Orijinalini görmek için tıklayınız : Colt CZT & Civic VTi ? (Bütçe 30.000 TL)
Günaydın, iyi haftalar,
Max. 30.000 lira bütçe ile VTİ & Colt CZT arayışına girdim.
Gönül isterki EP3 alıp binmek ama bütçeyi şu an artıramıyorum bazı sebeplerden ötürü..
Aracı sadece hafta sonları kullanabiliyorum, yakıt konusunda çok sıkıntı olmaz.
Düzgün VTi bulmak da kolay değil, araçlar zaten 16-17 yaşında ne kadar motor sağlamlığı olsa da metal yorgunluğu olacak diye düşünüyorum, artı bu araçlar sakin kullanılacak aile arabaları değil illa ki arada gazlayıp kesiciye sokuluyor vs.
Colt CZT nedir, ne değildir çok hakim değilim. Ralli ART tarafından dizayn edildiğini, yüksekliğinden dolayı biraz handikap yarattığını vs. duydum, okudum. ***** sitede 6-7 tane ilan var sadece, piyasası nasıldır, çok değer kaybeder mi soruları var aklımda. Turbo sayesinde güç artırımı atmosferiğe göre ayrı bir avantajı da var.
Honda dan şaşmayıp bildiğimiz bir arkadaştan düzgün bir vti mi almak mantıklı yoksa haram beygir CZT alıp ufak dokunuşlarla k20 ye yakın bir tad ile binmek mi mantıklı? İki araca da ufak yüklemeler yapmayı düşünüyorum, ancak istisna stock bir araç denk gelirse dokunmadan binerim.
İki araç içinde artıları, eksileri sizlerden duyarsam memnun olurum.
açık konuşmak gerekirse civic czt den çok daha yakışıklı. ama vti ne kadar güzel olsa da artık eskidi diye düşünüyorum. vtec açmanın keyfi başka ama ona lafım yok. czt turbo olduğu için önü açık. bonalume kitle araç daha da atikleşiyor. fakat civic e göre minibüs gibi yüksek oluşuna alışmak zaman alabilir. ufak araç olmasına rağmen içi civicten çok daha geniş. vti ın temizini bulmak zor. ben oyumu czt den yana kullanıyorum.
açık konuşmak gerekirse civic czt den çok daha yakışıklı. ama vti ne kadar güzel olsa da artık eskidi diye düşünüyorum. vtec açmanın keyfi başka ama ona lafım yok. czt turbo olduğu için önü açık. bonalume kitle araç daha da atikleşiyor. fakat civic e göre minibüs gibi yüksek oluşuna alışmak zaman alabilir. ufak araç olmasına rağmen içi civicten çok daha geniş. vti ın temizini bulmak zor. ben oyumu czt den yana kullanıyorum.
vti albenisi daha fazla geliyor bana da aslında, czt olursa illa ki coil, pres vs. basarız, diğer türlü hem ufak hem yüksek bir tuhaf duruyor. kronik arızaları var mı, piyasası nasıl bu yönleri çok düşündürüyor beni.. yorum için teşekkürler :icon_tup:
Vti piyasası bu şekilde olduğu müddetçe ben tercih etmezdim. Yükleme kolaylığı ve turbonun nimetlerinden yararlanma güzelliği olacaktır coltun. Fiyat performans oranı açısından ben de colt diyorum.
Marka fanatikliği yapmayayım ama vti tercihim olurdu.
Ama şu var, eğer ben gazlayan adamım roll'e fln sık çıkarım, arabam yürüsün type-r kovalayım dersen czt öneririm. Aşırı besleme onun bi avantajı. Hazır yapılı arabalar var, izmir'den erkan satıyordu mesela. Kırmızı ve parça dolu. Ancak tip olarak czt bana göre çok çirkin bi tasarımı olan araba iç ve dış olarak.
Bence araba biraz yakışıklı olmalı. Benim çok denemelerle fln işim olmadığından temizleyip paklayıp geçip karşısına izleyebilmeliyim. He tabiki denediğimdede denk arabalardan geri kalmamalı.
Vti, yakışıklı ve motor-mekanik olarak çok sağlam araba. Parça sıkıntısı yok, aftermarket ve oem parçaları piyasada zebil gibi olan bi araba. hem sedanına hem hb'ine bindim. İkisininde zevki çok başka. Hb daha sportif bi araba kullanımı, sedan ise daha oturaklı aile tipi bi araba kullanım zevki veriyor. Ayrıca vtec açması, orjinalinden 8200-8300 devir çevirmesinin yanında, Filtre-headers-egsoz ile çok büyük zevk alınabiliyor.
Ne kadar eski olursa olsun temizi her zaman keyif verir. Donanım, mekanik, motor 2012-13 çoğu arabaya taş çıkarır. Bakımlı temiz bi vti içinde tabii kesenin ağzını açmak gerekir.
Bu tamamen sizin kararınız.
Hangi arabayı alırsanız alın, umarım temiz düzgününü bulursunuz.
Güle güle kullanın şimdiden.
Model ve km senin için önemliyse czt de kötü bir araç degil sportif ve zengin görünümü var
ikinci elde satışı bakımından honda çok daha hareketli bir piyasa
Vti hem keyifli hemde parça bakımından seni üzmez
Bence sırasıyla ikisinide al kullan
Detaylı yorumlar için teşekkür ederim öncelikle,
Kullanım şekli sadece hafta sonu bir gün fırsatım olduğundan çıkıp turlamak, tatil döneminde yılda bir uzun yol o da max.1000 km kullanım olacak. Sürekli roll, drag tarzı bir kullanımım olmayacak ama illa ki arada ufak denemelerim olur, ihtiyaç duyduğumda o gücü hissettirecek bir araba olmalı ve elbette yıkayıp cilası attığında baktığında keyif de vermeli gittiği kadar duruşuda.
Bonalume kit ile +200 hp hazır yapılı bir CZT şu an daha ağır basıyor aklımda ama araca da oldukça yabancıyım.. umarım şu anki b-max aracım satılana kadar bir karara varabilirim.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Ahmet_28
02-09-2013, 10:04
gücü hissetmek istiyorsan czt derim.coiloverlı czt nin duruşuda güzeldir benim eski araç foruma üye erkan da.bi ara satmaya niyetliydi ama satacakmı bilmiyorum.piyasada bulabileceğin en temiz ve en dolu czt lerden biridir.
Benım tercıhımde CZT olurdu cok keyıflı bı arac basıgının durusuda harıka :)
Bence Czt tercih edilesi.Yeni her zaman yenidir. Birde güvenlik vs daha avantajlı.
speed_emre
02-09-2013, 10:41
bana kalırsa megane rs en ıyısı :)
aliburma
02-09-2013, 10:57
vti da kullandım ama nedense kendime czt'nin de tadına baksam mı diye hep sormuşumdur. sedan zorunluluğu yoksa; ben de colt diyorum...
daha gecen hafta czt aldim. goruslerimi aktariyim istiyorsan.
1. arac konforlu. su an eibach 5 cmlik yay var ve gayet konforlu bir sekilde gezebiliyorum
2. yol tutusu. kotu yol tutan bir arac degil. yuksekligi var o yuzden icindekine sanki donemicekmis gibi bir his veriyor. ama catir cutur giriyorum virajlara gayet duzgun cikiyorum. eibach 5cm ve onler ku36 semi slick
3.yakit. arabam zengin calismasina ragmen ortalamam 7.6 cok net sakin kullanirsam 6.7lere fln dusurebiliyorum. ayarda sonra dahah da duser yakit.
4.model. ben arabaya kasko yaptirdim vti icin kolay kolay kimse kasko yapmaz. aracta 8 airbag olmasi lazim 6 da olabilir aux, sunroof vs hepsi standart.
5. piyasi. ben boyasiz bir arac aldim piyasanin az uzerinde bir para odedim ama gayet temiz. piyasa kac senedir ayni. dusucegini sanmiyorum cunku parasina gore alinicak en mantikli araclarin basinda geliyor aksine her an yukselebilir ***** honda gecince piyasa tavan yapiyor bizim ulkede.
6. saglamlik motor ici stockda 350 beygire kadar gidiyor yapilan ornekler var. debriyaj a da bronz cakiliyor sanziman kaldiriyo.
7 kronik problem. koltuklar ince jopanlara gore tasarlandigi icin bizim gibi sisman turkler oturunca ic tarafta deformasyon oluyor. cogu czt de vardir. 2.vites sertlik sevmez 1 den 2 ye cekerken nazik olmak lazim.
8 parca. temsa her parcasini getiriyor. ebaydede bir suru parcasi mevcut.
vti kullanmadim hic fakat biri vtec aciyosu digeride turbo dolduruyo. ici cok ferha bir araba sanki jipte oturuyomussun gibi geliyor. bence alinicaksa mutlaka kirmizi alinmali siyahlara gore daha kolay satiyolar. alininca yapilmasi gerekenler guzel bir ses yalitimi ve guzel hoparlordur. mitsubishi ses sistemine cok para harcamamis belli.
en onemli konu. milletin gozunde colt sirin kucuk kirmizi oldugu icin tatli gorunen bir araba. vti eski, gazci ve apaci arabasi olarak biliniyor(alinmayin 1.4 is i de vti sananlar oldugundan dolayidir muhtemelen). daha fazla sorun olursa ya da hangisini almaliyim dersen yardimci olurum 2 aydir czt ariyodum cunku.
vtı piyasası bu fiyatlarda olduğu müdetce bidaha vtı almam bu yüzden czt diyorum
Bencede o fiyatlara RS de tercih edilebilir, 2 araçtanda daha da güçlü stock halde çoğu aracı üzersin zaten :)
Ama vti mi czt mi dersen vti bence o paraları kesinlikle haketmiyor, czt derdim.
cvk_sport
02-09-2013, 12:39
Czt ye binmis biri olarak soyle soyliyim icine cok ses gecirir makas viraj islerine gelmez kesici sesi cok guzeldir :) guzel bi yayla bide kirmiziysa cilasini yap bin ates eder :D ayrica bonalume kit de vardi bende gidisi cok iyiydi
sercanavcı
02-09-2013, 13:04
bir honda kullanıcısı olarak czt derim mıtsubıshı her zaman 1 adım öndedir sağlamlık yönünden...
cok cok sacma kıyas olmus tabıkıde czt
spor araba istiyosan czt ,ama hem spor hem aile arabası istiyosan vti
ahmetuzun
02-09-2013, 13:42
bence mantıklı olan ''czt''
czt alınıp oem turbo ufak tefek dokunuslarla typer kovalanır.
Alaksiz bi karailastirma ben vti.mi satip aldim. Bahsi gecen erkan benim. Arabam dolu lazimsa ara goruselim. Bi.kere vti dan cok hizli coillisi benin gibi yol tutar :) dusunursen dedigim gibi ara konusalim ama kesinlikle czt.
Neden 30.000TL bütçe ayırıp vti mı czt mi diye düşünüyorsunuz alıp yüklemek mi amaç?Başka bir alternatif düşünmüyorsunuz galiba?
Neden 30.000TL bütçe ayırıp vti mı czt mi diye düşünüyorsunuz alıp yüklemek mi amaç?Başka bir alternatif düşünmüyorsunuz galiba?
Total ayırdığım bütçe 30 diyelim.
25-28 arası araca verip kalana çıtır yükleme f/h/e mapping gibi yada hazır yüklü almak amacım.
Japon grubu düşünüyorum. Aklımdaki araçlar şu an bunlar, bu fiyat aralığında başka japon grubu öneriler varsa alabilirim elbet
gökh@n_gr
02-09-2013, 15:14
ben vtecimi yeni sattım 99 model 27500 e. Bence bu paraları haketmeyen bir araç vtec. Değmez. Czt al. Üzerinede biraz para harca direk üst kategoridesin.
Görkem.Y
02-09-2013, 18:07
Czt ile vti kıyaslanmaz bile , bu arada yukardaki arkadaslar bonalume ile iyi oluyor vs demişte artık bonalume devri bitti sürekli boostcut"a giriyor czt"ci arkadaslar bilir.
Cztnin önü çok açık yaklaşık 1 senedir czt kullanıyorum o kulaktan dolma yol tutmuyor söylentilerine gülüyorum.xyz coil kullanıyorum ve çok memnunum.headers - benzin pompası - downpipe - ecutech yazılım ile benim diyen araçla yürürsün ;) illa hard olcam diyosanda gt2560 ve güzel bir setup ile şampiyonlar ligine ön elemesiz ;) biz cztciler her daim iletişim içindeyiz ve ara sıra toplanıyoruz manşet olmadan..Czt için her konuda herkese yardımcı olabiliriz.
Görüntü olayına gelince yakında yeni jantlarım ile fotoğrafları eklerim yorum sizin ;)
Model ve km senin için önemliyse czt de kötü bir araç degil sportif ve zengin görünümü var
ikinci elde satışı bakımından honda çok daha hareketli bir piyasa
Vti hem keyifli hemde parça bakımından seni üzmez
Bence sırasıyla ikisinide al kullan
+ olarak bende ilave edeyim, 3 senedir ailece biniyoruz VTI'a 4 kapı candır, vergisi uygundur, parçası boldur, bakımlıysa alacağın araç benzinini koy bin sıfır araba gibi gez seni yarı yolda bırakmaz. yürütmek istediğinde doğru kişilere yaptırırsan aracını dip gaz git korkma;)
Bence arkadaşlarında CZT ve VTI varsa al kullan hangisinden zevk aldıysan onu tercih et...
Bende 2 senedir sıkıntısız bişeyinde vtec kullanıyorum daha hiç üzülmedim Allah'a şükür ama model bakımdan czt mantıklı birisi atmosferik birisi turbo diye biliyorum czt yi keyif vtec de çok fazla alırsın sağlıklı bi arac bulup alırsan eğer üzülmesin
Total ayırdığım bütçe 30 diyelim.
25-28 arası araca verip kalana çıtır yükleme f/h/e mapping gibi yada hazır yüklü almak amacım.
Japon grubu düşünüyorum. Aklımdaki araçlar şu an bunlar, bu fiyat aralığında başka japon grubu öneriler varsa alabilirim elbet
Japonsa eger illaki mx5 veya 200sx de olabilir.
ykavcioglu
02-09-2013, 20:30
5 Senedir mitsubishi'ye biniyorum, 3 senedirde 3 vtece bindim.
colt diyorum, ama vtece oy verdim:D
excalibur
02-09-2013, 21:42
walla alakasız olacak ama siteden bir arkadaşımızın Swap Ef vti ı var. eger hosunuza giderse böyle bir makina alın derim size
yorumlara hiç bakmadım ama yeni ortam bakılırsa vti hiç sansı olmayacak eger hızlanmayı roll yapmayı düşünüyprsanız czt ufak dokunuşlarla çok güzel işler çıkartıbilir
Tabiki czt model doluluk vs vs...
czt ye binmedim ama mantıken param olsa direk hataya erkan abiden czt almaya diyorum.
CZT nın kronik sorunu varmıdır.neye dikkat etmek gerekır.parçaları pahalımıdır bide
vtı bıraz daha uygun olsaydı vtı derdım ama bu fıyatlarda czt daha mantıklı bence
CZT nın kronik sorunu varmıdır.neye dikkat etmek gerekır.parçaları pahalımıdır bide
vtı bıraz daha uygun olsaydı vtı derdım ama bu fıyatlarda czt daha mantıklı bence
kronik sorunu bildigim kadari ile yok. alirken 2. vitese girerken ses yapiyormu?, aks koruleri yag kaciriyormu? ve kompresyon testine vs sokmak gerekir motorun sagligini gormek icin.
Tabikide Czt çok daha mantıklı şu an için :)
Hala vti diyen arkadaşlara şaşırıyorum gerçekten zevk meselesidir tabi ki eyvallah aynı paralara 7-8 yıl daha modelli bi araba almak varken önü gayet açık bi araba varken küçük bi bütçeyle korkulu rüya olabilcek bi araba varken basık haliyle psikoloji bozcak bi araba varken vti çok çok uzak dururdu bana
mannerboy
04-09-2013, 12:32
2 sinide tercih etmem ama bu koşullarda vti iyidir.Bazıları modelde model diye kudurmuş.90 model bi ferrari alınabiliyomu bugün yada klasik araçlar.vti parasına sıfır dacia logan var sıfır olucaksa çok model severler alsın :)
Vti parça, aftermarket ve kullanım zevki açısından bana daha sportif geliyor.
aracımı sakin kullanımda 6.8 litreye kadar (ş.içi) düşürüyorum. lt 4.99 TL
görüntüsü ise colt ile kıyaslanamaz derecede benim gözümde.
1.4 is cilerin apaçilikleri yüzünden bazı kişiler tarafından ön yargı ile yaklaşılsada şöyle bir gerçek var,
vtec 16 yıldır bu piyasada colt ise belli. Bu zamana kadar hala tutuluyorsa Vti bunun bir sebebi var.
yükleme durumuna gelirsek Turbonun verdiği avantaj var Czt de fakat her gece roll yapmıyorsan bunun da bir önemi yok.
fbh_honda
04-09-2013, 19:22
Bu ne vtı dusmanlıgıdır boyle anlasılan baya ulasılmaz olmus bence meyve veren agac taslanır ıyının dusmanı cok olur hangı arac ısteklerıne karsılık verebılıyorsa onu al hakkında hayırlısı olsun
"Civic VTi
aknard, aLLen, besyoali, Carolita1907, Emrecan-R, Fatih, JFVTI, KDVTI, kip, mannerboy, MoDVTeC, okanturan, onn_dear, ozankaya, taytay, Tuncay, Umut melek, ykavcioglu"
vtec tayfasi vtec demis :D bende vtec diyenlerdenim.
fazla uzun yıllara gerek yok 1 sene sonra bu parayla alacagın bu 2 arabayı kaça satarsın ?
GokhanRS
04-09-2013, 19:41
bencede rs de düşünmelisin. 30bine kazasız boyasız tertemiz rs bulunabiliyor. hatta forumdan bir arkadaş mavi rs ini 33e veriyordu ki üstünde egzozu ıvırı zıvırı ecufast yazılımı herşeyi var. bedava gibi fiyat bence.
cam tavanından katlanır aynasına, bir sürü airbaginden brembo fren sistemine, sport şehir için sert yumuşak v.s kullanım seçenekleri sağlayan ayar yapılabilir direksiyon sistemine, yok yok yani rslerde.
bu fiyata daha dolu daha hızlı araç bulamazsın. 30bine alınabilecek safkan bu kadar hız ve özelliğe sahip tek 1 araç daha bulamadım o kadar düşünmeme rağmen. ve emin ol 3ü arka arkaya yolda gitse rs hepsinden daha fazla ilgi çekiyor. ben vti ın vtec açma sırasındaki egzoz sesini severim birtek. onun dışında hoşuma giden başka 1 tane özelliği yok.
çağlarcoskun
05-09-2013, 12:55
ikisinide.kullandim ikisininde keyfi bambaska. valla hondaninda artik parcalari pahali oyle cok ucuz falan degil.. czt ninde oyle. vergisi biri 50 digeri 150tl arada pek bi fark yok. yeni model arac herzaman daha iyidir czt al coil tak bin bence
vti ile czt kıyaslanamaz bile tabiki czt alınmalı hem vti da demir yorgunluğu hem model ve teknoloji farkı diye düşünüyorum. niyetin koşturmaksa alıcaksın czt yi ufak donuşlarla typer tokatlacaksın. bu arada unutmaki arabasının yüklemiş adam koşturmuştur mutlaka videosu vardır. alacağın arabanın videosunu gör ivlenmesine bak hatta imkanın varsa kullan öyle al.
Umut melek
05-09-2013, 14:11
Arkadaş hangi araba bu hondanın motorundan çıkan o güzel sesi verir ya .... Sorarım size harbi diyorum o kadar cok keyif verici bişey ki o gazdan ayağını çekince çıkan honda sesi ....... Bırakın ctz mzt atz atf kıl yün artık ne alırsa alsın millet herkes hondaya binmesin zaten :) o Şeref honda sürücülerinde kalsın .....
Dip not : bahsi gecen araba icin konuşmuyorum sakın yalnış anlaşılmasın bu secenekte başka bi araba olsa yine honda derdim honda sevdası başka bişeydir .... Ama iyi ama kötü tutkudur bu "
Gerçi ankette oyumu kullanmıştım ama yorumumu da katmak isterim. Model yılına takılan biri olmama rağmen (ki biri 98 biri 2008 olmasına rağmen) açıkçası vti her türlü colt tan daha iyi duruyor :)
bu benim şahsi görüşüm ama colt çirkin yani :)
konu motor ise colt u daha yürütme imkanı var. İç donanıma gelince colt yine kötü. Vites körüğünü symbol e benzettiğim araca binmek istemem.
Sonuç olarak kişisel tercihiniz aracı belirler.
Arkadaşlar honda civic vtec tabiki "zamanının" en iyi teknolojileriyle üretilmiş efsane olmuş bir araç ama birde verdiğiniz paranın karşılığında aldığınız var ortada kimse bana 99vtecin 27.500e satılmasını açıklayamaz.Kimse vtec için kötü dememiştir otomobilden anlayan bilir bunu ama en yenisi 15yaşında bir araç güvenlik yok yol tutuş yok frenaj yok lüks yok vs vs..Bugün vteclerin piyasasının mantıken performansını keyfini bir kenara koy kullananlar dahil soruyorum alternatif araçlara bakıp kaç para olması lazım?
Shadow_Dancer
05-09-2013, 14:51
Sene olmuş 2013...
czt tavuga benziyor, ama kutuk gibidir, cok saglamdir, araba gibi arabadir.
civic guzel araba, ama ne donanim ne guvenlik var.
Ayrica piyasadaki vtilar coktan 400K civarlarinda, her ne hikmetse!!! hepsi 120K da satiliyor. en iyi ihtimalle yumusak taklali bir vti bulabilirsin, 1.4 tsi motorlu birsey de alabilirsin daha guncel daha yakisikli.
Bence sağlamlık açısından da düşünmek lazım, ikisi arasındaki yıl farkı tartışılmaz zaten, karoser sağlamlığı da aynı şekilde. Güzellik görecelidir birşey diyemem ama, colt birçok insanın sandığından çok daha geniştir. cz3 ile bayramda 4 yetişkin ve full bagaj git gel 2000 km üzeri yaptım hiç sorun yok. Ayrıca konuşulan araçlar spor araçlar ben olsam paramın karşılığından en iyi yürüyen hangisiyse onu almaya çalışırım, ya da önü hangisinin daha açıksa. vti turbo yapılmayacaksa CZT çok mantıklı. bütçe yetiyorsa da kesinlikle RS almak lazım yürürü *****.
Toplasan kaç tane czt var yapılmış yürütülmüş yada efsane olmuş,
Honda da ise bir çok araç var yapılan yürütülen.
czt nin tek artısı benim açımdan modeli yüksek olmasıdır. onun dışında ahım şahım bir artısı yok, kaldı ki öyle çıtır yüklüyeyimde typer tokatlıyım gibi hayallerede kapılmakta pek bir yanlış olur.
Cimmeria
05-09-2013, 16:50
eski bir vti sahibi olarak ben de megane rs derim. Gökhan rs nickli arkadaş yukarıda yazmış bütün özelliklerini zaten...
adam 30 lira bütçe demiş, vti piyasası saçma sapan rakamlara çıkmış, klasik araç mertebesine çıkacak neredeyse vtilar sahipleri sayesinde :)
"Civic VTi
aknard, aLLen, besyoali, Carolita1907, Emrecan-R, Fatih, JFVTI, KDVTI, kip, mannerboy, MoDVTeC, okanturan, onn_dear, ozankaya, taytay, Tuncay, Umut melek, ykavcioglu"
vtec tayfasi vtec demis :D bende vtec diyenlerdenim.
Her ilana göz attığımda Maşallah diyorum. Nzrdgmsn :p
Sene olmuş 2013...
sene 2013 olmuş ama hala VTI ile kıyaslanıyor araçlar:D...yeni araç alan gel abi deneyelim diyor geçerse seviniyor geçilirse vay amk. adamlar zamanında yapmış diyorlar:icon_tup:
eski bir vti sahibi olarak ben de megane rs derim. Gökhan rs nickli arkadaş yukarıda yazmış bütün özelliklerini zaten...
adam 30 lira bütçe demiş, vti piyasası saçma sapan rakamlara çıkmış, klasik araç mertebesine çıkacak neredeyse vtilar sahipleri sayesinde :)
bulunmaz hint kumaşıdır VTI...işine gelen alır işine gelmeyen kendini yorar. hee gerçekten pahalı diyebilirsiniz ama bu zevk meselesidir...bu paraya clio rs al type-r tokatla, ama clio rs in içine binince sanki sembol a binmiş gibisin...herkezin zevki farklı bu zevk arabasıdır:icon_tup:
GokhanRS
05-09-2013, 19:20
bulunmaz hint kumaşıdır VTI...işine gelen alır işine gelmeyen kendini yorar. hee gerçekten pahalı diyebilirsiniz ama bu zevk meselesidir...bu paraya clio rs al type-r tokatla, ama clio rs in içine binince sanki sembol a binmiş gibisin...herkezin zevki farklı bu zevk arabasıdır:icon_tup:
30 liraya clio rs tavsiye etmedik. megane rs tavsiye ettik. kıyaslarsakta performans konfor görüntü iç kokpit koltuklar, yani vti dan kat kat fazlası var. yani vtidan tek eksiği egzoz sesidir. onun dışında 100 nokta kıyaslaması yapsak 100 noktada megane rs + olur.
burda kimse vti sahiplerine laf etmedi, araç tavsiyesi isteyene tavsiyede bulundu, sanki arabana laf edilmiş gibi alınmana gerek yok ki :)
30 liraya clio rs tavsiye etmedik. megane rs tavsiye ettik. kıyaslarsakta performans konfor görüntü iç kokpit koltuklar, yani vti dan kat kat fazlası var. yani vtidan tek eksiği egzoz sesidir. onun dışında 100 nokta kıyaslaması yapsak 100 noktada megane rs + olur.
burda kimse vti sahiplerine laf etmedi, araç tavsiyesi isteyene tavsiyede bulundu, sanki arabana laf edilmiş gibi alınmana gerek yok ki :)
:) bende sana clioyu tavsiye ettin demiyorum zaten...+ sende megane rs ile kıyaslıyorsun hala VTI...arkadaşın dediği gibi sene 2013 olmuş hala araçlar VTI ile kıyaslanıyor. VTI kıyaslanacaksa 96-99 yıllarında üretilen arabalar ile kıyaslansın:) .bende kendime göre yorum yaptım zaten. Ben burada yazılanlara alınmıyorum kesinlikle. Arabama laf eden yok ama laf eden varsada canı sağolsun ben aracımdan memlunum gerisi hikaye :)
Colt czt piyasasi ikinci eli vasatalti zaten kactane varki
Buyrun asil yorumum bu
Herkes czt oy verir ama kimse almaz :)
ykavcioglu
05-09-2013, 19:51
Türk rolling Sendikası'nda czt nin kaydı yok:D
gökh@n_gr
05-09-2013, 20:11
......................................
1.4 is ile vti nın iç aksamında farklılıklar varmı, kalite olarak, merakımdan soruyorum yanlış anlaşılmasın :) ve ep3 ile o kasanın 1.6 sı arasında fark varmı, hondalardan pek anlamam hazır hondacılar toplanmışken soriyim dedim :)
Colt czt piyasasi ikinci eli vasatalti zaten kactane varki
Buyrun asil yorumum bu
Herkes czt oy verir ama kimse almaz :)
seni çok gerçekçi gördüm ,arap atı kısraklarını da anlatsana başkan :D
:) bende sana clioyu tavsiye ettin demiyorum zaten...+ sende megane rs ile kıyaslıyorsun hala VTI...arkadaşın dediği gibi sene 2013 olmuş hala araçlar VTI ile kıyaslanıyor. VTI kıyaslanacaksa 96-99 yıllarında üretilen arabalar ile kıyaslansın:) .bende kendime göre yorum yaptım zaten. Ben burada yazılanlara alınmıyorum kesinlikle. Arabama laf eden yok ama laf eden varsada canı sağolsun ben aracımdan memlunum gerisi hikaye :)
Yanlış anlaşılmış galiba Gökhan megane rs le vti kıyaslamıyor ama vti fiyatları nedense rs kadar olmuş.
clıoya bınıosun ıcı sembol gıbı vtı ye bınıosun ıcı maybach gıbı dı mı ?
hey allahım :)
Cimmeria
05-09-2013, 23:19
Herkesin kendi görüşü, ben 3 sene bindim vti'a, pek bulunmaz hint kumaşı olduğunu düşünmüyorum :)
Bu arabaların hepsi zevk arabası sonuçta, ben vti sattıktan sonra aylarca temiz type r aradım neyin ne olduğunu ben de bilirim :) Type rımı ilana çıktığı gün aldım, satarken de ilanı verdiğim gün satıldı.
Vti içine binince çok spor araba içine binmiyorsun aynı kamyon direksiyonu kadar direksiyon aynı göstergeler vs vs
Neyse zevk meselesi bunlar siz aracınızdan mutlu olun önemli olan o, ben arkadaşa fikrimi söyledim. Bugün 30 lira bütçem olsa, çok sık rollinge çıkmayacak olsam hiç düşünmem gider megane rs alırım...
Görkem.Y
06-09-2013, 01:27
herkesin zevki farklıdır ama F/e/h yazılımlı czt ile yürücek bi na vti yok kimse hayal aleminde yasamasın ;)
Tabii ki CZT. Turbo aracın önü herzaman daha açıktır.
Bu konu daha önce defalarca konuşuldu bu forumda.
turbo&quattro
06-09-2013, 04:12
30k tl ye vti saka heralde. Konuyu hic okumadim ama megane rs cok daha mantikli secim olabilir.
clıoya bınıosun ıcı sembol gıbı vtı ye bınıosun ıcı maybach gıbı dı mı ?
hey allahım :)
ne maybach'ı ? ferrari MAŞALLAH :D
arkadaşlar yanlış anlıyorsunuz hala clio'nun içine binince spor görünüm yok diyorum başka bir şey demiyorum....
Yanlış anlaşılmış galiba Gökhan megane rs le vti kıyaslamıyor ama vti fiyatları nedense rs kadar olmuş.
pardon o zaman bende yanlış anlamışım :o VTI ın fiyatları gerçekten yüksek...geçen sene forumdan bir arkadaş bu sene için VTI fiyatları 35 i görür demişti ve o fiyatlara yaklaştı :) seneye yazın 40 bin olur herhalde. ev almayın vtec alın :D
Herkesin kendi görüşü, ben 3 sene bindim vti'a, pek bulunmaz hint kumaşı olduğunu düşünmüyorum :)
Bu arabaların hepsi zevk arabası sonuçta, ben vti sattıktan sonra aylarca temiz type r aradım neyin ne olduğunu ben de bilirim :) Type rımı ilana çıktığı gün aldım, satarken de ilanı verdiğim gün satıldı.
Vti içine binince çok spor araba içine binmiyorsun aynı kamyon direksiyonu kadar direksiyon aynı göstergeler vs vs
Neyse zevk meselesi bunlar siz aracınızdan mutlu olun önemli olan o, ben arkadaşa fikrimi söyledim. Bugün 30 lira bütçem olsa, çok sık rollinge çıkmayacak olsam hiç düşünmem gider megane rs alırım...
Kamyon direksiyonumu:D 3 sene kamyon kullandın ozaman desene:icon_tup:
kamyon direksiyonu yorumuna bayıldım abi.. öyle de zevkli işte namussuzlar:) sattım gitti kaşınıyorum ama hala..
colt a gelince birisi yazmışta kimse hayal görmesin na vti yok yürüyecek falan die:) komik olmayalım... f/h/e yazılım colt ne kadar gidiyo merak ettim?
Umut melek
06-09-2013, 09:20
Adamlar 90 yılında " KAMYON DİREKSİYONU " koymuşlar arabaya + bunu hidrolik yapmışlar + 4 disk fren yapmışlar + sanruf koymuşlar + klima koymuşlar ve en önemlisi de vtec diye bişey çıkarmışlar ..... Ve hala benim bilmedigim özellikler koymuşlar ve ve ve hala daha son model arabalarla karşılaştırmışlar .... :) bu adamlar bi harika dostum :D
Turkiyenin baskentini bilmeyip vti'in final drive oranini bilenler yuzunden piyasasi tavan yapmis durumda.motor haric hic bir albenisi yok siradan moktan 90 lar arabasi civic hala neyi abartiyolar anlamiyorum.guvenlik desen yok yol tutus desen yok fren desen bizim eski partner daha kisa mesafede duruyodu denemiştik :) o fiyatlar zaten gulunup gecilesi..rs yada czt alirdim keyfime bakardim
ykavcioglu
06-09-2013, 09:41
Colt U zamanında servise sormuştum, senin lancerla yürüyen falan aynı demişlerdi.
Çok jenerasyon farkı var yani:)
Fakat gece hangisi zevklidir bilmem
ykavcioglu
06-09-2013, 09:42
Turkiyenin baskentini bilmeyip vti'in final drive oranini bilenler yuzunden piyasasi tavan yapmis durumda.motor haric hic bir albenisi yok siradan moktan 90 lar arabasi civic hala neyi abartiyolar anlamiyorum.guvenlik desen yok yol tutus desen yok fren desen bizim eski partner daha kisa mesafede duruyodu denemiştik :) o fiyatlar zaten gulunup gecilesi..rs yada czt alirdim keyfime bakardim
Freni geçtim camlarında bile kalite farkı var.
ahmetuzun
06-09-2013, 09:43
bakıyorum yorumlara sadece vti sahıplerı vti demıs
vti kullanmıs bırı olarak vti keyıflı araba tamam buraya kadar eyvallah ,
ama clio rs colt czt de keyıflı arabalar fıltre eksozla gayet tatmınkar ve en az vti kadar keyıflı
megane rs zaten bu gurupda degıl bence donanım yol tutus fren olarak zaten tepelerde bı araba ve vti la kıyaslanamaz,
30 000 lira verdım aldım stock bı vtı amac ne ? roll mu deneyecegım arabalar bellı yakın setup da kı vti...106 agar gelır clıo agar gelır o yuzden bence vtı mantıklı bı secım degıl
ayrıca 30 000 verıp fitre eksoz vs vs lı bı vti alana kadar uzerıne 3 5 bsey daha koyulup turbo vti almak en mantıklısı o zaman dıcek hıc bsey yok t.vtec hem hızlı hem keyıflı.
Cimmeria
06-09-2013, 09:44
Ya illa fanatiklik yapacaksınız, kardeşim vti direksiyonu spor görünen bir direksiyon mu ? 1.4 de de 1.6 ieste de aynı direksiyon var,
Çemberi çok geniş tur sayısı fazla değil mi ? ek9 type r direksiyonu çok daha spor değil mi ?
Vti zevkli araba kabul ediyorum ben de çok severek hatta aşık olarak aldım zamanında arabamı, ama sahipleri bu kadar fanatik olmayın arabanıza karşı, evet zamanında yapmış honda, güzel de bir teknolojisi vardı kullanımı da zevkli kabul ama her arabayla karşılaştırıldığında aynı muhabbet, yaşamayan bilmez, adamlar yapmış falan filan.
Konfor desen konfor yok, güvenlik desen güvenlik yok, kmleri hepsinin 160 bin kmde takılı kaldı ileri giden yok,
Vay efendim vti neden 2005 model arabayla karşılaştırılıyormuş, e napalım adam bu arabalar arasında kararsız kalmış ne diyelim vti 98 model o yüzden sadece 98 modellerle mi karşılaştırabilirsin diyelim :)
Şunu demek çok mu zor biz vti seviyoruz o yüzden vti seçiyoruz niye illa başka arabaları kötülüyorsunuz :)
Şu direksiyon spor mu yani şimdi size göre ?
http://p1304.hizliresim.com/18/r/md255.jpg
Adamlar 90 yılında " KAMYON DİREKSİYONU " koymuşlar arabaya + bunu hidrolik yapmışlar + 4 disk fren yapmışlar + sanruf koymuşlar + klima koymuşlar ve en önemlisi de vtec diye bişey çıkarmışlar ..... Ve hala benim bilmedigim özellikler koymuşlar ve ve ve hala daha son model arabalarla karşılaştırmışlar .... :) bu adamlar bi harika dostum :D
Hacım bu nasil bi fanatiklikdir konu basindan beri fanatizm otomobil karsilastirmis konu sahibi.
Aslinda czt vti la deil civic ef le karsilastirilmali dimi nede olsa hondan
Hacım bu nasil bi fanatiklikdir konu basindan beri fanatizm otomobil karsilastirmis konu sahibi.
Aslinda czt vti la deil civic ef le karsilastirilmali dimi nede olsa hondan
ef swap mı ? :D
BurakYozgat.
06-09-2013, 09:51
Aynı durumda kalsam benimde seçeceğim araç tartışmasız Megane RS olurdu.
CZT'yi kullanma fırsatım hiç olmadı ama Vti kullandım Honda sahibide oldum tamam çok zevkli araçlar ama donanım olarak 4disk fren abs klima sunroof hidrolik direksiyon harici ne var araçta ?
Sağlamlığı ve zevkini inkar etmiyorum ama 25 bin tl.ye 98 model vti almaktansa 2005 model daha geniş daha donanımlı daha yeni ve daha üst sınıf bir araç olan megane rs.i almayı tercih ederm.
Görüntü dersek bence Megane RS'lerde çok sportif ve çekici duruyo :)
ilan sahibiyle hiç bir alakam yoktur ama bakarken dikkatimi çekti paylaşmak istedim.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-hatasiz-boyasiz-ilk-gunki-gibi-136594772/detay)
Cimmeria
06-09-2013, 09:53
Hadi bu da son mesajım olsun,
96 yılında 4 disk fren, sunroof, klima, hidrolik direksiyonu çok müthiş bir donanım sanıyorsan 96-97 model corollolarda da aynı donanımlar var. Kimse vti alırken ay donanımı iyimiş diye almaz.
Adamların harika olduğuyla ilgili bir şüphemiz yok zaten merak etme senelerdir o harika adamların arabalarına harcadığımız paralarla ev alırdık :)
Ya illa fanatiklik yapacaksınız, kardeşim vti direksiyonu spor görünen bir direksiyon mu ? 1.4 de de 1.6 ieste de aynı direksiyon var,
Çemberi çok geniş tur sayısı fazla değil mi ? ek9 type r direksiyonu çok daha spor değil mi ?
Vti zevkli araba kabul ediyorum ben de çok severek hatta aşık olarak aldım zamanında arabamı, ama sahipleri bu kadar fanatik olmayın arabanıza karşı, evet zamanında yapmış honda, güzel de bir teknolojisi vardı kullanımı da zevkli kabul ama her arabayla karşılaştırıldığında aynı muhabbet, yaşamayan bilmez, adamlar yapmış falan filan.
Konfor desen konfor yok, güvenlik desen güvenlik yok, kmleri hepsinin 160 bin kmde takılı kaldı ileri giden yok,
Vay efendim vti neden 2005 model arabayla karşılaştırılıyormuş, e napalım adam bu arabalar arasında kararsız kalmış ne diyelim vti 98 model o yüzden sadece 98 modellerle mi karşılaştırabilirsin diyelim :)
Şunu demek çok mu zor biz vti seviyoruz o yüzden vti seçiyoruz niye illa başka arabaları kötülüyorsunuz :)
Şu direksiyon spor mu yani şimdi size göre ?
http://p1304.hizliresim.com/18/r/md255.jpg
hile var bu araç vti değil.. vti olsaydı spor görünürdü:))))))))
ef swap mı ? :D
Hayir canim düz karbüratorlu ef. Swap in rakibi evo 9. :)
Umut melek
06-09-2013, 10:03
Konu fanatiklik değil ki arkadaşlar burda saygı önemli herkesin görüşü farklı zaten konuyu açan arkadaş ne alırsa alsın kendi bütçesi kendi kararları yani tabiki rs olsun başka bi o donanımlarda araba olsun daha iyi yönleri artıları cok daha fazla bunu ben dahil kimse inkar edemez kendi acımdan söylemek gerekirse ben hondaya biniyorum ve böyle de inanılmaz mutluyum bahsettiginiz rs e bindim güzel araba donanımlı araba o ayarda da bi cok arabaya bindim ama ben hondadan cıkan sesi hiç bi araba da duymadım buna fanatiklik deyin veya başka bişey kimse kimseyi kırmadan konuşursa daha iyi olur rs alcak arkadaşlar da gidip alabilirler czt alabilirler veya o denk araçlar alabilirler kimse kimseye bunu alamazsın binemezsin demiyor zevk meselesi bu ... Bu konu aslında burda cok cok cok uzatıp gider daldan dala konar gider en iyisi parası olan kimse parası olanlar kimlerse gidip istediklerini alsınlar saygılar
Umut melek
06-09-2013, 10:07
Hayir canim düz karbüratorlu ef. Swap in rakibi evo 9. :)
Arkadaş arabanın Sahibi zaten bilip bilmeden cevapları o verir ,
30.000 bütçe varsa direkt megane rs derim. ama satarken biraz zorlanabilirsin malesef.
ben iki araca bindim çok şükür hatta aynı anda aldım bi gün birine bi gün birine bindim:)
czt hızlı,donanımlı,daha yeni, yere basınca duruşu çok şık hele o beyaz speedline lar ile otur izle.
sorunları ise parçası pahalı,beyni akıllı,hızlandırmak kolay değil yazılım işi istanbulda değilsen büyük sıkıntı 220-230 hp oluyor ama en az 5 bin tl ile onun için dolu üzerinde malzemeli araç almak mantıklı 240-250 hp olduğunda nasıl gittiğine inanamıyosun yol tutuşu yeterli.
vti ya headers filtre egsoz yapcan tın tın bincen onun haricinde na olarak hızlandırmak haram. parçası bol ve ucuz. bi sorun yaşadığında aynı gün çözebiliyosun. biraz işten anlıyosan kendin bile söküp takarsın. vti yın meraklısı daha çoktu trafikte salça olanlar daha fazlaydı.
ikisininde keyfi bambaşka işi yıla yorgunluğa vermeye gerek yok ikiside japon kalitesinde temiz düzgün bi vti asla üzmez. colt ta üzmez . 2 araçta verdiğin parayı hak ediyo. ikisininde meraklısı var vti yı 15 günde sattım czt yı 20 günde sattım. ikisininde düzgünü her zaman para eder.
artı olarak tolga vti lar tr ye 1.6 motor seçeneği adı altında güvelik paket sunroof ile giriş yaptı spor araç olarak değil gene aile tipi ama şartlar onu spor araca yönlendirdi. ek9 bu modelin spor versiyonu onun için çok farklı kıyaslanmaz bile nomal vti ile. integralarda öyle hep aile tipi typer ları gimedi tr ye. zaten ek9 la integra typer tr ye girseydi diğer modeller şuan nal topluyodu doğruya doğru.
Cimmeria
06-09-2013, 10:41
artı olarak tolga vti lar tr ye 1.6 motor seçeneği adı altında güvelik paket sunroof ile giriş yaptı spor araç olarak değil gene aile tipi ama şartlar onu spor araca yönlendirdi. ek9 bu modelin spor versiyonu onun için çok farklı kıyaslanmaz bile nomal vti ile. integralarda öyle hep aile tipi typer ları gimedi tr ye. zaten ek9 la integra typer tr ye girseydi diğer modeller şuan nal topluyodu doğruya doğru.
Biliyorum :)
90 ların sonunda r serisi türkiyeye gelmiş olsaydı hala saklıyor olurduk hepimiz bir tanesini garajda :)
aynen. vti fiyatları ozman düşerdi belki :) gerçi aynı kalırdı itr ek9 40-45 ten giderdi :)
Görkem.Y
06-09-2013, 11:30
Speedline"ları Şırnak dönüşü takıyorum bi hfta içinde oturup izlicez Tuncer abi :)
olay tamamen keyif meselesi.hangısı zevk verıyorsa onu kullanacaksın:)
clio rs ı yıkarken yanıma vtı yanaştıgında gene gözüm onda takılıyordu:D bu tür bi manyaksan kaçarı yok vtı alacan :D
bu arada vtı ın yol tutusu ve konforu çokta kotu degıldı bence.frenler kabul kötüydü.
brs_odbs
06-09-2013, 11:34
czt alırım tabiki düşünmeye gerek yok
aynı ikilemde bende kaldım megane rs czt ikileminde megane rs i 33 34 alirsan bence 3-4 bin tlde kenarda olması gerekiyo arastırdıklarım hep bu yondeydi. aynı czt icinde gecerli ama cztyi alırken ucuz aldıgın icin 30 milyarı kolay kolay gecmezsin.
Artık saçmalanmaya başlamış iş fanatikliğe gitmiş vti neyle karşılaştırırsan karşılaştır her zaman vti derler fanatikler böyle bişe yok benim kardeşimden bile büyük araba :)) yapmayın allah aşkına 30 bin liralar falan hayal görmeyin 30 bin bi vti verene de allah akıl fikir versin
Speedline"ları Şırnak dönüşü takıyorum bi hfta içinde oturup izlicez Tuncer abi :)
hadi bakalım görkem bekliyorum fotoları yap bian önce :)
Vtec'te Güzel Ama CZT Daha Bi Güzel :)
ozan kayahan
19-09-2013, 13:01
ezdi geçti ...
bence aldıgın aracı kullanma amacın onemlı.... sakın sakın takılııcam dersen vtı al... ıkı makyajla araba guzel hale gelebilir... ama gazlıcam derssen bnce czt... mazallah vtı alırsın gelir bı 106 canını sıkar...
bence aldıgın aracı kullanma amacın onemlı.... sakın sakın takılııcam dersen vtı al... ıkı makyajla araba guzel hale gelebilir... ama gazlıcam derssen bnce czt... mazallah vtı alırsın gelir bı 106 canını sıkar...
kavgada sölenmez ,pimi çektin :D
Kesinlikle haklısın :icon_tup: sen git VTI'a o kadar para ver, elin oğlu 106 ile gelip geçsin :D
Konu gereksiz yerlere gitmeye başlayacak :)
Önerim Del Sol : iki kişilik olduğu için civic vti lara oranla fiyatı daha düşük paran kalır en az 10bin tl. b16a2 aynı motor haftasonları için ideal bir gezinti aracı durusu görünüşü dikkat çekici. dediğin gibi ihtiyac duyduğunda da gücü hissettirir.
Detaylı yorumlar için teşekkür ederim öncelikle,
Kullanım şekli sadece hafta sonu bir gün fırsatım olduğundan çıkıp turlamak, tatil döneminde yılda bir uzun yol o da max.1000 km kullanım olacak. Sürekli roll, drag tarzı bir kullanımım olmayacak ama illa ki arada ufak denemelerim olur, ihtiyaç duyduğumda o gücü hissettirecek bir araba olmalı ve elbette yıkayıp cilası attığında baktığında keyif de vermeli gittiği kadar duruşuda.
Bu paralara megane rs e binmek varken neden alıp yükleme yapasınız ki zaten orjinali 225 hp ve vti herkeste var zaten fiyatlar belli.
M6 Sını balyozla parçalayan adam konusunun bile vti lara geldiği günlerde bu konuda vti vti diyenlere yorum yapmamak gerek aslında
Oyum : CZT
Backstage
26-09-2013, 17:48
bence czt yi tercih edin en azında yeni bi araç dertsiz binersiniz