay civarlarına asker gönderiyoruz. Müdahale tarihi bilinmez ama, sonumuz hayrolsun..

turbo&quattro
05-09-2013, 02:28
Kesin oylama haftaya yapilacak .

weST.27
05-09-2013, 02:32
Antep felaket durumda... 1 haftadır oradaydım malesef durum vahim bi yandan komşuya üzülüyorum bi yandan antepin haline üzülüyorum malesef temiz bi millet değil suriye mahvetti antepi

öskür
05-09-2013, 08:46
bora ar es bey,
dolara yapılan müdahalelerin hiçbir etkisi olmuyor hergün piyasada izliyoruz,doların en kısa vadedeki olasaı hedefi 2.20 dir,üstünde tamamiyle türkiye ekonomik krize girmiş olur,altın son aşağı düzeltmesini bitirdikten sonra 1500 dolar ons fiyatına ilerler,petrolün hertürlü yükseleceği kesin..
ha bu olaylar nasıl terse döner dersen 15-17 eylül arası Fed in parasal genişleme durdurma yada devam etme kararı bir anda herşeyi değiştirir:(dolar 1.95 e yollanır:)

mody
05-09-2013, 08:53
geçen günkü yazısı geldi aklıma Ozdilin

Hadi lan rabiacılar marş marş...

Durmak yok Şam’a devam - Yılmaz ÖZDİL - Hürriyet (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24621760.asp?utm_source=hurriyet&utm_medium=yazarlar&utm_campaign=yazarsonyazi)

kelalper
05-09-2013, 08:59
yaw arkadaş bazıları yok biz içerisinde olmazsak orada yeni oluşumun içerisinde olamayız diye.

Churchill e siz en büyük politikacısınız demişler. Churchill hayrola İsmet İnönü mü öldü diye sormuş. Yoo hayır diye şaşırmışlar yalakalar. O zaman hala en büyük değilim demiş. Adam Türkiyeyi 2.Dünya savaşına sokmak için 3 gün inönü ile Doğuda Tren gezisi yapmış.

Yaw sana ne Suriye içerisindeki olaylardan. Sana ne zararı var olayların. Adam senin sınır komşun. O kadar. Sana ne adamların iç kavgalarından. Bi de adamlara yataklık yapıosun yardım yapıosun. Suriyeden ne beklentin var. Çok mu zengin çok büyük petrol yatakları mı var? Amerika Ortadoğunun merkezine yataklanacak yer arıo Asker indirecek yer arıo. Irakta denedi olmadı tepelediler. Sonraki yer Suriye. Sen de mal gibi elinde tuzla koşturuosun. Amerikanın gözü ortadoğuda kendi petrol rezervleri tükenmek üzere. Bir yere üst kurması gerek. Türkiye ye ne orada olanlardan. Bi de gidip adamların askeri mevzilerini vuruosun sana ateş ediolar diye. Yalanınızı bilmem ne yapiim. Suriyeli milisler bombayı bu tarafa atıo bunlarda Suriye ordusu attı diye mevzi vuruo. RTE delikanlı ise çıksın kendi savaşsın. Her seferinde Atatürk e saydırıo ya. O Atatürk her savaşta mevzide yer aldı. Savaştı. Çayır çimen üzerinde uyudu. Delikanlı ise biraz büzüğü yiyorsa Suriyeye ordu müdahele ederken sınır a yakın bi yerde olsun. Başbakanlık ofisini Edirneye taşımazsa şerefsizim.

Ers
05-09-2013, 09:07
Kongre 7/10 oyla onayladı saldırıyı. Şuanda tüm dünya Amerika'nın Suriye'ye müdahalesini bekliyoruz. Sınıra asker sevkiyatı da başlamış. Kilis, Hatay civarlarına asker gönderiyoruz. Müdahale tarihi bilinmez ama, sonumuz hayrolsun..

Onaylayan genel senato değil, senatonun dış ilişkiler komitesi. Genel senatoda haftaya görüşülecek.

imprezaWRC
05-09-2013, 09:22
Savaşa hazırmışız, sen tık herkesi Silivri'ye, Ordu'da komutan bırakma, sonra savaşa hazırız de, neyle, kimle hazırsın, neyine hazırsın diye sorarlar adama.

Çok arzu ederse evde tuttuğu %50'si ile savaşa gidebilir, hiç mani olmam kendilerine...

kelalper
05-09-2013, 09:31
Savaşa hazırmışız, sen tık herkesi Silivri'ye, Ordu'da komutan bırakma, sonra savaşa hazırız de, neyle, kimle hazırsın, neyine hazırsın diye sorarlar adama.

Çok arzu ederse evde tuttuğu %50'si ile savaşa gidebilir, hiç mani olmam kendilerine...

yaw ben ne diorum başbakanlık ofisini edirneye taşır. Bütün müridleri Trakyaya yerleşir.
İstiklal savaşı başlayacağı gece ordu sayısı 60 bin. Tüfek sayısı 40 bin. Ertesi gün İstiklal savaşı var. Yobazların hepsi kaçıo ordudan. Silahlarla kaçıolar. Tüfek sayısı 22 bine düşüo asker sayısı 30 bine. Şeref yoksunları tüfekleri alıp kaçıolar. Ondan sonra yok dersim katliiamı yok şu yok bu. Az bile.

KingoAtmo
05-09-2013, 09:32
Askeri Müdaheleyi savunan arkadaşlar,
Suriye'ye müdahalenin amacı, Suriyenin Kuzeyinde sözde kürdistan devleti kurula bilmesi için zemin oluşturmaktır ...
akp nin suriyeli mültecileri bukadar hevesli kabul etmesinin sebebi ise bunlara oykullanma hakkı verip seçimde çıkar sağlamaktır...

Yiğit G.
05-09-2013, 10:20
Antep felaket durumda... 1 haftadır oradaydım malesef durum vahim bi yandan komşuya üzülüyorum bi yandan antepin haline üzülüyorum malesef temiz bi millet değil suriye mahvetti antepi

Suriyeliler 41 ilin nüfusunu geçti
Suriye'de başlayan iç savaş ve çatışmaların büyümesiyle birlikte Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteci sayısı yarım milyonu buldu.
Suriyeliler 41 ilin nüfusunu geçti - haber, Son dakika, flaş haber, en son haber, seçim anketi, yerel seçimler, aday adayları | MuhalifGazete.com (http://www.muhalifgazete.com/haber/77901/suriyeliler-41-ilin-nufusunu-gecti.html)

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/q71/1229816_203995199767507_371748423_n.jpg

vs vs

imprezaWRC
05-09-2013, 10:22
yaw ben ne diorum başbakanlık ofisini edirneye taşır. Bütün müridleri Trakyaya yerleşir.
İstiklal savaşı başlayacağı gece ordu sayısı 60 bin. Tüfek sayısı 40 bin. Ertesi gün İstiklal savaşı var. Yobazların hepsi kaçıo ordudan. Silahlarla kaçıolar. Tüfek sayısı 22 bine düşüo asker sayısı 30 bine. Şeref yoksunları tüfekleri alıp kaçıolar. Ondan sonra yok dersim katliiamı yok şu yok bu. Az bile.

Alper'im, aslında farkında değiller ama tarih tekerrür ediyor, yavaş yavaş kendi elleriyle hazırladıkları sona yaklaşıyorlar.
O değilde, bu memleketin ne kadar çok haini varmış be arkadaş, madem problemin var, ne halt etmeye hem bu ülkede yaşıyorsun, hem para kazanıyorsun hemde ülkeni satmaya çalışıyorsun, yediğin kaba ne diye sıçmaya çalışırsın ki...
Neyse, çağırırlarsa, kusura bakmayın ben diğer %50'yim siz kendi %50'niz ile katılın, hatta önce gemicikli oğluşlarınızı götürün savaşa derim.

bilalMW
05-09-2013, 10:31
bişey sorucam bu sığınmacıları almak zorundamıyız? anayasa'da mı yazıyor mutlaka alınacak diye banane abi. Yarım milyon nedir ya ?

BaDCaT
05-09-2013, 10:40
Gencecik insanlar ellerinde silah bir hiç uğruna ölecekler..sadece kişisel egolar,çıkarlar ve peşkeşler uğruna..

Yazık..

Bize ne savaşından ?

Purmol35
05-09-2013, 10:44
Palalıları savaş a istiyoruz . Gezi de artistlik yapan polisleri savaşta görmek istiyoruz , elinde silah olmayan masum insanlar a saldırmasını iyi bilirsiniz . Birde hazırda bekleyenler e karşı performansınızı görelim , hükümetin kuçu kuçu ları sizi .

bilalMW
05-09-2013, 10:45
Gencecik insanlar ellerinde silah bir hiç uğruna ölecekler..sadece kişisel egolar,çıkarlar ve peşkeşler uğruna..

Yazık..

Bize ne savaşından ?

gidermiyiz suriyeye biz acaba ? hımmına ne bedevi adamım savaş bile benim dönemime denk geliyor :D

erhann
05-09-2013, 10:46
amerika musluman bir ulkeyi vuracak bizde destekleyecegiz yani ?

BaDCaT
05-09-2013, 10:49

Müslüman bir ülke vs diye birşey yok..çıkarın,menfaatin olduğu yerde kimin umrunda... ?

Met
05-09-2013, 10:51

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q71/1238821_10151922664494047_561725928_n.jpg

onat
05-09-2013, 10:52
gidermiyiz suriyeye biz acaba ? hımmına ne bedevi adamım savaş bile benim dönemime denk geliyor :D

bu noktada merak ettiğim birşey var. mesela askerdeyken türkiye savaşa girme kararı aldı. türk askerleri suriyeye giricek dedi. benim de bağlı bulunduğum komutanlık veya herneyse bizlerinde gidiceğini söyledi. bende asker olarak gitmicem dedm. masum insanların ölmesine göz yumamam dedim. gitmiyorum dedim. benim için ne gibi bir yaptırım uygulanır ?

bilalMW
05-09-2013, 10:53
bu noktada merak ettiğim birşey var. mesela askerdeyken türkiye savaşa girme kararı aldı. türk askerleri suriyeye giricek dedi. benim de bağlı bulunduğum komutanlık veya herneyse bizlerinde gidiceğini söyledi. bende asker olarak gitmicem dedm. masum insanların ölmesine göz yumamam dedim. gitmiyorum dedim. benim için ne gibi bir yaptırım uygulanır ?

emre itaatsizlikten mahkemeye çıkarsın sonra askeri mahkeme ne ceza verirse onu çekersin abi.

bundan önce sağlam bir muamelede görebilirsin gideceğni yere göre. Onun haricinde belki disko ilede yırtabilirsin de.

Onamdar
05-09-2013, 11:08
Amerikan dizisi senaryosu olursun valla Onat Abi. :D

keşke abd kıyak yapsada savaşta bizi yalnız bırakmayan asil Türk askerine green card filan verse :)

en azından olaki tek parça döndük belki bizde mutlu oluruz :D

Ölürsende üzülme müslümanlarla sebepsiz yere savaşırken
Şehit olanlara cennette villa imarlı 2b arazisi hibe edilcekmiş

bilalMW
05-09-2013, 11:10
Ölürsende üzülme müslümanlarla sebepsiz yere savaşırken
Şehit olanlara cennette villa imarlı 2b arazisi hibe edilcekmiş

ben gözümde din yargısı yok müslümanmış hristiyanmış yahudiymiş v.s mişmiş müslüman kardeşlermiş.

cennete gidermiyim bilmiyorumda cehennemi görebiliriz suriyede o ayrı.

mercan_shark
05-09-2013, 11:17
ben ağrı doğubeyazıtta askerlik yapıyorum 7 ayım kaldı ben gelmeden önce emir ile suriye sınırına destek için gidildi şimdi izindeyim 2 ay önce emir geldi hazırlıklarınızı yapın diye şuanda beklemedeler emir geldiği anda ilk gidicek olan tugay bizimki bekliyoruz bakalım ne olucak ama öyle gitmeme gibi bir ihtimal malesef yok paşa paşa gidip savaşıcaksın askersin bana kalsa ben askerede gitmicektim ama zorunlu kılmışlar bizlerde yapıyoruz

metinalan
05-09-2013, 11:18
ölürse pek üzülemez zaten :)

onat
05-09-2013, 11:33
ben ağrı doğubeyazıtta askerlik yapıyorum 7 ayım kaldı ben gelmeden önce emir ile suriye sınırına destek için gidildi şimdi izindeyim 2 ay önce emir geldi hazırlıklarınızı yapın diye şuanda beklemedeler emir geldiği anda ilk gidicek olan tugay bizimki bekliyoruz bakalım ne olucak ama öyle gitmeme gibi bir ihtimal malesef yok paşa paşa gidip savaşıcaksın askersin bana kalsa ben askerede gitmicektim ama zorunlu kılmışlar bizlerde yapıyoruz

ne için gidicem paşa paşa ?

ülkeme, bölünmez bütünlüğüme saldırı mı var ? aksine bu saldırı olması için bop un planına hizmet etmiş olucam. kafam çok karışık valla.

ölürse pek üzülemez zaten :)

beni hapse atarlar la orda :D

mercan_shark
05-09-2013, 12:17
eğerki askersen ve emir geldiyse birliğine mecbursun gitmeme ihtimalin yok bundan dolayı paşa paşa gidicen savaşa :)

mehmetRS
05-09-2013, 12:34
savaş denildiği an, bundan caymak, kaçmaya çalışmak yada yine bireysel kararınla oradan ayrılmayla ilgili vur emrine kadar cezası vardır. Askeriye için geçerli tabi.

GokhanRS
05-09-2013, 12:47
bu ülkede ilk defa türk askeri savaşmak istemiyor. bu ülkede ilk defa savaş olursa askerden kaçarım diyenler bile çoğunlukta!

bu hükümet bunu nasıl göremiyor? türk askeri amerikayla kol kola savaşmak istemiyor. suriyeye mermi sıkmak istemiyor. ama hükümet halâ hazırız diyip duruyor.

yazıklar olsun sen neye hazırsın? senin askerin bile senin düşüncelerinin yanlış olduğunu söylüyor! öyle en tepeye kendi paşalarını yerleştirmekle savaş kazanılmaz! zaten kazanmak istediğinide sanmıyorum bu hükümetin.

mcy
05-09-2013, 12:53
bu ülkede ilk defa türk askeri savaşmak istemiyor. bu ülkede ilk defa savaş olursa askerden kaçarım diyenler bile çoğunlukta!

bu hükümet bunu nasıl göremiyor? türk askeri amerikayla kol kola savaşmak istemiyor. suriyeye mermi sıkmak istemiyor. ama hükümet halâ hazırız diyip duruyor.

yazıklar olsun sen neye hazırsın? senin askerin bile senin düşüncelerinin yanlış olduğunu söylüyor! öyle en tepeye kendi paşalarını yerleştirmekle savaş kazanılmaz! zaten kazanmak istediğinide sanmıyorum bu hükümetin.

teşekkür butonu olsa basardım. çok güzel özetlemişsin.

kelalper
05-09-2013, 13:20
savaşa gideceklere sesleniyorum. Namlunun içine biraz toz toprak atın , iğneyi çıkarıp biraz yamultun elinizdekiler aynen çöp. Ondan sonra dönün geri mevziye silahım arızalı diye. Silahsız savaşmaya zorlayamazlar sizi. Savaş zamanı mühimmatla alakalı ceza da alamazsınız. İlk başta dağa taşa sıkın bitti gitti. Yeni silah versinler. Aynen devam. Saklanın amk. Çıkarmayın kafanızı boşa mermi atın. Sebepsiz yere insan katili olmayın. Kendi meselesi için savaşan insanlara müdahele etmeyin. Bu bizim savaşımız değil. ****** çocukları çok istiyorlarsa en öne geçip kendileri savaşsınlar. Büzükleri yiyorsa.

mcy
05-09-2013, 13:26
"savaş benim değil batı verdi bu emri"

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HZ5eTOH-YZ8#t=146

HZ5eTOH-YZ8

Remon
05-09-2013, 13:28

ülkeme, bölünmez bütünlüğüme saldırı mı var ? aksine bu saldırı olması için bop un planına hizmet etmiş olucam. kafam çok karışık valla.

Askeriye başka bir yere benzemiyor maalesef. seçme hakkın yok abi,hal böyle olunca da paşa paşa oluyor. bunun bide istemeyerek yapılanı var oda 2Si kuralına dahil :)

Volkann
05-09-2013, 13:40
tamda bizim askerlik dönemine denk geldi iyimi.

mercan_shark
05-09-2013, 13:54
Askerlerimiz ben dahil olmak uzere hicbirsey bilmiyoruz egitim almiyoruz ki bizim tugay cok egitimi olan bir yer silahlarimizin hepsi cop 3 el atesin 2 tanesini tutuklu sekilde atiyorsun ki bu silahlar atis silahi normal zamanda kullanilmiyor diger silahlari saymiuorum bile bu sekildemi savasicaz kaldiki bizim savasimiz bile degil bakalim gielim gorucez artik

Armageddon
05-09-2013, 14:17
Çok doluyum yazmıyorum. Haçlı seferine katılan ilk müslüman ülke olarak tarihe geçmek üzereyiz...

cemsultan
05-09-2013, 14:47
Rus savaş gemileri İstanbul boğazında
Cumhuriyet Portal (http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=439486&kn=7&ka=4&kb=7)

Yiğit G.
05-09-2013, 15:11

beni hapse atarlar la orda :D

kendisi asker oldugu için , ordudaki askerlere xx yere gidiyorsunuz savaşmaya vs dediklerinde paşa paşa gidilecek diyor.. sana demedi yani :)

onat
05-09-2013, 16:28
kendisi asker oldugu için , ordudaki askerlere xx yere gidiyorsunuz savaşmaya vs dediklerinde paşa paşa gidilecek diyor.. sana demedi yani :)

anladım anladım :) zaten o manada dediğini biliyorum bende paşa paşa götüreceklere dedim aslında.

apo piçi suriyedeyken, suriye onu saklarken savaş çıksa önce ben giderdim. türkiye cumhuriyeti o zaman savaş ilan edemedi, şimdi bu şerefsizler yüzünden gidicez ve hem kendi canımızı hemde başkalarının canını tehlikeye atıcaz. adam ap açık tr ye de saldırırım diyor. benim ailem sevdiklerim buraya atılacak bir bombada, canlı bombada, kimyasal bombada tehlikye girecekse o zaman iş değişir işte.

dbahadir
05-09-2013, 16:35
Benzin ne olacak asıl soru o aslında :)

onat
05-09-2013, 16:37

tabi herşeyden daha önemli bu. bizde canımızın derdine düştük burda benzin varken amma salağız

boosted_pug
05-09-2013, 16:46

Kardeşim iç hizmet kanunu die bişi var askeriyeye girdinmi anayasa devre dışı kalır iç hizmet kanunu devreye girer normal kanunlarda idam olmamasına karşın iç hizmet kanununda savaş durumunda kurşuna dizilme ne yazıkki vardır bunlardan birkaçı yanlış hatırlamıyosam emre itaatsizlik eğer asker önünde yapılmışsa cezası kurşuna dizilmektir diğeride yurtdışına firarın cezasıda vatandaşlıktan çıkarılma ve yakalanırsan yine idamdır

MiaMi
05-09-2013, 16:47
Atsınlar sağa sola füzelere şu ortadoğu iyice bi çalkalansın çok ölüm olacak ve bu daha başlangıç, ileride kurulacak ülkeler oturana kadar bu böyle gidecek.

bilalMW
05-09-2013, 16:50
dönen askerlere savaş tazminatı varmı ? valla meraktan soruyorum bende savaşa karşıyım.Ama emir gelirse napsın çavuş bilal ?

leventrc
05-09-2013, 16:57

Dogru söyluyosun. Kasimda askerim ama benimde aklimda bu soru var. Benzin ne olacak yahu asil sorum benimde bu? Bosverin memleketin durumunu savasi mavasi. Benzin ne olacak rahat rahat gezebilecekmiyiz ondan haber verin??

Dodoo
05-09-2013, 17:00
Koyun can derdinde, kasap benzin :)

leventrc
05-09-2013, 17:02
Koyun can derdinde, kasap benzin :)

Aynen oyle...

GokhanRS
05-09-2013, 17:08
iranın iddiası

ayrıca esad kendi halkımı öldürmek için hiç bir sebebim yok iftira atıyorlar demiş. ama batı basını hiç yayınlamadı bizimkiler dahil.

http://cdn.cumhuriyet.com.tr/medya.php?mn=170707&s=0

BARR
05-09-2013, 17:18
351.KD Kıbrısta askerim 10 günüm kaldı nelerle uğraşıyoruz vallahi stresten çıldıracaz.

wolrath
05-09-2013, 20:29
Kardeşim iç hizmet kanunu die bişi var askeriyeye girdinmi anayasa devre dışı kalır iç hizmet kanunu devreye girer normal kanunlarda idam olmamasına karşın iç hizmet kanununda savaş durumunda kurşuna dizilme ne yazıkki vardır bunlardan birkaçı yanlış hatırlamıyosam emre itaatsizlik eğer asker önünde yapılmışsa cezası kurşuna dizilmektir diğeride yurtdışına firarın cezasıda vatandaşlıktan çıkarılma ve yakalanırsan yine idamdır

afedersın ama sana bunları kım soyledı?
hangı askerı ceza kanunu ya da ıc hızmet kanununda gordunuz bunları?
97den berı selam verıyorum hıc oyle kursuna dızılme dıye bısey gormedım-duymadım.
ıdam?
bunları bırak oda hapsı-goz hapsı bıle kalktı.sen neyden bahsedıyrsun yahu?
savas halınde ıslenen suclar-curumler sadece daha agır cezayla sonuclanır. ıdam-kursuna dızme vs gıbı cezalar yok bızde.arabıstan mı lan burası...

GokhanRS
05-09-2013, 20:30
97den berı selam verıyorum hıc oyle kursuna dızılme dıye bısey gormedım-duymadım.
ıdam?
savas halınde ıslenen suclar-curumler sadece daha agır cezayla sonuclanır. ıdam-kursuna dızme vs gıbı cezalar yok bızde.arabıstan mı lan burası...

kızma komtanım :D şehir efsanesi çok yapcak bişi yok :)

wolrath
05-09-2013, 20:37
kızma komtanım :D şehir efsanesi çok yapcak bişi yok :)

yahu dellenıyorum gokhan.
rdm cıktı cıkalı , bu olaylar oldu olalı askerlık maskerlık kalmadı.
asker > rutbelı ne zamandır. kılına dokunmazsın kımsenın. canını yakamazsın yanı.(ceza vermekten bahsedıyorum.sıddete karsıyım elbette ama ceza bıle veremıyorsun.dısarısı serefsız avukat dolu.canakkalede askerın bırıne fazladan kafa ıznı vermısler cocugunu gorsun dıye.asker yolda ölmüş.kan davası acmıslar ızın verdı dıye adama! bu kadar oc dolu dısarısı !!! baska bır manyak var mesela.adama ıs yaptıramıyorsun.ceza veremıyorsun.hastane postane gondermek zorundasın.bu sekılde yıyıp bıtıren cok var askerlıgı)
adam kolunu kırsa 3 ay ugrasırsın. asker tam dert. kuzuları kac senedır el bebek gul bebek beslıyoruz,en ufak zarar almasın dıye ıcımız gıdıyor ama hala sacma sapan seyler duyuyorum.yahu artık herkes kurallar uymak zorunda.kımse rısk alamıyor.bırakın dovmeyı etmeyı adamın tum ozluk hakları kullandırılıyor.kural dısı bısey yapamaıyorsunuz. gunde 8 saatten fazla egıtım nobet yasak.evcı kanunu degıstı. bırcok seye ızın verıyorsunuz. senelık yol ızınler vs ler suan askerlık gercekten hele kı okumus adama rahat. lutfen askerlık hakkında bılmeden abuk subuk seyler yazmayın....ıdammıs.kursuna dızmekmıs.hey allahım ya.

fsunnetci
05-09-2013, 20:50
iranın iddiası

ayrıca esad kendi halkımı öldürmek için hiç bir sebebim yok iftira atıyorlar demiş. ama batı basını hiç yayınlamadı bizimkiler dahil.

http://cdn.cumhuriyet.com.tr/medya.php?mn=170707&s=0

Kesinlikle doğru bilgi çok sağlam kaynaklar var bunu ıspatlayan ama gerçekler gizleniyor ne hikmetse :confused:

Karakuş
05-09-2013, 21:22
Gidişat cidden iyi değil. Gözlemlediğim kadarıyla birliklerde bir hazırlık var. 9-10 eylül gibi başlar bu iş. Biz savaşa girmesek bile, israil gemimize bomba atar bişey olur; suriye yaptı diye medya'da yayınlanır, tam ortasında kalırız bu işin. Allah sonumuzu hayır etsin...

turci
05-09-2013, 21:40
Ortadoğu'da satranç tahtası üzerinde çok zor bir oyun oynanıyor ama ne yazık ki,
Tayyip efendi satranç bilmiyor.

bir yerde okudum bunu,katılıyorum.

bilalMW
05-09-2013, 21:48
asker > rutbelı ne zamandır. kılına dokunmazsın kımsenın. canını yakamazsın yanı.(ceza vermekten bahsedıyorum.sıddete karsıyım elbette ama ceza bıle veremıyorsun.dısarısı serefsız avukat dolu.canakkalede askerın bırıne fazladan kafa ıznı vermısler cocugunu gorsun dıye.asker yolda ölmüş.kan davası acmıslar ızın verdı dıye adama! bu kadar oc dolu dısarısı !!! baska bır manyak var mesela.adama ıs yaptıramıyorsun.ceza veremıyorsun.hastane postane gondermek zorundasın.bu sekılde yıyıp bıtıren cok var askerlıgı)
adam kolunu kırsa 3 ay ugrasırsın. asker tam dert. kuzuları kac senedır el bebek gul bebek beslıyoruz,en ufak zarar almasın dıye ıcımız gıdıyor ama hala sacma sapan seyler duyuyorum.yahu artık herkes kurallar uymak zorunda.kımse rısk alamıyor.bırakın dovmeyı etmeyı adamın tum ozluk hakları kullandırılıyor.kural dısı bısey yapamaıyorsunuz. gunde 8 saatten fazla egıtım nobet yasak.evcı kanunu degıstı. bırcok seye ızın verıyorsunuz. senelık yol ızınler vs ler suan askerlık gercekten hele kı okumus adama rahat. lutfen askerlık hakkında bılmeden abuk subuk seyler yazmayın....ıdammıs.kursuna dızmekmıs.hey allahım ya.

abi şimdi örnek teğmenim ere emir verdim.Ama askeri unsurlar içinde yapılması gereken bişey yapmayınca şimdi ceza veremiyormuyum?

wolrath
05-09-2013, 21:55
senın verecegın cezalar var veremeyecegın cezalar var.

emre ıtaatsızlıkte ısrar gıbı agır sucları mahkeme kanalıyla halledıyorsun artık. kafana gore h.sonu,hapıs cezası vs veremezsın...

bilalMW
05-09-2013, 22:00
çarşı kitleme etkili bir cezaydı yav :)

GokhanRS
05-09-2013, 22:03
çarşı kitleme etkili bir cezaydı yav :)

o devam ediyor. ama emir verdin şınav vaziyeti al dedin. adam sana hadi lan sen al dedi. veriyosun askeri mahkemeye. hem sen uraşmıyorsun hemde mahkeme psikolojisi zaten adam ediyor askeri :)

bilalMW
05-09-2013, 22:04
anladım iyiymiş o zaman. ASkeri mahkeme korkusu yeter zaten adama :)

wolrath
05-09-2013, 22:33
bu arada gecen hafta denıyordu harekat ıcın? 1 hafta gectı tık yok. pıyasaların anasını aglatma cabaları bence :)

+

yukarıda gemımızı vururlar surıye yaptı derler demıs bı kardesımız.
yahu adamlar vurdu gemımızı de kac sehıt verdık.pardon yanlıslıkla oldu dedıler(muavenet),2 de gemı hıbe ettıler.tamam.surıyeye suc atsalar sankı hesap soracagız... ucagımızı , pılotlarımızı kım almıstı bızden?

Karakuş
05-09-2013, 22:39
bu arada gecen hafta denıyordu harekat ıcın? 1 hafta gectı tık yok. pıyasaların anasını aglatma cabaları bence :)

+

yukarıda gemımızı vururlar surıye yaptı derler demıs bı kardesımız.
yahu adamlar vurdu gemımızı de kac sehıt verdık.pardon yanlıslıkla oldu dedıler(muavenet),2 de gemı hıbe ettıler.tamam.surıyeye suc atsalar sankı hesap soracagız... ucagımızı , pılotlarımızı kım almıstı bızden?

Haklısın abi de şu an ki zaman daha farklı. O zaman ne abd ne avrupa gemilerini Akdeniz'e göndermemişti. Bu benim yorumum tabi, umarım olmaz böyle bir şey.

wolrath
05-09-2013, 22:56
normale gore olumcul dolu degıl ya akdenız :)

yanı bekledıgınız kadar buyuk bır yıpratıcı guc yok demek ıstıyorum.

U.S. moves closer to military action against Syria (http://www.usatoday.com/story/news/politics/2013/08/26/syria-obama-pentagon-cruise-missiles/2701263/)

boosted_pug
06-09-2013, 00:12
ıdam?

Öncelikle konuşmana dikkat et lan kim karşında çocuk yok sonrada iç hizmet kanununu aç ordan oku en son gelir buraya yazarsın bu yazdıklarım normal haller değil tabiki savaş durumunda asker karşısında komutanın emrine itaatsizlikde ısrarın cezasına bak maddede verirdim ama okadar ezberliyemiyorum.

wolrath
06-09-2013, 00:28
Öncelikle konuşmana dikkat et lan kim karşında çocuk yok sonrada iç hizmet kanununu aç ordan oku en son gelir buraya yazarsın bu yazdıklarım normal haller değil tabiki savaş durumunda asker karşısında komutanın emrine itaatsizlikde ısrarın cezasına bak maddede verirdim ama okadar ezberliyemiyorum.

Mehmet Ali Mengüverdi astsubayım.
Senelerin akıp gittigini ve yaptığınız mesleğin sizi içten içe yıprattığını hissediyorsunuzdur,bunu anlayısla karsılıyorum.(yakın tarıhte baska bır konuda dıle getırmıssınız)
Lakin tam olarak bılmediginiz kuralları bu sekılde buraya yanlıs yazarak genc nesılın yanlıs bılgı sahıbı olmasına musade etmeyın derim.
İyi calısmalar.

Dz.Kd.Ütğm. Barış DOĞAN

*bu arada face'te askeri alanlardaki fotolarınız,ve dısarıda meslek hayatınız surerken yaptıgınız dıger ıslerı net ortamında ifşa etmeniz bu devırde başınızı yakabılır.bılgınız olsun.bu konuda cok hassas bazı kesimler.

ALPER-VNS
06-09-2013, 00:53

aga en net sen bilirsin tut ki askerim kısa dönem.. savaşa göndermek istediler gitmyiorum dedim bana ne yapılır? kurşun falan yok da ne var yani net olarak:beuj:

wolrath
06-09-2013, 01:32
aga en net sen bilirsin tut ki askerim kısa dönem.. savaşa göndermek istediler gitmyiorum dedim bana ne yapılır? kurşun falan yok da ne var yani net olarak:beuj:

bir kere emredilir. gıtmıyorum dersen,kayıt tutulur,dısıplın amırın rutbesınce hızmet yerını terk etmeme cezası alırsın. ama bu ceza seferberlik ve savaş hâli müddetince işlendıgı ıcın aynı sürede oda hapsi cezasına donusur. bnb ya kadar zaten max.3 gun oda hapsı verılebılır sana.

sonra yine gıtmıyorum dersen,

bu sefer ıtaatsızlıkte ısrar olur ısledıgın suc.

askerı ceza kanunua gore İtaatsizlikte ısrar edenlerin cezası

1.Hizmete ilişkin emri hiç yapmayan asker kişiler bir aydan bir seneye kadar, emrin yerine getirilmesini söz veya fiili ile açıkça reddeden veya emir tekrar edildiği halde emri yerine getirmeyenler, üç aydan iki seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar.
2. Yukarıki fıkrada yazılı suçlar seferberlikte yapılırsa beş ve düşman karşısında yapılırsa on seneye kadar ağır hapis cezası hükmolunur

bu arada,

Anayasa Mahkemesi’nin son iptal kararları ışığında, “emre itaatsizlikte ısrar” suçunu işleyenin cezasına da adli kontrol uygulanabilecek. Ceza alması halinde ertelenebilecekmiş.

elbette bu acık acık emre ıtaatsızlık sucu ıslersen gecerlı.
daha once yazdıgım gıbı suan askerıyenın kanayan yarası saglık.
bunun da en cok kullanılan dalı psıkolojı.
bana acık acık yazdırma ıste.bırcok yolu var bıseyı yapmamanın...
iş vicdan ve senın tıyatro yetenegınde bıtıyor.

boosted_pug
06-09-2013, 08:08
Mehmet Ali Mengüverdi astsubayım.
Senelerin akıp gittigini ve yaptığınız mesleğin sizi içten içe yıprattığını hissediyorsunuzdur,bunu anlayısla karsılıyorum.(yakın tarıhte baska bır konuda dıle getırmıssınız)
Lakin tam olarak bılmediginiz kuralları bu sekılde buraya yanlıs yazarak genc nesılın yanlıs bılgı sahıbı olmasına musade etmeyın derim.
İyi calısmalar.

Dz.Kd.Ütğm. Barış DOĞAN

*bu arada face'te askeri alanlardaki fotolarınız,ve dısarıda meslek hayatınız surerken yaptıgınız dıger ıslerı net ortamında ifşa etmeniz bu devırde başınızı yakabılır.bılgınız olsun.bu konuda cok hassas bazı kesimler.

Barış Doğan üsteğmenim isimi veya başka postlarımdan buraya bişiler yazmanız hoş değil ayriyetden sizinde buraya kendi rütbenizi vs. yazmanızında uygun olduğunu sanmıyorum ki kidemli die bi rütbe yoktur sadece belirtilmek için kullanılır yazılmaz,

İç hizmet ve askeri ceza kanununda ölüm cezası halen geçmektedir ayriyetden hiçbir kanun anayasa ile çelişmez diede bir yazı bulunmaktadır normal hallerde herhangi bi yaptırımı olmayabilir veya hapis cezası alınabilir ama savaş ve olağan üstü hal durumunda kimin ne ceza alıcağını veya ne olucağını kimse şimdiden kestiremez gerekirse bir gecede onlarca kanun geri gelir

*yayınlanan emirlerden haberim var teşekkürler

wolrath
06-09-2013, 10:15
Barış Doğan üsteğmenim isimi veya başka postlarımdan buraya bişiler yazmanız hoş değil ayriyetden sizinde buraya kendi rütbenizi vs. yazmanızında uygun olduğunu sanmıyorum ki kidemli die bi rütbe yoktur sadece belirtilmek için kullanılır yazılmaz,

İç hizmet ve askeri ceza kanununda ölüm cezası halen geçmektedir ayriyetden hiçbir kanun anayasa ile çelişmez diede bir yazı bulunmaktadır normal hallerde herhangi bi yaptırımı olmayabilir veya hapis cezası alınabilir ama savaş ve olağan üstü hal durumunda kimin ne ceza alıcağını veya ne olucağını kimse şimdiden kestiremez gerekirse bir gecede onlarca kanun geri gelir

*yayınlanan emirlerden haberim var teşekkürler

Isminizi Net ortaminda acikca gordugum icin yazdim.bu forumda yazan biseyi baska baslik altinda belirtmenin nesi yanlis ki?
Mesaj ya da evrak yazmiyoruz suan.cirnik teglerden bi farkimiz olsun degil mi?
kanunlar konusunu ozel ya da faceden devam ederiz.

bu arada en son cumlem tehdit maahiyetinde degil sizi korumak amacliydi.cok kural kanun adami degilim ,zaten 66 gun oda hapsi yattim ve 3 ozel uyari aldim smdiye kadar.baskalarinin almamasini bu amirin mutlak hakimiyetine dayali sistemin bir an once duzenlenmesi taraftariyim.yeni kurallara gore 18 puan guzel bi ayrilik kapisi oldu.bu konuda da fikir teyakkuzunda bulunabilirz ciddu dusunuyorsaniz...

turci
06-09-2013, 10:49
yahu baris simdi seferberlik ciksa, bana da bildirseler ki nasil bildirecekler (en fazla konsolosluklar yazi gönderir)
hade len ordan desem? benim icin isleyis ne olur tahminen?

turci
06-09-2013, 11:23
beni burdan kimse alamaz,o konuda bir sikintim yok zaten de hani trye tatile falan geldigimde problem olur en fazla öyle bir durumda diye düsünüyorum.

GokhanRS
06-09-2013, 11:34
işler hiç bir zaman o seviyeye çıkmaz merak etmeyin. amerika dalar, sonra beceremez, barış timi olarak türk askeri gönderilir v.s v.s

her zamanki olaylar olur. bu güne kadar ne olduysa o olur. en fazla paramız pulumuz çar çur edilir.

imprezaWRC
06-09-2013, 15:36
Yaşasın... ABD Komitesi kabul etti - Yılmaz ÖZDİL - Hürriyet (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24655159.asp)

darkmoon
06-09-2013, 15:41
yanlış anlamayında kimle ne savaşı suriyede ordumu varda bizim haberimiz yok..

bir kaç bin tane savaşçıyı yenemedi suriye ordusu bu hale geldi hava gücü olmasa komple gidiceklerde hava güçleri var.. amerika zaten ondan müdahele etmek istiyor hava güçlerini yok edip gerisini içerdeki savaşçılara bırakıcak..

ne savaşı ne hali.. .

wolrath
06-09-2013, 18:21
pkk baska mesele, pek gerılla savası sayılmaz.basarısız olmamızın (basarısız gosterılmemızın) baska sebeplerı var.

ama genel olarak gerılla savası konusunda hemfıkırız.karsındakının nereden ne zman ne amacla gelecegını bılmeden kor degıs yapıyorsun resmen.mayın olsa 9da8 pıyade olsa 10da9 zaıyat basarı kabul edılır ama gerıllaya karsı kayıp vermeyebılırsın ,ama baska yerde 5000kısıyı 500000kısı yenemeyebılırsın.tamamen karsındakının bılgı becerı tecrubesıne baglı.pek mantıklı degıl guclu taraf ıcın.zaten artık gelısmıs ulkeler pek gırme taraftarı degıl zira evvelınde elektronık harp sonra hava harbı.en sonunda kalanları temızleme ıslemı hedeflenıyor artık.mal gıbı dalma yok artık :):)

deniz
06-09-2013, 21:47
Barış butun yorumları okudum cok yararlı bılgıler yazmışsın cok teşekkürler : )
kardesım bu jeepler 4x4ler hakkında bılgın varmı nereye kayıt ettırıyoruz ?? nitroyayada yenı uygulama yaptım :P : ))))

mcy
13-09-2013, 16:37
videoyu polisin plastik mermi şiddeti için koyuyorum.
kameramanın basın kartı olmadan çekim yapmasına müdahale etmesi normal. müdahale üslubu normal değil tabii ki ama cemaatten polisçi yaparsan insanlıktan ve medeniyetten yoksun oluyorlar.

Bizim böyle çocuğumuz yok. - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zJDGPCF8Jo8)

zJDGPCF8Jo8

metinalan
13-09-2013, 16:44
basın kartı olmadan sokakta çekim yapmak yasak mı ?

darkmoon
13-09-2013, 16:55

basın kartın olsada orda çekim iznin yoksa normalde gene yasak.. belediyeden izin alınması lazım diye biliyorum ben..

tricky
13-09-2013, 20:48
Görevini layıkı ile yapanları tenzih ediyorum. Normal hayatta bir *** olamamış sümsük bir herifin üstüne üniforma giyince nasıl aslan kesildiğinin çok güzel bir örneği. Konuşma tarzına bak ya. Kimlere emanetiz . Allah düşürmesin ellerine...

trgy
13-09-2013, 20:51
wRVwtumQjNg

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wRVwtumQjNg

plastik mermi sanırım başına isabet etmiş :(

GokhanRS
13-09-2013, 21:39
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wRVwtumQjNg

plastik mermi sanırım başına isabet etmiş :(

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1186021_456179344501005_10589727_n.jpg

Mutu
13-09-2013, 22:41

Yok yahu, yapılan yanlışları yansıtmak yasak. Satılmış basının dışında video, fotoğraf falan olunca tam isabetli yalan ortamı oluşmuyor malesef. O sebeple yasak olabilir.

Armageddon
14-09-2013, 01:33
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kimyasal silah insanlık suçudur. Bir gram kimyasal silah bile yeryüzünden kalkacaksa biz destek veririz. Türkiye hiçbir zaman Suriye için savaş çağrısı yapmadı" dedi.

Dünyanın maskarası olduk yemin ediyorum...

Onurkk06
14-09-2013, 19:36
Başbakan bugun çanakkale savaşıyla suriye ye yapılacak müdahaleyi bir tutdu akpli arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor acaba :)

turbo&quattro
14-09-2013, 19:45
Yari uykulu haberleri izlerken duydum boyle birsey yanlis anladim heralde demistim. Iyice kafayi yedi bosbakan. Beyin terk.

trgy
14-09-2013, 21:16
yüzyılın gafı,hala bu adamın söylediklerine hala hülouuouougğğ diyenler var.yazık!

GokhanRS
14-09-2013, 21:22
ölen bir vatandaşın dine küfrettiği videoyu koymuşlar ver yanssın yapmakla meşgul oonlar.

1 tane adamın hatasını şimdi bütün Atatürk sevenleri böyle diye *** atıp duruyorlar.

neyseki Allahım bizlerin içini biliyor. Kimin ne kadar müslüman olduğu onlara kalmadı. İftiralarada seviniyorum. Her geçen gün ahiret alacağımız çoğalıyor bu kekolardan.

memleket elden gidiyormuş, pkk türk polisine çekil lan ordan bak müdahale ederiz ha diye tehdit ve posta koyuyormuş v.s umurlarında değil. varsa yoksa milliyetçiler gebersin, varsa yoksa akpkk yükselsin. malesef bu adamı peygamber sanabilecek kadar geri zekalı insanlarda var. lavuğun biride ha peygamberim ha başbakanım, ikisinide ayırmam diyordu. kıyaslamalara bak. böyle bir beyin yıkama mevcut.

fsunnetci
14-09-2013, 21:45
Onu bunu bilmemde medya milletin birbirine düşmesi için elinden geleni yapıyor tıpkı eski dönemlerde ki gibi.

mmtrıza
14-09-2013, 21:55
Onu bunu bilmemde medya milletin birbirine düşmesi için elinden geleni yapıyor tıpkı eski dönemlerde ki gibi.

:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

bilalMW
16-09-2013, 18:15
Bakanları Kurulu toplantısı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Türk hava sahasını ihlal eden Suriye helikopterinin Malatya’dan kalkan Türk savaş uçakları tarafından düşürüldüğünü açıkladı.
Arınç konuyla ilgili şunları söyledi:
Suriye’ye ait bir MI 17 helikopteri bugün Hatay Güveçli bölgesinde 2 km hava sahası ihlalde bulunmuştur.
Tüm uyarılara rağmen ihlalin devam etmesi nedeniyle söz konusu helikopter Malatya’dan havalanan hava kuvvetlerimize ait jetlerimizle füze ile vurularak düşürülmüştür.

Hell Yeah ! Turkish Pawaaarr !!!1

kaynak:http://www.savunmasanayihaberleri.net/arinc-suriyede-dusen-helikopteri-biz-vurduk/

Armageddon
16-09-2013, 23:51
Kurtulan pilotları da öso hemen katletmiş Allah-u Ekber diye bağırarak... Aferin, cennette 100 huriyle vip yeriniz hazır, en kötü en yakınınızdaki kıza tecavüz edersiniz...

FK.Sub
17-09-2013, 00:26
3gDYvrKp1Ks

Armageddon
17-09-2013, 00:38
2 gün önce İstanbul'a gittim günübirlik, bir iş için. Orada 3 taksiye bindim, 2si muhalifti ve illallah diyorlardı hükümet için, ama bir tanesi akp yandaşı çıktı. Bu hükümetin şu ana kadarki en başarılı hükümet olduğunu söyledi (Atatürk hükümet kurmadı heralde (!)). Ben de direk ne kadar güzel kendine muhalif olanları hapse atıyor, hatta öldürmeye başladı, ama ülkeyi çatır çatır bölüyor dedim. Verdiği cevaba inanamadım. "Varsın bölünsün, biz burada huzur içinde yaşıyoruz". Dedim ki "senin deden de senin gibi konuşsaydı şu an sen rum olurdun bu takside".... Salak adam sinirlendi, birden milliyetçi olacağı tuttu. Birbirimize giriyorduk nerdeyse (sanki vatan haini olmak çok normal birşey de rum olmak kötü birşey, o da ayrı mesele)... "Millet huzurunu düşünseydi, kurtuluş savaşı falan olmazdı, emin ol o zaman şehit de olmazdı, beni sağda indiriver", dedim. İnerken de sen huzurunu bozma, merak etme ülkeyi biz böldürmeyiz dedim ve inip başka taksiye bindim... Arkadaşlar bunlar böyle... Akp yandaşı olanlar varsa da kimin, neyin yanında olduklarını artık bir zahmet görseler çok iyi olur...

PROMINENT
17-09-2013, 00:44
Kurtulan pilotları da öso hemen katletmiş Allah-u Ekber diye bağırarak... Aferin, cennette 100 huriyle vip yeriniz hazır, en kötü en yakınınızdaki kıza tecavüz edersiniz...

Bu görüntüler helikopterin suriye topraklarında vurulduğunun çok net kanıtıdır. Havadan havaya füzelerin ortalama hızı 4 mach yani saniyede 1200 mt'dir. Füzeyi helikoptere 3 km'den atmış olsan, 2-3 sn sonra vurur. Tam hız kaçan bir helikopterin 3 sn'de gidebileceği mesafe ise 250 mt'dir.

böyle bir yorum ile karşılaştım.havadan havaya veyahut karadan havaya biraz bilgimin dışında ama sanırım doğru bu yazılanlar..

Firat.M3
17-09-2013, 00:46
2 gün önce İstanbul'a gittim günübirlik, bir iş için. Orada 3 taksiye bindim, 2si muhalifti ve illallah diyorlardı hükümet için, ama bir tanesi akp yandaşı çıktı. Bu hükümetin şu ana kadarki en başarılı hükümet olduğunu söyledi (Atatürk hükümet kurmadı heralde (!)). Ben de direk ne kadar güzel kendine muhalif olanları hapse atıyor, hatta öldürmeye başladı, ama ülkeyi çatır çatır bölüyor dedim. Verdiği cevaba inanamadım. "Varsın bölünsün, biz burada huzur içinde yaşıyoruz". Dedim ki "senin deden de senin gibi konuşsaydı şu an sen rum olurdun bu takside".... Salak adam sinirlendi, birden milliyetçi olacağı tuttu. Birbirimize giriyorduk nerdeyse (sanki vatan haini olmak çok normal birşey de rum olmak kötü birşey, o da ayrı mesele)... "Millet huzurunu düşünseydi, kurtuluş savaşı falan olmazdı, emin ol o zaman şehit de olmazdı, beni sağda indiriver", dedim. İnerken de sen huzurunu bozma, merak etme ülkeyi biz böldürmeyiz dedim ve inip başka taksiye bindim... Arkadaşlar bunlar böyle... Akp yandaşı olanlar varsa da kimin, neyin yanında olduklarını artık bir zahmet görseler çok iyi olur...

yüreğine sağlık.

wolrath
17-09-2013, 01:59
.......................
cani sikilan allahu ekber dio videolarda... amac ne ki? Varsa bilen aciklasn biz de sebeplenelim

KSK-VTEC
17-09-2013, 09:35
Bu görüntüler helikopterin suriye topraklarında vurulduğunun çok net kanıtıdır. Havadan havaya füzelerin ortalama hızı 4 mach yani saniyede 1200 mt'dir. Füzeyi helikoptere 3 km'den atmış olsan, 2-3 sn sonra vurur. Tam hız kaçan bir helikopterin 3 sn'de gidebileceği mesafe ise 250 mt'dir.

böyle bir yorum ile karşılaştım.havadan havaya veyahut karadan havaya biraz bilgimin dışında ama sanırım doğru bu yazılanlar..

Bence bu varsayım saçma 400 mt 7-8 sn koşan bir civic (sıfırdan kalkıyor)havada hızını almış helikopteri geçer gibi bişişey olmuş

burkaykalyon
17-09-2013, 09:51
Sabah Twitter'da biri yazmıştı. Bana da ilginç geliyor bizim öteki tarafa düşmesi...

Sınırımızı aşan helikopter vurulunca nasıl sınırın öteki tarafına düşüyor lan? Burak Yılmaz mı bu?

ghibli06
17-09-2013, 10:00
New York Times "Türk hükümetinin Suriye'deki iç savaşa daha güçlü bir uluslararası yanıt verilmesi çağrılarını kuvvetlendirmek için yapılmış bir eylem gibi gözüküyor"

PROMINENT
17-09-2013, 11:44
https://pbs.twimg.com/media/BUVpXWNCEAEA3re.jpg

civicle ürettiğimiz yerli füze de karşılaştırılmış :)

yaşar
17-09-2013, 11:47
Amerika dötümüze girmiş kimsenin umrunda değil suriye girse kimsenin umrunda olmaz ...

GokhanRS
17-09-2013, 12:23
https://pbs.twimg.com/media/BUVpXWNCEAEA3re.jpg

civicle ürettiğimiz yerli füze de karşılaştırılmış :)

bu foto gerçekmidir neyin nesidir.?

Lazarotti
17-09-2013, 12:31

Ölende Allahı-u Ekber diyor, öldürende.Anlamadım bu işi.

Ayrıca, Suriye ile savaşın bize ne faydası olabilir?

Tamam bu herif yıllarca pkkya destek verdi, Suriyenin bölünmesi bizim açımızdan iyi olmaz ki bizim sınır tarafını bölücü zihniyet zaten ele geçirmiş başka isimle.

darkmoon
17-09-2013, 14:25
Tamam bu herif yıllarca pkkya destek verdi,.

Bu herif vermedi babası verdi.. tam aksine bunun bizim başbakanımız dahil arası herkesle çok iyiydi o yüzden pkk ya karşı tavırlıydı arayı bozmamak için..