Orijinalini görmek için tıklayınız : 31 Ağustos İstanbul Park Pist Günleri SA Megane RS 3. Seans
Zeki hiç bilmediğin kullanmadığın araba ile adam videosunu koymuş. En hızlı 2. zamanı yapmış nu ülkede, adama söylediğin laf hatalarla dolu videonuz ile yorum yapıosunuz diosun. Bunu anlayamıyorsun. Arabaların farklarını dengelerini güçlerini. Ahmet ayrı sen ayrı mevzu. Ahmetin lafı daha da komik bütün çizgileri kullandım benden daha yavaş girip benden daha hızlı nasıl dönecek. Sanki o pistte o araba ile daha hızlı dönülemezmiş gibi. Piste 3. çıkışınız daha durun yaw. Gece yattığında pisti gözün kapalı dönüp hatalarını görebiliorsan onları pistte düzeltebiliosan o zaman öğrenmeye başlıosun demektir.
Bu pistte bu araba ile viraja 100 ile girerek dönemez ya da düzlüklerde arkadan bir f458 itiklemesi lazım. Ben mükemmel döndüm kimse geçemez demedim benden yavaş dönerse benim süremde dönemez dedim. Hep mantıklı açıklamalar istiyorsunuz
raklamları sallayarak yazıyorum hesaplamadım
1- ortalama hızın pistte 130 ise 2,36 dönüyorsan
2-ortalama hızın 100 olursa bilmem kaç saniyede dönersin (2,50)
Piste 3. çıkımış olabilir kimi 3 çıkışında yeteneğinni daha çok gösterir kimi 2 kimi 20 Atomu parçalamıyoruz belli başlı dikkat edilmesi gereken noktalar var işte
Ben bu araba ile 2000 kere çıksam şu hali ile 2.30 yapamam salise salise düşer aşşağı artık
İşin türkçesi şudur tüm virajlarda yavaş girip çok iyi bir süre yapıyorsan araban gerçekten çok iyi hızlanıp çok iyi duruyordur. Bunun yetenek ile alakası yok ben bağdaştıramadım . F458 i de kimsenin kullanmasına gerek te yok burda kimse araba cahili değil herkes az ya da çok araba hakkında bişeyler biliyor biz her zaman öz eleştiriye açığız hatamızı görüp insanların yorumlarına aşşağılarcasına cevap vermiyoruz. Al sen çık yap gör tepkisi başka en iyi benim sürem ortada gibi
kelalper
07-09-2013, 01:19
Ya abi öyle bir diyorsun ki biz kendimizi kimseye kanıtlamaya mı çalışıyoruz.Bak soru işareti koymadım öyle değil zaten manasında.Tamam hayatımda ilk piste çıktığımda sen vardın yanımda bi dövmediğin kaldı gık dedim mi sana hep birşeyler kapmaya çalıştım e ikimiz 250kilo çektik dediklerini sahaya yansıtamadım ama dediğin şeylerin çok faydasını gördüm doğrudur ama sonuçta bizde yavaş yavaş katıyoruz üzerine.30 sene önce f1de yarışan pilotlar schumiden iyimi eski ralliciler loebden iyimi bunun eskiyle yeniyle bir bağı yok maradona messiden iyimi şimdi.Bundada soru işareti yok çünkü cevabı belli dediklerimin.Kimseyle sidik yarıştırmıyorum ki senin bilgi tecrübe ve arabana en az sen kadar güvenerek bize daha öğretici hatasız bir video yap ki gelişimimize yardımcı ol diyorum sen bunu gaz anladıysan yanlış anladın senin algın bu yöndemi oldu yani?Bak hep başkası şunu yapar bunu yapar diyorsun sen yardım etmeyi seversin çok zamanda etmişsindir sağol ama burada çıkıp öğretici video koymadığın sürece dediklerine hep bir soru işareti kalacak kafalarda.Birde 2sene önce ne yapıp yapamadığını görmek için çıktın ne yaptığına kanaat getirdin şu an bizi çok hatalı gördüğüne göre vardır bir rakam ortada bak resmiyete gerek yok samimiyetine inanıyorum nedir süren söyle mahsuru yoksa?
Zeki süre ölçmedim ki sana şu kadar koştu koşmadı diim. Ben arabanın tepkileri için girdim ne kadar gideceğini de gördüm. Hızından çok viraj tepkişi için girdim ve gördüm. Gerisi benim için teferruat. Yukarıda yazdım ben kendimi kanıtlamak için çıkacak değilim çıkanlarda o yönde algılamasın dedim. Sen hala ne anlıosun.Bak eğitmen arkadaş varmış pistte benim deneyimimi ne yapıcan. Piste çıkıp video çekersemde yayınlamam kendim seyreder hatalarıma arabanın tepkilerine bakarım. Ben ilk yaylarla arabanın tepkisi daha kötü dediğim zaman sen karşı çıktın. Ahmet tamamen stock arabasıyla senden 1 saniye yavaş ki senin düzlükte kazandığın süre çok daha fazladır güç farkından dolay. Sadece direksiyondan mı sanıosun o farkı. Yayları neden çıkardığımı şimdi anlayabildin mi? Videom yok diye şüphe duyacaksan o zaman bundan sonra araba ile alakalı bişey sorma istersen ***** videom yok. Kanıtlayamam bilip bilmediğimi. Bişeyleri bilip bilmemek için video ile kanıt mı gerek. Bu kadar mı şüphecisiniz herkesden.
rebeloghy
07-09-2013, 01:21
Konuya dahil olan herkes abi diyecegim yaşta yanlış anlamayın beni yaşım vs hiç birinize laf etmeye yetmez. Gecenin bu vakti anlam veremeden okudum bütün yorumları , tek tek , kelime kelime.
Sorulan soru : Murat bey , 208- polo-volvo- s2000 örnekleri şu şu virajları sizin hızınızdan daha yüksek hızlarla dönüyor , bunun sebebi nedir açıklayabilir misiniz denmiş ?
Murat beyin pist deneyimlerine , rekorlarına , yada o eleştiriliyor denilen performansına laf edilmemiş ki ? Murat bey cevap olarak , bu hızlar ile viraj dönerek böyle bir süre yaptım. Bu aracın dengesi bunu istiyor iyi süre böyle geliyor dese. Yada yazılanları bir düşünüp belki de daha hızlı girebilirdim limitleri aşmadan ama olmamış dese , 14 sayfa yazılıp tartışılmayacak gibi geldi bana.
Cevap olarak çıkın aynı araçla 2.13 lük bi süre koyun deniyor , bizim ailede 3 renk 458 var , deneyecek olanlara kargoyla göndereyim bari :(
Kaç adet var 458 türkiyede, kim bulmuş nasıl çıkıp süre koysun ? Sanki araçtan 2000 adet var da 1500 ü piste çıkıyor kimse bu süreye yaklaşamıyor gibi konuşulmuş.
Murat bey sen kullanamıyorsun bu arabayı dememişler.. Savunmaya gerek yok.
Gereksiz bir savunma yada yanlış savunma yüzünden uzamış bu konu. Ben iyi süreyi bu şekilde yaptım , daha zorlanırdı belki ama çok zor bir araç bu kadarını yaptım demek böylesine zor olmamalı..
Kızmayın bana anlaşılamadığını düşündüğüm noktayı vurgulamak istedim sadece. Sizler örnek olacaksınız bize. Sizleri izleyen nesil süre kovalayacak o pistte... Siz 3 saniye için tartışırsanız kalpler kırılırsa işimiz zor :) Herkese saygılar.
Armageddon
07-09-2013, 01:21
Zeki arabalarin zorluk derecesi var. bak ne diorum getz ile 10 tane ayni turu atarsin megane ile de yakin olur. F458 ayri bi olay. Sizlere gore cok hizli. Dengesi herseyi farkli. Megane da dusundugunden daha hizli dusunup hareket etmen gerek. Daha o tecrubeniz yok. Murat daha once turkiye pist sampiyonasinda yaristi yani sizden bayagi bi tecrubeli. Bunu mu anlayamiosun.
Alper Bey tüm konuyu okuyorum da... Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim kalıbımı basarım ki Z06yı pistte kullanmak, 458i kullanmaktan çok daha zor (arkadaşların kaçı supersport kullandı lafına cevaben). Ama konumuz supersportların ne kadar tehlikeli, agresif, hızlı olduğu; anlık karar verme gerekliliği olduğu vb değil. Buradaki arkadaşların çok net söylediği birşey var. Volvo T3, 208 GTI, S2000 gibi araçlar virajlara Z06dan hızlı girseler ve hızlı çıksalar (2:17de kendi hızlarımı bilmediğim için elim kolum bağlı tam yorum yapamıyorum) nerede yanlış yapıyorum diye oturup düşünürüm. Buradaki beklenti sadece bu, başka birşey değil. Çünkü fizik kuralları değişmez, aynı çizgide viraja giriş çıkış hızı bir aracın diğerinden daha fazlaysa, x-y grafiğinde hız çizgisinin altındaki alan (katettiği yol) daha fazladır (eğer viraj içinde dramatik bir düşüş alanı çok azaltmadıysa) bu da daha ileri gittiği anlamına gelir. Bu iki kere iki dörttür... Murat vazgeçti tutumundan siz hala devam ediyorusunuz...
Alper Bey tüm konuyu okuyorum da... Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim kalıbımı basarım ki Z06yı pistte kullanmak, 458i kullanmaktan çok daha zor (arkadaşların kaçı supersport kullandı lafına cevaben). Ama konumuz supersportların ne kadar tehlikeli, agresif, hızlı olduğu; anlık karar verme gerekliliği olduğu vb değil. Buradaki arkadaşların çok net söylediği birşey var. Volvo T3, 208 GTI, S2000 gibi araçlar virajlara Z06dan hızlı girseler ve hızlı çıksalar (2:17de kendi hızlarımı bilmediğim için elim kolum bağlı tam yorum yapamıyorum) nerede yanlış yapıyorum diye oturup düşünürüm. Buradaki beklenti sadece bu, başka birşey değil. Çünkü fizik kuralları değişmez, aynı çizgide viraja giriş çıkış hızı bir aracın diğerinden daha fazlaysa, x-y grafiğinde hız çizgisinin altındaki alan (katettiği yol) daha fazladır (eğer viraj içinde dramatik bir düşüş alanı çok azaltmadıysa) bu da daha ileri gittiği anlamına gelir. Bu iki kere iki dörttür... Murat vazgeçti tutumundan siz hala devam ediyorusunuz...
Sizi hiç tanımıyorum ama videolarınızı izledim arabada sürekli boğuşma içerisindesiniz ve eminimki o virajlarada f458 den çok hızlı giriyorsunuz düzlüklerde de bay hızlısınnız ben anlamadım nasıl 2.17 karşılaştırdım 2 videoyu o 2.14 ise sizin gidişiniz 1.14 olmalı bence tahmin ediyorm aradaki fark sizinkisi manuel ve siz daha erken frene basıyorsunuz o daha iyi duruyor başka bir açıklama olamaz
Zeki süre ölçmedim ki sana şu kadar koştu koşmadı diim. Ben arabanın tepkileri için girdim ne kadar gideceğini de gördüm. Hızından çok viraj tepkişi için girdim ve gördüm. Gerisi benim için teferruat. Yukarıda yazdım ben kendimi kanıtlamak için çıkacak değilim çıkanlarda o yönde algılamasın dedim. Sen hala ne anlıosun.Bak eğitmen arkadaş varmış pistte benim deneyimimi ne yapıcan. Piste çıkıp video çekersemde yayınlamam kendim seyreder hatalarıma arabanın tepkilerine bakarım. Ben ilk yaylarla arabanın tepkisi daha kötü dediğim zaman sen karşı çıktın. Ahmet tamamen stock arabasıyla senden 1 saniye yavaş ki senin düzlükte kazandığın süre çok daha fazladır güç farkından dolay. Sadece direksiyondan mı sanıosun o farkı. Yayları neden çıkardığımı şimdi anlayabildin mi? Videom yok diye şüphe duyacaksan o zaman bundan sonra araba ile alakalı bişey sorma istersen ***** videom yok. Kanıtlayamam bilip bilmediğimi. Bişeyleri bilip bilmemek için video ile kanıt mı gerek. Bu kadar mı şüphecisiniz herkesden.
O zaman siz bayağı exclusive bir gruptunuz o kadar ücret ödeyip transponder vermişlerdir diye düşündüm hiç olmadı ilk defa çıkıyorsun bu işleri bilen adamsın illaki bir süre tutmuşsundur diye düşündüm.Deneyim her zaman ders çıkarılacak bir şeydir denemektense dinleyerek öğrenmek bazen daha iyi oluyor senin deneyiminde benim için değerli sonuçta sende bir megane rs kullanıcısısın.Bak bir yanılgı var burada Ahmetin makinesi stock hr yay ve nankang semileri var.Ben hala kesin ve net olarak iddia ediyorum ki yaylarla kesinlikle daha iyi yol tutuyor bunda hem fikir değiliz.Sen bu kadar hatalı yerler görüp başkası adına birşeyleri kollayıp öğretici bir eylemde bulunmazsan ben duymasamda seni tanımayan herkes şüphe duyacaktır bu kadar duayen ve tecrübeli görüntüne güzel bir eğitim videosu yakışır çünkü.Abi sen gibi adam İstanbul parka çıkıp süre tutmadım aracımın tepkilerine baktım gerisi teferruat dersen bize yayı çıkar bak yaysız bunu döndüm demezsen havada kalır hep laflar eminimki birçok kişi bunu düşünüyorda senle polemiğe girmemek için söyleyemiyor emin değilim hatta biliyorum diyelim.Şüphe duymak zorunda kalıyor insan kıçı kırık araçla Burak Ertemin arkasından limit gitmeden 2.sıraya yazılıp ardından herşeyi yanlış yapmışsın tu kaka bu nası gitmek daha öğreneceksin sakın bizi eleştirme biz bu işi çok iyi biliriz dersen.14sayfadır senin aracından çok daha az yapılı bir araçla yaptığım süreyi beğenmezsen sürüşü beğenmezsen sorarım daha iyisini görüp öğrenelim diye.
kelalper
07-09-2013, 01:34
Bu pistte bu araba ile viraja 100 ile girerek dönemez ya da düzlüklerde arkadan bir f458 itiklemesi lazım. Ben mükemmel döndüm kimse geçemez demedim benden yavaş dönerse benim süremde dönemez dedim. Hep mantıklı açıklamalar istiyorsunuz
raklamları sallayarak yazıyorum hesaplamadım
1- ortalama hızın pistte 130 ise 2,36 dönüyorsan
2-ortalama hızın 100 olursa bilmem kaç saniyede dönersin (2,50)
Piste 3. çıkımış olabilir kimi 3 çıkışında yeteneğinni daha çok gösterir kimi 2 kimi 20 Atomu parçalamıyoruz belli başlı dikkat edilmesi gereken noktalar var işte
Ben bu araba ile 2000 kere çıksam şu hali ile 2.30 yapamam salise salise düşer aşşağı artık
İşin türkçesi şudur tüm virajlarda yavaş girip çok iyi bir süre yapıyorsan araban gerçekten çok iyi hızlanıp çok iyi duruyordur. Bunun yetenek ile alakası yok ben bağdaştıramadım . F458 i de kimsenin kullanmasına gerek te yok burda kimse araba cahili değil herkes az ya da çok araba hakkında bişeyler biliyor biz her zaman öz eleştiriye açığız hatamızı görüp insanların yorumlarına aşşağılarcasına cevap vermiyoruz. Al sen çık yap gör tepkisi başka en iyi benim sürem ortada gibi
Ahmet f458 i kullanmak ps3 de oynamaya benzemiyor. İçerisinde sen varsın ve sinirlerinin el verdiği kadar sürebilirsin. Ikincisi senden yavas doner senden hizli derece yapar demiyorum. Viraj giris hizi senden dusuktur ama senden hizli virajdan cikar. Bu da duzlukte max hiz max sure kazanmak demektir. Viraja hizli giren kazanmaz pist icerisinde ortalama hizi yuksek olan kazanir. Sen bir noktaya 20 km hizla girip bir sonraki virajin fren noktasina 10 km daha yavas ulasiyorsan virajda arabayi toplanak icin kaybettigin sureden dolayi o zaman diger arabadan yavassin demektir. Sen bir ya da iki saniye icin 20 km hizli olursun ama adam butun duzluk boyunca yani 5-6 saniye boyunca senden 10 km hizli oldugu zaman ortalamasi daha yuksektir. Anlatabildim mi? Viraja hizli giren degil lastiklerini koruyarak ortalama hizi en yuksek olan kazanir.
Konuya dahil olan herkes abi diyecegim yaşta yanlış anlamayın beni yaşım vs hiç birinize laf etmeye yetmez. Gecenin bu vakti anlam veremeden okudum bütün yorumları , tek tek , kelime kelime.
Sorulan soru : Murat bey , 208- polo-volvo- s2000 örnekleri şu şu virajları sizin hızınızdan daha yüksek hızlarla dönüyor , bunun sebebi nedir açıklayabilir misiniz denmiş ?
Murat beyin pist deneyimlerine , rekorlarına , yada o eleştiriliyor denilen performansına laf edilmemiş ki ? Murat bey cevap olarak , bu hızlar ile viraj dönerek böyle bir süre yaptım. Bu aracın dengesi bunu istiyor iyi süre böyle geliyor dese. Yada yazılanları bir düşünüp belki de daha hızlı girebilirdim limitleri aşmadan ama olmamış dese , 14 sayfa yazılıp tartışılmayacak gibi geldi bana.
Cevap olarak çıkın aynı araçla 2.13 lük bi süre koyun deniyor , bizim ailede 3 renk 458 var , deneyecek olanlara kargoyla göndereyim bari :(
Kaç adet var 458 türkiyede, kim bulmuş nasıl çıkıp süre koysun ? Sanki araçtan 2000 adet var da 1500 ü piste çıkıyor kimse bu süreye yaklaşamıyor gibi konuşulmuş.
Murat bey sen kullanamıyorsun bu arabayı dememişler.. Savunmaya gerek yok.
Gereksiz bir savunma yada yanlış savunma yüzünden uzamış bu konu. Ben iyi süreyi bu şekilde yaptım , daha zorlanırdı belki ama çok zor bir araç bu kadarını yaptım demek böylesine zor olmamalı..
Kızmayın bana anlaşılamadığını düşündüğüm noktayı vurgulamak istedim sadece. Sizler örnek olacaksınız bize. Sizleri izleyen nesil süre kovalayacak o pistte... Siz 3 saniye için tartışırsanız kalpler kırılırsa işimiz zor :) Herkese saygılar.
Bence herkes senin anladığın gibi anlıyor ama senin düşünce yapında olmadığı için şu cevabı verebilseniz bu kadar uzamazdı kısmını uygulamaya koyamıyor sonuçta yaşları bizden büyük tecrübeleride ama nedense biz neden burayı daha hızlı alamadınız deyince cevap bi gün alır supersport bu süreyi yaparsınız bizde izleriz oldu.Diyorum ya demekki bizimde yaşımız el verirde ilerde böyle bir duruma gelirsek siz yapın gençler daha iyisini bize laf etme hakkınız yok deriz.Öyle görüyoruz çünkü şu an.Ama sen bu düşünce yapından şaşma bak bendende daha küçük yaşta ne beklediğimizi anlamışsın :)
Ahmet f458 i kullanmak ps3 de oynamaya benzemiyor. İçerisinde sen varsın ve sinirlerinin el verdiği kadar sürebilirsin. Ikincisi senden yavas doner senden hizli derece yapar demiyorum. Viraj giris hizi senden dusuktur ama senden hizli virajdan cikar. Bu da duzlukte max hiz max sure kazanmak demektir. Viraja hizli giren kazanmaz pist icerisinde ortalama hizi yuksek olan kazanir. Sen bir noktaya 20 km hizla girip bir sonraki virajin fren noktasina 10 km daha yavas ulasiyorsan virajda arabayi toplanak icin kaybettigin sureden dolayi o zaman diger arabadan yavassin demektir. Sen bir ya da iki saniye icin 20 km hizli olursun ama adam butun duzluk boyunca yani 5-6 saniye boyunca senden 10 km hizli oldugu zaman ortalamasi daha yuksektir. Anlatabildim mi? Viraja hizli giren degil lastiklerini koruyarak ortalama hizi en yuksek olan kazanir.
15 yıldır araba kullanıyorum f458 olsun ya da gt3 olsun kullananların 3 eli 4 bacağı yok o yapıyorsa bende çalışır yaparım diye düşünürüm. Ferrari megane rs den viraj içinde daha yavaş ise italyanların mühendisliğinde sıkıntı var ozaman . Siz diyorsunuzki viraja 140 girdin viraj içinde 110 düşersen adam 110 girip 150 ile çıkarsa senden hızlı olur . Bende diyorumki ben 140-145 giriyorum 155-160 çıkıyorum yani süre kaybetmiyorumki burda herkes öyle daha yavaş girip daha hızlı çıkıyor .Bizim yavaş girme hızımız onun neredeyse virajdan çıkış hızınna tekabül ediyor . Ortalama hızı biz virajlarda ondan daha iyi koruyoruz ama düzlüklerde bizi 5 e katlayıp 10 la çarptığı için süresi iyi geliyor . Benim videomda var sıkılmazsanız izleyin gt3 yanımdan fişek gibi geçiyor virajlarda aramız çok çok az kapanıyor ve ya m6 düzlükte inanılmaz fark atıyor 8 . virajda yol verse geçebilirdim ve ya subaru tüm virajlarda tamponundan ayrılmıyorum start finishe çıktığımızda adam kayboluyor hepsi aynı videoda mevcuttur .
15 yıldır araba kullanıyorum f458 olsun ya da gt3 olsun kullananların 3 eli 4 bacağı yok o yapıyorsa bende çalışır yaparım diye düşünürüm. Ferrari megane rs den viraj içinde daha yavaş ise italyanların mühendisliğinde sıkıntı var ozaman . Siz diyorsunuzki viraja 140 girdin viraj içinde 110 düşersen adam 110 girip 150 ile çıkarsa senden hızlı olur . Bende diyorumki ben 140-145 giriyorum 155-160 çıkıyorum yani süre kaybetmiyorumki burda herkes öyle daha yavaş girip daha hızlı çıkıyor .Bizim yavaş girme hızımız onun neredeyse virajdan çıkış hızınna tekabül ediyor . Ortalama hızı biz virajlarda ondan daha iyi koruyoruz ama düzlüklerde bizi 5 e katlayıp 10 la çarptığı için süresi iyi geliyor . Benim videomda var sıkılmazsanız izleyin gt3 yanımdan fişek gibi geçiyor virajlarda aramız çok çok az kapanıyor ve ya m6 düzlükte inanılmaz fark atıyor 8 . virajda yol verse geçebilirdim ve ya subaru tüm virajlarda tamponundan ayrılmıyorum start finishe çıktığımızda adam kayboluyor hepsi aynı videoda mevcuttur .
Bırak videoyu tecrüben ne :4aydır pist işine merak saldım ..supersport kullandın mı :yok abi ..Alın bunu alın alın bu yapmış belli. Durumundayız şu an....
kelalper
07-09-2013, 01:56
Kici kirik dedigin araba nurburgringde burak ertemin arabasindan daha hizli sure yapmis dunyanin en hizli onden ceker arabasidir 2 sene oncesine kadar. R26R olarak. Polemik yaşamak istemeyen de m3csl dir kesin bu konuda. Tekrar ediyorum benim kimseye bişey ispat etme zorunluluğum yok. Soylediklerimi dinlemeyin kardesim o zaman. Ben kimseyi savunmuyorum isterseniz murata sorun özelden videosu hakkında tartışmış mıyız tartışmamış mıyız diye? Sizin anlayamadiginiz nokta f458 in sizce ucmasi kacmasi gerektigi. Sureyi sadece viraj hizindan yola zamk gibi yapisir doner oradan kazanir saniosunuz. Bunun freni var akselerasyonu var. Arabaya downforce sadece virajda gerekmiyor. Frende de yere tutunmasi icin gerekiyor. Bunun gibi bir suru teknik detay var. bunlari hic dusunmeden ferrari kesin virajda cok daha hizli olmali diosunuz. Ikiside lastik uzerinde gidiyor lastik ne kadar tutunursa o kadar doner araba. Uzerinde slick olmadigina gore. Senden hizli olacaktir ama sureyi oradan degil pist genelindeki fren noktasindan ve akselerasyondan kazanacaktir.
Tekrar ediyorum ben siz istiosunuz diye kendimi ispat icin arabami piste sokacak balatalarimi bitirecek lastiklerimi oldurecek degilim. Kendini ispat etmesi gereken biri degilim. Beni hic olarak dusunebilir yazdiklarimi kaale almayabilirsiniz. Sikinti yok.
Bırak videoyu tecrüben ne :4aydır pist işine merak saldım ..supersport kullandın mı :yok abi ..Alın bunu alın alın bu yapmış belli. Durumundayız şu an....
=)) schumacher sıralama turları esnasında 11 yıllık Formula 1 deneyimine sahip takım arkadaşı Andrea de Cesaris’i de geride bırakarak yedinci en iyi zamanı elde etti.
demekki neymiş ne kadar piste çıktığın değil ne kadar yetenekli olduğunmuş .
Kici kirik dedigin araba nurburgringde burak ertemin arabasindan daha hizli sure yapmis dunyanin en hizli onden ceker arabasidir 2 sene oncesine kadar. R26R olarak. Polemik yaşamak istemeyen de m3csl dir kesin bu konuda. Tekrar ediyorum benim kimseye bişey ispat etme zorunluluğum yok. Soylediklerimi dinlemeyin kardesim o zaman. Ben kimseyi savunmuyorum isterseniz murata sorun özelden videosu hakkında tartışmış mıyız tartışmamış mıyız diye? Sizin anlayamadiginiz nokta f458 in sizce ucmasi kacmasi gerektigi. Sureyi sadece viraj hizindan yola zamk gibi yapisir doner oradan kazanir saniosunuz. Bunun freni var akselerasyonu var. Arabaya downforce sadece virajda gerekmiyor. Frende de yere tutunmasi icin gerekiyor. Bunun gibi bir suru teknik detay var. bunlari hic dusunmeden ferrari kesin virajda cok daha hizli olmali diosunuz. Ikiside lastik uzerinde gidiyor lastik ne kadar tutunursa o kadar doner araba. Uzerinde slick olmadigina gore. Senden hizli olacaktir ama sureyi oradan degil pist genelindeki fren noktasindan ve akselerasyondan kazanacaktir.
Tekrar ediyorum ben siz istiosunuz diye kendimi ispat icin arabami piste sokacak balatalarimi bitirecek lastiklerimi oldurecek degilim. Kendini ispat etmesi gereken biri degilim. Beni hic olarak dusunebilir yazdiklarimi kaale almayabilirsiniz. Sikinti yok.
Biz virajda çok daha hızlı olsun demedik abi yani ferrari diye 200 le dönecek hali yok ama bir megane , volvo , s2000 , 208 kadar hızlı dönmeli . eğer gerçekten o araba ile dönülmüyorsa italyan mühenndisler boşuna araba yapmış bizde off ferrari arabaya bak boşuna demişsiz bunca zaman Biz virajda bizim döndüğümüz kadar niye hızlı dönemiyor dedik onun yol tutuşu bizden iyidir , lastikleri tabanı daha geniş daha iyi tutar o merkez kaç kuvvetine ne kadar maruz kalıyorsa kılosu (1500 civarı olduğu için bizde maruz kalıyor hemen hemen aynı kilolarda araçlar . Konuştuğumuz araba ferrari freni desen süper yol tutuş mükemmel lastikler şahane murat bey çok tecrübeli biri neden yavaş dönülüyor.
Serkan istediği zaman istediği lafını asla sakınmayacak bir adam lütfen zan altında bırakma kimseyi.Alper abi kimse 458e uçar kaçar yada uçar ama Murat bey uçuramamış demedi videolarla resimlerle herşeyiyle kanıtlanmış 458in hothatchlerden e s2000den daha yavaş viraj dönmesi var bir çok virajda olayı bambaşka noktaya getirdiniz sırf evet daha hızlı dönebilir hayır bu araç çok agresif daha hızlı dönemez yada dönebilir ama ben döndürememişim dememek için.Ben arabamın ne olduğunu biliyorum 10larca defa rekor videosunu zevkle izledim ama önümde çok tecrübeli bir isim olduğu için ben ve aracım kıçı kırık kaldık karşısında manasında dedim.Tebrik etmek iyi yapmışsın dememek için burda onlarca kişiyle tartışıp en iyisi biziz dediğiniz için bu noktaya geldi.Seni kaale almasam bu kadar yazışırmıydık buradan ve birçok insan keza aynı şekilde size birşeyler anlatmak için uğraşırmıydı?Yok yok mümkün değil anlamaman mümkün değil ama anlamamış gibi yapmana anlam vermeye çalışıyorum artık.O dediğin aracın orjinal fren sistemi lastiği ve jantları bizim araçları satın alır lastiği tutmadığı için yavaş dönmüş deme.Bak aynı görüşe vardık az kaldı,süreyi frenaj ve akselerasyondan kazanacaktır dedin vallahi başardık galiba :)
kelalper
07-09-2013, 02:14
Iste kendinde soyluyorsun m6 virajda ayni gidiyor diye gt3 cok fark acamiyor virajda diye. Murat senden yavas girip senden hizli cikiyor mu virajdan. Evet. O arabalar seninle ayni hizda girip ayni hizda cikip duzlukte fark acmaya basliyor. Suna neden inanmiosunuz viraja olmasi gerektiginden daha hizli girdiginiz icin viraj icerisinde o hizi korumaya calismaktan dolayi akselerasyon kazanamiyorken f458 ile daha yavas girip surekli artan hiz ile ciktigi icin viraj icerisindeki suresi sizden daha kisa olabilir mi acaba. Pilotaj farki buradan ortaya cikiyor. O araba senden daha fazla gazi acabiliyor cunku sen viraj icerisinde hizini korumaya calisiosun, anlik hizin daha yuksek ama viraj icerisindeki ortalama hizin daha dusuk. 208 videosundan acikladim iste aralarinda 1 saniye var. ust gecit ile Sikan cikis noktasi arasinda. F458 de 165le cikiyor hatta. Murat zaten limitin altinda gittigi halde sonuc bu.
ya tamam işte çık video koy diyorum bende. Eğitmenlik yapıosunuz madem. Herkesten daha iyi biliyor olman gerek. Adı üzerinde eğitmensin. Eleştirilmekten neden korkiim. Ben diyorum ki adama hatalısın bütün viraj hızların yavaş diosunuz. Yaw koyun videonuzu. 208 ile koydunuz F458 ile de koyun. Öğretin öğrenelim. Bu kadar zor mu? 208 ile F458 i aynı kefeye koydunuz. Ne oldu viraj giriş çıkışa baktığımız zaman 1 saniye önde çıkmış virajdan. Hala viraja hızlı girilirse hızlı çıkılır diyebiliosunuz eğitmen olarak. Kim eğitim verdi size bilmiyorum ama yanlışınız var. Pistte her zaman önemli olan optimum dengede girip maksimum akselerasyonla çıkmaktır. Bunun içinde daha önce gaza oturmaktır. Viraja dengeli girip apexin doğru noktasında gaza dengeli oturduğun zaman maksimum hız ile çıkarsın.
5 aydır pisttesiniz ondan önceki eğitiminiz? Sizi güvenli sürüş eğitimi için mi yoksa pilotluk eğitimi için mi işe aldılar. Jason ın backgroundunu biliyorum da sizinkini bilemiyorum. Yukarıda yazdıklarımı Jason a sorun isterseniz. Hadi eyvallah.
Bir videoya yorum yapmak ve hataları ortaya koymak için illa ki kendini iyi sürdüğün konusunda kanıtlamış olman mı gerekir?
Biz f1 izlediğimizde de tv başından pilot hata yaptı mı az çok anlayabiliyoruz sonuçta, şimdi çıkıp Vettel bize 'al f1 aracı daha iyisini yap koy videonu' mu diyecek?
Hatta biraz daha ileriye götürürsek daha araba kullanmamış, 18'ine basmamış fakat deli gibi yarış simulasyonu yapabilen çocuklar var, demek ki bi şeyler biliyorlar ki iyi dereceler atabiliyorlar. Şimdi o çocuklar gelip de bu videolara eleştiride bulunamazlar mı araçları olmadığı için?
İmzamdaki söze dikkatinizi çekmek isterim, Gabriele Tarquini tarafından dile dökülmüştür..
Iste kendinde soyluyorsun m6 virajda ayni gidiyor diye gt3 cok fark acamiyor virajda diye. Murat senden yavas girip senden hizli cikiyor mu virajdan. Evet. O arabalar seninle ayni hizda girip ayni hizda cikip duzlukte fark acmaya basliyor. Suna neden inanmiosunuz viraja olmasi gerektiginden daha hizli girdiginiz icin viraj icerisinde o hizi korumaya calismaktan dolayi akselerasyon kazanamiyorken f458 ile daha yavas girip surekli artan hiz ile ciktigi icin viraj icerisindeki suresi sizden daha kisa olabilir mi acaba. Pilotaj farki buradan ortaya cikiyor. O araba senden daha fazla gazi acabiliyor cunku sen viraj icerisinde hizini korumaya calisiosun, anlik hizin daha yuksek ama viraj icerisindeki ortalama hizin daha dusuk. 208 videosundan acikladim iste aralarinda 1 saniye var. ust gecit ile Sikan cikis noktasi arasinda. F458 de 165le cikiyor hatta. Murat zaten limitin altinda gittigi halde sonuc bu.
Hayır Murat bey Ahmetten yavaş girip maksimum en hızlı çıktığı turunda Ahmetle aynı hızda çıkıyor.Abi o kadarda öldürme viraj içinde o hızı koruyamayacak kadar zayıfta sayılmaz araçlarımız ayrıca 100kere izlettin bana tek tük yerler harici hiç tork steer yaşamamışım başka videomu izledin dedim içimden.Ben virajlarda Murat beyle yakın hızlardayım belki çok az üstünde ama Ahmet daha hızlı kesinlikle birde onun videosundan bak istersen.O düze geldiğinde öyle bir hızlanıp bizim 210gördüğümüz yerde 250+görüp ardından bizden yaklaşık bi 8-10metre belki daha geç frene oturup bizle aynı hıza düşünce bırakta süresi çıksın kimse 458geçerim demişmi konu boyunca.Hep anlamak istediğin gibi anlıyorsun.Ne hale geldi konu Buğra gör neler yarattın dahada neler tartışılacak kim bilir bundan sonra :D
Armageddon
07-09-2013, 02:22
Sizi hiç tanımıyorum ama videolarınızı izledim arabada sürekli boğuşma içerisindesiniz ve eminimki o virajlarada f458 den çok hızlı giriyorsunuz düzlüklerde de bay hızlısınnız ben anlamadım nasıl 2.17 karşılaştırdım 2 videoyu o 2.14 ise sizin gidişiniz 1.14 olmalı bence tahmin ediyorm aradaki fark sizinkisi manuel ve siz daha erken frene basıyorsunuz o daha iyi duruyor başka bir açıklama olamaz
Teşekkür ederim :) 2 Haziranda 2:20 yaptığım günün videosunda virajlarda yavaştım sanıyorum hatta birkaç kişi bunu yorumlarda belirtmişti. 1 Ağustosta bunu düzeltmeye çalıştım, bir nebze düzelmiştir heralde tam hızları bilmesem de. Benim frenlerimi kesin elden geçirmem lazım, en azından şimdilik önlere bir fren kiti alsam iyi olur. Benim önümdeki 3 araçta da daha iyi lastik ve carbon ceramic frenler var... Ama tabi kendimi geliştirecek yerler illa ki vardır pistte, çünkü doğru düzgün bir video koyup tam bir eleştiri alamadım kendimi geliştirmek için :)
kelalper
07-09-2013, 02:23
Zeki bos konusuosun anlamamak icin elinizden ne geliosa yapiosunuz. Adam hizli girmek zorunda degil altinda f458 var diye. Onu anlayamiosunuz. Sadece akselerasyonla mi 20 saniye kazaniyor pistte. Bana bunu aciklasaniza. Hala viraja giris hizindasiniz. Siz daha hizli girdiginiz icin virajlarda daha hizli oldugunuzu saniosunuz. Neden cunku viraj noktasinda hizi 110. Intercitynin sayfasina bakin bakalim kac tane araba girmis simdiye kadar. Ferrari ve lambo. Bu adamlarin hepsi mi araba kullanmayi bilmiyor arkadas. Bunu neden anlayamiosunuz.
''Murat senden yavas girip senden hizli cikiyor mu virajdan. Evet.'' bu hayır virajın ilk bittiği yerde çıkmıyor o gazı azıcık dokununca 165 olabılır ama o vırajdan çıkmış demektir. Ben olması gerektiğinden daha hızlı girsem ilk girdiğimde gaza basmak yerine frene basmam ya da acaip savrulmam gerekir ben viraj içinde hiç frene basmıyorum hiçte savrulmuyorum hatta gaza basıyorum aralıklı olarak ben imkan ve ihtimal vermiyorum f458 ın 8. virajdaki ortalama hızı bizden yüksek olsun.
Viraj içinde arkadan itiş araçla gaz açabiliyorsa tam 150 ile o viraja girsin hiç gaz açmasın komple 150 ile dönsünn ortalama hızı 150 olur. 110 ile girip 165 çıkarsa hadi ara hızlanmalarıda sayalım 120-130-140 nneyese ortalama hızı en fazla 135-140 olur o virajda yani viraja çok yavaş girip gazı açmaktansa arabanın tam kopmayacağı limitte girip rahat rahat dönmek ortalamada daha iyi süre getirir
Bu arada f458 videosunu bir daha izledim 173 ile 8. viraja geliyor bi anda 116 ya düşüyor hemen 130 çıkıyor sonra hep 130-135 gidiyor hiçte öyle viraj içinde hızlanarak çıkmıyor tam düz olduğunda hızı 155
Teşekkür ederim :) 2 Haziranda 2:20 yaptığım günün videosunda virajlarda yavaştım sanıyorum hatta birkaç kişi bunu yorumlarda belirtmişti. 1 Ağustosta bunu düzeltmeye çalıştım, bir nebze düzelmiştir heralde tam hızları bilmesem de. Benim frenlerimi kesin elden geçirmem lazım, en azından şimdilik önlere bir fren kiti alsam iyi olur. Benim önümdeki 3 araçta da daha iyi lastik ve carbon ceramic frenler var... Ama tabi kendimi geliştirecek yerler illa ki vardır pistte, çünkü doğru düzgün bir video koyup tam bir eleştiri alamadım kendimi geliştirmek için :)
Keşke herkes sizin gibi öz eleştiriye açık olsa ama malesef kimse hatasını kabul etmiyor etmediği gibi birde arabanın hakkı o diyorlar.
kelalper
07-09-2013, 02:34
Bir videoya yorum yapmak ve hataları ortaya koymak için illa ki kendini iyi sürdüğün konusunda kanıtlamış olman mı gerekir?
Biz f1 izlediğimizde de tv başından pilot hata yaptı mı az çok anlayabiliyoruz sonuçta, şimdi çıkıp Vettel bize 'al f1 aracı daha iyisini yap koy videonu' mu diyecek?
Hatta biraz daha ileriye götürürsek daha araba kullanmamış, 18'ine basmamış fakat deli gibi yarış simulasyonu yapabilen çocuklar var, demek ki bi şeyler biliyorlar ki iyi dereceler atabiliyorlar. Şimdi o çocuklar gelip de bu videolara eleştiride bulunamazlar mı araçları olmadığı için?
İmzamdaki söze dikkatinizi çekmek isterim, Gabriele Tarquini tarafından dile dökülmüştür..
Icerisinde oturmadigin surece her araba sana yavas gelebilir hatayida cok rahat gorebilirsin. Ornek vereyim richard hammond a formula kullandirmaya calistilar. Ilk once formula ford ve formula 2 kullandirdilar. Onlarda bile cok zorlandi. Daha sonra formulaya gecti ki bu adam surekli super spor kullaniyor pistte ve zorluyor. Adam arabanin lastiklerini isitacak hizlara ulasamadi bile. O kadar hizli dusunemedi vucudu izin vermedi. Sonra yagmur lastikleri ile kullandirdilar biraz kullanabilsin diye. Koca pistte sadece 0.2 saniye tam gaz gidebildi. O cocuklar arabanin icerisine oturup direksiyona gectigi zaman isler degisio. En buyuk ornegide ingilterede gt academy. Bir tane basarili yarisci cikaramadilar ps3 kullanicilari arasindan. Hepsi ps3 basinda schumiden hizliyken.
Zeki bos konusuosun anlamamak icin elinizden ne geliosa yapiosunuz. Adam hizli girmek zorunda degil altinda f458 var diye. Onu anlayamiosunuz. Sadece akselerasyonla mi 20 saniye kazaniyor pistte. Bana bunu aciklasaniza. Hala viraja giris hizindasiniz. Siz daha hizli girdiginiz icin virajlarda daha hizli oldugunuzu saniosunuz. Neden cunku viraj noktasinda hizi 110. Intercitynin sayfasina bakin bakalim kac tane araba girmis simdiye kadar. Ferrari ve lambo. Bu adamlarin hepsi mi araba kullanmayi bilmiyor arkadas. Bunu neden anlayamiosunuz.
Tamam abi boş konuşuyorum zaten boş video koyduk dolu eleştiriler alıp boş soru sorduk peşine nerelere geldi baksana.Evet sadece akselerasyon ve frenajla 20saniye kazanıyor 2+2=4 iddiam hala bu yönde ve öyle kalacak video var resim var herşey var an ve an karşılaştırılan gözle gördüğüme mi inanayım senin kabul etmemene mi.Yanlış anlama o aracı bana ver sahibi iyi kullanamamış diyen olmadı sadece bu pist günleri sayesinde hothatch sınıfının nasıl yol tuttuğunu supersportların asıl esprisinin motor gücü(haliyle akselerasyon) devamlılık(ki onlarda şişiyor yeri geldiğinde bazen) ve frenaj olduğunu öğrendik prestiji kaliteyi saymıyorum onlar konu dışı çünkü şu an.Banane diğer girenler ne yapmış Onlarda Murat bey gibi video koysaydı bize supersportlarla güzel videolar izletseydi eminim neler yaptıklarına hepimiz şaşırırdık kah beğenir kah beğenmezdik izlemeden ne diyeyim sana şimdi.
kelalper
07-09-2013, 02:41
Yaw tamam muratta bende turkiyedeki diger super spor kullanicilarida araba kullanmayi bilmiyoruz. Ok bu mudur istediginiz. Alin kabul ediyoruz. Herseyimiz hatali ya da sadece ben kendi adima konusiim bi *** bilmiyorum. Kabul. Siz haklisiniz muratin 2.00 da donmesi gerek pisti. Becerememis. Aman be oof rahatladim valla.
Icerisinde oturmadigin surece her araba sana yavas gelebilir hatayida cok rahat gorebilirsin. Ornek vereyim richard hammond a formula kullandirmaya calistilar. Ilk once formula ford ve formula 2 kullandirdilar. Onlarda bile cok zorlandi. Daha sonra formulaya gecti ki bu adam surekli super spor kullaniyor pistte ve zorluyor. Adam arabanin lastiklerini isitacak hizlara ulasamadi bile. O kadar hizli dusunemedi vucudu izin vermedi. Sonra yagmur lastikleri ile kullandirdilar biraz kullanabilsin diye. Koca pistte sadece 0.2 saniye tam gaz gidebildi. O cocuklar arabanin icerisine oturup direksiyona gectigi zaman isler degisio. En buyuk ornegide ingilterede gt academy. Bir tane basarili yarisci cikaramadilar ps3 kullanicilari arasindan. Hepsi ps3 basinda schumiden hizliyken.
Richard sence çok iyi şöför olduğu için mi o programda yoksa sempatik olduğu için mi?Stig ne yapıyor orda madem hammond var hepsini o test etsin.Senle program yaparız sen herkese söversin range rover harici hiç bir arabayı beğenmezsin jeremy gibi bende james may gibi mülayim takılırım richard olacak birini buluruz artık stigde Onurcan olur vallahide tutar bu program :D
İşte tam da burda aynı noktaya değiniyoruz, bilgisi olan herkes eleştirebilir fakat onun eleştirisinin doğru olduğunu kabul etmemiz için bi videosunun ya da geçmişinin olması gerekmemeli :)
Yaw tamam muratta bende turkiyedeki diger super spor kullanicilarida araba kullanmayi bilmiyoruz. Ok bu mudur istediginiz. Alin kabul ediyoruz. Herseyimiz hatali ya da sadece ben kendi adima konusiim bi *** bilmiyorum. Kabul. Siz haklisiniz muratin 2.00 da donmesi gerek pisti. Becerememis. Aman be oof rahatladim valla.
Bak bizim iddia etmediğimiz alakasız ve doğru olmayan şeyleri biz savunmuşuz gibi konuşarak bir anda farkında olduğun haksızlığını ters psikoloji verip haklılığa çeviremezsin yapma bunu :) ama bende senin bazı şeyleri anladığını düşünüyorum yoksa çok agresifleşirdin hep güzel konuştun sonunda pes ettin bende rahatladım şu an :D
Serhat Y.
07-09-2013, 08:04
Alper al meggynı cık goster bakalım su dıreksıyonunu bı gorelım :) hızlımısn bılıyomusun bı alkıs yapalım sana :))
kelalper
07-09-2013, 08:11
Richard sence çok iyi şöför olduğu için mi o programda yoksa sempatik olduğu için mi?Stig ne yapıyor orda madem hammond var hepsini o test etsin.Senle program yaparız sen herkese söversin range rover harici hiç bir arabayı beğenmezsin jeremy gibi bende james may gibi mülayim takılırım richard olacak birini buluruz artık stigde Onurcan olur vallahide tutar bu program :D
Zeki Richard Hammond ı sempatik diye mi oturttular Formulanın başına. Pagani bilmem kaç milyon Euro luk arabasını veriyor adama test etsin diye orada Stig varken. Arkadaş ben anlayamıyorum utanmasanız Formula da kullanırım ne var diyeceksiniz. Richard hammond ilk çıktığında değil ama şu anda pilotaj olarak hepinizi cebinden çıkarır. Bi daha sokar bi daha çıkarır. Gerçekten komik oluyorsunuz.
kelalper
07-09-2013, 08:14
Alper al meggynı cık goster bakalım su dıreksıyonunu bı gorelım :) hızlımısn bılıyomusun bı alkıs yapalım sana :))
Serhat gerek yok. Kimseye hele bunlara bişey ispat etmek için araba çıkarmam piste. Adamlar F458 kullanırız F1 kullanırız modundalar. Kaç kere piste çıktın 3. Pistteki toplan süren 1 saati geçmez. Hepsi ilah.
SekoLive
07-09-2013, 08:19
direnalperabi :)
Ben Onurcan'ı halk gününde tanıdım. İşte tamda bu yüzden sevdim. Adam gelip 208 gti'la 8'de benden hızlı nasıl olursun ben nerede hata yapıyorum dedi, oturduk beraberce tartıştık. Birkaç birşey değiştirdi, süre yaptı. Sizde olmayan da bu zaten. Keza Zeki'de öyle. Eleştirilmekten bu kadar korkmayın lütfen. Benim videoma da gelip 4-5 sec iner yazmıştınız hatırlar mısınız?
Alper bey size gelince, hatalı olduğunuzu kabul etmediğiniz gibi, üste çıkmak içinde 458 ile gazla koy diyorsunuz. Ayrıca evet pistte eğitmenim, 5 aydır da ordayım. Piste de çıkıyorum, eğitimimide veriyorum. Burda sizi rahatsız eden ne oldu?
Cok tesekkur ederim yardimlarin icin, guler yuzun icin. Bazen cok ufak bir nuans ciddi fark yaratabiliyor.
Yok abi ben stig olmam, hic bir gizemliligi kalmaz :D
Zeki Richard Hammond ı sempatik diye mi oturttular Formulanın başına. Pagani bilmem kaç milyon Euro luk arabasını veriyor adama test etsin diye orada Stig varken. Arkadaş ben anlayamıyorum utanmasanız Formula da kullanırım ne var diyeceksiniz. Richard hammond ilk çıktığında değil ama şu anda pilotaj olarak hepinizi cebinden çıkarır. Bi daha sokar bi daha çıkarır. Gerçekten komik oluyorsunuz.
Daha da Davos a gelmem. Sanki Richard a koyariz diyoruz :D
Serhat gerek yok. Kimseye hele bunlara bişey ispat etmek için araba çıkarmam piste. Adamlar F458 kullanırız F1 kullanırız modundalar. Kaç kere piste çıktın 3. Pistteki toplan süren 1 saati geçmez. Hepsi ilah.
Ya Alper sen niye bu kadar savunmaya gectin ki cozemiyorum ? Murat abi gelip F458 kullanmak cok zor, anca boyle oldu demiyor da sen gelip burada cok zor cok zor kullanamazsin kullanamazsin.. Benim bir 458 im yok, kimseden de pist icin istemem ama ortalama bir F458 kullanicisini 5 turda katir kutur yerim, al bak burada da iddiali oluyorum.
Yahu videolarda KOCAMAN hatalar var hiz dusuklugu var 24 saat pist suresi mi yapmam lazim bunu gorebilmek icin? Sen koskoca fren hatasinda hata yok diyebiliyorsun da ben yavas vs diince olay cikiyor.. Gormusum iste S2000 den dusuk giris cikis hizlari var daha otesi var mi Alper ? S2000 i en son limitlerinde mi oraya sokmak zor yoksa F458 i limitinin %40 altinda mi oraya sokmak zor? Yahu biri 145km ile giriyor %40 fark olan yer var %40.. Ha diyelim Ferrari limitte, ben %40 hizli girsem ne olur biliyor musun? Dum duz gider patlarim oraya bir yere..
j_fKkyG_GL0
F458 i boyle kullanmak toto ister istanbulpark ta kabul, fakat boyle bir kullanim tarzi yok. Istanbul Park ta 200dakikaya yakin cikisim var, sen sumahersin,Murat abi Sumaher(ki boyle bir iddiasi onun yok) de kullanabiliyorsunuz da bizim sumaher olmayisimiz mi bozdu seni anlamadim ki ? Illa birini elestirebilmek icin 2000 saat pistte olup italyanlar la kanka mi olmamiz gerekiyor ?
Ben 13 yasindan beri pistlerdeyim, belki dandik dusuk hizli vs pistlerdeyim ama bir video ya bakinca da ne olabilecegini az cok gorebilirim. Daha once de belirttigin gibi yapilamaz denen seyleri yaptim ve bunu belirttigin icin de cok tesekkur ederim, gercekten bunu senin gibi birisinin yazmasi cok hosuma gitti ve bu yuzdendir ki biraz saygi goster. De ki bu adam diyorsa ya belki birsey vardir. Bak bu kadar uzamasinin hic bir geregi yoktu, ortada artik F458 de yok.
kelalper
07-09-2013, 09:40
olm onurcan kafayı mı yedin. Ben senin pilotluğuna bişey demiyorum ki. Benim ya da Muratın Schumacher gibiyiz dediğimiz de yok. Ama F458 i pistte layıkı ile kullanabilmen için onun kadar hızlı düşünebilmen gerekiyor. Muratın videosu yavaş o da kabul ediyor ama sinir sistemin kaldırmıyor arabaya binince. Düşündüğün bir çok şeyi oturtamıosun pistte çünkü çok hızlı. Bunlara inanamıyorsun belki ama öyle. Kullanan bir çok insanın karşılaştırma yapan bir çok insanın kağıt üzerinde bu F458 den daha hızlı dedikten sonra direksiyona geçtiği zaman F458 i seçmesinin nedeni o.
Ya süre kasmaya geldimi stig geçiyor direksiyona.Kimsenin formula ya da pagani ya da 458kullanırım dediği yok çarpıttığın sürece birşey kazanacağını haklı duruma geleceğini düşünme lütfen.Bu arada ince nüans ""HEPİNİZİ" cebinden çıkartır"" yani sizi çıkartır ama bana daha yolu var gibi nedense.Pardon ben komiğim.
Ben herkese şöyle böyle derim ama bunlar için pistemi çıkılır,benim ömrüm pistlerde limitte geçti çıkarsam listeye takla attırırım modundan çık.Ya çıkar örnek gösterir öğretirsin ya da bu kadar daha ne ki 2çıktın 3çıktın deyip küçümsemezsin karar ver.Biz ilahız demedik çıktık görüntü ve resmi süre paylaştık hızlı ya da yavaş utanmadık medeni cesaretimiz var sen gizli ilah ilan ettin kendini.
olm onurcan kafayı mı yedin. Ben senin pilotluğuna bişey demiyorum ki. Benim ya da Muratın Schumacher gibiyiz dediğimiz de yok. Ama F458 i pistte layıkı ile kullanabilmen için onun kadar hızlı düşünebilmen gerekiyor. Muratın videosu yavaş o da kabul ediyor ama sinir sistemin kaldırmıyor arabaya binince. Düşündüğün bir çok şeyi oturtamıosun pistte çünkü çok hızlı. Bunlara inanamıyorsun belki ama öyle. Kullanan bir çok insanın karşılaştırma yapan bir çok insanın kağıt üzerinde bu F458 den daha hızlı dedikten sonra direksiyona geçtiği zaman F458 i seçmesinin nedeni o.
Murat beyle özelden konuştun madem yavaş olduğunu çünkü hızlı düşünmek ve sinir sisteminin kaldırmadığını kabul ettiyse eminim burada da gelip söyler hatta sen önden zemin hazırlıyorsun aslında öyle biz konuştuk falan diye.Ama hala Murat beyin adına senin arabanla seni geçer benim arabamla onu geçer Hasanın arabasıyla Hüseyine tur bindirir falan diyorsun.Hayretle izliyorum.
Juggernaut
07-09-2013, 11:13
Kimseye bişey ispat etmek için değilde sizden tecrübesiz gördüğünüz arkadaşlara örnek olmak için çıkın:icon_tup:
Bu virajda şöyle konta verilir,böyle girilir böyle çıkılır gibi..
Ne pıstmıs sureymıs arkadaslar...
Herkes pro oldu,gerek yokkı.Bu kadar konusuldu,bıryere baglansın artık.
Vıraj gırıs hızları yavas,bır tık daha ıyı olabılır ama gıdın 2:14 u ızleyın.
Onlardakı yanlısı konusalım. Madem vıdeo konusuyoruz,Jason veOnurun vıdeolarını koydum,gayet net kadran gonuyor(Kadran gorunmeyen yada secılmeyen vıdeoları dıkkate almayalım). Bu ıkısıde tecrubelı pılot,onların GIRIS hızları bazen az yavas yada az hızlı. 8-10km hızlı oldugundan on arka sapıtıyor zaten. 458 ın lımıtlerını ızlemıs olursunuz. Ha dahada fazla vıdeo var,ınternet kurdu vardır aranızda,458 ın daha fazla vıdeo su var Ist park da,artık ne dıye aranıcak bılmıyorum.
Ayrıca Yadel(Scu),Italyan pılotlarında turları var.Bunlar Turkıye avrupa sampıyonalarında yarısmıs ınsanlar.Onların vıdeolarını ızlıyerek ortalama hangı suratle hangı vıraja saglıklı gırılmıs gorunur.
Lutfen bu dedıgımı durustce yapın,ondan sonra karar verın.
Ne guzel ıste,vıraj ve apex lımıtlerınız 458 den yukarıda. Dıgerlerınıde ızleyıp,tam yargıya varın...
Ayrıca Evo Magazıne vıdeosu gosterı amaclı arkayı kaydırıyor. Boyle kullanmak yurek falan ıstemez,bıraz deneyımlı pılot,araca alısıp yapar,458 ıle ısın mokunu cıkarmadan eglenebılırsınız.
Ayrıca o arac kendısının degıl,kazada sorumlulugu yok,yanı go for it ;)
Emın olun o vıdeo kaydı yarım saatten fazladır ama sadece guzel tarafları trımlenıp yayınlanmıstır. Ve boyle kullanarak sure falan CIKARAMAZSINIZ! VLN-DTM yada Pıst sampıyonlarında sıralama turlarında hangı aracı onden yada arkadan bılerek kaydırıldıgını gordunuz zaman ıcın. Ne kadar kayma,ne kadar lastık sesı okadar sure kaybı :(
Bu vıdeo zaman ıcın kotu ornek olmus.
Uzun lafın kısası,bılgı paylasalım,bırlıkte cıkalım,ısın dogrusunu bulalım....
Ne pıstmıs sureymıs arkadaslar...
Herkes pro oldu,gerek yokkı.Bu kadar konusuldu,bıryere baglansın artık.
Vıraj gırıs hızları yavas,bır tık daha ıyı olabılır ama gıdın 2:14 u ızleyın.
Onlardakı yanlısı konusalım. Madem vıdeo konusuyoruz,Jason veOnurun vıdeolarını koydum,gayet net kadran gonuyor(Kadran gorunmeyen yada secılmeyen vıdeoları dıkkate almayalım). Bu ıkısıde tecrubelı pılot,onların GIRIS hızları bazen az yavas yada az hızlı. 8-10km hızlı oldugundan on arka sapıtıyor zaten. 458 ın lımıtlerını ızlemıs olursunuz. Ha dahada fazla vıdeo var,ınternet kurdu vardır aranızda,458 ın daha fazla vıdeo su var Ist park da,artık ne dıye aranıcak bılmıyorum.
Ayrıca Yadel(Scu),Italyan pılotlarında turları var.Bunlar Turkıye avrupa sampıyonalarında yarısmıs ınsanlar.Onların vıdeolarını ızlıyerek ortalama hangı suratle hangı vıraja saglıklı gırılmıs gorunur.
Lutfen bu dedıgımı durustce yapın,ondan sonra karar verın.
Ne guzel ıste,vıraj ve apex lımıtlerınız 458 den yukarıda. Dıgerlerınıde ızleyıp,tam yargıya varın...
Ayrıca Evo Magazıne vıdeosu gosterı amaclı arkayı kaydırıyor. Boyle kullanmak yurek falan ıstemez,bıraz deneyımlı pılot,araca alısıp yapar,458 ıle ısın mokunu cıkarmadan eglenebılırsınız.
Ayrıca o arac kendısının degıl,kazada sorumlulugu yok,yanı go for it ;)
Emın olun o vıdeo kaydı yarım saatten fazladır ama sadece guzel tarafları trımlenıp yayınlanmıstır. Ve boyle kullanarak sure falan CIKARAMAZSINIZ! VLN-DTM yada Pıst sampıyonlarında sıralama turlarında hangı aracı onden yada arkadan bılerek kaydırıldıgını gordunuz zaman ıcın. Ne kadar kayma,ne kadar lastık sesı okadar sure kaybı :(
Bu vıdeo zaman ıcın kotu ornek olmus.
Uzun lafın kısası,bılgı paylasalım,bırlıkte cıkalım,ısın dogrusunu bulalım....
Güzel pist,ortalama süre bizimki.
Kimse pro olduğunu iddia etmedi sizden iyiyiz demedi siz kullanamamışsınız aman ne kötü ı Ih olmamış 3-4saniye rahat iner fren noktaların yanlış falan demedi size Murat bey burayı bi netleştirelim.Tek bir soru sordum gözümle gördüğüm size ait bir videodaki hızlarla alakalı geldiğimiz noktaya bi bakın hiç yakıştımı buradaki pist sever insanlara(bizde dahiliz buna her ne kadar daha çömez olsakta).Hızımı nereden gördünüzden başladı supersport kullandınızmıyla devam etti ardından "çok daha alt sınıf" araçlardan aldım denemeye geliyoruma kadar geldi ki arada sizin adınıza "bizim aracımızla" viraja bizden yavaş girip bizden yavaş çıkıp ışınlanma yöntemiyle bizi geçebileceğiniz iddia edildi vs vs sizde zor durumda kaldınız.Çıkıp diyemediniz ki gençler bu videoda bir çok hatam olmuş ama sebebi agresif kullanım bu araçta çok yorar arkamda gt3vardı çizgimi bozdurdu ya da aracı daha yeni tanıyordum,evet viraja limitinde girmedim ya da limiti bu 458bu yapıda virajlarda zorlanıyor vs vs vs hiçbirini demediniz.Bak Jason bunu yaptı italyandan bu kadar çıktı ben bilmem alın siz yapın dediniz.Olmaz,sizden beklenen bu noktaya gelmeyeceğiydi bence herkes şaşkın.Birde siz kendinizi rahatlıkla ifade edebilirsiniz başka "desteklere" ihtiyacınız yok ki.Size soru sormanın karşılığı yaklaşık 12sayfa cevap alamamak olmamalı ;)
rebeloghy
07-09-2013, 12:55
Güzel pist,ortalama süre bizimki.
Kimse pro olduğunu iddia etmedi sizden iyiyiz demedi siz kullanamamışsınız aman ne kötü ı Ih olmamış 3-4saniye rahat iner fren noktaların yanlış falan demedi size Murat bey burayı bi netleştirelim.Tek bir soru sordum gözümle gördüğüm size ait bir videodaki hızlarla alakalı geldiğimiz noktaya bi bakın hiç yakıştımı buradaki pist sever insanlara(bizde dahiliz buna her ne kadar daha çömez olsakta).Hızımı nereden gördünüzden başladı supersport kullandınızmıyla devam etti ardından "çok daha alt sınıf" araçlardan aldım denemeye geliyoruma kadar geldi ki arada sizin adınıza "bizim aracımızla" viraja bizden yavaş girip bizden yavaş çıkıp ışınlanma yöntemiyle bizi geçebileceğiniz iddia edildi vs vs sizde zor durumda kaldınız.Çıkıp diyemediniz ki gençler bu videoda bir çok hatam olmuş ama sebebi agresif kullanım bu araçta çok yorar arkamda gt3vardı çizgimi bozdurdu ya da aracı daha yeni tanıyordum,evet viraja limitinde girmedim ya da limiti bu 458bu yapıda virajlarda zorlanıyor vs vs vs hiçbirini demediniz.Bak Jason bunu yaptı italyandan bu kadar çıktı ben bilmem alın siz yapın dediniz.Olmaz,sizden beklenen bu noktaya gelmeyeceğiydi bence herkes şaşkın.Birde siz kendinizi rahatlıkla ifade edebilirsiniz başka "desteklere" ihtiyacınız yok ki.Size soru sormanın karşılığı yaklaşık 12sayfa cevap alamamak olmamalı ;)
Şunu söylemeye çalışmıştım ben de işte...
kelalper
07-09-2013, 12:58
Zeki 20 kere soyledim hala anlamamissin yavas girer hizli cikar senden iyi sure yapar diyorum. Bunu anlayamiyorsun ya da okudugunu anlamiyorsun.
Ben ilah degilim ama senin piste gelir gecer bi durur bi daha gecerim. Ama senin icinde arabami piste cikarmam anliyabilio musun? Ferrari pilotlarini burada kalibim icin bana emanet etmiyorlar 300 bin euroluk arabayi 1 haftaligina bosuna altimiza vermiyorlar. Ok?
Zero;olayı hala manıpule edıyorsun.Alttan alırken bıle kendı dedıgını kabul ettıren soru ve cevap yapıyorsun.Ben neler yazıyorum sen hala ısın goygoyundasın.
Bırakılım herseyı,elle tutulur ıslerı tartıssak ADAM gıbı?Cıdden ıstıyorum...
Mesajındakı soruları cevaplayım 27. kez.... ;
Pro oldugunu soylemedım,ıs oyle bır yere geldıkı,herkes bu ısı yutmus gıbıyazıyor.Amator ruhumuz gıdınce ısın tadı kacıyor.
Ben defalarca KOTU KULLANMISIM dedım,daha ne demem gerekırdı? Benı yarı belıne kadar cukura gomun taslayın vs?Ama sen ılla kendını teyıt ıstıyorsun,bırak bu ıslerı lutfen...
Hala deneme vs dıyorsun,75. kez yazdım,deneme ıstegı kımden geldı,lutfen CEVAPLARMISIN??
Gelelım gırıs hızlarına vs;Yahu okadar 458 vıdeosu koydum,kadran hızlarının gorundugu,onlarda begenılmedı.Mesajlarımın ıstedıgın yerlerı kaale alıp onemlı noktalarını atlamak olmuyor. Farklı pılotlar-farklı gunler ama aynı arac.Her cızgı farklı,sureler farklı ama kadran okunuyor.Onları degerlendır once.Demekkı sızlerın gırıs hızları aynı yada hızlı ancak KADRAN gorunen vıdeo koyunkı DOGRU degerlendırme yapalım. Alternatıf verıyorum ama hala sahsınla ılgılı seylerı yazıyorsun,sunu de bunu yaz dıyorsun kı defalrca yazmama ragmen!
Ayrıca tecrubelı pılotların surelerını nasıl olurda dıkkate almazsınız,demekkı ya cok daha bılgılı yada art nıyet var bu ıste?
Saskın olan 2-3 kısı var,konu domıne edıldı. Ben mantıklı sekılde yaklasıyorum ama oyle bılgı kırlılıgı oluyorkı,ısın ustune adımı yazıyorsunuz vs
Bakın;bu ıslerı konususcaksak elle tutulur seylerın ustune yorum yapalım.
Zero nun dedıgı gıbı o dedı bu dedı olmasın. Yarın Korfez var,22 Eylulde Korfez var. Gerekırse Izmıre tur duzenlıyelım,pıst aracları var,aramızdaCup yapalım ;)
Bız BMW klubu olarak Mayısda gıttık,cuma-Pazar.Hem tatıl hem eglence odu,malesef yol arac pıst rekorunu kırdım,emınım hatalarım vardır vs.
Bu tıp bır bulusma yapalım,ımkanlar TC de bu kadar ama olsun degerlendırelım...
Gelmek ısteyen varsa Ekımde Ring'e gıdıyorum yıne,ona katılın,Pist Kultur dagarcıgımızı genısletelım vs...
Uzum yıyelım,bagcıyı uzmeden ;)
Zeki 20 kere soyledim hala anlamamissin yavas girer hizli cikar senden iyi sure yapar diyorum. Bunu anlayamiyorsun ya da okudugunu anlamiyorsun.
Ben ilah degilim ama senin piste gelir gecer bi durur bi daha gecerim. Ama senin icinde arabami piste cikarmam anliyabilio musun? Ferrari pilotlarini burada kalibim icin bana emanet etmiyorlar 300 bin euroluk arabayi 1 haftaligina bosuna altimiza vermiyorlar. Ok?
Peki abi sen diyorsan kabulum ben,durur durur geçersin,samimi söylüyorum bunu.Bizim için değildi pistte video çekmen davetimiz ama onada kabul.Konu benim için sana birşeyler anlatmaya çabalamak adına sona ermiştir çünkü imkansızmış,ya da ben başaramadım.Teşekkür ederim.
Sunuda eklemeden gecemıyecegım;
Dun clıo RS i teslım aldım,2008 lastıklere ragmen vıraj gırıs hızı 458 e yakın yada ıyı olabılır azda olsa.
Sızlere ayrıntıyı yarın aksam pıstten sonra paylasacagım...
Zero;olayı hala manıpule edıyorsun.Alttan alırken bıle kendı dedıgını kabul ettıren soru ve cevap yapıyorsun.Ben neler yazıyorum sen hala ısın goygoyundasın.
Bırakılım herseyı,elle tutulur ıslerı tartıssak ADAM gıbı?Cıdden ıstıyorum...
Mesajındakı soruları cevaplayım 27. kez.... ;
Pro oldugunu soylemedım,ıs oyle bır yere geldıkı,herkes bu ısı yutmus gıbıyazıyor.Amator ruhumuz gıdınce ısın tadı kacıyor.
Ben defalarca KOTU KULLANMISIM dedım,daha ne demem gerekırdı? Benı yarı belıne kadar cukura gomun taslayın vs?Ama sen ılla kendını teyıt ıstıyorsun,bırak bu ıslerı lutfen...
Hala deneme vs dıyorsun,75. kez yazdım,deneme ıstegı kımden geldı,lutfen CEVAPLARMISIN??
Gelelım gırıs hızlarına vs;Yahu okadar 458 vıdeosu koydum,kadran hızlarının gorundugu,onlarda begenılmedı.Mesajlarımın ıstedıgın yerlerı kaale alıp onemlı noktalarını atlamak olmuyor. Farklı pılotlar-farklı gunler ama aynı arac.Her cızgı farklı,sureler farklı ama kadran okunuyor.Onları degerlendır once.Demekkı sızlerın gırıs hızları aynı yada hızlı ancak KADRAN gorunen vıdeo koyunkı DOGRU degerlendırme yapalım. Alternatıf verıyorum ama hala sahsınla ılgılı seylerı yazıyorsun,sunu de bunu yaz dıyorsun kı defalrca yazmama ragmen!
Ayrıca tecrubelı pılotların surelerını nasıl olurda dıkkate almazsınız,demekkı ya cok daha bılgılı yada art nıyet var bu ıste?
Saskın olan 2-3 kısı var,konu domıne edıldı. Ben mantıklı sekılde yaklasıyorum ama oyle bılgı kırlılıgı oluyorkı,ısın ustune adımı yazıyorsunuz vs
Bakın;bu ıslerı konususcaksak elle tutulur seylerın ustune yorum yapalım.
Zero nun dedıgı gıbı o dedı bu dedı olmasın. Yarın Korfez var,22 Eylulde Korfez var. Gerekırse Izmıre tur duzenlıyelım,pıst aracları var,aramızdaCup yapalım ;)
Bız BMW klubu olarak Mayısda gıttık,cuma-Pazar.Hem tatıl hem eglence odu,malesef yol arac pıst rekorunu kırdım,emınım hatalarım vardır vs.
Bu tıp bır bulusma yapalım,ımkanlar TC de bu kadar ama olsun degerlendırelım...
Gelmek ısteyen varsa Ekımde Ring'e gıdıyorum yıne,ona katılın,Pşst Kultur dagarcıgımızı genısletelım vs...
Uzum yıyelım,bagcıyı uzmeden ;)
Manipule edecek kadar yeteneğim olduğunu düşündüğünüz için teşekkür ederim mutlu etti bunu sizin gibi birinden duymak.Pistte düellovari davetin benimle hiç alakası yok ben sadece kelalpere aracımız aynı olduğu için kendiside yardım etmeyi sevdiği için belki video yapar bize diyeydi ama o konuda kapandı.Benim için konu kapanmıştır adınızı kullandığımız için sizi üzdüysek affola aracım satılmazsa ben askere gidene kadar ve o süre zarfında bir pist günü daha olursa manimizde olmazsa tabi gelmeye orada tanışıp konuşmak isterim sizinle bize katacağınız çok şey olduğunu düşünüyorum.Teşekkür ederim tekrar konuma renk kattığınız için.Ringde bol keyifler diliyorum size bizimle foto video paylaşırsanız kendi adıma söyleyeyim sevinirim..
Sunuda eklemeden gecemıyecegım;
Dun clıo RS i teslım aldım,2008 lastıklere ragmen vıraj gırıs hızı 458 e yakın yada ıyı olabılır azda olsa.
Sızlere ayrıntıyı yarın aksam pıstten sonra paylasacagım...
Şu söylediğinizin devamında testini yaptıktan sonraki yorumlarınızı merakla bekliyorum :)
Yahu zero(Zekı degıl mı?) Hala Daveti(N) dıyorsun...
Yapma etme artık,manıpule edıyorsun dıyıncede katılmıyorsun.
Bu fıkır ılk TaGo ısımlı uyeden cıktı,hatta bende hemen olsun ,zaman gecmesın hatta pazar korfez var cıkalım dedım.
Davete ıcabet ederım dedım.
Sonra art nıyet var dıyınce kızma lutfen ;)
2 mesaj once yazdıklarımı gozunu seveyım 10 dakıkanı ayır yap.
Hatta senmıydın bılmıyorum bır arkadasımız usenmemıs resımler vs koymustu vıdeolarda,o vıdeoları ınceleyerek ızleyın,bos verın benım surelerı,onlar sonucta rusdunu ıspatlamıs ınsanlar,onları degerlendırelım.
Bak ben senın ıstegını yaptım,sende benımkı yap ama...
kelalper
07-09-2013, 13:30
Zeki anlayamiosun. Bana neyi kabul ettirme niyetindesin onu anlamiorum. Viraja yavas girip hizli cikilamayacagini mi kabul etmem gerekiyor. Ben size birsey ogreticem diye arabamin canina okuyacak halimde yok. Bu is video dan ogrenilseydi ac youtube u megane ile dunya kadar video var pistlerde. Onlari izle. Bi de bana hayatin pistte gecmis diosun ya. Gecmedigini nereden biliosun? Bu isin egitimini almadigimi nereden biliosun? Piste ayiracak artik butcemde yok vaktimde yok. Bak intercity high performance egitimi veriyormus. Oraya katilin iste oradan ogrenin benim videolarimdan ogrenebileceginden cok daha fazlasini ogrenirsin emin ol.
Bende 1-2 aracın pazarlık aşamasına geçiyorum. Yakında herkes aynı klasmanda zaman kasar daha bile güzel olur :)
Bu fıkır ılk TaGo ısımlı uyeden cıktı,hatta bende hemen olsun ,zaman gecmesın hatta pazar korfez var cıkalım dedım.
Hatta senmıydın bılmıyorum bır arkadasımız usenmemıs resımler vs koymustu vıdeolarda,o vıdeoları ınceleyerek ızleyın,bos verın benım surelerı,onlar sonucta rusdunu ıspatlamıs ınsanlar,onları degerlendırelım.
Murat bey tek bir şey sormak istiyorum size biz ya ferrari bu o virajlara nasıl bu kadar yavaş giriyor şaşırtıcı doğrusu dediğimizde siz bize ne cevap verdiniz ?
Sadece bunu öğrenmek istiyoruz yaşta da tecrübe olarakta büyüksünüz bizden ama bunu bize yansıtma konusunda problem var sanırım.
Dip not : Yaptığınız süre umrumda değil arkadasınız ya da sizin tastikleyip hadi çıkalım demeniz umrumda değil alın yapın ben her pistte 1, oldum kimse kıramadı demenizde umrumda değil tek umrumda olan alçak gönüllü olup evet yavaş girdim risk almadım ve ya ferrari çok kayıyor gerçekten arkadaşlar düşündüğünüz gibi değil demenizdi . Alt alt sınıf araç diyerek alın siz yapın da görelim diyerek hiç bir yere varamayız . DAha da konu hakkında konuşmaya gerek yok siz pist uzmanısınız her konuya her kesi eleştiriyorsunuz hız yavaş cizgi oturmamış gibi size biri bişey diyince ama hemen savunma yapıyorsunuz ilginç
Davet konusunda gerçekten tam anlamıyla anlayamadım ne ifade etmek istediğinizi?Art niyetim olduğunu düşündüğünüz konuyuda açıkçası bilmiyorum çünkü art niyetim hiç olmamıştı size ilk soruyu sorduğumda ama farklı noktalara geldi konu bir şekilde.Ben bilgisayardan çok anlamam resim koymayı bile zoraki yapmıştım bir sefer siteye.Sizin şu an istediğinizi anladığım anda yapacağım ama çözemedim :)
Zeki anlayamiosun. Bana neyi kabul ettirme niyetindesin onu anlamiorum. Viraja yavas girip hizli cikilamayacagini mi kabul etmem gerekiyor. Ben size birsey ogreticem diye arabamin canina okuyacak halimde yok. Bu is video dan ogrenilseydi ac youtube u megane ile dunya kadar video var pistlerde. Onlari izle. Bi de bana hayatin pistte gecmis diosun ya. Gecmedigini nereden biliosun? Bu isin egitimini almadigimi nereden biliosun? Piste ayiracak artik butcemde yok vaktimde yok. Bak intercity high performance egitimi veriyormus. Oraya katilin iste oradan ogrenin benim videolarimdan ogrenebileceginden cok daha fazlasini ogrenirsin emin ol.
Sana birşeyi kabul ettirmeye çalışmıyorum.Seninle tartışma konusuna bir son verip sadece bir bilgiye ihtiyacım olduğunda sana sorma yöntemime devam edeceğim tabi bu saatten sonra yanıtlarmısın bilemiyorum :)
Bende 1-2 aracın pazarlık aşamasına geçiyorum. Yakında herkes aynı klasmanda zaman kasar daha bile güzel olur :)
Hayırlısı olsun Tarkan abi inşAllah istediğin gibi bir araç bulur ve katılırsın bu eğlenceye İstanbul Parkda.
Vazgectım :(
Ben yarın Korfezdeyım. Genelde tum pıst gunlerınde de oluyorum zaten. Herkesle herseyı yapmaya ve paylasmaya hazırım.
Vazgectım :(
Ben yarın Korfezdeyım. Genelde tum pıst gunlerınde de oluyorum zaten. Herkesle herseyı yapmaya ve paylasmaya hazırım.
Kusura bakmayin sizide yorduk gereksiz yere.Art niyet hic olmamisti yineliyorum bunu.Korfezde size basarilar diliyorum bizim her zaman her organizasyona katilacak imkanimiz olamayabiliyor.Clionun neler yapabilecegini merak ediyorum korfez icin bildigim kadariyla cok uygun bir arac.Bir pist gununde yuz yuze tanisip gorusmek uzere.
Ben soyliyim
Testlerdede soylenen 458onden kaymaya meyilli, bundan dolayi viraj giris hizi ozellikle yavas virajlarda kafasi stabil donen araclardan yavas olabilir.
Demek degilki carera gt daha yavas olucak salladm ama cok hizlida olamiyor bunu herkes gordu ztn..
Serhat Y.
07-09-2013, 15:07
Kusura bakmayin sizide yorduk gereksiz yere.Art niyet hic olmamisti yineliyorum bunu.Korfezde size basarilar diliyorum bizim her zaman her organizasyona katilacak imkanimiz olamayabiliyor.Clionun neler yapabilecegini merak ediyorum korfez icin bildigim kadariyla cok uygun bir arac.Bir pist gununde yuz yuze tanisip gorusmek uzere.
O clıoyu bende cok merak edıyorum, korfezde tutulacak heralde zaman.bakalım bı gorelım sureyı:) bızım zamanlar bellı kendı arkadas grubumuzda, rekorda sanırım onurcanda olmalı ama zaten hepsı bırbırıne yakın, 997tt 54 sec.bısıler yaparsa ılk tebrık benden,ıncar vıdeosu olursa tadından yenmez:)
54 luk zamanın Pıst ustu vıdeosu var mı?
Ve hangı aracla?
54 luk zamanın Pıst ustu vıdeosu var mı?
Ve hangı aracla?
onurcan 54.9xx yapmıştı ama slick lastik yoktu conti sc 5 lerle
Vıdeo ve hangı arac? Slıck lastık degılde semı slıck ancak yol tıpı ıyı gecerlı....
Vıdeo ve hangı arac? Slıck lastık degılde semı slıck ancak yol tıpı ıyı gecerlı....
s2000 ile...
Onurcan şu boyun büken video değilmiydi 54olan :) clio 197 bence müthiş başarılı olacaktır hafif sayılabilecek kilosu torklu atmosferik makinası ve kısa şanzımanıyla
Bana mını-polo-ıbıza-clıo yada o tarz aracların best tıme ı lazım?
Gercı Murat la konustum,yarın cıkartıcak bana pıstekı arsıvıne bakıp.
Vıdeo var mı?
Edıt:ClıoIII un kılosundan hıc memnun degılım.Ya motor 220-225 Hp olmalıydı yada 70 kılo hafıf.
ClıoI ın kılosu optımumdu,bu arac 1344 kılo cıktı anasını satımm :(
Cam tavan nedır kardesım spor aracta!!
Vıdeo var mı?
yiğit timur r53 mini jcw ile 53.9 olması lazım 2 kişi potenza s001 ler ile
daha yüksek beklediniz belki mini,polo vs derken ama çitayı çok yükselttim sanırım
not:tek seansda yapılan süre
55,001 yapmistim on frenlerden biri tutmuyordu, continental yol lastikleriyle, slick semi slick falan yok. Korfeze 2.cikis. Bence bu sure cok rahat asagi cekilir, s2000 acemiligim.
Videoyu izlerken boyuna dikkat :D Hayatimda bu kadar kotu video gormedim :D
m2MpXq-8SpY
Vıdeo var mı?
Edıt:ClıoIII un kılosundan hıc memnun degılım.Ya motor 220-225 Hp olmalıydı yada 70 kılo hafıf.
Benim merak ettiğim konu. Araçlardaki cam tavan ağırlığı ortalama nedir ?
50kg var mı :soru:
Vıdeo var mı?
Inanamiyorum ya neymis 1344 kilo daha az olmaliydi megane rsler bile cam tavansiz 1350kilo diye biliyorum neredeyse esit.Cunku teknik verilerde 1260kilo diyordu clio3 rs icin o zaman biraz fazla agirmis gucune gore sanki,hadi cam tavan tamam diyelimde clio ebatinda spor arac icin 1344kilo nedir hakkaten!Sokseniz arka koltuk stepne kriko falan falan bi faydasi olurmu acaba kac kilo ceker?
Yıgıt ıyıdır.O mınıyı ıyı yapmıstı.
Benım aklımda ılk cıkıs ıcın dusuk 55 ler var. Aracı bıtırınce hedefım dusuk 54 ler korfez ıcın.
Cam tavanın agırlıgından zıyade burulma dırencı ıcın konan parcalar agırlastırıyor,evet 50 kılo vardır koydugu.
Buaraca Cruıse-keyless-xenon-muzık sıstemı koymuslar!Bu zıhnıyetı(Reno Mais) kınıyorum,cahıllık dız boyu...
Bugun anfıyı soktuk Cemal ıle,masallah,kulce koysalarmıs!Bu sefer radyo dahıl calısmadı :(
Su agırlık cok kafama takıldı ve elımde koltuk-jantdan baska opsıyon yok...
FeaTuRiNG
07-09-2013, 16:14
Vıdeo var mı?
Ruhsatta 1344 yazıyor değil mi ? Yoksa tarttınız mı ? ? Bende tartıyla ruhsat farklı çıktı..
Edit: Yurt dışında tartmışlar fark 25 kg civarıymış.
kelalper
07-09-2013, 16:20
Yıgıt ıyıdır.O mınıyı ıyı yapmıstı.
Benım aklımda ılk cıkıs ıcın dusuk 55 ler var. Aracı bıtırınce hedefım dusuk 54 ler korfez ıcın.
Cam tavanın agırlıgından zıyade burulma dırencı ıcın konan parcalar agırlastırıyor,evet 50 kılo vardır koydugu.
Buaraca Cruıse-keyless-xenon-muzık sıstemı koymuslar!Bu zıhnıyetı(Reno Mais) kınıyorum,cahıllık dız boyu...
Bugun anfıyı soktuk Cemal ıle,masallah,kulce koysalarmıs!Bu sefer radyo dahıl calısmadı :(
Su agırlık cok kafama takıldı ve elımde koltuk-jantdan baska opsıyon yok...
Murat megane larda aynı şekilde. Benim ön koltukların tanesi 42 kg. Öyle düşün.
Serhat Y.
07-09-2013, 17:08
onurcan 54.9xx yapmıştı ama slick lastik yoktu conti sc 5 lerle
Bende oole hatırlıyordum ama 55 sec.mıs. Fn2 type r kendı aracımla 55,6 donmustum semıslıck sport cup larla.
Tarttim araci. Bugun ku 36 taktim ve kotu supriz TW 180 cikti lastigin yani yol lastigi ile ayni.
Ben 60-80 bekliyordum.
18 janta cikmak istemiyorum,225 lastik icin 8" jant alacagim.
Nankang vardi,ismini yanlis yazabilirim,bilmedigim icin almadim. Kazulet bir olcu var malesef...
Hic birsey bulamazsam conti vs alacagim...
Yarin fabrikada tekrar tartacagim Piste girmeden once,ankaradaki tartiya guvenemedim.
Bakalin yarin ne tepkiler vericek. Frenleri ve motoru ellemedim. Vakit kalmadi hicbirseye...
Tarttim araci. Bugun ku 36 taktim ve kotu supriz TW 180 cikti lastigin yani yol lastigi ile ayni.
Ben 60-80 bekliyordum.
Nankang vardi,ismini yanlis yazabilirim,bilmedigim icin almadim. Kazulet bir olcu var malesef...
Yarin fabrikada tekrar tartacagim Piste girmeden once,ankaradaki tartiya guvenemedim.
Bakalin yarin ne tepkiler vericek. Frenleri ve motoru ellemedim. Vakit kalmadi hicbirseye...
Conti sport 3ler 280 ad08 advanlar 180 ve a048ler 60TW degerleri.Bence KU 36lar her turlu normal yol lastiginden basarilidir,genelde yol pist karisik kullanimi oldugundan normal conti sport serisine gore daha iyi olur diye dusunuyorum.Nankangin semi slickleri birkac kullanim icin pistte iyi ama cok cok uzun omur beklemeyin.
Ben 60-80 bekliyordum.
Yanaklari yumusak diye yazmistim. Tutunmasi yol lastiginden daha iyi fakat keskinligi dusuk. Arac tepkileri yol lastiginden cok da farkli olmayacaktir.
Benim dikkatimi ceken tek nokta su oldu, yanak yumusak vs ama yanak yatirip altina almamis. Normal acisindan fazla lastik tuketip kenarlara inememis. Hem bu kadar yumusak hemde bunu yapmamasi bana garip geldi, teorisi olan ?
Paraya kiyarim diyorsaniz, moulded rally asfalt lastigi keskinlik konusunda fazlasiyla iyi gelecektir. Su an, 225,215 konusunda benim buldugum en iyi lastikler. Ama dusuk hizli virajlarda onden kayiyorum.
Resim koymayi bilmiyorum ad08le 2.38dondugum turumda lastik havalarim 32 olmasi gerekirken 22 cikti.22psi ile dondugum lastiklerin yanaklarinin resmini size gostermek isterdim yanaga en ufak bir yatma ve asinma yasanmamis sok oldum normalde paramparca olmasi lazimdi.Conti sport 5lerle 1 yaris sonrasi cop olmustu mesela ideal hava ile kullanilmasina ragmen.En kotu semi bile spor yol lastiginden her turlu iyidir sahsi gorusum.
Conti 5P 120 var,Brid re050A 140 var vs...
TW dusuk olmasi cabuk isinmasi ve yumusakligi ;)
Cabuk bitsin hatta tek pist gununde bitsin ama hakkini versin...
Pirelli medium aldim 1185€ ya(iyi fiyat) ama once tepkilerini goreyim,sonra takicagim.
Yani Ku 36, pist degil,asfalt agirlikli arada pist gunu lastigi diyelim :(
Yanagi jantin altina almama sebebi; Topuklarin mukavemetinin iyi oldugu anlamina gelir ve tabanin uzamadigini anliyoruz. Ayrica lastik sertlestirdi Contiden sonra. Havalari lastik otursun diye fazla yaptirttim ama bukadar farketmez havayla.
Yarin hersey belli olucak.
Tek derdim hidrolik kaynamasi,Degiddigini hatirlamiyor sahibi,bugun hic birseye zaman kalmadi malesef :(
Buarada rally asfalt degil,pist lastigi alin daha efektif.
215 ve 225 de iyi Buldugunuz lastikler neler?
Merakla zamanları bekliyorum. 55-56 Civarları zaten kıyas için güzel. 54Ler olursa rekabet çok zorlaşır.
Pirelli medium aldim 1185€ ya(iyi fiyat) ama once tepkilerini goreyim,sonra takicagim.
Yanagi jantin altina almama sebebi; Topuklarin mukavemetinin iyi oldugu anlamina gelir ve tabanin uzamadigini anliyoruz. Ayrica lastik sertlestirdi Contiden sonra. Havalari lastik otursun diye fazla yaptirttim ama bukadar farketmez havayla.
Tek derdim hidrolik kaynamasi,Degiddigini hatirlamiyor sahibi,bugun hic birseye zaman kalmadi malesef :(
Hmm Pirelli medium dediginiz lastik hangisi ? 1185euro, 3200 tl ? Hidrolik kaynamasi korfez de zor gibi gibi ama dikkat etmek lazim tabi.
Rally asfalt bencede yeterince efektif degil ama benim butcem ona yetti, cikma aldim bir arkadasimizdan. Normal pist lastigi full slick bulamadim, zamanlamam baya gecti.
Ben 2 set Rally Moulded type lastik eskittim ikiside soft tu, biri pirelli, biri Yokohoma. Yokohama nin uzerine 2 kesik kanal attik daha cabuk isinmasi amaciyla, belki o yuzdendir ki Yokohoma lar Pirelli lerden bariz iyiydi. Ozellikle ilk pist gununde, ikinci pist gununde 12-13 de asiri onden kaymaya basladi. Tam olarak sebebini bulabilecek kadar deneyimli degilim henuz, insallah bir sure sonra lastikleri isilarini detaylica tartisir duruma geliriz.
not: ozel mesajima cevap vermediniz :(
Zekı haklı,Benzer ebatlarda 215 225 csc5-3 toyo t1r s001ler 280tw ye sahıp,
ad 08 gıbı pıst yolkullanımı karısık ama tutunması mukemmelolan bı lastık 180 degere sahıp, 140 180 arası bu tıplerde ideal kabuledılıyor gordugum, rs3 rsr vs
kumhoda onun ıcın 180 degerı bır mıktar uzun omure kaçsada ıdeal..
bende bugun taktım diğer konuyada yazıcam
omuzları kesınlıkle cok saglam ve sert yatma yok,aynı ebatta normal lastıkten yanagı azıcık daha genış ona ragmen dıreksıyon tepkılerınde azalma yok,araba her sekılde duz basıyor yere yatma hıssı azalıyor
konforda sertlıge ragmen degısmedı onun nedenıde yanak yukselıgının azıcık artması ve yumusak lastık olması.
Pist icin Medium fiyati,fabrikadan indirimle aldim.
Hidrolik ozelligini kaybettiyse hemen kayniyor malesef :( Bakicagiz artik...
Yokolarin iyi olmasi garip,pirelli iyidir pistte aslinda?
Dedigim gibi omuz sert ve saglam ve benim yer cucesi sertlesti.
Yol lastigi cok var 120-140 arasi ve semi slick 80 nin alti olmaliydi. E ozaman Kumho secilmez cunku pahali olurdu ;)
55 hedef benim...
Bakalim ne cikicak? Bir cok arcla ciktim ve zamanlar yapmistim. Bu yer cucesi ne yapicak...
55 Koşulur sıkıntı olmaz. Yüksek 54lerde. Ama alt 54 biraz zor bir hedef.en azından benim için. Clio rs le tabi. Körfeze hiç çıomadım bu arada
Daha hic kullanmadim bu araci,fren sikinti olmazsa 55 cikar.
Yagmur 12 gibi gelicekmis,insallah gelmez...
22 eylulde ne olup ne olmiyacagi tam cikar...
Yolu tutuş nasıl
Valla abı gorunen oldukça ıyı daha 50 km fılan olmustur lımıt denemedım ama kaydıramadım bıle. vıraj demırı takılmıs gıbı stabıllestı, yanda oturan alakasız ınsan bıle araba yola saglam oturuo dedı:D
Daha hic kullanmadim bu araci,fren sikinti olmazsa 55 cikar.
Yagmur 12 gibi gelicekmis,insallah gelmez...
22 eylulde ne olup ne olmiyacagi tam cikar...
Yuruyene bısıy yaptınızmı,
genel çeviklik stabılıtesı kullanım zevkı nasıl?
OrcunInce
07-09-2013, 23:06
Selam arkadaşlar,
Bugün supersportlar ile süre ve viraj hızları merak ediliyordu. Bende taze taze bilgileri paylaşayım Murat bey f458'in viraj hızlarınıda karşılaştırma şansımız olur diye düşünüyorum. Öncelikle 2-3 tur hot-lap şanzımız oldu bu yüzden bu süreler 1-2 saniye daha geliştirilebilir diye düşünüyorum. Detaylı bilgileri sadece carrera 4s ile edinebildim, 2010 modeldi. 385 ps, 4 çeker kendisi.
- start finish düzlüğünde max speed 190 oluyor - f458 230 görebilmiş.
- ilk virajda f458 apekste 88 km'de, carrera 4s 95 km.
-2. viraj f458 135, carrera 140
-3. viraj f458 105 le girmiş çizgiyi kaçırmış, carrera 93 ile stabil girmiş.
-4-5 virajları f458 72 gibi dönmüş, carrera 75 gibi.
buraya kadar hep kafa kafaya, azıcık carrera önde denebilir.
-f458 8'e 112 le başlamış son apexte hız 159, carrera 128 ile başlamış son apexte hızı 163.
-f458 11'i (hızlanma virajı) 191 ile dönmeye başlamış, carrera 205 ile. virajı bitirdikleri anda hızlar f458 210, carrera 213. arka düzlüğün sonunda ki hızlar, f458 269 - carrera 229.
Hot lap'in sonucunda 4s 2.21 gibi bir süre elde etmiş. f458'in 2.17lik (best lap: 2.14.9) turundan 4 saniye yavaş. Dediğim gibi otomobili tanımamama ve sadece 2 sıcak turum olmasına göre bu süre inebilir. En azından 2 supersportu karşılaştırabildik. carrera güçsüz evet, düzlük sonlarında ki hızlardan belli. ama sanırım virajlarda çok daha başarılı, özellikle hızlı virajlarda. bu arada pzero lastikler ile bu süreler. slick-hemi slick gibi bir durum yok. iyi geceler :)
edit: virajlarda daha başarılı sanırım diyorum çünkü f458 ile hot-lap şansım olmadı henüz. bu bir çamur atma değil kesinlikle yanlış anlaşılmasın. :) video-foto vs. dün de demiştim classified bir organizasyon olduğundan alınamadı. ama süre açıklanacaktır.
kelalper
07-09-2013, 23:07
ne aldın lastik? Orasını kaçırmışım.
Orcun masallah 2*3 tur sonunda yapılan sure cok cok ıyı....
(bugun 9 gıbı vm plaka kırmızı cupra buyaka avmnın orda yanından gectımsanırım arabayı baskası suruodu)
Selam arkadaşlar,
Bugün supersportlar ile süre ve viraj hızları merak ediliyordu. Bende taze taze bilgileri paylaşayım Murat bey f458'in viraj hızlarınıda karşılaştırma şansımız olur diye düşünüyorum. Öncelikle 2-3 tur hot-lap şanzımız oldu bu yüzden bu süreler 1-2 saniye daha geliştirilebilir diye düşünüyorum. Detaylı bilgileri sadece carrera 4s ile edinebildim, 2010 modeldi. 385 ps, 4 çeker kendisi.
- start finish düzlüğünde max speed 190 oluyor - f458 230 görebilmiş.
- ilk virajda f458 apekste 88 km'de, carrera 4s 95 km.
-2. viraj f458 135, carrera 140
-3. viraj f458 105 le girmiş çizgiyi kaçırmış, carrera 93 ile stabil girmiş.
-4-5 virajları f458 72 gibi dönmüş, carrera 75 gibi.
buraya kadar hep kafa kafaya, azıcık carrera önde denebilir.
-f458 8'e 112 le başlamış son apexte hız 159, carrera 128 ile başlamış son apexte hızı 163.
-f458 11'i (hızlanma virajı) 191 ile dönmeye başlamış, carrera 205 ile. virajı bitirdikleri anda hızlar f458 210, carrera 213. arka düzlüğün sonunda ki hızlar, f458 269 - carrera 229.
Hot lap'in sonucunda 4s 2.21 gibi bir süre elde etmiş. f458'den 6 saniye yavaş. Dediğim gibi otomobili tanımamama ve sadece 2 sıcak turum olmasına göre bu süre inebilir. En azından 2 supersportu karşılaştırabildik. carrera güçsüz evet, düzlük sonlarında ki hızlardan belli. ama sanırım virajlarda çok daha başarılı, özellikle hızlı virajlarda. bu arada pzero lastikler ile bu süreler. slick-hemi slick gibi bir durum yok. iyi geceler :)
edit: virajlarda daha başarılı sanırım diyorum çünkü f458 ile hot-lap şansım olmadı henüz. bu bir çamur atma değil kesinlikle yanlış anlaşılmasın. :) video-foto vs. dün de demiştim classified bir organizasyon olduğundan alınamadı. ama süre açıklanacaktır.
Tebrikler Orcun sure 2-3 hot lap icin super.Virajlarda iyiymis ;)
OrcunInce
07-09-2013, 23:24
Orcun masallah 2*3 tur sonunda yapılan sure cok cok ıyı....
(bugun 9 gıbı vm plaka kırmızı cupra buyaka avmnın orda yanından gectımsanırım arabayı baskası suruodu)
toplam 20-30 tur arası gitmişimdir abi, ama katılımcıya anlata anlata geçti hemen hemen hepsi. bir boşluk anında 2-3 tur atabildim hot-lap olarak. yani otomobili 2-3 tur kullanmadım sadece. haksızlık olmasın. :) teşekkür ederim.
Vm cupra'nın aynısından var bir tane daha, birebir aynılar. benim ki değildi :)
OrcunInce
07-09-2013, 23:29
Tebrikler Orcun sure 2-3 hot lap icin super.Virajlarda iyiymis ;)
Zeki çok saol. Yalnız bir kaç birşey söyleyebilirim carrera 4s için. hızlanmalar çok iyi olmasada, vites geçişleri çok net ve kasılmadan. pdk'ya 5 yıldız verelim :)
frenler çok iyi, onu ayrı beğendim.
lift-off dünyanın en tehlikeli şeyi diyebilirim carrera için. 8'de 145 ile deneyince ilk turlarda arkayı hemen yanımıza aldık, kontrada milisaniye geciksem şu an burda olmayabilirdim, tamamen şans :hahaha:
gün içinde aventador ve gallardo kullanma şansım oldu, virajlarda çok farkları yok hiçbirinin. ama düzlükler de aventador ruh hastası bir makina. :icon_tup:
bakım durumlarından mı bilinmez ama carrera'nın frenler lambo'lardan iyiydi gibi geldi bana, Murat bey daha iyi bilir supersport'ları o bu konuya bir açıklık getirebilir :)
Video var mi? Kadranli lutfen...
Diger koydugum Jason ve Onur videolari inizlediniz mi?
Ayrica benim 2:17 degil 2:14 suresini karsilastirirsan daha efektif olur.
Kadranli videoyu merak ettim...
Bu lastigi yarin her sartta bakicagim...
Edit:145 ile 8 e girebildiniz? Toplamayi geciyorum,girebildiniz... O an nasil anladiniz 145 oldugunu?frene basarken kadrana mi baktiniz....
OrcunInce
07-09-2013, 23:37
Murat bey yazdım ya classified diye :) pist gününde konuşurken elden izletebilirim ama :) jason'la konuştum bende bugün, 4-5 turda 2.17 daha ne olsun dedi :) ayrıca sizin 458 sürenize asla kötü denilemez, eğer öyle anlaşıldıysamda kusura bakmayın lütfen. haklısınız ben 2.17 ye baktım hemen mesajı editliyorum, fark o zaman 4 saniye. clio ile istanbul park'a çıkmayı düşünüyor musunuz? bir ara çok niyetlendim ama önden kazalı çıktı alamadım. izlenimlerinizi çok merak ediyorum.
cevap edit: 8'e 145 ile girmeyi denemedim Murat bey 8 içinde 145'e çıkıp önden kaymaya başlayınca lift off ile toplamayı denedim, acemilik diyelim. hızda şöyle, 140'ı geçtin dönmeyecek dendiği andan hemen sonra olanlar oldu. :)
Edit:145 ile 8 e girebildiniz? Toplamayi geciyorum,girebildiniz... O an nasil anladiniz 145 oldugunu?frene basarken kadrana mi baktiniz....
Haydaa basa donmuyoruz degil mi?Ya da kadranli resimli videolu yeni bir supersport konusu acalim isterseniz benim konumun disina cok sapti zaten bari burada tekrar alevlenmesin lutfen.Muhtemelen viraja girmeden cok kisa sure once bakmistir ondan sonra toparlarken bir daha bakmasina gerek yok heralde oyle dusunuyorum.
O kadar gerek varki...
145 ile frene basip cok cok kisa zamanda 120 ye inersiniz.
Haydaasi yok,ben nasilkadranli koyuyorsam ve elestri/oneri bu nispette yapiliyorsa,bende daha iyi olan bir sure yada kullanimi gormek istiyorum.
Bak yine fikrin neyse zikrin o oluyor,tarafsiz dusun,aklindan gecenleri varmis gibi yazma...
Clio ile mutlaka cikacagim tabi,eglenmek icin aldim,1993
yilina geri dondum ;)(205 Gti 1.9 ruhu)
Jason benimkini ve Onurunkini kullandi. 4 tur meselesi degil,cizgiler ve viraj hizlarini bakin koydugum videolarda.
Yani sadece benim 14 adet ist park videomdan secilmis bir taneyi degil,2 farkli pilotum ayni aracla yurudugu cizgileri/hizlarida yorumlamak icin izleyin/yazin vs...
Yarin Korfeze beklerim,mangalda yapicagiz...
Arkadan motor işte:D
hot hachler daha zevklı be bunlardan:D
O kadar gerek varki...
Haydaasi yok,ben nasilkadranli koyuyorsam ve elestri/oneri bu nispette yapiliyorsa,bende daha iyi olan bir sure yada kullanimi gormek istiyorum.
Bak yine fikrin neyse zikrin o oluyor,tarafsiz dusun,aklindan gecenleri varmis gibi yazma...
Jason benimkini ve Onurunkini kullandi. 4 tur meselesi degil,cizgiler ve viraj hizlarini bakin koydugum videolarda.
Yani sadece benim 14 adet ist park videomdan secilmis bir taneyi degil,2 farkli pilotum ayni aracla yurudugu cizgileri/hizlarida yorumlamak icin izleyin/yazin vs...
Hayir haydaasi neden haydaa cunku burada benim konumda gunlerdir oyle veya boyle yol katettik ama tekrar alevlensin istemiyorum burada degil yani.Orcun bu konuda istek yapildigi icin bugun paylasti hizlari vs ama cekim yapamadik imkanimiz yoktu diyor.Benim fikrim neyse zikrim o dur zaten icten pazarlik yalan vs vs yapmam bence bu kotu degil iyi birsey olmali :) 205 gti cok severim 1.6 si vardi ben daha cocuktum bir gun ilk okulda okurken dondum eve bi baktim elime bir anahtar tutusturdular bin bak ama marsa basmak yok diye.Butun gun muzik dinledim o turuncu ibrelerine hayranlikla bakarak yalan olmasin 230 du sanirim nasil mutlu olmustum :) arada bir Metin amca gibi yazacagim bende baska turlu iclerimizdeki hirs,ates sonmeyecek anlasildi ;) izmit teklifiniz icin tesekkur ederim ama Istanbulun tam en uzak ucundayim ben gelesiye siz mangali bitirirsiniz baska bir zaman insAllah :)
OrcunInce
07-09-2013, 23:51
O kadar gerek varki...
Murat bey artniyetsiz yazdığınızı varsayıyorum sürekli :) nispet derken ? Daha iyi bir kullanım olduğunu yazmadım, belkide carrera uzun virajlarda daha iyidir dedim. jason'ın cümleleriyle olabilecek en güvenli ve en hızlı tur 2.17. sıfır risk çünkü katılımcı arabası..
Benim bir iddiam yok, ben daha iyi olmayadabilirim çok doal. Eğitmen olmak içinde Alper beyin dediği gibi yarışçı olmanıza gerek yok :) Belki siz carrera ile daha iyi dönersiniz benim böyle bir iddiamda olmadı :) ben virajları, süreyi yazdım. halk gününde oturur konuşur izler tartışırız :)
Clio ile iyi eğlenceler size yarın. konuyu daha fazla meşgul etmeyelim derim, özelden de konuşabiliriz problem değil. iyi geceler dilerim size..
OrcunInce
07-09-2013, 23:53
Arkadan motor işte:D
hot hachler daha zevklı be bunlardan:D
Bu konuda şöyle bir fikrim var, hot-hatch pistte risksiz eğlence demek. çok saçma birşey yapmadıkça çakmak zor, eğlenmek istersen de limitler çok düşük değil eğlendiriyor :)
Nispet'i oyle mi anladin o cumlede :(
Bu mihvalde/durumda demek...
Art niyet nerde olabilirki. Carrera kotubarac degil ancak giris hizlariniz daha hizli olduguna gore bende gormek istiyorum dogal olarak. Bir gun yapin lutfen,bu istegimde ciddiyim.
Zeki,konunun icine ettik,tamamiyle haklisin.
Alevnicek birsey yok,bak lutfen/rica ederim bakis acini degistir. Belki bu foeumda millet birbirine laf sokmaya/asagilamaya yada kavga cikartmaya calisiykr,sende on yargiyla bakiyorsundur vs. Ama o ben degilim,inan buna ;)
Yarin isleriniz yoksa cidden gelin;458 den Ave ye,Porsche turbodan lotusa kadar cok guzel parcalar,Scu clio vs de ;)
Zeki;o ara 18-19 yasimdayim,o 1.9 nasil kanima isledi biliyormusun. Suan en kral hot hatch gelsin,o his yok...
İnan buna...
Siz gencler cok sey kaybettiniz o bakimdan...
Nispet'i oyle mi anladin o cumlede :(
Bu mihvalde/durumda demek...
Art niyet nerde olabilirki. Carrera kotubarac degil ancak giris hizlariniz daha hizli olduguna gore bende gormek istiyorum dogal olarak. Bir gun yapin lutfen,bu istegimde ciddiyim.
Zeki,konunun icine ettik,tamamiyle haklisin.
Alevnicek birsey yok,bak lutfen/rica ederim bakis acini degistir. Belki bu foeumda millet birbirine laf sokmaya/asagilamaya yada kavga cikartmaya calisiykr,sende on yargiyla bakiyorsundur vs. Ama o ben degilim,inan buna ;)
Yarin isleriniz yoksa cidden gelin;458 den Ave ye,Porsche turbodan lotusa kadar cok guzel parcalar,Scu clio vs de ;)
Sorun degil sonucta bir noktaya varmak icin tartistik he vardik mi orasi mechul :) ben sizin kavga cikarmaya laf sokmaya asagilamaya gerek duymayacaginizi tahmin ediyorum herkesin yapisi farklidir sizinde bizimde degisik huylarimiz ve yapimiz var biraz bu konuda gordum kafamdaki taslar tam oturdu yerine :) gercekten aslinda gelmek guzel olurdu soz vermiyorum ama yarin Ahmetede bir sorayim belki ugrayabiliriz oraya bizde bir clioyla (85hp ama direksiyonda Ahmet oldumu 86 :) )kac gibi basliyor organizasyonunuz ve kaca kadar surecek?
Zeki;o ara 18-19 yasimdayim,o 1.9 nasil kanima isledi biliyormusun. Suan en kral hot hatch gelsin,o his yok...
İnan buna...
Siz gencler cok sey kaybettiniz o bakimdan...
Murat araban hayırlı uğurlu olsun.Ben inanıyorum senin pist tecrübenle güzel süreler çıkaracağın kesin.Yiğit boktan yağmurlu bir günün ardından tam pist kuru değilken 54.004 yapmıştı golf le.bu süreyi güzel bir günde dahada aşşağıya çekmek tabikide mümkün.aracın üzerinde corsalar vardı.tw 60 biliyorsun.sende corsaya bir bak derim.güzel lastik ben çok memnun kaldım bir takım hazırda bekliyor :)sen kesin iyi bir süre yaparsın eğer havada yağmur olmazssa.
205 1.9 için dediklerine katılıyorum muhteşem araçtı zamanında.kilitli dif.olmamasına rağmen inanılmaz yol tutuyordu.tam bir zevkmakinesiydi ama 91 senesinde bende vardı o günden bu güne teknoloji çok değişti buda bir gerçek.arabalar ağırlaştı ve elektonik çoğaldı zevkte azaldı.
Aynen oyle abi malesef...
Clio nun olcusu felaket,Corsa vs hak getire,uretimde bile yok. Corsalari 2001 yilindan beri kullaniyorum,beni pirelliye alistiran lastiktir.(her ne kadar cok kotu suprizler olsada)
Benim hedef bu sinifda 55 civari yapabilmek. Bugun gorecegim nedir bu arac,ne yapar...
Tam hazir oldugunda ozaman herseyi cikar,cuma aksam getirebildim istanbula.
Org saat 9 da baslar 5-6 gibi bitiririz heralde. Yeterki yagmur olmasin...
Aynen oyle abi malesef...
Clio nun olcusu felaket,Corsa vs hak getire,uretimde bile yok. Corsalari 2001 yilindan beri kullaniyorum,beni pirelliye alistiran lastiktir.(her ne kadar cok kotu suprizler olsada)
Benim hedef bu sinifda 55 civari yapabilmek. Bugun gorecegim nedir bu arac,ne yapar...
Tam hazir oldugunda ozaman herseyi cikar,cuma aksam getirebildim istanbula.
Org saat 9 da baslar 5-6 gibi bitiririz heralde. Yeterki yagmur olmasin...
murat bey 56-57 arası yapar,ihtiyarladı nede olsa hot hatch hızlı gelir ona:)))
Ozgur bey,ne diyim...
Amca oldum ;)
Suan 55,bu seansda 54 kusurat gelir heralde.
Yazilim-egsoz-fren kil tuy ile bakicagiz artik ;)
Ouuwww işte rekabete değecek birşeyler
Bugun pist tutunmasi kotu,cokkk tozlu malesef...
Ve aracin eksigi cok,bitsin oyle bakariz ;)
Video var demi. Yorumdamı yapmıyahh
Ozgur bey,ne diyim...
Amca oldum ;)
Suan 55,bu seansda 54 kusurat gelir heralde.
Yazilim-egsoz-fren kil tuy ile bakicagiz artik ;)
Guzeel,arabadan memnunmusunuz ilk izlenimler falan :) incar var mi varsa eklersiniz degil mi?
DoDo_hamann
08-09-2013, 15:20
Araba herşeyden önce yavaş hep bunu söyledim arabayı verirken de :) yazılım filtre ve biraz hafiflemeyle çok daha altına inecek inşallah :)
Bu hali ile bile 55 çok güzel.
Masallah, daha yolu var.. Ilk seanstan bu sure geldiyse gerisi gelir. 52-53 gelirse sure gtr la 3-4 sn fark kalacak arada buna ne diyorsun Murat abi :)
performansdan ziyade coilover,sway bar vs varmı eğer yoksa 55 güzel değer
Masallah, daha yolu var.. Ilk seanstan bu sure geldiyse gerisi gelir. 52-53 gelirse sure gtr la 3-4 sn fark kalacak arada buna ne diyorsun Murat abi :)
şu bizim arabayı sürmedin körfezde görelim dereceyi :)
DoDo_hamann
08-09-2013, 15:46
Coilover'dan başka birşey yok, street type coilover, kumho lastik :) Üzerindeki contilerle girmeyi yeğelerdim :)
kelalper
08-09-2013, 16:04
Onurcan 52-53 e inemez o araba ile. Hizi yetmez o arabanin o hizda donmeye.
Once Zekinin konusu pist ve o tip seylere dondu.
Kendiside bu konulara yazdigi icin izin almis sayiyorum ;)
Gelelim notlara;(Serdarlada istiare yaptik cok,Peak Garage)
Kesinlikle lastik yol tipi,isitmak dert,isininca icindeki genlesen havayi kontrol etmek dert vs. Bu lastik TW 80-60 olmaliydi. Cooper GP2 vardi,fanrikadan Kumho V700 lu ismi ardi ve TW 50 idi! Ahh ahh... :(
Sertligi ayarliyamadigim icin arka ve kafa kaymayi kontrol edemedim. Viraj cikislarinda kilit olmadigi icin fazla donen ic lastikden dolayi hep disari cikti bu yuzden gaza gec oturdum :(
Agirlik hasta etti,bu opsiuonlarla araci yaratan Mais deki adamin kaynanasina surekli kufrettim!Muzik sistemi-cam tavan xenon-keyless hatta cruise nedir hocam? Clio 4 kapiya koymazsin sen bunu,RS e koyuyorsun!
Serdarin yaptigi Clio 840 kilo,bu yer cucesi sisko 1344 arkadas! Suan 1303 kilo. Ama yine agir yine agir!
Cooper GP2,1180 kilo ve 218 HP! Kg/Hp ye bakarmisin... Sadece yazilim ve coille neler olir ki zaten bu halliyle bile Megane Thropy ye kok sokturdu Ring de...
Frenleri cok begendim ama arka frenim bitti,onlerde beyaz bayrak cikardi. Ama frenle ilgili upgrade en fazla 0,3-0,4 sec verir cunku iyi.
Arkayi kontrol etmek icin agirlik transferine iyi cevap veriyor ama sertlik ayari olmadigi icin,gaza oturmak icin sabir istiyor.
Kesinlikle min 70 kilo diyet ve 20hp civari guce ihtiyaci var.
Serdar usta bir kac cilgin fikir vermedi degil ;)
Simdi Sway-yazilim-kat iptali-intake-fren ve duzgun lastikle 53 yapicagimi dusunuyorum.Alper hakli,bu aracin 52 ve rahat 53 donmesi icin gucu cokk kisitli,kg/hp yetmiyor.Ah bu arac turbo olaydi,kasa agirliginin verdigi handikapi ortadan kaldirirdim.
Buarada 55 daha ilk sefer ve bu set up icin iyi,buarada 2. Seansdaki 9 hot lap'in 7 tanesi 55,bir tanesi warm up,biri spin ;)
Notlarim simdilik bu kadar.
Video yok cunku hafiza karti yoktu icinde. Bugrada bulamayinca,tup aparatlar elimde kaldi :(
Edit:arkadaki sikana M3 ve 997tt lerden hizli giriyorum. Sanirim Onur sormustu,ama girmek ayri,sonrasina guc yetmiyor.
İki kisi 997TT Mk1 ile 50,4 yaptim(tek kisi 49,X olur),hizlari kontrol icin ciktim Volkanim araciyla...
Gayet guzel bence, tam clio 197lik pist zaten..
kelalper
08-09-2013, 16:49
Murat yanlis anlama ama bence pist icin yanlis araba sectin. Trophy bile degil bizim rs den alsaydin cok daha iyi derece yapardin.
Alpercim oyle denk geldi ama belli olmaz ;)
Telde anlatirim planimi...
Clio 197 pistlik ama bu opsiyonlarla degil :(
Neyse,yapicagiz birseyler... Kilit olaydi :(
Hangi 197yi aldınız acaba? Eklediğiniz ilanlardan siyahı mı kırmızıyı mı?
İlani yoktu. Dogukana coktum resmen ;)
İsin latifesi tabi,otomobil hastasi,diger hastanin halinden anladi diyelim...
Serhat Y.
08-09-2013, 18:07
55 kac ogrenebılırmıyım kusuratı, aracla ılk tecrube ıcın guzel deger, tebrıkler..
Ku36 önerilmiyor şimdi anladığım kadarıyla. Phase 1 olsa önerirmiydiniz?
coilover yada özel bir yay önerebilirmi bilgi sahibi olanlar
55,4. Tesekkurler.
Beklenti onemli,Ku36 bana yetmedi ama su GP2 de ki stok Kumholar guzel,TW 50 ;)
Coili kesin sertlik ayarli alin...
Ku36 önerilmiyor şimdi anladığım kadarıyla. Phase 1 olsa önerirmiydiniz?
coilover yada özel bir yay önerebilirmi bilgi sahibi olanlar
Yanagi yumusak baya ama ben seviyorum. O fiyata sevilmeyecek lastik degil :)
Tabi daha iyileri mevcut ama fiyat x2 oluyor acikcasi..
Yuklemeyı becerırım umarım;
http://bit.ly/c25MCx][img]http://p1309.hizliresim.com/1f/8/sgfdn.jpg
http://bit.ly/c25MCx][img]http://r1309.hizliresim.com/1f/8/sgfj5.jpg[/img
http://bit.ly/c25MCx][img]http://r1309.hizliresim.com/1f/8/sgflm.jpg[/img
http://bit.ly/c25MCx][img]http://j1309.hizliresim.com/1f/8/sgfms.jpg[/img
Alpercim oyle denk geldi ama belli olmaz ;)
Telde anlatirim planimi...
Clio 197 pistlik ama bu opsiyonlarla degil :(
Neyse,yapicagiz birseyler... Kilit olaydi :(
aslında mini gp 1. jenerasyon alabilirdiniz 50 bin gibi bir rakama çok güzel bir araba vardı ve ufak tefek motor modifikasyonu ve yol tutuş için sınırsız ekipmanlarla entersan süreler çıkabilirdi
PROMINENT
08-09-2013, 20:24
lotus kaç döndü ?
Sanırım 54,2 olabılır yada 53,8 arası bırsey...
Onlar 2006 ancak,eskı aracda sorun cok cıkabılıyor,km sı dusuk yoktu sanırım.
Aslında GP2 olsa,ne mıss olur degıl mı ;)
Serhat Y.
08-09-2013, 20:35
clio iyimiş fotolar açıklayıcı oldu. bence güzel seçim yapmışınız, ben bir önceki kasa diye anlamışım nedense.
uzman bu bence gp den iyi kaardeşim:D
]Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim (http://bit.ly/c25MCx)http://r1309.hizliresim.com/1f/8/sgfj5.jpg
]Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim (http://bit.ly/c25MCx)http://r1309.hizliresim.com/1f/8/sgflm.jpg
]Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim (http://bit.ly/c25MCx)http://j1309.hizliresim.com/1f/8/sgfms.jpg
duzeldi sanirim
clio iyimiş fotolar açıklayıcı oldu. bence güzel seçim yapmışınız, ben bir önceki kasa diye anlamışım nedense.
uzman bu bence gp den iyi kaardeşim:D
bana sorarsın hem yavaştır gp den hemde ikiside coiloverlı gp cliodan daha iyi tutuyordur :)
bence tabi
GP daha basarılı kesınlıkle ama ıcımdekı Reno sevgısı dıyelım ;)
Resım gorunmuyormuydu,yıne mı yuklıyemedım? Bende gorunuyor...
En yakın Park organizasyonu nezaman?
http://www.techturkey.com/forum/pist-yarislari-ve-time-attack/164154-pist-gunleri-hakkinda-hersey.html
Arkadaslar buradan devam edelim, konu perisan oldu :D
Caniniz sagolsun istedigimiz konudan devam edebiliriz 1 renault sport daha eklendigi icin konuya benim icin sorun yok :)
Tesekkur butonu yok,tesekkurler...
Zeki kim ne derse desin sınıfında her bakımdan on numarasın..Mükemmele yakınlaştın..
Murat bey gençlerin dediği bence doğru fakat sizinde en güzel cevabı reno ile vereceğinize inanıyorum..
Zeki kim ne derse desin sınıfında her bakımdan on numarasın..Mükemmele yakınlaştın..
Murat bey gençlerin dediği bence doğru fakat sizinde en güzel cevabı reno ile vereceğinize inanıyorum..
Zeki zaten mükemel kardesim 20 küsür yıllık arkadasım en iyi süreyi yapsın yapamazsa koşar itiklerim arabayı :))) reno sevgısı baska bizede asıladı basımıza iş verdı :))
Dogru cıdden....
Aracınız gercekten guzel allah kaza bela vermesin
yenı gpnın rıng zamanı 8.23, trophy yı bılıyoruz zaten 8.07
eskı gp clıo ıle karsılastırmasına gelınce bence clıo daha ıyı yol tutar bunu verılerle desteklemeye calıstım. fakat duzluk performans farkı var ve verısı az gp nın
2011 jcw nın 1.18 5.. gpnın 1.20 gorunuyor hockenheımda 1.18.6 r26 megane..
. 1.19da clıo yapmıs..
Autosport ve Evo nun testlerini oku ;)
Tesekkurler,yer cucesi resmen. Eksikleri butsin daha iyi olur insallah...
Teşekkür ederim Metin amca zamanla geliştirmeye çalışacağız fırsatımız oldukça.
Zeki zaten mükemel kardesim 20 küsür yıllık arkadasım en iyi süreyi yapsın yapamazsa koşar itiklerim arabayı :))) reno sevgısı baska bizede asıladı basımıza iş verdı :))
Sağol Ahmet ;)
Teşekkür ederim Metin amca zamanla geliştirmeye çalışacağız fırsatımız oldukça.
Sağol Ahmet ;)
Düzeltme yapma çakal öteki yazdığın daha iyiydi:)
bu arada aramızda gerçek F1 otomobili kullanmış olanlar da var, yok değil :) sene 2005, Ekim ayı. Fransa'da Circuit du Var'da eski AGS takımının, 1991 sezonunda yarışmış ve Tarquini tarafından kullanılmış otomobilini kullandım. 3.5 lt V8, 650 bg Cosworth motorlu, sürücüyle birlikte 600 kg, 6 ileri manuel şanzıman.
ondan önce de Formula 3 ile pistte turlar attım. eğitimimize eski F1 pilotu katıldı, eksik olduğumuz noktaları söyledi ve F1'teki performansa göre F1 otomobiline geçirdi bizleri. 10 kişi gittiğimiz eğitimde sadece 4 kişi F1 kullandık. inanmayan varsa, bulsun Autocar dergisinin 2005 yılı Kasım ayı sayısını 'Yılın Çaylağı' adlı yazıyı okusun.
hani utanmasanız kullanırım diyeceksiniz denmiş ya, yeri gelmişken utanamadım 'kullanırım' demiyorum 'KULLANDIM' diyorum :)
bu arada aramızda gerçek F1 otomobili kullanmış olanlar da var, yok değil :) sene 2005, Ekim ayı. Fransa'da Circuit du Var'da eski AGS takımının, 1991 sezonunda yarışmış ve Tarquini tarafından kullanılmış otomobilini kullandım. 3.5 lt V8, 650 bg Cosworth motorlu, sürücüyle birlikte 600 kg, 6 ileri manuel şanzıman.
ondan önce de Formula 3 ile pistte turlar attım. eğitimimize eski F1 pilotu katıldı, eksik olduğumuz noktaları söyledi ve F1'teki performansa göre F1 otomobiline geçirdi bizleri. 10 kişi gittiğimiz eğitimde sadece 4 kişi F1 kullandık. inanmayan varsa, bulsun Autocar dergisinin 2005 yılı Kasım ayı sayısını 'Yılın Çaylağı' adlı yazıyı okusun.
hani utanmasanız kullanırım diyeceksiniz denmiş ya, yeri gelmişken utanamadım 'kullanırım' demiyorum 'KULLANDIM' diyorum :)
Su an ben sizin bulundugunuz platformda pistle alakali birseyler yazmaya utandim ama,anlayana...
Vıdeo var mı?
best mi diil mi bilmiyorum ama hiçbir modifiye olmayan (zaten test aracı, olamaz), otomatik şanzıman, iki kişilik ve 195'lik standart fabrikdan çıkış lastikleriyle 56.3 sn turumun videosu. araç cooper S, Polo GTi'da var o da tamamen standart halde 56.9 yaptı. Megane RS225 56.9 yaptı...
link şu: Mini Cooper S Otoloji.com - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=xFG_N6oNZz0)
Su an ben sizin bulundugunuz platformda pistle alakali birseyler yazmaya utandim ama,anlayana...
estağfurullah, olur mu öyle şey? yine de teşekkürler...
bu arada haftasonu ben de İstanbul Park'taki organizasyonda görevliydim ve sorumluluğumdaki otomobil Lamborghini Aventador'du. Kendisiyle bütün bir günü geçirdim ve en iyi tur derecem (hayatımda hiç Lambo kullanmadım + öndeki aracı geçmek için bana işaret vermesini bekledim, en az 4 sn kaybettim + iki kişiydik + aracı korumam gerekiyordu v.s.) gibi nedenlere rağmen 2:17.6 döndüm. Ave'dan sonra R8 verdiler, 4.2 V8 olan. ilk turum 2:24 geldi (ki daha önce hiç R8'de kullanmamıştım + 2 kişiydik yine + araç sabahtan beri turluyordu ve lastikleri aşınmıştı) sonra biraz alışınca 2:19.2 sn elde ettim. R8 çok keyifliydi gerçekten.
iki otomobilde de ne modifiye namına birşey, ne de slick lastik vardı... Ave ile 8. viraja giriş hızım 165'ten aşağı değildi, çıkış hızım, son virajın apeks noktasında 189 km/s'di... 11. virajı ise hiç sölemiym :)
günün kapanışını California ile yaptım: 2.25.7 en iyi derecemdi. e tabii ortadan motordan sonra önden motora geçince biraz zor oldu alışmak, ayrıca zaman da kalmadığı için sadece bir hızlı tur atabildim... çok daha iyi olabilirdi ama
neyse bir dahakine artık napalım :)
bu arada haftasonu ben de İstanbul Park'taki organizasyonda görevliydim ve sorumluluğumdaki otomobil Lamborghini Aventador'du. Kendisiyle bütün bir günü geçirdim ve en iyi tur derecem (hayatımda hiç Lambo kullanmadım + öndeki aracı geçmek için bana işaret vermesini bekledim, en az 4 sn kaybettim + iki kişiydik + aracı korumam gerekiyordu v.s.) gibi nedenlere rağmen 2:17.6 döndüm. Ave'dan sonra R8 verdiler, 4.2 V8 olan. ilk turum 2:24 geldi (ki daha önce hiç R8'de kullanmamıştım + 2 kişiydik yine + araç sabahtan beri turluyordu ve lastikleri aşınmıştı) sonra biraz alışınca 2:19.2 sn elde ettim. R8 çok keyifliydi gerçekten.
iki otomobilde de ne modifiye namına birşey, ne de slick lastik vardı... Ave ile 8. viraja giriş hızım 165'ten aşağı değildi, çıkış hızım, son virajın apeks noktasında 189 km/s'di... 11. virajı ise hiç sölemiym :)
Hem ilk kullanmaniza hemde diger yavaslatici sartlara ragmen sureler super tebrikler gercekten..8in cikisi ise :eek::eek:
çok teşekkürler :) Ave mantıksızca hızlanan ve özellikle hızlı virajlarda anormal stabil bir otomobil. yavaş virajlardan önden kayıyor ama düzlüklerde ve hızlı virajlarda baş döndürücü. 11'inci virajı soğutma turunda 180 km/s ile dönüyordum, hızlı turda çok çok çok daha hızlıydı orada...
yetenekli araç, ben birşey yapmadım :)
Armageddon
09-09-2013, 23:51
çok teşekkürler :) Ave mantıksızca hızlanan ve özellikle hızlı virajlarda anormal stabil bir otomobil. yavaş virajlardan önden kayıyor ama düzlüklerde ve hızlı virajlarda baş döndürücü. 11'inci virajı soğutma turunda 180 km/s ile dönüyordum, hızlı turda çok çok çok daha hızlıydı orada...
yetenekli araç, ben birşey yapmadım :)
Maşallah, Aventadorla hızlı bir hot lap yapanı gördüğüme sevindim :) :icon_tup: İki sorum olacak. Birincisi Avedeki lastikler neydi biliyor musunuz? 335/30/20 Pzero mu vardı üstünde? İkinci sorum, F1 otomobili kullanmak cidden nasıl birşey yani gerçekten çok mu agresif birşey yoksa alışınca kullanılabilecek birşey mi? Kullandığınız en agresif supersportla karşılaştırsanız mesela?
kelalper
10-09-2013, 00:03
O sizin icin soylenmis birsey degildi. O olayda siz yokken bile bu kadar aciklama yapmaniz cok manidar olmus. Ne mutlu size. Ben sigamiyorum bile. F3 e binmeyi denemistim 2000 yilinda yarisabilirim belki diye ertan abi zorlama istersen demisti sezon oncesi. Kalca girmisti omuzlari alamamistim iceri. S2000 de kullanamiyorum o yuzden. Direksiyonu atip tutmasi zor oluyor virajlarda. O yuzden quatroporte benim ideal arabam uzun sase istedigin gibi oyna.
Bu arada california ile pist ilginc olmus. Normalde fermas cikarmiyor piste ferrari piste cikarilmasini istemedigi icin. Kafasi cok agir. Direksiyon hissi cok iyi degil biraz hantal kaliyor. Sehir ici icin ideal.
kelalper
10-09-2013, 00:08
Maşallah, Aventadorla hızlı bir hot lap yapanı gördüğüme sevindim :) :icon_tup: İki sorum olacak. Birincisi Avedeki lastikler neydi biliyor musunuz? 335/30/20 Pzero mu vardı üstünde? İkinci sorum, F1 otomobili kullanmak cidden nasıl birşey yani gerçekten çok mu agresif birşey yoksa alışınca kullanılabilecek birşey mi? Kullandığınız en agresif supersportla karşılaştırsanız mesela?
O tip arabalarda hata yapma luksun yok. Hatayi tolere etme sansin cok az. Limitleri cok yuksek. Kullanabilmek icin lastikleri isitabilmek onun icinde hizli gitmek gerekiyor. Tabi bunlar hep test eden kisilerden duydugumuz bilgiler.
Vallahı saygılar,avenın 11dekı verdıgı g kuvvetını dusunemıyorum, o araçla guzel zaman çıktıgınada sevindim.
r8de "yavaş" olmasına ragmen ortadan motor oldukça dengeli ve user friendly olduğu söyleniyor. zamanıda gidişine göre mükemmel..
Armageddon
10-09-2013, 00:11
O tip arabalarda hata yapma luksun yok. Hatayi tolere etme sansin cok az. Limitleri cok yuksek. Kullanabilmek icin lastikleri isitabilmek onun icinde hizli gitmek gerekiyor. Tabi bunlar hep test eden kisilerden duydugumuz bilgiler.
Teşekkürler :icon_tup:
Ayni etkinlikte bitik lastik ve bitik frenli Gallardo Spyder ile 2.22 var, yine hotlap değil arabayı kollanarak atılmış taxi ride turlarından.
OrcunInce
10-09-2013, 09:37
Süreler 3-4 saniye gelişebilirdi ama hot-lap atma şansımız yoktu maalesef..
kelalper
10-09-2013, 17:27
R8 V8 ve V10 kullanmıştım. Ben beğenmemiştim ama yeni şanzımandan sonra karakteri çok değişmiş deniyor. Galiba direksiyon kutusunda ve ön takımda da yenilikler var. O zaman kullandığımda tepkileri çok ağır gelmişti F430 a göre.
Otomobıller guzel,surelerde...
Vıdeo cekıldıyse koyun,bızde nasıplenelelım.
Sureler listede yayınlanıyor mu yada resmı sure mı olculuyor?
Elimızde cekıcı bır pıst var,ınsallah daha cok kullanırız ;)