PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Depoyu Fulleyen takip edilecek !

ysn-R
03-09-2013, 16:50
Maliye, kaçak akaryakıtı önlemek için yeni bir denetim sistemine geçiyor. ‘Arka Ofis’ adı verilen sistem sayesinde plaka üzerinden takip başlayacak. Pompalar plakayı otomatik olarak okuyacak, böylece satılan akaryakıt anında izlenecek.

AKARYAKITI SATAN DA ALAN DA YENİ SİSTEM SAYESİNDE İZLENECEK

Star'ın haberine göre, Maliye Bakanlığı, milyarlarca dolarlık vergi kaybına yol açan kaçak akaryakıtı önlemek amacıyla yeni bir denetim sistemine geçiyor. Benzinin litresinin 5 lirayı bulmasının ardından ‘Arka Ofis’ adı verilen sistem sayesinde Türkiye genelindeki tüm benzin ve motorin satışları günlük ve anlık takip edilecek. Plaka bazlı takibin olacağı yeni sistemle aynı plaka üzerinden birden fazla yakıt alma dönemi kapanacak. Yeni nesil pompalar aracın plakasını otomatik olarak okurken elle giriş yapılamayacak. Ödeme Kaydedici Cihaz bilgisi sisteme inecek. Böylelikle her aracın ne kadar yakıt aldığı, bu yakıtı ne kadar sürede harcadığı görülecek.

Yanlış beyanı uyaracak Araçtan başlayarak tüm istasyonların ne kadar satış yaptığı da izlenebilecek. Maliye her aracın ne kadar yakıt aldığını bildiği için istasyonun yanlış beyanında sistem uyaracak. Maliye kaynakları hangi araca ne kadar benzin satışı yapılacağının tespitinin kolaylaşacağını kaydetti. Mevcut uygulamada rafineri şirketinden mükellefe gittiklerini aktaran üst düzey bir yetkili “Şimdi mükelleften dağıtıcılara gideceğiz. Plaka bazlı kim ne kadar yakıt almış görünecek. İstasyon ne kadar akaryakıt satmış, ne kadarı dağıtıcı, ne kadarı ithalatçıdan alınmış bilinecek. Benzin aldıktan bir gün sonra yeniden alındı ise sistem sinyal verecek” dedi.

2.5 milyar dolar kayıp Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Kurulu yasa dışı satışları önlemek amacıyla yeni bir tedbir paketi üzerinde çalışırken, bu kapsamda vergi gelirlerinin de artırılması hedefleniyor. Kaçak akaryakıt sebebiyle Türkiye ekonomisinin her yıl 2.5 milyar dolarlık vergi kaybına uğradığı hesaplanıyor.

10 NUMARA DENETİMİ ARTIYOR

Kaynak

Maliye Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve TÜBİTAK’ın teknolojik altyapısını güçlendirme çalışmaları devam ederken, 10 numara yağa ilişkin denetimler de artırılıyor. Benzin ve motorine dolar ve petrol fiyatlarındaki artışın ardından gelen zamlar sebebiyle 10 numara yağ satışlarının artmasının önlenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde denetim gerçekleştirilecek.

ysn-R
03-09-2013, 16:52
baslik takip edilecek olucakti yanlis yazdim
iyice sasirdilar artik !

Chn53
03-09-2013, 16:54
plaka takmayan araçlara napcaklar ?

b.ustaoglu
03-09-2013, 17:11
ben anlamadım... şimdi adam ayda iki kere depo fulleyecek belki yasak mı ne nasıl oluyo bu iş :)

kaçakçılığın önüne geçmek için iyi bi sistem de tüketicinin kabahatı ne onu çözemedim :)

yagizs
03-09-2013, 17:16
yani depoyu fullediğim zaman maliye beni incelemeye mi alacak ? araçların tamamı ve taşıma belgeleri firma adına kayıtlı ? o zaman firma incelenecek ?

ben tam anlayamadım olayı

ali_utku
03-09-2013, 17:20
Dağın başında iş yapıyorum,iş makinası çalıştırıyorum.Yakıt alımını 50 km ilerideki petrolden yapıyorum.Haliyle tankerle veya varillerle yakıt geliyor.Ne olacak şimdi? Bütün iş makinalarını yakıt alımına mı göndereceğim?

emrehan1453
03-09-2013, 17:27
birde yakinda autobook cikacak ve arabaya baglanacak .arac devamli yer ve km verecek

Karakuş
03-09-2013, 17:29
Saçmalıktan başka bir şey değil. Fişlemenin farklı versiyonu.

ghibli06
03-09-2013, 18:18
HGS zaten bir nevi fişleme arkadaşlar, OGS gibi değil... şimdi sen akaryakıt kaçakçılığını engelleyemiyorsun, ama beni kullanarak bana ceza keserek büyük balığı yakalamaya çalışıyorsun... hani 'fiş' sistemi gelince her şey düzelecekti ne oldu? ben aldığım akaryakıtın kaçak mı yoksa yasal mı olduğunu nasıl bilebilirim? ben bu gün full depo alacağım yarın da alacağım devlet diyecek ki 'gel bakayım, sen bu kadar niye geziyorsun? bu parayı nereden buluyorsun? kendine maliyet göstererek vergi mi kaçırıyorsun?'...

yakında takacaklar bi tarafımıza çipi, cezayı bile elektrik verip infaz edecekler! 'minority report' u hayata sokup, niyetten suç tanımlayacakları günler de çok uzak değil!

cemsultan
03-09-2013, 18:24
Böyle abuk subuk sistemler geliştireceklerine adam gibi adaletli bir vergi sistemi geliştirseler de vergi alamadıkları fabrikalar ve iş adamlarından vergi alabilseler.

O zaman zaten kaçak yakıt diye bir sorunumuz olmaz, benzin de 2,5 lira olur.

Jem89
03-09-2013, 18:50
Ben bazen şirket aracına 3 günde 1 depo dolduruyorum.. Onu nası yapıcaz :)

rebelh
03-09-2013, 18:59
başlıktanda içeriktende bişi anlamadım
ztn bu hükümet geldiğinden beri hiç bişi anlamıyorum

mert_can 41
03-09-2013, 19:03
İçerikten hiç bişey anlamadım ama tek bildiğim yine biyerden başımız yanacak ama hadi hayırlısı :)

_AS_
03-09-2013, 19:12
İstanbul - Edirne arası 200km desek ortalama 170 180 km hızla bu yolu kat etsek 2.0 motor benzinli bir arabayla bir depoyu bitirirmiyiz evet bu işi dengesizliğe vurup sürekli bu şekilde git gel yapsak 10 saatte 8 depo benzin bitirsek nolucak:D kan benim damar benim sanane

ghibli06
03-09-2013, 19:14
içerik şu arkadaşlar, atıyorum bir istasyon 1.000 litre benzin girişi yapmış ama 800 litre çıkış var, burada açığı tespit etmek çok kolay, fişlerle giren-çıkan kolay takip edilir... ama devlet diyor ki, kağıt üzerinde açık görünmese de, yılda 2,5 milyar liralık kaçak akaryakıt satılıyor, bunu tespit edebilmek için de satıcılara bir şey yapamasak da bari alıcıları takibe alalım ki, kaçağı bulamasak da bari cezalarla açığı kapatalım!

ilkerist
03-09-2013, 19:22
içerik şu arkadaşlar, atıyorum bir istasyon 1.000 litre benzin girişi yapmış ama 800 litre çıkış var, burada açığı tespit etmek çok kolay, fişlerle giren-çıkan kolay takip edilir... ama devlet diyor ki, kağıt üzerinde açık görünmese de, yılda 2,5 milyar liralık kaçak akaryakıt satılıyor, bunu tespit edebilmek için de satıcılara bir şey yapamasak da bari alıcıları takibe alalım ki, kaçağı bulamasak da bari cezalarla açığı kapatalım!

Semer her zaman olduğu gibi halka vurulacak yani!

E söylenecek zaten çok şey varda neresinden tutsak elimizde kalıyor...

Aykut106
03-09-2013, 19:22
yaw yazıda depo fulleyeni kursuna dizcez dememisler kac kisi okudu acaba?:D
bugun geldin benzin aldın 50 lira 1 hafta sonra geldin bi 50 daha aldın yaptıgın km 1000km ozaman gel bakim dicekler heralde:d

mkerim
03-09-2013, 20:30
Hesabın kolay yolunu bulmuşlar. Devlet dağıtım firmalarına 1000 ton akaryakıt verdi diyelim. Ama adamlar 1500 ton sattı. 500 ton yakıtın vergisi bilmeden kaçak akaryakıt alandan ceza olarak kesilecek. Sık sık yakıt alanlar yandı.
Yakında bidon satışları patlar. İstasyona girmeden kapıdan bidonu doldurup kenarda depoya. Biraz zahmetli ama kaçağı önleyemeyen bir sistemde çözüm bu gibi görünüyor.

ysn-R
03-09-2013, 20:45
Hesabın kolay yolunu bulmuşlar. Devlet dağıtım firmalarına 1000 ton akaryakıt verdi diyelim. Ama adamlar 1500 ton sattı. 500 ton yakıtın vergisi bilmeden kaçak akaryakıt alandan ceza olarak kesilecek. Sık sık yakıt alanlar yandı.
Yakında bidon satışları patlar. İstasyona girmeden kapıdan bidonu doldurup kenarda depoya. Biraz zahmetli ama kaçağı önleyemeyen bir sistemde çözüm bu gibi görünüyor.

benim aracım 1 bucuk lira yakıyor ve hergün 80 km yol yapıyorum haftasonları daha fazla yani şimdi ben benzin kaçakçısı sınıfınamı giricem.

mkerim
03-09-2013, 20:59
benim aracım 1 bucuk lira yakıyor ve hergün 80 km yol yapıyorum haftasonları daha fazla yani şimdi ben benzin kaçakçısı sınıfınamı giricem.

siz kaçak benzin kullandığınız için ceza ödeyeceksiniz gibi görünüyor .

cabrioleter
03-09-2013, 21:09
İstanbul - Edirne arası 200km desek ortalama 170 180 km hızla bu yolu kat etsek 2.0 motor benzinli bir arabayla bir depoyu bitirirmiyiz evet bu işi dengesizliğe vurup sürekli bu şekilde git gel yapsak 10 saatte 8 depo benzin bitirsek nolucak:D kan benim damar benim sanane

devlet vergi rekortmeni diye plaket verir :D

turbo&quattro
03-09-2013, 21:16
Zaten tonla vergisini veriyoruz isteyen gunde 1 depo alir isteyen ayda sanane ... İyice sasirdilar valla .

turci
03-09-2013, 21:20
vatandaşına bu kadar yüklenen,bu kadar semer vuran,bu kadar özel ve sosyal hayatına karışan bir hükümet her şeyi yapar.
ne alaka arkadaşım, doldururum depomu gezerim boşaltırım tekrar doldururum parası ile değil mi?
bu beni takip etmeleri hakkını doğurmaz, işini adam gibi yapsın kaçırttırmasın işletmeye bana ne!!
devlet dairesinde intte okey oynayacaklarına çalışsınlar.

bırak plaka yazdırmayı depo doldurtmayı, biz istasyonda kendi depomuza kendimiz dolduruyoruz yakıtı..

Sert@ç
03-09-2013, 21:24
En buyuk sorun otomatik odemede olcak eger pompa plakaya gore vercekse her arabaya o kartlardan lazim ekstra maliyet...
Bizim sirketin araclarinda 2 kart var 10 araba kullaniyor

kickbuttowski
03-09-2013, 21:26
Sanki depo fulleyebiliyoruz.. İstediklerini yapsınlar valla zaten benzin alabildiğimiz yok arabaya daha da zam yaparlarsa gider mutfak tüpüyle değiştiririm lpg tankını.. Babam bundan 10-12 yıl önce yapmıştı bile hatta..

Ahmet_28
03-09-2013, 21:45
bunlara para harcamak yerine vergide indirim yapsinlarda milleti mecbur birakmasinlar kaçak tüketimine.

TigeR
03-09-2013, 21:52
biz bidonla alıyoruz o nasıl olacak

onursumer
03-09-2013, 22:21
yaw çok benzin alıyoruz ya

2 arabada kapıda yatıyor dizel aldım ayda 1 dolduruyorum mazotu yetiyo bana neyini takip ediceklerse :D

blumenberg
03-09-2013, 23:09
Şimdi ferrariye binen adam yakıtı 2-3 günde bitirince alamayacak mı bi daha :) alırsa kaçakçı durumuna mı düşmüş olacak, bence bu daha çok şirket araçları için de olabilir, bazıları aynı plaka adına farklı farklı araçların depolarını full'luyorlar

driftboy
03-09-2013, 23:21
yok yani arabaya binmeyin mi demeye çalışıyolar anlamıyorum ki ? gemiciği olmayanlar napsın ?

sagi
03-09-2013, 23:48
Şimdi ferrariye binen adam yakıtı 2-3 günde bitirince alamayacak mı bi daha :) alırsa kaçakçı durumuna mı düşmüş olacak, bence bu daha çok şirket araçları için de olabilir, bazıları aynı plaka adına farklı farklı araçların depolarını full'luyorlar

bencede şirket araçlarını kapsıyordur kaçırsa onlar vergi kaçırır biz değil ki onlarda taşıt tanıma sistemi falan var ve plaka ile alıyorlar acıklamadada zaten demiş bi plakayla bugun aldın yarında alırsan 1 gunde ne yaptın diye sorucak hukumet şirketler evet vergi kaçıramasın gider gösterip bence iyi olmuş ilk defa iyi bir hareket gibi

Dodoo
04-09-2013, 00:09
Akıl hastaları.

boosted_pug
04-09-2013, 00:24
Bence beyin kullanılarak yapılırsa iyi olur ama yok insanları fişleyelim mantığıyla devam ederlerse bi .ok olmaz geçengün elemanlar konuşuyo bende kulak misafiri oldum kaçak yakıt isi yapıyoruz günlük 1000 tl kazanıyoruz felan die anlatıyolardı aramızda kaç kişi bukadar para kazanabiliyo ? İşin mantığını ben şu şekilde anladım sen bir ayda 5 kere veya 10 kere deponu fullemişsin ki bu fullemek demekde mantıksız tırın otobüsün deposu 1 ton alıyo bizim depo 50 lt alıyo gel bakayım kardeşim göster nerden hangi istasyondan almışsın kaç km yapmışsın die kontrol edilecek eğer aldığınla gittiğin örtüşürse sıkıntı yok

depence
04-09-2013, 00:55
Gidinde Mardinde ,urfada kaçak akaryatı koşturun ben kardeşim rafeniresiz gümbür gümbür mal satıyor alem .

kickbuttowski
04-09-2013, 02:37
Gidinde Mardinde ,urfada kaçak akaryatı koşturun ben kardeşim rafeniresiz gümbür gümbür mal satıyor alem .

Daha doğudaki kaçak elektrik kullanımını engelleyemeyen devlet bunu mu engelleyecek?
Belli ki burdan yapılan vurgunu da bizim üstümüze yıkmaya çalışıyorlar..

Dem-Er
04-09-2013, 02:48
Arkadaş sen kaçakçıya hesap sorama bu işi önleyeme sonrada kullanana yüklen bu nasıl bir mantıktır pes..Zaten aracı alırken abuk sabuk vergi öde yılda 2 kere taşıt vergisi öde kullanırken deli gibi pahalı benzin tüket bide maliyeye hesap ver.yok artık iyice iş zıvanadın çıktı.bir tüketici çok yakıt kullanıyorsa zaten vergisini peşin alıyorsun daha ne.sen kaçakçılığı önleyemiyorsan kendini sorgula vatandaşı değil.vatandaş zaten bu sistemden mötü kelebek gibi açılmış hala daha inceleme zart zurt...böyle bir vergi toplayan hükümeti çocuk bile yönetir.

dragon07
04-09-2013, 08:27
şimdi kontrol altına alınınca benzin mazot fiyatları düşecekmi :D ??

kaçak almasın insanlar 10numara yag almasınlarda ne alsınlar fiyatlar düşmedikten sonra

kemal_koker
04-09-2013, 08:29

km ye 1,5 tl yakıyorsan 100 km de 30 lt eder :D

aracın nedir kardeş :D

huseyinturk
04-09-2013, 08:39
en büyük mafyanın diğerlerini bitirme çabası başka bir şey değil..

crazydog
04-09-2013, 08:42
her gün 50 alıyorum bendemi kaçakçıyım la :D

lncdlt
04-09-2013, 09:11
ulan bu adamin depo fullemeye hala parasi yetiyorsa kesin bir sekilde daha fazla vergi almamiz gerek diye takip edecekler bence.

Nightfish
04-09-2013, 09:16
Ben hep 50 liralık alıyorum beni etkilemez lafının işe yarayacağını hiç düşünmezdim.

imprezaWRC
04-09-2013, 10:02
Birden fazla alım derken ne demek istemiş anlayan beri gelsin. Ben şimdi buradan Ankara'ya gidip, geri geleceğim, ertesi günde yakıt alamayacakmıyım, ya da aynı gün depo yarıma düşünce yolda kalmayayım diye depoyu fulleyemeyecekmiyim. Yeri geliyor birgünde 900-1000km yol yapıp eve dönüyorum, nereye gittiğimi kaç km yol yaptığımı nereden bilecekler, onunda mı hesabını vereceğim, sana ne be, iyice uçtular.

Hey güzel Allah'ım ya, yarattın bari takip et, bu nedir arkadaş ya, valla ağır sıkıldım bu zihniyetten, yeter artık ya...

aslan
04-09-2013, 10:07
Bizleri takip edecek kadar kafa varmı bunlarda yaw?

imprezaWRC
04-09-2013, 10:20
İyi bari, her yakıt alımı öncesi km sayacının fotoğrafınıda çekeyim hatta videoyada çekeyim, yarın öbürgün sen kaçakçısın derlerse fotoğrafları ve videoları kulaklarına sokarım.

Ulan ne biçim ülkedeyiz ya, suçluyu yakalamazlar, suçsuza çamur atarlar, adamda kılı kırk yarar kendini aklamak için uğraşır durur.

Hangi zihni sinirin fikirleri bunlar acaba ya...

dbahadir
04-09-2013, 11:10
amaçları ne tam olarak? Mantıklı bir açıklaması bile yok.

1JZ
04-09-2013, 11:36
benzin fiyatını indirsin hiç bir kaçakçılık olmaz, bir zaman petrol varil fiyatı 160 dolar oldu diye bezinin fiyatını 3.20 tl yaptılar son petrol 90 dolara düştü benzin ayni yerinde kaldı.
şimdi ise petrol 115 dolar benzin fiyatı uzaya yükseliyor.
buda hayaldi gerçek oldu.

darkred
04-09-2013, 11:50
Bende atıyorum 50 TL benzin aldım diyelim yeri geliyor 2 ay arabaya binmiyorum o zaman bana ne diyecek Maliye 50 TL benzin ile 2 ay nası gezdin sen kaçak benzin mi buldun onumu kullanıyorsun diyecek anlamadım.

Sevgili bakanımız çok çalışıyor sağolsun çok ince düşündüğü belli :)

ontheair
04-09-2013, 12:06
Pompacıların yaptığı bir sahtekarlık var. Normalde vermesi gereken fişi sizin değil anlaştığı şirketin aracın plakasına yazıp şirkete satıyorlar. Onlarda bunu gider olarak gösterip KDV indiriminden faydalanıyorlar. Veya şahıs araçlarına aldıkları yakıtı şirkete gösterip yine aynı şekilde KDV'sini geri alıyorlar. Bir otomobil hergün depo dolduruyorsa ortada böyle bir sahtekarlık var mı yok mu onu inceleyecekler. Kağıt üstünde güzel bir uygulama. Eğer düzgün uygulanabilirse tabi ki. Uzun vadede vergi kaçakçılığının önüne geçecek ve tabi bu da bize bir şekilde yansıyacak.
Ama şunu da sormadan edemiyor insan; her kuşu öptük de bir leylek mi kaldı? Kaçak akaryakıtı engelleyeme, büyük şirketelere dokunma, inşaat şirketlerine elleşme gel benim aldığım benzine kafayı tak. Dostlar alışverişte görsün işte...

SekoLive
04-09-2013, 12:06
Yakında sayacı bize takıcaklar... ne kadar işiyoruz ona bakıcaklar eksik fazla varmı diye...

bu arada aslandan beklenmeyen bi msj olms :)

Günkut
04-09-2013, 12:10
Saçmalıktan başka bir şey değil. Fişlemenin farklı versiyonu.

:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

Kafalarnı skim :D

BurakYozgat.
04-09-2013, 12:29
Yapılan soygun yetmemiş :) Dün fulledim mazot maşallah 4.60larda olmuş.

http://img854.imageshack.us/img854/1393/pxeo.jpg

devil_berk22
04-09-2013, 13:25
Allah akıl fikir versin saçma sapan işler

qatrio
04-09-2013, 14:29
Allah akıl fikir versin bireysel degil bu sistem kurum ve sirketler için.

S.Özeren
04-09-2013, 14:42
analarına küfür edenleri anlamak için bir buton koysunlar pompalara zevk için bütün gün basarım , böylece ne kadar küfür yediklerinide anlamış olurlar

HaKo
04-09-2013, 14:50
Pompacıların yaptığı bir sahtekarlık var. Normalde vermesi gereken fişi sizin değil anlaştığı şirketin aracın plakasına yazıp şirkete satıyorlar. Onlarda bunu gider olarak gösterip KDV indiriminden faydalanıyorlar. Veya şahıs araçlarına aldıkları yakıtı şirkete gösterip yine aynı şekilde KDV'sini geri alıyorlar. Bir otomobil hergün depo dolduruyorsa ortada böyle bir sahtekarlık var mı yok mu onu inceleyecekler. Kağıt üstünde güzel bir uygulama. Eğer düzgün uygulanabilirse tabi ki. Uzun vadede vergi kaçakçılığının önüne geçecek ve tabi bu da bize bir şekilde yansıyacak.
Ama şunu da sormadan edemiyor insan; her kuşu öptük de bir leylek mi kaldı? Kaçak akaryakıtı engelleyeme, büyük şirketelere dokunma, inşaat şirketlerine elleşme gel benim aldığım benzine kafayı tak. Dostlar alışverişte görsün işte...

okuduğunu anlayabilen biri olması sevindirici , konuyu okumadan önce yorumları okudum bu yazıdan neler çıkartılmış hayrete düştüm oysaki Türkçe yazıyor.

Uygulama kesinlikle istasyonların yaptığı sahtekarlıkla alakalı, yoksa bizim günde kaç litre benzin aldığımızla ilgilendiklerini sanmıyorum, öyle olsa en fazla pazarlama araştırması olurdu başka bir şeye yaramaz, zaten çok merak eden gönderir maliyesini benim muhasebemden alır kayıtları sistem yapmalarına gerek yok.

lethaldoze
04-09-2013, 17:39
Yine saçma sapan akıl almaz işlerden biri. Bi kerede vatandaşa yıkmayın yahu zararı...

sanctuary35
04-09-2013, 19:26
benimde son zamanlarda dikkatimi çeken olay, eskiden pompacılar direk plakaya göre fişi verir geçerdi, artık hep abi fiş lazımmı abi fiş lazımmı sürekli bunu soruyorlar

doush
05-09-2013, 00:49
depoyu dolduracak paramız var da sanki !

4.59 dan mazot aldım shellden, mazot lan mazot spor gazetesi! 1 yıl önce bu paraya benzin alıyorduk!

alp1903
05-09-2013, 09:47
Zaten plaka giriliyordu :)

Frid
05-09-2013, 10:52
akar yakıt firmalarını takip amaçlı olacağından bahsediyor sanırım anladığım bu.

DoganSuper
05-09-2013, 10:55
depoyu dolduracak paramız var da sanki !

4.59 dan mazot aldım shellden, mazot lan mazot spor gazetesi! 1 yıl önce bu paraya benzin alıyorduk!

milleti dizele teşvik ettiler sonrada dizelin fiyatını hoplattılar :)