User Tag List

Sonuçlar: VTEC mi haram beygir mi?

Katılımcı sayısı
172. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Civic VTi

45 26.16%
  • Colt CZT

127 73.84%
Sayfa 1/6 123 ... SonSon
111 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Colt CZT & Civic VTi ? (Bütçe 30.000 TL)

srkns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Colt CZT & Civic VTi ? (Bütçe 30.000 TL)

Günaydın, iyi haftalar,

Max. 30.000 lira bütçe ile VTİ & Colt CZT arayışına girdim.

Gönül isterki EP3 alıp binmek ama bütçeyi şu an artıramıyorum bazı sebeplerden ötürü..

Aracı sadece hafta sonları kullanabiliyorum, yakıt konusunda çok sıkıntı olmaz.

Düzgün VTi bulmak da kolay değil, araçlar zaten 16-17 yaşında ne kadar motor sağlamlığı olsa da metal yorgunluğu olacak diye düşünüyorum, artı bu araçlar sakin kullanılacak aile arabaları değil illa ki arada gazlayıp kesiciye sokuluyor vs.

Colt CZT nedir, ne değildir çok hakim değilim. Ralli ART tarafından dizayn edildiğini, yüksekliğinden dolayı biraz handikap yarattığını vs. duydum, okudum. ***** sitede 6-7 tane ilan var sadece, piyasası nasıldır, çok değer kaybeder mi soruları var aklımda. Turbo sayesinde güç artırımı atmosferiğe göre ayrı bir avantajı da var.

Honda dan şaşmayıp bildiğimiz bir arkadaştan düzgün bir vti mi almak mantıklı yoksa haram beygir CZT alıp ufak dokunuşlarla k20 ye yakın bir tad ile binmek mi mantıklı? İki araca da ufak yüklemeler yapmayı düşünüyorum, ancak istisna stock bir araç denk gelirse dokunmadan binerim.

İki araç içinde artıları, eksileri sizlerden duyarsam memnun olurum.
    Ne mutlu Türküm diyene

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açık konuşmak gerekirse civic czt den çok daha yakışıklı. ama vti ne kadar güzel olsa da artık eskidi diye düşünüyorum. vtec açmanın keyfi başka ama ona lafım yok. czt turbo olduğu için önü açık. bonalume kitle araç daha da atikleşiyor. fakat civic e göre minibüs gibi yüksek oluşuna alışmak zaman alabilir. ufak araç olmasına rağmen içi civicten çok daha geniş. vti ın temizini bulmak zor. ben oyumu czt den yana kullanıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Victiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    açık konuşmak gerekirse civic czt den çok daha yakışıklı. ama vti ne kadar güzel olsa da artık eskidi diye düşünüyorum. vtec açmanın keyfi başka ama ona lafım yok. czt turbo olduğu için önü açık. bonalume kitle araç daha da atikleşiyor. fakat civic e göre minibüs gibi yüksek oluşuna alışmak zaman alabilir. ufak araç olmasına rağmen içi civicten çok daha geniş. vti ın temizini bulmak zor. ben oyumu czt den yana kullanıyorum.
    vti albenisi daha fazla geliyor bana da aslında, czt olursa illa ki coil, pres vs. basarız, diğer türlü hem ufak hem yüksek bir tuhaf duruyor. kronik arızaları var mı, piyasası nasıl bu yönleri çok düşündürüyor beni.. yorum için teşekkürler
    Ne mutlu Türküm diyene

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vti piyasası bu şekilde olduğu müddetçe ben tercih etmezdim. Yükleme kolaylığı ve turbonun nimetlerinden yararlanma güzelliği olacaktır coltun. Fiyat performans oranı açısından ben de colt diyorum.

OmeR-FE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marka fanatikliği yapmayayım ama vti tercihim olurdu.

Ama şu var, eğer ben gazlayan adamım roll'e fln sık çıkarım, arabam yürüsün type-r kovalayım dersen czt öneririm. Aşırı besleme onun bi avantajı. Hazır yapılı arabalar var, izmir'den erkan satıyordu mesela. Kırmızı ve parça dolu. Ancak tip olarak czt bana göre çok çirkin bi tasarımı olan araba iç ve dış olarak.

Bence araba biraz yakışıklı olmalı. Benim çok denemelerle fln işim olmadığından temizleyip paklayıp geçip karşısına izleyebilmeliyim. He tabiki denediğimdede denk arabalardan geri kalmamalı.

Vti, yakışıklı ve motor-mekanik olarak çok sağlam araba. Parça sıkıntısı yok, aftermarket ve oem parçaları piyasada zebil gibi olan bi araba. hem sedanına hem hb'ine bindim. İkisininde zevki çok başka. Hb daha sportif bi araba kullanımı, sedan ise daha oturaklı aile tipi bi araba kullanım zevki veriyor. Ayrıca vtec açması, orjinalinden 8200-8300 devir çevirmesinin yanında, Filtre-headers-egsoz ile çok büyük zevk alınabiliyor.

Ne kadar eski olursa olsun temizi her zaman keyif verir. Donanım, mekanik, motor 2012-13 çoğu arabaya taş çıkarır. Bakımlı temiz bi vti içinde tabii kesenin ağzını açmak gerekir.

Bu tamamen sizin kararınız.

Hangi arabayı alırsanız alın, umarım temiz düzgününü bulursunuz.
    Güle güle kullanın şimdiden.
    Merdo'm Seni Unutmayacağız...

Tuncay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Model ve km senin için önemliyse czt de kötü bir araç degil sportif ve zengin görünümü var
    ikinci elde satışı bakımından honda çok daha hareketli bir piyasa
    Vti hem keyifli hemde parça bakımından seni üzmez
    Bence sırasıyla ikisinide al kullan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Detaylı yorumlar için teşekkür ederim öncelikle,

Kullanım şekli sadece hafta sonu bir gün fırsatım olduğundan çıkıp turlamak, tatil döneminde yılda bir uzun yol o da max.1000 km kullanım olacak. Sürekli roll, drag tarzı bir kullanımım olmayacak ama illa ki arada ufak denemelerim olur, ihtiyaç duyduğumda o gücü hissettirecek bir araba olmalı ve elbette yıkayıp cilası attığında baktığında keyif de vermeli gittiği kadar duruşuda.

Bonalume kit ile +200 hp hazır yapılı bir CZT şu an daha ağır basıyor aklımda ama araca da oldukça yabancıyım.. umarım şu anki b-max aracım satılana kadar bir karara varabilirim.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
    Ne mutlu Türküm diyene

Ahmet_28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gücü hissetmek istiyorsan czt derim.coiloverlı czt nin duruşuda güzeldir benim eski araç foruma üye erkan da.bi ara satmaya niyetliydi ama satacakmı bilmiyorum.piyasada bulabileceğin en temiz ve en dolu czt lerden biridir.
    barnak bassam olurmu ?

kolaylı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benım tercıhımde CZT olurdu cok keyıflı bı arac basıgının durusuda harıka
    Alıntı VTİ1035 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka bu gidişe bi son ver artık King olmaktan vazgeç

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence Czt tercih edilesi.Yeni her zaman yenidir. Birde güvenlik vs daha avantajlı.

speed_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana kalırsa megane rs en ıyısı
    doğuştan araba manyağı

aliburma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vti da kullandım ama nedense kendime czt'nin de tadına baksam mı diye hep sormuşumdur. sedan zorunluluğu yoksa; ben de colt diyorum...
    HONDA; KONFOR DA O'NDA ...

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tartışmasız czt
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

therev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha gecen hafta czt aldim. goruslerimi aktariyim istiyorsan.

1. arac konforlu. su an eibach 5 cmlik yay var ve gayet konforlu bir sekilde gezebiliyorum

2. yol tutusu. kotu yol tutan bir arac degil. yuksekligi var o yuzden icindekine sanki donemicekmis gibi bir his veriyor. ama catir cutur giriyorum virajlara gayet duzgun cikiyorum. eibach 5cm ve onler ku36 semi slick

3.yakit. arabam zengin calismasina ragmen ortalamam 7.6 cok net sakin kullanirsam 6.7lere fln dusurebiliyorum. ayarda sonra dahah da duser yakit.

4.model. ben arabaya kasko yaptirdim vti icin kolay kolay kimse kasko yapmaz. aracta 8 airbag olmasi lazim 6 da olabilir aux, sunroof vs hepsi standart.

5. piyasi. ben boyasiz bir arac aldim piyasanin az uzerinde bir para odedim ama gayet temiz. piyasa kac senedir ayni. dusucegini sanmiyorum cunku parasina gore alinicak en mantikli araclarin basinda geliyor aksine her an yukselebilir ***** honda gecince piyasa tavan yapiyor bizim ulkede.

6. saglamlik motor ici stockda 350 beygire kadar gidiyor yapilan ornekler var. debriyaj a da bronz cakiliyor sanziman kaldiriyo.

7 kronik problem. koltuklar ince jopanlara gore tasarlandigi icin bizim gibi sisman turkler oturunca ic tarafta deformasyon oluyor. cogu czt de vardir. 2.vites sertlik sevmez 1 den 2 ye cekerken nazik olmak lazim.

8 parca. temsa her parcasini getiriyor. ebaydede bir suru parcasi mevcut.

vti kullanmadim hic fakat biri vtec aciyosu digeride turbo dolduruyo. ici cok ferha bir araba sanki jipte oturuyomussun gibi geliyor. bence alinicaksa mutlaka kirmizi alinmali siyahlara gore daha kolay satiyolar. alininca yapilmasi gerekenler guzel bir ses yalitimi ve guzel hoparlordur. mitsubishi ses sistemine cok para harcamamis belli.

en onemli konu. milletin gozunde colt sirin kucuk kirmizi oldugu icin tatli gorunen bir araba. vti eski, gazci ve apaci arabasi olarak biliniyor(alinmayin 1.4 is i de vti sananlar oldugundan dolayidir muhtemelen). daha fazla sorun olursa ya da hangisini almaliyim dersen yardimci olurum 2 aydir czt ariyodum cunku.
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elin oğlu mars için tarih veriyor biz halen kesicide honda yürütüyoruz.
    RUH CZT

kutsal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boşver rs al sen

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vtı piyasası bu fiyatlarda olduğu müdetce bidaha vtı almam bu yüzden czt diyorum
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

emre55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bencede o fiyatlara RS de tercih edilebilir, 2 araçtanda daha da güçlü stock halde çoğu aracı üzersin zaten

Ama vti mi czt mi dersen vti bence o paraları kesinlikle haketmiyor, czt derdim.

cvk_sport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Czt ye binmis biri olarak soyle soyliyim icine cok ses gecirir makas viraj islerine gelmez kesici sesi cok guzeldir guzel bi yayla bide kirmiziysa cilasini yap bin ates eder ayrica bonalume kit de vardi bende gidisi cok iyiydi

sercanavcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir honda kullanıcısı olarak czt derim mıtsubıshı her zaman 1 adım öndedir sağlamlık yönünden...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)